dutzica
Jul 8 2005, 08:10 PM
deshi am trecut printr-o cauterizare...nu prea shtiu ce inseamna ea...sau mai bine zis ce urmari are...
tocmai mi-am facut curaj shi am sunat-o pe doctoritza mea..shi mi-am facut programare pe luni...la o a 2a cauterizare..( ca cica nu a acoperit tot... :-( )...asha ca luni...inca o cauterizare..apoi inca 2 saptamani de tratament....sper insa din tot sufletul sa nu-mi afecteze viata mea ca viitoare mamica..ce sper ca voi fi peste cativa anishori....
Apropos..daca shtie cineva....am mai citit pe internet ca dupa cauterizare..pe femei le chema dr. la "pansat"..mie nici nu mi-a pomenit doctorul de asta...
va rog frumos..daca shtie cineva mai multe despre asta...sa-mi spuna...
orice sfat e bineprimit...
mersi frumos !!!
V-am pupat!!!
:oops:
danee
Jul 11 2005, 07:22 PM
[b]Buna, dutzica!
Eu am facut cauterizare acum cateva luni. Initial si mie mi-a spus ca s-ar putea sa mai vin la o doua cauterizare pentru ca rana era destul de mare, dar s-a vindecat frumos si nu a mai fost nevoie.
Pansatul inseamna de fapt niste prafuri pe care ti le da pe rana ca sa se vindece.
Nu te impiedica sa fii mamica, ci dimpotriva. E foarte bine ca ai facut aceasta cauterizare, care da uneori si cancer daca nu e tratata la timp.
maritza
Jul 14 2005, 11:45 AM
Eu am facut cauterizare aum 3 ani, cu un an inainte sa raman gravida. Am urmat un tratament de 6 saptamani, ma duceam in fiecare saptamana la pansat. Cauterizarea in sine inseamna arderea cu un aparat a ranii de pe col. Rana de pe col impiedica inseminarea deoarece este un mediu acid si omoara spermatozoizizii. Este bine ca ai facut cauterizarea, pentru ca, in caz contrar, foarte putine sanse sa ramai gravida.
Pupici dulci de la Maria si Edy!
manuela staicu
Jul 14 2005, 06:05 PM
Cand am ramas gravida cu Maria, aveam o rana pe uter destul de mare. La primul consult ginecologic, cu sarcina, mi-a spus ca sarcina e in pericol din cauza ranii si cu am si un polip in spatele placentei, in afara de asta copilul este prea jos(deci iminenta de avort). Va dati seama prin ce am trecut. In luna a cincea disparuse si polipul si rana pe uter. Cica de la placenta. Eu nu stiu exact de ce, din punct de vedere medical, dar stiu ca a fost o minune.
dutzica
Jul 14 2005, 10:26 PM
Vreau sa va multumesc tuturor care mi-ati scris pana acuma..despre cauterizare shi nu numai....am o veste foarte buna pe care ar vreau s-o impart cu voi !!!
Am fost acu' 2 zile la "cauterizare" shi pe cand sa inceapa ....am primit cea mai buna veste din ultimul timp, ca nu mai trebuie sa ma cauterizeze.....
mi-a zis ca am un col perfect shi curat ..!!! asa da veste!!!
aveam nishte emotii.... :-(
dar a trecut shi acuma mi-a luat o piatra de pe inima....
mi-a spus ca dupa cauterizarea respectiva , mi-a mai ramas rana ..de la o posibila infectie..sau ceva de genu'...important este ca am scapat .....
