Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Caritas
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Spitale si Doctori
bilutza
Stie cineva ceva despre Caritas? A nascut cineva de curand acolo?
deeaa77
Nu stiu pe cineva sa fi nascut acolo,,, dar la randul meu eu am fost sfatuita de mai multe persoane sa nu nasc in nici un caz acolo.. Spitalul este infect!!!
elenado
Oare exista la noi un spital perfect? Si eu si bilutza am nascut la Caritas si nu cred ca e mai altfel decat altele...De cand s-au facut rezervele eu zic ca pot fi si conditii decente, dar mai sunt atat de multe de facut...ca peste tot. Oare nu ar trebui sa se preocupe cineva si de modernizare, de aparatura moderna, de lucruri pe care civilizatia le cere?...Poate pana la al doilea bebe se va mai face un pas in acest sens, dar nu unul inapoi.
Ionela Aron Imi
Eu sunt o mamica fericita. Am nascut normal la Caritas primul copil, o fetita de 3 kg cu Dr Visan, in iunie 2002, iar acum mai am 3 luni si voi naste si al doilea bebel (va fi un baietel) tot acolo. Acelasi doctor imi supravegheaza sarcina. Eu sunt multumita de doctorii din acel spital.
Am de obiectat putin in privinta dotarilor si a asistentelor, in sensul ca bebelusii nu erau in salon cu mamicile (poate ca este mai bine in sensul ca noi mamicile dormeam linistite fara sa fim deranjate de bebelusi) si aveam program de alaptat, cate o jumate de ora cam la patru ore, iar cand mergeam la alaptat bebelusii erau deja satui pt ca asistentele le dadeau cate un biberon de laptic, iar noi mamicile ne chinuiam cu pieptul care era foarte plin si din acest motiv multe mamici au avut probleme. Le sfatuiesc pe toate mamicile: ca daca bebe nu mananca pentru ca este satul si doarme, dupa ce veniti de la alaptat sa va mulgeti pentru a nu avea probleme de intarire a pieptului si chiar temperatura( "furia laptelui" ). Eu am urmat intocmai sfaturile doctorului si nu am avut probleme.
Acum am inteles ca au aparut si rezerve in spitalul Caritas. Poate ca este ceva mai bine, dar nici inainte nu era rau. Eu nu sunt mofturoasa si cu nasul pe sus.
Bebelusii sa fie sanatosi si pofticiosi, confortul si rezervele pentru ei nu conteaza prea mult.
Dragi mamici sui viitoare mamici va urez mult succes si nastere usoara.
Pupici. 6.gif
aurash1
Draga Ionela,
si eu mai am 2 saptamani si voi naste tot la Caritas. Am fost intre timp si am vazut spitalul si am cunoscut-o si pe dr.Visan care mi se pare o foarte buna profesionista si pe deasupra un OM adevarat. Spitalul nu e nici mai bun nici mai rau decat altele. Exista loc si de mai bine dar unde nu exista in sistemul nostru sanitar? As vrea sa te intreb daca ai nascut cu epidurala sau fara...eventual daca ai putea sa imi raspunzi pe PM pt ca mai am si alte intrebari legate de "preturi" 5.gif nu spun mai mult pt ca sunt deja off topic.
Te pupic si sarcina usoara!
rainbows
Eu am nascut in august 2006 la Caritas , prin cezariana, si am fost foarte multumita de dr.Said, pe care-l cunosteam doar de o luna, insa intr-adevar ,saloanele pentru lauze aratau ingrozitor, in comparatie cu alte spitale. La bebelusi erau conditii bune, curatenie. Erau cateva rezerve dar nu mi s-a parut nimic deosebit decit ca aveai bebelusul cu tine. Personalul era ca peste tot, diferit.Eu am stat 3 zile in salon de terapie intensiva pt ca nu am avut loc pe salon de lauze si a fost mai bine, doar o zi am stat dincolo in salon normal, dar fetele se plingeau ca nu intra nimeni sa faca curat, chestii deastea.
Personal n-am oferit stimulente asistentelor, pt ca nu fac asta din principiu, insa nu cred ca am fost tratata mai rau sau mai bine decit colegele mele de salon care spuneau ca au oferit diverse.
kiki
Am fost saptamana trecuta la caritas, in vizita la o verisoara care a nascut acolo... Efectiv m-am ingrozit: saloane murdare, apa care nu curge, fumat pe hol (ca deh! doar suntem intr-un spital), asistente cu fuste tareeee scurte... Macar unde tin nou-nascutii sper sa fie curat! In rest, de groaza 40.gif
emyoko
Buna, si eu am nascut in decembrie la Caritas, prin cezariana, este naspa spitalul, m-a durut spatele ingrozitor, din cauza paturilor care nu prea mai au saltele pe ele, daca nimeresti unul cu saltea esti boier. In salon era cald, dar cand te ducea-i la WC, geamuri deschise, frig si mizerie, apa calda nu am intalnit pe-acolo, iar cand iti faceau toaleta... depinde pe cine nimerea-i sa te spele cu apa calda. Doar la terapie intensiva am avut parte de apa cald in rest... naspa rau! Trebuie sa dai bani pentru orice si sa te inarmezi cu multa rabdare si nesimtire ca altfel pleci bolnav de-acolo. 20.gif
Lorelei
CITAT(emyoko @ Mar 15 2006, 09:21 AM) [snapback]50835[/snapback]

