Help - Search - Members - Calendar
Full Version: O Poveste Trista Care Merita Citita
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Sarcina
Pages: 1, 2, 3, 4
catalina_gabriela
Salut tuturor!
Va scriu povestea mea trista pentru a va ajuta sa va feriti de oameni fara pregatire profesionala si fara suflet.
M-am chinuit timp de aproape 1 an si jumatate sa raman insarcinata prin numeroase tratamente.
Acum aproximativ 3 saptamani vine minunea: aflu ca sunt insarcinata.
Toate bune si frumoase pana in momentul in care apar mici sangerari. M-am speriat si am mers de urgenta la doctorita care ma supraveghea. Mi-a dat un tratament care sa ma ajute sa pastez sarcina, insa dupa numai 3 zile de tratament sangerarea a devenit mai serioasa, motiv pentru care am sunat din nou la medic.
Doctora mi-a recomandat o echografie transvaginala pe care urma sa a fac oriunde puteam, medicul meu neavand la cabinet decat aparatura pentru echografie externa.
Data fiind urgenta, nu am gasit liber decat la Centrul Medical Unirea - Arcul de Triumf. Cu incredere m-am deplasat acolo, unde m-a consultat dr. BOBORODEA VIOREL.
Dragele mele burtici sau viitoare burtici, feriti-va de acest medic caci experienta mea este foarte dureroasa in ceea ce-l priveste pe acest individ, caci doctor sau om nu-l pot numi.
Dupa ce s-a chinuit ceva timp sa dea drumul la aparat, apoi nu a stiut sa comute dupa echografie externa in transvaginala. A rugat o asistenta sa sune la un alt medic care sa-l indrume ce sa faca. Intre timp imi face totusi una externa. Vine asistenta, apasa pe niste taste scrise pe un biletel si in sfarsit "descoperise America".
Dupa cele 2 echografii (externa si interna) imi da verdictul: ATI PIERDUT SARCINA IMI PARE RAU. SACUL GESTATIONAL ESTE GOL. Cost - 2 mil lei pentru echo ext, echo interna si consultatie.
Cu acest rezultat, m-am deplasat la medicul meu, care pe baza a cele constatate mi-a prescris un tratamant cu antibiotic, antiinflamator, ergomet s.a pentru a nu face infectie, recomandandu-mi sa revin dupa finalizarea tratamentului cu o noua echografie transvaginala.
Dupa medicatia luata in intregime, fac o noua echo transvaginala la Lasermed unde aflu marea veste: SARCINA ERA IN UTER, INSA PROBABIL DIN CAUZA MEDICATIEI FATUL ESTE IN SUFERINTA CU ACTIVITATE CARDIACA SCAZUTA.
Dupa un astfel de rezultat medicul meu imi recomanda chiuretajul.
Am mai mers si la alti medici, fiecare cu parerea sa, insa dr. Lemnete mi-a spus ca totusi la controlul efectuat de catre dansul fatul nu pare sa aiba probleme, ramanand insa riscul de malformatii ale fatului din cauza antibioticului luat. Ce variante am? Una chiuretaj acum, sau asteptarea pana la 15 saptamani pentru a vedea posibilele malformatii la echografia morfofetala si atunci daca e cazul-intrerupere de sarcina. Dar oare o intrerupere de sarcina la 3 luni si jum nu e un risc mai mare in ceea ce priveste posibilitatea de a mai ramane gravida ulterior?
Grea decizie !
Povestea mea a fost putin cam lunga, dar sper ca pe aceasta cale macar voi sa fiti mai informate decat am fost eu.
Multumesc pentru rabdare.
kry
Doamne, Catalina, m-au apucat frisoanele. Chiar asa incompetenti si iresponsabili sa fie oamenii? si cand te gandesti ca mergem cu atata incredere pe mana lor, ca de, de aceea au primit o diploma, de aceea si-au tocit coatele pe bancile facultatii atata timp.
Eu am facut saptamana trecuta eco si externa si transvaginala si a costat 20 ron, nu 200. Mi se pare absurda diferenta, dar acum nu asta conteaza.
Imi pare tare rau pentru ce ti se intampla, imi inchipui cat de greu iti este si in ce mare dilema esti. Sa-ti dea Dumnezeu gandul cel bun, si sa faci alegerea potrivita. Si sa ne dai vesti.
friends.gif
valentina75
Imi pare nespus de rau ca trebuie sa treci prin asa ceva,nu stiu ce sfat sa-ti dau dar pot spune un singur lucru,daca as fi in locul tau l-as da in judecata pe acest medic ca sa nu mai ajunga sa faca rau si altei persoane cu incompetenta lui profesionala. Te pup si sa D-zeu sa iei decizia potrivita pt tine si puiul tau.
laura d
subscriu la ce a spus valentina 75. Si eu l-as da in judecata pt. malpraxis. Incredibil ce se poate intampla din cauza unor incompetenti.
In legatura cu problema ta , incearca sa vorbesti cu cel mai bun dr. in domeniu si sa te ajute sa decizi ce vei face mai departe.
Ti-a spus ce fel de malformatii? Sunt unele malformatii care se pot "repara" dupa nastere. Dar pp. un chin pt. tine cat si pt. copil.
Dumnezeu sa te ajute sa decizi cum e mai bine.
catalina_gabriela
Multumesc mult pentru incurajari!
M-am gandit sa-l dau in judecata, dar nu pot decat sa-l actionez pe cale civila si sa ma lupt prin tribunale, sa caut avocat, si toate astea pentru o suma de bani cu titlu de despagubire; astfel ca nu stiu daca merita.
Ceea ce in mod cert voi face, este o plangere la Colegiul medicilor pentru o ancheta interna care D-zeu stie ce finalitate va avea.
Nici banii si nici actiunile in justitie nu pot da timpul inapoi.
Acum trebuie sa ma concentrez asupra viitorului si a ceea ce imi poate el oferi.
Multumesc din suflet pentru incurajari.
Voi mai contacta si alti medici care sa ma ajute sa iau o decizie.
Oricum singurul lucru care mi-a ramas este CREDINTA IN DUMNEZEU !
Miru
Draga mea,

Imi pare nespus de rau pt ce s-a intamplat, m-a revoltat pur si simplu. Nici eu nu cred ca pe calea justitiei romane vei rezolva ceva, dar... Pastreaza toate actele originale. Neaparat fa plangere la Colegiul medicilor. Deasemenea fa plangere scrisa chiar la sediul Centrului Medical Unirea sau mai bine trimite un mail pe adresa lor. Au un site bun cu o lista impresionanta de clienti. Daca nu iti raspund si nu isi asuma greseala (normal ar trebui ca medicul respectiv sa fie dat afara, tie sa iti returneze banii si sa iti ofere consultatii gratuite pe toata perioada sarcinii, daca decizi sa o pastezi), rescrie un mail pe adresa lor si la CC adauga mailurile tuturor companiilor din lista lor de clienti, numai nume sonore. Asta daca te tin nervii si daca mai ai puterea sa te lupti cu ei. Eu zic ca daca ii ameninti cu publicitate negativa rezolvi ceva.