Va pup dulce de tot !! :smt058 !
adana
Apr 19 2006, 10:42 AM
am descoperit o leziune pe col inaintea nasterii. acum doresc sa o tratez. am facut testul. rezultatul este papanicolau intens inflamator. am fost trimisa la alte analize si am primit un tratament: 8 fiole de polidin iv, 6 ovule de poligynax si spalaturi vaginale cu tantum rosa.
oricum, intrebarea mea este cam cat sa platesc pentru fiecare din consultatii (tot 500.000 ca la controalele de la nastere

) si cat pentru cauterizare.
merg la filantropia. as putea merge si la cretulescu, dar nu stiu daca e mai avantajos. acelasi medic.
si daca este cineva care a trecut printr-o experienta similara astept si alte informatii utile.
multumesc.
Anna
Apr 20 2006, 04:12 PM
Daca faci tratament pentru leziunea de col de ce te duci la cauterizare?
Eu am avut asa ceva si dupa tratament, nu a mai fost nevoie de cauterizare, pentru ca s-a inchis foarte bine!
Eu zic ca pentru un control normal la ginecologie, 300 mii sunt suficienti, iar pentru o cauterizare, sincer nu stiu!
crisac
Apr 20 2006, 04:23 PM
Nu stiu cum e cu tratamentul, insa eu am facut cauterizare dupa 8 luni de la nastere. Mi-a facut-o medicul cu care am nascut, la cabinetul sau, si m-a costat in jur de un milion (nu mai stiu sigur). Poligynax am folosit si eu de multe ori, dar se pare ca nu prea au fost eficiente. Sanatate si sper sa nu ai nevoie de cauterizare.
maria75
Jul 21 2006, 03:32 PM
Trebuie sa fac conizatie pt ca am o rana pe col. Cat eram gravida, internata in spital, am avut colege de salon mamici care au fost ,,operate", li s-a facut anestezie generala , totul a durat ft putin , max 20 min, si in aceeasi zi au plecat acasa. Stie cineva cum e? A facut cineva ceva de genul asta? Doare dupa?
Miru
Jul 21 2006, 06:21 PM
Nu cunosc termenul de conizatie, dar acum 7 ani am avut o rana pe col care a trebuit sa fie cauterizata. Cauterizarea s-a facut cu anestezie locala, nu a durut deloc si am plecat imediat la serviciu!... M-am mai dus de cateva ori sa schimbe pansamentul si gata, am scapat. De atunci merg cel putin anual la control, fac testul Babes-Papanicolau, dar nu am mai avut probleme, nici dupa nastere. Nu stiu daca e acelasi lucru, sper sa te ajute.
monciq
Jul 21 2006, 11:07 PM
Nici eu nu cunosc termenul de conizatie...daca insa te referi la cauterizare, pentru ca spui de o rana pe col, atunci iti pot spune ca interventia dureaza pe masura ranii, daca e mai mare mai mult si invers, nu doare,e fara anestezie si durerea e suportabila frica e mai mare ca durerea de fapt, vei pleca linistita acasa dupa aceasta cauterizare, ti se vor prescrie ovule pentru cicatrizare,daca nu cumva si inainte de aceasta, vei avea interdictie la baie generala, fara sex si vei reveni la control dupa aproximativ o luna. Succes si vindecare usoara!
Miru
Jul 26 2006, 11:46 AM
Maria, am gasit un topic cu explicatii foarte amanuntite, care te va ajuta:
Virusul HPVSe pare ca interventia la care te referi consta in amputarea unei parti din colul uterin.
maria75
Jul 26 2006, 02:13 PM
Da, despre asta e vorba. nu am mai facut si in cele 2 luni cat am stat in spital am avut colege de salon n femei care au facut asa ceva. Insa le aducea in salon cu perfuzii...erau cam terminate. Nu vorbeau, dormeau pina dupa masa apoi plecau acasa. Se tot vehicula termenul asta ca si cum ar fi fost arhicunoscut. De aceea am zis si eu cum am auzit. Cred ca o sa-mi faca anestezie deoarece fac rapid peste 20/13 tensiune in conditii de frica( mi-e frica de ace, branule, valvele de la consult ginecologic...de astea).
Da, Miru, citisem articolul respectiv. Deci voi ziceti ca nu doare.
