Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Virusul Hetatitei B Cu Dragostea!
Discutii Despre Copii > Informatii > Sanatate
irimia romina
Virusurile hepatice sunt o mare pacoste a vremurilor noastre. Cand se rosteste virus B sau virus C, asta inseamna o teribila batalie atat din partea organismului propriu, cat si din partea medicinei, pentru a tine macar in stare de neutralitate acesti agresori de mare perfidie si cruzime. De exemplu, hepatita B este foarte infectioasa, de 1.000 de ori mai contagioasa decat SIDA. In lume exista peste 350 de milioane de oameni infectati cu virusul hepatic B. Profesorul doctor Alexandru Oproiu, intemeietor de scoala in gastroenterologie, explica boala provocata de virusul B si mentioneaza ca aceasta se trateaza foarte greu. Aproximativ 50% dintre cei care au facut hepatite acute cu virus B evolueaza spre hepatita cronica. Din 100 de bolnavi cu hepatita cronica cu virus B, aproximativ 20% in urmatorii cinci ani fac ciroza. Iar dintre bolnavii cu ciroza, circa 14%, in decurs de cinci ani, se imbolnavesc de cancer hepatic.

Interferonul

Si fiindca toata lumea a ajuns sa se priceapa la hepatitele astea cronice si cuvantul interferon se rosteste des, sa incepem cu tratamentul in hepatita cronica provocata de virusul B. Trei medicamente sunt indeobste cunoscute de populatie. Interferonul. Interferonul peghilat. Lamivudina. Trebuie mentionat ca interferonul este un produs de aparare natural al celulelor infectate, care stimuleaza procesul de aparare imunitar. In hepatitele cronice se administreaza in plus interferon din afara, realizat de ingineria genetica sub forma de medicament, tocmai pentru a suplimenta inferferonul produs de organism si a-l ajuta sa lupte cu boala din ficat.

Interferonul peghilat este o inventie mai noua, cu acoperire mai buna in timp, un fel de medicament retard, astfel ca el se administreaza doar o data pe saptamana. Din pacate, interferonul declanseaza multe reactii adverse. In perioada de 12 ore de dupa injectia cu interferon apar semne asemanatoare gripei. Si anume febra, dureri musculare etc. Motiv pentru care bolnavului i se da paracetamol. Dar interferonul duce si la stari depresive. Un alt efect secundar nedorit este ca interferonul dezvolta autoanticorpi pe tiroida, putandu-se ajunde la tiroidita autoimuna. Cei care au disfunctii tiroidiene fie prin exces de secretie tiroidiana, fie prin saracie de hormon tiroidian sunt mai intai tratati de tiroida si mai apoi li se administreaza interferon. In egala masura cei care resimt depresii sunt pentru inceput ingrijiti pentru aceasta afectiune psihica si mai apoi se trece la terapia cu interferon.

Efecte adverse

In timpul tratamentului cu interferon scade numarul de leucocite si de aceea se intrerupe terapia. Dar un alt efect advers se manifesta prin imputinarea trombocitelor si atunci se reduce sau chiar se opreste administrarea interferonului. De altfel, cei care de la inceput sufera de un numar mic de leucocite sau trombocite nu sunt inclusi in tratamentul cu interferon. Profesorul Alexandru Oproiu spune ca bolnavilor de ciroza si cu ascita nu li se prescrie interferonul. Necazul este ca rezultatele terapiei cu interferon nu sunt foarte bune, doar 50% dintre bolnavii cu hepatita cronica generata de virus B raspund favorabil la tratamentul cu interferon. Interferonul moduleaza imunitatea bolnavului. Celalalt medicament, lamivudina, actioneaza doar pe virus si opreste sa se multiplice.

Parsivenia virusului B consta in insusirea lui de a avea mecanisme care-l fac sa se deghizeze si sa scape de apararea imunitara, dar sa se fofileze si in fata atacului medicamentelor. Partea rea este ca hepatita B in forma acuta produce o periculoasa pacaleala. Simptome de hepatita acuta apar doar la 30% dintre bolnavi. Cei mai multi fac forma acuta pe picioare. Cei fara simptome, care parcurg etapa de hepatita B acuta, resimt stari nesemnificative: oarecare astenie, o stare de oboseala, dureri musculare si articulare, o coloratie de icter slab aproape insesizabila, astfel ca aceste semnale deruteaza. In aceste hepatite acute facute pe picioare rezolvarea bolii provine chiar din reactia de aparare a organismului. In organism, apar anticorpi antigenul HBs, anticorpi antigenul HBe si anticorpi antigenul HBc. De altfel, reactia de autoaparare a organismului este cea mai eficienta cale de lupta cu virusul B. Dar in faza de hepatita cronica B rar se intampla ca rezolvarea sa vina doar de la imunitatea proprie bolnavului.

Norocul este ca exista un vaccin impotriva virusului B si ca dupa 1990, in Romania, s-a introdus vaccinarea obligatorie a tuturor sugarilor, asa ca incidenta hepatitelor cu virus B a scazut de la 12% la 7%.

