Natalia
Jun 5 2006, 05:47 PM
Am observat de un timp, ca bebelasei mele ii place sa se uite la Tv.Cat e de periculos la aceasta varsta, cand de fapt nu stie ce vede, cred ca o atrag luminile si culorile de acolo. la mine merge Tv toata ziua ca sunt singura cu bebe acasa si parca galagia Tv-ului mai umple casa, plus ca nu am vrut sa fie liniste totala in timpul zilei, ca Tania sa se obisnuiasca sa doarma asa si sa sesizeze mai bine diferenta zi-noapte.
onuta_dec
Jun 5 2006, 07:43 PM
Ai dreptate, la aceasta varsta, ii atrag culorile si zgomotele, lumina. Insa nu trebuie sa devina o obisnuinta. Copiii sunt foarte atrasi de televizor si tu bucurandu-te ca o poti lasa singura ca sa iti faci treburile, ea se va obisnui singurica si asta nu o lasa sa se dezvolte normal. Din punct de vedere al limbajului, a comunicarii cu ceilalti, a afectivitatii ... Plus ca reclamele sunt foarte nocive si nu numai!
Ai dreptate, la aceasta varsta, ii atrag culorile si zgomotele, lumina. Insa nu trebuie sa devina o obisnuinta. Copiii sunt foarte atrasi de televizor si tu bucurandu-te ca o poti lasa singura ca sa iti faci treburile, ea se va obisnui singurica si asta nu o lasa sa se dezvolte normal. Din punct de vedere al limbajului, a comunicarii cu ceilalti, a afectivitatii ... Plus ca reclamele sunt foarte nocive si nu numai!
emilia
Jun 6 2006, 08:04 AM
Buna
Si bebele meu tot timpul este cu televizorul deschis , dar dupa cate am inteles nu are nimic ci doar devin mai energici si cu toate astea le mai distrage atentia si poti sa faci si tu cate ceva. Bebele meu se uita foarte mult la muzica populara si la desene.
nicol_nicol
Jun 6 2006, 08:59 AM
Am inteles ca atata timp cat distanta dintre bebe si televizor este peste 1,8-2 m nu ar fi vreo problema, sa nu se uite mult timp.
Eu o las sa se uite, ii plac foarte mult reclamele si muzica. Nu cred ca vede bine ce se intampla la TV.,ci mai degraba o atrag culorile si zgomotul.
Credeti ca ar putea sa creeze dependenta?
Roxi_J
Jun 6 2006, 09:06 AM
Mie imi e teama ca Denisa se va uita mult la tv, la noi merge non stop, si deja se arata foarte interesata. Eu incerc mereu sa o asez cu spatele la tv cand sta in balansoarul ei, dar tot se intoarce sa vada ce se intampla. Mi-ar placea sa poata creste cum am crescut si eu, mereu cu prietenii prin parc, sau pe afara oricum, fara jocuri pe calculator si desene idioate la tv.
mamilunaty
Jun 6 2006, 09:13 AM
CITAT(Roxi_J @ Jun 6 2006, 10:06 AM) [snapback]71738[/snapback]
Mie imi e teama ca Denisa se va uita mult la tv, la noi merge non stop, si deja se arata foarte interesata. Eu incerc mereu sa o asez cu spatele la tv cand sta in balansoarul ei, dar tot se intoarce sa vada ce se intampla. Mi-ar placea sa poata creste cum am crescut si eu, mereu cu prietenii prin parc, sau pe afara oricum, fara jocuri pe calculator si desene idioate la tv.
Naty e mai mica, dar deja are afinitati pt reclame. Cea cu fluturasul care traieste doar o zi... ori ii place actiunea, ori vocea... Chiar daca suge sau se joaca cu noi, cand aude reclama, se intoarce spre tv. Cred ca deja o sa luam masuri -s-o tin in camera in care nu are tv.
Roxi_J
Jun 6 2006, 09:19 AM
CITAT(mamilunaty @ Jun 6 2006, 10:13 AM) [snapback]71749[/snapback]
Naty e mai mica, dar deja are afinitati pt reclame. Cea cu fluturasul care traieste doar o zi... ori ii place actiunea, ori vocea... Chiar daca suge sau se joaca cu noi, cand aude reclama, se intoarce spre tv. Cred ca deja o sa luam masuri -s-o tin in camera in care nu are tv.
