ramob
Jun 24 2005, 10:40 AM

Salutare!
Sunt o gravidutza foarte fericita. Pana acum toate analizele facute sunt ok.
am 15 saptamani si o zi si doctora mi-a spus ca la 17 saptamani sa merg sa fac morfologia.
Poate cineva sa-mi spuna daca este prea devreme?
Mi-a spus sa merg la spitalul Titan. a fost cineva acolo? este bun ekograful?
Va multumesc din suflet pentru ajutor! :-P
ANDREMI
Jun 24 2005, 12:30 PM
SALUT. Eu am facut morfologia fetala la 21 de saptamani si 5 zile calculate de la prima zi a ultimei menstruatii. Am auzit si eu ca poti face la spitalul Titan ecografia de morfologie fetala, dar din cauza pretului f. mic sunt deja programari facute pana in luna august. Eu am fost la Diagnosis la dr. Iosup Dan si programarea mi-am facut-o cu 3 saptamani in urma, pretul este de 2.100.000. Poti merge si la Centrul Medical Unirea unde costa 2.400.000 sau la Sanador 2.800.000. Sarcina usoara.
catutza
Jun 25 2005, 06:46 PM
Nu stiam ca doctorul Iosup Dan e si la Diagnosis,eu am facut la Centrul Medical Unirea la 18 saptamani cu dansu si am facut programare cu 1 saptamana inainte
Crys
Jun 27 2005, 07:24 AM
Pe mine m-a programat la eco morfologica la 12 saptamani ceea ce mi se pare cam devreme. Voi ce credeti?
La 8 saptamani am facut prima eco si am vazut ce BB zglobiu am: dadea din tot - maini, picioare.... Am auzit ca simt ceva la eco si ca de-asta se agita, dau reprezentatii pentru public

Oricum, a fost o experienta deosebita: e primul BB si nu am mai simtit pana acum senzatia asta de fericire :-P
ellagiana
Jul 2 2005, 01:08 AM
Crys, eu am facut morfo fetala la 24 de sapt (23 sapt aveam dupa calculele mele si aprecierea doctorului meu la prima eco, 24 mi-au zis atunci la masuratori) si din cate am mai citit perioada optima ar fi intre 16 si 24 saptamani de sarcina...si mie mi se pare cam devreme la 12 saptamani, nu l-ai intrebat de ce asa devreme?
codruta
Jul 3 2005, 02:54 PM
care e diferenta dintre morfologie fetala si triplu test?
chaby
Jul 4 2005, 02:48 PM
eu m-am programat la morfo fetala la 20 sapt UM dar cand a inceput dr sa o masoare pe BB mi-a zis ca e prea mica ca are in jur de 16 - 17 sapt si m-a rugat sa vin peste 4 sapt sa-mi poata face morfo. era prea mic si nici macar nu erau dezvoltate toate. cu cat e mai mare cuatat mai bine ca se vad inclusiv venele principale si arterele. am facut morfo la 20 sapt dupa mine si 21 sapt dupa masuratori.
asa ca eu cred ca nu are rost sa va grabiti: cu cat mai repede cu atat mai putine veti vedea si vor putea fi masurate.
iepurase
Jul 8 2005, 09:25 AM
CITAT(\\\"codruta\\\")
morfologia fetala este o echografie mult mai performanta ( vorbim de aparat si de amanuntimea masuratorilor si explicatiilor) , iar triplu test e represzentat de un nr de 3 ( mai nou 4) analize care se fac din sangele mamei si pe baza rezultatelor se fac niste masuratori pt determinarea riscurilor de malformatii genetice: sindrom down, etc.
Triplu test se face intre 14-19 saptamani ( asa mi-au spus mie) la medicover.
Succes!
codruta
Jul 9 2005, 06:28 AM
CITAT(iepurase)
CITAT(codruta)
morfologia fetala este o echografie mult mai performanta ( vorbim de aparat si de amanuntimea masuratorilor si explicatiilor) , iar triplu test e represzentat de un nr de 3 ( mai nou 4) analize care se fac din sangele mamei si pe baza rezultatelor se fac niste masuratori pt determinarea riscurilor de malformatii genetice: sindrom down, etc.
Triplu test se face intre 14-19 saptamani ( asa mi-au spus mie) la medicover.
