deeaa77
Aug 1 2005, 10:50 AM
Sunt insarcinata in 13 saptamani!!! Din motive obiective as dori sa intrerup sarcina.. Mai este posibil la aceasta varsta a sarcinii?? Care ar fi riscurile acestei interventii, atat in timpul acesteia dar si dupa?
nedelcu violeta
Aug 1 2005, 11:50 AM
Depinde de motivele pentru care vrei sa faci acest lucru. Eu am facut intrerupere la 22 sapt dar exista riscul sa nu fie un copil normal (sfatul med). daca nu exista probleme de sanatate (tu sau copilul)ar trebui sa te gandesti mai bine inainte de a lua o hotarare .
Inuta
Aug 1 2005, 12:04 PM
Deea , nu am inteles ce inseamna "motive obiective ". Exista riscul sa aiba malformatii sau exista alte cauze care te determina sa-ti doresti avortul ?
Eu iti spun ca daca nu exista nici o problema cu sarcina si din alte "cauze " esti obligata sa avotezi , trebuie sa te mai gandesti si sa nu renunti la sarcina . Este un mare pacat .Mai ales acum cand este si postul Fecioarei Maria .
Sunt atatea femei care isi doresc copii si nu-i pot avea.
Gandeste-te ca din cauza unui avort poti ulterior sa nu mai faci copii . Exista multe cazuri .
Eu te sfatuiesc sa lupti pentru copilul tau .Chiar daca are doar 13 saptamani este o fiinta vie care are dreptul sa traiasca .
Eu nu stiu daca ai voie sa avortezi sau nu , dar ceea ce stiu este ca nu este bine sa avortezi , decat daca sunt motive terapeutice.
Mult succes.
deeaa77
Aug 1 2005, 12:17 PM
Motive medicale nu exista... Din pacate tatal copilului s-a gandit "bine" abia acum!!! Ideea este ca nu prea poate accepta situatia...desi suntem oameni maturi zic eu.. avem amandoi o varsta... eu 29 el 31. Mi-e teama ca si varsta mea este destul de inaintata pentru a mai face un avort.
manuela staicu
Aug 1 2005, 12:46 PM
Nu pot sa cred! Daca se "gandea" mai bine cand mai aveai putin si nasteai? Imediat solutia era sa-l dati la altii? Eu cred ca nu prea mai conteaza daca accepta sau nu situatia, deja exista un bb chiar daca nu-i place asta.Totusi nu e vorba de o mobila sau un obiect ce poate fi returnat ca sa stingi un conflict, voi negociati o viata de om punand-o in pericol. Pt ce? Nu ai ramas gravida de una singura si daca Dumnezeu a lasat sa nu ai probleme de sanatate tu sau bb, de ce trebuie sa atentati la o viata care este un DAR, o sa vedeti? Nu are nici o vina. Mai ganditi-va, merita!Multa sanatate si sper sa vina si gandul bun.
Inuta
Aug 1 2005, 12:51 PM
Deea da-mi voie te rug sa-ti spun o poveste adevarata . Cunosc pe cineva, barbat de 30 ani , care pana anul acesta a fost casatorit cu o tipa careia nu prea aveai ce sa-i reprosezi . Ea saraca tot il ruga sa faca copii , dar el nu vroia .Pana cand si-a gasit baiatul pe alta , mult inferoara sotiei, cauza care l-a determinat sa se mute cu amanta . Numai ca amanta a fost mai smechera si a ramas insarcinata .Nu a interesat-o parea lui si a pastrat sarcina ,fata desteapta , iar acum dragul baiat a divortat si s-a casatorit cu amanta , ca doar ii face un mostenitor .
Asa ca Deeea iti spun cu mana pe inima nu renunta la acesta sarcina .Un copil este un dar al lui Dumnezeu . Nu ai dreptul sa-i iei viata .
Eu am 28 ani si mi se pare ca sunt deja batrana .Nu-ti pot spune cate eforturi am facut sa pastrez sarcina(am stat numai in pat pana la 6 luni )si inca mai am emotii pana imi voi vedea puiul .
Eu zic ca daca tatal nu-si doreste la varsta asta un copil cu tine , trebuie sa-ti pui multe semne de intrebare,dar alegerea este numai a ta .Daca nu-si doreste copilul este problema lui .Nu ti-l poate scoate cu forta din burtica .
Un copil iti lumineaza viata, este un dar divin.