Multam mult si revin cu impresii
Miru
Jul 26 2006, 02:37 PM
CITAT(maria75 @ Jul 26 2006, 03:13 PM) [snapback]88098[/snapback]
Deci voi ziceti ca nu doare.
Ai grija, eu am facut cauterizare, care, din cate inteleg, este altceva, mai putin invaziv.
Bafta, iti tinem pumnii!
antighin
Jul 30 2006, 05:34 PM
Buna.Si eu am avut o astfel de problema acum 2 ani.Am tinut un tratament cu ovule,pastile si bineinteles o igiena interna riguroasa.La sfarsit a fost nevoie de o cauterizare cu laser.Nu doare aproape deloc si dureaza 3 secunde.Apoi pauza sexuala 1,5 luni.Atunci a costat 400.000 lei.Pana sa prind curaj sa fac cauterizarea au trecut 2 ani,timp in care relatia sexuala era f.dureroasa.A durat atat pana sa ma decid pt.ca unele femei ziceau ca se va face iar rana,dar nu e adevarat.Nu ezita sa faci cauterizarea daca trebuie.Te v-a scuti de multe neplaceri.Multa sanatate.
josephine
Dec 20 2006, 05:16 AM
Colul sau cervixul uterin are 2 parti, endocervix, adica partea din interior, dinspre uter, si exocervixul, adica cea din exterior, dinspre vagin. Fiecate din aceste 2 parti este acoperita de niste celule, care impreuna formeaza un epiteliu, adica endocervixul e captusit cu epiteliu cilindric simplu, care secreta mucus, iar exocervixul este acoperit cu un epiteliu scuamos, ca si vaginul care il continua. Important nu e cum se numesc acestea doua, ci ca zona unde aceste 2 feluri de epiteliu se intalnesc, care se cheama "zona de tranzitie", si care este o zona cu risc pentru cancerul de col uterin.
Cervicita este inflamatia colului si poate fi acuta sau cronica. Ea apare din cauza florei bacteriene a vaginului, care agreseaza celulele endocervixului, acelea secretoare de mucus si le fac sa se transforme in celule scuamoase, ca cele ale exocervixului si vaginului, care sunt mai rezistente. Asta se cheama metaplazie scuamoasa. Daca infectia care o determina nu este tratata, cervicita devine cronica si celulele, care initial erau metaplazice(adica se transformau dintr-un tip de epiteliu in alt tip), acum pot deveni displazice, adica se transforma, ca sa se adapteze la injurie, dar nu mai seamana cu nimic din tesuturile normale, ceea ce duce in ani de zile la cancer.
Flora bacteriana exista in mod normal in vagin.
Displazia si cancerul se asociaza insa f. frecvent cu infectia cu anumite tipuri de papilomavirus, care se transmite sexual. De aia se recomanda anual PAPs dupa debutul vietii sexuale.
Ectopia este ceva normal, dar situat in alt loc decat trebuie. Nu e ingrijoratoare, inseamna ca linia la care se intalnesc cele 2 feluri de epiteliu serpuieste mai tare, sau ca exista vreo insula de epiteliu endocervical pe ectocervix(asta daca s-a recoltat un fragmentel din zona respectiva si s-a examinat la microscop). Ectopia nu este displazie.
Leziunile pe col (exo/endocervicite) nu se fac din nastere!
In momentul depistarii unei leziuni pe col se impun doua lucruri:
-examen citologic Babes-Papanicolaou, pentru depistarea unor eventuale displazii ale colului (modificari precanceroase);
Atentie!
TESTUL Papanicolau de secretie se face fara sa fi facut in prealabil spalaturi vaginale si fara contact sexual o perioada mai lunga.
-documentarea unei eventuale infectii vaginale(care se face fie prin examen de secretie vaginala, fie prin Papanicolaou).
