Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cazaturi Ce Te Baga In Sperieti
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Bebe (0-1 an)
Pages: 1, 2, 3
maddi
se spune ca toti copiii trec prin asta, si tocmai de aceea am incercat s-o pazesc cat mai bine pe fetita mea. Eram convinsa ca n-o sa se intample, dar, intr-o fractiune de secunda, a fost jos. M-am speriat foarte tare, nu-mi venea sa cred ca s-a intamplat asa ceva. Are un loc mai rosu in partea din spate a caputului, dar in rest nu pare sa fi patit nimic. Sunt foarte speriata in continuare si ma simt foarte vinovata. Nici nu vreau sa cred ca i s-ar putea intampla ceva rau. Oricum, miercuri mergem la vaccin si o vede si doctorita.
Voi ati trecut prin asa ceva? ce ati facut? Ati auzit si de intamplari nefericite?
alexakar
draga maddi...inca nu!cu toata ca deja a inceput sa se chinuie sa se intoarca de pe o parte pe alta...eu il pun in mijlocul patului..si bebe doarme cu mine..asa ca pana ajunge sa cada....o sa faca 5 luni!! 4.gif si sa stii ca sunt destul de puternici de mici...ai grija de bebita!si se poate intampla oricui!
vlad_mom
Prima data a cazut din pat la 5 luni, era in mijlocul patului nostru dublu... un moment de neatentie din partea noastra, noi care gindeam ca e mic si nu ajunge pina la marginea patului... 20.gif Am fost la pediatru si ne-a spus ca daca nu se lovesc de alte obiecte in cadere nu se intimpla nimic, doar sperietura...
Apoi la 9 luni, eram cu el in pat si m-am intins in directia opusa sa iau ceva de pe noptiera...atit a durat...numai ca de data asta s-a lovit de un prag (era chiar linga pat) si si-a spart buza pe interior...ma plimbam cu el in brate ...i-am dat apa sa-si clateasca gurita, ne-am plimbat prin casa, pe balcon si cind s-a linistit a papat laptic (era prinzul). Avea un buzoi....si nasucul rosu... A doua zi nu mai avea nik, dar eu... care vazusem cum tisnea singele si ce era pe tricoul meu... am plins toata seara, ca asa sint eu, reactionez relativ bine in situatiile de criza, dar dupa ce trece ... clachez...
Mama a incercat sa ma linisteasca povestindu-mi ca prin asta a trecut ea de mii de ori pina am implinit 14 ani...ca eram tare nazdravana 4.gif ...
Acum se da singur jos din pat, dar sint cu ochii pe el si cu o mina gata sa-l prinda... 3.gif
crisvocheci
Buna. Nu cred ca e cazul sa te sperii. La noi Max a cazut prima data la 3 luni, a doua oara a cazut din patutul lui (s-a aplecat peste balustrada) si pana nu l-am luat in pat noaptea vreau sa spun ca imi cadea in fiecare noapte.
kiki
David a cazut din pat la 6 luni. Cu taica-su langa el, da? Deci nu singur, nu neasigurat in pat, nimic...cu taica-su langa el... 14.gif 14.gif
Dupa aia, cine era mai speriat? taica-su... 10.gif
daci77
Inca nu am patit cu David, dar nimic nu e imposibil. El are 3 luni si cand doarme in patul nostru (ziua) ii pun perinute la margine, dar sunt convinsa ca nu pot sa il pazesc si ca probabil la un moment dat se va intampla.... si din cazaturi invate ceva. totusi sper sa fie cat mai tarziu si cat mai rare.
irimia romina
A mea a traas la trante dar dupa 10 luni pana atunci am ferit_o cat am putut acuma se zvarcoloste in somn ziua cand o mai culc in pat si cade de numai 20.gif ca noaptea o culcam in patut,si pe afara sa stii ca nu cade decat se sprijina in maini altii cad pe burta se julesc ea nu!
crisai
Din pat, Robert nu a cazut niciodata. Dar a cazut de doua ori din carut. Prima oara avea 6 luni si era legat cu hamurile. Ii dadusem sa manance in carut pt. ca tati lui dormea la el in camera si nu am vrut sa-l trezesc ca sa iau scaunelul. Dupa ce i-am dat sa pape m-am dus la bucatarie sa spal vasele. El era in sufragerie intre fotoliu si canapea si s-a intins dupa un tricou colorat care era pe fotoliu si am auzit o bufnitura.
Sincer nu mi-a venit sa cred cand l-am vazut pe jos. Eram amandoi doi capiati si eu si sotul meu ca s-a trezit si el cand a auzit bufnitura si apoi pe Robert plangand si incercam sa-l linistim pe copil. Dupa ce s-a mai linistit am inceput sa-l pipaim sa vedem daca nu si-a rupt ceva.
Nu patise nimic, doar sperietura a fost mare. Am sunat doctorita si ne-a mai linistit.
A doua oara a cazut din carut pe la 11 luni. Eram afara si m-a intrebat o tanti cat e ceasul. Pana i-am spus femeii cat e ceasul copilul meu se ridicase in picioare si s-a dezechilibrat si a cazut pe spate. Nu am mai reusit sa-l prind.
Sperietura asta a fost si mai mare. Dar nu a patit nimic.