Stiu ca iti este f.greu sa alegi, dar gandeste-te ca nu ai dreptul sa iei viata propriului tau copil.
Perioada sarcinii este minunata.Pentru tine de abia acum incepe descoperirea .Peste cateva saptamani il vei simti pe bebe cum misca ,este minunat .
ALEGE VIATA PENTRU COPILUL TAU , NU ESTI SINGURA , IL AI PE EL ACOLO IN BURTICA !
Nimic de pe lumea asta nu trebuie sa te determine sa iei viata copiluilui tau .
Un doctor spunea ca atunci cand face un chiuretaj observa ca bebelasul se retrage , pentru a nu fi scos din burtica .
Ma doare sufletul cand ma gandesc la biata fiinta nevinovata .
Deea eu nu vreau sa-ti spun daca poti sau nu sa faci avortul , eu iti spun doar atat :NU AI VOIE SA IEI VIATA COPILULUI TAU.
Iar daca tatal nu-si doreste copilul, sigur undeva , ceva nu merge bine .
Ma rog la Dumnezeu sa-ti lumineze mintea sa nu avortezi .
Fii tare si lupta pentru copilul tau , poate mai tarziu va fi singura ta alinare .
Scuza-ma ca ti-am scris prea mult ,dar nu stiu ce sa fact sa te determin sa te razgandesti .Tu esti singura responsabila de viata copilului tau .
ALEGE VIATA !
deeaa77
Aug 1 2005, 01:38 PM
Va multumesc forte mult pentru sfaturi... nici nu va dati seama cat de mult apreciez cuvintele voastre ...Inuta sincer m-ai facut sa plang... Mi-ar fi placut ca aceste cuvinte sa le aud de la persoana pe care o iubesc...[color=red][/color]
Inuta
Aug 1 2005, 02:07 PM
Deea te-ai hotarat ?Sper ca ai ales viata copilului tau .
Stiu ca iti este greu sa nu ai langa tine persoana iubita, dar daca te iubeste cu adevarat iti va respecta alegerea.Este un test si pentru el.
Eu sunt alaturi de tine si astept sa-mi spui ca sarcina merge bine .
Ma rog la Dumnezeu sa-ti lumineze mintea. Sa nu faci cel mai mare pacat din lume .
Alege viata .
AllyMcBeal
Aug 1 2005, 02:59 PM
Din moment ce ai intrebat asta aici si nu te-ai dus ''snur'' la doctor,inseamna ca acel copil are sansa sa se nasca.Sa te bucuri de el!
Nu e bine sa risti,la varsta ta (nu a sarcinii) sa ramai sterila,doar pentru ca barbatul pe care il iubesti ezita.Pentru ca de ezitare e vorba.Daca ar fi fost anti-copii,ar fi fost categoric ,nu statea sa se gandeasca ''mai bine'' sau te parasea fara nici o vorba.Cred ca-i e frica de pierderea libertatii lui,de aceea cred ca e bine sa-l faci sa inteleaga ca nu -l vei obliga sa te ia de nevasta (desi o va face-o el,din proprie initiativa,peste un timp) si ca acel copil e facut si de el,nu doar de tine pentru ''a-l tine pe el agatat''.
Pana la urma,la varsta pe care o ai,esti (sau ar trebui sa fii) prea stapana pe viata ta ca sa-ti dicteze cineva ce sa faci cu copilul pe care ti l-a dat Dumnezeu.
Intamplarea face ca eu peste o ora merg la consultatie la dr.gineco,pentru a-mi vedea fetita din burtoaie,care are 37 sapt. si pe care o asteapta cu drag o surioara de 1 an si 7 luni . Eu am ''inceput'' la copii la 30 de ani,dar crede-ma ca mi i-am dorit de-o viata.
