Tinozze
Sep 5 2005, 08:55 AM
Eu sunt in saptamana 21 - 22 de sarcina si sincer, nu am cine stie ce burtica....voua cam cand a inceput sa vi se mareasca ??? BB este ok , de abia am fost la eco si totul e ok pana la acest moment d.p.d.v. morfologic.
Mariana M.
Sep 5 2005, 10:01 AM
Mie a inceput sa-mi creasca burtica de vre-o luna, acuma arat ca ditamai butoiasul...dar banuiesc ca e in functie de organismul fiecareia, la unele persoane creste mai mult, la unele mai putin....Eu zic sa nu-ti faci probleme atita timp cit bebe e ok.
Pupici si sarcina ushoara in continuare.
bilutza
Sep 5 2005, 10:49 AM
Depinde de cat de grasutza esti :grin: Daca esti slabutza, se va vedea burtica mai tarziu. Daca esti mai plinutza, si te mai si ingrasi destul de mult, se vede mai repede. La mine de ex, s-a vazut repede , cam la 4 luni, dar o parte importanta era sunculitza
Daca bebe e bine, nu e nici o problema. Fiecare se dezvolta in felul ei. Si vei creste, nu te teme. Decat sa fii un mic shrek, ca mine, mai bine mai micutza. :P
Ma cam ingrozesc atunci cand imi dau seama cate kg am pus pe mine, dar apoi imi amintesc ca cel mai important este ca bb sa fie sanatoasa, ca oi slabi eu dupa...
manuela staicu
Sep 5 2005, 12:41 PM
La prima sarcina, a inceput sa se vada pe la 5 luni jumate, dar acum de la 4 luni era vizibil, sotul radea si spunea"sa vezi ca-s 2 bb-i, dar pe unul nu l-a vazut ecograful..", de fapt era numai unul si in rest sunculitza...nu stiu nici eu care e exact ingineria cu burtica vizibila si de cand anume, dar cu siguranta ca va creste cat sa-ti spulbere temerile si mai ales se va si misca vizibil.hihihi..
anka&bb
Sep 5 2005, 02:07 PM
la mine se vede bine (adica fara sa iti fi spus ca sunt gravida ca sa te uiti intentionat) de la 4 luni... insa si in cazul meu vorbim despre un strat de sunca (nu sunculitza) care este... mare si care... creste si... l-om da noi jos dupa ce vine bb... el sa fie sanatos! cum zicea si bilutza, daca esti grasuta se vede repede, daca nu... mai tarziu... am o cunostinta in 6 luni si un pic care este suuuuuuuper slaba si... are burta mai mica decat mine... daca nu isi ia ceva mulat pe corp nici nu se vede...
manuela staicu
Sep 5 2005, 05:41 PM
Cand m-am dus la maternitate sa o nasc pe Maria, aveam 92 de kg, adica 34 de kg in plus fata de greutatea care o aveam inainte de sarcina. La botez, adica la 3 luni dupa nastere, mai ramasesem cu 4-6 kg in plus. Eu cred ca o sa dam jos kg in plus, bb sa fie bine, eu am dat jos tot ce aveam in plus cam in 5 luni.
megg
Sep 5 2005, 08:23 PM
La prima sarcina a inceput sa se vada burtica foarte putin pe la 6 luni. Fiind iarna am avut vecini care se mirau de unde-a aparut bebe, caci eu eram slabuta, burtica a fost foarte mica pana am nascut, la sfarsitul lunii martie. Chiar ma miram unde sta puiul meu , cum de are loc ? E drept ca s-a nascut micuta, 2,700 kg si 48 cm. Am avut burtica cam tare, si cred ca nici lichid amniotic nu era prea mult!!!!
La a doua sarcina, mi-a crescut burtica pe la 5 luni, dar micuta, nu cine stie ce. Acum este mai vizibila, cine stie ca sunt insarcinata ma intreaba cum mai ma simt, ce face bebe daca misca, etc, insa cine nu stie ca sunt insarcinata, nu prea observa din prima.
Oricum, difera o sarcina de alta!!
Pupici!
Megg
Crys
Sep 6 2005, 05:05 PM
Eu la aproape 5 luni am luat doar 4kg. Care s-au pusa insa numai pe sani si la burtica. S-a cam rounjit, si nu mai am cu ce sa ma imbrac. Asta e o problema, ca nu gasesc nimic sa-mi placa!
Andru28
Sep 6 2005, 07:28 PM
Noi avem doar 12 saptamani, dar burtica creste....si creste. Toata lumea se minuneaza de burta mea. Mereu rad cu sotul meu ca o sa fie un mic gigant. Dar bebe e normal dezvoltat, totul e ok. Probabil e in functie de fiecare. Noi deja nu mai avem haine. Si nu suport nimic pe burta. De ingrasat, nu m-am ingrasat tare. Burtica iese in evidenta. :shock:
DAr bebe sa fie sanatos, nu? :o
Cillit
Sep 6 2005, 11:13 PM