Sorei mele i-a cazut bebe din pat de mai multe ori si dupa prima cazatura a fost imediat la urgente si i-a spus medicul de garda sa stea linistita ca ei sunt de guma nu se lovesc asa usor.
Bineinteles ca trebuie avuta mare atentie ca nu sunt bune cazaturile de la o inaltime mai mare.
mwah.gif
cami2bubulina
Rares are 7 luni jum si nu a cazut inca din pat.Si eu am incercat sa-l pazesc,dar nu se stie niciodata.Insa a avut cateva tentative,de cateva ori l-am prins cu o sec inainte sa cada yahoo.gif Sper sa-l prind mereu la timp daca se mai intampla.pupici
emilia
Noi avem 5 luni si inca nu am cazut dar nu m-ar mira sa se intample asa ceva cu toate ca avem grija foarte mare dar la cat este de agera si nu are stare deloc , daca o pun in mijlocul patului cel mare in cateva minute este cu capul in jos la pat caci pana la faza asta am ajuns caci am intrat chiar atunci in camera si am avut noroc.
Roxi_J
Si Denisa a cazut, chiar saptamana trecuta, nu din pat, ci de pe canapeaua din sufragerie, are are vreo 30-40 cm inaltime. Ne-am facut si un cucui, ca s-a lovit de un scaunel care cica era pus acolo sa o opreasca sa cada! Am gasit-o sub scaunel, in clipa cand am auzit bufntura am venit, si tocmai se pusese pe plans, ca cum a ajuns ea acolo! In jumatate de minut de tinut in brate a tacut, dar mie nu mi-a trecut spaima pana a doua zi. Intai am sunat-o pe doctorita ei, si mi-a zis sa-i pun o compresa rece pe cucui, si sa observ daca apar simptome gen temperatura, frisoane, convulsii, comportament altfel decat deobicei. Nu a avut nimic, dar eu a doua zi tot am facut un drum pana la policlinica Titan sa o vada cineva, pana la urma am, vorbit doar cu o asistenta, care mi-a zis acelasi lucru ca si doctorita ei.
Minola
ana mea a cazut din pat cand avea 5 luni cu mine langa ea
nu stiu cum s-a intamplat pur si simlu intr-o secunda s-a petrcut totul
am pus-o in pat la noi ca vroiam sa ma schimb de tricou si cd m-am intors la sifonier ea era deja jos
noroc ca noi avem patul ft jos si doar s-a sperat sa ma fii vazut si pe mine cum eram
de atunci din fericire nu a mai cazut si sper sa o pot proteja in continuare de asa ceva
nicol_nicol
Si bebita mea a cazut din pat duminica trecuta. Eu ii pregateam marul cu biscuite, iar ea statea in fundulet pe canapeaua din bucatarie. S-a auzit un zgomot afara si m-am intors sa privesc pe fereastra si intr-o fractiune de secunda ea a fost jos. Norocul ei a fost ca nu a cazut in cap ci mai mult a alunecat asa pe burtica si nu a patit nimic. A plans putin cred ca mai mult s-a speriat, insa eu nu m-am putut opri din tremuratul ce m-a cuprins foarte mult timp.
Tocmai cu doua zile in urma imi povestise o mamica, cu care ne-am intalnit cand o plimbam pe bebita mea, ca fetita ei a cazut de trei ori in 10 lunute si imi spuneam ca am s-o feresc pe bebita mea sa nu cada niciodata, insa inevitabilul s-a produs.
Sper sa fie si ultima data.
danaticu
SI BAIATUL MEU A CAZUT DIN PATUT IN CAP PE LA 7-8LUNI SI NU A PATIT NIMIC!
A DOUA OARA A CAZUT CU CAPUL DE MARGINEA TROTUARULUI SI A FACUT UN CUCUI CAT TOATE ZILELE PE LA UN AN (ACUM ARE2) SI AM ALERGAT CU EL LA SPITAL UNDE NI S-A SPUS CA DACA NU OBSERVAM NIMIC SUSPECT IN URMATOARELE ORE (VARSATURI, AMETELI ETC.) SA STAM LINISTITI CA NU ARE NIMIC. SI NU A AVUT NIMIC. DAR A RAMAS CU UN SEMN MICUT PE FRUNTE CA SA NE AMINTIM CA TREBUIE SA FIM MAI ATENTI CU COPILUL NOSTRU!!!
livianae
Offfff! Cu cazaturile astea...... Mai mult ne doare pe noi decat pe ei. Agnes a cazut din pat de 2 ori pana acum. Prima data inainte de Paste. A dormit cu mine in pat (ca de obicei) si bineinteles ca eram obosita dupa atata curatenie si nu am auzit-o cand s-a trezit (nu plange cand se trezeste din somn), s-a rostogolit de cateva ori si.......buuuuuuuf era intinsa pe parchet (covoarele erau stranse pentru spalat). A plans de mama focului. Nu mai stiam cum sa o impac. Ma simteam atat de vinovata....., imi venea sa ma trantesc din pat sa vad cat de tare doare. Cred ca s-a speriat foarte tare, insa nu a avut niciun semn, nicio zgarietura, nimic. (atat mai trebuia, ca muream). Iar a doua oara s-a intamplat la vreo 2 saptamani dupa asta, era cu bunica ei care ii pregatea mancarica si intr-o fractiune de secunda iar......buuuuuuf, iar urlete, iar mea culpa, etc. Asa ca pana la 6 luni a aterizat jos de 2 ori. Sper sa nu se mai intample alta data. Pupici si aveti grija de bbici!
veve
