lorica
Jul 29 2005, 08:37 PM
Daca tot am descoperit acest forum devin stresanta cu intrebarile

Ce parere aveti de sangerare in timpul sarcinii timp de o saptamana si de faptul ca de vreo 3 saptamani tot bag pastile in mine ca sa nu risc un avort?Nu il vor afecta totusi pe bebe aceste pastile?Toti imi recomanda repaus,problema e ca eu eram foarte energica si acum innebunesc si mai ciudat,poate,e ca nu am deloc pofta de mancare.E vreo problema daca mananc foarte putin?Nu am greturi,pofte,nimic,parca nu as fi insarcinata,dar nu-mi mai place mancarea deloc.S-ar putea sa fie ceva pe fond psihic, de cand am stat in spital detest mancarea.Ce ar trebui sa fac?
Inuta
Aug 1 2005, 01:29 PM
Draga Lorica sper ca mesajul meu sa te gaseasca bine pe tine si pe bebe .
Nu trebuie sa-ti faci probleme de pastilele administrate de dr. ginecolog .El este specilist si stie ce are de facut .Totul este sa ai incredere in el.Nu te mai stresa ca afectezi bebelasul.
Daca ai avut sangerari si dr. ti-a zis sa stai in pat , atunci asculta-l , nu face pe viteaza .
Si eu eram o fiinta f. activa inainte de a ramane insarcinata, dar a trebuit sa stau la pat 6 luni , de-am inebunit . :smt022
Important este copilul acum .
Sarcina usoara si multa sanatate. :)
Lime
Aug 16 2005, 10:11 AM
Buna

