Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Reteta De Tort
Discutii Despre Copii > Casnicie, Familie > Arta Culinara
raluca-miruna
Fetelor, spuneti-mi si mie o reteta de tort mai usoara. Miruna implineste 4 ani luni si sambata vrem sa ii sarbatorim ziua, dar din cauza lui Mati nu prea am timp pentru retete complicate. Cine stie o reteta de tort care se face repede si sa fie si bun pentru copii? Eventual cu fructe sau cu creme nu prea complicate. Tot ce stiu eu imi ia prea mult timp, si din pacate nu prea am asa ceva in ultimul timp, caci cred ca ne ies dintisorii! 20.gif
monciq
Of de ce sa te mai chinui atat cand exista atatea modele gustoase de torturi. Pentru 30 lei eu iti recomand sa cumperi unul de la o cofetarie cu laborator propriu si vei fi mult mai linistita si vei putea sta cu bb al tau!Daca totusi vrei sa faci ceva pe cont propriu(desi s-ar putea ca un astfel de tort cu ingrediente cumparate sa depaseasca costul unuia cumparat), cum am facut eu la 4 luni(ma apucase gatitul si am zis sa fac ceva minunat de ziua robingutei mele) poti cumpara un blat de tort de ciocolata de preferinta, un compot de ananas, portocale, banane, kiwi,mandarine sau caise,un tub de frisca(sau poti face in casa), un borcan de finetti, lumanarele sau numere cu varsta copilului si gata tortul. Iti dai seama cum nu?Amesteci intr-un bol crema finetti cu compotul de ananas, banane taiate rondele, portocale bucatele , kiwi, mandarine si ai de grija sa obtii o compozitie mai pastoasa si nu apoasa pentru ca de aici am gresit eu, a iesit prea insiropat tortul si s-a cam faramat. Apoi intinzi pe fiecare foaie de blat crema obtinuta, intr-un start destul de generos si la final ornezi cu frisca si cu fructe dupa fantezia fiecaruia partea superioara, adaugi numerele si cantati LA MULTI ANI!. A fost un deliciu acest tort de fructe fantezie...desi ti-am spus a fost greseala mea ca l-am prea insiropat, dar nu a mai contat, l-am mancat cu ochii inchisi de bun ce a fost. Spor la treaba si pofta sa aveti! mwah.gif
Diandra mea e cu doua zile mai mare decat puiul tau!Noi vom manca din tortul de sase luni pe drum, in vacanta la munte, sper sa gasim pe la Sinaia sau Brasov!
cammyh
Tort diplomat

ai nevoie de:
-2 pahare lapte
-un pahar zahar
-2 oua
-un pachet mare de piscoturi
-2 pachetele de gelatina
-esente
-fructe de sezon
- 1/2 l frisca

Intr-o cratita de bat bine cele doua oua cu zaharul, se adauga laptele.Se pun la foc mic si se amesteca incontinuu,se tin pe foc pana campozitia are consistenta smantanii.Se ia cratita de pe foc si se adauga cele doua pliculete de gelatina dizolvate in apa fierbinte.Atunci cand compozitia este calduta se adauga frisca si se amesteca bine.Tapetam o cratita sau un alt vas cu ceolofan umed.Asezam bucatele de fructe pe fundul vasului (facem un decor) turnam incet o jumatate din compozitie rece,punem fructe cubulete (piersici,portocale,mere,pepene galben,banane - dupa posibilitati si inspiratie),punem un strat de piscoturi,adaugan cealalta jumatate din compozitie,fructe si piscoturi.
Se da la frigider cam 12 ore,dupa aceea se rastoarna cu grija pe un platou(decorul este deasupra),se mai orneaza eventual pe parti cu frisca si fructe si se serveste.

Pofta buna.