Buna, si eu am nascut in decembrie la Caritas, prin cezariana, este naspa spitalul, m-a durut spatele ingrozitor, din cauza paturilor care nu prea mai au saltele pe ele, daca nimeresti unul cu saltea esti boier. In salon era cald, dar cand te ducea-i la WC, geamuri deschise, frig si mizerie, apa calda nu am intalnit pe-acolo, iar cand iti faceau toaleta... depinde pe cine nimerea-i sa te spele cu apa calda. Doar la terapie intensiva am avut parte de apa cald in rest... naspa rau! Trebuie sa dai bani pentru orice si sa te inarmezi cu multa rabdare si nesimtire ca altfel pleci bolnav de-acolo. 20.gif

Sunt efectiv terifiata de ceea ce citesc. Sunt in saptamana a 37-a si voi naste in Caritas, dar chiar asa rau sa fie?
Dr. meu este din Sp. Militar, dar din pacate nasterile le face in CARITAS, in apropiere de casa.
E adevarat, am fost internata acolo in luna mai cu iminenta de avort si m-am ingrozit si atunci, dar auzisem ca la Maternitate e mai bine si mai curat decat la Gravide. Ba am auzit chiar si de spaga care se da ptr. rezerva de 2 paturi.
Cine-mi poate da informatii proaspete despre preturile practicate?

Va multumesc anticipat!
NASTERE USOARA tuturor burticilor!
danal
Ce stiti despre spitalul Caritas? Urmeaza sa nasc acolo si nu stiu nimic despre conditiile care se ofera. Doamna doctor mi-a spus ca au o rezerva foarte buna si ca pot sa o platesc cu ceva timp inainte ca sa fiu sigura ca este a mea dar nu stiu cum e in sala de nasteri, cu atat mai mult cu cat se pare ca voi face cezariana! As fii foarte recunoscatoare daca m-ar pune si pe mine cineva in tema!
Sarcina usoara la toate burticutele!
kiki
Eu am fost acolo in vizita la o verisoara care a nascut, asta s-a intamplat in martie 2006. Un singur cuvant descrie ce am vazut: MIZERIE. Eu zic sa mergi sa vezi tu cu ochii tai ce e acolo si neaparat daca poti ia-ti rezerva (viziteaz-o inainte, ca sa stii pe ce dai banii).
Copiii nu stau in salon cu mamele, sunt incuiati intr-un loc unde numai asistentele intra. Intri si tu, dar o data la trei ore, obligatoriu, ca sa il alaptezi. In saloane, nu pot sa iti descriu mizeria, nezugraveala, daca se poate spune asa, grupurile sanitare....Vizitatorii si doctorii fumeaza pe culoar (ceea ce nu am mai vazut in nici un spital).
danal
Ma sperii cand imi spui asta! Bine mizerie este in mai toate spitalele din bucuresti dar...Dr. Mi-a spus ca rezerva este foarte curata si utilata cu tot ce-i trebuie (baie proprie, TV, Frigider etc.) si imi aduce si bebelusii in camera. Dar cu toate astea mi-e teama de mizeria din spital pentru sanatatea bebelusilor.
Oricum multumesc mult de informare!
aurash1
Eu am nascut acolo in martie anul asta. Daca vei sta in rezerva este ok. Sunt curate si il poti lua pe bebe cu tine. Ai si cheie si te sfatuiesc de fiecare data sa incui cand pleci (mai ales daca e si bebe acolo dormind).Saloanele sunt groaznice. Mizerie pe holuri si la toalete cum spunea Kiki. In schimb bebeii sunt f bine ingrijiti cu un medic sef de sectie la neonato foarte buna. In general sunt buni profesionisti. Si asistentele sunt ok, mai ales cele tinere. Arata mai rau spitalul pentru ca cladirea a fost revendicata si momantan nu stiu prea bine ce ii asteapta. A! si ar fi bine sa ai pe cineva sa iti aduca mancare de acasa. Bucatarasele nu se obosesc sa aduca mancarea si la rezerva 4.gif . Eu am stat 5 zile si nu mi-au adus niciodata nimic, puteam sa mor de foame 24.gif .Iti doresc nastere usoara!
kiki
Dana, nu am scris astea ca sa te sperii ci ca sa stii la ce sa te astepti. Cum ti-am spus e bine sa mergi sa vezi spitalul inainte, roag-o pe doctora ta sa isi faca putin timp sa mergi sa vezi. Pe mine una, m-a socat spitalul ala. Era martie, trecusera vreo 4 luni de cand nascusem si Cantacuzino e vila de 5 stele pe langa Caritas!

