Help - Search - Members - Calendar
Full Version: placenta- grad de maturare
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
andreea.talpes
va rog un raspuns!!!

sunt in saptamana 32 de sarcina, si la ultima ecografie mi s-a spus ca placenta prezinta gradul 2 de maturare, fiind calcificata (dar ar fi trebuit sa fie gradul 1).

din cate am citit, aceasta inseamna ca se apropie nasterea ??

problema este ca medicul meu e plecat in concediu toata luna august, dar mi-a spus sa nu ma ingrijorez, si ca ne vom intalni in septembrie.

va rog sa imi spuneti, este normal gradul 2 de maturare la aceasta varsta a fatului??

trebuie sa ma astept sa nasc prematur??
sa iau anumite masuri?

va rog mult sa imi explicati care sunt stadiile de maturare a placentei si ce semnifica ele.

va multumesc.
Inuta
Andreea stai linistita ! Eu cand am facut eco. morfo. la 26 saptamani aveam placenta grad 2 , iar dr. care este un medic f.bun din Bucuresti nu mi-a spus ca ar fi probleme, iar acum suntem in saptamana 35.
Eu stiu ca atunci cand placenta este gradul 3 , se apropie nasterea. Eu zic sa mai intrebi si alt dr.
Lunea viitoare voi face si eu un ultim eco mai amanuntit si sunt curioasa ce-mi spune dr. despre placenta.
In orice caz nu te mei speria degeaba. :smt018
Sarcina usoara .
andreea.talpes
iti multumesc pt raspuns! intr-adevar e o veste buna.
eu am citit undeva ca gradul 2 anunta apropierea nasterii, iar gradul 3 iminenta ei, asa ca m-am cam speriat.

cum doctorul meu e plecat toata luna august, o sa merg la altcineva pe la jumatatea lunii, dar pana atunci, m-ar interesa ce iti spune tie medicul la ecografia de saptamana viitoare. tine-ma la curent!

merci si sarcina usoara in continuare!
Inuta
Andreea iti voi spune ce-mi va zice dr.
Ma bucur ca te-ai mai linistit.
Sarcina usoara. wink.gif
Inuta
Andeea am fost aseara la eco si dr. mi-a zis ca placenta este tot gradul 2 si ca este ok.
Tu ai mai fost la vreun control?
Mi-a mai zis ca bebe este bine,are 2,800 kg , dar este tot in prezentatie pelviana .
Sarcina usoara.
andreea.talpes
ma bucur sa aud ca esti bine! cred ca de acum incolo se cam apropie momentul, nu?

eu inca nu am fost la nici un control, ma simt bine, bebe se misca mult, asa ca astept pana la mijlocul lunii sa ma duc la eco.

merci pt raspuns, si iti doresc sarcina usoara in continuare, si nastere si mai usoara! (daca nu ne mai auzim pana atunci).
sper ca o sa ne povestesti impresiile de la nastere!
andreea.talpes
se pare ca m-am impacientat degeaba. am fost astazi la control la medicul meu, si totul e OK.
placenta am inteles ca ar fi acum in gradul 3 de maturare, dar mi-a spus ca nu e inca nici un indiciu de nastere in viitorul foarte apropiat. de altfel, doctorul mi-a facut programare peste 2 saptamani.
acum intru in sapt. 38, asa ca sunt linistita, caci chiar daca se intampla sa nasc, nu mai e nici o problema pt bebe.
Inuta
Andreea mi-e dr. mi-a zis abia sambata trecuta, la 40 saptamani de sarcina , ca placenta s-a calcefiat si ca saptamana asta voi naste.Acum astept sa nasc.
Sarcina usoara in continuare.
ellagiana
Inuta, nastere usoara! iti tin pumnii sa treceti cu bine peste! sa nu dispari cu bebe sa nu stim nimic de voi!
andreea.talpes
Inuta, nastere usoara, si te asteptam sa ne povestesti ....
multa sanatate tie si lui bebe!
Inuta
Ellagiana si Andreea va multumesc pentru incurajari. Fi-ti sigure ca voi povesti cum a fost nasterea, care se pare ca nu mai vine o data :(
Ely
Nastere usoara Inuta si sa ne povestesti cum a fost smile.gif
AdrianaC
Exista 5 grade de maturare ale placentei si intradevar gradul 2 si 3 inseamna ce ai spus tu.