35.gif 35.gif 35.gif 35.gif 35.gif am uitat sa spun ca o data cu frisca se adauga in compozitie si putina esenta de rom si/sau vanilie. 9.gif 9.gif 9.gif 9.gif 8.gif
raluca-miruna
Multumesc de idei fetelor! Ambele retete suna delicios! O sa le incerc pe amandoua! Inca nu m-am hotarat pe care o sa o incerc prima! 3.gif
cammyh
Imi pare bine ca ti-am fost de folos.Pofta buna si distractie placuta.
mwah.gif mwah.gif mwah.gif mwah.gif
googletrei
Uite aici o reteta de tort care iese...numai sa ai cuptor care nu se inchide din 5 in 5 min ca al meu (e model nou, cu senzor de presiune de gaz si daca presiunea fluctueaza, el se opreste si se duce naibii toata munca mea)....
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
7 linguri ulei
un praf de copt
jumatate fiola de vanilie Dr.Oetcker
Se incalzesc un pic ouale (se tin in casa vreo cateva ore, sau se pun in putina apa calda)...se separa si se bat bine albusurile cu zaharul...cand devine cremoasa chestia, se pun galbenusurile unul cate unul si apoi faina in ploaie...(cate o lingura, sa nu faca acele renumite cocoloase)....apoi se pune praful de copt si vanilia....si se pun la cuptor...sa nu uit, deschizi focul cand incepi sa faci compozitia, sa fie deja cald ....
bun...asta ar fi cu blatul....
Cumperi o cutie de "cocktail de fructe" si o cutie de frisca Meggle...Nu hulala, ca nu e buna....stiu pe proria piele...
Bati frisca, tai blatul dupa ce se raceste, insiropezi cu siropul de la cutie, pui fructele, apoi frisca, si deasupra a doua bucata de blat, ornezi cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuulta frisca....cu jeleuri, sau trandafirasi din aia de ii cumperi si iti iese un tort super tare!!!
Tocmai am facut unul duminica la ziua de un an a lui fiu-miu si toti copiii au mancat pe rupte!!Noroc ca am mai facut inca unul si pentru parinti....
Si toata chestia mi-a luat cam 15 min cu facutul blaturilor si inca vreo 20 min sa il ornez...numai ca eu am facut seara blaturile si dimineata, cand s-au racit am pus frisca...
Pofta mare si sa va traiasca pitica!!!
micasera
ATUNCI CAND INGRID-MARIA A IMPLINIT UN AN, AM CUMPARAT UN TORT, CARE AVEA DEASUPRA FOTOGRAFIA EI, CE ERA COMESTIBILA.
onuta_dec
Vai imi ploua in gura 35.gif cred ca o sa fac duminica si eu unul din torturile de aici, cel prezentat de monciq ca se face foarte usor 5.gif
monciq
CITAT(onuta_dec @ Sep 12 2006, 01:38 PM) [snapback]102131[/snapback]

Vai imi ploua in gura 35.gif cred ca o sa fac duminica si eu unul din torturile de aici, cel prezentat de monciq ca se face foarte usor 5.gif

Merci ca m-ai ales 9.gif , nu o sa regreti ...e un deliciu, te vei linge pe buze....Sa-mi spui cum ti-a iesit!Ai grija sa nu pui tot compotul ca se face blatul prea insiropat de il iei cu lingura!Pofta sa ai! mwah.gif
onuta_dec
CITAT(monciq @ Sep 12 2006, 03:44 PM) [snapback]102135[/snapback]

Merci ca m-ai ales 9.gif , nu o sa regreti ...e un deliciu, te vei linge pe buze....Sa-mi spui cum ti-a iesit!Ai grija sa nu pui tot compotul ca se face blatul prea insiropat de il iei cu lingura!Pofta sa ai! mwah.gif

Negresit il voi face, cu cat il citesc mai mult cu atat mi-e si mai mult pofta. Multam de sfat, o sa-ti spun cum m mwah.gif i-a iesit
laura d
Uite o reteta de tort:
0 punga de piscoturi
Compot de ananas
finetti
kiwi si portocale
frisca

Asezi piscoturile pe o tava sau farfurie intinsa, peste piscoturi pui finetti si mai asezi un strat de piscoturi peste care pui putin sirop din compot si apoi finetti , fructele + frisca. Si gata tortul . Poti sa mai improvizezi la crema.Eu am facut tortul asta de ziua mea cand eram in facultate si nu aveam bani de torturi de la cofetarie dar a iesit nesperat de bun.
onuta_dec
monciq delicios tortul, am mancat azi o felie. Am urmat sfatul tau si nu a, pus mult suc din compotul de ananas, dar am pus mai multe fructe. Blatul nu se rupe cand il tai, doar ca mai cad fructele dintre straturi 4.gif
onuta_dec
Tort Dobos

Preparat dupa o reteta Ana Pan, tortul Dobos nu poate sa va iasa decat foarte gustos. Incercati-l si veti vedea...

