Mariana M.
Jun 16 2005, 07:40 AM
Cine a nascut sau va naste in spitalele Iesene? Si cu ce dr?
adasca2005
Jun 23 2005, 07:17 PM
Sunt Alina, am nascut pe Elena Doamna si totul a decurs foarte bine (asta cum 7 ani), si voi naste la sfirsitul lunii iulie tot acolo.
Mariana M.
Jun 24 2005, 07:53 AM
Buna Alina, mie mi-e cam frica pt ca am auzit tot felul de timpenii care se intimpla pe la noi in Iasi in maternitati; dar daca spui ca a fost totul ok si ca vei naste in iulie tot acolo m-am mai linistit :-) .
Multa sanatate, pupici la burticuta si nastere cit mai usoara :-P . (app...nasti normal sau prin cezariana?)
anamaria20
Aug 12 2005, 10:55 AM
eu mai am pana voi naste ,mai am 8 sap. si am ales sa nasc la cuza pt ca toate mamicile pe care le-am intrebat m-au sfatuit sa merg la cuza cica ,nu stiu sigur este un spital mai performant,au aparatura noua.acum ce sa zic fiecare naste unde vrea si unde poate.nastere usoara fetelor si sa nu va fie frica.
Mariana M.
Aug 12 2005, 12:18 PM
Eu tot la Cuza voi naste pt ca dr mea ginecolog lucreaza acolo; si eram curiasa cum te trateaza in spital, cum se poarta doctorii si asitentele cu tine, cu bebeii, daca bebe sta cu tine sau ti-l aduce numai la alaptat.
in rest cum te simti? ce face bebe?
danamica
Sep 7 2005, 12:18 PM
si eu sunt din iasi! voi naste abia in noiembrie, dar ce-i mai rau e ca nu am un medic stabil! Am fost la dr. Onofriescu, la cabinet! Costurile sunt mari, stiu ca bb merita, insa o ducem destul de greu! Nu stiu cu cine voi naste, unde (daca la Elena Doamna sau Cuza Voda). Poate ar trebui sa ma hotarasc acum. Voi ce ma sfatuiti? Imi puteti recomanda un medic la care sa merg, acum pe ultima suta de metri? Sunt tare necajita. Pentru ca nu am putut acorda o atentie deosebita puiului meu (cel putin asa cum doream pe cand il visam), ma simt vinovata! Cred ca puteam face mai multe pentru puiut!
Astept vesti de la voi!
Mariana M.
Sep 7 2005, 01:30 PM
Bine ai venit printre noi mamica danamica si cu bebe in burtica!
Esti cu o luna mai mare decit mine la sarcina din cite am inteles, eu o sa nasc pe la sf lui decembrie si am ales ca locatie spitalul Cuza Voda. La fel ca si anamaria20 am auzit numai de bine de doctorii de acolo.
in privinta lu bebe sa nu-ti faci probleme ca el va fi bine, sanatos si frumos :D . Eu ti-as recomanda-o pe dr mea, da te cam costa cin mergi la cab la ea.
App ce o sa fie bebe?
Pupici si sarcina ushoara in continuare!
danamica
Sep 7 2005, 02:33 PM
Draga Mariana, iti multumesc pentru urari! BB este baiat. Se numeste Tudor! Vorbesc la prezent pentru ca e foarte activ si chiar facem corp comun!!! Discutam uneori! Pana la urma banii nu conteaza. Conteaza ca el sa se nasca sanatos. Poate voi merge la cabinetul dr. recomandat. Am citi pe net ca-i undeva pe Vasile Alecsandri, adica pe langa Starea Civila. Vorbim despre aceeasi persoana? Cam cat ajunge o consultatie? Dar o echo? Am facut deja echo. morfologica, dar vreau sa mai vad cum o mai duce BB si daca s-a"angajat "in pozitia de lupta!! Probabil e prea devreme! Am scris intr-un alt topic, cel despre Doctorii din Iasi, deschis tot de tine, ca am fost la trei deja : Stratan, Galearschi, Onofriescu. Primul, de fapt o ea, era foarte distanta. Nu mi-a placut. Al IIlea, ma purta de la o clinica la alta! Ma urcam si coboram din microbuze ca un navetist, iar eu nici nu pot suporta calatoriile cu mijloacele de transport (ma zguduie prea tare!!!). La al III lea, aveam chipurile programare, facuta de dr. meu de familie, dar am asteptat 2 ore pana am intrat la el. Si m-am enervat ingrozitor. Poate voi fi fiind eu mofturoasa, insa cred ca merit un pic de respect, mai ales ca platesc toate acele servicii. Acum nu stiou ce sa fac. Sa merg la acelasi, sa schimb.... Vreau sa am certituinea ca cel/cea cu care stau de vorba chiar ma asculta si chiar intelege prin ce trec! Acum am facut si setul II de analize. Am destule care au iesit aiurea, dar cateva ma pun pe ganduri. Nici macar explicatiile date de dr. meu de familie nu m-au multumit! Evident, asteapta o noua sticla de whisky! Sau poate sunt eu tare mofturoasa?? E intrebarea retorica pe care mi-o adresez de multe ori! Cred ca te-am plictisit cu atatea povestiri.