Referitor la sarcina? Ce antibiotic ai luat? Verifica toate medicamentele pe care le-ai luat si asigurate daca au potential teratogen (produc malformatii). Exista unele antibiotice permise. Mie, in luna a 2-a de sarcina, medicul de familie mi-a prescris pt o viroza amoxicilina si ca proasta am luat. Cand o prietena, medic, a aflat mi-a facut un scandal monstru. Nu pot sa-ti spun cat am plans si cate nopti n-am dormit. Pana la urma medicul meu care mi-a urmarit sarcina a spus ca nu crede ca e vreun pericol si am cautat si eu informatii si amoxicilina este permisa in sarcina. Acum am un bb sanatos. Iti scriu aceste lucruri in speranta ca poate nu ai luat ceva foarte grav, sper sa nu pun sare pe rana. Eu te sfatuiesc sa mai astepti putin, mai fa ecografii, poti face mai multe, corpul uman functioneaza in sensul protejarii fatului. Vezi ce mai zic si doctorii.

Iti tin pumnii! mwah.gif
AnCuTzA
Eu zic sa astepti pana la 15 saptamani.Unu la mana poate te ajuta Dumnezeu si va fi ok sarcina si doi la mana in cazul unor malformatii poti face chiuretaj pentru ca sarcina va fi mica.Nu se va dezvolta deloc normal si poti alege optiunea sa te adoarma pt maxim 10 minute (in 2 minute e gata totul dureaza pana te trezesti tu) .... mai asteapta putin...parerea mea acum tu decizi....ai asteptat prea mult timp pentru un asa esec din cauza unor nenorociti !
mistera
13.gif Este groaznic ce se petrece in tara asta 2.gif . Pe calea justitiei de la noi n-are rost sa mergi, dar daca poti agita treaba la CM Unirea, ar fi foarte bine. Chiar trebuie sa-ti dea aceia banii inapoi si sa-ti acorde facilitati. Ideea lui Miru este foarte buna, si eu as face asta. Stiu ca banii nu sunt primordiali acum, dar daca faci 'valuri', individul va fi dat afara; cu cat vor afla cat mai multi oameni, cu atat cei de la CMU vor fi obligati sa ia masuri. 14.gif Nici nu am cuvinte sa exprim cat de indignata sunt.
Tie iti doresc multa putere sufleteasca sa treci cu bine peste asta, sper ca totusi bebelul tau sa fie bine - si Dumnezeu sa te inspire sa faci alegerea potrivita. rose3.gif
LYA
cate sapt avea sarcina cand ai facut tratamentul? eu la prima sarcina am luat pilule contraceptive, nestiind ca sunt insarcinata, si asta s-a intamplat in prima luna. dr mi-a zis cam acelasi lucru atunci, ca doar in a patra luna va stii sigur daca bebe e bine, insa la fel ca tine, mi-am dorit copilul f mult caci de 1 an si ceva nu ramaneam insarcinata, culmea, din cauza sotului, deci mai sunt si barbati cu probleme, nu numai femei, iar in a patra luna totul a fost ok, fetita e sanatoasa tun. asa ca nu-ti pierde speranta! iti urez toate cele bune!
dianaa
CITAT(catalina_gabriela @ Jul 27 2006, 06:14 PM) [snapback]88549[/snapback]

Salut tuturor!
Va scriu povestea mea trista pentru a va ajuta sa va feriti de oameni fara pregatire profesionala si fara suflet.
M-am chinuit timp de aproape 1 an si jumatate sa raman insarcinata prin numeroase tratamente.
Acum aproximativ 3 saptamani vine minunea: aflu ca sunt insarcinata.
Toate bune si frumoase pana in momentul in care apar mici sangerari. M-am speriat si am mers de urgenta la doctorita care ma supraveghea. Mi-a dat un tratament care sa ma ajute sa pastez sarcina, insa dupa numai 3 zile de tratament sangerarea a devenit mai serioasa, motiv pentru care am sunat din nou la medic.
Doctora mi-a recomandat o echografie transvaginala pe care urma sa a fac oriunde puteam, medicul meu neavand la cabinet decat aparatura pentru echografie externa.
Data fiind urgenta, nu am gasit liber decat la Centrul Medical Unirea - Arcul de Triumf. Cu incredere m-am deplasat acolo, unde m-a consultat dr. BOBORODEA VIOREL.
Dragele mele burtici sau viitoare burtici, feriti-va de acest medic caci experienta mea este foarte dureroasa in ceea ce-l priveste pe acest individ, caci doctor sau om nu-l pot numi.
Dupa ce s-a chinuit ceva timp sa dea drumul la aparat, apoi nu a stiut sa comute dupa echografie externa in transvaginala. A rugat o asistenta sa sune la un alt medic care sa-l indrume ce sa faca. Intre timp imi face totusi una externa. Vine asistenta, apasa pe niste taste scrise pe un biletel si in sfarsit "descoperise America".
Dupa cele 2 echografii (externa si interna) imi da verdictul: ATI PIERDUT SARCINA IMI PARE RAU. SACUL GESTATIONAL ESTE GOL. Cost - 2 mil lei pentru echo ext, echo interna si consultatie.
Cu acest rezultat, m-am deplasat la medicul meu, care pe baza a cele constatate mi-a prescris un tratamant cu antibiotic, antiinflamator, ergomet s.a pentru a nu face infectie, recomandandu-mi sa revin dupa finalizarea tratamentului cu o noua echografie transvaginala.
Dupa medicatia luata in intregime, fac o noua echo transvaginala la Lasermed unde aflu marea veste: SARCINA ERA IN UTER, INSA PROBABIL DIN CAUZA MEDICATIEI FATUL ESTE IN SUFERINTA CU ACTIVITATE CARDIACA SCAZUTA.
Dupa un astfel de rezultat medicul meu imi recomanda chiuretajul.
Am mai mers si la alti medici, fiecare cu parerea sa, insa dr. Lemnete mi-a spus ca totusi la controlul efectuat de catre dansul fatul nu pare sa aiba probleme, ramanand insa riscul de malformatii ale fatului din cauza antibioticului luat. Ce variante am? Una chiuretaj acum, sau asteptarea pana la 15 saptamani pentru a vedea posibilele malformatii la echografia morfofetala si atunci daca e cazul-intrerupere de sarcina. Dar oare o intrerupere de sarcina la 3 luni si jum nu e un risc mai mare in ceea ce priveste posibilitatea de a mai ramane gravida ulterior?
Grea decizie !
Povestea mea a fost putin cam lunga, dar sper ca pe aceasta cale macar voi sa fiti mai informate decat am fost eu.
Multumesc pentru rabdare.

