Pt unii o fi mai usor sa-i altoiasca decat sa-i educe. Pentru a-l educa iti trebuie intelepciune si rabdare si daca tot bietul copil e mic si neajutorat, de ce sa nu te razbuni pe el.

Imi dau lacrimile numai imaginandu-mi asa o situatie. Respectul copiilor se castiga altfel, nu cu bataie.
Eu nu am fost batuta cand am fost copil dar imi aduc aminte de bataile in masa care le incasau aproape toti cunoscutii mei: vecini, colegi de scoala. Mi se parea ceva atat de normal sa le vad, ca nici nu ma miscau macar. Stiam ca ala a facut o boacana, de aia o ia! Acum as inlemni sa vad asa ceva. Vara trecuta cand am fost in tara, eram la mare si am vazut o familie, pareau destul de ok si spalatei, nu puteai zice ca erau niste prostani care habar n-au pe ce lume traiesc. La un moment dat, am auzit un raget! Tatal urla cat il tinea gura si-l scutura pe baietelul lui de maxim 3 ani care plangea de ti se rupea sufletul si boul ii explica: " Tu nu intelegi ca m-am saturat!"

Te-ai saturat de ce, idiotu-le! imi venea sa-i zic. De el ca e mic, ca exista, ca ce?! Si maica-sa il tinea de mana si era cu lacrimi in ochi si nu scotea un sunet. Mi-am zis ca-n cazul asta sigur o incaseaza si ea de nu avea curaj sa scoata o vorba. Dar era evident, ce mai, ca amandoi o luau sistematic, ca erau terorizati. Copilul nici nu putea sa respire de plans. Toata lumea trecea, se uita ca la circ, inclusiv eu desi imi venea sa ma bag sa zic ceva....... Si tot atunci mi-am adus aminte ca-n copilaria mea vedeai mereu chestii din astea pe strada. Am ramas marcata de eveniment si m-am gandit mult la asta. Aici ar fi mancat puscaria sau i-l luau serviciul social pt ca cineva tot i-ar fi sunat.