Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toxoplasmoza
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
bodea_floare
Buna,sunt o mamica de 39ani iar singurul meu copil e o fetita cu ochi albastrii de patru luni care are micriftalmie.I-mi cer scuze daca nu trebuia sa scriu despre ea aici dar sunt foarte disperata.Sa va povestesc despre ea,are un ochi mai mic,iar medicul mi-a spus ca va vedea foarte slab,toate acestea datorita toxoplasmozei pe care am avut-o eu in timpul sarcinii fara sa stiu.la trei saptamini am fost internate in spital unde am facut toate anlizele si am aflat ca are si ea toxoplazmoza.Rugamintea mea este daca cunoasteti cazuri ca al nostru ,s-au puteti sa ma indrumati undeva sa facem un tratament pentru imbunatatirea vederii si daca s-ar putea si corectarea diferentei dintre cei doi ochi.
Va multumesc foarte mult , Dumnezeu sa fie cu voi.si sa va bucurati de copii vostri.
assante
Buna , te rog sa-mi spui daca te putem ajuta cu ceva , si daca da , cu ce anume . Ma gandeam sa incerci sa vii la un control in Bucuresti la oftalmologie , poate rezolvam eventual si cu clinici particulare pentru controale mai amanuntite daca va fi cazul .

Te rog sa ne scrii mai multe despre problemele fetitei tale , si sa ne dai toate informatiile pe care tu le ai deja .

Promit ca ma documentez mai temeinic despre aceasta problema in zilele urmatoare
anaida
Draga mamica, chiar daca nu-ti pot da un sfat referitor la problema ta, ma voi ruga sa gasesti cat mai curand o solutie pt fetita ta! Dumnezeu sa va dea curaj si putere pentru a o ajuta pe fiica voastra! Stiu ca sunt in asentimentul multor mamici de pe acest forum! Multa sanatate!
ellagiana
imi pare nespus de rau ca aveti probleme de sanatate...am citit mesajele tale anterioare, dar nu am raspuns la ele pt ca nu stiu cum as putea sa te ajut si n-am nici pe cineva care sa se fi confruntat cu problema asta sa te pun in legatura... poate te ajuta fetele din tara care-au mai auzit de una-alta...Dumnezeu fie cu voi in rezolvarea cu succes a acestei probleme! Sanatate si sa auzim vesti bune curand!
mirandolina
Ai spus ca nu ai stiut ca ai avut toxoplasmoza in timpul sarcinii, dar dr. care te-a supravegheat nu te-a trimis sa iti faci test pt toxoplasmoza? Asa s-ar fi descoperit aceasta boala. Ce-i drept este ca nu stiu cum se procedeaza atunci cand mama este bolnava si nici ce masuri se iau ca sa nu afecteze fatul. Multa sanatate si nu va pierdeti speranta.
anka&bb
CITAT(bodea_floare @ Aug 29 2005, 05:51 PM)
Buna,sunt o mamica de 39ani iar singurul meu copil e o fetita cu ochi albastrii de patru luni care are micriftalmie.I-mi cer scuze daca nu trebuia sa scriu despre ea aici dar sunt foarte disperata.Sa va povestesc despre ea,are un ochi mai mic,iar medicul mi-a spus ca va vedea foarte slab,toate acestea datorita toxoplasmozei pe care am avut-o eu in timpul sarcinii fara sa stiu.la trei saptamini am fost internate in spital unde am facut toate anlizele si am aflat ca are si ea toxoplazmoza.Rugamintea mea este daca cunoasteti cazuri ca al nostru ,s-au puteti sa ma indrumati undeva  sa facem un tratament pentru imbunatatirea vederii si daca s-ar putea si corectarea diferentei dintre cei doi ochi.
Va multumesc foarte mult , Dumnezeu sa fie cu voi.si sa va bucurati de copii vostri.
[snapback]4760[/snapback]