Succes!
multumesc,
pe mine m-a trimis dr. la triplu-test, l-am facut la 16 saptamani, si pe langa analiza aceea de sange de care spuneai mi-a facut si o ecografie la care mi-a spus ca bb e bine, are coloana vertebrala, stomac, vezica etc.
banuiesc ca nu mai trebuie sa fac si morfologie fetala, de aceea am intrebat de diferenta dintre ele
pa
ramob
Jul 13 2005, 08:14 AM
salutare fetelor! :D am fost la Titan asa cum v-am spus la 17 saptamani si 6 zile sa-mi fac eko de morfologie fetala. Sa va spun ce am patit, eram programata la ora 9.30 si am asteptat pe hol pana la ora 12.15 deoarece dna doctor era in sala de nasteri. Intr-un final a aparut dna doctor :evil: nu pot sa va spun in ce fel se poarta cu pacientele. In primul rand ca nu a vrut sa-mi faca morfologia fetala sub pretextul ca este sarcina mica si sa revin in 3-6 saptamani.Mi-a facut ea o eko normala de trimestrul 2 in care in jumatate de ora nu mi-a explicat absolut nimic :x .Doar la un moment dat s-a auzit asa din departare o voce stinsa care mi-a spus: e baiat :smt041 .Singurul cuvant care l-a rostit in toata consultatia si cea mai mare bucurie pe care a putut sa o faca sotului meu.
asa ca daca vreti sa mergeti acolo sa faceti morfologia, va rog sa va inarmati cu mult calm si sa asteptati pana pe la 21-22 de saptamani.
sarcina usoara tuturor! :smt006
maddi
Jul 13 2005, 11:26 AM
Eu am facut eco la Medlife, 3d si mai nou 4d, costa in jur de 1.4 milioane, va puteti programa telefonic si nu se asteapta...
tel: 2094030
succes!!!
ghiorghisor iulia
Jul 13 2005, 02:07 PM
Ai dreptate ramob,sant sigura ca este vorba de doctora CHELES de la spitalul Titan.AM avut si eu placerea sa o cunosc ,si tot asa am asteptat doua ore dupa ia ,la fel nu a vrut sa-mi faca eco 4d ,sub pretextul ca vezi doamne nu am trimitere de la dr meu .Este o jigodie de femeie,nu-ti explica nimic si te repede daca intrebi ceva de bb tau de nu te vezi.Cand am iesit de acolo imi venea sa-mi plang singura de mila.Oricum bine ca bb tau e bine si felicitari pentru BAIETEL.Eu am o fetita ,dar pentru mine nu conteaza ce este,sotul meu a vrut neaparat fetita si uite ca i sa indeplinit dorinta.PUPICI DE LA MINE SI MIKI A MEA PT VOI SI INGERASII VOSTRI.
megg
Jul 14 2005, 09:37 PM
CITAT(maddi)
Eu am facut eco la Medlife, 3d si mai nou 4d, costa in jur de 1.4 milioane, va puteti programa telefonic si nu se asteapta...
tel: 2094030
succes!!!
Si eu m-am programat la medlife, la d-na dr. Chitescu , ca sa-mi face eco 4D, mi-a zis secretara de acolo ca ma costa 1.950.000 lei . Zi-mi si mie, maddi, tu tot la ea ai facut eco? Cum ti s-a parut? Mie mi se pare pretul destul de mic, fata de ecografia 3D de la Diagnosis, sau cea de la CMU, care am inteles ca depasesc 2.800.000 lei. Te intreb asta, pentru ca nu stiu unde sa ma duc, la care dintre aceste clinici.
ina1910
Jul 17 2005, 02:28 PM
Salut!
Eu am facut la 19 sapt.(ieri) morfologia la Medlifela Dna Dr. Chitescu. Intr-adevar isi merita si numele de "doctor" si cel de "doamna".
M-a costat 2.100.000 (cam mult), dar bine ca e bine bb (o sa fie fetitza).
Sarcina usoara la toata lumea!
megg
Jul 17 2005, 04:21 PM
CITAT(ina1910)
Salut!
Eu am facut la 19 sapt.(ieri) morfologia la Medlifela Dna Dr. Chitescu. Intr-adevar isi merita si numele de \"doctor\" si cel de \"doamna\".
M-a costat 2.100.000 (cam mult), dar bine ca e bine bb (o sa fie fetitza).
Sarcina usoara la toata lumea!
Buna Ina191o !
Zi-mi si mie cam ce ti-a zis d-na doctor? Cat a durat ecografia? ti-a explicat despre ce vedea ea pe monitor? Ce fel de ecografie ai facut, 3D sau 4D? De ce ti-a luat 2.100.000 ca mie mi-au zis la telefon ca este 1.950.000 lei?
ina1910
Jul 17 2005, 08:54 PM
Salut Megg!