, sunt noua pe acest site si imi doresc sa pot comunica cu alte maimici in devenire despre problemele mele. Am 40 de ani si, ca sa pot ramine gravida am facut FIV care, culmea, mi-a reusit din prima! Sunt fericita purtatoare a unui BB in plina dezvoltare in saptamina a 7 a. :-P :-P Bineinteles am avut o singerare care este in curs de rezolvare prin medicatie. Problema mea este ca, stind acasa in concediu medical am avut suficient timp sa citesc tot ce am putut despre medicamentul UTROGESTAN. Medicamentul este indicat in FIV pentru ca ar ajuta la formarea corpului galben. Eu simt ca nu este bun pentru mine. Ajutati-ma, va rog, sa trec peste obsesia asta si ajutati-ma va rog sa inteleg ce este "corpul galben". Va multumesc , sper ca sunteti cel putin la fel de fericite ca mine ca sunteti gravidute. Mai bine mai tirziu decit niciodata!
Inuta
Aug 16 2005, 12:45 PM
Lime felicitari.Normal ca suntem fericite sa fim gravidute :-P .
Bun venit printre noi. :smt024
Nu stiu ce sa-ti spun despre corpul galben ,dar Utrogestan am vazut ca se da la toate gravidutele cu amenintare de avort , sau unii dr. prescriu preventiv .
Eu te sfatuiesc sa stai mai mult la orizontala pana pe la 3 luni, sa se fixeze bine sarcina , mai ales ca ai singerarea aceea .
Sarcina usoara si fara nici un fel de efort
manuela staicu
Aug 16 2005, 01:33 PM
Salut!Lime, eu am spus ca e prea devreme, aveam nici 23 de ani cand am ramas insarcinata cu Maria-primul copil care are acum 1 an si 3 luni. Am facut aproape atac de panica, eram studenta in anul 4 si urma licenta, aveam o promisiune de post sigur pe undeva la loc caldut, dar a trebuit sa aman planurile si am fost, in primele 3 luni, de sarcina stresata ca viata mea o luase pe un drum pe care nu-l planificasem la timpul acela, dar foarte fericita ca venea minunea pe care mi-o imaginam crescand in burtica. Acum..ce sa mai zic, avea bb 7 luni si dupa metoda calendarului am "comis-o" din nou! Am crezut ca zilele sigure sunt 100% sigure, dar n-au fost pt mine. Nici acum nu am planuit sa mai am un bb, dar asa a dat Dumnezeu si ma bucur ca am ajuns in luna a 7 a sanatoase amandoua, si fetita pe care o port(Ioana) si eu. Nu am mai zis nici ca nu e timpul, nici ca aveam alte planuri sau ca nu sunt pregatita. Taticul a invatat-o pe Maria sa faca "mai, mai la Ioana", iar ea vine singura leganandu-se pe picioruse si face "mai, mai" pe neasteptate. Chiar daca nu isi da ea seama ce se petrece, tot mi se inmoaie sufletul si n-as da clipele astea pt nici un alt plan sau altceva pe lume. Am constientizat in timp ca orice as avea mi se poate lua, mai putin dragostea sotului, a copiilor si clipele petrecute cu ei. Astea doar Dumnezeu le-a dat si EL le poate lua, dar EL e bun si vrea sa fim fericiti...asa ca sunt linistita si fericita. LA TOATE VA DORESC SA SIMTITI CEL PUTIN CE SIMT EU ALATURI DE CEI DRAGI!pt ca imi pare tare bine ca v-am gasit.
Lime
Aug 17 2005, 10:54 AM
Va multumesc pentru incurajari Inuta si Manuela Staicu! E bine sa stii ca sunt si altii alaturi de tine. Daca stiti vreun site care sa-mi poata furniza informatii despre acest misterios "corp galben" va rog, ajutati-ma. Oricum sambata am programata o noua vizita la medicul meu si nu plec de acolo decit lamurita deplin. Eh, ar fi bine sa ma pot duce cu lectia invatata (adica intrebari pertinente).
Problema mea cu UTROGESTAN-ul este faptul ca initial mi s-au prescris vreo 3 cutii ceea ce inseamna 15 zile de tratament si ulterior s-a tot prelungit acest tratament de am senzatia ca-mi hranesc BB-ul cu medicamente si nu cu mincare. Oricum am organismul dat peste cap de la atita medicatie pregatitoare pt FIV care, simt eu, isi face efectul si acum, la aproape 2 luni de la inseminare. Norocul meu ca am un sot exemplar pt o graviduta. Voi, cele cu experienta, ati trecut la 8 saptamini de sarcina prin schimbari de dispozitie fara cauza exterioara asa cum trec eu, sau inca o data trebuie sa pun asta pe seama FIV? :-P :) :-P :) :-P
AllyMcBeal
Aug 17 2005, 11:11 AM
Sa-mi fie iertata ignoranta,dar nu pricep cuvantul ''curva'' sau locul lui in mesajul postat de Lime....
danielle
Aug 17 2005, 11:18 AM
buna fetelor..
sunt in saptamana 22 si am avut sangerari in primul trimestru de sarcina nu mi s-a recomandat nimic sa iau decat repaus la pat .. aici unde sunt eu nu prea se administreaza medicamente..
sunt unele curve care iau medicamente toata sarcina pentru ca au risc crescut de a pierde sarcina..
eu zic sa nu-ti faci griji si sa ai incredere in medic..
am trecut prin fel si fel de faze..si se spune ca hormonii sunt de vina..
Progesteron: Acest hormon ovarian produs de corpul galben este foarte important deoarece el permite pastrarea mucoasei uterine pana la sfarsitul ciclului si pe perioada sarcinii.
mie mi s-a spus ca acest corp galben tine sarcina in primul trimestru pana cand incepe sa lucreze placenta ..
sarcina usoara..
danielle
Aug 17 2005, 11:26 AM
buna fetelor..
sunt in saptamana 22 si am avut sangerari in primul trimestru de sarcina nu mi s-a recomandat nimic sa iau decat repaus la pat .. aici unde sunt eu nu prea se administreaza medicamente..
sunt unele curve care iau medicamente toata sarcina pentru ca au risc crescut de a pierde sarcina..
eu zic sa nu-ti faci griji si sa ai incredere in medic..
am trecut prin fel si fel de faze..si se spune ca hormonii sunt de vina..
