Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bataia La Copii?
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Educatie
simonmario
68.gif
Mamicilor am o mare dilema - unii din familia mea sustin ca "bataia e rupta din rai". Ca daca nu-l bati pe copil de mic, te bate el mai tarziu. Voi ce credeti - ne batem copiii sa ne asculte sau ne asculta de bunavoie. Eu sunt de partea celei de a doua ipoteze. 6.gif
monciq
S-au scris pagini intregi despre acest subiect,consecinta ce survine sau nu ca urmare a enervarii, pareri pro si contra in topicul ''Va enervati pe copil?''Aici mi-am spus si eu parerea:
http://www.treiursuleti.ro/forum/index.php...ost&p=93251
http://www.treiursuleti.ro/forum/Va-Enerva...opil-t4284.html
holili4
De ce am mai adus pe lume copiii daca ne apucam sa-i batem? Nu e destula durere pe lumea asta ca sa le mai provocam si noi propriilor copii inca o durere in plus chiar fie ea si fizica?????
ira_tgr
este un subiect sensibil...
s-a discutat to ce se poate discuta cred si s-au certat, s-au suparat si s-u contrazis foarte multi....

cauta si tu pe topic...
tic23tac
nu!in nici un caz nu trebuie batut copilul!
o stiu din propria experienta...cand parintii mei ma palmuiau mai rau faceam si parca si primeam o ura in suflet impotriva lor si sincer nu as vrea sa simta copilul meu asta pt mine...m-ar durea foarte tare.nu zic ca nu trebuie dat un pic la fundic dar in nici un caz peste fata sau sa ii aratam copilului rautate .
ei o sa inteleaga de voie buna ce este bine si ce nu,noi trebuie sa fim inteligenti si sa stim ce sa le explicam cand nu au voie ceva.in rest....noi sa fim sanatosi mwah.gif
iribia
Parintii mei nu au apelat niciodata la bataie pt a ma educa. Atunci cand faceam ceva rau se suparau pe mine. Nimic nu ma durea mai mult decat dezamagirea de pe chipurile lor. Copiii trebuie invatati sa-si respecte parintii prin vorba buna, asta e parerea mea. Sigur ca o palmuta la fundulet nu e mare lucru, dar sa nu fie mai mult de atat. In fond, cum poti sa dai in copilul pe care il iubesti asa mult?
lucia
NU NU SI NU! Cea mai mare greseala este bataia! ( asa consider eu!) . Daca sunt prbleme cand sunt mai mari atunci mai bine apelam la o consiliere de specialitate si este mult mai bine. BB-i cat mai sanatosi !
claudia2006
Nu mi se pare normal sa ne batem copii ca doar nu pt asta i-am facut.Mai repede intelege de vb buna decat cu bataia.Eu n-am fost batuta de ai mei si nu gasesc o solutie in bataie asa ca NU categoric.
danau
Pt unii o fi mai usor sa-i altoiasca decat sa-i educe. Pentru a-l educa iti trebuie intelepciune si rabdare si daca tot bietul copil e mic si neajutorat, de ce sa nu te razbuni pe el. 20.gif Imi dau lacrimile numai imaginandu-mi asa o situatie. Respectul copiilor se castiga altfel, nu cu bataie.

Eu nu am fost batuta cand am fost copil dar imi aduc aminte de bataile in masa care le incasau aproape toti cunoscutii mei: vecini, colegi de scoala. Mi se parea ceva atat de normal sa le vad, ca nici nu ma miscau macar. Stiam ca ala a facut o boacana, de aia o ia! Acum as inlemni sa vad asa ceva. Vara trecuta cand am fost in tara, eram la mare si am vazut o familie, pareau destul de ok si spalatei, nu puteai zice ca erau niste prostani care habar n-au pe ce lume traiesc. La un moment dat, am auzit un raget! Tatal urla cat il tinea gura si-l scutura pe baietelul lui de maxim 3 ani care plangea de ti se rupea sufletul si boul ii explica: " Tu nu intelegi ca m-am saturat!" 13.gif Te-ai saturat de ce, idiotu-le! imi venea sa-i zic. De el ca e mic, ca exista, ca ce?! Si maica-sa il tinea de mana si era cu lacrimi in ochi si nu scotea un sunet. Mi-am zis ca-n cazul asta sigur o incaseaza si ea de nu avea curaj sa scoata o vorba. Dar era evident, ce mai, ca amandoi o luau sistematic, ca erau terorizati. Copilul nici nu putea sa respire de plans. Toata lumea trecea, se uita ca la circ, inclusiv eu desi imi venea sa ma bag sa zic ceva....... Si tot atunci mi-am adus aminte ca-n copilaria mea vedeai mereu chestii din astea pe strada. Am ramas marcata de eveniment si m-am gandit mult la asta. Aici ar fi mancat puscaria sau i-l luau serviciul social pt ca cineva tot i-ar fi sunat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.