Totusi, nu trebuie sa te impacientezi.
jenn
Am si eu o problema. Ma poate ajuta cineva cumva?
Inca de cand aveam 6 luni mi s-a spus - de catre medici diferiti - ca placenta mea este foarte batrana, de 39 de saptamani. Intru in 34 de saptamani si nici acum nu m-a putut lamuri nimeni in nici un fel- sunt doar speriata de diferitele versiuni pe care le-am auzit.
Mi s-a spus ca din cauza placentei imbatranite respiratia copilului se va realiza tot mai dificil, la fel si nutritia si astea ar putea afecta inimioara. Fereasca Dumnezeu!
Bebele meu este foarte jucaus, mancacios si stiu sigur ca este un luptator!
Daca totusi stie cineva ceva , va rog , dati-mi de stire!
Multumesc!
ana iulia 29
CITAT(jenn @ Jan 8 2006, 01:59 PM)
Am si eu o problema. Ma poate ajuta cineva cumva?
Inca de cand aveam 6 luni mi s-a spus - de catre medici diferiti - ca placenta mea este foarte batrana, de 39 de saptamani. Intru in 34 de saptamani si nici acum nu m-a putut lamuri nimeni in nici un fel- sunt doar speriata de diferitele versiuni pe care le-am auzit.
Mi s-a spus ca din cauza placentei imbatranite respiratia copilului se va realiza tot mai dificil, la fel si nutritia si astea ar putea afecta inimioara. Fereasca Dumnezeu!
Bebele meu este foarte jucaus, mancacios si stiu sigur ca este un luptator!
Daca totusi stie cineva ceva , va rog , dati-mi de stire!
Multumesc!
[snapback]29656[/snapback]

vad ca ai primit acelasi diagnostic de la mai multi dr. Care a fost concluzia lor? Ca mi se pare aiurea sa ai deja 34 saptamani si habar sa nu ai ce trebuie sa faci, sau macar o monitorizare mai atenta. la ecografii cum a prezentat inimioara, normal sau cu probleme??
jenn
La ecograf merg din doua in doua saptamani. Pana acum totul este ok. Nu exista tratament.Mi s-a spus sa dorm numai pe partea stanga pentru o mai buna oxigenare a copilului. Cat timp misca copilul, e bine. daca apare ceva in neregula , atunci il scoate imediat.
Chiar azi ma duc la ecograf.
Numai bine!
daramus
Ai fost la eco? Totul e bine? Ce se mai intampla?
ellagiana
jenn, poate ca sarcina ta e mai avansata decat credeai si de-aia ti-a iesit placenta mai imbatranita?...eu mai citisem pe undeva ca asa se intampla pe ultima suta de metri, placenta imbatraneste, logic, isi termina treaba, dar nu e ceva grav...iar partea pe care sa stai pt buna respiratie a bebelui e stanga, intr-adevar, dar asta e valabila si in general in sarcina, nu numai la final...ce-ai facut la doctor? intra si spune-ne ca ne-ai lasat cu ochii-n soare.
jenn
Buna.
Se pare ca placenta se deterioreaza pe zi ce trece.
Merg saptamanal la ecografie pt. ca placenta este in ultimul stadiu si trebuie monitorizata inimioara copilului.
Sarcina nu este mai avansata, se pare ca este organismul meu vinovat.
Oricum, trebuie sa merg saptamanal si la primul semn ca ar fi ceva in neregula trebuie scos afara BB.
Ideea e ca atat timp cat misca , totul e ok.
Doctorul mi-a spus ca dupa cum arata placenta ar trebui sa il scoata pe BB imediat, dar se pare ca ea inca mai functioneaza - alt motiv sa merg saptamanal la eco.
Totul va fi bine pt ca trebuie sa fie bine.
Va multumesc fetelor.
Va pup si va tin la curent.
leut
Bafta Jenn...inca putin si gata...o sa fie bine. Oricum, daca esti monitorizata-i bine...dar la cel mai mic semn de neliniste nu sta...du-te tu la doctor.
SAnatate! 6.gif
jenn
Sarcina nu e mai avansata decat ar trebui sa fie , doar ca placenta imbatranita ar putea fi o reactie a organismului- cred eu pt ca doctorii n-au stiut sa-mi spuna de ce este asa.
La ultima eco mi s-a spus ca dupa cum arata placenta ( f. degradata) copilul ar trebui scos, dar se pare ca inca mai functioneaza motiv pt care trebuie sa merg sptamanal la eco pt monitorizarea inimioarei. Cum apare ceva in neregula, mergem sa il scoata afara pe BB.
Daca misca stiu ca totul e ok asa ca ma rog tot timpul sa miste , iar atunci cand o face stam de vorba.
Multumesc fetelor.
Mai vorbim
jenn
Mersi, Leut
Mai e putin intr-adevar. Am inceput deja sa ma visez in spital.
Abia astept sa-mi cunosc cavalerul.
gugulet
Jenn lasa ca ai dormi cateva si o sa il vezi pe printisor ... caci inteleg ca e baietel ... si va fii totul bine si va veti bucura de realizarea voastra. dance.gif yahoo.gif