PURTATOR INACTIV. Starea de purtator inactiv de virus B inseamna prezenta de anticorpi anti-HBe in sange, inseamna transaminaze normale, iar incarcarea virala este sub 100.000 de virusuri pe mililitru de sange. Unora le creste incarcatura virala si reapare antigenul HBe, semn ca virusul se multiplica. Acestia trebuie monitorizati o data la sase luni sau o data pe an, pentru a vedea daca virusul este in inactivitate.

SALBATIC SI MUTANT. Diagnosticul de hepatita cronica se pune daca antigenul HBs persista in sange mai mult de sase luni, daca transaminazele sunt crescute si incarcarea virala este mai mult de 100.000. Exista doua forme de hepatita cronica. Cea cu virus B salbatic sau cu virus mutant. Forma cu virus salbatic se traduce prin faptul ca virusul B nu a trecut la mutatii. Bolnavii au in ser antigen HBs si antigen HBe, semn ca virusul se inmulteste, transaminazele sunt de patru-cinci ori mai mari, iar incarcaturile virale mari peste zece milioane. Sunt hepatite cronice care lovesc in tineri, riscurile sunt mari de evolutie spre ciroza, iar acesti pacienti tineri au prioritate la tratament
andreea75
[dar despre hepatita C nimic? Sotul meua fost diagnosticat in noiembrie cu hep C si sunt speriata rau,mai ales ca de abia am scapat de B-care am luat-o la nastere...........El are transaminazele normale si urmeaza luna viitoare sa faca incarcatura virala.Dacastii ceva te rog spune-mi
monciq
CITAT(andreea75 @ Mar 19 2007, 03:09 PM) [snapback]200036[/snapback]
[dar despre hepatita C nimic? Sotul meua fost diagnosticat in noiembrie cu hep C si sunt speriata rau,mai ales ca de abia am scapat de B-care am luat-o la nastere...........El are transaminazele normale si urmeaza luna viitoare sa faca incarcatura virala.Daca stii ceva te rog spune-mi

Hepatita C este o infectie virala a ficatului care este împrastiata prin contact direct cu sângele unei persoane infectate si poate fi transmisa sexual.
-Multi oameni care capata hepatita C nu vor prezenta simptome, dar unii pot avea o slaba boala asemanatoare cu gripa, care tine câteva saptamâni.
- Semnele bolii sunt: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina închisa la culoare si îngalbenirea pielii si a ochilor.
-Persoanele care au mai avut infectii pot deveni purtatori si pot transmite boala altora.
-Hepatita C poate cauza simptome pe termen lung de boli ce duc la deteriorarea grava a ficatului, ciroza si cancer la ficat.
-În acest moment nu exista vaccin pentru hepatita C.

O poti contracta daca:
- Ai un partener sexual infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita C.
-Esti expus la sânge infectat cu hepatita C.
-Ai mai multi parteneri sexuali.
-Ti-ai injectat droguri folosind în comun acele.
-Ai tatuaje sau body piercings.

Hepatita B este o infectie virala a ficatului care este transmisa prin folosirea drogurilor injectabile, contactul sexual sau intim cu o persoana infectata si prin expunerea la fluide umane, cum sr fi sperma, secretiile vaginale si laptele de mama.

-Multi oameni care dobândesc hepatita B nu prezinta simptome, dar unii pot avea o stare asemanatoare cu cea provocata de gripa.
-Semnele bolii, când e prezenta, pot aparea de la 6 saptamâni la 6 luni si includ: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina închisa la culoare si îngalbenirea pielii si a ochilor.
-O persona infectata fara semne de boala o poate împrastia fara sa stie.
-Daca boala avanseaza, poate degenera într-o infectie pe termen lung, care poate duce la deteriorarea serioasa a ficatului, ciroza si cancer la ficat.
-Vaccinul împotriva hepatitei B exista si este foarte efficient.

O poti contracta daca:
- Ai un partener sexual infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita B.
-Daca esti expus la sânge infectat.
-Ai mai multi parteneri sexuali.
-Esti un barbat care face sex cu alti barbati.
-Ti-ai injectat droguri folosind în comun acele.
-Ai tatuaje sau body piercings.
-Ai o boala cronica de ficat.

Hepatita A este o infectie virala foarte contagioasa a ficatului. Virusul se gaseste în materia fecala a unei persoane infectate si se poate transmite când ajunge în gura.

-Cele mai multe infectii rezulta din contactul cu o persoana infectata. Contactul oacazional, la serviciu, scoala sau fabrica nu împrastie virusul.
-Simptomele bolii apar repede si includ: febra, oboseala, pierderea apetitului, stare de voma, durerile stomacale, urina închisa la culoare si îngalbenirea pilii si a ochilor.
-O persoana infectata, care nu prezinta simptome, poate transmite boala fara a sti.
-Hepatita A este rareori fatala si oamenii, de obicei, îsi revin dupa câteva saptamâni, fara complicatii de termen lung.
-Vaccinul împotriva hepatitei A exista si este extrem de eficient.