Si mie imi place muzica din reclama aia

... ce sa ne mai miram ca ni se uita copiii la tv, cand eu una de exemplu, sunt tot timpul cu ochii pe la stiri, sau la discovery, sau la telenovele

Poate se intampla sa faca abstractie de el, sa ajunga la o saturatie... ma gandesc ca daca il deschid putin timp pe zi, cu atat mai mult o sa fie interesata de el, asa daca e toata ziua la dispozitie, poate n-o sa-l mai bage in seama...
mamilunaty
Jun 6 2006, 09:22 AM
CITAT(Roxi_J @ Jun 6 2006, 10:19 AM) [snapback]71756[/snapback]
Si mie imi place muzica din reclama aia

... ce sa ne mai miram ca ni se uita copiii la tv, cand eu una de exemplu, sunt tot timpul cu ochii pe la stiri, sau la discovery, sau la telenovele

Poate se intampla sa faca abstractie de el, sa ajunga la o saturatie... ma gandesc ca daca il deschid putin timp pe zi, cu atat mai mult o sa fie interesata de el, asa daca e toata ziua la dispozitie, poate n-o sa-l mai bage in seama...
Da, chestia cu fructul oprit...
nicol_nicol
Jun 6 2006, 09:40 AM
Roxi_J, ca ai adus vorba de desene animate, cele care se difuzeaza mai tot timpul la Tv. ma enerveaza la culme. Astea nu se mai pot numi desene animate, (roboti, lupte cu sabii si arme de ultima generatie).
Ce exemplu sa invete copiii de aici?
Noi am luat de pe net toate desenele animate cu Tom si Jerry, Bugs Bunny, Duffy Duc, Mikey Mouse... si alte filmulete cu desene animate (101 dalmatieni, Bambi, Alba ca zapada...) si cand va veni vremea desenelor animate pe astea am sa i le pun pana se va plictisii de ele.
Roxi_J
Jun 6 2006, 10:41 AM
Nicol_nicol, sunt desene ORIBILE

cel putin la Cartoon Network, sunt absolut gretoase. Nu numai ca nu au nimic de invatat, dar sunt si urat desenate! Noi nu prindem decat Cartoon si Jetix, sau cum se cheama ala... pe cartoon sunt orbile!! pe alalalt sunt violente... chiar nu are de unde alege. Cele de la Disney mi se par cele mai potrivite pentru copii, de toate varstele: Bambi, Alba ca Zapada, si altele, si cand o fi mai mare sunt si de astea gen Atlantida, Sindbad sau Eldorado (desi astea nu stiu daca sunt Disney) sau Ice Age - care are poante super faine, dar copiii mici de tot nu stiu daca le gusta sau le inteleg unele din ele, ca au alte criterii cand zic ca ceva e amuzant... sau Planeta Comorilor, etc...). Eu am de cand eram mica o colectie impresionanta de carticele de la Disney, cu povesti cu Donald, Mickey Mouse etc, si asta mica sper sa se delecteze si ea cu ele. Oricum cel mai mult mi-ar placea ca Denisa sa vrea in parc toata ziua, sa se joace in aer liber cu alti copii, sa socializeze si sa stie sa-si faca prieteni. Tv si calculatorul din pacate sunt o mare piedica.
mihaela parauan
Jun 6 2006, 11:00 AM
Din cate stiu eu copilul asa mic nu vede ce se intampla la televizor. El aude zgomotul, percepe cum se schimba brusc lumina, si de aceea este asa interesat de el. Dar asa cum spunea si Nicol_nicol, daca distanta depaseste 2 m nu e pericol. Bine-nteles sa nu se intreaca masura.
Eu am tinut-o pe Dora in camera in care nu era televizor, si acum cand se poate uita in voie, ca deh suntem mare, nu sta prea mult timp cu ochii in el. Se uita doar la unele reclame, mai ales cea cu musculita care traieste o zi ("muca boaia" = musca zboara), si mai sunt cateva. Sau cand dam pe MTV sau Atomic incepe sa cante si ea si sa danseze, cateva secunde, imi spune ca tanti canta, dupa care se intoarce la jocul ei.