Tortul Dobos se pregateste din 6 blaturi, care se umplu cu o crema pe baza de unt si se acopera cu un strat de zahar caramelizat, iar partea laterala se baroteaza cu nuci sau migdale macinate.

Pentru blat: 6 oua, 150 g zahar pudra, o jumatate pachet zahar vanilat, sucul de la o lamaie, 120 g faina, o jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa.
Pentru crema: 100 g zahar, o lingura de rom, 150 g unt, 40 g cacao pudra, o jumatate de plic de zahar vanilat.
Pentru glazura: 150 g zahar, o lingurita de suc de lamaie, iar pentru decorare migdale sau nuci macinate.

Preparare:
Blatul - albusurile se bat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, astfel incat sa se obtina o spuma consistenta. Se adauga sucul de lamaie si doua linguri de apa. Se incorporeaza restul de zahar, se continua baterea, apoi se toarna faina prin cernere, coaja rasa de lamaie si galbenusurile de la cele 6 oua. Se amesteca bine. Din aceasta compozitie se pregatesc prin coacere in cuptor 6 blaturi de forma rotunda.

Crema - zaharul se fierbe in 50 ml apa, care apoi se lasa sa se raceasca putin. In siropul obtinut se incorporeaza untul si zaharul pudra, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase. La sfarsit se adauga romul si zaharul vanilat.

Glazura - Zaharul se caramelizeaza cu sucul de lamaie, care se varsa apoi peste una din cele mai reusite foi de blat. Cu ajutorul unui cutit inmuiat in unt se taie 16 bucati. Celelalte foi de blat se ung cu crema, se suprapun, iar deasupra se aseaza cele 16 bucati cu zahar caramel. Marginea se baroteaza cu samburi de migdale sau miez de nuca pisata, in care s-au amestecat biscuiti sfaramati.

www.eva.ro

angisara
Onutaaaaaaa! Pai ce imi faci tu mie? Eu care ziceam ca inca nu am pofte de gravida, acum ca am vazut reteta de dobos 102.gif Cred ca ma pun maine sa fac. E tortul meu preferat, cand eram la ai mei, o disperam pe mama.
miky
Fetelor care stiti reteta prajituri diplomat? mwah.gif
miliutza
CITAT(miky @ Jan 26 2007, 07:45 PM) [snapback]171802[/snapback]

Prajitura diplomat
Timp de preparare:
1 h (complexitate medie)

Ingrediente
5 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, un compot ananas, 2 plicuri budinca de vanilie, 2 plicuri frisca, sare, ciolata pentru ornat

Mod de preparare
Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Intre timp se face o budinca de vanilie din cele 2 plicuri, dupa modul de preparare inscris pe plic.
Asamblarea de face atunci cind crema si blatul s-au racit.
Cu zeama de la compot de insiropeaza blatul, se pun apoi fructele, peste ele crema de vanilie si apoi frisca facuta din cele doua plicuri. La sfirsit se rade ciocolata.
Se serveste in bucati taiate mai mari
www.gustos.ro
miky
Ai incercat sa faci?Eu de fiecare data cand incerc sa fac o reteta de pe internet nu i-mi iese 102.gif
onuta_dec
CITAT(angisara @ Jan 26 2007, 07:38 PM) [snapback]171800[/snapback]
Onutaaaaaaa! Pai ce imi faci tu mie? Eu care ziceam ca inca nu am pofte de gravida, acum ca am vazut reteta de dobos 102.gif Cred ca ma pun maine sa fac. E tortul meu preferat, cand eram la ai mei, o disperam pe mama.

Iti dai seama ca eu sunt la cura de slabire si citesc astfel de chestii 35.gif nu am mai papat de 2 saptamani ceva dulce ( doar fructe) 71.gif ceea ce pentru mine e multttt
miliutza
Tort diplomat cu portocale

Ingrediente
Blat
4 oua la temperatura camerei
1 cana de 250 ml de faina
1 cana de 250 ml de zahar
125 ml ulei
1 lingurita praf de copt
zeama de la 1/2 lamaie
coaja de la 1/2 de portocala
1 pliculet de zahar vanilat
ulei si faina pentru tapetat forma

Crema
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
200 ml lapte
500 ml frisca batuta
4 lingurite rase de gelatina
o cescuta mica de cafea cu apa