stiu ca este o decizie dificila, dar depinde si de ce antibiotic si ce antiinflamator ai luat. Unele influenteaza sarcina mai mult decat altele. Poate ar fi mai bine sa astepti, nu mai lua nici un medicament si ai foarte mare grija de tine. O intrerupere de sarcina la 3 luni si jumatate nu este un risc prea mare, Doamne fereste sa fie cazul si nici nu influenteaza posibilitatea de a ramane gravida ulterior. Crede-ma sunt o gramada de burtici care au luat medicamente in sarcina si bebeii au iesit ok (o burtica povestea ca a luat chiar metronidazol!!!). Deci: eu te sfatuiesc sa pastrezi sarcina, sunt foarte mari sansele ca bebe sa fie ok, fara nici o malformatie. Cat despre medic idiot care ti-a facut ecografia: ai doua variante: sa nu faci nimic despre asta, sau sa-l reclami la colegiul medicilor (serios, treaba asta functioneaza) si sa suporte consecintele. trebuie sa incepem odata sa luam initiative legale impotriva prostilor din sistemul sanitar, sa fie separati de medicii buni (care chiar exista din fericire). Nu e vorba de razbunare sau cu ce te ajuta pe tine, doar de faptul ca ai putea prin acest denunt la colegiul medicilor sa salvezi o alta eventuala burtica de a trece prin aceleasi momente grele ca si tine. Ai mare grija de tine si pastreaza sarcina!

acum am citit mai bine si am inteles ca este vorba despre Centrul Medical Unirea. Pai povestea se schimba esential.Fiecare clinica privata are "serviciu cu clientii" (se zice in engleza dar nu stiu sigur cum se scrie). Te duci acolo si faci plangere la fel ca si la colegiul medicilor. Iar in judecata tu dai Centrul Medical Unirea, nu medicul. Este o competitie foarte mare in lumea clinicilor private din Romania, si o publicitate negatica le face foarte rau. Deci: daca nu vrei sa "te complici" macar fa-le o plangere la serviuciul cu clientii si ameninta-i ca dai stirea la presa. O sa reactioneze, crede-ma ! Pastreaza sarcina! 6.gif
fulg de februarie
Nu imi vine sa cred! 14.gif Rominia zilelor noastre e catastrofa pe toate planurile si sistemul sanitar la noi lasa de dorit.Competenta medicilor sau mai bine spus incompetenta lor consta in diagnosticarea gresita.La inceputul sarcinii am avut acele singerari asa zise normale in primul trim al sarcinii iar prima dr care ma consult a zis ceva de genul"Ai ceva in uter,nu stiu ce-i,dar sigur nu e viu!Vi luni la chiuretaj"Aveam atunci sarcina de aprox 4 saptamini.Mia cazut cerul in cap dar am mers la alt doctor care a spus sa asteptam si am facut eco saptaminal pina am putut monitoriza inima lui bb si totul era ok.Azi am o fetita superba si sanatoasaE adevarat ca nu am luat antibiotic.Sfatul meu e sa sesizezi CM si sa astepti pina la 15 sapt si sa vezi daca bb are sau nu probleme.Pune in balanta ambele variante si ia decizia cea mai buna pentru tine.Dumnezeu sa-ti dea intelpciune.Sper ca sa nu aveti probleme.Mult succes.Pupici
emilia
Buna
Sincer imi pare rau ca treci prin asa ceva , nu stiu ce sa te sfatuiesc sa faci , este o decizie foarte grea de luat , nu stiu daca se vede ceva dar ai putea incerca sa faci un ecograf tridimensional , poate totusi se vede ceva si o sa stii atunci ce sa faci. Eu am pierdut o sarcina la 3 luni , dimineata fusese-m la dr iar seara la 22 am sangerat un pic iar dupa cateva ore am pierdut sarcina si m-am dus la dr si mi-a zis ca nu ea de vina ca ea nu a vazut nimic deosebit.
Eu iti urez succes si Doamne ajuta.
alinus_13
Imi pare foarte rau de ce ai patit.Si eu sunt pacienta la CMU dar n-am avut niciun fel de problema, dar am fost pacienta doctorului Iosup care am inteles ca e printre cei mai buni.Cred ca e cel mai bine sa faci o reclamatie la CMU, sunt o clinica ce se respecta si sigur vor lua masuri.
danaticu
DUMNEZEU SA FIE ALATURI DE TINE SI SA TE AJUTE SA IEI DECIZIA CEA MA BUNA!!
SUNTEM ALATURI DE TINE!!
AMALLY
CUM SPUNEA CINEVA : "TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL".NE MAI MIRAM DE CE PLEACA TOT MAI MULTI TINERI DIN TARA.PAREREA MEA E CA : 1)O PLANGERE LA COLEGIUL MEDICILOR SI UNA LA CENTRUL MEDICAL N-AR STRICA, 2)ASTEAPTA SA VEZI CE-TI VA SPUNE LA ECOGRAFIA DE LA 12 SAPT. CA SA FII CU INIMA IMPACATA SI SA N-AI MUSTRARI DE CONSTIINTA, 3)PROBLEME LA CHIURETAJ POT APAREA SI LA UNUL FACUT LA DOUA LUNI,DAR POATE LA TINE NU VA FI CAZUL NICI LA DOUA, NICI LA PATRU LUNI SA FACI CHIURETAJ.ROAGA-TE LA BUNUL D-ZEU SI LA MAICA DOMNULUI PTR. SANATATEA TA SI A COPILULUI SI VA FI BINE.
AHMAD IRINA
imi pare nespus de rau pt tine....stiu ce simpti....am trecut prin aceasta durere din cauza unor doctori incompetenti...si bebe meu l am pierdut la 3 luni juma....dar te rog sa fii puternica si sa nu te inhizi in tine ci sa lupti pt urmatorul bebe....eu asa am facut si dupa un an am ramas din nou insarcinata si azi bebe meu are o luna...desi durerea sa fi pierdut primul copil nu va trece dar azi sunt fericita cu minunea care o am acasa.din cauza celor intamplate am stat cu groaza in timpul acestei sarcini dar totul a decurs bine.GOD BLESS U.
CrYsTyAnA
Fi tare si nu lua acum o decizie ce mai tarziu are sa iti para rau ....cum au spus toate fetele e mai bine sa astepti ....si cu ajutorul lui Dumnezeu o sa fie totu bine si tu cat si bebe numai bine !!!!!
ada20_777
Iubita eu am o parere putin mai drastica(imi pare rau dar e parerea mea),daca stii ca exista posibilitatea cat de mica ca bb sa se nasca cu malformatii as renunta la sarcina,decat un bb cu ''probleme'' mai bine astepti urmatoarea sarcina(sa dea domnul),Cu copilul nu-i de joaca.Nu-i un lucru care azi il ai si maine nu -l mai ai.
Daca eu as stii ca exista posibilitatea ca bb sa fie cu handicap nici as mai sta pe ganduri,oricat de dureros ar fi fizic si psihic as face chiuretaj,de ce sa chinuie fiinta aia mai tarz? si voi ,parintii pe langa ea..
Scuza-ma iubita dar asa gandesc,iarta-ma daca te-am intristat, iti doresc sa iei decizia cea mai buna mwah.gif stii ce inseamna sa stai cu sufletul la gura timp de 9 luni de zile? te termina,crede-ma,am trecut prin astea,nu mai esti bun de nimic si fereasca dumnezeu sa se nasca si cu probleme nu mai esti om intreg,imi pare tare rau ce ti se intampla,crede-ma.IARTA-MA AM FOST PREA DIRECTA,sa dea dumnezeu orice decizie ai lua sa nu te afecteze mai tarziu--sa-ti fie bine mwah.gif
geta_simona
Buna fetelor, draga Catalina imi pare tare rau pentru ce ti s-a intamplat, sper sa nu fie nevoie sa renunti la sarcina si intradevar ar trebuii dat in judecata nu merita sa profeseze tipul.