Sa ne spui cum merge treaba.
8.gif
csim
Sunt o burtica de 37 de saptamani si la ultima ecografie mi s-a spus ca a mai coborat capul copilului si ca placenta este "gata", "ceva mai subtire si complet segmentata". Ce inseamna aceasta?
tea
Sincera sa fiu nu stiu sa-ti raspund la intrebare dar si eu sunt in 37 de saptamani si inca din a 35-a sapt mi-a spus medicul ca am o placenta deja imbatranita si calcifiata dar ca este normal caci incepe sa-si incheie activitatea. Asta este! Unele dintre noi suntem mai sensibile la poluare sau chiar la faptul ca sotul sau chiar noi insene am fumat pe perioada sarcinii ( pe mine m-a intrebat daca am fumat eu sau sotul). Noi nu suntem fumatori dar poti sti ce alte cauze au determinat starea actuala a placentei ? Eu zic sa nu-ti faci prea multe probleme , daca ai ajuns pana aici bbele va fi bine nu i se mai poate intampla nimic rau. Eu mai am un pic si ajung in 38 de saptamani asa cu o placenta imbatranita cum zic ei si sper sa fie pana la urma totul bine !!!
PUPILICI si curaj mult!!!!
pitica22
buna burtici am fost acum 2 zile si am mai facut o morfologie fetala iar doctorul mi-a zis ca am placenta cam matura pentru varsta sarcini gradul 2 spre 3 si mi-a zis sa incerc sa stau linistita sa nu se declanseze nasterea . a bagat o frica in mine stau numai stresata iar cu doctora mea nu pot vb pt ca este plecata in concediu si vine abia pe 18 a mai patit cineva ca mine ? va rog sa i-mi dati un raspuns pupici pe burtici
jenn
fetelor, eu am nascut in februarie, dar inca de la a 28a sapt de sarcina placenta mea era batrana- era de 40sapt. nu puteti face nimic altceva decat sa stati in pat cat mai mult si sa dormiti pe partea stanga ( mie mi-au spus numai pe stanga) pozitie care faciliteaza respiratia copilului.
trebuie sa urmariti miscarile, bataile copilului. atat timp cat misca, totul e ok.
placenta imbatranita de regula ingreuneaza respiratia si nutritia copilului, dar nu tre sa va faceti pbleme dak stati pe stanga si mai mult in pat.
dak mai vreti sa stiti cate ceva si va pot ajuta.. ...nu ezitati!
bafta multa si nu intrati in panica pt ca nu aveti de ce!
alexa80
buna ziua fetelor, eu am fost ieri la eco si mi-a spus doctorita ca am placenta "pervia centrala" si nu pot naste decat prin cezariana, dar cazul meu ii va lua 1 an din viata in sala de operatii 20.gif , m-a speriat super tare de zici ca sunt pe alta planeta de ieri, mi-a mai spus si acum o luna aproape la fel dar atunci nu a fost ata de grava in afirmatii, acum m-a dat peste cap, tati a zis ca nu mai vine cu noi la control ca e pentru ultima oara ca azinoapte n-a dormit deloc. Acum o luna am avut un cheag de sange mititel si m-a internat atunci am aflat de placenta cum e, iar doctorita mea intra in concediu pana pe 5 septembrie a zis sa n-o caut dar daca imi curge sange direct la spital sa ma internez( a fraza cu internatul a repetat-o de m-a zapacit 17.gif )dupa parerea noastra credem ca se asteapta sa apara ceva cat e ea in concediu 20.gif, dar ma rog la Dumnezeu sa nu fie nimic , incep numaratorea inversa pana in septembrie cand vine din concediu de parca fac armata. Cunoasteti pe cineva sa fii avut problema asta? Oricum nu doresc la nimeni frica pe care o simt eu mi-e frica sa si merg mult pe jos 20.gif , nu mai am voie sa fac nimic( nu ca as face prea multe), dar la servic vin daca as sta acasa cred ca as vedea totul mai negru, asa ca macar mai schimb mediu, sper sa pot veni macar pana la sfrsitul lunii septembrie sa nu stau prea mult acasa singura ca ma urc pe pereti 102.gif . Va urez multa sanatate si sarcini usoare!pupici