Atept vesti de la tine!
PS: Nu stii inca ce e BB?
Mariana M.
Sep 7 2005, 03:01 PM
:D nu m-ai plictisit deloc, chiar ma bucur cind am cu cine face schimb de experiente traite pina acum. Intr-adevar dr din ziua de azi cam lasa de dorit, unii nu toti, pt ca doctorita mea, cea despre care ai mai citit pe site e fff de treaba si chiar te asculta si iti raspunde cu un clam de nedescris la orice o intrebi..uneiro chiar ma intrebam cum poate fi un om asha de calm si bun? Eu merg de ap 4 ani la ea si a fost f bucuroasa cind mi-a confirmat sarcina pt ca stia ca-mi doresc un copil

. Chiar vinerea trecuta am fost si am facut eco morfologica mi-a zis ca o sa avem un baietel (robert andrei - i-am gasit deja si numele), eram impreuna cu taticu care a vrut sa vada cu ochii lui pe monitor ce se petrece la mine in burtica si mare i-a fost surprinderea si bucuria cind i-a zis ca o sa aiba un baiat. Tot insista si o intreba pe dr daca e sigura, daca a vazut bine, daca nu cumva se inseala.....vai ce era la gura lui....apoi dr a inceput sa rida si i-a spus ca se vede bine sexul bebelului pt ca statea cracanat ca la pozat gagiu. :-P . Nu-ti spun cum a fost toata ziua...extaz total..ma pupa, ma lua in brate, pupa burtica si vb cu ea..era asha de dulcel, parca era un copil mic care primise o noua jucarie :smt060
Referitor la ce intrebai tu, nu prea stiu ce sa-ti raspund...stiu doar ca ar trebui sa mergi la dr care ti-a supravegheat sarcina pina acuma...asha ar fi indicat. Daca vrei sa afli o parere in plus atunci poti merge fara probleme la dr la care merg eu...da sa ai grija ca te primeste numai cu programare ...costuri...cam asha stau lucrurile: consultatie=400.000 lei, eco 600.000 lei. poti sa ceri doar eco sau doar consultatie.
Referitor la al 2-lea set de analize mie mi-a zis sa-mi refac doar glicemia ca iesise f mare, aproape de limita maxima, si un sumar la urina care cica ar trebui facut in fiecare luna...si cam atit.
in ce-l priveste pe bebe cin a inceput sa dea mai tare din picioare? la mine se agita mai mult seara, da parca nu da asha cu forta cum mai povestesc fetele ...
danamica
Sep 7 2005, 03:46 PM
Ma bucur sa aflu ca sotul tau a fost asa de fericit! Desi simteam ca voi face baiat,iar echo a demonstrat-o, mi-am dorit fetita! Cat despre sotul meu... a fost ...nu stiu cum. Si-a dorit fetita! E unicul copil la parinti si a vrut o surioara. Dupa ce a aflat ca sunt insarcinata, mereu spunea de fetita lui... acum, deh, s-a obisnuit. Asta nu inseamna ca nu il iubeste. Ii vorbeste seara, participa la meciurile de box ale lui Tudor... BB e foarte activ mai ales seara. Nici pe mine nu ma loveste de sa nu mai stiu de mine, insa nu ma ingrijorez. Am inteles ca abia de acum, in ultimul trimestru vin loviturile mai puternice. Iti voi spune despre asta mai incolo, cand se vor produce!
Maine merg la boli infectioase. Se pare ca am dezvoltata o mica hepatita. Cel putin asa zice med. meu de familie. Oricum, diagnosticul e prezumtiv! Sper din suflet sa fie bine! Nu am puterea sa stau internata, asta intr-o eventualitate nedorita. Dar sunt nelinistita: analizele au iesit tare aiurea. VSH foarte mar (80, desi tb. max 13), fibrinogenul 690, desi tb.max400, iar la ficat nu-ti mai spun...! Cat despre urina, pare afi curata, dar...am o problema care nu a iesit!