Progesteron: Acest hormon ovarian produs de corpul galben este foarte important deoarece el permite pastrarea mucoasei uterine pana la sfarsitul ciclului si pe perioada sarcinii.
mie mi s-a spus ca acest corp galben tine sarcina in primul trimestru pana cand incepe sa lucreze placenta ..
sarcina usoara..
Lime
Aug 18 2005, 03:25 PM
CITAT(AllyMcBeal)
Sa-mi fie iertata ignoranta,dar nu pricep cuvantul ''curva'' sau locul lui in mesajul postat de Lime....
da, am observat si eu ca ceea ce am scris eu (si din pacate in continuare apare scris diferit - de aceea nu-l mai scriu!) a fost inlocuit cu "curva". cred ca este vorba de virusi de calculator sau cineva schimba cuvintul in mod deliberat... Iertati-ma, sub nici o forma nu am scris eu initial asa ceva!
danielle
Aug 18 2005, 03:30 PM
lime nu -ti face griji si eu am patit la fel.. scriu ceva si se schimba automat..
:-(
Andru28
Aug 18 2005, 04:16 PM
Lime, si eu am 8 saptamani. Am avut o sangerare mica si doctorul mi-a prescris UTROGESTAN. Luam si inainte de sangerare ( unu la 12 ore ). Acum iau 2 la 8 h. Se pare ca dau rezultate foarte bune.
Inuta
Aug 18 2005, 04:17 PM
Fetelor cred ca cineva isi bate joc de noi. Mi-a venit rau cand am citit in mesajul meu , in loc de ____(nu-l pot scrie pt. ca se schimba automat), cuvantul "o curva".Apoi m-am linistit cand am vazut ca si in mesajele voastre exista aceeasi problema.
Ce rusine pt. cel care si-a permis sa faca asemenea glume nesarate.Sper ca administratorul va remedia problema.
Crys
Aug 18 2005, 05:39 PM
Si eu am observat chestia asta. La inceput am fost foarte nelamurita, era doar intr-un mesaj, suna aiurea, dar m-am gandit ca asa s-o zice la medicamentul ala si nu stiu eu :P :P :P
Pe urma am vazut ca toate mesajele sunt pline de cavantul "curva", cred ca s-a amuzat cineva pe seama noastra :evil:
Sper sa rezolve administratorul problema, ca e deranjant :oops: :oops:
lorica
Aug 27 2005, 08:19 PM
Toata lumea ia Utrogestan.E bine,dar imaginati-va ca la mine nu avut nici un efect,am avut sangerare o saptamana.Eu am luat vreo suta de pastile si...degeaba.Aveti grija de voi si de bebelusi.
Anonymous
Aug 29 2005, 08:09 PM
De astazi sunt si eu pe lista consumatoarelor de Utrogestan. Aseara am observat o secretie usor colorata, asa ca dimineata m-am dus la spital (oricum aveam programare, dar pentru primul control normal al sarcinii si prima ecografie). La ecografie mi s-a descoperit un fibrom de 3 cm, sub el o dezlipere a oului de 0,8 cm , iar puiul este bine, fixat pe pe partea opusa a zonei cu fibromul. Are 7 saptamani.
Voi cum luati medicamentul? Pe cale bucala sau vaginala?
Nu stiu nimic despre fibromul uterin si despre efectul lui asupra sarcinii. Medicii mi-au dat sperante ca voi avea acest copil si ca el va fi sanatos.
bilutza
Aug 30 2005, 05:18 PM
si mie mi-au gasit medicii un nodul fibromatos de 2 cm si ceva odata cu sarcina. Asa cum am scris si la subiectul "nodul fibromatos", m-a stresat mult acest nodul, pana cand, odata cu cresterea sarcinii nu s-a mai vazut la echo. Acum nu stiu, a disparut sau pur si simplu nu se mai vede... Cert este ca toti medicii mi-au zis ca nu afecteaza bunul mers al sarcinii. In cel mai rau caz, daca va creste in dimensiuni pe perioada sarcinii (ceea ce e f. probabil odata cu cresterea uterului), va trebui sa iti faca cezariana . Asta e cel mai rau lucru care se poate intampla. Asa mi-au spus toti, si crede-ma ca am consultat 4 medici. Am luat si eu Utrogestan pentru cateva zile, pentru ca nu mi-a facut bine, aveam senzatii de greata + ceva bubitze pe fatza. Am renuntat de mult (asta se intampla in luna a 2-a). Acum sunt in saptamana 28, totul e ok (multumim lui Dumnezeu), fibromul nu se vede in continuare, asa ca nu e cazul sa iti faci griji din chestia asta. Am inteles ca au fost cazuri si cu fibroame mari sau mai multe... Pacat ca nu ne mai raspunde Dr. Tufan, ca ne mai spulbera din griji. :-( .
Concluzie : bucura-te de bb si nu te mai gandi la fibrom. Se ocupa medicii de asta.
Eu am luat utrogestan pe cale bucala, doar vreo 3-4 zile.
Sarcina cat mai usoara !
lorica
Aug 30 2005, 07:09 PM
Revin obsesiv.Nu vreau sa intristez pe nimeni,dar imi doresc si eu sa primesc niste raspunsuri pertinente la problemele mele,de preferat de la domnul doctor Tufan, daca se poate.Acum 2 saptamani am mers la medic cu sangerare si amenintare de avort.Mi s-a spus ca e sangerare minima si sa iau Duphaston si Gravibinon.De a doua zi am avut dureri groaznice de ovare zi si noapte.Dupa 4 zile de chin ii spun medicului ce sa intampla si imi recomanda No-Spa.Fara nici un efect,dupa alte patru zile nu mai rezist si merg la control, mi se spune ca e normal sa am dureri.De ecograf nu putea fi vorba in spital pt. ca la cat e de performant nu s-ar fi vazut nimic.Pana la urma ajung la cabinet particular unde mi se spune ca e mort copilul.Nu sunt rupta de lume, nu sunt inculta,am mai citit si eu carti ,reviste din domeniu si stiu ca durerile puternice in zona abdominala sunt totusi semne de alarma,nu ceva normal.Bineinteles ca a trebuit sa fac avort .Ce parere aveti despre atitudinea medicului?
bilutza
Aug 30 2005, 07:37 PM
lorica, iti recomand sa faci ceva demersuri impotriva acestui doctor, pentru ca nu e normal ce s-a intamplat. fa o scrisoare deschisa la minister, du-te in audienta la ceva director la ministerul sanatatii, trebuie sa faci ceva. Nu stiu cat vei avea sortzi de izbanda, pentru ca traim in Romania, dar macar potzi incerca.
