olivia79
Aug 4 2006, 08:38 AM
buna ziua! sunt noua pe forum abia m-am inscris...vreau sa-mi raspundeti cat puteti de repede ca sunt disperata...este posibil sa fiu insarcinata 90% inca nu pot sti exact ca nu am facut nici un test de sarcina si asta pentru ca astept data de 13august cand ar trebui sa-mi vina ciclul...aseara am avut niste dureri mari de burta si am luat un nurofen fara sa-mi dau seama

abia azi am realizat ce am facut
vreau sa va intreb daca cumva e sarcina daca acest nurofen imi poate afecta bblushul?

si ce ar trebui sa fac...vreau sa va zic ca am pierdut o sarcina la 9 saptamani acum 3luni...avort spontan
multumesc frumos pentru raspunsuri
nicoleta121
Aug 4 2006, 08:48 AM
Din cate stiu eu Nurofenul nu e indicat in sarcina, mai ales la inceputul ei. Dar de ce sa astepti pana pe 13 sa vezi daca esti insarcinata si nu faci un test pentru linistea ta? Eu nu as avea rabdare.
Si pe mine m-a durut burta la inceputul sarcinii, ca la menstruatie, dar nu am luat nimic pentru ca stiam ca e contraindicat.
olivia79
Aug 4 2006, 08:56 AM
[color=#6633FF] nicoleta multumesc frumos de raspuns...nu stiu daca nu cumva e prea devreme pentru test de sarcina eu stiu ca se pozitiveaza abia la 2-3 zile dupa ce ar trebui sa-ti vina....normal ca as vrea si eu sa stiu mai repede daca sunt sau nu insarcinata
daca mai stiti vreo una care-i treaba cu nurofenul va rog sa-mi raspundeti
nicoleta121
Aug 4 2006, 09:02 AM
Eu cand am facut testul am cumparat unul pentru orice moment al zilei(l-am facut in jur de ora 12) si farmacista mi-a spus ca sarcina se poate vedea la circa 10 zile dupa contactul sexual, asa ca daca la tine au trecut cel putin 10 zile il poti face. Multa sanatate.
olivia79
Aug 4 2006, 09:06 AM
am inteles ...imi iau un test astazi sa aflu exact daca sunt sau nu insarcinata...si daca sunt...ce ma fac cu nurofenul?
nicoleta121
Aug 4 2006, 09:13 AM
Spui ca ai luat doar o tableta? Sa speram ca nu va avea nici un efect. Dar nu mai lua. Daca te mai doare burta mai bine du-te la medic.
Am mai citit aici pe forum cazuri in care viitoare mamici (fara sa stie ca sunt insarcinate) au luat antibiotice sau anticonceptionale, iar bebe nu a avut nimic.
olivia79
Aug 4 2006, 09:13 AM
nu mai iau iti dai seama ...da doar una am luat...aazi fac test...poti sa-mi zici de care test ai facut?si s-a pozitivat asa de repede?
nicoleta121
Aug 4 2006, 09:17 AM
Foarte repede s-a vazut ca sunt insarcinata, ca nici nu-mi venea sa cred. Dar crede-ma ca nu stiu cum se cheama. Dar intreaba si tu la farmacie de un test pentru orice moment al zilei. Stiu ca nu era scump deloc, vreo 40.000lei. Oricum eu ca sa fiu sigura l-am repetat si a doua zi dimineata, iar rezultatul a fost acelasi.
Si daca faci testul poate mai intri si ne spui si noua. Iar daca esti insarcinata te inscrii in clubul burticilor 2007.Ai incredere in Dumnezeu si totul va fi bine.
olivia79
Aug 4 2006, 10:00 AM
nicoleta multumesc frumos pentru tot

