Help - Search - Members - Calendar
Full Version: infectie urinara
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
andreea75
Buna ziua!

Weekend-ul trecut am fost la munte de unde m-am intors cu un suvenir nedorit.........infectie urinara.Medicul de la camera de garda a spitalului din Sinaia mi-a dat Ampicilina si Algocalmin pt temperatura,dar nu am luat antibioticul decat de 2 ori pt ca mi-a fost frica,sunt insarcinata doar in 7 saptamani...Ajunsa acasa am fost la ginecolog si mi-a schimbat tratamentul cu No-Spa si Indometacin,dar nu vad nici o schimbare,durerile is la fel,urinez foarte des .Nu stiu ce sa fac,in caz ca ma poate ajuta cineva cu un sfat ii multumesc anticipat.
ellagiana
Andreea, tu urmeaza tratamentul prescris pana la sfarsit; ai racit mai puternic si pana-si face efectul pot trece 2 saptamani...nu stiu daca stii, dar in sarcina sunt permise anumite medicamente, antibiotice insa luate la indicatiile medicului...asa ca nu te speria chiar asa tare de antibiotice atata timp cat medicul care te monitorizeaza ti le prescrie...insanatosire grabnica si bebe jucaus wink.gif !

tine cont si de faptul ca este normal ca in primul trimestru sa urinezi mai des, in al doilea revii aproape de normal, pt ca in al treilea sa reiei vizitele dese la baie
chaby
Andreea,
Nu uita sa bei mult ceai. Ajuta si asta pe langa medicamente.
andreea75
Va multumesc mult pt sfaturi,m-ati linistit un pic.Oricum azi am fost din nou la doctor si mi-a dat sa fac o urocultura iar dupa aceea imi va prescrie un tratament adecvat.
anya
Andreea, si eu am aceeasi problema ca tine, mi-am luat si medical o sapt pt ca pur si simplu nu mai puteam sta altfel decat pe toaleta. Atat timp cat stau pe toaleta, ma simt f bine si urinez cate o picatura cate o picatura. Nu e prima oara cd am probleme de genul asta, dar e prima oara cd sunt insarcinata (acum am 8 sapt), asa ca nu ma pot trata ca inainte (2 tablete de norfloxacin faceau minuni). Ginecoloaga a zis ca nu-mi poate da nimic (nici vorba de antibiotice), in afara de: spalaturi cu 1 l apa+ o lingurita bicarbonat; crema de galbenele; 3 ovule (sunt preparate in farmacie, nu stiu cum se numesc, dar am incredere in dr. ca nu-mi afecteaza bebeul); clotrimazol (pe care nu l-am folosit decat atunci cd plangeam cu vorbe de usturime).
Insanatosire grabnica!! :-)
anamaria20
Imi pare rau sa stiu ca aveti aceeasi problema pe care am avut-o si eu.Pot sa va spun ca am 32 de saptamani si nu mai am nici o problema.La 8 saptamani aveam dureri groznice de spate,usturimi la urinat si senzatia de aurina foarte des.Am fost la ginecolog mi-a facut analize si mi-a gasit infectie urinara, mi-a prescris no-spa si utragestan dar au fost in zadar.Pana nu m-am internat in spital nu mi-a trecut, am facut ampiciline o saptamana,am fost externata fara dureri.Dupa un timp iar a aparut durerea si am luat iar ampicilina 500mgsi in final mi-a trecut.Doctorul mi-a zis sa nu-mi fac griji ca nu pateste nimic bebe dar totusi stau cu frica sa nu-l fi afectat cu ceva,dar sa speram la bunul Dumnezeu sa nu-l fi afectat.Majoritatea gravidelor se confrunta cu aceasta infectie.Am avut iminenta de avort sii putem avea riscul de a-mi afecta rinichii.M-am intins cam mult cu scrisul dar sper sa nu fi deranjat.Eu nu sunt in masura sa va dau sfaturi,tot ce pot sa va zic este sa aveti grija de sanatatea voastra mai ales acum cand sunteti fff sensibile sa nu raciti.Feriti-va de frig si sa aveti o sarcina si nastere usoara.Pa .pa!
nedelcu violeta
poti face tratement cu amoxicilina, cefalosporine si nitrofurantoin (dar si ampi) fara nici o grija . Faptul ca nu ti-a trecut infectia si ceeace tu simti este pentru ca medicatia data nu este decat antiinflamatoare si antispastice si nu antiinfectioase. Cel mai indicat este sa faci un tratament eficient sa bei multe lichide si sa faci o urocultura din cand in cand.
Poti face si tratament homeopat care da rezultate bune si nu este nociv in nici un fel . Sarcina usoara
corinuta&BB
In urma uroculturii pe care a trebuit sa o fac de curand mi-a descoperit o infectie urinara cu bacilul (sau ce este) Proteus. M-am ingrijorat putin, dar merg pe mana medicului si o sa iau tratamentul prescris. Sper sa nu fie cazul de internare in spital cum am mai auzit ca se procedeaza pentru tratament mai sever....
gabushor
Buna.
Am si eu o intrebare legata de infectia urinara: ieri am fost la medicul de familie si cand i-am spus ca i se umfla mainile foarte tare mi-a spus ca e posibil sa am o infectie urinara, desi nu am alte simptome, in afara de faptul ca merg la wc foarte des, dar asta e oarecum normal, pentru ca sunt in sapt.35. Din cate am inteles, la examenul de urina nu a iesit nimic.
Eu am programare la ginecolog peste vreo 2 sapt.si atunci o sa-i spun si lui, dar ma gandeam ca pana atunci poate alfu de la voi cate ceva.
Va multumesc
6.gif
leea
Sunt tare suparata!
La ultima urocultura, acum , in luna a 4-a mi s-a descoperit infectie urinara cu blestematul E-coli (100 000/mg) de care credeam ca am scapat dinainte de a fi insarcinata.
Sunt ingrozita ca ar putea sa-l afecteze pe bebe - am citit ca aceasta infectie poate sa-i franeze cresterea.
Sunt ingrozita ca va trebui sa iau antibiotice, fie ele considerate nedaunatoare in timpul sarcinii.
Medicul meu nu e in tara si nici nu stiu ce sa fac: sa incerc sa ma tratez babeste, fara antibiotic sau sa risc cu antibiotic ca sa nu ii creez alte probleme lui bebe.
Sfatuiti-ma, va rog!
Merge doar cu bicarbonat si galbenele si ceaiuri?
Daca simtomele dispar, inseamna ca e ok?
Mai stiu un tratament cu argila, de baut de 3 ori /zi dar nu stiu nici asta daca e ok in sarcina...
Orice sfat e binevenit!
Desi m-am mai confruntat cu problema asta, nu eram insarcinata pe atunci.
Va multumesc anticipat!