Ma intrebi ce mi-a zis? Pai, in cele aprox. 20 min., tot ce mi-a povestit a fost nou pt. mine: masuratorile de la biometrie (craniu, femur, etc), i-am vazut inimioara bebelusei formata, cu cele 4 cavitati, diafragma...
Tot ce masura imi explica in timp ce eu ma uitam pe monitorul de servici.
Nu stiu sa-ti spun daca eco a fost 3D sau 4D pt. ca pe poza scrie "3D static" si "4D in real time".
Christina
maddi
Jul 17 2005, 09:22 PM
la costul ecografiei se mai adauga si pozele ...probabil de asta a fost mai mult
orivum, e cel mai mic pret de pe piata, in rest am gasit in jur de 3 mil...
megg
Jul 17 2005, 10:53 PM
[quote="ina1910"]Salut Megg!
Ma intrebi ce mi-a zis? Pai, in cele aprox. 20 min., tot ce mi-a povestit a fost nou pt. mine: masuratorile de la biometrie (craniu, femur, etc), i-am vazut inimioara bebelusei formata, cu cele 4 cavitati, diafragma...
Tot ce masura imi explica in timp ce eu ma uitam pe monitorul de servici.
Nu stiu sa-ti spun daca eco a fost 3D sau 4D pt. ca pe poza scrie "3D static" si "4D in real time".
Christina[/quote
Mersi pentru raspuns, Cristina !
Eu peste doua saptamani sunt programata, la ea, si eram curioasa cum decurge consultatia. Ma tot gandeam la cine sa ma duc, la d-na dr. Chitescu sau la Iosup, de la Diagnosis. Ma interesa sa fie mai vorbaret sau vorbareata, si sa-mi explice ecografia,mai exact daca ceea ce vad ei acolo, este in regula cu dezvoltarea bebelusului, caci am inteles ca unii doctori nu-ti zic absolut nimic, in afara de sexul copilului, ci doar asistentei ii dicteaza ce sa scrie, in termeni medicali.... In alta ordine de idei, fiica mea vrea sa fie si ea prezenta ca sa-si vada fratiorul sau surioara, si binenteles si sotul care e tare curios si el, si eram curioasa daca d-na Chitescu ii va lasa si pe ei sa fie prezenti.
Te pup si sarcina usoara!
Sa-ti traiasca fetita !
ina1910
Jul 18 2005, 08:31 AM
Buna Megg!
In ceea ce priveste prezenta sotului, pot sa-ti spun ca este permisa. Pe mine chiar m-a intrebat daca nu vine si sotul pt. ca l-a vazut stand in sala de asteptare. Numai ca al meu n-a vrut sa intre pt. ca nu vroia sa stie din-nainte sexul copilului.Pacat ca n-a venit, pt. ca pana l-a sfarsit nu l-a rabdat inima si tot s-a uitat pe rezultatul de la eco unde scria ca e de sex feminin.
Cat priveste comunicarea cu medicul, totul e sa pui tu intrebari si o sa-ti explice. Eu asa fac si la ginecolog: il tot descos pe bietul om, dar mi se pare corect, atat timp cat platesc sa am toate informatiile.
Acum, partea amuzanta e ca ma linistesc pe moment si pana ajung la masina imi mai vin in minte 100 de intrebari, dar cred ca este normala starea mea pt. o viitoare mamica.
Multa bafta la eco!
Cristina
Crys
Jul 23 2005, 09:30 AM
Si eu am fost tot la dna Chitescu si mi s-a parut foarte amabila. Mi se spusese da cand m-am programat ca au ei caseta video si ca imi dau BB-ul pe caseta (pt inca 200.000), dar cand am ajuns acolo mi-au zis ca nu au, s-au terminat casetele. Sa mor, nu alta!!
Pana la urma avea dna doctor un CD si mi-a inregistrat putin pe el. A fost foarte amabila.
Aveam 12 saptamani si nu mi-a zis nimeni ca ar fi prea devreme! M-am programat deja pt urmatoarea, la 21 de saptamani, tot la dna Chitescu.
chaby
Jul 28 2005, 12:43 PM
Normal Crys ca nu ti-au zis ca e prea devreme. Crezi ca nu au nevoie de bani? Cate ai putut sa vezi la BB al tau? I-ai putut vedea sexul macar? Am avut noroc ca era dr. de treaba si mi-a spus in fata ca daca e ea ne poate lua banii si sa ne faca eco 4D dar nu are rost ca nici macar oasele nu sunt toate dezvl. si eco nu si-ar fi atins scopul.