Mai vorbim!
anamaria20
Sep 8 2005, 02:30 PM
Salutare Danamica ma bucur ca a mai aparut cineva pe acest forum si din Iasi.Felicitari pt baietelul care il porti in pantece.La mine sarcina este aproape de final si inca nu stiu ce este am fost de 3 ori la eco dar nu am avut norocul sa aflu si m-am lasat pagubasa, o sa aflu la nastere.Eu m-am hotarat sa nasc normal din cate stiu MarianaM se gandeste la cezariana .Tu te-ai gandit cum o sa nasti?Apropo am fost si eu la dr. Galearschi si m-a dezamagit acum este in concediu am vrut sa fac un eco la el dar nu l-am gasit.Med meu de fam mi la recomandat dar nu pre ma baga in seama daca nu l-am invatat cu spaga.Sper sa nu te superi ca m-am bagat si eu in seama.Iti urez sarcina usoara si sanatate multa.
danamica
Sep 9 2005, 01:56 PM
Draga Anamaria, sunt cat se poate de bucuroasa ca "te-ai bagat si tu"! Stiu cum e Galearschi! La echo nu-i vedea o mana si-un picior, dar nu a avut bunul simt sa-mi spuna ca sta mai ferit, ca..., habar n-am, trebuia sa gaseasca ceva cu care sa ma incurajeze! O saptamana am crezut ca innebunesc pana am reusit sa ajung la Onofriescu! Toate sunt in ordine! M-am lamurit repede cu el. Si tot med de familie mi l-a recomandat. Cred ca voi merge la dr. Marianei. Inca nu m-am hotarat. Mai am pana la nasterea puiului, insa nu m-am gandit cum sa o fac. Daca nu am avut medic cu care sa discut.... Cred insa ca voi naste natural, daca bebe se aseaza cum trebuie. Poate voi face si epidurala... Am inteles ca la epidurala se foloseste forcepsul, iar asta nu ma incanta deloc. Chiar nu vreau sa-l maltratez pe BB. Daca voi suporta durerea, desi ma indoiesc -cand aveam probleme, durerile erau insuportabile, iar eu lesinam de cele mai multe ori, asa ca... nu stiu! Oricum, ma pregatesc cu bani multi! Apropos, cat mai costa acum o nastere?? La Cuza avem voie cu haine?? Sau e in fct de cati bani ai? Exista rezerve? Unde sa ma duc sa intreb? Mi-ar placea sa vad unde voi naste..., dar.....
Mai scrie-mi!
danamica
Sep 9 2005, 02:01 PM
...vroiam sa spun cu haine de acasa..., am tot auzit si citit ca nu se prea poarta .... pt. ca ti s-ar da de acolo, sterilizate!!!!
Mariana M.
Sep 9 2005, 02:17 PM
Si mie mi-ar place sa stau cu bebe in salon dupa ce o sa nasc, dar am inteles ca in spital nu prea se practica lucru asta.
Haine de la ei? pai daca nu o sa-mi vina ce ma fac? umblu goala prin spital?....la cit is de mare cam greu o sa gasesca ceva care sa ma cuprinda lejer :-( Eu oricum o sa-mi iau si hainute la mine, pe linga alea pt bebe.
Iar creferitor la medici...multumesc lui dumnezeu ca mi-a scos-o in cale pe dr asta, si ca nu am fost in situatia voastra..cred ca il bateam pe dr ala..cum sa zica asha niste aberatii? macar trebuia sa-ti spuna ca nu vede clar, ca nu sta bine bebe ..nicidecum cum a pus el problema....
Sa aveti grija de voi si bebei.
anamaria20
Sep 9 2005, 07:30 PM
Din cate am vazut eu vii cu hainele tale ca nu zice nimeni nimic.Cand am fost internata la Cuza am vazut gravide cu hainele lor .Sunt cazuri in care se mai interneaza cateo gravida nepregatita sau nu are ce ii trebuie si atunci spitalul ii da dar sunt asa de vechi si de aceea e mai bine sa ai tu de acasa.Hainute la bebe trebuie sa ai cand il scoti din spital si cateva scutecele si pampers bineinteles poti sa ii pui hainute de la tine mai ales daca e frig.Cand se naste bebe il infasa ele acolo cu scutecele lor si dupa aia le inapoiezi cred.Despre bani ce sa zic ,sunt "n" femei care nu au un leu cand nasc si tot reusesc sa aduca pe lume bebei dar nu sunt prea bagate in seama ca asa e la noi in Romania.Daca ai dr care te supravegheaza automat trebuie sa ai un mil doua la tine dar si pt asistente sa le dai o mica atentie daca ai si moasa dai si ei.Nu te obliga nimeni sa dai bani dar daca esti sensibila si nu suporti durerea trebuie sa ai bani neaparat la tine.Nimeni nu o sa zica ,cati bani sa dai pt ca toti vor multi asa ca dai cat ai.Eu nu stiu daca vrei sa faci epidurala trebuie sa platesti?Acum nu stiu daca vom sta cu bebe in salon ca nu am avut ocazia sa aflu.Din cate am vazut in alt oras stai cu bebe in salon cand a nascut sora mea (din Braila) a stat cu bebe in salon ea in pat si bebe intr-un patut mic cu inca vreo 3 mamici ar fi bine sa fie si la Iasi asa ca doar e oras mare si civilizat.Daca am norocul sa nasc la Cuza va spun eu cu procedeaza cu mamicile ca doar la sfarsitul lunii asteia ma astept sa fac cunostinta cu bebe.Aveti grija de putuloii vostri si de voi.
