deeaa77
Aug 12 2005, 09:01 AM
Salutare burtici!
Poate imi dati si mie o solutie,,, nu stiu ce sa mai fac,,, ma mananca pielea ingrozitor de rau!! Mai ales pe burta, piept si spate! Este normal??
Multumesc!
ellagiana
Aug 12 2005, 04:34 PM
da, e normal, ti se intinde pielea ca uterul creste...da-ti in fiecare zi cu crema, nu te scarpina...fa dusuri, maseaza-te usor, vezi ce zice si doctorul tau...pe mine ma mancau si sanii :D si-mi venea sa ma urc pe pereti de mancarime, dar am aplicat metodele astea si m-a lasat mancarimea pana la urma...
Mariana M.
Aug 16 2005, 08:48 AM
Si pe mine au inceput sa ma manince sinii de morr...daca as putea m-as scarpina toata ziua,; numai ca lucrul cu publicul de la 8 dim si pina la 5 seara nu prea imi permite acest lucru
butterfly
Aug 16 2005, 04:52 PM
la mine mancarimile astea iar au revenit,ma manca burta de nu mai stiu ce sa fac,nici crema nu imi mai foloseste,obisnuiam sa ma dau seara cu crema dar acum daca ma dau toata noaptea nu mai dorm,dar asta din cauza caldurii cum ma dau cu crema transpir si mai tare asa ca...e ceva normal
Inuta
Aug 16 2005, 05:26 PM
Deea si eu am avut aceeasi problema.Da-te cu crema dupa dus.Eu am citit ca este bun uleiul de masline dar nu l-am incercat.
Sarcina usoara.
deeaa77
Aug 17 2005, 09:37 AM
Aseara dupa dus m-am dat cu crema de corp..! Nu m-a mai mancat burta de data asta dar am avut o mancarime de nedescris pe picioare!!! Cred ca mai aveam putin si imi rupeam pielea dupa mine! Nu stiu cum sa mai procedez.. :-(
papusa
Oct 17 2005, 10:50 PM
Deeaa,iti raspund cu mare intarziere nu stiu daca iti mai este de folos raspunsul meu,dar vreau sa-ti spun tie sau poate mai sunt si alte fete in situatia ta,ca mancarimea de piele se numeste prurit de sarcina
Eu am avut la a doua sarcina si intradevar este groaznic,mai ales la caldura si cand faceam baie ma manca pielea f.tare.
Singurul calmant care mi l-a prescris dr.a fost alcool mentolat si crema de corp.Din pacate nu ai voie de altceva.
Te inteleg prea bine,stiu prin ce treci...
Minola
Oct 20 2005, 09:16 PM
ai pe mine ma manca burta dar spre final insa nu era ceva insuportabil
Takahashi Alina
Feb 10 2006, 11:24 AM
Mie mi-au trecut mancarimile, nu in totalitate, dar in proportie de 80% fosind mixtura mentolata sau pudra mentolata.
Acum vin si eu cu intrebarea mea...voua vi s-au exfoliat mameloanele in timpul sarcinii??? Ce este de facut in acest caz?
ana iulia 29
Feb 18 2006, 09:17 PM
CITAT(Takahashi Alina @ Feb 10 2006, 11:19 AM)
Mie mi-au trecut mancarimile, nu in totalitate, dar in proportie de 80% fosind mixtura mentolata sau pudra mentolata.
Acum vin si eu cu intrebarea mea...voua vi s-au exfoliat mameloanele in timpul sarcinii??? Ce este de facut in acest caz?
[snapback]41330[/snapback]
Da mie mi s-au exfoliat si foloseam o crema hidratanta cu musetel dupa baie, dar numai dupa ce le stergeam fff bine cu un prosop mai aspru.
Nu te speria , e pregatirea pt papa lui bb!
Roxanel
Feb 19 2006, 08:43 AM
CITAT(ana iulia 29 @ Feb 18 2006, 07:12 PM)
Da mie mi s-au exfoliat si ....... Nu te speria , e pregatirea pt papa lui bb!

[snapback]43995[/snapback]
Mie nu mi se exfoliaza nimic, nici mancarimi nu am, poate o data la luna pe burta, in schimb colega mea care e si ea insarcinata se scarpina de mama focului pe tot corpul. Evident ca s-a dus la medic unde i-au facut analizele si se punea problema sa nu fie vorba de preeclampsie. Nu avea alte simptome decat faptul ca o manca pielea de pe toata suprafata corpului nu numai pielea de pe burta sau cea de pe piept, etc.
corimi
Feb 19 2006, 12:19 PM
Am aceleasi senzatii mai ales pe burta si pe sani, se pare ca e normal, dar daca folosesti alcool mentolat ai grija sa nu uiti de crema! Daca nu o aplici regulat ti se exfoliaza pielea si se mareste senzatia de mancarime.
Am si eu o intrebare, am trecut in saptamana 18 si am observat ca mi s-au inmultit considerabil asa numitele "semne de mama" (imi pare rau, nu stiu termenul medical). Ce ma ingrijoreaza mai tare este ca se intampla mai ales in zona sanilor si cam 50% sunt nu doar la nivelul pielii ci si in relief! Ce se va intampla cand voi incepe sa alaptez? Stie cineva vreo metoda sa scap de ele? Sau macar sa nu se mai inmulteasca? Multumesc anticipat!
rsilva
Jul 16 2006, 01:36 PM
CITAT(Roxanel @ Feb 19 2006, 09:43 AM) [snapback]44117[/snapback]
Mie nu mi se exfoliaza nimic, nici mancarimi nu am, poate o data la luna pe burta, in schimb colega mea care e si ea insarcinata se scarpina de mama focului pe tot corpul. Evident ca s-a dus la medic unde i-au facut analizele si se punea problema sa nu fie vorba de preeclampsie. Nu avea alte simptome decat faptul ca o manca pielea de pe toata suprafata corpului nu numai pielea de pe burta sau cea de pe piept, etc.