despre copii

despre copii
danac
CITAT(alexa80 @ Jul 14 2006, 10:25 AM) [snapback]83508[/snapback]

buna ziua fetelor, eu am fost ieri la eco si mi-a spus doctorita ca am placenta "pervia centrala" si nu pot naste decat prin cezariana, dar cazul meu ii va lua 1 an din viata in sala de operatii 20.gif , m-a speriat super tare de zici ca sunt pe alta planeta de ieri, mi-a mai spus si acum o luna aproape la fel dar atunci nu a fost ata de grava in afirmatii, acum m-a dat peste cap, tati a zis ca nu mai vine cu noi la control ca e pentru ultima oara ca azinoapte n-a dormit deloc. Acum o luna am avut un cheag de sange mititel si m-a internat atunci am aflat de placenta cum e, iar doctorita mea intra in concediu pana pe 5 septembrie a zis sa n-o caut dar daca imi curge sange direct la spital sa ma internez( a fraza cu internatul a repetat-o de m-a zapacit 17.gif )dupa parerea noastra credem ca se asteapta sa apara ceva cat e ea in concediu 20.gif, dar ma rog la Dumnezeu sa nu fie nimic , incep numaratorea inversa pana in septembrie cand vine din concediu de parca fac armata. Cunoasteti pe cineva sa fii avut problema asta? Oricum nu doresc la nimeni frica pe care o simt eu mi-e frica sa si merg mult pe jos 20.gif , nu mai am voie sa fac nimic( nu ca as face prea multe), dar la servic vin daca as sta acasa cred ca as vedea totul mai negru, asa ca macar mai schimb mediu, sper sa pot veni macar pana la sfrsitul lunii septembrie sa nu stau prea mult acasa singura ca ma urc pe pereti 102.gif . Va urez multa sanatate si sarcini usoare!pupici