Si noi am patit-o de cateva ori. Desi nu as vrea sa aveti nevoie va sfatuiesc sa luati unguentul cu arnica si sunatoare, pt contuzii, echimoze, intepaturi de insecte. Se gaseste in farmacii sau la plafar. Noi l-am folosit si am scapat de cucui si ne-a mai calmat si durerea.
pupici
emam2005
In ziua de pasti, dimineata, am dus sa spal fata la baie, ca facuse cacuta.Eu o puneam pe masina de spalat pana o dezbracam si apoi o spalam la chiuveta (chiuveta este foarte aproape de masina de spalat).Pt doua sec mi-am luat privirea de la ea, iar ea s-a intors exact in parte unde nu este parete si cand m-am intors am vazut-o cum era in cadere, am prins-o exact cand sa ajunga jos dar tot s-a lovit la cap intr-o parte un pic.Nu va spun ce a fost in inima mea atunci.2 saptamani am avut imaginea aia in mintea mea.Ne-am apucat amandoua de plans si dupa ce s-a linistit a adormit.Cand s-a trezit avea febra.Am dus-o la urgente si i-am [povestit medicului pediatru ce s-a intamplat iar ea mi-a zis ca nu are legatura cazatura cu febra (febra era ca racise) dar m-a trimis la urgente la un medic chirurg.Acel medic m-a pus sa fac radigrafie (ceea ce nu este recomandat copiilor mici dar cica daca nu-i mai fac nici o radiografie anul asta e ok) ca sa vada daca are fisura osul craniului si nu avea dar el m-a trimis urmatoarea zi de marti la neurologie.Acolo acea doctorita mi-a dat o reteta de 3 saptamani si azi trebuie sa mergem sa-i fac encefaloscopie.Eu initial nu am vrut sa-i fac encefaloscopie dar medicul meu de familie (pediatru) mi-a spus ca e mai bine sa ma duc pentru ca nu o afecteaza absolut cu nimic, cica e la fel cu raza la inimia.Motivul pentru care mi-a dat acel tratament, pe care cu greu i l-am dat pentru ca copiilor mici greu le dai medicamente, este cica pentru ca sa nu faca hematod si apoi encefaloscopia arata daca a facut hematod sau nu. Chiar daca a facut sau nu cica trebuie urmat acest tratament in orice eventualitate.
Va dati seama prin cate am trecut si inca nu am terminat pentru o cazatura, si nici macar nu i-a ramas nimic rosu, vanat, cucui sau altceva, pentru ca eu am prins-o si nu s-a lovit asa de tare(asa cred eu).Acum am mare grija de ea pentru ca nu mai vreau sa trec prin ce am trecut, o sperietura zdravana, cele care ati trecut prin asa ceva stiti la ce ma refer.
Si am uitat sa spun, cica am facut bine ca m-am dus cu fata la urgente exact in ziua in care s-a lovit.
Acum eu nu stiu ce sa zic, dupa ce am citit ca ati scris voi ma gandesc ca poate au exagerat doctorii in cazul meu sau poate nu.Habar nu am.Oricum e nasol, stau intr-un stres pana vad rezultatul de la encefaloscopie.Fata avea atunci cand a cazut 5 luni si o sapt.
andacreata
si Irina mea care astazi a implinit 8 luni a avut parte de asemenea aterizari.prima data acazut din pat la 5 lunicu taicaso langa ea sa intors sa ia ceva si ea sa rostogolit dupa el si bufffff 20.gif
mai acum o luna eram cu ea pe afara cu carutul si am uitat sa ii pun centura o clipa de neatentie si a fost jos
am tras asa o sperietura ca doamna doctora imi spunea sa stau linistita si eu plangeam in continuare nu ma putem abtine de atunci nu mia mai cazut ca o pazesc ca pe ochii din cap
mie frioâca ca nu se stie cum cade si Doamne fereste pote pati ceva 9.gif
Ionela Aron Imi
Si fetita mea a cazut din patut de vre-o doua ori, dar a cazut pe moale. Avea obiceiul sa arunce pe covorul de langa patut pernutele pe care le avea si apoi se apleca si buf si ea. A doua oara a facut o rotatie in aer, de parca era la jocurile gimnastelor noastra si a cazut pe spate; cred ca s-a speriat cam tare ca apoi s-a potolit. Din carut nu mi-a cazut niciodata, statea bine in carut si nu prea vroia sa se dea jos din el nici cand eram afara. Pupici, Ionela.
asmina_oana
WOW...imi aduc aminte si nu pot crede ce a trecut timpul!!!!Eram in Parcul IOR....ca acolo eram zilnik cat a fost Arthur mik!Stateam cu mamicile la taclale,si copilasii dormeau in carucioare.Toate se plangeau ca le-au cazut copiii una mai speriata ca alta...eu.."motul pe friscka"ma pune necuratul sa ma laud :"vai ,Arthur nu a cazut niciodata,sunt asa mandra ca nu am trecut prin ce treceti voi"....si a doua zi cine a cazut din pat?fi-miu!am crezut ca mor..l-am gasit cu capul in jos,si suspendat cu corpul pe pat...cu gatul sucit...nici nu vrrau sa-mi mai amintesc...avea 6 luni...si de atunci...a mai tras vreo 4 cazaturi zdravene.Ma duceam cu el la pediartu,de fiecare data,a zis doctorul ca nu a vazut mamica mai tacanita ca mine....d ecate ori cade copilul...hop la doctor....apropos RoxiJ..si eu tot la Titan...la doct Dinulescu !!!Si inca ceva:cine zice ca nu i-a cazut copilul din pat niciodata:MINTE! mwah.gif