Montarea tortului
6-8 portocale mari

Mod de preparare
Blatul
1
Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se pune faina, coaja de portocala, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mai amesteca 2-3 minute. Se toarna compozitia intr-o cratita cu diametrul de 23-25 cm. unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor – 350°F aproximativ 45-55 minute. Primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se verifica daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut.
Crema
2
Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si se topeste zaharul. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga frisca batuta si se amesteca cu grija. Se da la frigider aproximativ o ora.
Montarea tortului
3
Se storc 2-3 portocale. Se cojesc 4-5 portocale si se taie in rondele de 4-5 mm. Se imbraca cratita in care ati copt blatul in folie de plastic (daca aveti o cratita cu diametrul mai mare cu 1-2 cm fata de cea in care ati copt blatul folositi-o pe aceea). Blatul se taie pe orizontala in trei felii egale.

4
Se pun felii de portocala pe fundul si peretii cratitei. Se pune crema cat sa le acopere bine, avand grija ca toate gaurelele sa fie bine umplute cu crema. Se imparte crema ramasa in 2 parti egale. Peste portocale se pune o felie de blat si se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu zahar – daca portocalele sunt prea acre. Se pune crema, blatul insiropat, crema si ultima felie de blat. Se acopera cu celofan si se tine la frigider minim 2 ore. Se pune platoul peste tort, se acopera si se rastoarna. Se dezveleste de celofan si se mananca.

P.S. E super. Eu l-am facut si mi-a iesit .
Revin si cu poza.
maria75
TORT DE CIOCOLATA

BLAT: 6 oua, 150gr faina, 1/2 plic praf de copt, 200 gr zahar, cacao, 1-2 fiole esenta de rom, nuca macinata( cam 2 linguri, facultativ)- daca pui si nuca, reduci din faina cam 1 lingura rasa)
Se amesteca (mixer) albusele, apoi, separat, galbenusele, esenta, praful de copt. Se adauga albusele batute spuma , faina, cacao si nuca(daca vrei sa pui nuca)
Se unge o tava de tort( eu folosesc o cratita ), se tapeteaza cu faina, se desarta compozitia si se da la cuptor. Cand este gata, se lasa la racit si apoi se taie in 2 ( recomand folosirea unui cutit mai lung si atentie ca sa nu se gaureasca vreuna din parti la taiere)

CREMA: 4 galbenuse, 3 pahare de lapte a cca 125 ml paharul ( sau 375 ml lapte), 2-3 fiole esenta rom /vanilie, 2 linguri bine varfuite de faina, 150 gr zahar, 1 pachet de unt(200gr), cacao
Se amesteca intr-o oala speciala, de fiert pe aburi, cu fund dublu a la Bain-Marie, galbenusele, zaharul, 1 fiola, faina, 1/2 pahar lapte pina ce se omogenizeaza, apoi se adauga tot restul de lapte. Se pune pe foc, mestecand ca sa nu se prinda. Cum eu aici nu am oala din aia fierb crema pe aburi, dar trebuie mestecat permanent. Dupa ce s-a ingrosat de sta pe lingura virtos (trebuie sa rezulte o compozitie vartoasa, omogena), las la racit. Intre timp am scos untul ca sa se inmoaie la temperatura camerei. Cand crema s-a racit, adaug untul, amestec bine cu mixerul, apoi cacao, cam 1 lingura jumate, in functie de cat de inchisa se vrea crema, apoi untul. DACA SE ADAUGA UNTUL DUPA CACAO, CREMA SE VA FACE TERCI. TREBUIE RESPECTATA INTOCMAI ORDIONEA.La final, puneam cealalta fiola de esenta.

Abia cand crema este gata se insiropeaza prima parte a blatului, care sta pe o farfurie intinsa, mai mare. Insiroparea eu o fac cu apa si esenta de rom. Dupa ce am insiropat, se adauga jumatate din crema, in strat uniform, cuprinzand si marginile, pina la baza farfuriei. Apoi se adauga piscoturi, diametral( de la stanga la dreapta, in linie dreapta), se insiropeaza a doua parte a blatului care se ia repede, cu grija, si se pune peste prima. Piscoturile le afundam un pic in crema si se pot stropi( dar putiiin) cu rom sau cafea. Eu le-am lasat asa si a fost ok. Preferential, se pot adauga fructe( visine din visinata sau cateva felii de banana , in functie de gusturi) intre cele 2 parti de blat, intre piscoturi. Dupa ce am pozitionat a doua parte de blat deasupra primeia, o ungem cu Finetti sau Nutella, apoi invelim tortul in crema ramasa. Peste crema se adauga frisca, in ce forme vreti( eu imbrac tortultul in frisca, peste crema). Deasupra am ras ciocolata , se pot pune alune, fructe, bomboane cu coniac, se poate scrie cu sirop de ciocolata, orice va vine prin cap)- eu am pus si stafide si putina nuca pralinata. E bun!

