Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Clotrimazol in primul trimestru
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
anya
Buna tuturor!
Sunt insarcinata in 8 saptamani si in urma cu o sapt am fost la mare, am facut baie in apa foarte rece si asa cred ca m-am ales cu o infectie urinara :-( . Ginecologul mi-a prescris (pe langa spalaturi cu bicarbonat. crema de galbenele si niste ovule) si clotrimazol. Am citit pe prospect ca inca nu au fost facute studii controlate cu privire la efectul acestei creme asupra fatului si de aceea se recomanda evitarea utilizarii lui mai ales in primul trimestru de sarcina. Am amanat cat am putut sa folosesc crema, dar la un moment dat, fiindca ma simteam f f rau, am folosit-o.
Stiu ca ar trebui sa am incredere in ginecoloaga mea, dar as mai vrea si alte pareri, pentru ca acum sunt tare ingrijorata. Daca i-am facut rau bebeului doar pentru ca n-am putut suporta niste arsuri?
Va multumesc mult pentru raspuns :smt120
nedelcu violeta
Nu stiu sigur dar presupun ca daca medicul le-a prescris inseamana ca nu sunt interzise. Totusi mai intreaba un medic . In orice caz infectia urinara trebuie sa o tratezi cu seriozitate.
dianaa
Si eu am folosit clotrimazol cam in prima saptamana de sarcina si doctorul a zis ca nu e nici o problema, clotrimazolul nu-l afecteaza pe bebe. 6.gif
elilazar
Eu am folosit (si folosesc) crema clotrimazol aproape de la inceputul sarcinii (nu chiar tot timpul, dar destul de des), pt ca fac foarte repede micoze (numai ma gandesc si cred ca fac 14.gif ). Despre comprimatele vaginale de clotrimazol, dr mi-a spus sa nu le folosesc in primul şi ultimul trimestru de sarcina, dar nu le-am folosit deloc, m-am ajutat de crema cand a fost cazul (dr a zis sa nu-mi fac probleme pe tema asta). Dar ai grija, cu infectia urinara nu e de glumit. Daca nu o tratezi corespunzator si definitiv, risti mult... Ai spus ce ti-a prescris dr, dar nu ai pomenit niciun antibiotic - nu ti-a dat nimic? Eu stiu ca pt orice infectie trebuie administrat antibiotic, altfel, ... vax. Daca nu esti sigura, mai consulta pe cineva. Insanatosire grabnica!
rosefofo
Si eu am folosit clotrimazol comprimate vaginale dar nu in timpul sarcinii. Din cate stiu nu sunt recomandate in primul si ultimul trimestru de sarcina? Crema clotrimazol cred ca e o idee buna..pana acum nu stiam de ea..si eu am aceste "micoze" ca si elilazar si poate o sa scap odata si odata de ele...sunt foarte neplacute!!
leea
CITAT(elilazar @ May 18 2006, 10:05 AM) [snapback]66065[/snapback]

Eu am folosit (si folosesc) crema clotrimazol aproape de la inceputul sarcinii (nu chiar tot timpul, dar destul de des), pt ca fac foarte repede micoze (numai ma gandesc si cred ca fac 14.gif ). Despre comprimatele vaginale de clotrimazol, dr mi-a spus sa nu le folosesc in primul şi ultimul trimestru de sarcina, dar nu le-am folosit deloc, m-am ajutat de crema cand a fost cazul (dr a zis sa nu-mi fac probleme pe tema asta). Dar ai grija, cu infectia urinara nu e de glumit. Daca nu o tratezi corespunzator si definitiv, risti mult... Ai spus ce ti-a prescris dr, dar nu ai pomenit niciun antibiotic - nu ti-a dat nimic? Eu stiu ca pt orice infectie trebuie administrat antibiotic, altfel, ... vax. Daca nu esti sigura, mai consulta pe cineva. Insanatosire grabnica!