fac testul azi si intru maine sau diseara sa iti zic cum a iesit
da eu prapastioasa cum sunt tot ma gandesc la nurofenul ala....poate stie cineva totusi
freedelia
Aug 4 2006, 10:42 AM
Olivia, stai linistita, nu e nici o problema c ai luat nurofen. Intr-adevar este bine sa nu iei nimic in timpul sarcinii, dar sunt putine medicamente care chia afecteaza bebellusul. Stai linistita, intreaba-ti si doctorul, nu este nici o problema. Eu am luat antibiotic la inceputul fiecarei sarcini, inainte sa stiu ca sunt insrcinata, pentru ca am avut infectii urinare la debutul fiecareia din cele doua sarcini. Si nu am avut absolut nici o problema. Succes si sa fie cu doua liniute testul.
olivia79
Aug 4 2006, 10:45 AM
CITAT(freedelia @ Aug 4 2006, 05:42 PM) [snapback]91224[/snapback]
Olivia, stai linistita, nu e nici o problema c ai luat nurofen. Intr-adevar este bine sa nu iei nimic in timpul sarcinii, dar sunt putine medicamente care chia afecteaza bebellusul. Stai linistita, intreaba-ti si doctorul, nu este nici o problema. Eu am luat antibiotic la inceputul fiecarei sarcini, inainte sa stiu ca sunt insrcinata, pentru ca am avut infectii urinare la debutul fiecareia din cele doua sarcini. Si nu am avut absolut nici o problema. Succes si sa fie cu doua liniute testul.
nu ai idee cat ma linisteste mesajul tau

oricum azi fac testul si daca iese pozitiv merg la medic si il intreb si pe el
va multumesc mult fetelor...intru sa va zic si rezultatul
Miru
Aug 4 2006, 11:48 AM
Un test rapid este Femina, e ieftin, vreo 40 - 50 mii lei. E bun, mie mi-a aratat corect de fiecare data. Este de doua feluri, caseta sau betigas, eu prefer caseta, e mai simplu de folosit, ai o gaurica unde pui picatura si gata. Eu m-am incurcat la un test tip betigas care se scufunda in urina, nu am stiut cu ce capat sa-l intoduc. Dar poate sunt eu mai toanta