E foarte trist... :cry:
Anonymous
Aug 31 2005, 07:49 AM
Lorica, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. La ce spital ai fost?
Eu am fost la maternitatea din Giulesti. In ziua in care eu aveam probleme era o mamica fara sangerari, in saptamana a 4-a, dar cu dureri foarte mari. Acolo sunt 2 ecografe performante, a trimis-o la unul care a vazut sarcina la doar 4 saptamni, asa cum si la mine la 7 saptamani a vazut si bebe si fibrom si desprindere. Pe mamica aceea a internat-o imediat ce i-a vazut ecografia.Femeia aceea mai avusese o sarcina pierduta in urma cu un an.
Pentru Bilutza:multumesc pentru raspuns, am sa caut subiectul pe care l-ai deschis pe aceata tema. De cezariana oricum nu as fi scapat pentru ca am o miopie foarte mare. Sper sa am si eu norocul tau: in cursul sarcinii sa dispara fibromul.
Anonymous
Aug 31 2005, 09:00 AM
Nu sunt din Bucuresti dar nici dintr-un oras uitat de lume.cred ca exista un mare dezinteres din partea sefilor de la spital daca nu aduc un ecograf performant.Eu stiu de mult ca nu pot face ecografie abdominala pt. ca nu se vede nimic,dar n-am avut cui sa spun.Aveam 6 saptamani cand eram internata si a trebuit sa-mi cumpar test de sarcina,sa-l fac in spital ca sa demonstrez ca sunt insarcinata,dupa 4 ecografii facute acolo.Ca la romani!Nu stiu cati bani ar fi trebuit sa dau ca sa fiu crezuta ca mi-e rau?!Am dat chiar mult si ....probabil s-o fi gandit ca ma dau banii afara din casa si vin la spital sa fac mofturi pt. o simpla durere.Oricum mi-am propus sa fac un efort financiar si sa merg numai in Bucuresti la control.
Mariana M.
Aug 31 2005, 09:11 AM
Totusi mie mi se pare ciudat sa nu se vada sarcina la eco..eu aveam 3 saptamini cind mi-a confirmat dr sarcina. Cei drept nu m-am dus la spital ci la cabinetul particular, unde de altfel ma duc la control in fiecare luna, stiu ca dr de prin spitale te trateaza cam cu dezinteres, mai ales daca nu le dai ceva ...asha e in Romania...ca la nimeni.... :-(
bilutza
Aug 31 2005, 11:27 AM
E absolut ciudat ce ti s-a intamplat , Lorica. Nu stiu daca ai posibilitatea, dar poate ar fi bine sa vii la Bucuresti, la Giulesti intradevar sunt doctori foarte buni, si sa incerci sa afli ce s-a intamplat. Macar sa stii ce trebuie sa faci pe viitor. :-(
dianad
Aug 31 2005, 07:13 PM
Lorica, neaparat trebuie sa vii in Bucuresti. Eu merg la Giluesti la doctorul Cristescu, un om extraordinar. L-am cunoscut dupa ce fratele meu a avut un mare necaz: anul trecut in august sotia lui era insarcinata cu primul copil. Desi a ramas insarcinata, urmand tratamentul dat de dr Cristescu, si-a spus ca medici exista si in Alexandria, nu are rost sa se deplaseze periodic la Bucuresti.
A avut sarcina dusa peste termen-(15 august). pe 22 august a fost la control, era intr-o sambata, copilul era OK. I s-a spus ca daca nu naste pana luni, atunci i se va declansa artificial nasterea. Numai ca luni dimineata pe la 6 a simtit o durere puternica. A ajuns la spital, la 9 era la ecograf si primea vestea: copilul a murit dintr-un accident stupid s-a sugrumat cu cordonul ombilical. De ce proasta de doctorita nu a vazut circulara cu nici 48 de ore inainte, nu putem spune.
Cumnata mea a ramas insarcinata din nou, a venit la toate controalele la doctorul Cristescu si pe 15 august a nascut prin cezariana, caci copilul era transversal, o fetita. In aceeasi zi eu am facut testul de sarcina ce a iesit pozitiv. Mergand zilnic la spital la cumnata mea, am adunat numai pareri bune despre spital, despre doctor, asa ca sunt si eu la el.
Am sa incerc sa aflu cum o cheama pe catastrofa din Alexandria. Am inteles ca la nici 2 luni de la intamplare s-a mutat in Craiova.
Karola
Jan 20 2006, 09:56 PM
CITAT(dianad @ Aug 31 2005, 07:08 PM)
Lorica, neaparat trebuie sa vii in Bucuresti. Eu merg la Giluesti la doctorul Cristescu, un om extraordinar. L-am cunoscut dupa ce fratele meu a avut un mare necaz: anul trecut in august sotia lui era insarcinata cu primul copil. Desi a ramas insarcinata, urmand tratamentul dat de dr Cristescu, si-a spus ca medici exista si in Alexandria, nu are rost sa se deplaseze periodic la Bucuresti.
A avut sarcina dusa peste termen-(15 august). pe 22 august a fost la control, era intr-o sambata, copilul era OK. I s-a spus ca daca nu naste pana luni, atunci i se va declansa artificial nasterea. Numai ca luni dimineata pe la 6 a simtit o durere puternica. A ajuns la spital, la 9 era la ecograf si primea vestea: copilul a murit dintr-un accident stupid s-a sugrumat cu cordonul ombilical. De ce proasta de doctorita nu a vazut circulara cu nici 48 de ore inainte, nu putem spune.
Cumnata mea a ramas insarcinata din nou, a venit la toate controalele la doctorul Cristescu si pe 15 august a nascut prin cezariana, caci copilul era transversal, o fetita. In aceeasi zi eu am facut testul de sarcina ce a iesit pozitiv. Mergand zilnic la spital la cumnata mea, am adunat numai pareri bune despre spital, despre doctor, asa ca sunt si eu la el.
Am sa incerc sa aflu cum o cheama pe catastrofa din Alexandria. Am inteles ca la nici 2 luni de la intamplare s-a mutat in Craiova.
[snapback]4880[/snapback]
Takahashi Alina
Jan 24 2006, 09:35 AM
Am si eu o nelamurire