Miru
Bebe-ul meu are 7 luni jumatate si in ultima luna a cazut de 2 ori din patul nostru si era sa mai cada de nu stiu cate ori. Se misca cu viteza luminii, nu ii trebuie mai mult de o secunda sa se rostogoleasca intentionat spre punctul (lucrul) care il atrage si inca nu merge de-a busilea. A trebuit sa ii cumparam tarc mare in care se simte bine si se invarte pe toate partile pana oboseste sau se plictiseste. Chiar si cand il tinem in brate zvacneste brusc cateodata, de parca vrea sa sara din brate. Are o forta incredibila si daca nu e obosit eu si sotul abia reusim sa il tinem pe masa la schimbat (mai nou il schimbam in pat, din cauza inaltimii mesei).
butterfly
si la noi s-a intamplat deja.avea darius 5 luni cand l-am lasat in pat stiind ca e linistit,ca inca nu se intoarce,si uite ca exact atunci a prins momentul sa vada cum e sa te intorci pe burta si hopa...a cazut.
apoi zilele astea l-a plimbat un pic sotul si a incercat sa vada daca sta singur si el a cazut saracau...s-a lovit l-a cap,da nu tare
si inca ceva...noi deja ne-am si ars 2.gif .tot tata lui a fost de vina 4.gif a deschis usa de la cuptor si darius fiind langa el,imediat a vrut sa vada si el ce e acolo inauntru si a pus mana sa deschida usa mai bine si...s-a ars.asa ca acum aratam cam asa:
pachela
20.gif 20.gif Si noi am patit asa ceva .Cand eram mici 4.gif 4.gif pt ca acum suntem mari si ne dam singuri jos din pat.Acum ne mai inpiedicam fool.gif fool.gif PUPICI
dalina
chiar cand citeam materialul despre cazaturi fetita mea dormea in patul din dormitor si mi-am amintit ca nu am pus ceva mai multe perne in jur ca sa nu cada. Daria nu a cazut niciodata din pat sau patut, dar inevitabilul se poate produce... o singura data a cazut de pe olita pe o parte,era jos in bucatarie ca eu pregateam ceva de mancare( de obicei o pun cu olita in pat si stau langa ea pana termina treaba). Mi-am jurat ca nu o s-o mai las asa singura si mai ales ca era si sotul acasa. Cred ca cele mai multe accidente cu copiii se intampla cand sunt mai multi in preajma ca responsabilitatea trece de la unul la altul... Acum a inceput sa umble de manuta si mie tare frica sa nu cada sa se sperie si sa-i fie frica sa mai mearga. Oricum de mana mea nu vrea sa se lase (cand o las de manuta nu mai paseste, sta cucu si tipa). Am auzit si eu ca oamenii beti si copii nu se lovesc .... 4.gif
ina1910
Si ursulina mea a luat o tranta pe la 3 luni.Eu eram la sevici si ma suna sotul si ma cheama sa-i facem baita.De la inceput mi s-a parut cidat motivul si am venit intr-un suflet.Acasa, am gasit o jale generala:plangea baietelul mai mare, plangea bebelina si nici sotul nu mai avea mult.
Noroc ca n-a cazut de la inaltime mare (vreo 30 cm) si a cazut si pe burta ca o placintica- n-a tras decat sperietura (ca si noi dealtfel).Probabil ca a avut grija ingerul pazitor sa nu i se intample nimic rau.
sab
eu am patit-o si mai rau - s-a smucit in scunul de masina si a cazut de pe masa. am imbatranit cu 20 de ani. a trecut o zi intreaga pana mi-am recapatat culoarea in obraji insa am invatat un lucru foarte util. bb-ii au o tactica incredibila de a cadea. se muleaza efectiv pe obiectele tari si reusesc astfel sa se protejeze mai mult decat credem noi. au un instinct de conservare colosal. asa ca incercati sa priviti aceste incidente cu mai multa luciditate.
Ranik
Eu am cazut cu ea in brate, daca puteti crede asa ceva.
Pur si simplu mi-au alunecat picioarele si am scapat-o din brate.
Dar toti copiii cad.
Dr. zice ca la varsta asta sunt f. flexibili si nu patesc nimic.Trebuie sa ii protejam dar e inevitabil.
veronica_2005
mie nu mi-a cazut niciodata din pat... in schimb mi-a cazut cu premergatorul de doua ori la 8 si 9 luni. Prima data a avut o vanataie mare vreo 10 zile pe un obraz si saptamana trecuta cand a cazut a doua oara a ramas cu pleoapa si obrazul julit. mi s-au taiat picioarele de fiecare data evident, si mie imi venea sa plang de cate ori ma uitam la ea si o vedeam asa lovita, dar ea nimic. trage niste ture cu premergatorul de te trec fiorii. A plans nitel dupa fiecare cazatura dar a uitat repede.
Acum i-am restrans aria pe unde poate sa alerge ca sa nu mai prinda viteza, dar degeaba zic eu, ca saptamana trecuta a cazut de pe loc chiar sub ochii mei: eram in partea cealalta a camerei si i-am zis hai mami, vino! si cand sa plece, era o roata asezata in lateral in dreptul covorului si a cazut.

