Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Anticonceptionale
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
dutzica
Ash dori sa va intreb .... cat se face pauza intre anticonceptionale, shi la cat timp?
eu am luat de mai bine de 1 an de zile...de fapt de 14-15 luni...shi am facut pauza...defat sunt in pauza...este a 2a luna...ar mai trebui sa fac?

lol.gif

mersi!!!
va pup!!!

andreea - cluj napoca
catutza
Eu stiu ca se face o pauza de 1 luna la 6 luni de pastile luate (eu faceam 1 luna la 1 an! :-( )
AllyMcBeal
Eu am facut pauza 3 luni inainte de a incepe sa proiectez bebe 2.
andreea.talpes
eu stiu ca trebuie sa faci pauza cel putin o luna la un an.

dar fii atenta, ca dupa ce intrerupi pastilele, riscul de a ramane insarcinata este mai mare. ( nu stiu daca iti doresti sau nu).

eu mi-am propus sa raman insarcinata, stiind di experienta unor prietene ca dureza ceva vreme (6 luni-1) an, si prin urmare, am intrerupt pastilele, iar doua luni mai tarziu, eram deja graviduta. cu atat mai mult cu cat am uter lateroversat (cred ca sa se cheama) si mi s-a spus ca ar putea fi dificil sa raman insarcinata.

salutari!
kry
:? am si eu o dilema...iau diane 35 de 3 ani si ceva...nu am facut pauza deloc, medicul mi-a spus ca nu e cazul sa fac pauza decat atunci cand vreau sa am un bebe. ei bine, acum vreau.
Cat timp trebuie sa fac pauza inainte de a ramane insarcinata?
orsi
buna sunt Orsi :lol:
trebuie sa marturisesc ca de mult timp sunt inregistrat dar numai acum am curaj sa scriu ... :smt024
cu prietenul asa am decis ca vrem un bebe :smt038
eu am facut trei luni de pauza, am luat pastile Desorel ...
am fost la medic, am intrebat ce parere are, si daca e de ajuns 3 luni
mi a zis ca da, 3 luni este recomandat...
asa ca deja au trecut 3 luni si daca totul a iesit bine deja trebuie sa fiu in 1 saptamana de sarcina... nu zic nimic sigur inca nu am facut nici un test das sper din tot sufletul....

eu zic daca organismul vostru este pregatit e deajuns 3 luni....daca este pregatit atunci sigur o sa reusiti cu bebe
Anonymous
sunt moni si eu am luat diane 35 si dupa 2 luni de intrerupere am ramas gravida. eu iti spun ca daca vrei sa ramani gravida sa nu iei nici un medicament , eu am luat antibiotice ca nu stiam ca sunt gravida si nu stiu daca bebele meu e bine azi voi merge la doctor. MULTA BAFTA SI AI GRIJA
kry
va multumesc pentru raspunsuri, am renuntat la anticonceptionale luna aceasta si sper sa se intample in curand Minunea.
Moni, sper ca totul e ok cu bebele, am sa am grija cu medicamentele.
Numai bine.
gugulet
buna fetelor,

eu sunt in perioada de pauza ... :-D ... eu am luat mai mult de 2 ani anticonceptionale mai exact "Novynette" , dar bineinteles sub stricta supraveghere a unui ginecolog si a unui medic generalist specializat pe contraceptie. Din fericire pentru mine este aceeasi persoana.
Inainte de a ma hotara ca vreau bb am discutat cu ea si m-a sfatuit ca nu are rost ca eu sa fac o intrerupere mai mare de 2 luni. Mi-a explicat ca pauza depinde mai ales de ce fel de anticonceptionale ati folosit.

Sper ca v-am fost de ajutor... concluzia mea este ca trebuie intrebat un medic de specialitate.