CITAT(aurash1 @ Oct 4 2006, 08:06 PM) [snapback]109482[/snapback]

Eu am stat 5 zile si nu mi-au adus niciodata nimic, puteam sa mor de foame 24.gif .Iti doresc nastere usoara!

Probabil s-au gandit ca daca stai la rezerva sigur nu vei muri de foame 24.gif Ce bucatarese destepte1 14.gif
ira_tgr
CITAT(danal @ Oct 4 2006, 08:03 PM) [snapback]109480[/snapback]

Bine mizerie este in mai toate spitalele din bucuresti dar...

asta corect, da mizeire ca la Caritas, mai greu de gasit...
nu o spun din rautate, dar am facut practica ca asistenta medicala exact la sectie de obstetrica.... sincer, nu am mai vazut asa ceva, in plus, felul in care se compota, si asistentele si restul personalului auxiliar..., nu mai spun de doctori, m-am lasat masca un dr. anestezist, care in timpul unei cezariene, s-a ridicat de la capul pacientei, si-a aprins o tigara la vre-o 2 metri de ea (in sala de operatie), a fumat linistit scrumand pe jos si dupa ce si-a terminat tigara s-a asezat la loc....

saloane, nici nu mai spun...

nush, sper sa ainoroc cu rezerve, acolo da, e mai bine, in rest, sincer, eu una, chiar cunosc doctori la caritas si poate ma ajutau mai mult decat la municipal - dar, nu mi-as asuma riscul sa nasc la caritas....
danal
Din pacate vad ca nu prea sunt mamici care nasc sau au nascut la caritas! Sincer nici eu nu m-as fi dus acolo daca nu era vorba ca am gasit o dr. foarte buna, ca pana la urma cred ca asta este cel mai important de fapt.
elenado
Eu am nascut pe 14.07.2005 la Caritas. Nu mai fusesem in spital decat cu un an si jumatate in urma, cand vizitasem pe cineva exact in rezerva in care am stat si eu. Ce sa zic, in sala de travaliu peretii de langa paturi erau loviti si vopseaua sarita, probabil ca urmare a suferintei pe care nu si-au putut-o stapani viitoarele mame. In sala de nasteri era curat, insa lucrurile erau invechite, imbatranite. La rezerve, lucrurile stateau altfel. Conditii mult mai bune, iar toaletele sunt separat de cele care se gasesc pentru mamicile din saloane si sunt curate. Singurul moment in care luam contact cu partea invechita, era la sala de pansamente sau cand mergeam la o alta mamica in salon. Despre personal, ca peste tot, sunt si oameni mai buni si oameni pusi pe capatat, eu am avut norocul sa prind o tura buna cand am nascut, iar medicul care era de garda a venit chiar sa o ajute pe doctorita mea, vazand ca sunt complicatii, fara sa fi primit ceva de la mine...
Copiii sunt ingrijiti foarte bine, cel mai bine. Sefa sectiei de neonatologie e un om desebit, care se implica mult. Copilul il poti tine cu tine in camera, dar iti recomand ca dupa masa de seara sa il dai asistentelor, ca sa stea cu ceilalti copii pe timpul noptii. E foarte important sa te odihnesti, sa te recuperezi repede.
Sunt de acord cu tine in privinta importantei medicului cu care nasti. Daca il simti aproape si crezi ca e ceea ce iti trebuie pentru o nastere fara probleme, asta e ceea ce conteaza mai mult.
Nastere usoara iti doresc si un copil sanatos!
danal
Multumesc mult elenado! Treaba cu invechitul am intalnit-o si la Pantelimon unde am nascut-o pe Emeda! E bine daca rezervele sunt OK. Iti doresc si tie numai bine!
teomic_a
CITAT(danal @ Oct 4 2006, 08:44 AM) [snapback]109277[/snapback]