Hello, eu sunt nou nouta pe aici...primiti cu colinda?
avem 17 saptamani..si avem spre fericirea noastra deja un inceput de burtica...sotiorul zice ca arat parca am inghitit o maslina :-)
in primele 3 luni am slabit aproape 10 kg, ajungand la 46-47...dar acum sunt bucuroaasa ca incep sa ma simt in stare sa mananc...si ne rotunjim:)
sanatate tuturor si cel mai important...multe ganduri pozitive!![color=blue][/color]
oana_nicole
Sep 20 2005, 11:58 AM
Eu sunt in saptamana 25 de sarcina si deja m-am ingrasat vreo 15 kg. Insa burtica nu este foarte mare. Unele persoane chiar imi spun acest lucru, ceea ce bineinteles ma sperie foarte tare. La echo nu mi s-a spus nimic ingrijorator in legatura cu bebe, dar as vrea sa mai aflu si alte pareri in acest sens, poate ma mai linistesc. Merci mult.
anka&bb
Sep 20 2005, 12:11 PM
CITAT(oana_nicole @ Sep 20 2005, 11:53 AM)
Eu sunt in saptamana 25 de sarcina si deja m-am ingrasat vreo 15 kg. Insa burtica nu este foarte mare. Unele persoane chiar imi spun acest lucru, ceea ce bineinteles ma sperie foarte tare. La echo nu mi s-a spus nimic ingrijorator in legatura cu bebe, dar as vrea sa mai aflu si alte pareri in acest sens, poate ma mai linistesc. Merci mult.
[snapback]5765[/snapback]
oho, nu te mai lua dupa "radio sant"! daca dr zice ca bb e bine si tu esti bine si totul este normal si nu exista probleme... ce conteaza ce zice lumea? ca doar nu sunt toti medici ginecologi sau obstetricieni... eu am cunostinte care nici nu ai zice ca sunt gravide la aproape 7 luni si altele care zici ca sunt balonase plutitoare... daca le intepi cu acul fac ...poc!
si eu ma gandeam ca "uite, ce ma oftic ca nu am asa burtoi" cand le vedeam oe strada pe mamicile cu sarcini mai avansate decat mine... si apoi m-am gandit ca nu poate fi tocmai confortabil sa cari un sac asa mare de cartofi...
desigur ca glumesc...
eu cred ca importanta este sanatatea si starea de spirit... bb oricum se dezvolta in ritmul lui si cred ca in lunile mari de sarcina avem timp sa ne umflam ca mingile ...
pupici
Ely
Sep 20 2005, 02:09 PM
Stai linistita ca si mie mi se spune la fel ca am burta mica dar doctora m-a linistit la ecograf mi-a zis ca bebita este bine asa ca cei care zic sunt cei care au ramas cu imaginea lor atunci cand aveau 8-9 luni
bilutza
Sep 20 2005, 04:06 PM
Fetelor, fiecare creste in felul ei. Cele slabutze normal ca nu au burticile foarte mari, desi pe la 8-9 luni toate vor fi precum gandaceii

Ganditi-va ca bebe creste in greutate abia incepand cu luna a 7a , pana atunci e slabutz, si-si face el loc pe acolo.

Cand o sa aveti burtoiul mare, si o sa va fie greu sa va intoarceti de pe o parte pe alta in pat, o sa va amintitzi cu nostalgie de burticile mici, finutze
piscoto
Sep 20 2005, 08:09 PM
CITAT(manuela staicu @ Sep 5 2005, 12:36 PM)
La prima sarcina, a inceput sa se vada pe la 5 luni jumate, dar acum de la 4 luni era vizibil, sotul radea si spunea"sa vezi ca-s 2 bb-i, dar pe unul nu l-a vazut ecograful..", de fapt era numai unul si in rest sunculitza...nu stiu nici eu care e exact ingineria cu burtica vizibila si de cand anume, dar cu siguranta ca va creste cat sa-ti spulbere temerile si mai ales se va si misca vizibil.hihihi..
[snapback]5025[/snapback]
Subscriu si eu la cele spuse de Manuela.
Burtica v-a creste foarte mult incepand cu luna a 7a. Atunci v-a creste bb cel mai mult.
oana_nicole
Sep 21 2005, 08:32 AM
Va multumesc mult pentru mesajele voastre... Stiu ca important este ceea ce se vede la echo si ceea ce spune medicul, dar parca si o voce care spune, poate cu rautate, "vai ce burtica mica ai" iti ramane intiparita undeva in inconstient si lucreaza incet si sigur asupra psihicului tau. Cel putin mie asa mi s-a intamplat.
aurash1
Sep 23 2005, 02:34 PM
Salutam viitoarele mamici si scumpii lor bebei!
Sunt nou noutza pe aici

si un picutz emotzionata dupa ce am citit mesajele voastre. Sunt si eu o burtica (f. micutza dupa cum se exprima "lumea"