Daca rezultatul Pap-testului e bun (PAP I sau PAP II) si se diagnosticheaza o infectie vaginala, primul pas in tratarea leziunii este tratarea infectiei. Dupa tratarea infectiei, medicul decide daca leziunea trebuie cauterizata sau se poate incerca un tratament cicatrizant.
Durerea resimtita la cauterizare depinde de sensibilitatea pacientei - adica pe unele femei le doare, pe altele nu. De regula nu se face anestezie pentru ca durata interventiei este foarte scurta.
Interventia se face in ambulator, nu necesita internare sau alte ingrijiri speciale in afara de un tratament local cu pulberi cicatrizante care se face cateva zile dupa aceea, tot in ambulator.
O leziune pe col nu trebuie neglijata, pentru ca poate degenera!
In caz de displazie sau orice fel de leziune pe col,nu se iau sub nici o forma anticonceptionale orale.
Displaziile cervicale, se produc in urma dezechilibrelor hormonale, in speta excesul de esterogen si lipsa progesteronului explica o echipa de doctori americani si norvegieni in cartea lor. Acestia au facut multe studii si cercetari in domeniu timp de aprox. 30 de ani, iar recomandarile facute de ei nu sunt pur teoretice ci au fost urmate de multe femei, iar ei le-au urmarit evolutia, si majoritatea femeilor(sunt si marturiile lor in carte), s-au vindecat in cateva luni, ma refer la displazia cervicala.
Ei recomanda pt. dispalzii cervicale si cervicite, acid folic si B6 pentru refacerea rapida a colului ca tratament astfel:
1.Folisiti un gel de dus aloe vera sau un acidophilus, inainte de culcare;
Zilnic:
2. Acid folic 400 mcg,
3. Vit. B6 25-50 mg,
4. Vit. B12 800-1200 mcg,
5. Vit. A 10.000 UI, luata pe cale orala SAU/SI picurat cu pipeta cateva picaturi pe cervix (insa sa fie numai vit. A pura)
6. Vit. E 400 UI
In timpul tratamentului se evita contactele sexuale, dar si anticonceptionalele, de asemenea si spalarea vaginala folosind geluri comerciale.
Tratamentul dureaza 2 luni.
Un alt tratament se mai face cu MIPROSEPT, sunt niste supozitoare/ovule pe baza de propolis, care se introduc in vagin.
elcris2
Dec 20 2006, 09:04 AM
si eu acum dupa nastere m-am pricopsit cu o mica leziune pe col de care dr mi-a zis ca nu e grav dar la vara sa vin sa m-a cauterizeze. Mi-e tare frica .
micri
Dec 20 2006, 09:13 PM
Tratamente naturiste pt. candidoze, tricomoniaze, micoze, condiloame(vegetatii veneriene produse de virusul HPV):
Se recomanda spalaturi vaginale cu ceai de galbenele, coada soricelului, pelin, musetel, la care se adauga Aloe Activator 1 lingura la 1 litru ceai, seara, inainte de culcare, tampoane intravaginale imbibate cu Aloe First, o data pe zi, timp de 3 ore (timp de 10 zile), badijonare intravaginala cu Aloe Propolis Creme seara, inainte de culcare (timp de 10 zile) si cura interna cu Aloe Vera Gel.
Medicii spun ca alaturi de propolis, aloe vera este extraordinara.
Tratament pt. condiloame:
crema de galbenele si tataneasa; tinctura de rostopasca(aplicatii locale); tinctura de muguri de plop(aplicatii locale); Propoderm si Plant Intim (comprese).
Deasemenea se ia si tinctura de echinaceea timp de 3 luni (cu pauze de 7 zile intre ele) cate 40 picaturi/ 3 ori pe zi in putina apa plata.
Tratament (timp de 6 luni):
- propolis 20 pic/zi,
- apilarnil 1/zi,
- vit. C 20 pic./zi
- ulei de catina 20 pic./ i (1 luna da, una nu, uleiul de catina)
- polen ( in stare naturalat ) o lgta. seara.
