Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Analize necesare
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
Pages: 1, 2
Crys
Ce analize trebuie sa faci la inceputul sarcinii? Eu am si pisica si am inteles ca sunt niste analize speciale, destul de scumpe (aprox 2 mil). Stie cineva?
Criss_B
In primul rand analizele generale de sange - pentru a se stabili starea de sanatate si ce anume minerale sau vitamine ai nevoie, apoi testul HIV (care e gratuit la gravide), Rh-ul si grupa sanguina, toxoplasmoza (pentru ca ai animale de casa), in functie de varsta pe care o ai se mai fac si alte teste specifice... Cel mai sigur este sa iti alegi un medic ginecolog si sa te sfatuiesti cu el sau cu medicul tau de familie...
iepurase
QUOTE("Crys")
Ce analize trebuie sa faci la inceputul sarcinii? Eu am si pisica si am inteles ca sunt niste analize speciale, destul de scumpe (aprox 2 mil). Stie cineva?

eu mi-am facut inainte de a ramane insarcinata ( asa sunt eu mai precauta) zoonozele adica :

chlamydia, toxoplasmoza, listeria, citomegalovirus si rubela. Fiecare din ele are 2 parametrii care se determina : IGG si IGM . IGM este cel care arata daca infectia are semnificatie patologica in momentul analizei ( in cazul ca iese pozitiv)
Costul acestor analize este in jur 3,5 mil lei si se fac la Institutul Cantacuzino de luni pana vineri de la ora 8. Evident ca sunt mai multe analize care se pot face, in functie de antecedentele tale , dar astea sunt printre cele mai importante.
Succes!
Crys
multumesc, o sa incerc acolo :-)
Dr.TUFAN Cicerone
Draga viitoare mamica,

Ai nevoie in primul rand de analize uzuale de laborator, HIV, VDRL, AgHBs, HVC, precum si de analize specifice(Chlamydia, Ricketsia, Toxoplasma, Leprospira, Listeria, Brucella, etc) si de alte analize pe care ti le recomanda medicul tau obstetrician.
Tinozze
Am facut un set destul de " generos " de analize si as vrea sa stiu semnificatia CMV ig G pozitiv , Ig M negativ ! nu am apucat sa ajung inca la doctorul meu si sper sa pot afla cat mai curand daca afecteaza sarcina acest lucru sau nu. Sunt in saptamana 17
ina1910
Salut!
Anticorpii Ig G si IgM testeaza imunitatea fata dea anumiti virusi: rubeola, citomegalovirus si toxoplasma.
In cazul testului pt. rubeola, daca anticorpii IgG sunt pozitivi si cei IgM negativi inseamna ca pacienta are imunitate fata de acest virus si nu mai trebuie facute alte teste.In caz contrar, adica IgG negativ, se va repeta intre sapt. 16-18.
La fel si pt. citomegalovirus- daca IgM este negativ riscul de infectie este considerat minim si nu necesita alte teste.
Din cate inteleg la tine este in regula, dar oricum povesteste-i si medicului tau.

Cristina.
Inuta
Tinozze eu zic sa stai linistita. Si eu am facut aceste analize inainte de a ramane insarcinata si mi-a iesit CMV(citomegalovirus) IgG pozitiv ,iar IgM negativ .In timpul sarcinii exista pericol pt. bebe doar daca ai IgM pozitiv .IgG pozitiv inseamna ca ai fost infectata cu acest virus si ai fost imunizata .Cel putin mie asa mi-a explicat dr.
Oricum sa ne spui si noua ce ti-a zis dr.
Sarcina usoara.[/b]
gugulet
buna fetelor,

eu sunt in perioada de incercare si va spun ca am vorbit cu ginecoloaga mea si ea mi-a spus de un singur test ca e bine sa il fac inainte ... dar cu mentiunea ca nu e musai. Acest test a fost TORCH(toxoplasmoza, rubeola, chlamidia si herpes-ul). Si dupa ce le-am obtinut m-am dus la medicul cu care voi naste ... cand va fii momentul ... si acesta a zis ok e bine ca le-ai facut si a zis ca oricum trebuie repetate si in timpul sarcinii. Dar altele nu m-a pus sa fac.