Succes la urmatoarea si sa auzinumai de bine!
bebitzamic
Nov 7 2005, 04:20 PM
Va scriu din disperare. Nu credeam ca mi se poate intampla mie asa ceva. Sunt insarcinata in 25 de saptamani si acum cateva zile am facut ecografia de morfologie fetala in care doctorul m-a anuntat ca bebelusul meu este suspect de o malformatie faciala numita keilopalatoschinsi ( bot de iepure in termeni populari). Maine ma duc sa refac aceasta ecografie si joi voi face una 4D in care sper sa se vada mai bine si sa imi spuna cu certitudine cat de grav este. Sunt disperata si orice informatie pe care mi-ati da-o mi-ar fi de ajutor.
Ati mai auzit de astfel de cazuri? Se opereaza cu succes in Romania? La ce spital? Ce doctori?
Ar trebui sa merg sa nasc in strainatate? Am posibilitatea sa merg in Germania daca e cazul.
Va multumesc anticipat pt ajutor.
bilutza
Nov 7 2005, 04:58 PM
CITAT(bebitzamic @ Nov 7 2005, 04:15 PM)
Va scriu din disperare. Nu credeam ca mi se poate intampla mie asa ceva. Sunt insarcinata in 25 de saptamani si acum cateva zile am facut ecografia de morfologie fetala in care doctorul m-a anuntat ca bebelusul meu este suspect de o malformatie faciala numita keilopalatoschinsi ( bot de iepure in termeni populari). Maine ma duc sa refac aceasta ecografie si joi voi face una 4D in care sper sa se vada mai bine si sa imi spuna cu certitudine cat de grav este. Sunt disperata si orice informatie pe care mi-ati da-o mi-ar fi de ajutor.
Ati mai auzit de astfel de cazuri? Se opereaza cu succes in Romania? La ce spital? Ce doctori?
Ar trebui sa merg sa nasc in strainatate? Am posibilitatea sa merg in Germania daca e cazul.
Va multumesc anticipat pt ajutor.
[snapback]16039[/snapback]
La ce medic ai facut morfologia fetala ?
bebitzamic
Nov 7 2005, 06:33 PM
CITAT(bilutza @ Nov 7 2005, 04:53 PM)
La ce medic ai facut morfologia fetala ?
[snapback]16061[/snapback]
La Prof Dr Pelinescu
amalia
Nov 7 2005, 09:04 PM
Bun gasit tuturor! Draga Bebitzamic, eu am lucrat cu astfel de copii si-ti pot spune cu certitudine daca vei naste un bb cu asfel de pb nu te speria. Se opereaza cu succes si la noi in tara, depinde din ce zona esti.
Nu v-a fi nevoie sa te deplasezi in Germania.
Repeta investigatia si cauta din timp un chirurg care te poate ajuta, de altfel aceasta operatie este facut de o echipa de chirurgi.
Iti doresc multa sanatate!
Amalia
bebitzamic
Nov 7 2005, 09:08 PM
Multumesc Amalia pentru raspuns.
Esti medic pediatru? In cat timp se poate recupera copilul? Ramane cu sechele? Ce amanunte mai stii?
bilutza
Nov 7 2005, 09:45 PM
incearca o programare la Dr. Albu, la maternitatea Giulesti . Este un dr excelent pe parte de morfologie si genetica. Vezi care e si parerea lui.
micri
Nov 7 2005, 10:42 PM
Eu zic sa te linistesti macar pana repetzi echo, si vei fi sigura de ceva!!!...poate e o alarma falsa, si tu suparandu-te nu-i faci decat rau la bebitz
.
Intzeleg ca e greu, ca te gandesti numai la asta dar incearca sa vezi pozitiv, poate ca nu e nimik totushi si dr. se inselase.
Iti doresc sa ai succes la noua echo si sa ne dai vesti mai bune
amalia
Nov 7 2005, 11:16 PM
Te rog sa nu te panichezi, ai rabdare pina repeti investigatia. Recuperarea nu e grea iar operatia se face in doua etape. Tb reparata buza si cerul gurii pe intelesul tuturor. Sint asistent ped. si am vazut multe operatii de acest gen.
Te rog sa ai incredere in Dumnezeu ca numai El face minuni.