anamaria20
Sep 9 2005, 07:34 PM
Am uitat sa spun ca trebuie sa ai la tine prosop nou si sapun sa dai la moasa si la dr asa cica trebuie ca sa se spele de nu stiu ce in fine nu e obligatoriu .
danamica
Sep 19 2005, 04:43 PM
Draga Anamaria, in sfarsit pot scrie si eu! S-a intamplat ceva cu comtul meu si...! Cred insa ca pentru multumiri nu e niciodata prea tarziu! Asadar, iti multumesc pentru raspuns! :)
Pe 5 octombrie am programare la dr. recomandat de Mariana. Sper sa fie bine!
Astept cu nerabdare vesti de la tine cu privire la intalnirea cu micutul de la sfarsitul lunii!
Dana
mirandolina
Sep 21 2005, 07:19 PM
Buna!
Eu sunt insarcinata in 33 de saptamani si merg la d-na dr. de la cabinetul Medis. Voi naste la Cuza pentru ca acolo lucreaza si ea. E o dr. f.f.f. de treaba. Stiu pe cineva care a nascut natural cu ea si a fost f. multumita. In ceea ce priveste hainele in spital, stiu ca le aduci de acasa, doar cand nasti am auzit ca iti dau de acolo o camasa cica " sterila".
Cand am sa nasc, la sf. lunii viitoare o sa va povestesc totul cu lux de amanunte. Multa sanatate si aveti grija de voi.
Mariana M.
Sep 21 2005, 08:54 PM
CITAT(mirandolina @ Sep 21 2005, 07:14 PM)
Buna!
Eu sunt insarcinata in 33 de saptamani si merg la d-na dr. de la cabinetul Medis. Voi naste la Cuza pentru ca acolo lucreaza si ea. E o dr. f.f.f. de treaba. Stiu pe cineva care a nascut natural cu ea si a fost f. multumita. In ceea ce priveste hainele in spital, stiu ca le aduci de acasa, doar cand nasti am auzit ca iti dau de acolo o camasa cica " sterila".
Cand am sa nasc, la sf. lunii viitoare o sa va povestesc totul cu lux de amanunte. Multa sanatate si aveti grija de voi.

[snapback]5900[/snapback]
Sa inteleg ca mergi tot la dr Grigore de la cab. Medis? Eu merg de citiva ani la ea la cabinet si intot-deauna s-a purtat frumos cu mine de aceea am ales-o sa se ocupe si de sarcina. Abia astept sa vad cum o sa se poarte in spital cu noi. Sa nu uiti sa ne povestesti de intilnirea cu bebe. App: ce e ? baietel sau fetita?
anamaria20 ce mai faci?um te mai simti? bebe da semne ca ar vrea sa iasa sau s-a obisnuit acolo in burtica? ai grija de tine si sa ai o nastere cit mai usoara
danamica sa-mi spui si mie ce parere ti-a facut d-na dr dupa ce vei merge la ea...asha de curiozitate
mirandolina
Sep 21 2005, 10:45 PM
e baiat.
papusa
Sep 24 2005, 10:39 PM
Dragele mele viitoare mamici,sunt tot din Iasi si sunt mamica a doi baieti.Va inteleg temerile,cred ca oricare in aceasta situatie ar fi la fel.Eu am nascut natural intamplator,pe toata perioada sarcinii am fost urmarita de dr.Lupascu unde acum 5ani si..era 350000lei eco,i-am zis ca vreau sa nasc natural,la care ea a zis ca la nastere naturala nu asista dar va veni alta doctora(prietena de a ei)sa ma asiste in momentul nasterii.Pana la urma m-a convins sa nasc prin cezariana,la ultimele 2 eco mi-a zis ca "s-ar putea"ca baiatul sa aiba cordonul in jurul gatului,dar mi-am dat seama ca la ea nu exista "s-ar putea"insa m-am gandit ca am varsta mai inaintata-29-si ar fi mai sigur prin cezariana.Mi-a dat bilet de internare pt.marti insa eu duminica noaptea m-am internat,aveam dilatatie,insa doctorele care erau de garda vazind ca sunt pacienta dr.Lupascu mi-au facut o injectie de calmare ca sa nu nasc atunci,sa rezist pana dimineata,pana venea dr.Luni dimineata a venit fina unui frate de al meu care e asistenta la spital si m-a pregatit de nastere pt.ca Codrin al meu era pregatit sa iasa si asa am nascut natural,f.usor cu dr.care era de servici atunci-dr.Ciupilan-un medic si un OM deosebit,v-o recomand cu caldura.Al doilea baiat tot cu ea l-am nascut.Am multe sa va spun,dar numai sa ma intrebati.