, poate ma ajutati sa inteleg ce este.
De vreo luna am inceput sa am mancarimi pe burtica, apoi pe sani ... si uite asa manacrimile au inceput pe toata suprafata corpului

. Am vorbit cu doctorul si mi-a spus ca este normal, iar daca vad ca-mi apar bubite rosii pe corp sa-l anunt. Bineinteles ca au aparat si

, am fost la doctor m-a vazut si mi-a dat niste creme, arata precum vaselina de corp...aseara m-am uns si am putut sa dorm 12 ore fara mancarimi, dar problema este ca astazi iar au inceput

si cu toate ca mi-am dat cu crema, se pare ca nu mai are efect.
Solutia: sa rezist pana nasc...dar cum sa fac???
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema

???
Ella
Jan 24 2006, 10:16 AM
CITAT(Takahashi Alina @ Jan 24 2006, 09:30 AM)
Am si eu o nelamurire

, poate ma ajutati sa inteleg ce este.
De vreo luna am inceput sa am mancarimi pe burtica, apoi pe sani ... si uite asa manacrimile au inceput pe toata suprafata corpului

. Am vorbit cu doctorul si mi-a spus ca este normal, iar daca vad ca-mi apar bubite rosii pe corp sa-l anunt. Bineinteles ca au aparat si

, am fost la doctor m-a vazut si mi-a dat niste creme, arata precum vaselina de corp...aseara m-am uns si am putut sa dorm 12 ore fara mancarimi, dar problema este ca astazi iar au inceput

si cu toate ca mi-am dat cu crema, se pare ca nu mai are efect.
Solutia: sa rezist pana nasc...dar cum sa fac???
S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema

???
[snapback]34819[/snapback]
Salut Takahashi,
Am patit o chestie asemanatoare insa eram in luna a 3-a. Aveam o mancarime ingrozitoare de piele si imi aparusera bubite rosii pe sani. Fiind week-end iar dr. meu era plecat m-am dus la farmacie am luat o mixtura mentolata cu care m-am uns pe corp si la Fenistil gel. Am dat cu ambele, aratam ca un zombi dar pina luni nu mai aveam nimic. Asa ca n-am mai apelat la dr.
Takahashi Alina
Jan 24 2006, 10:27 AM
Ella multumesc pentru sfat. De mixtura mentolata am mai auzit pe aici, pe undeva pe forum. Am sa-mi rog tatal sa-mi trimita de urgenta ca aici nu stiu cum se cheama...
Takahashi Alina
Jan 24 2006, 01:09 PM
by the way, pana primesc mixtura mentolata, pot sa ma dau cu pudra mentolata???
danab
Jan 25 2006, 11:38 AM
CITAT(Takahashi Alina @ Jan 24 2006, 01:04 PM)
by the way, pana primesc mixtura mentolata, pot sa ma dau cu pudra mentolata???
[snapback]34893[/snapback]
mai mult ca sigur au si acolo creme bune, mai bine insisti la doctor. E destul de "normal" sa ai asemenea iritatii in timpul sarcinii (cand nimic ce era normal nu mai este)
ai grija si ce sapun folosesti, sa nu fie prea tare.
Takahashi Alina
Jan 25 2006, 11:44 AM
Am primit creme de la doctor, dar parca mancarimile nu au trecut.
Ma spal pe corp cu Dove, body wash si nu cred ca este puternic.
Aici medicii sunt foarte buni, dar nu sunt pe limba mea. Acum mie mi-a intrat o idee in cap cu mixtura mentolata si pe aia o vreau...numai ca dureaza o saptamana pana ajunge pachetul din Romania.
danab
Jan 25 2006, 12:21 PM
Uite ce am gasit pe un alt site
Edemele la picioare si glezne sunt manifestari frecvente la sfarsitul
sarcinii.
In general sunt mai frecvente la sfarsitul zilei si in sezonul
cald. Daca apar edeme ale fetei si mainilor mergeti la medic, deoarece ele
pot fi semne ale preeclampsiei.
Pentru a reduce edemele picioarelor:
1.Odihniti-va cu picioarele ridicate ori de cate ori este posibil;
2.Nu purtati nimic care sa va stranga la picioare;
3.Evitati statul in picioare sau in sezut pentru perioade lungi de timp,
fara a face putina miscare;
4.Faceti exercitii fizice in mod regulat;
5.Purtati ciorapi elastici;
6.Purtati pantofi comozi, cu tocul jos.
Mancarimile
Mancarimile pielii sunt destul de frecvente in timpul sarcinii. Ajuta sa
puneti putin praf de copt in apa de baie si sa va ungeti cu o crema de
buna calitate.
IMPORTANT: Mergeti la medic daca ati avut mancarimi intense, generalizate,
in ultimele trei luni. Acesta poate fi unicul semn de colestaza
ostetricala, o afectiune hepatica rara dar periculoasa si care pare sa
aiba un teren genetic.
Alte simptome ale acestei afectiuni pot fi: icter, urina inchisa la
culoare si scaune decolorate.
Sper sa-ti fie de folos
Takahashi Alina
Jan 25 2006, 12:55 PM
Multumesc

.
Analizele la sange le-am facut data trecuta cand am fost la control, pe 2 februarie ma duc iarasi, sa speram ca ies bune ca m-am cam panicat cu ce am citit