despre copii

despre copii

stai linistita, placenta pervia??? mie mi-a gasit praevia si inseamna jos inserata si tot cezariana...eiiiii pai daca te panichezi si o iei in seama...acum gandeste-te la un medic bun care ar fii dispus sa te asiste daca zici ca doctora ta pleaca, lucru care demonstreaza cat de neserioasa e...nu o mai baga in seama si nu te mai panica ca faci rau la bebe...o sa vezi ca solutie exista si priveste partea buna a lucrurilor...nu vei mai trece prin durerile nasterii si il poti vedea pe bebe imediat. stai linistita.
poti sa-mi spui la cate luni ai avut sangerarea, ca eu sunt in 20 de saptamani si in afara de dureri de burtica nu am avut nici un fel de sangerare, decat scurgerile normale... mwah.gif mwah.gif
mirabela
Si eu am avut probleme cu placenta inserata jos, motiv pt. care am singerat de citeva ori. Insa asta pina in sapt. 20, ca dupa aia s-a ridicat incet-incet, ca acuma la 30 sapt. este chiar fundica, adica sus de tot. Eu am stat numai in pat si asta a ajutat mult. Ideea este ca nu trebuie sa faci efort mai deloc si cit mai mult la orizontala.
Sanatate multa si bebe sanatos.
alexa80
CITAT(mirabela @ Jul 14 2006, 11:51 AM) [snapback]83575[/snapback]

Si eu am avut probleme cu placenta inserata jos, motiv pt. care am singerat de citeva ori. Insa asta pina in sapt. 20, ca dupa aia s-a ridicat incet-incet, ca acuma la 30 sapt. este chiar fundica, adica sus de tot. Eu am stat numai in pat si asta a ajutat mult. Ideea este ca nu trebuie sa faci efort mai deloc si cit mai mult la orizontala.
Sanatate multa si bebe sanatos.

Sper sa nu mai am probleme, cu toate ca ma napadesc gandurile negre din ora in ora ultmasangerareamavut-a 22 sapt. de atunci iau gynipral pentru a evita contractiile si sangerarile( cel putin asa mi-a spus doamna doctor), dar din cand in cand se ace burtica mea pietroi si doare. In pat nu pot sa stau ca atunci ma trec mai multe ganduri de aceea vin la servici cat mai pot macar aici am un colectiv super si uit de griji si sper ca totul va fii ok. Sa ai o nastere usoara mwah.gif

despre copii
mirabela
Lasa gindurile negre ca nu fac decit rau. Dr. ta nu ti-a recomandat si repaos la pat? Mie mi se pare foarte important in situatia ta. Eu stiu ca e mai bine la serviciu, te mai iei cu problemele si uiti, insa daca ai contractii si placenta joasa nu e de mers la serviciu. Eu am pierdut o sarcina acum 2 ani si acum stau de la 5 sapt. in pat. Si eu iau gynipral, no-spa si scopantil la nevoie.
Sa ai o sarcina cit mai usoara!
nini76
Buna, fetelor! Sunt o burtica de 25 de saptamani si la morfofetala mi-a spus ca am "placenta inserata fundic pe peretele posterior, cu structura grad 0-1 si grosime la insertia cordonului ombilical de 35mm". Sti ecineva ce inseamna, macar prima parte. Trebuie sa-mi fac probleme? Eu l-am intrebat pe doctor si mi-a zis ca nu este nici o problema, ca sarcina merge bine, e normala.
Multumesc anticipat!
mirabela
nini76 Placenta fundica inseamna ca este pe fundul uterului si e foarte bine (mai rau era daca este joasa), grad 0-1 inseamna gradul de imbatranire, este foarte bine pt. virsta sarcinii (la nastere va fi in jur de 3). La grosime nu ma pricep, dar cum ti-a zis si dr. este bine, nu ai de ce sa-ti faci probleme.
Sanatate!