deci cantitati: 10 oua, 350gr zahar, faina, cacao, esenta de rom/vanilie, nutella/finetti, piscoturi, frisca(1 plic), ciocolata de casa( sau orice fel de ciocolata), 1 pachet unt, lapte, stafide sau visine din visinata, 1/2 praf de copt,
giulia_mamik
Si noi pe 17 februarie ne facem ziulica de nastere....si o sa avem nevoie de un tort!Dar la cati musafiri vor fi voi face comanda de unul...ca daca fac eu mi-e ca iese vreo catastrofa si ma mai fac si de ras 24.gif !!!
Dar urmatoarea zi de nastere care este in familie(si anume mama pe 20 aprilie), voi gati mai mult ca sigur un tort (cel prezentat de monciq).Cred ca ar surprinde-o mult pe mama mea sa pape ceva de pe mana mea!Fetelor pot sa spun ca e delicios acest tort .Le-am facut celor din familie la zilele de nastere, in anii precedenti si se papa tot tortul ,nu mai ramanea o firmitura,cu toate ca e mai convenabil sa il cumperi din cofetarie(economisesti timp,bani si energie )!Dar parca e farmecul mai mare cand e gatit in casa!
Eu am o reteta de tort de clatite dar acesta consider eu ca nu e de ocazie ci pt o oarecare zi obisnuita!

Tort de clatite

Ingrediente
Clatite: 50 g faina, 30 g cacao, 4 oua, 400 ml lapte, 60 g zahar.
Umplutura: 400 ml suc de portocale, 150 g zahar, coaja de la o lamaie, o budinca de vanilie, 400 ml frisca batuta.

Mod de preparare
Pentru clatite se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se coc clatite in forma putin unsa cu ulei. Se amesteca sucul de portocale cu zaharul si coaja de lamaie si se pun la fiert. Se dizolva praful de budinca in 2 linguri lapte si se toarna peste laptele fierbinte(gasiti modul de preparare pe plic). Se fierbe pana se ingroasa budinca si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu frisca si se umplu clatitele.Puneti o clatita pe platou apoi ungeti suprafata cu crema obtinuta,peste ea puneti urmatoarea clatita o ungeti ...pana terminati toate clatitele si toata cremA!Suprafata o imbracati intr-un strat subtire de frisca sau crema de ciocolata si optional puteti il oranti cu cateva fructe proaspete sau din compot!

Pofta buna va doresc,orice tort ati alege sa pregatiti! mwah.gif
atia
buna fetelor! am aparut si eu cu reteta mea de tortuletza....personalizata ce-i drept

TORT ATIA
ingrediente:
BLAT 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 6 linguri de ulei, un pliculet de amoniu pt prajituri.
se separa ouale, albusurile se bat bine cu zaharul iar galbenusurile se freaca precum la maioneza cu uleiul. se amesteca cele doua compozitii si apoi se adauga faina iar spre sfarsit amoniul nestins. se da la cuptor unde se lasa pt aproximativ 30 -45 minute. se controleaza la mijloc cu o scobitoare pt a vedea daca este copt si apoi se scoate. se lasa la racit.
pt crema se foloseste jumatate de kg de frisca de montat.
siropul este facut din 300 de gr de apa pusa la fiert cu 200 de gr de zahar. dupa ce a dat in clocot se lasa la racit. dupa ce s-a racit, se adauga in acest sirop 1 fiola de esenta de rom, jumatete de vanilie si jumatate de fiola de lamaie.
Montarea: se taie tortul in 3 parti egale. se pune prima parte pe platou, se insiropeaza, ssi apoi se adauga o parte din frisca,dupa care se pun bucatele de fructe confiate. apoi se adauga cea de-a doua parte de blat se insiropeaza, din nou frisca si fructe confiate. apoi cea de-a treia si ultima parte de blat care si ea se insiropeaza, apoi pe afara se aseaza frisca, si se orneaza.