anamaria20
Si mie mi-a fost frica de antibiotice pe timp de sarcina cu infectia urinara (am mai scris cand eram insarcinata)dar acum sunt mamica si am un baiat de 6 luni si ii multumesc lui Dumnezeu ca s-a nascut sanatos si ca antibioticele nu l-au afectat.Eu cred ca fara antibiotice cam greu scapi de aceasta boala mai ales daca este mai avansata.Ampicilina dupa cum am inteles este permisa pe timp de sarcina si nu este un antibiotic foarte puternic.Sanatate multa si voua si la bebei.

A ..am uitat cat despre franarea cresterii,eu l-am nascut cu greutatea de 4150g deci nu ia franat cresterea,sper sa va fie bine.
aaalina
Am facut si eu dupa nastere o cistita hemoragica urita. Singerarea am oprit-o cu baie de abur cu Coada calului. Am baut si tone de ceai de Coada calului. Am mai luat Biseptol si de la el am facut o alergie de m-au trimis la spitalul de boli infectioase cu suspeciune de rubeola! 13.gif Sper ca nu am afectat sanatatea copilului cu Biseptolul asta.
Acum citeva zile am dat analiza sa vad daca am o infectie si daca este, la ce antibiotic e sensibila. saracutele de noi! ce patim noi! dar BBii nostri merita toate sacrificiile.
leea
Anamaria rose3.gif , Aalina rose3.gif , va multumesc mult pt. raspunsuri, sunteti foarte dragute ca ma ajutati.
Sper sa ajung azi la medic, sa vedem ce zice si el.

Bacteria asta, E-coli, la mine tocmai la ampicilina si la biseptol e rezistenta, bat-o vina! Si, oricum, mi-e teama de orice antibiotic!
Am inteles ca grava se poate numi infectia asta cand faci si temperatura si cand urinezi cu sange dar eu n-am avut simptomele astea, doar durere de vezica si la urinat si urinat des.

Cat despre tratamente naturiste, iarasi am rezerve: am citit ca trebuie sa faci spalaturi vaginale cu bicarbonat, ori eu stu ca nu sunt indicate spalaturile vaginale pe perioada sarcinii. Cat despre crema de galbenele, nu prea am inteles ce trebuie sa faci cu ea... Si ceaiul de galbenele se bea sau se fac spalaturi cu el?
Sunt in ceata!

Cat despre siguranta lui bebe, despre cresterea lui, n-as vrea sub nici o forma sa-l afecteze ceva. Ma bucur ca pt. voi a fost ok, Anamaria dar poti sa stii daca e universal valabil?
Doar Dumnezeu poate sa stie si sa ne ajute sa fie bine!