Alinus_13 referitor da dr. Iosup nu mergeti la el pt. ca nu este prea grozav, la mine nu a vazut ca aveam cordonul ombilical inodat si bebe putea sa ajunga la 9 luni mort,deoarece nu se mai hranea si oixigena ( nu erea infasurat deupa gat ci pur si simplu innodat) din fericire bebe a venit mai devreme decat erea programat ( s-a nascut prematur, dar ma bucur ca nu stiu cum as fi reactionat) si am scapat acum avem 4 luni si este bucuria lui mami si lui tati.

Multa sanatate si bafta 6.gif
tyna
Draga Catalina, imi pare rau ca treci prin asa ceva, nu-ti pierde credinta in Dumnezeu, pe mine m-a ajutat tare mult, sa te rogi la Dumnezeu si sa iei decizia cea mai buna. Cat despre nenorocitul acela de medic, cum au mai spus si celelalte mamici, cred ca o reclamatie mediatizata ar putea evita o alta viitoare mamica de o asa poveste trista. Dumnezeu sa te ajute.
florelai
Draga Catalina!

Eu cred ca sub nici o forma nu trebuie sa faci avort atata timp cat bebelusul tau traieste. Toata viata ta vei avea momente cand o sa-ti pui intrebarea : SI DACA ERA SANATOS, sau DACA AVEA NISTE PROBLEME CARE SE REZOLVAU DE LA SINE SAU PUTEAU FI REZOLVATE DUPA NASTERE?????
Eu am facut un avort pt ca la o eco obisnuita dr. a zis ca nu i se aud bataile inimii (banuia ca era sarcina oprita in evolutie, eu chiar avand sangerari), am inceput sa plang pt ca imi doream ft mult acel copilas.Trebuia sa fi mers si la alti dr. De multe ori ma intreb: daca dr. s-a inselat si eu puteam sa am acum un copilas de vreo 2 ani??
Din cate stiu eu ampicilina, amoxicilina, penicilina sunt permise in sarcina .Roaga-te tot timpul la bunul Dumnezeu sa-i sanatate bebelusului tau. Cea mai mare nadejde sa ti-o pui in Dumnezeu.

Te asteptam cu vesti bune!!!! 8.gif
laris
Sunt intru totul de acord cu dianaa...mergi la Centrul Medical Unirea si fa o plangere...sa nu mai angajeze incompetenti. Stiu o tipa care nemultumita de rezultatul unei ecografii facute la Medlife la un dr no name...care a bagat-o in groaze aiurea...a venit la Medlife si i-au dat banii inapoi...fara nici o rezerva. La tine e o situatie mult mai grava din pacate...ii poti da in judecata. Sa pastrezi rezultatele ecografiilor in original...eu l-as pastra pe bebe...nu as avea puterea sa fac avort.
Doamne ajuta sa fie totul bine! 25.gif
ellis
Draga Catalina, sa nu te lasi, lupta pentru viata pe care o porti in pantece; iti spune o femeie care tocmai a pierdut a doua sarcina oprita din evolutie;(poti citi povestea mea aici http://www.treiursuleti.ro/forum/index.php...806&st=15); iti recomand din inima sa iei legatura cu dr. Tutunaru - gasesti mobilul pe internet dc il caut sau ti-l pot da eu pe pm), este un medic exceptional si un om deosebit si daca se poate sa faca ceva pt viata asta o va face cu siguranta; eu stiu ca in lunile mici, embrionul nu rezista dc e afectat de vreun medicament si se pierde sarcina, astfel ca la tine pare ca nu e afectat de vreme ce mai este inca acolo si ii bate inimioara; in alta oridine de idei eu cred ca dr tau trebuia sa-ti recomande un ecografist bun, nu asa, sa te trimita unde vezi cu ochii; sa nu renunti, sa ai taria sa lupti pentru ca Dumnezeu e alaturi de tine si de bebe si va apara; 6.gif ai grija de voi.