Va pup si numai bine :smt058
mariniqa
buna,
eu am luat logest 1 an si jumatate.apoi am mai luat inca un an NOVINETTE.
am intrerupt.
pe 3 iunie am avut ciclul normal. apoi a intarziat (intre timp am facut doua teste de sarcina si ambele au fost negative)si a revenit pe 30 iulie.
de atunci nimic. dar nu am simptome specifice.
sa fie o dereglare din cauza intreruperii pastilelor?
Mariana M.
mariniqa nu-ti fa probleme din cauza intirzierii, de obicei asha se intimpla daca nu mai iei anticonceptionale. Eu de expl cind am renuntat la pastile am inceput sa am ciclu neregulat si chiar la diferente mari, uneori ma duceam sa-mi iau teste de sarcina asha de mult imi intirzia; dar cu timpul se regleaza ai sa vezi.
Nu va mai faceti probleme din cauza asta ..o sa fie totul bine, numai ca organismul are nevoie de mai mult timp pt a se regla.
Pupici si multa sanatate!
mariniqa
multumesc pentru informatie.m-am mai linistit. lol.gif
Miha2005
Eu iau anticonceptionale Mercilon de 8 ani.La anul ma gandesc ca va fii timpul sa-mi aduc si eu pe lume un puiut. Nu stiu dupa asa perioada cat ar trebui sa fac pauza? a mai trecut cineva printr-o experienta asemanatoare? Dupa ani de anticonceptionale se poate ramane gravida fara probleme? Va multumesc ft.mult
gugulet
Miha2005 draga,

Nu cred ca se pune problema cum o pui tu... draga mea de ramas gravida sigur vei ramane ... si cel mai sigur daca nu ai grija chiar din prima luna de intrerupere. Este am inteles cea mai fertila. Caci ce se intampla in timp ce tu iei anticonceptionale ovulatia nu este deplina. Si atunci in momemntul cand le-ai intrerupt are loc o explozie.
Se poate ramane si asa ... cf. medicului e necesara doar prima luna pauza iar apoi deja daca totul este ok ginecologic adica nu ai nimic la ovare si la uter atunci primesti unda verde.
Cu ramasul este un pic altfel acolo e nevoiie de munca si mai ales multa dragoste zic eu. In rest rabdare. Dar bineinteles medicul meu spune intotdeauna ca nici o femeie nu seamana cu cealalta.
Eu zic ca trebuie mers la gine dupa ce te hotarasti sa intrerupi si discutat cu el. Apropo eu am luat 5 ani jumate cu mici intreruperi pe la inceput.

bafta multa. 3.gif
byby
CITAT(AllyMcBeal @ Jul 13 2005, 05:28 PM)
Eu am facut pauza 3 luni inainte de a incepe sa proiectez bebe 2.
[snapback]3662[/snapback]

ai idee la cat timp dupa intreruperea de anticonceptionale(microginon) pot sa am un bebe? 17.gif
anaida
Draga byby, eu am luat anul trecut microginon (vreo 5 luni, apoi le-am intrerupt, pt ca urma sa fac o cauterizare a unei rani pe col si niste dozari hormonale care ar fi fost influentate de anticonceptionale)...pana prin octombrie. Dupa cauterizare am avut 6 sapt de pauza in viata sexuala (la recomandarea medicului), deci nu aveam cum sa raman dupa intreruperea pastilelor. In februarie am ramas imediat gravida (prima luna fara nici o protectie)...asa ca...poti ramane imediat, adca nu te protejezi altfel. Un medic iti va da insa sfatul cel mai bun!
byby
:
CITAT(anaida @ Oct 4 2005, 12:57 PM)
Draga byby, eu am luat anul trecut microginon (vreo 5 luni, apoi le-am intrerupt, pt ca urma sa fac o cauterizare a unei rani pe col si niste dozari hormonale care ar fi fost influentate de anticonceptionale)...pana prin octombrie. Dupa cauterizare am avut 6 sapt de pauza in viata sexuala (la recomandarea medicului), deci nu aveam cum sa raman dupa intreruperea pastilelor. In februarie am ramas imediat gravida (prima luna fara nici o protectie)...asa ca...poti ramane imediat, adca nu te protejezi altfel. Un medic iti va da insa sfatul cel mai bun!
[snapback]7024[/snapback]