Tratament :
-echinaceea de 3ori/zi
- spalaturi vaginale (seara) cu Plant Intim solutie - exista si gel dar cu gelul nu se pot face spalaturi (solutia se dilueaza in apa calda si are in compozitie galbenele, musetel, coada soricelului si cimbru) si/sau cu ceai de pelin
- dupa spalaturi se unge cu Propoderm (atat cat se poate inainta in vagin)
- apoi se introduce un supozitor Miprosept
- in timpul zilei se mai poate unge cu crema de galbenele chiar si in interiorul vaginului.
Tratament(in cazul cervicitei, sau leziunilor pe col):
- irigatii cu marul lupului si pelin(1 data pe saptamana)
- ovule sau supozitoare cu propolis,
- echinaceaa(oral)
Tratament (recomandat de medicul oncolog-ginecolog):
- irigatii cu marul lupului sau pelin + extract din samburi de struguri ( Rotta natura ) + antioxidant complex( Walmark ) 1/ zi, + echinaceea 1 /zi
Atentie Marul lupului este o planta f. toxica, se foloseste excusiv extern!
Marul lupului se prepara astfel: 20 g de planta maruntita la un litru de apa rece.....lasat la macerat la rece minim 6 ore, se strecoara, apoi se incalzeste putin si se fac spalaturi vaginale, cu irigatorul.
Tot cu rol cicatrizant si dezinfectant sunt recomandate si spalaturile cu plante, in general galbenele, musetel, pelin, coada soricelului, etc... si bicarbonat(o lingura bicarbonat la un litru de ceai), de 2 ori pe saptamana, apoi ovule cu propolis timp de 20 de zile dupa ciclul menstrual.
Exista si la plafar un amestec de plante care e special facut pt. spalaturi vaginale.
Atentie: spalaturile vaginale nu se fac mai des deoarece distrug flora bacteriana normala a vaginului!
josephine
Dec 20 2006, 09:42 PM
In cazul HPV-ului cat si al herpesului genital: HERPIGEN spray + VIUSID.
1) HERPIGEN (EPIGEN) spray 60 ml
2) HERPIGEN lip cream 5 gr
HERPIGEN eliminates the symptoms provoked by the herpes virus in its different forms (genital, labial and varicella-zoster)
and by the in percentages superior to 90% of the treated cases. Results within 24 hour periods in some cases.
HERPIGEN, an all natural product for cold sores, herpes of all kinds. In the discomfort of lips, sores (Herpes) or an outbreak. HERPIGEN stops the pain and starts to work immediately. Excellent to carry in the evening for the after care of lip work. Comes in lip Cream. Spray for other parts of the body.
A specific product of high effectiveness and easy application for the most intimate problems.
Genital Herpes: 3-4 nebulizations per day for 5 days
Varicella-zoster herpes: 3-4 nebulizations per day for 7-10 days
Papilloma virus with small initial condylomas: directly by irrigation of the affected area with Herpigen. 4-5 nebulizations per day for 5 days.
In patients with big and old condylomas, the optimum usage of HERPIGEN is in combination with cyrodispersion or cryodestruction, etc. Apply the nebulizations on the affected area. (One nebulization corresponds to two short pressings on the nebulizer). Due to the fact that administration is topical and there is virtually no absorption through the skin and mucosae, it is not necessary to determine an admissable maximum dose. Once applied, the product acts in approximately 6-8 hours."
