SANZIANA
Jul 18 2005, 12:43 PM
Buna ziua
Sunt o graviduta in 17 saptamani si am o problema . Toata lumea imi spune ca e normal sa ma doara sanii , de aceea nu am intrebat doctorul pana acum. Ideea este ca de vreo 2 saptamani pe langa marirea acestora s, fiind mai durerosi aureolele s-au inrosit foarte tare si pielea de pe ele si de pe sfarcuri se jupeste de parca as fi bronzata , se crapa si sunt mult mai durerosi. Ma intreb daca e normal ( am intrebat alte mamici si raspunsul a fost nu ) si daca pot folosi anumite lotiuni , As mai vrea sa stiu daca se foloseste in prealabil o crema contra vergeturilor, cand si mde unde o pot procura ,Daca merg pe litoral care sunt riscurile si ce ar trebui sa fac, am o piele foarte sensibila , tenul e deschis si ma ard repede.
Multumindu-va anticipat va doresc sanatate la toata lumea si copiii sanatosi si frumosi
Sanziana[color=red][/color]
AllyMcBeal
Jul 18 2005, 01:51 PM
La problema cu sanii,nu stiu ce sa-ti raspund,decat ca fiecare organism reactioneaza diferit la sarcina.Oricum,numai dr. te poate lamuri.Pentru ingrijirea lor e buna crema Bepanthen sau Garmastan (eu asta am folosit-o,dar dupa nastere).
Impotriva vergeturilor,dr. mea spunea ca daca vor sa se faca (adica e predispusa pielea) tot se fac,insa pot sa-ti recomand crema antivergeturi de la Gerovital/Ana Aslan,pe care o folosesc acum (la a doua sarcina).La prima,am folosit o crema din Ungaria,de la firma Milupa,dar cand s-a terminat a fost buna si Dove.
Si eu am fost la mare cu prima burtica de 4 luni,insa am stat la soare ca la carte:dimineata si dupa amiaza (nici nu cred ca as fi putut altfel,pentru ca muream de cald si nu prea aveam aer).Binenteles cu crema cu factor mare de protectie.Eu baie n-am prea facut,ca mi se parea rece apa,iar cand am intrat totusi,m-a cuprins o inexplicabila frica de larg(stiu sa inot bine),asa ca doar m-am balacit.
Ce-as mai inota acuma!!!!!!M-as simti si eu mai usoara,ca si fara burta mea de 8 luni...
S-auzim de bine!
butterfly
Jul 18 2005, 02:42 PM
cu marea se poate..eu am fost si acum vreo 2-3 sapt si chiar si vineri si mai am cateva zile pana fac 8 luni.prima oara m-am speriat rau de tot,pt ca a doua zi bb nu mai misca asa ca de obicei si m-am dus la urgenta unde mi-au spus ca totul e ok,a doua oara si in apa misca
si...sanziana si eu am pielea alba,mergi dimineata devreme sau dupa masa,nu cand sunt caldurile alea mari si stai sub umbrela,nu sta la soare,in apa poti sa stai,ca inotul este recomandat la femeile insarcinate
cu sanii habar nu am ce sa iti spun,de vergeturi m-am umplut si eu,dr mi-a spus foloseste crema,mie aici mi-a recomandat nivea,dar asta totusi depinde de organism,nu de crema
sarcina usoara in cont
ellagiana
Jul 18 2005, 05:29 PM
Sanziana, si eu am fost la mare cand aveam 7 luni si 1/2 de sarcina, deci e ok, numai sa nu faci plaja, stai sub umbrela si neaparat crema protectiva cu factor 30 sau mai mare in cazul tau cu pielea alba-alba...daca e calda apa si nu sunt valuri, e chiar recomandat sa inoti, eu am inotat si nu-mi mai venea sa ies din apa ca in ultima zi am prins oceanul linistit, in rest intram pana la genunchi sa ma balacesc ca erau valuri mari si puternice si stateam si ma uitam lung la sot cum se juca in apa si se dadea cu bodyboardul (recuperez eu la anul :) )...e putin ciudata senzatia pe care-o ai cu burta mare in apa, dar te vei simti foarte bine.