mecy mult pentru raspuns daca e ceva luna 63.gif : asta te tin la curent pupici
kry
am intrerupt anticonceptionalele de doua luni si nu am ramas insarcinata.sunt tare dezamagita. 2.gif In plus , am si niste dureri ingrozitoare, la fel cum aveam inainte de a lua diane. daca mi-a blocat ovulatia si nu mai pot sa fac bebe? ce ma fac? stiti mai multe detalii despre diane 35 si sarcina? cray.gif
meggy
kry nu dispera!!! Si eu am renuntat la pastile acum un an si o luna, iar in iunie am hotarat sa facem BB dar ...se lasa asteptat. Am fost la medic am facut toate analizele, eco transvaginala, examen ginecologic complet etc. Dr au spus ca totul este ok si eu ii cred, asa ca acum urmaresc ovulatia, imi iau temp, monitorizez foliculii.....si astept. In legatura cu durerile si la mine este la fel. Am dureri ingrozitoare exact cum aveam inainte de a lua pastilele. Eu am luat 4 ani triquilar sub monitorizarea dr. Mergeam la cel putin 6 luni la control. Tot ce pot sa iti spun este ca asa cum am spus si eu am dureri ingrozitoare dar dr mi-a spus ca nu am ovarele sau trompele blocate sau infundate si anticonceptionalele nu produc srterilitate. ca sa iti verifici daca ai ovulatie cumpara-ti de la farmacie teste de ovulatie si alea nu dau gres. Iti doresc toate cele bune.
byby
CITAT(kry @ Oct 4 2005, 02:56 PM)
am intrerupt anticonceptionalele de doua luni si nu am ramas insarcinata.sunt tare dezamagita. 2.gif In plus , am si niste dureri ingrozitoare, la fel cum aveam inainte de a lua diane. daca mi-a blocat ovulatia si nu mai pot sa fac bebe? ce ma fac? stiti mai multe detalii despre diane 35 si sarcina? cray.gif
[snapback]7036[/snapback]

ai incredere si eu ma aflu in aceasi situatie dar eu am lut microginon si luna trecuta cand mi-a venit ciclu am avut niste dureri ingrozitoare dar nu gandesc asa departe ca tine nu te speria nu a fost sa fie (eu de cinci luni nu mai iau anticonceptionale si nimic astept luna de luna poate poate) sa vedem luna asta o fi cu noroc pentru amndoua 63.gif
byby
CITAT(meggy @ Oct 4 2005, 03:09 PM)
kry nu dispera!!! Si eu am renuntat la pastile acum un an si o luna, iar in iunie am hotarat sa facem BB dar ...se lasa asteptat. Am fost la medic am facut toate analizele, eco transvaginala, examen ginecologic complet etc. Dr au spus ca totul este ok si eu ii cred, asa ca acum urmaresc ovulatia, imi iau temp, monitorizez foliculii.....si astept. In legatura cu durerile si la mine este la fel. Am dureri ingrozitoare exact cum aveam inainte de a lua pastilele. Eu am luat 4 ani triquilar sub monitorizarea dr. Mergeam la cel putin 6 luni la control. Tot ce pot sa iti spun este ca asa cum am spus si eu am dureri ingrozitoare dar dr mi-a spus ca nu am ovarele sau trompele blocate sau infundate si anticonceptionalele nu produc srterilitate. ca sa iti verifici daca ai ovulatie cumpara-ti de la farmacie teste de ovulatie si alea nu dau gres. Iti doresc toate cele bune.
[snapback]7039[/snapback]

scuze meggy sunt noua si incerc sa invat una alta
40.gif
kry
11.gif va multumesc fetelor, incep sa ma linistesc, am fost tare dezamagita.sper sa fie data viitoare mai bine. o sa incerc testul de ovulatie, 40.gif , multumesc de sfat, la asta nu m-am gandit.
11.gif
byby
meggy si cum se folosesc testele de ovulatie?
meggy
CITAT(byby @ Oct 4 2005, 05:11 PM)
scuze meggy sunt noua si incerc sa invat una alta
40.gif
[snapback]7051[/snapback]