Se mai pot face aplicatii cu o crema care imunizeaza local colul ( ALDARA 5% ). Crema costa vreo suta si ceva de euro si nu se gaseste decat in Franta, Italia sau Spania.
micri
Dec 21 2006, 10:25 PM
Un medicament de exceptie, in lupta cu bolile ginecologice:
CERVUGID
Un medicament romanesc realizat de un medic din Iasi sta pe rafturile farmaciilor, fara sa fie cunoscut sau recomandat. In timp ce medicamentele straine beneficiaza de importante fonduri pentru publicitate, medicamentele romanesti asteapta cuminti, in anonimat, ca cineva sa le bage in seama. Este si cazul ovulelor Cervugid, capabile sa trateze intreaga patologie inflamatorie genitala si care - atentie! - constituie un mijloc foarte eficient de prevenire a cancerului de col uterin. Ca nu-i de gluma cu cancerul o stie toata lumea. Statisticile medicale nu lasa loc de indoieli: in Romania, in fiecare zi mor trei femei din cauza cancerului de col uterin.
Realizatorul acestui medicament este d-l dr. Christache Zanoschi, conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, medic obstetrician-ginecolog la maternitatea "Cuza Voda".
Medicamentul Cervugid este rezultatul unor activitati de observare si cercetare intinse pe aproape 25 de ani de practica medicala.
Inainte de '89, se intamplau drame inimaginabile: in fiecare saptamana murea cate o femeie de avort toxico-septic. Din nefericire, locul acelor drame absurde a fost luat astazi de o alta condamnare la moarte sigura: neoplasmul de col uterin. Asistam la o crestere fara precedent a frecventei acestui tip de cancer si, din pacate, nu putem face mai nimic pentru femeile noastre dragi, fie ele mame, surori sau sotii. Faptul foarte important care trebuie precizat este ca in prezent se cunoaste cu certitudine cauza acestei teribile maladii. In acest context, infectiile cervico-vaginale si, in special, infectia cu virusul papilomei umane (HPV) constituie stari precanceroase, care pot fi tratate in totalitate in faza precoce. Numeroasele recidive (in special dupa afectiunile inflamatorii cervico-vaginale), tratate cu medicamentele uzuale de care dispunem, ne-au canalizat eforturile in vederea realizarii unui produs mai eficient. Astfel, dupa numeroase si indelungate teste de laborator si observatii clinice, s-a ajuns la o formula optima de tratament. Produsul Cervugid are la baza trei principii active - Cloramfenicol, Metronidazol si Nistatin -, a caror actiune se potenteaza reciproc si acopera intreaga biocenoza vaginala. Cercetarea produsului a inceput in 1993, dar, din lipsa de fonduri, ovulele Cervugid au fost scoase pe piata abia in 2001, cand au primit si aprobarea Agentiei Nationale a Medicamentului pentru comercializare.
In ce boli sunt recomandate ovulele Cervugid?
Cervugid este indicat in procesele inflamatorii cervico-vaginale (vaginite, cervicite), in congestiile inflamatorii pelvine (pelviperitonite, anexite, metrite, celulite pelvine, procese inflamatorii care insotesc formatiunile tumorale benigne sau maligne). O eficienta deosebita s-a observat si in tratarea ulceratiilor vaginale de natura inflamatorie, care in peste 90% din cazuri se epitelizeaza dupa numai 2-3 cure. Ovulele Cervugid sunt indicate in pregatirea preoperatorie a diferitelor afectiuni genitale, situatie in care asigura o evolutie favorabila, fara complicatii infectioase. De asemenea, deosebit de utile s-au dovedit si pentru femeile la menopauza, care prezinta tulburari locale (arsuri, disconfort, incontinenta urinara de efort etc.).
Cu ce este mai bun medicamentul acesta fata de alte produse medicamentoase recomandate in bolile ginecologice?
Formula Cervugid-ului este deosebit de eficienta, avand concentratii foarte mari de substante active, care sunt eliberate imediat dupa aplicare si acopera toate cauzele care pot determina infectii cervico-vaginale si inflamatii genitale interne: germeni microbieni, micoze, protozoare, precum si un grup de agenti inframicrobieni - chlamidia, micoplasme si ricketsi.