S-auzim numai de bine!
manuela staicu
Aug 1 2005, 04:36 PM
Eu am venit acum de la ecografie, am fost cu sotul si cu Maria, fetita noastra de un an si 2 luni. Toti ne uitam fericiti la monitorul pe care o vedeam pe Ioana, fetita care se va naste.Taticu a invatat-o pe Maria sa faca "mai, mai la Ioana" si ea vine fara sa-i spunem si ma mangaie pe burta razand.Am 24 de ani si nu pot spune decat ca mi-am dorit mereu sa fiu mama, stiu ca asa simtim aproape toate.Pot spune ca ma doare sa aflu ca sange din sangele nostru il punem la indoiala in fata cuiva care din egoism nu asimileaza faptul ca un copil intr-un cuplu este esenta iubirii lor, cu un sufletel cald si care ii va numi mami si tati.
ina1910
Aug 1 2005, 05:32 PM
Draga Dea,
Nu vreau sa par plictisitoare, repetandu-ti aceleasi sfaturi de pe forum, dar te rog sa te gandesti foarte bine la ceea ce faci pentru ca un copil are VIATA din prima secunda de dupa conceptie. Acum, este deja PREA TARZIU pentru tata sa nu vrea copilul. Eu m-am tot chinuit ani de zile sa am un copilas si medicii ziceau ca sunt sanatoasa si eu si sotul si totusi bb nu vroia sa apara. Pana la sfarsit m-am impacat cu ideea ca nu voi avea copii si am adoptat unul. Dupa adoptie, la 9 luni (nu stiu daca are vreo semnificatie), am ramas insarcinata

Asta eu cred ca a fost o minune si de aceea te rog si pe tine sa nu pui capat brutal MINUNII care se afla la tine in burtica, doar pentru ca tatal copilului "nu e pregatit".
D-zeu sa te aiba in paza pe tine si pe bb!
Cristina
ellagiana
Aug 1 2005, 05:34 PM
Deea, am ramas blocata cand am citit mesajul tau si sincer plang pentru bebelusul tau, pentru ce-ti trece prin cap sa faci...nimeni nu are dreptul sa-ti ceara sa renunti la viata bebelusului tau, nici macar tatal lui...bebelusul este sanatos, sarcina decurge bine, de ce sa omorati sufletelul vostru? taticul lui nu este tatic daca gandeste asa...eu as lupta pentru viata bebelusului meu cu toata lumea, indiferent cat de greu mi-ar fi singura, ei sunt viata noastra, motivul pentru care incepem sa traim de cand se instaleaza la noi in burtica si nimeni si nimic nu ni-i va lua de acolo, decat bunul Dumnezeu daca-i va vrea! esti mamica lui si tu esti cea care alege pentru el, care este o fiinta nevinovata; acum esti dezorientata si nu stii ce sa faci, dar Dumnezeu iti va arata calea pe care sa mergi si-o sa vezi ca totul se va aranja pentru ca bebelusii aduc odata cu ei multa bucurie si intelegere intr-un camin! Dumnezeu sa va lumineze! Astept sa ne spui ca i-a venit mintea la cap taticului si ca va bucurati amandoi de bubulutzul jucaus de la tine din burtica!
bilutza
Aug 1 2005, 07:48 PM
Deea, daca nu vrea copil la 31 de ani , ce il va determina sa vrea mai tarziu ? Vei sta mereu cu teama ca daca vei ramane insarcinata te va pune sa faci intrerupere de sarcina din nou? Eu zic ca decizia iti apartine, in intregime, pentru ca taticul trebuia sa se gandeasca in momentul cand ai aflat ca esti insarcinata, (ca sa nu mai vrb de momentul conceptiei), nu dupa 13 saptamani. Si, oricum, are un tupeu fantastic sa iti ceara sa iti omori copilul si sa iti pui viata in pericol, doar pentru ca a fost el nehotarat.
Gandeste-te ca ai 29 de ani. si ca acum esti mama. Asteptam vesti.
:smt022
manuela staicu
Aug 1 2005, 08:27 PM
Ma bucur ca ati sarit asa, fetelor! E vorba de viata unui copil si ma bucur ca cineva da glas si cuvintelor in favoarea bb-lui. Sa speram ca Dumnezeu nu o va lasa sa faca o mare greseala.Eu nu vreau sa o judec, in definitiv va trai cu propriul copil pe constiinta toata viata si nu vad ce ar putea fi mai rau de atat(asta in cazul tragic)sau se va bucura alaturi de o fiinta draga, de o minune. Ea va alege.Sper ca nu v-am plictisit cu atatea interventii, dar am vrut sa fac ce-mi sta in puteri sa aleaga viata copilului ei. Sanatate multa la toate!
deeaa77
Aug 2 2005, 07:51 AM
Va multumesc din nou pentru ca v-ati implicat in problema mea ..
Mai am nevoie inca o data de ajutorul vostru..daca poate cineva sa imi recomande un medic ginecolog care sa imi urmareasca evolutia sarcinii!!!