O poti contracta daca:
-Ai un partener sexual infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita A.
-Locuiesti cu cineva care este infectat sau care prezinta risc de a se infecta cu hepatita A.
-Calatoresti prin tari în care aceasta boala este frecventa.
-Esti un barbat care are relatii sexuale cu alti barbati.
-Folosesti droguri si acele în comun.
-Locuiesti într-o comunitate cu o frecventa nare de hepatia A.
-Ai boli de ficat cornice.

sursa:sexAZ
ancuza
pentru fetele care nu au si lucreaza in zone de risc,
pentru Hepatita B exista un vaccin HEPAVAX-GENE, PRODUCTIE SUEDIA
care se face IN 3 PRIZE (AZI, DUPA 2 LUNI SI DUPA INCA 4 LUNI)
se face comanda la farmacie sau cine are pile la D.S.P ...
oanna25
CITAT(andreea75 @ Mar 19 2007, 05:09 PM) [snapback]200036[/snapback]
[dar despre hepatita C nimic? Sotul meua fost diagnosticat in noiembrie cu hep C si sunt speriata rau,mai ales ca de abia am scapat de B-care am luat-o la nastere...........El are transaminazele normale si urmeaza luna viitoare sa faca incarcatura virala.Dacastii ceva te rog spune-mi

Andreea, unde a facut sotul tau analiza de sange? Si noi ne-am confruntat cu o asemenea problema, dar totul s-a terminat bine. Am vazut ca esti din Gl. Noi am facut analizele acestea, mai mult pentru noi, inainte sa ne casatorim cu vreun an si sotului meu, intre timp ne-am casatorit, i-a iesit analiza de hep. C pozitiva. Ne-am sepriat ingrozitor, am fost chiar la Bucuresti si si-a facut biopsie la ficat, asta urma dupa ce a fost depistat pozitiv, dar totul a iesit foarte bine. Pentru siguranta a mai repetat odata analiza de sange si a iesit negativa, nu ne venea sa credem. Am plecat la Bucuresti, la Cantacuzino si am mai repetat-o o data si din nou negativ. Apoi ne-am intors la Galati si ne-am dus la cei care ii facusera prima analiza, cea pozitiva cu restul analizelor si si-au cerut scuze, pretextand ca probabil solutia cu care se face analiza era expirata, asa ca.........nu mai am incredere in medicii si analizele din Galati, mai ales de la acel centru. 2.gif
andreea75
Oana,eu l-a 3 luni dupa nastere am inceput sa ma simt foarte rau si la analize mi-a iesit hep B.Medicii din Galati m-au zapacit de cap ,ca e cronica si s-a activat,ca am nevoie de tratament cu interferon,ca trebuie sa fac biopsie hepatica.............ce sa-ti spun ,eram teminata.Am plecat la Bucuresti ,de unde sunt de fapt,si m-am internat la Matei Bals iar in urma analizelor a reiesit ca este acuta si ca am luat-o cel mai probabil la nastere.ok,nu-ti spun prin cate am trecut,analize sotului,analize baiatului,stress,frica.........Sotului meu i-au iesit analizele bune,urma sa-l vaccinez ,cand a inceput sa se simta rau.Luase si el ! Crede-ma ca noi dupa ce am nascut am avut contact sexual numai de trei ori ca pe urma m-am imbolnavit. Ei bine,eu nu am stiut decat atunci cand s-a externat ca l-au gasit si cu hepC.Astaa fost in decembrie anul trecut.TGP-ul e normal dar trebuie sa facem viremia dupa Paste.Asta e povestea mea.
Rog pe oricine are sau cunoaste pe cineva cu Hep Csa-mi spuna si mie cate ceva,am cautat pe net dar mai mult m-am speriat.Multumesc anticipat.

Oana,eu l-a 3 luni dupa nastere am inceput sa ma simt foarte rau si la analize mi-a iesit hep B.Medicii din Galati m-au zapacit de cap ,ca e cronica si s-a activat,ca am nevoie de tratament cu interferon,ca trebuie sa fac biopsie hepatica.............ce sa-ti spun ,eram teminata.Am plecat la Bucuresti ,de unde sunt de fapt,si m-am internat la Matei Bals iar in urma analizelor a reiesit ca este acuta si ca am luat-o cel mai probabil la nastere.ok,nu-ti spun prin cate am trecut,analize sotului,analize baiatului,stress,frica.........Sotului meu i-au iesit analizele bune,urma sa-l vaccinez ,cand a inceput sa se simta rau.Luase si el ! Crede-ma ca noi dupa ce am nascut am avut contact sexual numai de trei ori ca pe urma m-am imbolnavit. Ei bine,eu nu am stiut decat atunci cand s-a externat ca l-au gasit si cu hepC.Astaa fost in decembrie anul trecut.TGP-ul e normal dar trebuie sa facem viremia dupa Paste.Asta e povestea mea.
Rog pe oricine are sau cunoaste pe cineva cu Hep Csa-mi spuna si mie cate ceva,am cautat pe net dar mai mult m-am speriat.Multumesc anticipat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.