) de 15 saptamani. Sa ma ingrijorez ca am pus doar 2,4 kg pana acum? Burtica e putzin rotunjoara dar nimic spectaculos. Nu ma crede nimeni ce minune de bebel am acolo.
As mai vrea sa o intreb pe draga de Bilutza ce noutati mai are despre Caritas? (Am eu impresia ca ne urmareste acelasi medic

)
Pupici!
Ely
Sep 23 2005, 02:52 PM
Aurash bine ai venit printre burticoase

si la mine nu a fost cine stie ce la 15 saptamani cine ma vedea zicea ca m-am ingrasat un pic dar nu ca aveam si pe bebe acolo

acum chiar ca se vede si parca o data a crescut si de acum creste si mai mult si kg la fel,dar pt bebe ce nu facem
aurash1
Sep 23 2005, 03:24 PM
Bine te-am gasit Elly!
Si multumesc de intampinare. Am eu un feeling ca in 3 saptamani va trebui sa trec la hainutze mai lejere.

Nu-i nimic, bebe sa creasca sanatos!
Va pup fetelor si weekend placut la toata lumea!
bilutza
Sep 23 2005, 08:52 PM
Aurash1, nu am fost inca sa vad spitalul, din lipsa de timp. Am inteles ca e intradevar naspa.

Oricum, asta e. Eu sunt foarte multumita de dr, asa ca o sa merg mai departe cu el, indiferent de conditii. Dr. meu este Epure, daca nu am scris pana acum. Avem acelasi dr? Daca vrei sa mai vorbi despre el (sau alti dr) putem sa o facem la alt subiect, ca sa respectam ordinea pe aici
bilutza
Sep 23 2005, 08:59 PM
De bucurie ca am gasit o burtica urmarita de dr meu, am uitat si ce vroiam sa spun.

Cel mai mult urasc persoanele care isi exprima pareri din astea rautacioase (de genul : "ce burtica mica ai !" " ce te-ai ingrasat ! ", "ce-ai slabit ! " , etc) desi nu le intreaba nimeni. Nu stiu daca e invidie sau altceva, dar sunt supertampite. O gravida oricum este mai sensibila (eu cel putin asa sunt) si are o multime de temeri si griji, cum poti sa mai apari si tu si sa debitezi o tampenie ca asta ? Ar merita niste
papusa
Sep 24 2005, 09:29 PM
Eu zic ca din luna 7 incepe sa creasca burtica bineee si incepi sa te misti mai greoi.Cele care vor sa nasca natural,sa faca miscare,plimbari in fiecare zi,dar si odihna.Va doresc si nastere usoara,dar si refacere rapida.
aurash1
Sep 25 2005, 02:04 PM
Pupici pentru Bilutza (sa stii ca bebeii nostri sunt urmariti de acelasi doctor

).
Din pacate si eu am auzit chestii destul de nasoale despre Caritas

, dar la fel ca tine nu sunt dispusa sa renunt la dr.Epure, pentru ca in sfarsit am gasit o persoana cu care pot sa comunic, e f.amabil si dragutz. Ma gandesc ca n-o fi foc daca o sa fiu "in trecere" pe acolo cateva zile. Important e sa ai langa tine o persoana de incredere in acele momente. Si bebe sa fie sanatos. O sa il intreb mai multe despre spital la viitoarea consultatie si te tin la curent. Am mai auzit si ca s-a mai renovat ceva pe acolo dar nu stiu exact ce parte a spitalului.
Hai ca o sa ne mutam cu discutzia asta pe topicul unde ai postat tu mesajul despre Caritas ca sa nu stresam lumea pe aici.
Iti multumesc pentru incurajari! Pupici pe botic si pe burtica!
(Si ca sa fiu carcotasha,

rog burticile sa spuna aici in fatza poporului de cate ori v-a oferit cineva locul in tramvai sau la un rand? )
Io una abia am reusit sa imi conving colegii sa nu mai fumeze in birou!