.
O sa incerc cu putin praf de copt in seara asta, sa vedem poate-poate da ceva rezultate.
Inca o data, multumim pentru documentare!
littleone
Jan 25 2006, 05:37 PM
Fetelor, am aceleasi probleme cu mancarimile

si e absolut ingrozitor! Am fost astazi la dermatolog si mi-a dat o mixtura cu care sa ma dau pe corp. Vad ca nu e mentolata; ma dau in seara asta cu ea sa vad daca reusesc sa dorm in noaptea asta
danab
Jan 25 2006, 07:29 PM
Fetelor,
am mai gasit niste chestiute
Apare de obicei la femeile supraponderale care transpira mult. Poate fi determinate de miscari hormonale.
Eruptia de culoare rosie care apare de obicei in zonele in care pielea face cute, sub sini, sau in regiunea inghinala.
Spalati si stergeti des aceste zone. Folositi un sapun neparfumat
Aplicati pe piele o lotiune de oxid de zinc, si oxid ferric
Purtati haine lejere de bumbac
Takahashi Alina
Jan 28 2006, 10:03 AM
Vad ca mancarimile ma cam lasa, cel putin pot sa dorm noaptea.
Mi-am dat cu pudra mentolata, cu toate ca usuca pielea si crema cu vitamina A.
In timpul noptii, daca ma apuca mancarimile ma dau cu ulei de masline, am observat ca este bun.
littleone
Jan 28 2006, 02:18 PM
Dupa ce am ajuns astazi si la al treilea dermatolog si ultimul (ca e clar ca nu mai are rost sa mai duc si la altul) s-a ajuns la concluzia ca nu mai au ce sa-mi mai dea. Cica este o alergie specifica sarcinii si nu o sa-mi treaca decat dupa ce nasc

, indiferent cu ce mi-as da si ce as lua ...
Takahashi Alina
Jan 28 2006, 03:32 PM
CITAT(littleone @ Jan 28 2006, 10:13 PM)
Dupa ce am ajuns astazi si la al treilea dermatolog si ultimul (ca e clar ca nu mai are rost sa mai duc si la altul) s-a ajuns la concluzia ca nu mai au ce sa-mi mai dea. Cica este o alergie specifica sarcinii si nu o sa-mi treaca decat dupa ce nasc

, indiferent cu ce mi-as da si ce as lua ...
[snapback]36301[/snapback]
Sa stii ca si mie mi-au zis astia pe aici de asa ceva...
Noi nu avem mancarimi doar pe burtica, cel putin pe mine cand ma iau, ma iau din cap pana-n picioare.
dar incearca pudra mentolata, cel putin te calmeaza, iar daca pe timpul noptii ai iar probleme, apeleaza la ulei de masline.
Tu mai ai putin, dar eu ce fac
krisu
Mar 4 2006, 09:14 AM
Pt ~Takahashi Alina~, atentie mare la uitilizarea vitaminei A. Am inteles din discutiile pe forum si de la prietena mea care a nascut in septembrie ca este o vitamina care afecteaza (negativ) bebele din burtica. Eu nu am experienta sau cunostinte medicale, dar te sfatuiesc sa intrebi medicul despre vitamina A. Prietena mea despre care am pomenit mai sus se confrunta cu acest tip de alergie acum dupa ce a nascut. Chiar a ajuns la urgente acum 2 noapti pt ca era plina de bube si piela o manca ingrozitor. I s-au administrat 2 injectii intravenos. A primit si trimitere la Colentina. La Colentina o tanti doctor nu prea incantata de spaga cred a pus-o sa plateasca un test de scabie (raie), care evident a iesit negativ. Totusi, i-a fost prescris tratament pt raie. Este strigator la cer ce se poate intampla, si unde ajunge ignoranta unora.
Dar sa revenim, cu alergia asta te poti confrunta si ca insarcinata, dar si dupa ce nasti. Diferenta e ca dupa ce nasti ai mai multe posibilitati de tratament, mai ales daca nu mai alaptezi
buburuzele
Jan 23 2007, 03:50 PM
buna burticutelor
Sunt inca la birou si de 2 zile ma insapaimanta un lucru,am de sambata seara niste scurgeri maro,nu mult dar suficient sa ma alarmez.
Am mai avut in decembrie cam pe la jumatatea lunii timp de o zi la fel dupa care m-am prezentat la doctor si m-a diagnosticat cu iminenta de avort,desprindere de pe uter,trebuie sa precizez ca aparatul eco la care m-a examinat era di 1900 toamna,cert e ca am facut tratament cu gravibinon (2 injectii)iar utrogestant luam deja. Totul bine,la 7 zile m-am prezentat la un alt control alt medic cu eco performant mi-a facut intavaginal si m-a asigurat ca nu am nimic desi ii spusesem ce patisem.
Problema e ca de 2 zile cum va spuneam am aceste scurgeri maroni iar, aseara la dus am observat ceva gelatinos ca un mucus maroniu, nu foarte mare dar destul sa simt ca fuge pamantu sub picioare!