Deci, nu cred sa fie probleme, sau sa creeze dependenta, atata timp cat nu se exagereaza.
maria75
Jun 6 2006, 11:13 AM
Si Andreutei ii place televizorul...Vrea sao dau jos din patut sa o pun pe pat ca sa mai traga cu ochiul...Daca o pun pe pat linga mine si o intorc pe o parte ca sa nu mai vada la TV, cum prinde momentul cum se intoarce...:). In leg cu desenele, in afara de Courage , Tom si Jerry, Looney Tunes si DACA dau vreun serial Disney, nimic nu trezeste interesul. Parca au disparut toti desenatorii si au venit niste mecanici auto sa faca desene animate...
Laura_bebe
Jun 6 2006, 02:08 PM
Rares se uita zilnic la tv, pe minimax si la muzica....dar e ok, nu vad nici un pericol.
rosefofo
Jun 6 2006, 03:39 PM
Mda..sa stiti ca asa e..numai "chestii" fara nici un sens dau pe Cartoon net. si jetix..nu vad nimic educativ in ele..
Dar mai e un post de desene cred ca Animax se cheama sau ceva in genul asta care e dragutz tare si are foarte foarte multe desene educative..cand bebe avea vreo 3luni si lasam tv-ul deschis mai mult pentru zgomot si ma trezeam eu urmarind desene heheee.
Eu din cate stiu nu e bine de lasat bebe prea aproape de TV si prea mult pentru ca acum e perioada critica in care pot ramane cu ochisorii crucis sau alte probleme
Dana Maier
Jun 6 2006, 04:15 PM
CITAT(Natalia @ Jun 5 2006, 06:47 PM) [snapback]71585[/snapback]
Am observat de un timp, ca bebelasei mele ii place sa se uite la Tv.Cat e de periculos la aceasta varsta, cand de fapt nu stie ce vede, cred ca o atrag luminile si culorile de acolo. la mine merge Tv toata ziua ca sunt singura cu bebe acasa si parca galagia Tv-ului mai umple casa, plus ca nu am vrut sa fie liniste totala in timpul zilei, ca Tania sa se obisnuiasca sa doarma asa si sa sesizeze mai bine diferenta zi-noapte.
Toti copii mici au tendinţa de a se uita la TV când sunt mici. Sunti atraşi cum spui si tu de luminile emise de TV.
Totul este să nu fie ţinut prea aproape că atunci ii poate strica ochisorii, incă neformaţi. Fetiţa mea, este mare acum, are 3 ani şi jumătate si mai are momente când se duce aproape de TV. Nu o inţeleg de ce. Că nu se vede deloc mai clar.
Si al meu bebe e atras de televizor. ii plac culorile, miscarile, dar pe cat posibil il tin la distanta de asa ceva./ macar acum cand pot, ca pe urma....
maria75
Jun 8 2006, 10:38 AM
Cred ca treaba cu TV ul nu e neaparat ca ii face rau oftalmologic, cat mai ales e vb ca, in timp, creeaza dependenta. Au venit la mine mamici ale unor copii de clasa a VIII a disperate ca fiul/fiica sta numai la TV, nu si face temele( asta in conditiile in care examenul batea la usa). Eu am facut altceva: i am postat pe perete, deasupra patutului, un desen viu colorat. Are o jucarie- o luna de aia care cinta. Acum sotul ii va inregistra un CD cu muzica din desene animate...Si sa vedeti cum se uita la desen...iar muzica e optimista...Mai las TV ul cateodata ca sa auda voci si atat. Dar nu o mai las sa se uite...Andreuta e un bebel vesel. Cand se uita la desen, ride de una singura si se fisticeste toata. De cate ori o prind asa ii spun:,,Pai bine mai mama, la distractie nu ma chemi, numai la treaba..."
onuta_dec
Jun 9 2006, 07:47 AM
CITAT(nicol_nicol @ Jun 6 2006, 09:59 AM) [snapback]71731[/snapback]
Am inteles ca atata timp cat distanta dintre bebe si televizor este peste 1,8-2 m nu ar fi vreo problema, sa nu se uite mult timp.
