Dodomih
Aug 8 2006, 05:24 PM
Am si eu niste nelamuriri legate de consecintele pe care le-ar putea avea uterul retrovers asupra sarcinii. Am citit ca sunt rare cazurile in care uterul nu revine la pozitie normala in timpul sarcinii, dar atat timp cat exista o probabilitata, cat de mica, te gandesti la asta.
Mi-ar fi de mare ajutor sa aflu daca ati trecut prin asa ceva si cum va fost afectata perioada graviditatii de faptul ca aveti uter retrovers.
Nu stiu daca s-a mai discutat despre asta, eu am dat o cautare dar nu am gasit mare lucru.
Messa
Aug 8 2006, 05:28 PM
Uterul meu e retrovers. Dar nu afecteaza cu nimic sarcina, si eu si bebe ne-am simtit foarte bine pana acum (cu exceptia greturilor mele, care au trecut si ele). Sper sa fie totul ok si de acum incolo :)
dianaa
Aug 8 2006, 06:35 PM
Uterul este asezat in pozitie usor inclinata spre in fata, deasupra vezicii urinare. Aceasta pozitie se numeste anteversa si este pozitia normala a uterului. Din diverse cauze, uterul se poate orienta usor spre posterior (uter retrovers). Cam 15 % dintre femei au uterul retrovers din nastere. Din cate stiu eu esti la a doua sarcina, o cauza naturala a uterului retrovers fiind sarcina (dupa nastere ligamentele de sustinere a uterului isi pierd elasticitatea, iar uterul in loc sa revina la pozitia anterioara normala, "cade" in pozitia retroversa (spre in spate)). Nu-ti face griji legate de sarcina prezenta

, de cele mai multe ori pozitia retroversa a uterului nu influenteaza in nici un fel sarcina, uterul ajungand intr-o pozitie normala sarcinii datorita greutatii fatului in dezvoltare. Uterul retrovers poate fi diagnosticat in timpul unui examen ginecologic, iar medicul care-ti urmareste sarcina va urmari si evolutia pozitiei uterului pe masura ce creste burtica (pentru a vedea ca uterul "se comporta normal" conform cu evolutia sarcinii) de fiecare data cand mergi la control.
iribia
Aug 8 2006, 07:16 PM
Eu am uterul retrovers si nu am avut nici o problema in timpul sarcinii sau la nastere! Nu-ti fa griji!
mamiluiadut
Aug 9 2006, 09:02 AM
Si eu l-am avut asa dinaintea sarcinii, fara a ma deranja in vreun fel in timpul acesteia. Unul dintre doctorii la care am mers mi-a spus ca sigur inaintea nasterii am avut dureri la contactul sexual si atat, despre sarcina nimic. In timpul sarcinii nu am avut greturi ci arsuri la stomac.
alexa80
Aug 9 2006, 09:27 AM
Si eu am uter retrovers si nu a afectat cu nimic sarcina, am probleme cu placenta si din cate mi-a spus doctorita voi naste prin cezariana din cauza asta, iar inainte sa raman gravida tot doctorita imi spunea ca nu am ramas gravida din cauza ca am uterul asa si ca voi face tratament mult timp pana sa raman, teorie pe care i-am contrazis-o ramanand repede gravida si mai am prietene care au uterul la fel si au copii frumosi si sanatosi si au nascut normal. Multa bafta
Messa
Aug 9 2006, 09:39 AM
CITAT
tot doctorita imi spunea ca nu am ramas gravida din cauza ca am uterul asa si ca voi face tratament mult timp pana sa raman
Exact minciunica am auzit-o si eu de la mai multi medici, si bineinteles ca nu a fost deloc asa.