Va pup si sarcina usoara!
oana_nicole
Sep 28 2005, 11:24 AM

Punct ochit, punct lovit, aurash1. Nu e cazul sa dezvoltam aici acest subiect - al acelora care privesc cu impasibilitate, de pe locul lor caldut de pe scaun (in autobuz, tramvai, etc.) o gravida inghesuita de nu stiu cate persoane. Vreau doar sa spun ca, nu stiu de ce, dar in cazul barbatilor nu am fost prea mirata. M-a socat mai mult ca multe femei procedeaza la fel, de parca nu ar fi fost si ele insarcinate.
anka&bb
Sep 28 2005, 12:01 PM
CITAT(oana_nicole @ Sep 28 2005, 11:19 AM)

Punct ochit, punct lovit, aurash1. Nu e cazul sa dezvoltam aici acest subiect - al acelora care privesc cu impasibilitate, de pe locul lor caldut de pe scaun (in autobuz, tramvai, etc.) o gravida inghesuita de nu stiu cate persoane. Vreau doar sa spun ca, nu stiu de ce, dar in cazul barbatilor nu am fost prea mirata. M-a socat mai mult ca multe femei procedeaza la fel, de parca nu ar fi fost si ele insarcinate.
[snapback]6436[/snapback]
fetelor, unde putem vorbi despre respectul celor din jur in ceea ce ne priveste? exista vreun topic? ca da nu, o sa postez eu unul... ce ziceti? idee buna sau nu? aveti chef sa ne povestim peripetiile si experientele cu colegi, cunoscuti sau necunoscuti la capitolul respect pt burtici?
oana_nicole
Sep 28 2005, 12:33 PM
Foarte buna idee! Ne vedem acolo!
Iulia Corina
Sep 28 2005, 03:02 PM
ca bine zici anka! Ne vedem pe topic!
Pupici la burtici!
flory
May 25 2006, 10:49 AM
lelisor
May 25 2006, 11:43 AM
Chiar daca am ditamai burtoiul eu ma incalt singura si acum. E adevarat ca leg sireturile mai "sui" dar, important e ca reusesc
maria75
May 29 2006, 08:04 AM
Buna viitoare mamici
eu, la inceput, nu am avut cine stie ce burta. ba, mai mult, cind m am dus la consult, doamna dr a emis ipoteza ca e sarcina oprita in evolutie, ca cica nu a ajuns pina aproape de buric uterul la 19 saptamini...la mine burta s a latit, am avut si placenta inserata jos...A inceput sa mi se vada cat de cat de pe la vreo..14 saptamini( am fost la o nunta intr o rochie mai mulata si am observat ca era ceva burtica...chiar si rudele si au dat seama...desi eu nu spusesem nimanui in afara de sot..

).
dianaa
May 29 2006, 03:44 PM
CITAT(Crys @ Sep 6 2005, 06:05 PM) [snapback]5093[/snapback]
Eu la aproape 5 luni am luat doar 4kg. Care s-au pusa insa numai pe sani si la burtica. S-a cam rounjit, si nu mai am cu ce sa ma imbrac. Asta e o problema, ca nu gasesc nimic sa-mi placa!
si eu exact la fel, sani la metru si burtica maricica desi abia am inceput luna a 5-a. Hainute imi iau masuri mai mari cu talie joasa de la haine normale (nu speciale pentru gravide, ca in Romanica e jale la capitolul asta).
MiaR
May 30 2006, 04:45 PM
Si la noi e vizibila burtica bine chiar. Am schimbat garderoba, dar eu am gasit hainute de gravidute f frumoase. In schimb cu kg eu zic ca stau bine. Chiar ieri am fost la doctorita de fam si nu am pus nimic pe mine. Sper sa nici nu pun f multe pe mine. Am eu destule in plus deci bebelasul are de unde sa isi procure resursele.
laura1977
Jun 1 2006, 01:56 PM
Eu nici acum la 38 saptamani nu am barta mare. Pana in luna a cincea am purtat haine obisnuite, doar ca pantalonii nu mai putem sa-i inchei.Si nu-si dadeu seama multi ca sunt insarcinata.Acum s-a rotunjit,s-a facut mai mare,dar oricum mai pot sa merg repede,sa ma aplec ,desi nu e chiar comod. Si sa va mai spun ceva :mie imi place sa fiu insarcinata.
asilanom69cta
Jun 2 2006, 12:21 PM
laura 1977 esti ca mine in 38 saptamani numai ca pe mine daca ma vezi te sperii.Eu nasc intre 15 -20 iunie tu cand ai dpn?bb meu la 36 sapt avea 3,300 al tau cat are?
elcris2
Jun 2 2006, 01:45 PM
Eu am 18 saptamani si nu pot spune ca am o burtica mare.
Am 1.82 si se vede burticuta dar nu e mare si nu cred ca o sa fie f mare.Cine stie?
dianaa
Jun 14 2006, 02:49 PM
Eu in saptamana 21 am o burtica destul de mare. Da mi-e tare draga si cred ca sunt genul care din spate nu se vede ca sunt gravida si din fata brusc apare burta mare mare

Vorba ceea: intai apare burta si dupa 5 minute apar si eu (cred ca la sfarsit o sa apar dupa juma de ora)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.