am13 saptamani de sarcina, dureri nu am avut doar usoare de spate mai mult dar cred ca se datoreaza faptului ca stau in sezut la munca.
In seara asta la 21 am programare si simt ca nu mai am stomac, a mai trecut cineva prin ceva asemanator?
pupici dulci la burtici si sarcini usoare!
stefytza
Mar 13 2007, 12:18 PM
Buburuzele, ce mai faceti? Ceva vesti? Nimic?
gabi2106
Mar 24 2008, 06:54 PM
E posibil sa fie sacul gestational la 5 saptamani( la eco se vedea, nu se distingea bebe-le), iar bebe sa nu mai existe?
Am avut o mica sangerare in perioada cand trebuia sa-mi vina ciclul, apoi dupa 3 zile doar cateva pete maronii.
Dr a zis sa revin la 7 sapt ca sa vedem si inimioara!
M-a intristat, ma gandesc daca nu e bebele acolo?
E posibil?
Caci dr mi-a zis ca sunt sarcini care nu pot fi tinute si daca e sa am hemoragie sa o sun! M-a dus cu gandul ca e posibil sa mi se intample , caci altfel nu-mi mai zicea.
Cine a mai trecut prin asemenea experiente?
Ma rog sa fie bebele sanatos!
sanatate la mamici si bebici!
antoaneta
Apr 23 2008, 10:28 AM
am fost si eu la control la 5 saptamani din cauza ca aveam scurgri abundente de un lichid maroniu...am mers intai al medicul de familie la cabinet ca nus tiam cum sa reactionez..ca la 5 saptamani nu fusesem inca la ginecolog.domana doctor avea un aparat din 1900 toamna..si bebele nu il gaseai nciiunde.mi-a dat trimitere la spital..unde domana doctor mi l-a cautat pe bb mult in burtica ...ma buucr ca nu a cedat repede...si l-a gasit fiind f f micut..si m-a chemat dupa 5 zile..sa mai faca odata ecografia...iar bb crescuse cred ca dublu fata de prima oara..si m-am bucurat nespus.iar scurgeri amronii mai am si acuma..si ptr asta iau duohaston. ptr ca e iminenta de avort.ma oftic muult pe femeile care au copii fara sa ii vrea...si au sarcina ok..si nujs imt nimic pana in luna a 3a..si apoi mai si fac avort..air unele care si-l doresc de numa au ataea probleme..si cu greu trag sa il aduca sanatos pe bebe.sanatate maxima mamicilor :6:am fost si eu la control la 5 saptamani din cauza ca aveam scurgri abundente de un lichid maroniu...am mers intai al medicul de familie la cabinet ca nus tiam cum sa reactionez..ca la 5 saptamani nu fusesem inca la ginecolog.domana doctor avea un aparat din 1900 toamna..si bebele nu il gaseai nciiunde.mi-a dat trimitere la spital..unde domana doctor mi l-a cautat pe bb mult in burtica ...ma buucr ca nu a cedat repede...si l-a gasit fiind f f micut..si m-a chemat dupa 5 zile..sa mai faca odata ecografia...iar bb crescuse cred ca dublu fata de prima oara..si m-am bucurat nespus.iar scurgeri amronii mai am si acuma..si ptr asta iau duohaston. ptr ca e iminenta de avort.ma oftic muult pe femeile care au copii fara sa ii vrea...si au sarcina ok..si nujs imt nimic pana in luna a 3a..si apoi mai si fac avort..air unele care si-l doresc de numa au ataea probleme..si cu greu trag sa il aduca sanatos pe bebe.sanatate maxima mamicilor
andramer79
Jul 22 2008, 09:06 AM
Buna ziua, fetelorDin pacate scriu la acest topic in urma unei sarcini oprite din evolutie si ca sa va atrag atentia sa mergeti imediat la doctor daca aveti orice fel de scurgere in timpul sarcinii, fie el de orice culoare, de la maroniu pana la sange si cheaguri de sange.La mine in saptamana 7-8 a aparut intr-o zi o pata mica de culoare maronie cafea cu lapte. M-am dus imediat lal doctor mi-a facut controlul si ecografia aferenta si totul era in regula. Dupa aceea totul bine si frumos. Linistea a durat cam 4-5 zile dupa care iar a inceput scurgerea maro deschis. de data asta nu m-am mai speriat asa de tare deoarece medicul imi spusese ca se poate intampla sa ai sangerariu in primul trimestru de sarcina si sa nu fie nimic grav. am mai stat asa cateva zile pana cand acea scurgere a devenit putin sangerie si chiar au aparut niste chegulete ff mici. Atunci m-am dus direct la spital moarta de frica. Din pacate dupa lungi examene la ecograf la care s-au tot uitat 4 medici nu mai era nimic de facut. Chiar in sera aceea am facut chiuretajul ca sa nu se declanseze avortul spontan. Embrionul care trebuia sa aiba acum 9 sapt si ceva ramasese pe undeva la 8 saptamani. Probabil a mai trait f putin dupa ultima ecografie facuta la prima scurgere maronie. Nu am scris randurile acestea ca sa va speri ci doar ca sa va spun ca nu trebuie sa stati pe ganduri atunci cand apare cea mai mica abatere de la decurgerea normala a sarcinii.Din pacate la mine finalul nu a fost fericit. Ii multumesc Lui Dumnezeu pentru fetita mea de 1 an si aproape 3 luni care e frumoasa si sanatoasa si cu care de altfel am avut o sarcina si o nastere f usoare.Medicul mi-a spus ca dupa 2 luni voi putea sa raman insarciata si ca acest eveniment nu a afectat fertilitatea.O mare parte din embriomii pierduti in luna 2 -3 sunt embrini cu aberatii cromozomiale care sunt respinsi de organism. E un fel de selectie naturala pentru a nu se naste un copil cu probleme. In jur de 15% din sarcinile totale se pierd in lunile 2-3 din pacate.Eu si sotul meu vom incerca cat de repede posibil sa mai facem un bebe si voi incerca sa las teama ca se va repeta experienta deoparte.Va urez sarcina usoara si fara probleme si copii sanatosi.Cu drag,Andra
QUOTE(gabi2106 @ Mar 24 2008, 10:24 PM)