CITAT
dureri la contactul sexual
Nici macar.
dianaa
Aug 9 2006, 12:07 PM
CITAT(alexa80 @ Aug 9 2006, 10:27 AM) [snapback]92812[/snapback]
Si eu am uter retrovers si nu a afectat cu nimic sarcina, am probleme cu placenta si din cate mi-a spus doctorita voi naste prin cezariana din cauza asta, iar inainte sa raman gravida tot doctorita imi spunea ca nu am ramas gravida din cauza ca am uterul asa si ca voi face tratament mult timp pana sa raman, teorie pe care i-am contrazis-o ramanand repede gravida si mai am prietene care au uterul la fel si au copii frumosi si sanatosi si au nascut normal. Multa bafta

asta cu uterul retrovers ar scadea sansele sa ramai gravida este (din pacate) o idee mostenita si promovata de medicii care nu se pun la curent cu studiile medicale la zi (din tarile unde se face cercetare). Bineinteles ca nu exista nici o legatura! A fost doar o ipoteza emisa si infirmata la scurt timp dupa ce a fost emisa. Ce te faci insa cu medicii care au auzit doar ipoteza si nu s-au mau obosit sa studieze si daca e adevarata sau nu?

! Din pacate, mai exista medici romani care fac afirmatii bazate doar pe ipoteze (cum cea din cazul de fata, care a fost infirmata de studii foarte serioase si de mutimea de burtici cu uterul retrovers). E ca si cum ai vorbi o limba straina dupa ureche, ti-e ti se pare ca suna bine si nu te mai obosesti sa aflii cum se vorbeste corect, de fapt!
nicole_g2006
Aug 9 2006, 12:09 PM
Si eu am uterul retrovers si am ramas gravida din prima incercare si pana acum nici nu am avut vreo problema cu sarcina. Asa ca zic eu sa nu-ti faci griji in privinta asta!
ruxandra
Aug 9 2006, 12:32 PM
Eu am uterul asa din nastere si acum sunt la o a doua sarcina (36 saptamani ) iar prima a decurs ok si fara probleme si am nascut normal ( desi acum ,la cea de-a doua ,am optat pentru cezariana...).Cat despre a ramane insarcinata,chaiar nu are nici o legatura...Si se pare ca ca se poate si mosteni,mama mea are la fel uterul retrovers dar la fel fara probleme vis a vis de sarcina...Bafta multa!
Dodomih
Aug 9 2006, 06:33 PM
CITAT(dianaa @ Aug 8 2006, 07:35 PM) [snapback]92625[/snapback]
Din cate stiu eu esti la a doua sarcina, o cauza naturala a uterului retrovers fiind sarcina (dupa nastere ligamentele de sustinere a uterului isi pierd elasticitatea, iar uterul in loc sa revina la pozitia anterioara normala, "cade" in pozitia retroversa (spre in spate)).
Nu stiu daca pot spune ca sunt la a doua sarcina; intr-adevar am mai ramas insarcinata anul trecut, dar a trebuit sa fac intrerupere din cauza unor medicamente. A fost o perioada foarte neplacuta si se pare ca nici acum nu este foarte bine, deoarece am sangerari si ...sa speram ca totul va fi bine. Pana acum nici nu s-a confirmat sarcina, deoarece dr a spus ca este prea mica ca sa isi dea seama cu certitudine daca este sau nu sarcina.
Oricum, m-am mai linistit in ceea ce priveste uterul retrovers. Sunteti foarte dragute ca ati raspuns asa de repede.
andaso
Aug 9 2006, 06:40 PM
si eu am uter retrovers si am ramas gravida imediat. nu are nici o legatura cu sarcina. se poate mosteni. eu asa m-am nascut. cam atat. cat despre tine, sper sa fii si tu graviduta, ca sa putem conversa cat mai mult. te pup.
Arinna
Aug 9 2006, 09:15 PM
Si eu am uter retrovers. In urma cu cativa ani si mie, un doctor mai putin informat, cum zice Dianaa, mi-a zis ca voi ramane mai greu insarcinata si ca voi avea contacte sexuale dureroase!
S-a inselat! Am ramas insarcinata repede ( in a doua luna de incercare) iar doctorita mea, cand am intrebat-o daca voi avea probleme in sarcina din cauza pozitiei uterului, mi-a spus sa uit de uter retrovers, nu mai "exista" asa ceva in sarcina!
Cineva imi zicea ca poate din cauza pozitiei uterului burtica mea nu prea se vede, pentru ca fundul uterului a ajuns mai greu in partea anterioara. Nu stiu cat adevar o fi in asta!