aaa si a mai cazut o data dar nu asa tare cu 8 oameni in camera ca aveam musafiri si ea se invartea de la unul la altul, si cineva trasese prelungitorul de sub masa si i s-a agatat o roata de fir. a trebuit sa strig la cineva care era mai aproape (un barbat de 40 ani) sa o ridice ca toti intepenisera si se uitau ca loviti in cap la ea ca a cazut. eu eram pe partea cealalta a mesei si nu ajungeam la ea. Ala la care am tipat (dar nu ca m-am speriat, pentru ca Ana-Maria nu plangea, ci pur si simplu sa o ridice sa nu se sperie) a tremurat toata seara ca nu-i vine sa creada ca a cazut sub nasu lui.
googletrei
fetelor, eu tocmai citeam ce ati scris voi de cazaturi si Tudi al meu e in pat cu Ica....si a cazut cutia de servetele si inima mea a urcat fix in gat.... 24.gif
Eu am o canapea extensibila si seara o intind....si e joasa joasa..are cam 15 cm de la pamant....el a cazut de 2 ori de pe pat...o data pe burta cu mine langa el si o data pe spate...dar de la inaltimea aceea nu a patit nimic....a facut doar ochii mari si gata....nici macar un scancit...
Acum mama il supravegheaza aproape tot timpul si cand il vede la margine ii spune :"cazi!!Cazi!" si el singur:"Ca! Ca!" Speram sa nu cada mai rau.....
Multa sanatate la pitici si la cat mai putine "ca"
onuta_dec
Daci a cazut prima oara din pat pe la Craciun cand avea cam 7 luni. O lasasem pe pat si m-am dus in bucatarie sa iau ceva. Nu credeam ca se va rostogoli. Noroc ca pe jos era o patura si a cazut pe ea si nu a zis nimic, tacea 4.gif Dar apoi a mai cazut pe la 9 luni. Ghinionul ei era ca in ziua aia a cazut si cu rotobilul. A racnit, a dormit si apoi am pus-o pe pat ca sa-i dau mancare, o secunda m-am uitat la Tv 13.gif si poc ... cazuse. Iar tipete 20.gif Dar nu a patit nimic. Acum ca a inceput sa mearga si sa nu mai stea locului sunt tot cu ochii pe ea caci mi-e teama sa nu cada in cap sau sa se intepe cu ceva in cadere.
RMDM
Diana a cazut prima data din pat pe la 11 luni si m-am speriat ingrozitor,chiar daca nu a avut nimic.De atunci a mai cazut 1,2 ori ca este tare nazdravana.Dar cel mai rau m-am speriat cand a cazut cu capul de cantul mesei.A facut un cucui in frunte de parca era din Star Treck.Doctora m-a linistit, ca nu a fost intr-o zona periculoasa(tampla,ceafa).A trecut repede cu compresii cu apa rece. 8.gif
chaby
Prima data a cazut din pat cand avea 5 luni. Era cu mine. Eu strecuram merisorul si ea pe langa mine, usurel, cu manutele inainte, se prelingea din pat. Noroc ca am avut inspiratie si am apucat-o de un picior si am bagat si un picior de-al meu sub cap. Dar mi-a atins piciorul.