.
Scrie pe cutie la cate zile de la conceptie il poti face (7 parca?) si se poate face in orice moment al zilei. Nu cred ca o pastila de nurofen pune probleme, stai linistita.
onuta_dec
Aug 4 2006, 02:40 PM
Acum daca pot zice asa, depinde si de norocul fiecaruia. Eu la inceputul sarcinii, cand nu stiam ca-s gravida am racit un pic si am luat ospen din ala tare plus niste tablete pentru gat. Mi-a fost tare frica toata sarcina ca poate a patit bebe ceva, dar totul a fost bine. Acum dintr-o tableta nu prea cred eu ca poate pati ceva.
popeymari
Aug 5 2006, 06:54 AM
eu zic sa iti faci testul si sa nu te ingrijorezi pt nurofen...cumnata mea a luat nurofen in sarcina,recomandat de o farmacista idioada care nu stia ca e contraindicat in sarcina si acum am o nepotica frumoasa,desteapta si sanatoasa...si eu mi-am facut tstul mai devreme si a iesit pozitiv...bafta si nu te speria ca e doar inceputul...te pup
googletrei
Aug 5 2006, 10:44 AM
Mai mama, stii vorba ca dintr-o floare nu se face primavara??Eu nu stiam ca sunt gravida (de fapt nici nu stiam ca pot sa fac copii pt ca o idioata de doctorita mi-a spus ca am niste probleme cu un ovar si cu trompele uterine...nu stiu cum, dar acum nu mai am nici pe n****...in fine....) si am fost la revelion si am baut bere, gin, am fumat la greu, si cred ca am luat si niste algocalmin pt ca dimineata am avut o durere de cap pur si simplu ingrozitoare....cand am aflat pe 11 ian ca sunt insarcinata deja in 5 sapt iti dai seama ca m-am cam speriat.....dar doctorita mi-a spus ca o pastila, un pahar de gin si o bere nu au cum sa afecteze fatul....daca se face un tratament indelungat (3-7 zile) atunci exista motiv de ingrijorare....
Sa dea Dumnezeu sa fii insarcinata acum si sa poti sa tii sarcina....nurofenul si-a facut treaba, nu te-a mai durut nimic....Sanatate si ai grija de tine.....
cristinaconca
Aug 5 2006, 06:13 PM
In prima luna de sarcina am avut o durere crancena de cap si am luat un piafen ( nu stiam ca sunt insarcinata) si acum sunt in saptamana a 19-a. Am facut ecograf de 2 ori pana acum si mi s-a spus ca totul e in regula, deci nu ai de ce sa te sperii; si am citit undeva pe net, nu mai stiu unde , ca in prima faza cand e inca embrion, nu il afecteaza o pastila .
Imagineaza-ti cate femei nu au luat pastile interzise fara sa stie ca sunt insarcinate si totul e ok. Asa ca nu iti face griji! BAFTA!!!
freedelia
Aug 6 2006, 04:18 AM
Olivia, zi-ne si noua cum e pana la urma, ai bebe sau nu?
Monik29
Aug 9 2006, 03:47 PM
eu sunt insarcinata in 8 saptamani...acum vreo saptamana am avut o durere de cap cumplita si , ptr ca stiam de sarcina, am intrebat farmacista inainte de a lua ceva...Mi-a raspuns foarte contrariata ca nu imi da nimic sa iau....ca nu am voie nimic...Nu stiu ce sa fac daca mai am asemenea durere de cap avand in vedere ca pe mine ma doare f tare daca ma trag nitel curentul....
freedelia
Aug 9 2006, 07:45 PM
E bine s nu iei nimic, daca totusite doare cumlit, intreaba-ti medicul (si de familie si ginecolog) ce ai putea lua cu cela mai putine riscuri. Mai e un pic, intr-o luna de zile deja poti sa iei cate ceva gen antinevralgic fara probleme.
dianaa
Aug 10 2006, 07:25 AM
CITAT(Monik29 @ Aug 9 2006, 04:47 PM) [snapback]93006[/snapback]
eu sunt insarcinata in 8 saptamani...acum vreo saptamana am avut o durere de cap cumplita si , ptr ca stiam de sarcina, am intrebat farmacista inainte de a lua ceva...Mi-a raspuns foarte contrariata ca nu imi da nimic sa iau....ca nu am voie nimic...Nu stiu ce sa fac daca mai am asemenea durere de cap avand in vedere ca pe mine ma doare f tare daca ma trag nitel curentul....
stiu ca suna babesc

, dar la mine trece durerea de cap cu felii de cartof crud puse pe frunte (stai intinsa si te linistesti putin).
cristinaconca
Aug 10 2006, 05:45 PM
Dragele mele, am citit pe net ca durerile de cap in timpul sarcinii pot fii mai dese din cauza hormonilor" dereglati" insa nu e normal sa ai dureri frecvente.Prin saptamana a15-a am avut si eu dureri de vreo 3 ori, consecutive dar nu am luat nimic, am stat asa pana am vomat de durere, nu stiu daca i s-a mai intamplat cuiva sa verse de la dureri de cap dar mie asa mi se intampla daca nu iau nimic, si dupa ce vars imi trece ca si cum mi-ar lua cu mana, insa sunt bune si compresele cu apa rece si repaus total pana trece. Va pup
Arinna
Aug 10 2006, 07:07 PM
CITAT(Monik29 @ Aug 9 2006, 04:47 PM) [snapback]93006[/snapback]
Eu mi-am intrebat medicul de familie si mi-a spus ca pentru Bb sigur este paracetamolul pentru ca acesta se excreta prin urina, se descompune rapid si nu trece prin bariera placentara.
Nu cred ca o stare de disconfort puternic al mamei (cum ar fi o durere rebela) poate sa-i faca bine copilului... asa ca mai bine iei o pastiluta "sigura".
freedelia
Aug 12 2006, 01:37 PM
Si eu zic la fel, totusi e bine sa nu iei nimic inprimul trimestru. Dar in nici un caz nu sunt de acord sas uporti dureri sau raceli sau stari groaznice fara sa iei nimic, pentru ca nu stiu care rau e mai mic petru copil. Parereamea, bazata pe ce se recomanda in afara.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.