Lorelei
Aug 10 2006, 06:09 PM
[quote name='Dodomih' date='Aug 9 2006, 07:33 PM' post='93051']
Nu stiu daca pot spune ca sunt la a doua sarcina; intr-adevar am mai ramas insarcinata anul trecut, dar a trebuit sa fac intrerupere din cauza unor medicamente. A fost o perioada foarte neplacuta si se pare ca nici acum nu este foarte bine, deoarece am sangerari si ...sa speram ca totul va fi bine. Pana acum nici nu s-a confirmat sarcina, deoarece dr a spus ca este prea mica ca sa isi dea seama cu certitudine daca este sau nu sarcina.
Oricum, m-am mai linistit in ceea ce priveste uterul retrovers. Sunteti foarte dragute ca ati raspuns asa de repede.
[/quote]
[/quote]
Group: Membru Nou
Eu am uterul asa din nastere si acum sunt la o a doua sarcina (36 saptamani ) iar prima a decurs ok si fara probleme si am nascut normal ( desi acum ,la cea de-a doua ,am optat pentru cezariana...).Cat despre a ramane insarcinata,chaiar nu are nici o legatura...Si se pare ca ca se poate si mosteni,mama mea are la fel uterul retrovers dar la fel fara probleme vis a vis de sarcina...Bafta multa!
[/quote]
Ruxandra are dreptate in privinta mostenirii genetice.
Eu, cu uter retrovers stanga (din nastere), am ramas gravida inca de la primul contact sexual (abia ma casatorisem) si am dus sarcina cu bine la termen, nascand natural la 41 saptamani. Si asta se intampla acum...17 ani.
Acum astept a doua fetita/minune in viata mea - sunt gravida in 39 de saptamani. Si in toti acesti ani am folosit anticonceptionale pentru ca, chiar si cu foarte multa precautie (metoda calendarului, prezervativ s.a. contraceptive locale), puteam ramane gravida cu foarte mare usurinta.
Asa ca problemele tale sunt cu siguranta de alta natura decat pozitia uterului si poate ca ar fi bine sa mai consulti si alt medic (mai experimentat, eventual un obtretician de spital, decat un ginecolog de policlinica).
MULTA BAFTA!
Dodomih
Aug 10 2006, 06:34 PM
Pai cred ca si eu am uter retorvers tot din nastere. Numai ca pana acum nu mi-a mai zis niciun doctor. Si de asta a fost un soc. Dar acum m-am linistit in aceasta privinta datorita lamuririlor pe care mi le-ati dat si pentru care va multumesc.
alina80
Aug 13 2006, 01:02 PM
Eu am uter retrovers si am aflat dupa ce am nascut! Si am nascut natural! Nu pot sa va spun cat m-am chinuit. Deci sfatul meu este: daca aveti uter retrovers fuguta la cezariana!
Dodomih
Aug 13 2006, 06:49 PM
Pai nu ti-a zis nimic doctorul? Ma gandesc ca ar fi putut sa iti recomande cezariana, daca era cazul. Oricum, cred ca in momentul in care ti-ai tinut puiutul in brate ai uitat de dureri.
lia
Aug 14 2006, 10:58 AM
Eu am uter retrovers si nu am avut nici o problema in sarcina. Am nascut o fetita sanatoasa prin cezariana, dar nu din cauza pozitiei uterului. Spunea o mamica mai devreme ca nu prea i se vede burtica. Nici eu nu am avut burtica prea vizibila, chiar imi era teama ca o sa nasc un copil micut, dar fata mea a avut 3200g la nastere si 51 cm, deci e posibil ca pozitia uterului sa nnu lase burta sa se vada. Eu zic sa nu iti faci probleme in privinta asta,nu e un impediment sa ramai insarcinata si sa ai copii sanatosi. Sper sa primesti vesti bune
Roxi_J
Aug 21 2006, 03:48 PM
Mie la prima sarcina nu mi-a spus nimeni ca as avea uter retrovers, deci banuiesc ca nu a fost asa, dar a devenit dupa ce am nascut, pentru ca acum, la bebe 2, mi-a zis dr ca este. Nu cred ca este vreo problema, sa afecteze sarcina, nu stiu legat de nastere, dar o sa intreb. Pot sa spun insa ca desi nu mi se pare logic, avand in vedere ca uterul este intors spre interior, burta mea este mai mare acum decat era la prima sarcina in jurul acestei perioade...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.