Ce stiti despre spitalul Caritas? Urmeaza sa nasc acolo si nu stiu nimic despre conditiile care se ofera. Doamna doctor mi-a spus ca au o rezerva foarte buna si ca pot sa o platesc cu ceva timp inainte ca sa fiu sigura ca este a mea dar nu stiu cum e in sala de nasteri, cu atat mai mult cu cat se pare ca voi face cezariana! As fii foarte recunoscatoare daca m-ar pune si pe mine cineva in tema!
Sarcina usoara la toate burticutele!

Draga mea..eu am nascut acolo in aprilie.. tot cezariana... Sala de operatii este saracacioasa..adica, are o masa ingusta in forma de cruce.. cateva aparate.. ce sa iti mai zic ca eu cand am intrat acolo nu stiam de mine de frica (deci nu am putut sa vad prea multe) tot ce pot sa iti spun este ca in ciuda a ceea ce pare, este curata; asta una . Adoua :saloanele sunt pline de "ciori" si le spun asa pt ca as fi putut spune "doamne de etnie rroma" dar nu pot pt ca sunt din-alea care atunci cand nasc le vine tot familionul cu lautari, prajiturio si toate cele si trag niste chilomanuri...de nu te vezi.. ASA CA NU STA IN SALON. Despre rezerve iti pot spune ca eu am stat intr-una si a fost SUUUPER.
Pentru mai multe detalii despre cum sa procedezi daca vrei ma poti contacta pe yahoo mess : teomic_a
danal
Multumesc teomic_a pentru ajutor. Am vorbit deja cu dr. mea si a ramas ca vorbeste ea pentru mine si o platesc mai din timp pentru a fi sigura ca nu e ocupata cand am nevoie!
Sa fii sanatoasa si tu si bebelusul tau!
elenado
Ca tot veni vorba de ocuparea rezervei. Eu am stat de vineri pana marti in rezerva si in ultimele zile veneau tot felul de persoane, de la asistente la femei de serviciu sa ma intrebe cand plec... De parca eu hotaram cand plec si-mi facea o placere deosebita sa stau acolo... 4.gif
teomic_a
CITAT(danal @ Oct 10 2006, 05:35 PM) [snapback]111790[/snapback]

Multumesc teomic_a pentru ajutor. Am vorbit deja cu dr. mea si a ramas ca vorbeste ea pentru mine si o platesc mai din timp pentru a fi sigura ca nu e ocupata cand am nevoie!
Sa fii sanatoasa si tu si bebelusul tau!

Tocmai ma gandeam...cat ti-a zis ca sa plateste pe zi?? 500.000 lei cumva???
Draga mea...vreau sa iti spun ca eu nu am platit nimic pt aceasta rezerva ( doctorul meu este de fapt la spitalul militar si a venit doar pt mine in ziua operatieie..) deci nu am avut cum sau cui sa dau vreun ban pt. rezerva...Si eu auzisem de 500.000 lei/zi dar tzeapa!!! E doar o suma care se vehiculeaza pt cine prinde!!!Eu am intrat acolo cu 50.000 lei+un Iacobs+1 Kent la o femeie de serviciu....
danal
Mie dr. mi-a spus ca ma costa 3 mil indiferent cat stau acolo. Si cred ca o sa stau destul de mult pentru ca cel mai probabil o sa fac cezariana si in al doilea rand avand gemeni probabil vor fi mai micuti. Oricum 3 mil nu mi se pare o suma mare mai ales ca am inteles ca sunt toate conditiile in acea rezerva.
Pupici!
teomic_a
CITAT(danal @ Oct 11 2006, 08:58 AM) [snapback]111985[/snapback]

Mie dr. mi-a spus ca ma costa 3 mil indiferent cat stau acolo. Si cred ca o sa stau destul de mult pentru ca cel mai probabil o sa fac cezariana si in al doilea rand avand gemeni probabil vor fi mai micuti. Oricum 3 mil nu mi se pare o suma mare mai ales ca am inteles ca sunt toate conditiile in acea rezerva.
Pupici!