Eu o las sa se uite, ii plac foarte mult reclamele si muzica. Nu cred ca vede bine ce se intampla la TV.,ci mai degraba o atrag culorile si zgomotul.
Credeti ca ar putea sa creeze dependenta?
Creaza dependenta fiti sigure de asta. Si cum am mai spus cel mai mult va avea de suferit limbajul si relationarea cu ceilalti. Daca tu il lasi pe bebe mai toata ziua la Tv c asa-ti faci treaba pluc ca se uita si el cand te uiti si tu ca sa te relaxezi in mod sigur va crea dependenta. Si ceea ce astazi se da la Tv nu e deloc educativ. Cum ziceau si alte mamici faceti rost de desenele clasice si lasati-l sa se uite, dar nici asta in exces, deoarece eu am probleme cu vederea si imi dau seama ca din cauza Tv-ului, pe la 10 ani ma uitam uneori de dimineata pana seara la desene si apoi aveam si tendinta de a ma uita cat mai de aproape si uite asa acum am probleme. Cu atat mai mult ei vor avea probleme ca sunt si mai mici.
maria75
Jun 10 2006, 08:39 AM
CITAT(onuta_dec @ Jun 9 2006, 07:47 AM) [snapback]72661[/snapback]
, pe la 10 ani ma uitam uneori de dimineata pana seara la desene si apoi aveam si tendinta de a ma uita cat mai de aproape si uite asa acum am probleme. \
Ei, din punctul asta de vedere noi am fost ,,norocoase". Cand aveam zece ani era pe vremea lu Ceasca, aveam de la 8 la 10 seara Tv, iar duminica 10 min de Alba ca Zapada sau alte desene...Tin minte cum le asteptam cu sufletul la gura...Efect: cum nu aveam la ce ne uita, am citit mult si am desenat. Tin minte ca o mai incasam daca ne prindea cu 1001 nopti in pat in loc sa ne facem temele. E drept, apoi, ca ai mei nici nu a trebuit sa dea nici un ban pt meditatii, atit pt admiterea in liceu cat si la facultate. da, asa e, cum sublinia si onuta, daca il lasam pe copil la TV noi ne putem face treaba sau relaxa, dar cu ce pret mai tirziu...
raluca-miruna
Jun 10 2006, 02:03 PM
Miruna e innebunita dupa Scooby-Doo. Lasa orice, pana si iesitul in parc pantru desenele astea. In rest, nu prea se uita la TV, doar il las pe un post de muzica si asculta. Stie aproape toate melodiile difuzate pe de rost. In schimb, Mathias, e numai zambet si pedaleaza de zici ca e ciclist de performanta atunci cand vede TV, mai ales la reclame si muzica. Nu stiu daca e bine, dar oricum nu-l las toata ziua la TV. Doar cand am treaba si nu pot sa fac nimic din cauza lui - dl. bebe vrea numai in brate!
an_orim
Jun 10 2006, 02:21 PM
si ingerasul meu se uita la televizor! cred ca toti piticeii sunt atrasi de culorile de acolo si de faptul ca se schimba imaginile! si la reclame sunt cele mai miscatoare imagini! nici eu nu prea sunt de acord cu tv, dar... dca e in raza lui, oricum l-as aseza, se ntoarce sa vada! si daca il las singur, in fata televizorului , pe pat, nu este bucurie mai mare! rade, tipa de bucurie, gangureste, scoate o mie si una de sunete si in acelasi timp da din manute catre tv si din piciorute pedaleaza cu o turatie.... numai la tv face asa! pe cat posibil evit sa il tin astfel incat sa vada tv-ul!
campiandaniela
Jun 10 2006, 06:22 PM
Si noi ne uitam la televizor inca din prima luna ,chiar ne-am mirat ca ii puneam mina in fata ochisorilor si incepea sa plinga ca nu vede la televizor , acuma parca nu mai este asa interesata ca la inceput , probabil nu mai este ceva nou pt. ea .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.