din ultimele noastre discutii, aucm o luna cred, rezulta ca erati programate la timisoara si apoi in ungaria la un consult de specialitate... ce s-a mai intamplat? nu ati reusit sa ajungeti?
sanatate tie si fetitei si nu dispera... toate au o rezolvare...
Minola
draga mamica sa sti ca noi suntem langa voi si speram ca totul se va rezolva cu bine.multa sanatate
ellagiana
offf, chiar nu am idee cum sa va ajut...stiu ca era un doctor in Cluj parca, care facea tratamente naturiste cu rezultate foarte bune, dar din pacate nu stiu cum poate fi contactat...o sa iau legatura cu mama mea sa-mi spuna macar numele lui...stiu ca vindeca cu ceaiuri diverse afectiuni...acum vreo 10 ani, pe un var de-al meu l-a scapat de pe patul de moarte cu hepatita cronica (era galben ca gutuia, spre vanat, umflat rau, ii cazusera si parul, unghiile, ce sa mai, saracul zacea la pat si dupa ce-a baut niste ceaiuri facute de doctorul asta si-a revenit ca prin minune; varul meu il considera pe omul asta Dumnezeu, ca l-a salvat de la moarte)
ellagiana
bodea_floare a scris:

medicul mi-a spus ulterior ca cine are toxoplazmoza nu duce sarcina pina la capat, dar sa stii ca am avut mare noroc,ptr.ca fetita mea inafara ca are ochiul mai mic nu mai sufera de nici o boala ,dar o sa mai vorbim ptr.ca vin la serviciu 2 saptamini si poate o sa am timp mai mult sa povestim.

Uite, am luat legatura cu mama mea si mi-a zis ca acel doctor are clinica in Oradea (nu Cluj cum retinusem eu gresit) se numeste Eltes (sau Elthes)...din pacate, nu avea numarul de telefon, poate-l poti afla de undeva (la informatii Oradea poate-e o idee)...dar mi-a mai zis de doctorul Olteanu de la Spitalul Militar din Bucuresti care este foarte bun...incearca sa iei legatura si cu el...succes si sa auzim de bine de la voi in curand!
crisac
Imi pare tare rau pentru fetita si pentru tine. Nu stiu foarte multe despre aceasta boala, insa te pot ajuta doar cu niste informatii privind o clinica particulara de oftalmologie, ai carei medici sunt specializati in lucrul cu copii foarte mici. Daca te ajuta, da-mi un PM si iti trimit toate informatiile.
ellagiana
Floricico, da-ne de veste ce-ati mai facut...sper ca vii cu vesti bune... friends.gif
blancy
Imi pare nespus despre ceea ce vi se intampla. Dar daca te ajuta cu ceva, iti voi spune ca eu am facut toxoplasmoza in primul trimestru de sarcina (de la pisica soacra-mii din casa, la care nu s-a putut renunta pt. nimic in lume...) si am nascut normal, la termen un baietel superb pe dinafara dar dupa doua zile de viata mi-a decedat.. A fost cumplit, nu puteam sa inteleg cum un copilas atat de perfect nu poate trai.. Avea o malformatie grava a inimii si multe alte afectiuni datorate bolii.
Nu s-a putut fece nimic..
Sa sti ca nu exista durere mai mare decat sa nu mai ai ce strange in brate dupa ce ai nascut.. Flori, eu stiu ca tu esti cea mai norocoasa mamica dintre noi doua, si trebuie sa crezi in puterea lui Dumnezeu cu tot sufletul, pt. ca El va gasi o solutie pt. problemele voastre, chiar daca va fi nevoie de o minune...
Stiai ca sutem niste invingatoare 5.gif 5.gif? Avem niste copii superbi, da-avem, pt. ca eu la nici un an dupa tregedia traita am ramas insarcinata. Atunci mi-am pus toata increderea in Dumnezeu si iata ca de 3 luni il avem pe Antonio.
Pentru moment nu pot sa-ti spun decat ca inconjurand-o pe micuta cu multa iubire si incredere in Dumnezeu o ajuta nespus de mult. Pe noi ne-a ajutat!!!
Ma voi ruga pt. voi, asa cum am facut-o pt. Antonio care intradevar e o dovada clara ca Dumnezeu face minuni!!! 63.gif
daca vrei scrie-mi (vezi ca mi-am postat si e-mailul si adresa)
Va pup, frumoaselor kiss2.gif
MiaR
Blancy felicitari pentru Antonio. Sa va creasca mare , sanatos ,frumos si destept , sa va bucurati toata viata de aceasta minune. Am citit consternata experienta tragica prin care ai trecut, si te admir pentru curajul tau si vointa ta de a merge mai departe. Intradevar esti o optimista si o invingatoare.
Felicitari!
ira_tgr
aoleu ce m-ati bagat in sperieti, stiti cumva care sunt simptomele toxaplasmozei?
eu am facut IgG si IgM de toxaplasmoza o data in trimestrul 1 si o data in trimestrul 2, a fost negativ, dar mie tot imi e frica.... 17.gif
AHMAD IRINA
CITAT(ellagiana @ Dec 15 2005, 12:12 AM)
Floricico, da-ne de veste ce-ati mai facut...sper ca vii cu vesti bune...  friends.gif
[snapback]24866[/snapback]