in cazul in care mai doriti sa aflati ceva, sau nu sunteti sigur de ceva din reteta, va rog sa imi dati un pm. pupici.p.s.s tortuletzul meu cam asa arata....

scuzati erau 500 de grame de apa si 200 de grame de zahar
onuta_dec
Un tort pe care l-am facut de Paste si ne-a cucerit. Iti ia cam ceva timp sa-l faci si e un pic si mai scumput dar merita. Cel putin e pe gustul meu.

alinaivan
Felicitari!Ma bucur k si tu gatesti retete din carticele practice!Mie nu imi lipseste nici un numar si le apreciez tare mult...
onuta_dec
(alinaivan @ Nov 1 2007, 08:49 PM) *
Felicitari!Ma bucur k si tu gatesti retete din carticele practice!Mie nu imi lipseste nici un numar si le apreciez tare mult...

pai habar nu aveam sa gatesc, cu ele mi-am facut primii pasi 71.gif cartile astea care apar de sarbatori au retete nemapomenit de bune. unele is cam scumpe ce-i drept, la altele nu-ti dau toate ponturile si nu ias acum trebe, insa mie imi plac cartuliile 69.gif
beatricemc
am atasat si eu o reteta de tort super usoara
onuta_dec
(beatricemc @ Nov 1 2007, 11:52 PM) *
am atasat si eu o reteta de tort super usoara

arata super fain, sunt in cautare de un tort bun bun pentru ziua sotului, ca e super mofturos 102.gif
sorinik
Eu am facut tiramisu de curand in forma de tort si a iesit super fain. Cei ai casei mi-au dat din nou comanda sa fac. Prima data mi-a luat o zi intreaga ca l-am facut cand eram singura cu Bogdan si l-am facut pe bucatele. Aseara insa i l-am pasat lui tati si intr-o ora a fost gata. Nu e scump (am facut varianta cu smantana in loc de mascarpone) si iese mult. Nasa-mea care mananca des tiramisu la restaurant s-a mirat ca era mult mai fin decat ce manca ea 71.gif
gaby
(sorinik @ Nov 2 2007, 01:38 PM) *
Eu am facut tiramisu de curand in forma de tort si a iesit super fain. Cei ai casei mi-au dat din nou comanda sa fac. Prima data mi-a luat o zi intreaga ca l-am facut cand eram singura cu Bogdan si l-am facut pe bucatele. Aseara insa i l-am pasat lui tati si intr-o ora a fost gata. Nu e scump (am facut varianta cu smantana in loc de mascarpone) si iese mult. Nasa-mea care mananca des tiramisu la restaurant s-a mirat ca era mult mai fin decat ce manca ea 71.gif

nu ne dai si noua reteta??? 5.gif 5.gif mwah.gif
onuta_dec
da-ne si noua reteta, exact exact cum o faci tu, ca imi suna bine smantana si mascarpone nici nu stiu de unde cumpar fool.gif
beatricemc
(onuta_dec @ Nov 2 2007, 01:49 PM) *
da-ne si noua reteta, exact exact cum o faci tu, ca imi suna bine smantana si mascarpone nici nu stiu de unde cumpar fool.gif

BILLA sau carrefour

FETELEEEEEEEEEEEEEEEE AM DESCOPERIT CUM SE FOLOSESTE EDIT!!!!!!
APASATI PE BUTON SI DATI CLICK DREAPTA-OPEN LINK

yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
onuta_dec
(beatricemc @ Nov 2 2007, 01:58 PM) *
BILLA sau carrefour