Sanatate multa si voua si bebeilor!
mistera

leea, sa nu faci tratament cu plante 'dupa ureche' , ca sunt destule plante contraindicate pe timpul sarcinii. Mai bine mergi la un medic homeopat, sunt destui in Bucuresti. Daca vrei pot sa-ti recomand eu doctorita la care am mers de cate ori am avut nevoie, este un medic foarte bun si un om deosebit. Daca te hotarasti, trimite-mi mesaj pe PM. Multa sanatate 6.gif
leea
Mistera, multumesc de grija floare.gif
Am vorbit azi cu dr. si mi-a recomandat Septilin (un complex de plante pt. imunitate de la firma Himalaya) si spalaturi genitale cu Tantum Rosa - clorhidrat de benzidamina.
A zis ca altceva nu poate sa-mi recomande la varsta asta a sarcinii- 4 luni.
Deci o sa stau cu bacteria asta in urina. 102.gif
De simptomele alea mai nasoale am scapat ca am baut cateva fantani de cai de cozi de cirese si matase de porumb, dar nu stau prea linistita cu bacteria asta nelalocul ei...
Dr. zice ca nu il afecteaza pe bebe dar eu asa am citit. Voi ce stiti?

35.gif Erata: fantani de ceai nu de cai, ce-oti fi inteles? 24.gif
35.gif Scuzati neglijenta!!!
mistera

Leea, mai bine fa macerat din plantele respective, tot in cantitati de 'fantani' 10.gif cat trebuie sa bei tu acum, o sa-si faca efectul cu mult mai mult si o sa te simti mai bine. Sper sa scapi repede de boala asta si eu am avut-o dar atunci am putut-o trata direct cu antibiotic. 6.gif Insanatosire grabnica !
ellagiana
Incearca sa bei si multe lichide, apa in special, ca se pare ca ajuta mult la vindecarea infectiei urinare...mie asa mi-a recomandat doctorul cand am facut infectia dupa nastere.
leea
Va multumesc mult, fetelor, pentru sfaturi!

Am fost plecata in Cluj la parinti pt. 2 saptamani, de-asta n-am mai dat nici un semn.

M-au mai incercat de vreo cateva ori simptomele alea nasoale dar acum am scapat de ele.
Urmeaza sa refac urocultura zilele astea, sa vad ce s-a mai intamplat cu E-coli ala nesuferit!
Oricum, m-am linistit ca bebe e bine: am facut o ecografie 4D si totul e in regula, ecografic fiind chiar cu o spt. mai mare decat varsta sarcinii. 41.gif

Sanatate si bucurii pe toata linia!

alexa_1
Heelp!

Am o nesuferita de infectie urinara de care nu mai scap. Mi-a iesit la urocultura in august, am facut tratament cu Zinnat, mi-a iesit si in octombrie, iar am luat Zinnat, mi-am repetat urocultura acum cateva zile si iar mi-au aparut E-coli, asa ca in mod sigur dna doctor iar o sa imi dea antibiotic! 20.gif

A mai patit vreuna dintre voi asta, sa nu ii treaca infectia urinara? Sunt in sapt 33 si ma gandesc cu groaza ca o sa iau antibiotic pana la sfarsitul sarcinii si tot nu am garantia ca bebe o sa fie ok...
miliutza
CITAT(alexa_1 @ Nov 28 2006, 04:05 PM) [snapback]140797[/snapback]

Heelp!

Am o nesuferita de infectie urinara de care nu mai scap. Mi-a iesit la urocultura in august, am facut tratament cu Zinnat, mi-a iesit si in octombrie, iar am luat Zinnat, mi-am repetat urocultura acum cateva zile si iar mi-au aparut E-coli, asa ca in mod sigur dna doctor iar o sa imi dea antibiotic! 20.gif

A mai patit vreuna dintre voi asta, sa nu ii treaca infectia urinara? Sunt in sapt 33 si ma gandesc cu groaza ca o sa iau antibiotic pana la sfarsitul sarcinii si tot nu am garantia ca bebe o sa fie ok...