vai ma speriati de moarte...eu am pisica acasa...sunt in 23 sapt...si am mai pierdut o sarcina la 4 luni dar facusaem testul pt toxoplasmoza si nu aveam....acum nu l am mai facut..ar trebui???o sa ma interesez si eu ce se poate face pt fetita....si pt mamica care a ramas fara puiul ei sa fii tare si sa te bucurii de ANTONIO...daca eu inca mai plang dupa cel ce l am pierdut la 4 luni...nu pot sa imi imaginez ce e in sufletul tau...
alinus_13
CITAT(AHMAD IRINA @ Mar 7 2006, 10:52 PM) [snapback]48921[/snapback]

vai ma speriati de moarte...eu am pisica acasa...sunt in 23 sapt...si am mai pierdut o sarcina la 4 luni dar facusaem testul pt toxoplasmoza si nu aveam....acum nu l am mai facut..ar trebui???o sa ma interesez si eu ce se poate face pt fetita....si pt mamica care a ramas fara puiul ei sa fii tare si sa te bucurii de ANTONIO...daca eu inca mai plang dupa cel ce l am pierdut la 4 luni...nu pot sa imi imaginez ce e in sufletul tau...

Pentru linistea ta trebuie sa faci iar testul pt toxoplasmoza.
CarmenA
Si eu zic sa il faci din nou. Pentru ca avand pisica poti sa il iei oricand. Si eu am pisici, doua, dar eu am deja virusul in corp si mi-am dezvoltat anticorpii pentru el inca de dinaintea sarcinii. Daca tu nu ai virusul, eu stiu ca toxoplasma se repeta cam lunar, in timpul sarcinii cand ai pisica langa tine, ca este cel mai rau sa o iei cand e si bebelusul. Anticorpii nu sunt dezvoltati si asa risti sa ajunga virusul si la bb.
alinus_13
Eu am avut toata viata pisici si n-am avut virusul, dar mi-a fost teama.
leut
Nu e neaparat sa ai toxoplasmoza daca ai pisici. Eu am doua si uite ca n-am patit nimic. E important totusi testul, ca sa stim ce sa facem... 9.gif
alinus_13
Eu am citit ca toxoplasmoza se ia de la carne cruda de vaca, iar pisicile tot de la asta o iau.
CarmenA
Toxoplasmoza poti sa o iei din diferite lucruri. Pisicile sunt purtatoare de acest virus, fara sa manance carne de vita. Poti sa o iei si din diferite feluri de branza, cele mai nerecomandate sunt cele cu mucegai. Poti sa o mai iei din carnea de vita pregatita in sange, adica nerumenita bine. Si de la oi se mai ia, cei care au contact cu oile.
Dar nu va stresati atat de tare, trebuie doar sa avem grija. Eu am o prietena, care nu a avut pisici niciodata, nici rudele ei nu au avut, nu prea isi aminteste sa fi avut vreo treaba cu o pisica si totusi are acest virus. Deci se mai poate lua si din alte parti.
Recomandarea in cazul femeilor insarcinate care au pisici si se hotarasc sa le tina in casa si pe perioada sarcinii, este ca acestea sa nu ia contact cu fecalele pisicilor, de preferat ca altcineva din casa, sa stranga tavita lor, sa nu le pupe si sa se spele pe maini de fiecare data dupa ce le mangaie.
Eu m-am documentat mult in privinta toxoplasmei, pentru ca eu imi iubesc pisicile si le consider parte integranta din familia noastra si nu pot sa le dau. Dar de ferit ma feresc si fac tot posibilul sa nu afecteze bebelina, ca ea este mult mai importanta decat pisicile.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.