carrefour avem si aici, bila inca nu 35.gif multam 69.gif
onuta_dec
Tort de mere

Pentru blat ai nevoie de: 6 oua, 2 cani de zahar, (de 250 g), 12 linguri ulei, 12 linguri apa clocotita, 3 cani de faina (aceeasi cana de la zahar), 1/2 plic praf de copt.
Cum procedezi: galbenusurile le freci spuma cu o cana de zahar. Adaugi treptat uleiul, apoi apa clocotita. Intre timp, bati albusurile spuma cu un tel spiralat (ca la bezea) cu cealalta cana de zahar. Apoi torni albusurile peste galbenusuri si amesteci cu o lingura de lemn, de jos in sus, pana la omogenizare. Adaugi faina cernuta, in ploaie, si praful de copt.
Cum procedezi pentru umplutura: 2 kg mere ionatane, curatate de coaja si taiate feliute mai mari (deci, nu rase), le calesti intr-o cratita rotunda cu 50 g unt si zahar dupa gust (aproximativ o cana). Dupa ce a scazut putin zeama merelor, dai cratita la o parte de pe foc, lasi merele sa se raceasca putin, apoi torni peste ele compozitia blatului. Dai cratita la cuptor, cu foc mai iute la inceput si mai moale spre sfarsit, pentru aproximativ treisferturi de ora. Dupa ce s-a copt, rastorni tortul pe un platou (merele raman deasupra) si il lasi sa se raceasca. Il ornezi, de preferinta, cu multa frisca, ciocolata rasa si fructe de sezon
atia
buna fetelor...am venit su eu dupa rugamintea onuteiTORTdepinde de cat de mare vrei blatul. eu de ex pt un tort cu diametru de 28 sau 30 de cm pun: 9 oua, 9 klg de zaghar, 9 lg de faina si 9 lg de ulei. amestec galbenusurile cu uleiul ca la maioneza, apoi albusele le bat bien cu zaharul. le amestec apoi cu galbenusurile si adaug la urma si lg de faina. ca sa tina mai bine de obicei pun cu 2 sau 3 lg de faina mai mult. deci in loc de 9 lg de faina puteti pune si 11 12 lg. apoi se da la 175 de grade pana se aureste deasupra. il scot apoi din tava si il las la racit. intre timp fac siropul:500 ml apa cu 250 gr de zahar plus o esenta de rom, una de vanilie si una de lamaie, dar esentele le pun dupa ce am dat un clocot la apa cu zaharul si le-am lasat la racit ca sa isi mentina aroma. apoi fac o crema din 2 budinci, 3 gallbenuse si un litru de lapte. adica frec galsenusele ffff bine cu 3 lg mari de zahar, pana devin spuma, apoi pun laptele si prafurile de budinca si cate 3 lg de zahar pt fiecare praf de budinca si le las sa clocoteasca. dupa ce s-a ingrosat mai pun si 2 sau 3 folii de gelatina. dau deoparte crema de pe foc si apoi bat 3 albuse tare si le incorporez in crema calda. apoi tai tortul in 4, pun blat, sirop, crema amestecata cu 250 gr de frisca batuta apoi pun fructe si asa pana la sfarsit la sfarsit pun blatul insiropez si ornez cu frisca. iese asa ceva:buna fetelor...am venit su eu dupa rugamintea onuteiTORTdepinde de cat de mare vrei blatul. eu de ex pt un tort cu diametru de 28 sau 30 de cm pun: 9 oua, 9 klg de zaghar, 9 lg de faina si 9 lg de ulei. amestec galbenusurile cu uleiul ca la maioneza, apoi albusele le bat bien cu zaharul. le amestec apoi cu galbenusurile si adaug la urma si lg de faina. ca sa tina mai bine de obicei pun cu 2 sau 3 lg de faina mai mult. deci in loc de 9 lg de faina puteti pune si 11 12 lg. apoi se da la 175 de grade pana se aureste deasupra. il scot apoi din tava si il las la racit. intre timp fac siropul:500 ml apa cu 250 gr de zahar plus o esenta de rom, una de vanilie si una de lamaie, dar esentele le pun dupa ce am dat un clocot la apa cu zaharul si le-am lasat la racit ca sa isi mentina aroma. apoi fac o crema din 2 budinci, 3 gallbenuse si un litru de lapte. adica frec galsenusele ffff bine cu 3 lg mari de zahar, pana devin spuma, apoi pun laptele si prafurile de budinca si cate 3 lg de zahar pt fiecare praf de budinca si le las sa clocoteasca. dupa ce s-a ingrosat mai pun si 2 sau 3 folii de gelatina. dau deoparte crema de pe foc si apoi bat 3 albuse tare si le incorporez in crema calda. apoi tai tortul in 4, pun blat, sirop, crema amestecata cu 250 gr de frisca batuta apoi pun fructe si asa pana la sfarsit la sfarsit pun blatul insiropez si ornez cu frisca. iese asa ceva::Pa simai este la clubul viitoarelor burtici inca o poza de tort facuta la o anivesrare a vecinilo mei. onuta stie unde e. plus in ultima parte a clubului este tortul in 2 etaje care l-am avut l aniversarea mea cu a sotului. kiss onuta si spor la munca sa imi spui ce a iesit
onuta_dec
QUOTE(atia @ Dec 18 2007, 04:05 PM) *