Amalia
bebitzamic
Nov 8 2005, 08:03 PM
In primul rand multumesc mult pt incurajari. Vreau sa va spun ca astazi am repetat ecografia si s-a confirmat din pacate diagnosticul. Acum trebuie sa ne pregatim pentru ca bebita sa fie luat in observatie imediat dupa nastere de un medic chirurg. Amalia poti sa imi recomanzi un medic care stii ca opereaza cu succes? La ce spital? Noi suntem in Bucuresti.
amalia
Nov 8 2005, 08:48 PM
Draga mea, imi pare rau ca s-a confirmat diagnosticul. Te rog sa-mi lasi putin timp sa iau legatura cu citeva prietene din Buc.,sa ma informez la ce medic sa mergi, la cel mai bun bineinteles. Te rog sa-mi scrii diag. exact.
Amalia
bebitzamic
Nov 8 2005, 08:52 PM
Diagnosticul este labiopalatoschisis (sau keilopalatoschisis). Medicul a spus ca este o despicatura a buzei dar si o despicatura a palatului dur. Nu se stie ct de adanca este si daca e afectat si palatul moale.
amalia
Nov 9 2005, 01:06 AM
ok, stiu in termeni populari cum se numeste. In curind reven cu un raspuns sigur. Ai grija de tine
Amalia
Ursuletz
Nov 12 2005, 09:20 PM
Buna
Am facut eco morfologica de curind si am aflat ca fetita mea are un chist de plex coroid drept de 5mm
Ma puteti ajuta cu mai multe informatii - sunt foarte ingrijorata
Medicul meu a zis ca e posibil sa dispara pina insapt 24 dar ca trebuie sa fac din nou eco sa vad daca nu cumva chisul nu devine mai mare
bebitzamic
Nov 15 2005, 03:14 PM
Nu am mai primit nici o veste de la voi dar vreau sa va spun ca in Romania nu am gasit solutie pt a opera acest copil atat de devreme cum se opereaza in alte tari asa ca am decis sa plec sa nasc in Germania si acolo copilul meu va fi total recuperat pana la un an. Imi pare rau ca traim intr-o astfel de tara unde sistemul sanitar e in urma cu 20-30 ani. Va doresc nastere usoara si copii sanatosi.
AdrianaC
Nov 15 2005, 04:04 PM
CITAT(bebitzamic @ Nov 15 2005, 03:09 PM)
Nu am mai primit nici o veste de la voi dar vreau sa va spun ca in Romania nu am gasit solutie pt a opera acest copil atat de devreme cum se opereaza in alte tari asa ca am decis sa plec sa nasc in Germania si acolo copilul meu va fi total recuperat pana la un an.
Bebitzamic,
E bine ca ai gasit o solutie !
Iti tinem pumnii si nu uita, poti sa intri si din Germania sa ne mai povestesti ce si cum.
bilutza
Nov 17 2005, 03:11 PM
Te sprijinim din toata inima, pentru ca , din pacate, numai atat putem face.
Mult succes, si sa va ocroteasca Dumnezeu pe tine si pe ingerasul tau !
Te pupam .
elenado
Nov 17 2005, 06:42 PM
Trebuie sa ai incredere in Dumnezeu ca te va ajuta pe tine si pe acest copil inocent. Sa va intoarceti cu bine, sanatosi si grasunei. Mult noroc si nastere usoara!
AdrianaC
Nov 18 2005, 04:25 AM
Ursuletz,
Din ce am mai citit si eu si am mai gasit pe net, chisturile de plexuri coroide (CPC) fetale sunt mici structuri transonice situate la nivelul plexurilor coroide care se formeaza, probabil, ca urmare a incurbarii neuroepiteliului.
Sunt identificate din trimestrul al II-lea, pentru ca cele mai multe sa dispara din saptamana a 24-a de gestatie.
Cel mai adesea, CPC nu prezinta nici o semnificatie clinica. Este insa posibila asocierea CPC cu aberatiile cromozomiale si in mod particular cu trisomia 18.
Din numarul total al fetilor cu aneuploidii care prezinta CPC, 76% au trisomie 18 iar 17% trisomie 21. CPC sunt identificate ecografic la 30% pana la 50% din fetii cu trisomie 18. La fetii cu trisomie 18 care sunt avortati, CPC sunt prezente in proportii de 71,4% pana la 80%. Ocazional, copiii carora le-au fost detectate CPC mai pot prezenta si alte anomalii cromozomiale cum sunt: trisomia 13, mozaicuri, sindromul Turner, sindromul Klinefelter.
Ai facut zi analiza Triplu Test ? Acolo poate sa mai depisteze riscul existentei unor anomalii.
La echo ce ti-a zis medicul ? Cred ca daca ar fi fost ceva nasol ti-ar fi spus.
Tine-ne la curent !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.