24.gif 24.gif 24.gif 68.gif asta este... si eu am facut cezariana..si eu am nascut-o pe Lory prematur, a fost nevoie de ingrijiri speciale( transfuzie de sange, incubator..si mai multe) si eu am stat ceva timp (aproape 10 zile) dar asta iti spuneam...(nu ca ar fi o suma prea mare) dar NU SE PLATESTE REZERVA.
Doctorii astia sunt pusi pe stors femeile care ar da orice numai sa fie bine copilasii... ok?? Pupici si.. nastere usoara si sa ai parte de anestezista cea invarsta nu de celelalte tinerele...

CITAT(teomic_a @ Oct 11 2006, 01:18 PM) [snapback]112113[/snapback]

24.gif 24.gif 24.gif 68.gif asta este... si eu am facut cezariana..si eu am nascut-o pe Lory prematur, a fost nevoie de ingrijiri speciale( transfuzie de sange, incubator..si mai multe) si eu am stat ceva timp (aproape 10 zile) dar asta iti spuneam...(nu ca ar fi o suma prea mare) dar NU SE PLATESTE REZERVA.
Doctorii astia sunt pusi pe stors femeile care ar da orice numai sa fie bine copilasii... ok?? Pupici si.. nastere usoara si sa ai parte de anestezista cea invarsta nu de celelalte tinerele...

Si..apropo.. care rezerva ca sunt 3 rezerve si difera...conditiile..
danal
E una care este cea mai utilata si aranjata. Celelalte mi-a spus si mie ca sunt gratis dar inteleg ca sunt mult mai bune conditiile in asta. Ma rog o sa vad atunci cum o fi.
danal
Stie cineva, la spitalul Caritas imbraca ei bebelusii sau imi dau voie sa le aduc eu de acasa de imbracat? As prefera sa-i imbrac eu dar nu stiu cum se practica pentru ca stiu ca-n unele spitale nu-ti dau voie sa vii tu cu lucruri de acasa.
teomic_a
CITAT(danal @ Nov 19 2006, 11:59 AM) [snapback]134704[/snapback]

Stie cineva, la spitalul Caritas imbraca ei bebelusii sau imi dau voie sa le aduc eu de acasa de imbracat? As prefera sa-i imbrac eu dar nu stiu cum se practica pentru ca stiu ca-n unele spitale nu-ti dau voie sa vii tu cu lucruri de acasa.

La Caritas, in prima zi dupa nastere ti-l imbraca ei cu niste chestii (o bluzita si un scutec+pampers) apoi cand iti revii ti se spune sa aduci un rand de haine si ti-l imbraca de cum le aduci...Si apropo de haine sa fie NEAPARAT SPALATE SI CALCATE chiar daca sunt noi!!!!
danal
Asta cu spalatul si calcatul o stiam ca eu mai am o fetita. Multumesc mult de informatie! Tu ai nascut la caritas? Ce alte lucruri poti sa-mi spui de spitalul asta? Cu cine ai nascut?
LYA
am o prietena care a nasc acolo, cu dr popescu si era sa-i nenoroceasca fetita, in sensul ca i se blocasera umerii si a capatat doar o paralizie de plex, insa a fost urat din partea ei sa nu recunoasca asta desi stia, a trimis-o la un pediatru o pila de-a ei, acel medic a mintit-o la randul lui cum ca fetita n-ar avea nimic, dar culmea, nu misca manuta si cand a mers la budimex cu ea cei de acolo au ramas masca, nu le venea sa creada ca i-au ascuns asa ceva, de frica bine-nteles si-au indemnat-o sa faca plangere, in plus de asta mi-a spus ca in spit ala era debandada totala, tiganii erau la ei acasa si cata si mai cate. sfatul meu, du-te la Giulesti, acolo gasesti cei mai buni medici. multa sanatate
teomic_a
CITAT(danal @ Nov 20 2006, 12:04 AM) [snapback]135030[/snapback]

Asta cu spalatul si calcatul o stiam ca eu mai am o fetita. Multumesc mult de informatie! Tu ai nascut la caritas? Ce alte lucruri poti sa-mi spui de spitalul asta? Cu cine ai nascut?