Stiu de de acum inainte ne vom auzi aproape zilnic...pentru ca sunt sigura ca voi avea foarte multe intrebari :-)
Inuta
Aug 2 2005, 11:24 AM
Deea ce veste extraordinara !Sa inteleg ca ai luat decizia de a pastra sarcina . Felicitari.Ma bucur nespus de mult ca ai lut acesta decizie . :-P Imi dau seama ca nu ti-a fost tocmai usor ,dar Dumnezeu ti-a luminat mintea.
Cat despre doctori, ce pot sa-ti spun este ca eu dupa ce am pierdut doua sarcini am mers la dr. Puia de la Spitalul Panait Sarbu (Maternitatea din Giulesti), este un dr. f. bun.Am vazut ca fetele din Bucuresti vorbesc si de alti doctori .Le las pe ele sa te sfatiasca .
Ma bucur nespus de mult pentru alegerea pe care ai facut-o . Intram mai devreme pe forum dar nu mi-a functionat netul . :smt024
De abia astept sa ne povestesti cum va fi la primul eco. O sa-l vezi cum da din manute si picioruse , pentru ca el deja misca dar tu nul simti.Are deja toate organele formate . Este minunat .
Sarcina usoara .
Orice intrebare ai , poti sa ne intrebi , iar noi daca stim iti raspundem.
:smt055
deeaa77
Aug 2 2005, 11:46 AM
Pana acum am facut deja 2 eco.. Prima transvaginala - sarcina avea 6 saptamani si 5 zile...deci nu se vedea mare lucru...A doua am facut-o in concediu tocmai la Constanta .. asta pentru ca am avut ceva probleme..si am crezut ca este vorba cumva de un avort spontan.. Dar a fost doar soarele si apa...La acest eco sarcina avea 11 saptamani..Mi-a aratat dr cum ii bate inima,,, si de asemenea se misca... mi-a spus ca este cam agitat...

...Cred ca seamana cu taticu'..de fapt chiar sper..
Inuta
Aug 2 2005, 11:55 AM
:smt023
Ce ti-ai dori sa fie, baietel sau fetita?
:)
deeaa77
Aug 2 2005, 12:31 PM
BAIAT!!! Clar...Dar..poate nu are chiar o mare importanta.. sanatos sa fie..Poate ma sfatuiti si pe mine ce teste ar trebui sa incep sa fac..
honey
Aug 2 2005, 12:55 PM
Dea , felicitari pt decizia luata ! Sa speram ca si taticului ii va veni mintea la cap ; daca totusi nu se va intampla asta ., ai sa vezi ca nu vei regreta NICIODATA decizia luata , bebelusul tau va fi cea mai mare bucurie si realizare a vietii tale . Noi suntem alaturi de tine si te ajutam cu ce putem - sfaturi , raspunsuri la intrebari , etc . :)
Tocmai vroiam sa postez un site cu imagini de la un avort , care cu siguranta te-ar fi infiorat :( . Apoi am citit postarea ta si m-am bucurat . Daca cineva este in dubiu si ar vrea sa faca un avort , sa imi scrie si ii dau un link - nu il postez aici pt ca burticutelor nu le fac bine imaginile acelea , dar unei persoane care ar vrea sa faca asta , cu siguranta DA .
Inca o data . felicitari ! Gaseste un medic care sa iti urmareasca evolutia sarcinii si ai grija de voi !
Inuta
Aug 2 2005, 01:15 PM
Deea in privinta analizelor trebuie sa-l intrebi pe dr. la care te vei hotara sa-ti urmareasca sarcina .Eu iti spun ce analize importante am facut eu :analizele curente acelea din sange , in care iti determina Ca, hemograma ,etc, sumar de urina (pe astea le-am repetat de mai multe ori), la 16 saptamani am facut triplul test , tot din sange, iar in saptamana 23 am facut morfologia fetala(un ecograf mai detaliat) .
Am vazut ca unii dr. mai recomanda toxoplazmoza, citomegalovirus ,herpes, rubella , listeria, etc, eu pe primele 4 le-am facut inainte de sarcina .
Cel mi bine este sa-ti intrebi dr.