Si eu m-am ''luptat'' tot cu E-coli, inainte, in timpul si dupa sarcina. Si eu am facut tratament cu Zinnat timp de 10 zile in perioada sarcinii, si tot mi-a iesit si mie in continuare E-coli. Dr. imi spunea ca este bine sa fac tratamentul pt. ca bb sa creasca intr-un mediu cat mai steril. Mi-a mai recomandat o igiena f.stricta si sa urinez dupa fiecare contact sexual. Nu vreau sa te sperii, dar la prima dr.gin. cand am fost mi-a dat de inteles ca am cam dat-o in bara si ca ar trebui sa fac intrerupere de sarcina. Dar nu am ascultat-o si am schimbat dr. si bine am facut ca mi-a dat Dumnezeu o mandrete de fetita sanatoasa.
Am nascut-o la 38 sapt si 3 zile cu 3000g si 49cm. E bine sa ai un medic bun care sa aibe grija de tine.
Fetelor va urez sarcina usoara si bbici sanatosi! 6.gif 8.gif
alexa_1
CITAT(miliutza @ Nov 28 2006, 05:56 PM) [snapback]140860[/snapback]

Si eu m-am ''luptat'' tot cu E-coli, inainte, in timpul si dupa sarcina. Si eu am facut tratament cu Zinnat timp de 10 zile in perioada sarcinii, si tot mi-a iesit si mie in continuare E-coli. Dr. imi spunea ca este bine sa fac tratamentul pt. ca bb sa creasca intr-un mediu cat mai steril. Mi-a mai recomandat o igiena f.stricta si sa urinez dupa fiecare contact sexual. Nu vreau sa te sperii, dar la prima dr.gin. cand am fost mi-a dat de inteles ca am cam dat-o in bara si ca ar trebui sa fac intrerupere de sarcina. Dar nu am ascultat-o si am schimbat dr. si bine am facut ca mi-a dat Dumnezeu o mandrete de fetita sanatoasa.
Am nascut-o la 38 sapt si 3 zile cu 3000g si 49cm. E bine sa ai un medic bun care sa aibe grija de tine.
Fetelor va urez sarcina usoara si bbici sanatosi! 6.gif 8.gif

M-am mai linistit sa vad ca nu sunt singura care trece prin asta...Multumesc pt raspuns.
Ma enerveaza la culme faptul ca nu mai trece, desi beau o gramada de lichide, ma spal des si ma umflu cu antibiotic! 2.gif Nu imi ramane decat sa sper ca bebe e bine, ca nu va fi afectat de infectia asta sau de antibiotic... 17.gif
marrya24
am avut infectie urinara in primele 3 luni de sarcina si mi-a fost frica sa iau medicamente,asa ca am baut multe ceaiuri(coada soricelului,sunatoare si galbenele).acum ma simt foarte bine urinez des dar este normal pt.a 28-a sapt.de sarcina.
andaso
fetelor, cu ce poate sa afecteze infectia urinara bebelusa in ultimele 2 saptamani de sarcina? am facut examenul de urina si mi-a iesit o infectie urinara de toata frumusetea 4.gif am luat Nolicin, dar nu a disparut. acum astept rezultatul antibiogramei sa vad ce iese. sper ca nu e nimic grav. va pup!
alexa_1
CITAT(andaso @ Dec 15 2006, 11:06 AM) [snapback]152382[/snapback]

fetelor, cu ce poate sa afecteze infectia urinara bebelusa in ultimele 2 saptamani de sarcina? am facut examenul de urina si mi-a iesit o infectie urinara de toata frumusetea 4.gif am luat Nolicin, dar nu a disparut. acum astept rezultatul antibiogramei sa vad ce iese. sper ca nu e nimic grav. va pup!

Si eu ma lupt cu infectia urinara din luna a 5-a. Am intrebat-o pe dna dr daca bebe este afectat de aceasta infectie daca o am si in momentul in care nasc si mi-a spus ca nu, ca imi va administra mie antibiotic (cel mai probabil injectabil) in timpul nasterii cat si dupa, ca sa nu ajunga la bebe...
crismi
CITAT(andaso @ Dec 15 2006, 11:06 AM) [snapback]152382[/snapback]

fetelor, cu ce poate sa afecteze infectia urinara bebelusa in ultimele 2 saptamani de sarcina? am facut examenul de urina si mi-a iesit o infectie urinara de toata frumusetea :4: am luat Nolicin, dar nu a disparut. acum astept rezultatul antibiogramei sa vad ce iese. sper ca nu e nimic grav. va pup!

Andaso, cine ti-a dat tie Nolicin? Eu stiam ca este contraindicat in sarcina, alaptare si la copii ( se fixeaza in cartilajele de crestere).
andaso
CITAT(crismi @ Dec 15 2006, 01:41 PM) [snapback]152544[/snapback]

Andaso, cine ti-a dat tie Nolicin? Eu stiam ca este contraindicat in sarcina, alaptare si la copii ( se fixeaza in cartilajele de crestere).

am scapat cu bine de infectia urinara! se pare ca afost o greseala de laborator sau la recoltare. la antibiograma nu mi-a mai iesit nimic.
cat despre nolicin, am luat la indicatia medicului. si am citit si prospectul si scria ca nu s-au semnalat efecte adverse la femeile insarcinate si nici in timpul alaptarii. oricum acusi scap de burtoi si sper sa fie ok. va pup
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.