Help - Search - Members - Calendar
Full Version: nodul fibromatos
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
J G
Buna ziua domnule doctor,
Sunt insarcinata in 12 saptamani si la ultima ecografie mi s-a depistat un nodul fibromatos de 24mm. Placenta este putin praevia. Copilul este dezvoltat normal pentru varsta lui, are 52mm, este activ, jucaus. Doctorii care au asistat la ecografie nu pareau ingrijorati de lucrurile astea, totusi eu citesc pe internet ca este o problema serioasa.

Este grav? Exista sanse sa pierd sarcina sau sa fie afectat copilul?

multumesc
J
bilutza
Pana iti raspunde Dl. doctor, iti spun eu ca te poti linisti. Am si eu un nodul fibromatos, tot de 20 si ceva, nu-mi mai amintesc exact. Mie mi l-au depistat la prima echo, la 3 sapt. La inceput am fost si eu foarte ingrijorata, dar apoi m-am mai linistit, pentru ca 3 medici mi-au spus acelasi lucru : nu afecteaza sarcina. Dna doctor mi-a explicat ca e ceva asemanator cu o batatura , ca au fost si cazuri cu noduli mai mari, sau mai multi , nu doar unul, si a fost ok. Din cate m-am mai informat si eu la vremea respectiva, este posibil sa fie nevoie de cezariana. Eu oricum trebuie sa fac, din cauza miopiei, asa ca... m-am mai linistit.
In ceea ce priveste sarcina mea, totul e ok pana acum, multumim lui Dumnezeu, speram sa fie asa si in continuare. In afara de o durere in partea dreapta , cateodata , rar, nu simt nimic deosebit, iar bebe e foarte bine.
Sper ca te-am mai linistit. Sunt foarte curioasa ce-ti va raspunde dl. doctor. sper sa nu fie un raspuns ingrijorator ... ca asta-mi trebuia. abia am indepartat piticul "nodul fibromatos" de pe creier. lol.gif
Sarcina usoara in continuare !
J G
Multumesc foarte mult! Nu ai idee ce bine mi-a facut interventia ta. Astept sa vad ce raspunde si dl doctor, sper sa fie bine!

Sarcina usoara si BB sanatos,

J
bilutza
J G , am fost la o noua echo. si apropos de problema noastra, cu nodulul fibromatos, mi-am amintit ca al meu era de 27 mm, deci un pic mai mare, si pot sa iti spun ca dr. nu-l mai vede acum. M-a asigurat ca nu poate afecta sarcina, mai ales ca este "atat de mic". Vad ca dr. Tufan nu a raspuns inca, dar probabil ca intre timp ai mai discutat si tu cu medicul tau si te=ai mai linistit. daca mai ai vesti., tine-ma la curent.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.