...si plangerea, dc o faci, fa-o la Colegiul medicilor, nu la CMU ca nu rezolvi nimic
freedelia
Catalina, in Romania se pare ca medicii intra mult mai usor in panica in legtura cu medicamentele in sarcina decat in strainatate. Eu una am luat la AMBELE sarcini antibiotic in saptamanile 5-6 (inainte de a afla ca sunt insarcinata, nici nu banuiam) pentru ca ambele sarcini au debutat cu cate o infectie urinara. Nici un doctor nu mi-a zis ca ar putea fi probleme si amandoi copiii s-au nascut sanatosi, mari (3,800 kg) si fara nici o problema.

Asa ca sfatul meu este sa nu te pripesti, ai credinta si speranta si totul o sa fir bine.
alexakar
subscriu la ceea ce a spus Freedelia,si eu am luat antibiotic in prima luna de sarcina si am luat la si antiinflamatoare,si la mine au spus ca s-ar putea sa afecteze sarcina...iar la 17 saptamani cand am facut o ecografie 3d....fatul era bine...toate testele au iesit bine...iar acum am un baiat mare si frumos acum...si mai ales sanatos...asa ca eu spun sa astepti,nu lua o decizie pe care s-ar putea sa o regreti mai incolo..macar stii ca ai incercat sa faci tot posibilul ptr ca bebele tau sa aiba o sansa...iti spun din proprie experienta!
googletrei
Ma cutremur cand aud cum niste oameni care au in mana vieti se joaca cu ele de parca ar fi Dumnezei.....eu nu stiu ce as face, dar cred ca ar manca fulgi!! In ceea ce priveste copilul, eu nu pot sa itit dau nici un sfat, asta tine numai de tine si de familia ta....si eu am stat cu sufletul la gura pana la 14 sapt pana sa imi faca eco 3d.. si cand am aflat ca e ok, abia atunci m-am linistit....Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci peste povestea asta urata si sa iti dea un bebelus sanatos care sa umple viata de lumina (mai putin la adolescenta cand o sa va faca parul alb 4.gif )
Multa sanatate si totul va fi bine!!!
rumburika
102.gif 102.gif 14.gif 14.gif urasc medicii mai ales cei care te fac sa-ti pierzi capul si speranta.iubita eu zic sa astepti echografia de 15 saptamani si apoi ia o decizie.oricare ar fi ea trebuie sa fie una care sa fie cea mai buna pt tine cat si pt bebe.vezi ce o sa-ti spuna medicul ,oricum daca sunt probleme cu fatul un medic bun i-ti va recomanda sa faci sau nu un avort.poate Bunul Dumnezeu vrea ca acest copil sa fie bine si sa nu fie nevoie de o masura asa de drastica.eu zic sa nu-ti pierzi speranta si sa gandesti pozitiv desi in situatia data nu prea ai cum.totusi incearca pt ca speranta moare ultima.
dianamariad
Lucruri de genul celor patite de tine sunt multe in tara asta...Prietena mea, care are acum o fetita de 1 an si putin, la 2 luni de sarcina, avand sangerari, s-a dus la medic si acela i-a dat verdictul: sarcina in regres, adica moarta...si a programat-o la chiuretaj. Ei, ea n-a crezut ca e asa, s-a dus la inca 2 ecografii, in alte parti si, bine mersi, fatul era viu si sanatos. Ce-ar fi fost sa-l omoare din nestiinta sau nepasarea unui doctor??
Sunt si eu de parerea Freedeliei...in plus, nu strica o rugaciune mica (sau, daca nu ti-e greu, citeste Acatistul Maicii Domnului in fiecare seara) si eventual o impartasire duminica dimineata la biserica.
dariutza11
DRAGA MEA,

IMI PARE NESPUS DE RAU 20.gif DE SITUATIA PRIN CARE AI TRECUT SI SINGURUL SFAT PE CARE POT SA TI-L DAU ESTE ACEL LUCRU PE CARE L-AS FACE EU DACA AS FI IN LOCUL TAU:

- SA ASTEPTI SA FACI 11 SAPTAMANI DE SARCINA SI DIN ACEL MOMENT SA FACI O ECHOGRAFIE DE TRANSLUCENTA NUCALA, SI DACA BB SE INCADREAZA IN ACEI PARAMETRII - 8.gif 8.gif 8.gif - SA PASTREZI SARCINA.....

ITI DORESC MULT ,MULT NOROC, SA DEA DUMNEZEU SA FIE TOTUL IN REGULA , SI SA AVETZI PARTE DE UN BB SANATOAS.