Byby tu ce ai inteles din ce ti-am spus eu????? Daca crezi ca ti-am zis din rautate te inseli...Imi pare rau daca asa suna, eu am vrut doar sa iti spun ceea ce am invatat si eu de pe aici si sa te incurajez. Imi cer scuze daca te-a suparat mesajul meu. N-am inteles de ce ai scris ce ai scris mai sus. poate imi explici te rog....chiar as vrea sa stiu....
8.gif 8.gif 8.gif
meggy
11.gif Pai de obicei intr-o cutie sunt 3 teste de ovulatie. Incepi sa iti faci un test cam in a 8-a zi a Cm-ului si daca apar doua liniute inseamna ca peste 24 de ore o sa ai ovulatie (unele teste iti spun ca in urmatoarele 2 zile vei avea ovulatie, asta o sa citesti pe prospect) iar daca nu apar cele doua liniute, dupa doua zile mai repeti cu urmatoarea banda si cam tot asa. cel mai bine o sa intelegi din prospect pt ca unele teste difera. Dezavantajul este ca daca ai ovulatie tarzie cum am eu o sa cam cheltuiesti ceva bani pt ca o sa tot faci la teste......La noi o cutie de teste de ovulatie costa cam 90.000 lei si contine 3 benzi. >Bafta.
byby
CITAT(meggy @ Oct 4 2005, 04:27 PM)
Byby tu ce ai inteles din ce ti-am spus eu????? Daca crezi ca ti-am zis din rautate te inseli...Imi pare rau daca asa suna, eu am vrut doar sa iti spun ceea ce am invatat si eu de pe aici si sa te incurajez. Imi cer scuze daca te-a suparat mesajul meu. N-am inteles de ce ai scris ce ai scris mai sus. poate imi explici te rog....chiar as vrea sa stiu....
8.gif  8.gif  8.gif
[snapback]7056[/snapback]

scuza-ma te rog am inteles gresit ... mecy mult pentru raspuns despre (testele de ovulatie) nu prea am de unde sa invat una alta... te pup, mercy mult 6.gif
meggy
6.gif 8.gif
Minola
dc vrei sa faci un bebe tb sa astepti cel putin 2 luni dc nu pauza se face 3 luni eu asa stiu
byby
am luat 3 ani de zile anticonceptionale(microginon) fara pauza acum 6 luni am decis sa le intrerup pentru a ramane insarcinata. dar pana acum nu am ramas am citit pe ici pe colo ca administrarea pe termen lung a anticonceptionalelor duc la sterilitate este oare adevarat? va rog lamuriti-ma 20.gif
elenado
Si eu am luat anticonceptionale mai multi ani si am facut o pauza de cateva luni inainte de a ramane insarcinata. Am ramas din prima luna cand am incercat. Deci nu cred ca asta e cauza. Trebuie sa mergi la un control amanuntit, sa-ti faci niste analize...ca sa gasesti cauza. Succes!
adrianad
eu am luat 4 ani mercilon , si am rams insarcinata dupa un an de la intreruperea anticonceptionalelor. Am inteles ca este posibil sa treaca o perioada pana isi revine corpul la normal sau se elimina anumite substante.
anaida
Si eu am luat anul trecut microginon timp de cateva luni. Le-am intrerupt in octombrie, pt ca trebuia sa fac niste dozari hormonale (inca nu mi se intrerupsese lactatia dupa primul copil, desi el nu mai sugea de 6 luni). In februarie m-am hotarat sa mai fac un bebe si am ramas imediat...asa ca nu cred ca pastilele sunt de vina!
AdrianaC
Nu sunt de vina pastilele, mai incercati !

Poti sa mergi si la un control sa vezi despre ce e vorba. Si eu am facut ca si tine, am luat mult timp microginon, si dupa ce le-am oprit nu mai ramaneam. Dupa vreo 5 luni de incercari am mers la doctor sa vad despre ce e vorba, mi-a spus ca e totul in regula si ca sa incercam mai insistent 24.gif . Daca tot nu reusesc nici luna respectiva sa ma duc la el la 1 sapt dupa data primei zile a menstruatiei sa imi faca nu stiu ce analize.

Dar, nu a mai fost cazul 3.gif
iman99
si eu am luat 3 ani anticonceptionale..iar cand ne-am hotarat sa fecam bebe le-am intrerupt..o luna am avut grija sa nu raman..si luna urmatoare ne-am pus pe treba si a prins 9.gif mwah.gif ..deci nu cred ca pastilele ar avea un efect din contra se spune ca ramai mult mai repede dupa pastile..asa am auzit eu.......mai incercati..sa dea Dumnezeu sa reusiti 6.gif 8.gif
meggy
Eu am luat 4 ani neintrerupt triquilar iar dupa un an de la intreruperea lor am ramas insarcinata. De altfel dr mi-a spus ca uterul se micise foarte mult neavand ovulatie si el mi-a recomandat sa renunt cat mai repede la ele, iar mai apoi am facut un trat de marire a uterului. Asta a fost la mine nu spun ca este ceva general. cel mai bine ar fi sa faci o consultatie cat mai repede. succes.
abuelito
as vrea sa stiu cat dureaza efectul pastilelor anticonceptionale dak au fost folosite timp de un an
ana iulia 29
CITAT(abuelito @ Jul 13 2006, 08:42 PM) [snapback]83377[/snapback]

as vrea sa stiu cat dureaza efectul pastilelor anticonceptionale dak au fost folosite timp de un an