13.gif Antibiotice in primul trimestru?! 68.gif
elilazar
CITAT(leea @ May 18 2006, 11:43 PM) [snapback]66404[/snapback]

13.gif Antibiotice in primul trimestru?! 68.gif

In cazul unei infectii urinare netratate corespunzator exista risc de avort (sau contractii care pot declansa pierderea sarcinii), asa ca dr evalueaza riscurile (avantajele si dezavantajele) si, da, poate prescrie antibiotic. Exista antibiotoce care pot fi folosite de gravidute (Cred ca Ospen, dar nu stiu 100%) - am doua prietene, ambele au avut aceeasi problema (infectie urinara, una in a 2a şi una in a 3a luna de sarcina) şi ambele si-au tratat-o cu antibiotic, la recomandarea medicilor. (una dintre ele nu a stiut ca are infectie, nu s-a tratat, şi s-a trezit anul trecut in Vinerea Mare, inainte de Pasti, cu contractii şi cu iminenta de avort spontan - a urmat tratamentul cu antibiotic, şi acum e bine mersi şi ea si fetita). Asa ca da, antibioticele pot fi prescrise şi in primul trimestru de sarcina.
natty
Am facut si eu infectie urinara pe perioada sarcinii si am tratat-o cu antibiotic injectabil, recomandat de medic.
Sunt intr-adevar antibiotice care se pot administra indiferent de varsta sarcinii fara sa afecteze evolutia fatului.
Nu am mai avut probleme si bebeul meu este sanatos.
Dar, cum spui tu ca ti-a recomandat si spalaturi sa nu fie altceva: o micoza,candida?Mai consulta si alt medic.
Pupici.
leea
Eu am descoperit infectia urinara pe la 3 luni de sarcina si, la recomandarea medicului si cu acordul meu, am asteptat pana in luna a 5-a ca sa iau antibiotic, pana atunci am tinut-o i frau cu metode naturiste.

Fiind insa vorba de o infectie cu E-coli, s-a impus antibioticul - Zinnat, 14 tablete in 7 zile - si asta dupa indelungi calcule avantaje-dezavantaje.

Cu antibioticele nu-i de glumit!
De altfel, nici un tratament medicamentos nu trebuie privit cu usurinta in timpul sarcinii, din punctul meu de vedere.

Doamne-ajuta sa nu fie nevoie!

Sanatate tuturor!
madi21
Am fost la dr aseara si mi-a zis ca am o micoza de la sarcina. Mi-s prescris Tantum Rosa, Lomexin unguent si Clotrimazol comprimate vaginale. Dupa ce am citit ce ati scris voi nici nu stiu daca sa-l mai iau sau nu. Eu sunt in ultimul trimestru de sarcina, iar pe prospect scrie ca trebuie administrat cu prudenta in primul trimestru, nu zice nimic altceva 39.gif 7.gif
natty
daca este o micoza poti astepta pana in ultima luna de sarcina. eu am facut pe perioada sarcinii o candida si de abia in luna a 8 a am tratat-o. am inteles ca aceasta candida este ceva obisnuit pentru o femeia gravida.
nu stiu in ce luna de sarcina esti dar parerea mea este ca mai trebuie sa astepti cu tratamentul.
multa sanatate.
elilazar
CITAT(madi21 @ Jun 1 2006, 10:19 PM) [snapback]70586[/snapback]

Am fost la dr aseara si mi-a zis ca am o micoza de la sarcina. Mi-s prescris Tantum Rosa, Lomexin unguent si Clotrimazol comprimate vaginale. Dupa ce am citit ce ati scris voi nici nu stiu daca sa-l mai iau sau nu. Eu sunt in ultimul trimestru de sarcina, iar pe prospect scrie ca trebuie administrat cu prudenta in primul trimestru, nu zice nimic altceva 39.gif 7.gif

Si eu am avut problema asta pe perioada sarcinii, si la fel mi-a recomandat dr Tantum rosa şi Lomexin sau Clotrimazol (unguent), la alegere. Tantum Rosa nu am folosit, am citit multe contraindicatii, mai multe persoane mi-au spus ca nu e bine, şi mi-a fost teama - dar Clotrimazol am folosit cam de la inceput si chiar si acum (e drept, nu tot timpul, dar cam in fiecare luna faceam cate o mica micoza) folosesc cand e cazul. Insanatosire grabnica. mwah.gif
madi21
Multumesc pentru raspunsuri fetelor. Eu am aproape 28 de saptamani. Am folosit deja un comprimat vaginal de clotrimazol. M-am simtit mai bine cam 2 zile dupa care a fost mai rau ca inainte. Acum incerc cu Lomexin unguent. Sper sa-mi fie mai bine. Daca nu, cred ca am sa revin la crema mea de galbenele si la spalaturi cu ceai de pelin. mwah.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.