Crys
May 20 2005, 06:39 AM
Am tot auzit de acidul folic, dar nu stiu exact la ce e bun, daca trebuie sa iau si cat.... Sunt sigura ca stiti voi cate ceva
Mariana M.
May 20 2005, 07:32 AM
Crys, mie mi-a recomandat doctorita acid folic de cind mi-a cofirmat ca sint insarcinata si mi-a explicat ca e bine sa iau in primele 3 luni pt ca previne malformatiile la bebe si il ajuta sa creasca sanatos. Mai multe nu mi-a spus dar pot sa o intreb saptamina viitoare cind ii vom face o noua vizita.
Sarcina usoara in continuare :smt023
Crys
May 20 2005, 07:34 AM
Azi o sa merg la medicul de familie, am inteles ca trebuie sa ma ia in evidenta. Sper sa ma lamureasca si cu chestiunea asta.
Multumesc pt raspuns :-P
iepurase
May 20 2005, 07:54 AM
QUOTE(Crys)
Am tot auzit de acidul folic, dar nu stiu exact la ce e bun, daca trebuie sa iau si cat.... Sunt sigura ca stiti voi cate ceva
:lol:
eu am luat acid folic cu vreo luna inainte sa raman gravida , cate 3 pastile pe zi. In general am inteles ca ajuta la fertilitate , iar mai tarziu luat in timpul sarcinii, pana in luna 4 , ajuta la dezvoltarea in bune conditii a sistemului nervos al lui BB. Dupa ce nasti, surplusul de acid folic te va ajuta pe tine sa te refaci mai usor daca intervine anemia.
fonzie
May 23 2005, 08:45 AM
si eu iau acid folic din prima zi in care am aflat ca sunt insarcinata si continui sa iau...
anaida
May 23 2005, 08:42 PM
Acidul folic (sau vitamina B9) are o foarte mare legatura in evolutia bebelusului in primele 3 luni de sarcina. Carenta acestei vitamine poate da malformatii precum gura de lup, buza de iepure sau anomalii ale tubului neural (o boala destul de grava, numita spina bifida).
Aceasta vitamina se gaseste si in plantele cu frunze verzi, in sucul de portocale etc.
Administrarea suplimentara insa trebuie facuta numai cu avizul medicului ( ca de altfel orice medicament pe parcursul sarcinii).
Va urez sarcini usoare si bebelusi sanatosi![/b]
Dr.TUFAN Cicerone
May 24 2005, 02:07 PM
Draga viitoare mamica,
Acidul folic este esential pentru sinteza proteinelor si in formarea de noi celule, fiind necesar atat in dezvoltarea tesutului maternal cat si al celui fetal. Doza zilnica recomandata creste pe timpul sarcinii de la 2mg la 4mg. Este posibil sa se ajunga la aceste doze si printr-o alimentatie bogata in acid folic: oua, legume, portocale si germeni de grau.
Evident, desi nu e cel mai recomandat, si doar daca nu se poate altfel, poti lua direct pastile.
Administrarea de acid folic in primul trimestru de sarcina, previne, in general, aparitia de malformatii fetale mai ales la nivelul tubului neural - de ex. spina bifida este cea mai raspandita malformatie cauzata de lipsa acidului folic (cunoscut si ca vit B9).
Momentul administrarii, precum si dozele indicate raman in responsabilitatea medicului care va urmareste sarcina.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.