Pana in momentul in care le intrerupi!
dar de ce intrebi? 39.gif
MELA21
Pey eu zic ca 24 de ore dupa ce le-ai intrerupt...dar daca intrebi asta pentru a stii daca poti sa ramai graviduta eu zic sa consulti inainte medicul...pentru ca totusi le-ai luat timp de un an de zile.... 3.gif
Roxanel
CITAT(abuelito @ Jul 13 2006, 06:42 PM) [snapback]83377[/snapback]

13.gif Pai fiecare pastila dureaza 24 ore. Nu e ca daca ai luat un an esti protejata inca un an sau doi sau trei fara sa mai iei. In momentul in care ai intrerupt adio protectie. De luna urmatoare ramai gravida. Chiar mai repede decat te astepti.
dianamariad
eu am luat cativa ani (bineinteles cu pauza de rigoare) si a durat vreo doi ani pana sa pot ramane insarcinata... Dar nu e o regula. Asa a fost la mine...in plus, ca sa nu mai fiu panicata (eram putin in panica...credeam ca am ceva...) am luat si ceva medicamente pentru fertilitate.
monciq
Esti protejata din ziua in care ai luat prima pastila,iar efectul pe termen scurt dureaza 48 de ore dupa un act sexual neprotejat, dar acest lucru cred ca il vei regasi si in prospect.Exista anumite contraceptive, de ex. Postinor,al carui efect dureaza 72 ore dupa contactul sexual.Deci e bine de citit prospectul ....asta-i pe termen scurt.
Pe termen lung,efectul contraceptiv duce la blocarea ovulatiei din mijlocul ciclului menstrual.
Dupa 12 luni de administrare a pastilelor contraceptive este indicata o pauza de 1-2 luni, pentru deblocarea ovulatiei, cu o protectie locala (prezervativ) obligatorie, pentru prevenirea unei sarcini. Ovulatia poate reveni imediat din prima luna de pauza sau in urmatoarele 3-6 luni. Daca perioada de administrare a fost de 3 ani fara pauza, exista riscul de sterilitate, prin absenta ovulatiei.Atentie ca antibioticele, barbituricele si neurolepticele scad efectul contraceptivelor. Bafta! mwah.gif

ana iulia 29
CITAT(monciq @ Jul 15 2006, 05:57 PM) [snapback]83795[/snapback]

Esti protejata din ziua in care ai luat prima pastila,iar efectul pe termen scurt dureaza 48 de ore dupa un act sexual neprotejat, dar acest lucru cred ca il vei regasi si in prospect.Exista anumite contraceptive, de ex. Postinor,al carui efect dureaza 72 ore dupa contactul sexual.Deci e bine de citit prospectul ....asta-i pe termen scurt.
Pe termen lung,efectul contraceptiv duce la blocarea ovulatiei din mijlocul ciclului menstrual.
Dupa 12 luni de administrare a pastilelor contraceptive este indicata o pauza de 1-2 luni, pentru deblocarea ovulatiei, cu o protectie locala (prezervativ) obligatorie, pentru prevenirea unei sarcini. Ovulatia poate reveni imediat din prima luna de pauza sau in urmatoarele 3-6 luni. Daca perioada de administrare a fost de 3 ani fara pauza, exista riscul de sterilitate, prin absenta ovulatiei.Atentie ca antibioticele, barbituricele si neurolepticele scad efectul contraceptivelor. Bafta! mwah.gif

Si cu Postinorul asta e dubios...sora mea a ramas gravida, chiar daca a luat imediat pastila, asa ca, nu se stie niciodata!
orsi
buna

eu am intrebarea ce se intampla daca raman insarcinata duma terminarea pastilelor anticonceptionale?
help.gif
multumesc mut pt atentie?
freedelia
NU se intampla nicmic, este cazul meu, la ambele sarcini.
kry
Ei, Orsi, bine-ai revenit. ce mai faci? noi suntem tot aici, ne-am mutat la " clubul viitoarelor burtici", daca vrei te asteptam acolo. Din cate stiu eu, singura problema care ar putea sa apara daca ramai insarcinata in prima luna dupa intreruperea pastilutelor ar putea fi o sarcina gemelara. Te pup si...spor la treaba. mwah.gif
Arinna
CITAT(orsi @ Jul 31 2006, 01:18 PM) [snapback]89724[/snapback]

buna

eu am intrebarea ce se intampla daca raman insarcinata duma terminarea pastilelor anticonceptionale?
help.gif
multumesc mut pt atentie?