TINE-NE LA CURENT CU CE SE INTAMPLA SI DECIZIE IEI !!!
AnCuTzA
catalina_gabriela pana la urma ce ai de gand sa faci ?
catalina_gabriela
Va multumesc din suflet pentru sfaturi.
Ca sa raspund unor intrabari ale voastre, va pot spune ca antibioticul administrat intra in categoria celor cu risc de malformatii. Se numeste CIPRINOL.
Pe langa acest medicament am luat antiinflamatorul FLAMEXIM, am baut fiole de ERGOMET si ETAMSILAT si am luat METROCLOPRAMID din cauza greturilor pe care le consideram atunci efect al medicatiei.
Am luat legatura cu dr LEMNETE care mi-a spus ca din interpretarea "cu risc de malformatii" rezulta ca pot aparea sau nu. Mi-a dat chiar un exemplu pentru a intelege mai bine: daca decid sa locuiesc intr-o casa cu bulina si vine cutremurul, ea se poate darama sau nu. Nimeni nu-mi poate oferi certitidini pentru ca nimeni nu e Dumnezeu.
Cred ca voi astepta totusi echografia morfofetala care am inteles ca este concludenta pe la 14 , 15 saptamani.
Stie cineva ce se poate stabili si ce nu, in urma acestei echografii. Ma gandesc ca poate anatomo-functional se vizualizeaza toate organele, dar se poate stabili un eventual retard psihic de ex?
Plangere voi face la Colegiul Medicilor cu siguranta.
Ceea ce e sigur e ca nu voi renunta la credinta in Dumnezeu.
Multumesc inca o data pentru sfaturile si incurajarile voastre.
andrea80
Imi pare foarte rau pentru ce ai patit.Sfatul meu ar fi sa astepti ecografia morfofetala.La aceasta ecografie se vizualizeaza toate organele si functionalitatea acestora.Din pacate,din cate stiu eu nu se poate stabili o eventuala disfunctie psihica sau un eventual retard psihic....Cat despre medicul care ti-a facut asta nu merita iertat,ar trebui sa depui macar o plangere, sau sa-l dai in judecata pentru malpraxis.Iti doresc sa treci cu bine peste toate problemele,si totul sa fie bine atat pentru tine cat si pentru bebe!
ancuza
buna catalina, intr-adevar te afli intr- o situatie in care nu cred ca ar vrea cineva sa fie. foarte greu sa iei o decizie, oricat ai cantari situatia. eu stiu ca nu toate antibioticele sunt contraindicate in sarcina, acum depinde ce ai luat si e posibil ca fatul sa nu fie in asa mare pericol. stii ca la cati medici vei merge tot atatea pareri sau diagnostice vor fi.
pentru medicul acela incompetent, daca are asigurare de malpraxis, nici nu il va durea capul, se va ocupa casa de asigurari cu despagubirile, in schimb, Colegiul Medicilor ii poate retrage licenta sau dreptul de libera practica.
Dumnezeu sa te ajute sa iei decizia corecta .
succes si asteptam vesti bune!!
freedelia
Stiu ca sunt pe langa subiect, dar nu pot sa ma abtin...mie chestia asta cu mal praxisul mi se pare cum sa spun, o anomalie, adica sa te asiguri pentru ca nu iti faci meseria cum trebuie. Inteleg aplicarea asigurarii LA ACCIDENTE adica intr-o operatie, din oboseala, din neatentie ai facut o greseala, dar de aici si pana la a fi cu totul incompetent SI SA ITI ACOPERE ASIGURAREA INCOMPETENTA mi se pare drum lung. E ca si cum un sofer s-ar asigura sa nu faca puscarie daca se suie la volan beat si omoara pe cineva. MI se pare inadmisibil. Am sa ma interesez cum e in alte tari, daca tot asa acopera asigurarea de mal praxis si incompetenta doctorilor sau doar anumite greseli.

Cat pentru tine, Catalina, te felicit ca ai hotarat sa astepti, sa stii ca si eu am luat antibiotic nepermis in sarcina (pentru infectii urinare), incadrat la americani in categoria C (din care face parte si ciprinolul, adica nesigur in sarcina, poate cauza malformatii) si am luat, cum ti-am mai spus, in ambele sarcini, si ambii copii sunt ok, nu au avut absolut nici o problema.

Sa iti ajute Dumnezeu!
dianaa
CITAT(catalina_gabriela @ Jul 31 2006, 02:06 PM) [snapback]89744[/snapback]

Va multumesc din suflet pentru sfaturi.
Ca sa raspund unor intrabari ale voastre, va pot spune ca antibioticul administrat intra in categoria celor cu risc de malformatii. Se numeste CIPRINOL.
Pe langa acest medicament am luat antiinflamatorul FLAMEXIM, am baut fiole de ERGOMET si ETAMSILAT si am luat METROCLOPRAMID din cauza greturilor pe care le consideram atunci efect al medicatiei.
Am luat legatura cu dr LEMNETE care mi-a spus ca din interpretarea "cu risc de malformatii" rezulta ca pot aparea sau nu. Mi-a dat chiar un exemplu pentru a intelege mai bine: daca decid sa locuiesc intr-o casa cu bulina si vine cutremurul, ea se poate darama sau nu. Nimeni nu-mi poate oferi certitidini pentru ca nimeni nu e Dumnezeu.
Cred ca voi astepta totusi echografia morfofetala care am inteles ca este concludenta pe la 14 , 15 saptamani.
Stie cineva ce se poate stabili si ce nu, in urma acestei echografii. Ma gandesc ca poate anatomo-functional se vizualizeaza toate organele, dar se poate stabili un eventual retard psihic de ex?
Plangere voi face la Colegiul Medicilor cu siguranta.
Ceea ce e sigur e ca nu voi renunta la credinta in Dumnezeu.
Multumesc inca o data pentru sfaturile si incurajarile voastre.

la orice ecografie se urmareste aspectul extern normal anatomic al organului(organelor) studiate. Retardul psihic are o "expresie anatomica" adica daca compari imaginea unui creier normal cu imaginea unui creier afectat, apar diferente, care sunt cautate special la ecografia de morfologie fetala. Se masoara toate cele la creier si se urmareste daca se incadreaza sau nu in niste limite (dimensiuni) normale. E bine ca te-ai hotarat sa ai rabdare pana la ecografia de 14-15 saptamani (care face parte din triplu test), care se face exact pentru a vedea riscul de malformatii la bebel. Ai grija de tine si nu te suprasolicita (mai ales fizic) pana atunci. 6.gif

CITAT(freedelia @ Aug 1 2006, 06:51 AM) [snapback]89970[/snapback]

Stiu ca sunt pe langa subiect, dar nu pot sa ma abtin...mie chestia asta cu mal praxisul mi se pare cum sa spun, o anomalie, adica sa te asiguri pentru ca nu iti faci meseria cum trebuie. Inteleg aplicarea asigurarii LA ACCIDENTE adica intr-o operatie, din oboseala, din neatentie ai facut o greseala, dar de aici si pana la a fi cu totul incompetent SI SA ITI ACOPERE ASIGURAREA INCOMPETENTA mi se pare drum lung. E ca si cum un sofer s-ar asigura sa nu faca puscarie daca se suie la volan beat si omoara pe cineva. MI se pare inadmisibil. Am sa ma interesez cum e in alte tari, daca tot asa acopera asigurarea de mal praxis si incompetenta doctorilor sau doar anumite greseli.

Cat pentru tine, Catalina, te felicit ca ai hotarat sa astepti, sa stii ca si eu am luat antibiotic nepermis in sarcina (pentru infectii urinare), incadrat la americani in categoria C (din care face parte si ciprinolul, adica nesigur in sarcina, poate cauza malformatii) si am luat, cum ti-am mai spus, in ambele sarcini, si ambii copii sunt ok, nu au avut absolut nici o problema.