A doua oara, sper din tot sufletul sa fie si ultima, a sarit din fotoliu, vinerea trecuta. Pentru ca nu apucasem sa aducem patutul, o culcam in fotoliu, pritejat cu pernute pe margini si in capat cu un scaun. Era inainte de masa si pana sa vin cu castronelul cu mancare in camera, aud o bubuitura si fie-mea, pe jos, cu fata in sus si acoperita cu pilota. Nu scotea nici un sunet. M-am speriat de nu mai puteam si imediat au inceput sa-mi tremure genunchii. Cand dau sa ridic pilota de pe fata... se pune pe un plans de iti rupea sufletul, saracuta. A plans cred ca 1/2 de ora si s-a culcat suspinand. Nici n-a mai mancat.

Noroc ca in aceeasi zi aveam programare la dr. si ne-a linistit. Atat timp cat nu cade pe nimic, si de la inaltimi mici, bb nu pateste nimic grav. La noi asa a fost.
valentina75
Baiatul meu a cazut din nefericire de doua ori,prima data de pe canapea cand avea 4 luni si a doua oara din patul nostru cand m-am intors pt o secunda sa pun tel jos.Din fericire nu s-a lovit rau decat a plins putin ca s a speriat, in schimb eu m-am speriat ingrozitor si nu ma puteam opri din plans asa ca l-am sunat pe taica su la servici spunindu-i sa vina sa stea cu copilul ca eu sun o mama denaturata 102.gif
Laura_bebe
Si Rares a cazut de trei ori din pat pana acum (la 7 luni).Prima data s-a intamplat la 3 luni, era baiatul imbracat bine, pus in ham, ca venisem de afara si pana sa ma descalt...poc...m-am speriat groaznic, tremuram toata, mi-am revenit foarte greu...A doua oara era pus in mijlocul patului intre perne pe la 5 luni si jumatate si am fugit pana la bucatarie...si iar poc... 2.gif ..iar tremurat, iar plans, dara trecut.A treia oara, la 7 luni, eram la baie...si poc, jos din pat, de data asta nu am mai tremurat si nici el nu a mai plans asa mult... 4.gif O sa incerc sa-l asez in locuri mai sigure pentru el , ca atunci cand e singur in camera sa nu mai "pocneasca" nimic...
Dar asa crestem mari... 10.gif
LORY
Nici Emi n-a fost scutit de cazaturi. Prima, pe la 4 luni, in timp ce-l leganam pe picioare si am adormit eu in locul lui, dar nu pentru mult timp pentru ca m-am trezit in tipete si m-am lecuit de somn, a
doua oarape la 7 luni l-am scapat din ochi pentru cateva momente si l-am gasit pe jos, 20.gif zbierand.
asmina_oana
Fetelor,orice am face noi....copiii tot cad....este inevitabil,eu nu cred ca exista copil care nu a cazut niciodata...
lumi6
Bebitu meu a cazut din pat cand avea vreo 2 luni, dintr o neglijenta de a mea bine nteles, dar bine ca nu e patul prea inalt.
anamaria20
Si baiatul meu a cazut prima data pe la 2 luni si ceva din pat,noapte nu dormea si l-am pus in cosulet sa-l legan dupa ceva timp adormise si l-am pus la marginea patului pt cateva clipe sa i-au apa de pe masa sa beau si deoadata aud cum cade puiul meu .Vai ce ciuda si frica imi era ca eu crezusem ca a adormit dar el se trezise si un pic s-a miscat si a alunecat dar nu s-a lovit tare ca patul nu era inalt si covorul moale avea si caciulita pe capusor dar a plans ca s-a speriat.Pe la 6 luni si ceva iar a cazut din pat l-am pus sa stea in fundulet si deodata s-a lasat aplecat si dand din maini a cazut dar nici de data aceasta nu s-a lovit tare pt ca ,covorul este moale.Si mai era sa cada o data din scaunul lui dar l-am prins la timp.Sper sa nu mai am ocazii din astea ca tare ma sperii si nu vreau sa pateasca nimic.Asa ca avetiu grija de bebeii vostrii ca sunt tare neastamparati.Acum il pun pe jos sa nu mai aibe cum sa cada ,sa poata sa se tavaleasca cum vrea si asa si adoarme .
Cris_W
Si noi ne numaram in randul bebicilor care au cazut din pat sau de pe canapea...la 8 luni avem deja la activ 5 cazaturi (2 in dormitor si 3 in sufragerie) dintre care doua sub ochii lui tati, iar una, cea de azi 13.gif sub ochii mei 20.gif
Nu va povestesc ce sentiment de vinovatie ma macina si de soc in momentul bufniturii. Iar acum cand consta cate cazaturi sunt la numar fool.gif ati crede ca sunt o irensponsabila.... 20.gif
Dar sa nu va povestesc cat sunt de preventiva si fata nu ramane nesupravegheata mai mult de cateva minute chiar si cand se joaca...numai ca bebicii sunt foarte activi...e suficient un moment de neatentie!
Noroc ca paturile nu sunt mai inalte de 30-40 cm!
(incerc sa mai imi scot din vina)
Adevarul este ca trebuie sa fim foarte preventive si atente,dar si constiente ca lovituri si cazaturi vor trai copii nostri multe la viata lor. ( Eu de ex. am avut in fiecare vara genunchii juliti,pana in liceu,cand ultimele julituri le-am "colectat" jucand badminton si-am avut un sentiment de mustrare ca,deh,eram deja domnisoara 9.gif ).
Mai cred ca bebicii incep cu cazaturi din pat,apoi vor urma cele de la tentativa de mers,apoi de la alergat,impiedicat,bicicleta.....
Ca mame ne doare pt fiecare cucui al puilui nostru,dar sa nu uitam ca si noi am fost copii...si prin cate am trecut!
(Nu poti compara cazatura unui corp de 70 cm si 8kg cu a unui corp de 1,60m si 60 kg.)
crisac
Nu mai tin minte exact cand a cazut Miruna prima data (in jur de 5 luni), dar stiu ca a cazut de multe ori.. 20.gif De pe pat de vreo 4 ori (patul nu este foarte inalt), de pe patul de la noi din camera o data (patul este foarte inalt si ne-am ales cu un mare cucui), din leaganul de camera cand pe la 6 luni jumate nu's cum d-zeu a desfacut bara de protectie 39.gif , a mai cazut din tarc pe la un an (cand eu nu stiam ca fata mea il escaladeaza) si s-a ales cu o forma frumoasa de patratele si model de covor pe frunte. Si asta nu e sfarsitul cazaturilor. Pentru ca eu am una bucata baiat cu fusta care se catara pe garduri, se baga pe sub ele, mai are vreo 10 vanatai pe un picior si multe altele pe celalalt. Si creste!
monicadunareanu
si noi am cazut din pat si nu am patit nimic asta nu inseamna ca nu tb sa fim atenti cu bebeii. pediatra a zis ca asta e doar inceputul ca atunci cand o sa stea bine in picioare sa ne asteptam la sarituri din patut 40.gif
chaby
CITAT(asmina_oana @ May 18 2006, 02:02 AM) [snapback]65985[/snapback]