ok,si pana la urma ce s-a dovedit ca are prietena ta?
anapisu
Jul 16 2006, 09:07 PM
Si eu am mancarimi foarte puternice pe picioare! Nu stiu daca este de la sarcina sau nu, dar este groaznic si voi merge cat mai repede la un medic dermatolog.
solara
Jul 16 2006, 09:36 PM
Si eu am patit-o, chiar am postat aici un mesaj ca nu mai puteam, moasa imi spusese ca faceam alergie la lichidul amniotic, apoi am vorbit cu doctorul care mi-a spus ca era vorba de prurit de sarcina. Eu cred ca eram in saptamana 27 si o luasem razna, nu mai suportam, m-am dat cu de toate (spirt, tinctura mentolata...tot ce era permis, stateam la dus cu orele).Norocul meu a fost ca a trecut in aproximativ 2 saptamani.Sper sa scapati si voi repede!
Numai bine!
ooops, mixtura nu tictura

Oboseala!
dianaa
Jul 24 2006, 09:54 AM
si pe mine ma mananca burtica si sanii de cateva zile, dar azi noapte mancarimile astea nu m-au lasat sa inchid ochii

Ma dau mereu cu crema dupa dus (seara de obicei) si asta nu ma ajuta cu nimic. Azi noapte m-a mancat pielea de pe burtica asa de tare ca am zis ca pana dimineata o sfasii
byby
Jul 24 2006, 04:52 PM
Pe mine ma mananca pielea rau de tot in zilele astea caniculare cu toate ca in fiecare seara sunt unsuroasa de crema

dar mai tind sa cred ca la mine este si pe sistem nervos

deoarece imi este fooarte cald
popeymari
Sep 6 2006, 08:04 AM
la mine mancarimile de burta se accentueaya pe zi ce trece...ma dau cu crema...evit sa ma scarpin,insa nu rezist mereu....o fi dat uterului care se mareste.....?cu sanii nu am probleme...nu simt nevoia sa ma scarpin...sarcina usoara la toate viitoarele mamici....
beatricemc
Sep 7 2006, 08:42 AM
CITAT(popeymari @ Sep 6 2006, 09:04 AM) [snapback]100208[/snapback]
la mine mancarimile de burta se accentueaya pe zi ce trece...ma dau cu crema...evit sa ma scarpin,insa nu rezist mereu....o fi dat uterului care se mareste.....?cu sanii nu am probleme...nu simt nevoia sa ma scarpin...sarcina usoara la toate viitoarele mamici....
Si pe mine ma mananca si burtik si sanii.
dianaa
Sep 7 2006, 09:25 AM
eu ma scarpin linistita, ca daca nu m-as scarpina as lua-o razna la cat de tare ma mananca burtica. Nu inteleg, de ce sa nu te scarpini??
danac
Sep 7 2006, 10:23 AM
CITAT(dianaa @ Sep 7 2006, 10:25 AM) [snapback]100583[/snapback]
eu ma scarpin linistita, ca daca nu m-as scarpina as lua-o razna la cat de tare ma mananca burtica. Nu inteleg, de ce sa nu te scarpini??

chiar asa...nici pe mine nu ma lasa nimeni sa ma scarpin, dar eu nici nu realizez...eu cred ca pielea pe burtica fiind foarte intinsa, e mai subtirica si exista riscul sa o zgarii ca alta explicatie pt care nu e bine sa te scarpini nu gasesc