Sarcina usoara. :smt039
ellagiana
Aug 2 2005, 06:59 PM
Deea, nici nu stii cat de mult ma bucur c-ai abandonat gandul ala negru...eu n-am pe cine sa-ti recomand in tara pt ca sunt departe, dar uite ca fetele sunt saritoare si te vor ajuta sa gasesti un medic care sa va monitorizeze aceasta perioada de 2 in 1...el iti va spune ce teste trebuie sa faci si cand trebuie facute...orientativ te poti uita si aici pe forum ca am scris noi mai demult cate ceva de testele din timpul sarcinii.
Sarcina usoara si bebe sanatos!
manuela staicu
Aug 3 2005, 10:42 AM
FELICITARI! Ma bucur mult ca ai revenit cu ganduri bune. Sigur ne vom regasi pe forum de acum inainte mai mult si ne vom ajuta cum vom putea mai bine. Sarcina usoara si un bb asa cum visezi, curaj si lasa problemele partenerului sa le rezolve singur. Tu trebuie sa ai grija de bb si de tine ca sunteti mai importanti acum, iar daca nu o sa se schimbe atitudinea lui fata de copil sa-ti pui probleme serioase ca nu e in regula asa comportament. Multa sanatate!
chaby
Aug 3 2005, 03:20 PM
Felicitari Deeaa,
De recomandat pe cineva nu cred ca are rost dar iti dau un sfat pe care daca l-as fi avut m-ar fi scutit de ceva bani dati aiurea si de nervi:
cauta-ti un spital pe langa tine care sa-ti placa si un dr/a. tanar/a. Sunt cei mai buni! Nu au fumuri in cap si inca mai fac meseria asta cu pasiunea de la inceput. Iar "tarifele" sunt mult mai mici. Crede-ma!
bilutza
Aug 3 2005, 11:21 PM
Inuta, cand vei naste la Maternitatea Giulesti ? ca si eu tot acolo merg.
Inuta
Aug 5 2005, 12:02 PM
Bilutza eu am fost la Maternitatea Giulesti inante de a ramane insarcinata .Sarcina mi-a urmarit-o o dr. din Craiova , pt. ca a trebuit sa stau numai la pat .
Am facut niste analize la Maternitatea Giulesti , in timpul sarcinii .Mi-ar fi placut sa nasc cu dr. Puia sau Dr. Albu, dar din nefericire nu se prea poate, este distanta mare si nu se stie cand vrea bebe sa ne vada.
Oricum doctorii de acolo sunt f. buni , nu acelasi lucru il pot spune si de conditii, ca de altfel in toate spitalele din Romania. :(
nedelcu violeta
Aug 5 2005, 12:32 PM
FELICITARI pentru decizia luata. Sarcina usoara si multa sanatate pentru tine si bb . Ai dat dovada ca esti o femeie puternica si independenta si sti pentru ce sa lupti. Copiii sunt cea mai mare bucurie si implinire pentru o femeie, ai luat decizia corecta pentru tine si copilul tau.
deeaa77
Aug 5 2005, 02:02 PM
Va multumesc din nou pentru sprijin!!! Sper sa avem parte toate de BB sanatosi si frumosi!! Dar pana atunci... sarcina usoara :)
radgili
Aug 7 2005, 09:54 AM
Deeaa, ma numesc Radu si peste 3 saptamani voi fi tatic. Lasa-ma sa-ti mai spun si eu ceva!
In primul rand sunt super bucuros pentru decizia pe care ai luat-o pentru ca acum doi ani eu si sotia mea am trecut prin aproape acelasi lucru numai ca atunci eu imi doream foarte mult pe bb insa sotia mea a decis ca este mai bine sa avorteze deoarece exista posibilitatea ca sarcina sa fie cu probleme.
Am incercat din rasputeri sa o fac sa se razgandeasca si la un moment dat reusisem dar pana la urma a produs avortul.
Imediat in zilele care au urmat a fost macinata de pareri de rau si chiar si acum se gandeste cu durere. Nu pot sa-i mai aduc aminte despre cele intamplate atunci. E ca si cum o parte din ea s-a rupt pentru totdeauna. O parte din ea a murit.... Stiu ca nu se poate ierta pentru ce a facut dar am inteles-o si am consolat-o. De aceea sunt foarte bucuros pentru decizia pe care ai luat-o. Sper sa-l faci si pe tatal copilului sa inteleaga ce inseamna un suflet!
Acum suntem la a doua sarcina si acest bb (Raducu) este gata sa vina pe lume! Suntem bucurosi si nerabdatori sa tinem in brate acest dar de la Dumnezeu!
Ai grija de tine si de bb!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.