Fetelor,orice am face noi....copiii tot cad....este inevitabil,eu nu cred ca exista copil care nu a cazut niciodata...

Eu am gasit solutia! ori in patut ori pe jos sa nu aiba de unde cadea 4.gif .

Oricum dr. pediatra mi-a spus ca nu are nimic daca nu s-a lovit de nimic in timpul cazaturii sau nu a cazut pe nimic.
mihaela parauan
Sa cada fata mea ???????????? Nu exista!!!!!!!!!!!!!
Spuneam eu imediat ce am nascut........ Acum numai zic.
A cazut prima data din patul nostru, impingand perna care o despartea de marginea patului, si bine-nteles pe care s-a si orpit. Norocul meu, ca nu aveam pe atunci covor in camera si ar fi cazut direct pe parchet.
Dupa aceea, fuga la magazin si am luat mocheta, ca macar daca va mai cadea sa nu se loveasca. Dupa cateva zile, bine-nteles, jos. Eu de partea cealalta a patului, fii-mea m-a ocolit, si pana m-am aruncat pe pat (sa vedeti ce plonjon am facut.....) a fost pe jos. Si cu ochii mari se uita la mine : sa plang, sa nu plang..... A plans dar putin.
Acum noi nu stim sa mergem, doar sa alergam. Eh, avem un an si 5 luni, suntem mare. Asa ca din cand in cand ne aducem aminte ca mai trebuie sa sarutam si pamantul pe care calcam..... mwah.gif
Deci, nu va speriati mamici, copii sa fie sanatosi, ca de cazut.... tot or sa cada. Chiar si cu noi, parintii, langa ei.. clapping.gif kiss2.gif 104.gif
timeea
Absolut! Mai rar bebei care nu trag prima lor tranta din pat! Prima noastra a fost pe la 7 luni! Era sa calc pe ea, ca nu a plans! La a doua insa...concert!
naftalina
Dar de cazut mobila peste bebe ati auzit?
Eu am tras o sperietura groaznica, saptamana trecuta luni. Andrei era in premergator si se plimba cu el prin casa. Eu pe pat impachetam niste lucruri. L-am vazut la un moment dat ca s-a dus sa puna mana pe mobila (care e facuta prost pentru ca nu are toate corpurile prinse intre ele ci doar asa sunt asezate unele langa altele, asa ca daca le aveti asa, mai bine verificati si prindeti-le), am vazut ca s-a intins sa ia ceva de pe un raft si in secunda urmatoare am vazut cum pica un corp de mobila lat cam cat un sifonier si inalt peste Andrei. Binenteles ca i-a cazut peste cap, peste partea dreapta, dupa care a picat pe jos. S-a uitat imediat la mine si a inceput sa planga tare de tot. A.... , au picat si tot ce aveam pe rafturi de s-au facut numai cioburi pe jos.
Dupa vreo 2 ore am fost cu el la urgenta la neurochirurgie, unde mia-au zis ca e totul ok, dar sa mai vin la control peste 3 zile si sa-i urmaresc evolutia daca nu apare ceva suspect (varsaturi, greturi, lesinuri).
Am fost si la control peste 3 zile si cica e ok.Dl.DR. n-a fost de acord sa-i faca radiografie ca e cam mic (1 an).
Asa ca cred ca am un baietel norocos.
Nici nu ma gandesc ce s-ar fi putut intampla daca il prindea pe tot sub mobila.
Multumesc lui Dumnezeu ca a avut grija de puiul meu.
Asa ca aveti grija ca nu-i de glumit!
rosefofo
CITAT(kiki @ May 16 2006, 07:37 AM) [snapback]65345[/snapback]