am inteles ca depinde si de istoric-ul celor doi si si de varsta viitoarei mamici.

wub.gif gugulet
bilutza
Este foarte adevarat ca testele si analizele depind foarte mult de varsta mamei, de starea ei de sanatate, de antecedente. Mai depind si de doctori, pentru ca unii cer mai multe teste, altii considera ca nu este cazul. Oricum, eu am facut in perioada sarcinii analize mai multe decat am facut eu in toata viata mea. :) Sper ca si bebe sa fie sanatoasa ...
Lelia1974
Eu am facut extrem de multe analize, pote si din cauza ca am 31 de ani si sunt la prima sarcina. Am facut un set de analize gratuite si altele cu plata care m-au costat in jur de 4.500.000 lei si din cate am inteles de la medicul meu ginecolog o sa mai trebuiasca sa fac niste teste dar mai tarziu.
Sper sa am un bebe sanatos si daca mai trebuie sa fac inca un milion de analize o sa le fac pentru ca el sa nu aiba nici o problema de sanatate.
bilutza
Stai linistita ! E doar inceputul. Se fac foarte multe analize pe perioada sarcinii. Ideea e ca trebuie sa faci un sondaj al pietei , ca sa verifici preturile. Eu am constatat ca difera preturile destul de mult de la un laborator la altul. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca doar o parte din clinici lucreaza analize, restul colecteaza si transmit mai departe testele. Asa se explica faptul ca Lysteria, de xe, costa 500.000 la o clinica, si 850.000 la alta. Nu pare prea mare diferenta, dar daca mai consideri si toxo, CMV, si altele , ajungi la sume maricele.
bilutza
Am vrut sa spun recolteaza , in loc de colecteaza 3.gif
corinuta&BB
Mie acum exact o luna mi-a zis medicul sa fac testul toxoplasmoza si rubeola si o dozare de prolactina. Nu am avut timp insa sa merg si nici banii nu au fost suficienti, dar promit sa reusesc sa merg saptamana viitoare. O fi prea tarziu? Ce stiti?

Corinuta
bilutza
Ce stiu eu este ca toxoplasmoza se face la inceputul sarcinii, dar nu e rau sa o faci si acum, asta in cazul in care ai posibilitatea sa o faci, pentru ca nu este gratuita si costa vreo 400 de mii (la alte laboratoare poate e mai putin). Oricum, am inteles ca nu toti doctorii cer tipul asta de investigatii, iar mamele noastre cu siguranta nu au facut analizele astea. S-a tot discutat pe tema asta. Eu zic sa o faci pentru linistea ta. Bebe al tau oricum este bine . 11.gif
anka&bb
CITAT(bilutza @ Oct 7 2005, 08:08 PM)
Ce stiu eu este ca toxoplasmoza se face la inceputul sarcinii, dar nu e rau sa o faci si acum, asta in cazul in care ai posibilitatea sa o faci, pentru ca nu este gratuita si costa vreo 400 de mii (la alte laboratoare poate e mai putin). Oricum, am inteles ca nu toti doctorii cer tipul asta de investigatii, iar mamele noastre cu siguranta nu au facut analizele astea. S-a tot discutat  pe tema asta. Eu zic sa o faci pentru linistea ta. Bebe al tau oricum este bine .  11.gif
[snapback]7612[/snapback]