mirandolina
Sep 24 2005, 10:46 PM
Draga Papusa, unde ai nascut? La Elena Doamna sau la Cuza Voda? Cum s-au purtat asistentele, adica a trebuit sa le dai ceva? Epiziotomie ti-au facut? Am auzit ca oricum ar fi se face, chiar daca nu este posibil sa se rupa perineul, asa ca sa-si ia de-o grija.
papusa
Sep 24 2005, 11:11 PM
Am nascut la Cuza-Voda.Cum s-au purtat asistentele?!La prima nastere am cheltuit f.multi bani-daca mi-l spala,daca-mi aducea apa fiarta pt.bebe,cand ma duceam eu la spalat -bagam cate50-100000lei in buzunar,insa la a doua nastere m-am desteptat,pt.ca asistentele se schimba in fiecare zi si nu e mare lucru pt.ele ca le dai ori nu le dai,cam tot la fel se comporta,cu banii astia mai bine iei ceva la copil.In cazul in care e vreuna mai tafnoasa tre sa fii si tu mai cu tupeu si sa ii raspunzi la fel si sa iti impui punctul de vedere.Epiziotomie mi-a facut si mie,dar destul de finut,iar dupa ambele nasteri m-am refacut extraordinar de bine si de repede,conteaza f.mult sa ai medicul tau care sa te urmareasca pe toata perioada sarcinii,care sa-ti vina sa te asiste la nastere,daca optezi pt.nastere naturala.Si e mai bine sa te taie decat sa te lase sa te rupi.V-ati pregatit bagajele pt.maternitate?
papusa
Sep 25 2005, 12:56 PM
Sa va spun daca vreti cam ce-ar trebui sa aveti la voi,cand plecati spre maternitate:tampoane,vata,chiloti marimea care o purtati in per.sarcinii,vreo 2 camasi de noapte sau pijamale sau pantalon si-un tricou dar sa fie subtiri si cu maneca scurta pt.ca e f.cald in mater.,papuci de casa,capot,vreo 2 prosoape,gel de dus sau sapun si aparat foto,iar pt bebe:pampers,servetele umede,sapun,prosop,vreo 2 pelincute de dus sub cap sau de invelit,iar de invelit mai poti avea o paturica subtire,cateva costumase(se gasesc acum cu pantaloni,camasuta,caciulita pt.nou nascuti)sa aveti de schimb.Nu stiu daca am scris tot ce va trebuie si sa va spun ca acum(cel putin la Cuza-Voda)copilul sta langa mama,poti sa-l tii si pe pat langa tine.
mirandolina
Sep 25 2005, 02:37 PM
Draga Papusa, eu fiind foarte aproape de nastere, am o multime de intrebari pt. tine, sper ca nu te superi,. Unele poate ti se par chiar banale.
De exemplu la cate saptamani ti s-a declansat nasterea? In ambele cazuri.
Cat ai dat pentru nastere naturala? Si eu tot pentru nastere naturala optez, pentru ca o cezariana este totusi o operatie si cred ca te refaci mai greu. Sper sa pot naste natural si sa nu intervina ceva neprevazut care sa impiedice acest lucru.
Iti multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
ana c
Sep 25 2005, 05:11 PM
Eu am nascut in 2003 la E. Doamna. Nu e asa de rau precum pare, conditiile erau chiar f bune daca stateai in partea renovata. Pe atunci bb statea separat, dar vara trecurta am inteles ca stateau in aceeasi camera cu mama (in 2003 erau in saloane patuturi de bebe). Am facut cezariana. Asistentele, putine la numar erau f dragute, la fel si dr neonatolog. Asistentele de la copii erau tinere, dar parca mai distante.