Am nascut cu dr Stefan de la SMC si am stat in rezerva singura. Iti pot spune multe...depinde ce anume te intereseaza. Decat sa bat eu campii, mai bine ma intrebi tu si suntem la obiect.. 3.gif
bimbirica
danal, eu am fost internata acum 2 zile la spitalul Caritas si urmeaza sa nasc cu doctorul Badea Stefan, un doctor foarte bun dupa parerea mea. spitalul pare jalnic, insa situatia nu este atat de dramatica. pe mine m-a plasat doctorul intr-un salon - rezerva, sa-i spun asa, cu gresie, faianta, jaluzele verticale... lenjeria o schimba la 2 zile si este incredibil de curata, alb imaculat si sunt apretate, cum nu am mai vazut in alt spital... si curatenie!!! nici nu mirosea a spital. in prima zi, le-am dat la 3 asistente cate 10 RON si a doua zi cand am vrut sa le mai bag in buzunar banuti, nu au mai vrut. mi-au zis sa imi pastrez banii ca nu madau afara din casa... shok.gif ce zici de asta? mie nu mi-a venit sa cred! si cand ai nevoie de asistenta, se procedeaza in felul urmator: asistenta iti da numarul ei de telefon si ii dai bip, ea fiind obligata sa se prezinte la tine in cel mai scurt timp. good.gif ... am intrebat asistentele daca exista rezerve dupa ce nasti. sunt patru rezerve nr.23, 26, 27 si 29 parca dintre care numai una singura este cu doua paturi unde mai poate sta cineva cu tine, cu tv, frigider, baie proprie, iar celelalte trei sun fara baie, baia aflandu-se pe hol, insa este folosita numai de tine pentru ca ai cheie doar tu si infirmiera care iti face curat. si astea au un singur pat cu tv si frigider la pretul de 300 RON / 5 zile. poti tine copilul(copilasii in cazul tau) cu tine sau ii poti lasa oricand in grija asistentelor. in sala de nasteri totul se dezinfecteaza cu 30 minute sa intri in operatie si la cezariana, este nevoie de minim 2 medici prezenti. totul este curat. acum cred ca mai depinde si de doctorul tau. eu am plecat placut impresionata si crede-ma ca aveam o parere ingrozitoare despre acest spital... acum sunt linistita... aceasta este parerea mea, dar ca sa fii tu sigura, mai bine faci o vizita intr-o zi si te lamauresti.
cand urmeaza sa nasti? te pup si sper ca sa iti fie de folos ce ti-am scris! multa santate! nastere usoara si sa fie sanatoase bebelusele tale!

despre copii
danal
Multumesc Bimbirica pentru ceea ce mi-ai povestit! Mi-a mai revenit si mie inima la loc pentru ca vad ca peste tot se vorbeste foarte urat despre acest spital. Urmeaza sa nasc in ianuarie sau februarie (nu stiu foarte sigur pentru ca s-ar putea sa ma programeze la cezariana de cand intru in termen din cauza ca sunt gemeni si ma rog mai complicat) si am vorbit deja cu dr si mi-a zis sa facem din decembrie rezervare pentru rezerva (costa 3 mil) si ca e super ok rezerva.
Dar tu de ce ai fost internata? Cand trebuie sa nasti? Poate ne intalnim acolo. Ar fii tare frumos.
M-ai facut fericita oricum cu ce mi-ai povestit. Multumesc inca odata si-ti doresc o sarcina usoara in continuare si sa fii sanatoasa si tu si bebe!
babyela
Ce stiti de Spit.caritas?
Vre-un doctor anume?
Help....vreau sa stiu mai multe de Caritas.
byby
A nascut cineva de curand la Caritas ? Ce preturi se mai practica pentru o nastere naturala,si daca cine o cunoaste pe doamna dr Herescu (cmu)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.