eu am facut de doua ori pana acum toxoplasamoza (ultima data saptamana trecuta) pt ca am doi motanei superbi si rasfatati in casa care... chiar in acest moment stau ca niste regi pe monitorul meu... am facut testul Torch la 7 saptamani si dr mi-a zis - daca vreau sa imi linistesc creierul - sa repet toxoplasma in fiecare trimestru de sarcina... tot saptaman trecuta am facut anticorpii pt hepatitele B si C... cat am stat in spital mi-au facut acolo sumar de urina si hemoleucograma ... cam atat.
pt cele care aveti pisici in casa: sa stiti ca eu am citit si am intrebat multi doctori si, desi parerile sunt si pro si contra, concluzia generala este ca nu trebuie sacrificate bietele necuvantatoare insa viitoarea mamica trebuie sa respecte niste reguli de igiena fff stricte: de la evitarea litierei (sau curatare cu manusi de examinare, de unica folosinta) pana la controale medicale specializate pt animalute, efectuate periodic de veterniar (deparazitare interna, externa, vaccinare polivalenta, taiere gherute, evitat contactul foarte apropriat cu ele - adica pupat...).... in rest... e ok... fiecare stie ce doreste sa aleaga...
pt cine este interesat, a existat un topic dedicat acestei discutii... cautati-l ca trebuei sa fie pe aici si acolo gasiti multe informatii utile...
bilutza
Si eu am repetat toxoplasma , desi nu am motanei. (din pacate, pentru ca banuiesc ca sunt foarte dragalasi) Am refacut-o pentru ca , atunci cand am facut-o prima data a iesit negativ , ca nu am avut boala asta nicodata, dar nu am nici anticorpi si oricum nu da imunitate. Ideea e ca , daca n-am facut boala asta in 30 de ani, probabilitatea sa o fac acum este foarte mica. Am facut-o totusi, pentru ca m-au stresat cu totii. 20.gif
anka&bb
CITAT(bilutza @ Oct 8 2005, 07:15 PM)
Si eu am repetat toxoplasma , desi nu am motanei. (din pacate, pentru ca banuiesc ca sunt foarte dragalasi) Am refacut-o pentru ca , atunci cand am facut-o prima data a iesit negativ , ca nu am avut boala asta nicodata, dar nu am nici anticorpi si oricum  nu da imunitate. Ideea e ca , daca n-am facut boala asta in 30 de ani, probabilitatea sa o fac acum este foarte mica. Am facut-o totusi, pentru ca m-au stresat cu totii.  20.gif
[snapback]7719[/snapback]

sunt suuuuper dragalasi... cine nu are, nu intelege si de aceea ii condamna pe cei care ii tin in casa... din pacate sunt multi care cred ca aceste animalutze sunt niste bestii fioroase care te omoara si ii fac rau lui bb... bull shit! daca se respecta niste reguli de igiena, sansele sunt mici sa faci boala...
si, cum ziceai si tu Bilutza, daca in 25 ani nu am facut-o (si eu am trait de pe la 16 ani cu 3 pisici in casa, caini la curte, matzoi la curte - nevaccinati pe care ii pupam in bot...), sper sa nu o fac niciodata... acum nu ma mai ating de alti animalutzi in afara de ai mei...
insa, e bine de facut pt ca e o analiza importanta, chiar si pentru acelea dintre noi care nu fac parte din clubul obsedatilor de animalutzi...am auzit de cazuri de persoane care au contactat boli de la pisici si nu aveau asa ceva in casa sau nu au avut de-a face cu ele... sigur ca, daca traiesti cu drobul de sare, ai toate sansele sa iti cada in cap!
gugulet
Sa va spun experientza mea cu medicul ginecolog. Mi-am facut testul cum a m spus mai sus ... si ca o viitoare mamica responsabile 35.gif m-am dus cu ele la medic.
Se uita peste ele si imi spune asa: pai doamna ati avut contact cu toxoplasma dar nu v-ati facut suficienti anticorpi. Daca ati fii insarcinata ar fii suficient dar oricum v-om repeta testul in sapt 14-20. Cu chlamidia imi zice: si asta ati avut si ati facut suficienti anticorpi dar nu ma incalzeste caci astia sunt de scurta durata si se mai poate contacta boala.

La care eu sar imediat ca eu stiti nu am pisici si nu am sa pun mana pe ei. La care el zice da dar caini aveti (eu sunt stapana a 3 catele minunate 5.gif ). La raspunsul meu el zice pai trebuie sa va scapati de ei: sau vreti bb sau caini.

Va spun sincer nu voi renunta la caini... doar atat ca am grija sa am o igiena mai stricta ca si inainte... adica ma spal de fiecare data pe maini cand intru in contact cu ele. La indemnul medicului veterinar.

Am sa refac analizele bineinteles, dar de renuntat la cainii mei nu renunt.
Succes fetelor.
corinuta&BB
Eu am doi caini si stau la curte si am si un pisoias, dar doar cu un singur caine intru in contact mai mult, il mai mangai, nu il pup.
Oricum o sa fac testele pentru linistea mea, dar de ce e necesara dozarea de prolactina?