Sa iti ajute Dumnezeu!

asigurarea de malpraxis nu-l pazeste pe medicul care a gresit decat de consecintele financiare (in caz ca pacientul cere despagubiri financiare), e ca la masini daca vrei: daca ii lovesti masina unuia , firma de asigurari va plati reparatia. Cat despre pierderea dreptului de a face ecografii (care este doar o competenta) poate fi decisa de Colegiul Medicilor, si va fi decisa macar refacerea competentei (ceea ce este un pas inainte si un plus de responsabilizare pentru medicul respectiv). Pierderea dreptului de libera practica se refera strict la specializarea medicului respectiv si se poate aplica in acest caz doar daca medicul vinovat are specializare pe radiologie-imagistica. Este foarte important sa se faca plangere la Colegiul Medicilor, sistemul romanesc bazandu-se cumva pe lipsa de reactie a oamenilor in fata actului medical facut gresit. Asta trebuie sa se schimbe si nu are cum altfel decat prin sesizarea autoritatilor competente de catre persoanele patite!
rosefofo
Oh Doamne..deja m-a luat un tremurici..!! Imi pare sincer rau de ce ai patit si sa stii ca suntem alaturi de tine! Eu zic sa gasesti un doctor bun, si poate sunt mamici care pot sa iti recomande niste nume.
Daca ai "puterea" sa faci reclamatie fa tot posibilul, mi-e imi pare rau ca nu am avut vointa sa ii reclam pe cei in cauza (in cazul meu). Ai grija de tine si fii tare!
freedelia
Mersi Diana, am pricipit.
catalina_gabriela
Salutare tuturor si multumesc pentru informatii.
Am fost zilele trecute la doctor si la echografia transvaginala parea ca totul este ok.
I-am vazut chiar bataile inimioarei.
Nu as putea face un chiuretaj acum cu sufletul impacat fara sa-i acord o sansa.
Pana una alta, vorba aia "Faca-se voia ta Doamne".
M-am tot gandit la urmatoarea varianta: fac acum chiuretaj si astept o noua sarcina (care poate veni sau nu);nu exista nici o garantie ca la urmatoarea sarcina nu voi avea probleme, chiar si fara o medicatie luata gresit. Pana la urma malformatiile la copil nu au ca si singura cauza medicamentele. Spre exemplu mama mea, care nu a luat pe timpul sarcinii medicamente interzise m-a nascut cu o malformatie congenitala la uretere. Pe vremea aceea, adica acum 29 ani, medicii le-au recomandat alor mei sa faca un alt copil intrucat eu nu mai am sanse de viata. Tatal meu s-a zbatut si a gasit un medic care s-a incumetat sa ma opereze la varsta de 6 luni si iata ca traiesc bine merci. Si toate astea cica de la o raceala facuta in timpul sarcinii.
Exista o vorba: CE TI-E SCRIS IN FRUNTE TI-E PUS.
CUM O VREA DUMNEZEU !
Astept morfofetala si va tin la curent oricum.
Inca o data multumesc din suflet tuturor care mi-au scris si care m-au incurajat.
alinutza3
Catalina, sa dea Dumnezeu sa fii si tu si copilul tau sanatosi! Esti o curajoasa si Dumnezeu o sa te ajute! Ai sa vezi ca o sa fie totul bine pana la urma.
Roxi_J
Catalina, si eu zic ca e bine sa astepti morfofetala, vad ca deja te-ai hotarat sa faci asta. Bebele tau poate sa fie foarte bine, si tu i-ai lua sansa la viata... la morfofetala vei putea vedea daca exista malformatii ale organelor interne, si poti sa o faci devreme, sa stii din timp. Nu este obligatoriu ca de la antibiotice sa apara malformatii, din cate stiu eu astea apar pe fond genetic mai ales, si ca un medicament sa afecteze o sarcina trebuie luat pe timp mai indelungat si in cantitati mari. Metoclopramidul si eu il iau in fiecare zi, si este recomandat chiar de medici pentru a trata greturile de sarcina.
Legat de medicul acela idiot, clar ca trebuie reclamat.
andaso
si eu am citit povestea ta si sincer cred ca ar trebui sa pastrezi sarcina. e o decizie grea, dar merita. poate bebe nu e afectat si atunci ti-ar parea rau, nu? eu asa as face. dar tu hotarasti. sa ai curaj si mult, mult noroc! te pup
eliotys
Draga mea, nimeni nu-ti poate spune ce e mai bine pentru tine si bebe. Insa parerea mea e ca micutii sunt cu mult mai puternici decat credem noi si poate ca a rezistat cu bine antibioticelor. Citisem pe vremea cand eram insarcinata ca fatul se comporta ca un parazit in organismul mamei (de unde si greturile si starea de respingere din primele 3 luni) si ia de acolo ce e mai bun fara sa-i pese de ce mai ramane (de unde decalcifierea, devitaminizarea mamei, etc). Sa speram ca bebe al tau a fost suficient de puternic sa lupte cu antibioticul si sa ia din corpul tau doar ce e bun pentru el.
Oricum nici in echo (fie ea si tridimensionala) nu cred 100% - parerea mea e ca se lucreaza f mult cu probabilitati adica se fac niste masuratori care se compara cu niste date pe care le au ei stocate in calculator si in functie de acestea spun daca organele au sau nu "aspect normal". De ex., am citit undeva ca bataile neregulate ale inimii bebelusului ar trebui sa fie ultimul lucru care sa ne ingrijoreze in primele zile(sau luni, nu retin exact) pentru ca acestea se vor regla pe parcurs. La echo asa ceva sigur il va face pe radiolog sa-ti spuna ca e ceva in neregula cu puiul.
Ideea e ca nu poti sti sigur nimic pe lumea asta. Fa ce ai de facut astfel ca in final sa fii impacata ca ai intreprins tot ce depinde de tine pentru binele acestui copil si de restul se ocupa Doamne Doamne.
onuta_dec
Of Doamne nu-mi vine sa cred! Noi iti suntem alaturi si cu multa rugaciune si incredere va fi totul bine! 6.gif
an_orim