papusa
Sep 25 2005, 08:20 PM

Mi s-a sters tot ce am scris,tre s-o iau de la capat.Deci va raspund cu cea mai mare placere.Mirandolina,nu stiu daca ma crezi,dar nu mai tin minte la cate sapt.mi s-a declansat nasterea,doar ca la termen,au trecut 4ani si 5luni,insa la a doua sarcina m-a sunat dr.acasa(era duminica dimineata,faceam mancare)si-mi zice sa ma pregatesc,sa-mi fac bagajul si sa ma duc sa ma interneze pt.nastere,eu am ramas fara cuvinte,dar m-am conformat pt.ca pleca din oras pt cateva zile si ca sa nu ma lase de izbeliste mi-a declansat nasterea,oricum momentul sa nasc era pe aproape.Seara am nascut,cam o ora a durat totul si contractiile,si nasterea,a fost usor.La 1nastere-cam 500000lei,la 2-1500000lei,atata se da la o nastere normala.Imi cer mii de scuze,in seara asta plec la Bucuresti,dar ma intorc maine seara,imi pare rau ca mi s-a sters ce v-am scris,scrisesem mai mult.
danamica
Sep 26 2005, 09:17 AM
Am vazut ca 29 de ani e o varsta mare pt. nasterea naturala! E posibil ca la 28 sa fac cezariana?? Ce ma descumpaneste nu e tocmai varsta mea, ci faptul ca am o tensiune fluctuanta: in aceasta dimineata aaveam 15 cu 9, iar la vreo umatate de ora 14 cu 8! Cat despre nastere, e drept ca-mi doresc cezariana sau macar epidurala, dar nu stiu cum se practica la Cuza Voda! Pot cere una din cele doua operatiuni? Sunt sigura ca u voi rezista la durere. Intotdeauna am fost extrem de sensibila....
Mariana M.
Sep 26 2005, 07:22 PM
Waw ce de-a fete noi de cin nu am mai fost pe forum...si raspunsuri multeeeee

....multumim pt ca ne impartasiti din experienta voastra.
AM intrebat-o pe o colega de-a mea care a nascut prin cezariana la cuza si mi-a zis ca nu a stat cu bebe in salon. Tu de unde stii ca stai cu bebe acuma? ti-a zis cineva? sau ai vazut ?
Mi se pare ca trece asha de greu timpul...abia astept sa-l vad pe baietelul nostru, sa va cu cine seamana

....da o sa vina pin la urma si la noi momentul mult asteptat.
papusa felicitari pt cei doi baietei..sa-ti traiasca si sa fie sanatosi.
Pupici la burtici si sarcina ushoara in continuare.
papusa
Sep 26 2005, 10:50 PM
La29de ani l-am nascut pe primul si la32pe al doilea prin nastere naturala si va recomand tuturor care nu aveti probleme sa alegeti sa nasteti natural,pt.ca si eu cand eram d-ra eram f.sensibila,daca ma zgariam sau imi intra o aschie aproape lesinam,nici eu nu ma vedeam in stare sa nasc fara cezariana.Acum daca stau sa ma gandesc,la cat de sensibila eram,cred ca m-as fi refacut f.greu dupa operatie,insa asa dupa nastere ,mai ales la a doua,a patra zi parca eram d-ra.Despre epidurala stiu ca o singura doctorita este care face,dar nu stiu cum o cheama,insa cezariana iti face oricine.Iti multumesc Mariana pt.felicitari si va doresc si voua copii frumosi si sanatosi.

Voi la ce dr.sunteti si la ce spitale veti naste?
mirandolina
Sep 27 2005, 07:09 AM
Si eu am 28 de ani, dar nu cred ca te impiedica sa nasti natural decat daca ai probleme de sanatate. Danamica cum tu spui ca ai fluctuatii de tensiune arteriala cel mai bine este sa te sfatuiesti cu doctorul care te supravegheaza si sa vezi el cel iti recomanda. In ceea ce ma priveste eu aleg nasterea naturala, durerea din timpul travaliului nu este continua si cred ca poate fi suportata, durerea ce a mai mare este in momentul expulziei adica atunci cand iese bebe afara. Dar cand ai sa-i auzi primul planset cred ca tot ce o sa iti doresti este sa il vezi, sa-l tii in brate. Restul durere si taieturii s.a. nu vor tine o vesnicie si nu mai conteaza.
Despre anestezie epidurala stiu ca la Iasi nu se face, nu se complica ei cu asa ceva, pt ca trebuie facuta in coloana.
Iar despre faptul ca stai cu bebe in salon... Cumnata mea a nascut prin cezariana acum 5 ani si acum 2 ani si de cateori m-am dus in vizita la ea am gasit-o cu bebe langa ea. Poate ca nu ti-l lasa decat ziua sau poate ti-l lasa numai daca ai facut cezariana.
Multa sanatate si aveti grija de burtici si de voi.
raluk05
Sep 28 2005, 12:55 PM
Buna fetelor!