Despre sani stiu si eu ca ar fi normal sa te doara, eu n-am avut probleme cu ei, doar ca s-au marit si sunt mai sensibili acum, dar dureri n-am avut...insa nu seamana o sarcina cu alta...areolei si sfarcurilor da-le mereu cu o crema grasa ca se usuca si de-aia se cojesc si pot crapa...
In privinta cremei pt vergeturi, eu mi-am dat de la inceputul sarcinii cu crema pt ca eu sunt predispusa sa le fac, avand dinainte, dar ma dau constiincioasa in fiecare zi si vad ca altele noi n-au aparut pana acum...si sper sa nu explodeze in ultimile saptamani cum am auzit la alte fete c-au patit...eu am una cu cocoa butter care e indicata in sarcina, dar cred ca orice crema mai grasa e buna...calitatea pielii fiecareia isi va spune cuvantul cu sau fara creme renumite sau speciale...sa speram ca va fi bine!
sarcini usoare la toate burticile si nasteri rapide si usoare!
andreea.talpes
Jul 30 2005, 02:12 AM
in ce priveste durerile de sani, iti pot spune ca mie mi-a fost recomandata crema Garmastan. eu nu am probleme si sunt in luna a -8-a, dar toate fetele cu care am vorbit mi-au spus sa imi pregatesc pt dupa nastere aceasta crema. pe pliant scrie ca e recomandata din luna 7-8. probabil ca de regula atunci incep problemele.
dar daca tie ti se cojesc /irita sanii de pe acum, nu vad de ce nu ai folosi-o.
mie mi-a recomandat-o o prietena care a nascut de curand, si mi-a spus ca era toata numai rani la sani din cauza alaptatului, si aceasta crema a facut minuni.
in ce priveste vergeturile, eu m-am dat creme de la avon/ oriflame (asta am avut in casa), dar acum in ultimul trimestru au inceput sa imi apara o gramada de dungi, asa ca am luat Elancyl Maternite si ma ung f. constiincios.
am inteles ca crema asta e f. buna desi e scumpa (800.000).
parerea mea este sa te dai cu crema, dar nu stiu cat ajuta, am inteles ca aparitia vergeturilor e cauzata de elsticitatea/ lipsa de elasticitate a pielii, iar la asta nu stiu ce poti sa-i faci.
am mai citit undeva si mi s-a parut interesant, ca epiziotomia s-ar putea evita la femeile care au pielea elastica, iar lipsa vergeturilor este un semn in acest caz. din pacate nu e si cazul meu...
sarcina usoara in continuare!
ellagiana
Jul 31 2005, 03:00 AM
da, si eu cred ca epiziotomia are ceva legatura cu elasticitatea pielii, mai exact cu a tesuturilor vaginale...eu stiu ca pt a se evita epiziotomia se pot face masaje perineale incepand cu saptamana 32-33 de sarcina...eu n-am facut si n-am auzit pe cineva sa faca aceste masaje, desi se pare c-ar ajuta...eu am vergeturi dinainte de sarcina si cum am ramas insarcinata mi-am dat cu crema aproape in fiecare seara de frica sa nu imi apara altele si pana acum n-a aparut nici macar una (si mi s-au mai atenuat cele vechi), sper s-o duc asa pana la sfarsit ...mi-am schimbat de curand crema si acum am una tot speciala pt vergeturile din sarcina si este crema nu "miere", cum era cealalta, se absoarbe repede in piele, desi nu miroase la fel de frumos (macar sa-si faca efectul promis)...eu n-am dat asa mult pe cremele astea speciale: pe prima de la Hollywood Beauty care-a avut 250gr am dat vreo 5$ si m-a tinut pana acum aproape o luna, iar pe-asta a 2-a de la Palmers care are tot 250gr am dat 7$...pana acum sunt multumita de prima, sa vad cum se comporta pielea mea si cu a doua cu care voi termina sarcina...