draga mea, am citit povestea ta, e tare tare dureroasa! imi pare rau ca treci prin asa ceva si mai ales ca exista asemenea exemplare in lumea medicala! trebuie sa te linistesti sa sa astepti sa vezi ce mai urmeaza, sa faci toate testele care pot detecta anumite anomalii ale sarcinii si sa te rogi la dumnezeu si sa ai incredere ca totul va fi bine! eu am un baietel care s-a nascut cu malformatie ( chielpalatoschizis - despicatura palatina) , si sa stii ca am fost fff atenta in sarcina, nu am luat absolut nici un medicament, nu am avut nici macar o amarata de raceala, nimic nimic care ar fi putut sa duca la asa ceva! si totusi s-a nascut cu problema aceasta! asa a vrut dumnezeu! norocul nostru e ca este reparabila chirurgical si acuma am facut deja o operatie, mai avem de facut una si va fi ok! nu e neaparat , asa cum ziceai sa iei medicamente ca sa apara malformatii! si tot la fel, poti lua medicamente si sa fie totul in regula! cel mai bine e sa urmaresti atent sarcina si sa stai linistita, ca linistea ta face cel mai mult bine la bebe! eu iti tin pumnii sa fie totul bine, sa treci cu bine de teste si sa ai un bebe frumos si sanatos! sarcina usoara iti doresc!
catalina_gabriela
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Imi pare rau ca nu am mai fost prezenta pe forum in ultimul timp, dar in toata aceasta perioada am fost prietena cu ligheanul. Intelegeti voi.
Traiesc insa cu speranta ca totul va fi bine in final, desi am inteles de la un medic ca marfofetala nu iti poate raspunde la toate intrebarile si ca exista malformatii care se pot evidentia abia la 24 saptamani si chiar la 34 saptamani cand cum spunea el "stii si la ce te mai ajuta ca stii".
Cred in Dumnezeu si sper ca daca EL mi l-a dat inseamna ca are un destin pe acest Pamant.
Doamne ajuta !
dianaa
ecografia de la 16-18 saptamani face parte din triplu test in urma caruia obtii o evaluare statistica a riscului de malformatii. Ecografia morfofetala se face intre saptamanile 20-24 si este cea mai completa ca si evaluare a malformatiilor prezente (nu mai e vorba de risc, ca la 16 saptamani, ci aflii daca are sau nu). E foarte important ca aceasta ecografie sa-ti fie facuta de un medic foarte competent!!! Si eu zic ca e foarte important sa stii! Bebelusul te-ai hotarat deja sa-l tii, si daca, Doamne fereste are vreo malformatie (Doamne fereste!) poti afla daca este rezolvabila dupa nastere (sau poate chiar in timpul sarcinii, desi nu sunt sigura ca asta se poate si la noi in tara 2.gif ) sau cum trebuie sa te pregatesti pentru a rezolva sau accepta eventuala problema. Fii optimista totusi, multe burtici au luat medicamente in sarcina si au nascut bebei perfect sanatosi! Asa ca este important sa aflii, chiar si in situatia in care nu mai poti face nimic decat sa accepti si sa iei o hotarare in cunostinta de cauza. Lipsa de informatie corecta nu duce decat la frica inutila si superstitii. Curaj! 6.gif
Mica_123
Catalina imi pare tare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva, si eu am asteptat un an jumatate sa reman insarcinata si nici nu vreau sa ma gandesc ca se poate intampla ceva rau. M-am bucutat sa aud ca te-ai hotarat sa pastrazi sarcina. Daca te rogi la Dumnezeu totul va fi bine. Fii optimista.
Dar felelor cred ca ar trebui deschis un subiect nou in care fiecare sa spuna numele medicilor la care au fost si nu au fost tratate corespunzator macar sa stim de cine sa ne ferim. Poate ceva publicitate negativa ii mai sperie. Toate care au trecut prin experiente neplacute din cauza medicilor ar trebui sa ne spuna numele acestor medici sa existe o asa zisa lista neagra. Eu am ramas profund marcata ca astfel de expreriente urate sunt intalnite totusi destul de des.
Mai stie cineva ceva de sotia lui Ionut.
niculescu_laura
Subscriu la ceea ce tocmai a scris dianaa. triplul test (sindromul down, edwards si de tub neural) iti indica posibilele malformatii. Eu l-am facut la 14 sapt, iar eco morfologica la 22 sapt. Practic la cea morfologica se analizeaza fiecare particica in parte a lui bebe si anume:
- neurocraniu, viscerocraniu
- coloana vertebrala, grilaj sterno-costal, omoplati, clavicule, oase coxale, segmente scheletice ale memmbrelor
- cutie craniana, cerebel
- morfologia fetei
- regiune cervicala
- perete toracic, perete abdominal
- cord
- stomac, splina, ficat, anse intenstinale, rinichi
asta asa in mare ca sa ai o idee, plus placenta, lichidul amniotic şi canalul cervical.
Eu am facut morfologica la Medsana (Primaverii) la conf.dr. Herghelegiu, care am inteles ca este un medic foarte bun. Mi-am facut programare la el cu 2 luni inainte, ca sa stii ca altfel nu este loc.
Pastreaza sarcina totusi macar pana atunci. Imi inchipui prin ce chinuri treci si prin ce framantari dar mogaldeata aia mica din tine merita macar sansa asta. Gandeste-te ca nimic nu e intamplator si ca toate ne sunt date sa le traim cu un scop.
Poate reusesti sa-ti faci programare pentru un control obisnuit tot la Medsana. Au medici buni.
Succes si ramai pe aici pe aproape sa mai vorbim.

Iti dau si un nr de telefon pt programare: 4108543 sau poti sa intri pe site-ul Medsana.
ilish
Imi pare rau sa aud de ce s-a intamplat si iti tin pumnii sa fie totul ok si pentru tine si pentru bebe. Am o prietena la CM Unirea si stiu ca doctorul respectiv nu va mai face consultatii la ei.

Nu stiu daca ai facut o reclamatie la ei / Colegiul Medicilor sau e doar o reactie la discutia noastra 3.gif

Tine-ne la curent cu ce se intampla sa stim ca sunteti ok amandoi.
Miru
CITAT(ilish @ Aug 11 2006, 05:53 PM) [snapback]93705[/snapback]

Am o prietena la CM Unirea si stiu ca doctorul respectiv nu va mai face consultatii la ei.

Nu stiu daca ai facut o reclamatie la ei / Colegiul Medicilor sau e doar o reactie la discutia noastra 3.gif

Sper ca reactia CM Unirea nu se va limita la atat. Nu ca ar putea compensa raul pricinuit, dar pot face mai mult!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.