nini76
Multumesc frumos pentru raspuns.
Sarcini usoare, fetelor!
beatricemc
Buna!
Eu sunt in 34 de saptamani si cand am fost ieri la eco mi-a spus ca am placenta de gradul 3 de maturatie si este anterioara si fundica,la distanta de orificiul intern al colului. 39.gif 39.gif 39.gif 39.gif 13.gif
Va rog daca stiti ce inseamna asta sa-mi spuneti si mie.Doctorul meu este in concediu si vine pe 26 aug.Asa ca nu pot sa-l intreb.
Dar din ce am citit mai sus sa inteleg ca gradul 3 al placentei inseamna apropierea nasterii?Apropierea adik peste 5 sapt sau mai devreme? 13.gif
Ma enerveaza ca acum in peroiada asta tot ce aud ma cam 39.gif 39.gif pune pe ganduri. 4.gif 4.gif
Nu ca sunt ipohondra dar nu vreau sa ma ia nimic prin surprindere si vreau sa fiu pregatita macar cu cunostintele in domeniu. 4.gif
Pupici!!!
Alina Popescu
Am fost la control ieri si doctorul mi-a zis si mie ca placenta e gradul 3 de maturare. Vazand pe aici ca asta inseamna apropierea momentului nasterii m-am cam stresat. Imi puteti spune -va rog- exact ce inseamna aceast apropiere: 1 sapt. ,2 sapt.??????????Si e normal ca la 34 de saptamani sa ai placenta gr. 3 de maturare?
beatricemc
CITAT(Alina Popescu @ Sep 8 2006, 07:07 PM) [snapback]101202[/snapback]

Am fost la control ieri si doctorul mi-a zis si mie ca placenta e gradul 3 de maturare. Vazand pe aici ca asta inseamna apropierea momentului nasterii m-am cam stresat. Imi puteti spune -va rog- exact ce inseamna aceast apropiere: 1 sapt. ,2 sapt.??????????Si e normal ca la 34 de saptamani sa ai placenta gr. 3 de maturare?

Si mie mi-a spus la 34 ca am gradul de maturare 3 si uite ca acum sunt in 37 iar dr.care imi urmareste sarcina a spus ca mai dureaza vreo 1-2 sapt.Asa ca stai linistita!
Alina Popescu
CITAT(beatricemc @ Sep 8 2006, 07:10 PM) [snapback]101203[/snapback]

Si mie mi-a spus la 34 ca am gradul de maturare 3 si uite ca acum sunt in 37 iar dr.care imi urmareste sarcina a spus ca mai dureaza vreo 1-2 sapt.Asa ca stai linistita!

Beatricemc mersi mult de raspuns.Bafta multa pe ultima suta de metri.....
beatricemc
CITAT(Alina Popescu @ Sep 8 2006, 07:17 PM) [snapback]101206[/snapback]

Beatricemc mersi mult de raspuns.Bafta multa pe ultima suta de metri.....

3.gif 3.gif 3.gif 3.gif
Arinna
CITAT(beatricemc @ Aug 17 2006, 10:07 PM) [snapback]95142[/snapback]

Buna!
Eu sunt in 34 de saptamani si cand am fost ieri la eco mi-a spus ca am placenta de gradul 3 de maturatie si este anterioara si fundica,la distanta de orificiul intern al colului. 39.gif 39.gif 39.gif 39.gif 13.gif
Va rog daca stiti ce inseamna asta sa-mi spuneti si mie.Doctorul meu este in concediu si vine pe 26 aug.Asa ca nu pot sa-l intreb.
Dar din ce am citit mai sus sa inteleg ca gradul 3 al placentei inseamna apropierea nasterii?Apropierea adik peste 5 sapt sau mai devreme? 13.gif
Ma enerveaza ca acum in peroiada asta tot ce aud ma cam 39.gif 39.gif pune pe ganduri. 4.gif 4.gif
Nu ca sunt ipohondra dar nu vreau sa ma ia nimic prin surprindere si vreau sa fiu pregatita macar cu cunostintele in domeniu. 4.gif
Pupici!!!

O placenta de gradul 3 de maturatie e perfect normala in trimestrul 3 de sarcina! Pozitionarea ei anterioara si fundica este de asemenea perfect normala si asta inseamna, ca daca vei naste natural, mai intai va iesi BB si apoi placenta, adica exact cum trebuie, ca la carte!
Nu te mai nelinisti, totul e in regula, rezultatul ecografiei e perfect, iar tu vei naste atunci cand BB va fi pregatit!
Pupici!
mwah.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.