In cazul Cervugidului, succesul tratamentului consta in faptul ca nu mai apar recidive. In plus, se realizeaza si o crestere a puterii de aparare locale, impiedicandu-se astfel infectia cu virusul papilomei umane, demonstrat si recunoscut ca agent etiologic al cancerului de col uterin. Un procent foarte mare de femei tinere de pana in 20-25 de ani au acest virus, care se transmite prin contact sexual. Virusul traieste in celulele mucoasei colului uterin si determina modificari morfologice precanceroase. Femeile la care s-au depistat aceste modificari si care au facut un tratament cu Cervugid la analize nu au mai prezentat modificari precanceroase. A fost o surpriza. Din cele peste 18.000-20.000 de cazuri aflate sub observatie, la nici o bolnava nu s-au mai intalnit modificarile celulare precanceroase caracteristice bolii, ceea ce inseamna un mare pas inainte pentru terapeutica medicala. Daca se va reusi implementarea Cervugidului pe scara larga in tratamentul infectiilor si proceselor inflamatorii vaginale, cu siguranta se va realiza o scadere a mortalitatii cauzate de cancerul de col uterin.
Cat dureaza tratamentul?
Tratamentul dureaza 12 zile si consta in introducerea in vagin a unui ovul, seara, inainte de culcare, dupa o igiena locala riguroasa. Dupa aplicarea ovulului, zona genitala se protejeaza cu un tampon, pentru a nu murdari lenjeria. In functie de gravitatea afectiunii, tratamentul se poate relua dupa o pauza de sapte zile, o data sau de doua ori, pentru a distruge si formele sporulate de germeni microbieni. Tratamentul poate fi urmat si in timpul ciclului menstrual. Cervugid se comercializeaza in cutii cu 12 ovule a 3 g fiecare. Pretul de productie al unei cutii este 110.000 lei, iar in farmacii ajunge la circa 150.000 lei.
Laura75
Jul 7 2007, 01:03 PM
CITAT(maria75 @ Jul 21 2006, 04:32 PM) [snapback]86088[/snapback]
Trebuie sa fac conizatie pt ca am o rana pe col. Cat eram gravida, internata in spital, am avut colege de salon mamici care au fost ,,operate", li s-a facut anestezie generala , totul a durat ft putin , max 20 min, si in aceeasi zi au plecat acasa. Stie cineva cum e? A facut cineva ceva de genul asta? Doare dupa?
Vad ca nu s-a mai intrat de mult pe aici. Din pacate si eu am o rana pe col, am facut pana si o biopsie si rezultatul nu a fost de loc bun, urmeaza 2 luni de tratament local apoi o alta biopsie si s-ar putea si o conizatie.
Maria, daca ai facut pana la urma conizatia, sau oricine altcineva, spune-mi si mie cum a fost operatia, cum te-ai simtit dupa, etc.
Sunt foarte speriata si cu moralul la pamant, nu stiu cu cine sa vorbesc, doctorul meu a fost da data asta extrem de necomunicativ.
stefytza
Sep 12 2007, 08:56 AM
Conizatia presupune indepartarea unui fragment in forma de trunchi de con de la nivelul colului, fragment care contine zona lezionala. Deci nu este o operatie! Se recomanda in cazurile mai severe ale ranilor pe colul uterin.Am avut si eu o rana pe tot capul uterin, care mergea in adancime.Nu a fost nevoie de conizatie, care se face in urma unui test Babes Papa Nicolau care trebuie sa iasa de la gr.3 in sus.La mine a iesit de gr.2 , deci nu a fost nevoie.Am cauterizat rana de 2 ori, o data in Ian 2006 apoi in Aprilie 2006.La control am fost in luna Iunie si nu mai aveam nici o urma de rana.De atunci am facut 2 teste BPN iesid amandoua de gr.2.Am urmat un tratament cu Doxiciclina si ovule preparate de medicul ginecolog care m-a cauterizat, o minune de om! Acum tratamentul depinde de infectia care a provocat rana pe colul uterin.Polipii sunt altceva, la fel ca si vegetatiile, ele vindecandu-se cu alt tratament.