E posibil sa fie sacul gestational la 5 saptamani( la eco se vedea, nu se distingea bebe-le), iar bebe sa nu mai existe?Am avut o mica sangerare in perioada cand trebuia sa-mi vina ciclul, apoi dupa 3 zile doar cateva pete maronii.Dr a zis sa revin la 7 sapt ca sa vedem si inimioara!M-a intristat, ma gandesc daca nu e bebele acolo?E posibil?Caci dr mi-a zis ca sunt sarcini care nu pot fi tinute si daca e sa am hemoragie sa o sun! M-a dus cu gandul ca e posibil sa mi se intample , caci altfel nu-mi mai zicea.Cine a mai trecut prin asemenea experiente?Ma rog sa fie bebele sanatos!sanatate la mamici si bebici!
Nu ai facut o ecografie??
lisa79
Jul 22 2008, 07:38 PM
QUOTE(andramer79 @ Jul 22 2008, 10:06 AM)

Buna ziua, fetelorDin pacate scriu la acest topic in urma unei sarcini oprite din evolutie si ca sa va atrag atentia sa mergeti imediat la doctor daca aveti orice fel de scurgere in timpul sarcinii, fie el de orice culoare, de la maroniu pana la sange si cheaguri de sange.La mine in saptamana 7-8 a aparut intr-o zi o pata mica de culoare maronie cafea cu lapte. M-am dus imediat lal doctor mi-a facut controlul si ecografia aferenta si totul era in regula. Dupa aceea totul bine si frumos. Linistea a durat cam 4-5 zile dupa care iar a inceput scurgerea maro deschis. de data asta nu m-am mai speriat asa de tare deoarece medicul imi spusese ca se poate intampla sa ai sangerariu in primul trimestru de sarcina si sa nu fie nimic grav. am mai stat asa cateva zile pana cand acea scurgere a devenit putin sangerie si chiar au aparut niste chegulete ff mici. Atunci m-am dus direct la spital moarta de frica. Din pacate dupa lungi examene la ecograf la care s-au tot uitat 4 medici nu mai era nimic de facut. Chiar in sera aceea am facut chiuretajul ca sa nu se declanseze avortul spontan. Embrionul care trebuia sa aiba acum 9 sapt si ceva ramasese pe undeva la 8 saptamani. Probabil a mai trait f putin dupa ultima ecografie facuta la prima scurgere maronie. Nu am scris randurile acestea ca sa va speri ci doar ca sa va spun ca nu trebuie sa stati pe ganduri atunci cand apare cea mai mica abatere de la decurgerea normala a sarcinii.Din pacate la mine finalul nu a fost fericit. Ii multumesc Lui Dumnezeu pentru fetita mea de 1 an si aproape 3 luni care e frumoasa si sanatoasa si cu care de altfel am avut o sarcina si o nastere f usoare.Medicul mi-a spus ca dupa 2 luni voi putea sa raman insarciata si ca acest eveniment nu a afectat fertilitatea.O mare parte din embriomii pierduti in luna 2 -3 sunt embrini cu aberatii cromozomiale care sunt respinsi de organism. E un fel de selectie naturala pentru a nu se naste un copil cu probleme. In jur de 15% din sarcinile totale se pierd in lunile 2-3 din pacate.Eu si sotul meu vom incerca cat de repede posibil sa mai facem un bebe si voi incerca sa las teama ca se va repeta experienta deoparte.Va urez sarcina usoara si fara probleme si copii sanatosi.Cu drag,AndraNu ai facut o ecografie??
imi pare tare rau, stiu cum e

ai grija si refacere usoara!
andramer79
Jul 22 2008, 08:26 PM
Multumesc pentru mesaj, Lisa79. Trebuie sa trecem si peste asta si sa mergem mai departe. Imi pare rau saca ai trecut si tu prin asa ceva. Toate cele bune.
andramer79
Jul 23 2008, 12:42 PM
QUOTE(lisa79 @ Jul 22 2008, 11:08 PM)

imi pare tare rau, stiu cum e

ai grija si refacere usoara!
Lisa, am vazut ca acum esti insarcinata iarasi. Dupa cat timp de la avort (am inteles ca ai trcut prin asa ceva) ai ramas insarcinata?
lisa79
Jul 23 2008, 05:21 PM
QUOTE(andramer79 @ Jul 23 2008, 01:42 PM)

Lisa, am vazut ca acum esti insarcinata iarasi. Dupa cat timp de la avort (am inteles ca ai trcut prin asa ceva) ai ramas insarcinata?
am pierdut sarcina in decembrie 2007 si ultima mestruatia mi-a fost in aprilie 21. dupa 4 luni si ceva.
andramer79
Jul 23 2008, 08:21 PM
QUOTE(lisa79 @ Jul 23 2008, 08:51 PM)

am pierdut sarcina in decembrie 2007 si ultima mestruatia mi-a fost in aprilie 21. dupa 4 luni si ceva.

Multumesc frumos pentru raspuns. Sper sa raman si eu din nou insarcinata peste 3-4 luni daca va vrea Dumnezeu.
Iti doresc o sarcina usoara fara probleme si o nastere la fel.
lisa79
Jul 25 2008, 06:57 PM
QUOTE(andramer79 @ Jul 23 2008, 09:21 PM)

Multumesc frumos pentru raspuns. Sper sa raman si eu din nou insarcinata peste 3-4 luni daca va vrea Dumnezeu.
Iti doresc o sarcina usoara fara probleme si o nastere la fel.

multumesc!