Nu cred ca se intampla nimic (exista copiii sanatosi care au fost facuti cu tot cu anticonceptionalele luate de mama), totusi medicii recomanda o pauza de 2-3 luni de la intreruperea contraceptivelor orale si pana la instalarea sarcinii, perioada in care se folosesc metode contraceptive de bariera (prezervativ, diafragma, foite sau geluri spermicide).
freedelia
Dar daca nu se intampla nimic, de ce acesta recomandare??? Intreb si eu, ca nu am reusit niciodata sa gasesc raspusul la aceasta intrebare.
danac
CITAT(freedelia @ Aug 17 2006, 08:31 AM) [snapback]94932[/snapback]

Dar daca nu se intampla nimic, de ce acesta recomandare??? Intreb si eu, ca nu am reusit niciodata sa gasesc raspusul la aceasta intrebare.

chiar nu se intampla nimic...eu citeam in urma cu cateva zile parerea domnului doctor tutunaru, un om deosebit, un profesionist as zice...care zicea ca poti lasa oricand anticonceptionalele pentru a ramane insarcinata...nu recomanda nici o pauza, chiar glumea zicand ca daca vrei sa ramai nu mai lua pastile...am si eu o intrebare, nu m-a interesat pana acum nici nu stiu ce mi-a venit 10.gif ...eu cand eram copil am avut hepatita(am luat prin sange din cauza unei inconstiente care mi-a facut vaccin cu ac infestat asa ca mare grija!) si din cauza asta medicul mi-a interzis sa iau pastile ACO...dar intrebarea mea este...ACO locale am voie? adica mai face reclama la TV la ovule si ma gandeam sa incerc dupa ce nasc...ca sunt bune si in perioada de alaptare, cel putin asa zice prospectul...are cineva idee? sau a trecut prin asta? mersi mwah.gif
atia
buna tuturor! ma numesc iulia si am 20 de ani si ceva. anul trecut in noiembrie am fost diagnosticata cu chisturi ovariene. am facut tratament pana pe 1 august cu yasmin. inainte de a termina anticonceptionalele, am fost la un control ginecologic si doctorul mi-a spus ca mai am doar un chist pe partea stanga. acum as vrea sa va intreb: daca raman insarcinata din prima luna dupa ce am intrerupt anticonceptionalele exista vre-un risc pt copil?

va multumesc din suflet
Arinna
CITAT(atia @ Aug 31 2006, 11:41 AM) [snapback]98697[/snapback]

buna tuturor! ma numesc iulia si am 20 de ani si ceva. anul trecut in noiembrie am fost diagnosticata cu chisturi ovariene. am facut tratament pana pe 1 august cu yasmin. inainte de a termina anticonceptionalele, am fost la un control ginecologic si doctorul mi-a spus ca mai am doar un chist pe partea stanga. acum as vrea sa va intreb: daca raman insarcinata din prima luna dupa ce am intrerupt anticonceptionalele exista vre-un risc pt copil?

va multumesc din suflet

Dupa cum ai vazut in cele scrise mai sus parerea aproape unanima este ca nu e niciun risc pentru copil, totusi, din precautie, ai putea astepta 2-3 luni! Desi,cum am mai zis, cunosc un copil perfect sanatos care a fost conceput cand mama lua anticonceptionale (intra in cela2-4% de eroare) asa ca mult succes! mwah.gif

CITAT(freedelia @ Aug 17 2006, 08:31 AM) [snapback]94932[/snapback]

Din "precautie", asta e termenul pe care-l folosesc medicii si cred ca e mai degraba un fel de a elimina de pe lista posibilelor temeri si griji ale viitoarelor mame efectele potentiale ale contraceptivelor orale! mwah.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.