Eu spun ca mai bine mergeti la o cauterizare, care este mult mai sigura decat un tratament medicamentos ! Decat sa mai dati banii pe consultatii si medicamente fara folos, si la final tot trebuie cauterizata.sanatate multa.
Dorotea
Nov 9 2007, 09:02 AM
Buna. Eu mi-am facut o cauterizare acum 2 saptamani. Nu a fost foarte dureroasa. M-a costat 1 milion. Doctorul mi-a zis ca trebuie sa fac o pauza sexuala de 3 saptamani dar din cate am citit pe forum, unele dintre voi ati facut o pauza mai lunga... Ati avut dureri dupa acea pauza??? Apropos...doctorul nu a reusit sa ma lamureasca in privinta cauzei din care am facut leziunea pe col, avand in vedere ca nu am avut nici o sarcina pana acum. Eu am auzit ca in general, leziunile se fac dupa ce nasti.
meli
Nov 9 2007, 11:36 AM
Acum nu mai e o regula, poti avea 18 ani si sa ai leziune pe col,eu nu am avut dar dr. mi-a zis ca problemele provin din cauza infectiilor netratate,PH acid.
Maria Laura
Nov 14 2007, 01:49 PM
Eu am avut o leziune pe col acum vreo 10 ani.Medicul mi-a facut o biopsie, dupa care am facut tratament 6 luni (nu mai stiu cu ce).Pentru ca dupa 6 luni nu se schimbase nimic, m-a programat pentru cauterizare, dar in ziua respectiva mi-a mai facut o colposcopie si m-a chemat a doua zi ca sa imi faca anestezie generala, pentru ca rana era cam mare.Pana la urma nici nu stiu exact daca a fost cauterizare sau conizatie; anestezia cred ca durat max.10 min., m-au dus in salon, fara nici un fel de perfuzii sau altceva si dupa cateva ore am plecat acasa.Nu am avut nici cea mai mica durere! Nu m-a chemat pentru nici un fel de pansat, doar ca dupa vreo saptamana am avut o hemoragie puternica si m-am dus la Municipal la urgenta - cazuse coaja (doctorul imi spusese ca atunci cand se desprinde coaja apare o singerare, dar nu m-am asteptat la o asemenea hemoragie!).
De atunci, merg la control o data la 6 luni, nu am mai avut nici un fel de probleme, acum 3 ani am nascut, totul e ok.
mamy
Feb 20 2008, 06:41 PM
Am si eu o problema si cred ca ma incadrez in acest subiect.
Am nascut acum 12 zile, natural nastere provocata, in timpul nasterii m-am rupt, probabil putin ca a trecut durerea de la ruptura, desi pana azi m-am simtit bine, azi nici nu ma pot aseza de durere, nici "gazele" nu le pot elibera de durere, ma gandesc ca, dupa ce am eliminat placenta asistenta a chemat-o urgent pe dr, si i-a zis ceva nu am inteles ce dar ma sters intern cu mult rivanol, dr a zis ca nu e nimik, dar i-mi este frica sa nu fi facut vre-o rana.
Sunt tare ingrijorata am sa-mi fac o programare la dr sa vad care e situatia, oricum durerea asta degeaba nu este.
Sanatate.
elcris2
Feb 21 2008, 02:40 PM
am fost si eu acum 2 luni sa-mi fac papaniolaul si intradevar dr de acolo a remarcat leziunea pe col care era destul de mica si mi-a zis sa asteptam rezultatul analizei.
Analizele au iesit negative cu lipa modificarilor de natura maligna.
Am facut trataemntu recomandat de dna dr cu care am nascut( cu Cervugid) si in curand o sa merg la control