Eu o sa nasc in aprilie 2006 la Cuza cu Dr. Mihaila. Merg la el de multi ani si sunt foarte multumita. Este un medic extraordinar si are foarte multa rabdare. Am incredere deplina in el si sunt convinsa ca totul va decurge bine.
Sarcina usoara si bebei sanatosi!
Mariana M.
Sep 29 2005, 08:33 PM
raluk05 bine ai venit in clubul nostru. vei naste normal sau prin cezariana? si ce va fi bebe?
raluk05
Sep 30 2005, 10:06 AM
Buna Mariana,
Din pacate, inca nu stiu ce va fi bebe. Este prea devreme dar abia astept sa aflu ce va fi pentru ca nu am preferinte. Deja bebe meu este totul pentru mine si abia astept sa-l tin in brate. As vrea sa nasc normal dar o sa cer parerea medicului si o sa tin cont de ea.
Pupici.
mirandolina
Sep 30 2005, 01:14 PM
Eu mi-am dat seama azi ca de fapt sunt in 35 de saptamani si 4 zile si ma cam apuca frica si ma cam incolteste asa cate o durere(1 sau 2 pe zi) care ma sperie taaaare.
Va pup si aveti grija de voi
Mariana M.
Sep 30 2005, 06:11 PM
Mirandolina fii calma si nu-l speria pe bebe, noi sintem alaturi de tine si te incurajam cu forta

. Cred ca tu il simti cel mai bine pe bebe, abia astept sa ajung si eu in saptaminile 30 si ceva ca sa-l simt pe bebe mai tare...la mine are program de joaca mai mult noaptea, dar nu da asha f tare cum ziceau fetele.....oare mai are inca loc destul si de aia sa nu-l simt asha in forta?
Pupici si ai grija de tine.
mirandolina
Oct 1 2005, 07:01 AM
Eu pe la 26 de saptamani, cam cat ai tu acum, il plimbam pe bebe cu masina prin toata Moldova si era cuminte nu prea facea scandal. Acum insa mi-e cam teama sa mai plec de acasa. Si bb e foarte nelinistit si se misca asa de tare de parca ar cauta iesirea. Deja am inceput sa-i pregatesc patutul, sa-i fac lenjerie si plamuioara. Nu am vrut sa-i cumpar pentru ca am dorit sa am placerea sa i le fac eu, cu mana mea, mai ales ca ma si pricep la croitorie si la tot ce inseamna lucru de mana. E un sentiment extraordinar sa faci ceva pentru copilul tau, chiar daca inca nu il cunosc.
Oricum Mariana, multumesc pentru incurajari. Abia astept sa am ce va povesti despre nastere, desi sincerimi este cam frica ca mi-e cam frica

de tot ce urmeaza sa se intample.
Va pup pe toate si multa sanatate voua si copilasilor vostri
Mariana M.
Oct 2 2005, 02:08 PM
Lui Robert al nostru nu prea ii place cind il plimbam cu masina; incepe sa se agite imediat ce a simtit motorul pornit si apoi mi se intareste burtica de zici ca o umflu cu ceva. Abia dupa ce cobor din masina, la vre-o 10-15 min isi revine si bebe incepe sa se agite din nou.
Daca acum citeva zile ma plingeam ca nu prea il simt pe bebe agitindu-se tare...azi-noapte m-am culcat pe la vre-o 2 si ceva din cauza tumbelor pe care le facea prin burtica. Cred ca si-a schimbat pozitia,,ca dadea din picioare de mama focului
Va pupic si aveti grija de voi.
ancutzza
Oct 6 2005, 09:57 AM
marianaM ai grija cu intarirea burticii. astea sunt contractii si poti ajunge la un avort spontan daca ele se indesesc. cateva contractii pe zi sunt normale totusi. asa patesc si eu si numai in masina.
mirandolina
Oct 6 2005, 10:19 AM
Eu il mai plimb si-acum cu masina dar cei drept mai rar.Contractiile alea cu intarirea burticii le am prin casa dar vreo 4 pe zi. Sunt nedureroase.
ancutzza
Oct 6 2005, 10:38 AM
nu le am complet nedureroase dar durerea e f. suportabila. cred ca ma streseaza mai mult ideea ca se poate sfarsi rau decat contractia in sine. in sarcina trecuta le-am avut de pe la 6 luni dar nu stiam ce e. dupa ce am nascut am aflat si m-am ingrozit dandu-mi seama cat de inconstienta am fost. acum ma stresez si pt. sarcina anterioara. am citit ca la multipare contractiile pot aparea de la 20 sapt si e normal.
ancutzza
Oct 6 2005, 01:11 PM
fetelor cine e din iasi si stie daca se gasesc (si unde in iasi) termometre digitale. tare mi-as dori asa ceva
Criss_B
Oct 6 2005, 03:51 PM
CITAT(ana c)
la orice farmacie mai aprovizionata. numai ca sunt digitale pentru ureche si cu afisaj electronic , dar de axila.
ancutzza
Oct 7 2005, 08:35 AM
mersic de informatie
Mariana M.