...concluzia mea ar fi sa va dati cu creme mai grase de la inceputul sarcinii pe tot corpul si cu constiinciozitate si sa beti si multe lichide ca si ele contribuie tare la elasticizarea pielii...macar stiti ca ati facut tot ce-ati putut sa evitati formarea vergeturilor.
AllyMcBeal
Jul 31 2005, 10:52 AM
O fi avand legatura elasticitatea pielii cu faptul ca n-ar mai fi necesara epiziotomia,insa in acele momente nimeni nu te intreaba cat ti-e de elastica pielea sau daca vrei sau nu sa te taie.Si nu cred ca vreuna din noi am avea curajul sa spunem dinainte:''Pe mine sa nu ma taiati!''.Cine isi asuma un asemenea risc?
Claudia Georgeta
Aug 1 2005, 02:24 PM
Salutare!
Imi permit si eu sa-mi exprim parerea cu privire la epiziotomie. Probabil ca parerea generala este ca e mai bine fara. Din punctul meu de vedere, in calitate de fosta asistenta medicala chiar in sala de nasteri pot sa va spun ca experienta a aratat ca este mult mai indicat sa se faca aceasta epiziotomie, pentru ca altfel apar microleziuni la nivel de celula musculara si astfel,in timp femeile se prezinta la medic cu asa-numita ruptura de perineu care trebuie operata. In momentul cand se face o incizie controlata si apoi se sutureaza tesuturile incizate refacerea este mult mai completa si sunt evitate eventualele sechele care apar dupa o nastere fara epiziotomie.
Sanatate multa la toata lumea!
Crys
Aug 1 2005, 05:39 PM
Au inceput sa mi se modifice sanii: se maresc, sunt dureroase varfurile... Cat timp or sa creasca asa? Mi-am cumparat alt sutien, dar daca o tin tot asa, o sa trebuiasca sa-l schimb si pe asta :shock:
Observ uneori dimineata galbui ceva pe varfuri, voua vi se intampla?
ellagiana
Aug 1 2005, 06:13 PM
Crys, nu te speria, e foarte normal ce ti se intampla...marirea sanilor, durerile de sani si pregatirea lor pt alaptare sunt etape de transformare a lor in sarcina...si mi-e mi-au crescut sanii cu vreo 2 numere sa zic, cand isi va face aparitia lapticul sigur vor mai creste, asa ca mi-am luat sutiene de alaptat cu 3 numere mai mari...la mine prezenta colostrului e ceva obisnuit de la sfarsitul lunii a4a -inceputul lunii a5a de sarcina, acum iese si laptic un pic, dupa ce iese un pic de colostru...mai port tampoane de san dar noaptea nu port sutien si imi mai patez camasuta ca sunt sanii grei...nu toate gravidele au colostru, la unele se instaleaza dupa nastere si precede lapticul si e perfect normal...
...neaparat sa-ti dai in fiecare zi cu crema pe sfarcuri si areola ca se usuca...
...nu-i asa ca e interesant sa descoperi cate ceva nou la corpul tau?
Mariana M.
Aug 2 2005, 08:29 AM
Mie imi tot curge un lichid asha...putin transparent dar in acelasi timp parca gelatinos de vre-o 2 saptamini, mai ales noaptea. Banuiesc ca acest lichid poate diferi putin de la o persoana la alta, dar in final are aceleasi functii: de a ne pregati lapticul nu? Cit despre marirea sinilor

... cel mai incintat e sotul meu, pt ca eu aveam pieptul relativ micut.
Pupici pe burtici.
ellagiana
Aug 2 2005, 06:38 PM
Mariana, descrierea ta e descrierea perfecta a colostrului...deci lichidul ala care-ti curge este colostrul si-l vei avea pana la nastere cand va aparea lapticul...la mine mai iese si cate-o picatura de laptic dupa ce iese colostrul :) , asta de vreo luna...sper sa avem lapte mult pt bebicii nostrii! :smt058
Mariana M.
Aug 3 2005, 07:45 AM
Sa dea domnul sa avem laptic suficient si sa fim sanatoase si puternice iar bebeii nostri sa fie cei mai frumosi si mai cuminti :-P
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.