...cert e ca acum va inteleg...ma mananca rau!!! la munca nici nu-mi dau sema cand bag mana in pantaloni sa ma scarpin fara sa realizez ca ma poate vedea cineva:21:...mai am doar 2 saptamani si gata!!!!!
dianaa
Sep 7 2006, 10:30 AM
pai eu ma scarpin cu buricele degetelor nu cu unghiile (care oricum sunt taiate scurt) si nu este adevarat ca pielea se subtiaza. NU e ca la un balon care-l umfli si aceeasi cantitate de material trebuie sa se intinda pe o suprafata mai mare. In sarcina "cantitatea" de piele se adapteaza la noua suprafata pe care o are de acoperit, deci se mareste odata cu burtica. Si hidratati-va bine pielea cu crema in fiecare zi ca sa-si pastreze elasticitatea. Scarpinere placuta fetelor si nu-i mai ascultati pe sadicii care spun sa nu va scarpinati!
lacritzu
Sep 7 2006, 12:22 PM
Si pe mine ma mananca pielea pe burta si sani. De obicei, daca sunt acasa, ma dau repede cu crema, mai ales daca o simt si uscata. Ma scarpin si eu dar tot asa cu buricele degetelor sau fac miscari circulare cu palma (pe burta), altfel o iau razna.
beatricemc
Sep 7 2006, 01:30 PM
Mai distractiv e daca te mananca sanii si sfarcurile.Ei...acolo ce mai faceti?
Ca pe mine ma si dor sfarcurile daca ma frec cu ceva aspru.
lacritzu
Sep 7 2006, 02:14 PM
CITAT(beatricemc @ Sep 7 2006, 02:30 PM) [snapback]100695[/snapback]
Mai distractiv e daca te mananca sanii si sfarcurile.Ei...acolo ce mai faceti?
Ca pe mine ma si dor sfarcurile daca ma frec cu ceva aspru.

si pe mine ma mananca pe sani si pe sfarcuri, dar acolo nu ma scarpin, ma ung cu crema, sau daca nu merge, imi fac dus si ma frec cu un prosop aspru, ca cica e bine pentru formarea sfarcurilor, pentru stimularea lactatiei, si sa te obisnuiesti cu senzatia pentru atunci cand vei alapta. Si pe mine ma dor, dar rezist putin, ca ce ma fac cand voi alapta?
Arinna
Sep 7 2006, 06:12 PM
CITAT(lacritzu @ Sep 7 2006, 03:14 PM) [snapback]100730[/snapback]
si pe mine ma mananca pe sani si pe sfarcuri, dar acolo nu ma scarpin, ma ung cu crema, sau daca nu merge, imi fac dus si ma frec cu un prosop aspru, ca cica e bine pentru formarea sfarcurilor, pentru stimularea lactatiei, si sa te obisnuiesti cu senzatia pentru atunci cand vei alapta. Si pe mine ma dor, dar rezist putin, ca ce ma fac cand voi alapta?
Si pe mine ma mananca sanii, dar sunt si foarte sensibili! nici vorba sa ma pot frca cu un prosop aspru, mai ales ca de vreo trei saptamani daca strang putin sfarcurile apar picaturi de colostru...
Chiar asa, cum am sa ma descurc cu alaptatul daca sanii sunt asa de sensibili?!
rumburika
Sep 7 2006, 07:10 PM
andaso
Sep 12 2006, 09:58 AM
mi-a placut asta cu peria de la gratar. a fost chiar amuzanta. si eu am mancarimi de burtica, dar ma mananca mai mult mainile, bratele. cred ca si pe baza nervoasa. pepsi nu beau

iar de cafea nici nu poate fi vorba. scarpinici usor la toata lumea. va pup.
wyp
Oct 13 2006, 08:04 PM
CITAT(rumburika @ Sep 7 2006, 08:10 PM) [snapback]100853[/snapback]
...dar fiecare burtica se confrunta cu aceste mancarimi de burta si de sani.pe mine ma mancau uneori sanii de-mi venea sa iau peria de gratar sa ma scarpin ,iar burtica si mai rau.

Ma gasesc eu sa te contrazic

pt. ca pana acum (30 sapt) nu am nici o mancarime

nici pe burtica si crede-ma ca deja e MARE si nici pe sani..normal ca inca nu e prea tarziu sa apara si poate de aici urmeaza greul

dar momentan nu ma confrunt cu probleme din astea
danal
Oct 14 2006, 08:31 PM
Esti o norocoasa inseamna wyp pentru ca intr-adevar majoritatea gravidelor se confrunta cu mancarimea pielii.
Arinna
Oct 24 2006, 07:40 PM
CITAT(wyp @ Oct 13 2006, 09:04 PM) [snapback]113006[/snapback]
Ma gasesc eu sa te contrazic

pt. ca pana acum (30 sapt) nu am nici o mancarime

nici pe burtica si crede-ma ca deja e MARE si nici pe sani..normal ca inca nu e prea tarziu sa apara si poate de aici urmeaza greul

dar momentan nu ma confrunt cu probleme din astea
Bravo tie, esti o raritate! Noi mai toate am avut sau avem problema asta, dar poate sunt si exceptii, m-as bucura sa existe si exceptii! E cam neplacut sa te apuce o nevoie imperioasa de a te scarpina in locurile publice...

si in cele mai nepotrivite momente...
ancaono
Jun 8 2007, 08:40 PM
Am si eu o problema cu mancarimile de piele. Mi-au aparut pe degetele de la maini si picioare niste bubite mici care ma mananca de imi vine sa urlu la luna. Cred ca au aparut de la caldura. Arata ca niste buburuze mici si multe (pielea are aspect de piele incretita in regiunea cu pricina) iar unele sunt pline cu lichid. Poate ma puteti ajuta cu un sfat cum sa scap de ele ca au inceput sa ma sufoce.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.