Oct 7 2005, 12:30 PM
Eu am mai vazut la Sensiblue termometre digitale.
ela25
Oct 10 2005, 01:32 PM
CITAT
Si eu ma pricep putin in ale croitoriei, dar nu prea am idei ce asi putea face pentru micul meu. Daca ai o super idee, te rog zi-mi si mie
CITAT(mirandolina @ Oct 1 2005, 06:56 AM)
Eu pe la 26 de saptamani, cam cat ai tu acum, il plimbam pe bebe cu masina prin toata Moldova si era cuminte nu prea facea scandal. Acum insa mi-e cam teama sa mai plec de acasa. Si bb e foarte nelinistit si se misca asa de tare de parca ar cauta iesirea. Deja am inceput sa-i pregatesc patutul, sa-i fac lenjerie si plamuioara. Nu am vrut sa-i cumpar pentru ca am dorit sa am placerea sa i le fac eu, cu mana mea, mai ales ca ma si pricep la croitorie si la tot ce inseamna lucru de mana. E un sentiment extraordinar sa faci ceva pentru copilul tau, chiar daca inca nu il cunosc.
Oricum Mariana, multumesc pentru incurajari. Abia astept sa am ce va povesti despre nastere, desi sincerimi este cam frica ca mi-e cam frica

de tot ce urmeaza sa se intample.
Va pup pe toate si multa sanatate voua si copilasilor vostri

[snapback]6676[/snapback]
mirandolina
Oct 10 2005, 07:57 PM
Super idei nu prea am. Ma inspir intotdeauna din reviste. Lui bb nu i-am facut decat o plapumioara din vatelina (il gasesti in magazine sub numele de bevatex) si panza alba, o pernuta, lenjerie. Dimensiunile plapumioarei 100x135, pernuta 40x60. Hainute inca nu i-am facut. Dar am vazut cateva modele in revista burda, pentru copii mai mari, de la 6 luni in sus.
anasiia
Oct 10 2005, 08:24 PM
buna! cred ca pustiul meu e cel mai mic :D. Imi va face cu ochiul abia in februarie. Eu tot la d-na Grigore merg si sunt foarte incantata. Problema este ca, desi multe prietene de-ale mele au nascut cu ea toate au ales cezariana si nu stiu cum e la nasterea normala. Stie careva?
BEN
Oct 10 2005, 09:15 PM
Dragele mele mamici si viitoare mamici, va doresc sa fiti sanatoase si sa aveti puiuti frumoasi si sanatosi.
Eu sunt mamica de 2 baieti de 7 ani, respectiv 3 ani. La ambele nasteri am nascut normal iar prima nastere a fost la aproape 30 ani, iar a doua la 34...asa ca motivatia ca 29 de ani ar fi preamult pt o nastere naturala...nu o consider intemeiata.
A, fost pacienta dr. Mihaila, care este un medic extraordinar, dar si despre d-na dr. Ciupilan si n-na dr. Grigore am auzit numai lucruri bune. Am nascut in Cuza Voda, te lasa cu hainute de acasa. E bine sa va luati camasa de noapte sau pijama incheiata in fata pt a da puiutului sa suga cat mai usor, luati pt BB in spital sapun pt copii, crema de galbenele, pudra cu saprosan si bineintels hainute plus pampers. Cel mai usor e sa aveti 3-4 body si costumase deasumpra, dar dupa ce le cumparati, spalati-le acasa si apoi calcati-le pt a fi bine dezinfectate. Clatit-le foarte bine pt ca BB sa nu faca alergie la detergent.
Sanatate multa si fiti increzatoare ca totul va fi bine,
BEN si doi pui nazdravani
mirandolina
Oct 10 2005, 09:28 PM
Anasiia, poti sa intri si pe "Doctori din Iasi" unde am scris mai mulet care mergem la d-na dr Grigore. Eu o sa nasc natural, merg tot la d-na dr. Grigore. Mai multe o sa va pot spune dupa ce nasc, pt ca nu mai am asa mult, maxim 3 sapt. Dar stiu pe cineva care a nascut natural cu d-na dr, de fapt mi-a si recomandat-o pe dr. cand am ramas insarcinata, deci cred ca a fost multumita daca m-a trimis si pe mine la ea.
BEN multumim pt urari si pentru informatii, ne sunt tare utile acum inainte de a merge la spital. Cum au fost nasterile, cat a durat travaliul si cum s-a purtat personalul cu tine in spital?