yahoo.gif Mersi atia, acum acum nu am timp sa citesc, dar iti multumesc ca nu ai uitat. 6.gif
lucacata
QUOTE(miky @ Jan 26 2007, 07:45 PM) *

uitate mai sus pe pagina ca ti-o da cammih
onuta_dec
E un tortulet foarte simplu. Ai 10 oua se bat albusurile spuma se pun 10 linguri de zahar un praf de sare se adauga apoi treptat si galbenusurile, apoi 10 linguri de faina, un pic de praf de copt stins, si vrei 2 linguri de cacao. Dai la cuptor, dupa ce se raceste il tai pe din doua, il insiropezi si il umpli cu o crema. Noi ( eu si aura ) am folosit din comert cu gust de trufe si rom. Am mai ras si o ciocolata alba in compozitie. Apoi am pus fructe deasupra si am turnat gelatina. Dar sa nu faceti ca noi. Faceti tortul seara il umpleti cu crema si apoi il bagati la frigider ca de nu din cauza greutatii fructelor si gelatiei tortul o va lua la vale 24.gif
QUOTE(atia @ Dec 18 2007, 04:05 PM) *
buna fetelor...am venit su eu dupa rugamintea onutei
L-am citit si in mod sigur iasa delicios. Mai da-ne si niste sfaturi, ponuri ca stii cum e poate nu imi iasa din prima, la tortul de mai sus crema trebuia mai tare si lasata a frigider ca a fugit tortul la vale 24.gif
atia
pai nu ai lasat-o putin sa se raceasca crema mea? data viitaore daca nu e racita destul, oricum ea se mai intareste si intre timp ce sta la frigider dupa din cauza gelatinei, poti sa o pui din nou in forma de tort...si faci acolo tortul. pui maiintai folie de ambalaj in tortiera si apoi faci tortul.
onuta_dec
Nu nu, nu facuseram atunci tortul de la tine, facusem ce ne-o venit noua in cap si era o crema de la plic. Dar nu ne-am gandit sa bagam gelatina in ea si sa o lasam sa se intareasca intre blaturi si apoi sa punem fructele 71.gif O sa tin minte pe viitor.
onuta_dec

Rucsandra
buna gospodinele,

va dau o reteta f usoara de crema pentru tort alb. blaturi si frisca stie aproape toata lumea sa faca si sunt f multe retete peste tot .
( sincera sa fiu eu inainte nu stiam sa fac torturi, la mine tortul era cu de toate, nu conta ca avea si ciocolata si frisca si altfel de crema.....orice. acum am invatat ca : ori e tort de ciocolata , ori e tort alb, adica cu creme usoare. )

se face in 3 min...
ingrediente: 1 ou, 1 lingura zahar (evetual si un pachet de zahar vanilat, nu e oglibatoriu), 1 cutiuta de mascarpone de 250mg.

(mascarpone e un fel de smantana mai consistenta, sau branza, italieneasca....se gaseste in magazinele mari, gen Auchan...
la cutie arata exact ca si cutiile de smantana, iaurturi)

preparare:
se freaca zaharul cu galbenusul si mascarpone pana se topeste zaharul si se inglobeaza apoi albusul batut spuma.

asta a fost tot...si iese un deliciu.
eu pun crema in interiorul tortului impreuna cu fructe din compot , iar desupra pun frisca si alte fructe...crude sau...
e un tort f usor si lejer ,mananci mai mult de o portie si nu-ti cade greu la stomac...
Kitte
Imi puteti recomanda o reteta de tort pentru copiii de peste 10 luni? O sa ii serbez ziua lui Radu cu cativa copii si cea mai mica va avea 10 luni si 10 zile.
Sfaturi? Idei?
sorinik
Kitte, eu zic ca tortul diplomat poate fi papat de bebeii de la 7 luni in sus, daca il faci tu si faci frisca din smantana dulce, proaspata 3.gif Si eu tot un diplomat vreau sa-i fac, cu fructe pe care le pot manca bebeii si blat de piscoturi sau biscuiti. Folosesti doar galbenusurile de la oua si nu mai pui albusul 3.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.