mariel
May 25 2005, 12:57 AM
Va rog daca imi puteti spune pana in ce saptamana de sarcina se poate face amniocenteza. Sora mea cea mica are sindrom Down si vreu sa stiu daca sunt considerata o persoana cu risc si ce trebuie sa fac. Multumesc.
iepurase
May 25 2005, 07:49 AM
Din ce am mai citit si eu prin carti se pot face teste mult mai putin invazive decat amniocenteza, pt a descoperi sindromul down la BB. De ex. , in saptamana 16 se face "triplu test" care inseamna un set de analize ale sangelui mamei. In functie de acele analize medicul recomanda sau nu continuarea investigatiei prin amniocenteza sau altceva.
Sper ca te-am lamurit un pic . Succes!
maddi
Jun 1 2005, 11:36 AM
da, asa e, mai intai fa triplul test si doar in functie de rezultat sa recurgi la amniocenteza, care are totusi riscuri...
se mai pot depista eventuale malformatii si la echografie 3D, dar fii atenta ca pt asta iti trebuie programare cu vreo luna inainte. Se face dupa sapt. 18...
ce varsta are sora ta si cum a evoluat? am si eu un nepotel cu sd si stiu ce inseamna asta...
Dr.TUFAN Cicerone
Jun 4 2005, 10:14 PM
Draga viitoare mamica,
Vad ca deja s-au dat raspunsurile la intrebarea ta...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.