David a cazut din pat la 6 luni. Cu taica-su langa el, da? Deci nu singur, nu neasigurat in pat, nimic...cu taica-su langa el... 14.gif 14.gif
Dupa aia, cine era mai speriat? taica-su... 10.gif

24.gif 24.gif esti super dulce kiki..e amuzant felul in care ai spus-o..sa nu crezi ca ma bucur ca a cazut bebe!!!
La noi inca nu s-a intamplat dar chiar astazi l-am lasat 1minut pe bebe in patul nostru dupa ce l-am schimbat sa pun pampersul in cosul de gunoi si cand m-am intors..ratusca mea deja era cu lopatelele atarnand la marginea patului 18.gif

CITAT(googletrei @ May 16 2006, 04:03 PM) [snapback]65517[/snapback]

fetelor, eu tocmai citeam ce ati scris voi de cazaturi si Tudi al meu e in pat cu Ica....si a cazut cutia de servetele si inima mea a urcat fix in gat.... 24.gif

24.gif 24.gif offf sunteti asa de dulci toate mamicile cand povestiti aceste intamplari..nefericite dar sunt convinsa ca dupa ce au trecut v-ati mai linistit si le priviti cu amuzament.

Oricum eu rad ce rad dar parca stau cu inima cat un purice pentru ca nu stiu cand o sa se intample si la noi..e inevitabil. Heky inca nu a facut asemenea performate cu cazaturile dar preevad o cariera in acest domeniu pentru ca are deja un talent deosebit in a se zgaria pe fata 20.gif in fiecare saptamana isi aranjeaza cate un model pe fata..mai nou are o mica zgarietura pe nasuc..stau si ma intreb de unde???
ani_2611
Si Maria a caut de 5 ori jos, de 4 ori din pat si odata din patutul ei cand a vrut sa apuce ceva de pe mobila de langa patut s-a aplecat si a cazut direct in fund si cu picioarele in sus 71.gif in premergatorul care era langa patut. Important e ca nu a patit nimic,si ca e sanatoasa,dar nici nu va inchipuiti ce sperieturi am tras de fiecare data,si tremuram toata ziua respectiva.Acum nu o mai las nesupravegheata mai ales ca acum merge de-a busilea si se ridica in picioare 10.gif
velijenco
CITAT(daci77 @ May 16 2006, 08:40 AM) [snapback]65348[/snapback]

Inca nu am patit cu David, dar nimic nu e imposibil. El are 3 luni si cand doarme in patul nostru (ziua) ii pun perinute la margine, dar sunt convinsa ca nu pot sa il pazesc si ca probabil la un moment dat se va intampla.... si din cazaturi invate ceva. totusi sper sa fie cat mai tarziu si cat mai rare.

iti dau un sfat nu il mai culca in patul vostru, nu il mai ei din el, eu am avut mari probleme pe chestia sta cu Yasmina, fiind primul copil il luam cu noi in pat, apoi parintii mei ca sa ne mai scape de ea, ca eu am mers la serviciu cind ea a facut 11 luni, o lua cu ei in pat si dormea si asta a continuat pina pe la 2 ani si 2 luni, cind am fost in concediu din nou a stat cu noi si a dormit, problema mare a fost cind ne am reintors nu mai vroia sa doarma cu ai mei , am facut un compromis cu ea , a dormit in patutul ei dar tot in camera cu noi, si uneori mai evada si de acolo si ne trezeam cu ea.

acum te las pe tine sa ei cea mai buna decizie pt voi.

mwah.gif

Yasmina a fost campioana la cazaturi , prima data a cazut cu sotul meu lina ea 20.gif ,
apoi avea cite o cazatura la vreo 2 saptamani, o gaseam dormind pe jos, asta se intampla ziua , ca noaptea nu avea cum, ca dormea ori cu noi ori cu ai mei.

dar cele mai tari cazaturi le a luat cu premergatorul, efectiv venea in cap, de a trebuit sa scot toate pragurile din casa, mai ales ca ea a mers de mica de la 6 luni si 1 sapt.

bebe e copil cuminte doarme singur in patut. yahoo.gif
cami2bubulina
Era sa ne inregistram si noi cu evenimente zilele trecute mega_shok.gif Rares dorme in pat la noi cu pernele pe langa el,eu eram in sufragerie ma uitam la tv,sotul in bucatarie.La un moment dat am auzit niste gemete,m-am dus in dormitor si...Rares era jumatate in pat,jumatate jos.Deabia se mai tine cu mainile de patura si aluneca...Am zis ca mor,tot ma duceam spre el si parca nu mai ajungeam,el se uita la mine si era cu gura pana la urechi.Nu a cazut yahoo.gif insa nici mult nu mai avea.Sper ca nu o sa se intample...dar stiu ca este inevitabil ,asa ca sper macar sa nu se loveasca rau mwah.gif
Alina Daniela
Si noi am avut astfel de aventuri, de vreo 2 ori. Tudor are 1 an si 3 luni si, din punctul asta de vedere, e un talentat.
Cu Catinca, 5 ani si 1 luna, nu am avut astfel de probleme.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.