Corinuta
ela25
Eu am facut inainte de a ramane insarcinata cam cu 2 saptamani sumar urina si sange, mi-au iesit toate analizele super, dr mi-a zis ca am probleme cu o maseluta si avea dreptate, am facut apoi in saptamana a 6-a Rh si toxoplasmoza, apoi nu am mai facut nici o analiza, merg saptamanal la medic ptr tratament si nu am contact cu nici un fel de animale, i/mi plac dar ptr ca imi iubesc bebelusul prefer sa nu am contact cu ele.

Voi ce analize ati facut,

Numai bine
mirandolina
Se mai face hiv, ceva pt boli venerice, pt hepatita b, hepatita c, sumar de urina lunar si eventual urocultura daca apare vreo infectie, analiza secretiei vaginale - asta o recomanda dr ginecolog. Asta ce-mi amintesc eu, dar ma pot uita in analizele mele sa vad ce mai trebuie daca tu inca nu ai facut ceea ce am scris eu mai sus. Medicul de familie iti poate recomanda ce analize mai trebuie facute.
anka&bb
CITAT(gugulet @ Oct 10 2005, 10:10 AM)
Sa va spun experientza mea cu medicul ginecolog. Mi-am facut testul cum a m spus mai sus ... si ca o viitoare mamica responsabile  35.gif m-am dus cu ele la medic.
Se uita peste ele si imi spune asa: pai doamna ati avut contact cu toxoplasma dar nu v-ati facut suficienti anticorpi. Daca ati fii insarcinata ar fii suficient dar oricum v-om repeta testul in sapt 14-20. Cu chlamidia imi zice: si asta ati avut si ati facut suficienti anticorpi dar nu ma incalzeste caci astia sunt de scurta durata si se mai poate contacta boala.

La care eu sar imediat ca eu stiti nu am pisici si nu am sa pun mana pe ei. La care el zice da dar caini aveti (eu sunt stapana a 3 catele minunate  5.gif ). La raspunsul meu el zice pai trebuie sa va scapati de ei: sau vreti bb sau caini.

Va spun sincer nu voi renunta la caini... doar atat ca am grija sa am o igiena mai stricta ca si inainte... adica ma spal de fiecare data pe maini cand intru in contact cu ele. La indemanarea meducului veterinar.

Am sa refac analizele bineinteles dar de renuntat la cainii mei nu renunt.
Succes fetelor.
[snapback]7915[/snapback]

fetelor, problema asta cu animaluztii este intr-adevar un aspect care nu trebuie neglijat... insa unii medici sunt paranoici (scuzati, stimatilor!) si exagerati... ori... ori... am auzit si eu povestea asta insa nu este cazul sa fie atat de dramatici si de transanti... igiena suplimentara si alte cateva reguli stricte precum verificarea starii lor de sanatate sunt suficiente... fiecare face cum vrea insa... cele care sunteti in situatia ingrata de a renunta la animaluti... vorbiti cu mai multi medici (veterinari, medici de familie, ginecologi si parazitologi...) si vedeti ce va spun... eu am avut presiuni uriase sa scap de motani din partea alor mei, a socrilor, a sotului, a prietenilor, colegilor si ma duceam la analize si la medicul veterinar cu lacrimi in ochi si el, care este specializat si in parazitologie, mi-a explicat pe intelesul meu cum e cu bolile transmisibile de la animal la om... in special toxoplasmoza si chisturile hidatice... sansele sunt f mici statistic vorbind... in special in cazul pisicilor de apartament care nu ies is care nu au iesit niciodata afara... toxoplasma o iau de la alti animaluti infestati, din iarba unde a facut kk un alt pisic care are toxoplasma...
ma surpinde putin povestea cu cainii... eu citisem ca teoretic mai toate mamiferele pot fi purtatoare de toxoplasma (cu deosebirea ca pisica este gazda finala...) deci si de la catei se poate lua desi dr meu ginecolog zice ca de la ei nu... in fine... tough decision! fiecare face cum ii dicteaza constiinta... ganditi-va si la faptul ca daca ii dati, s-ar putea sa suferiti voi un soc ceea ce n-ar fi tocmai ok nici pt bb... analizati bine toate datele problemei si apoi decideti... va doresc... dileme cate mai scurte si sanatate maxima voua si bblucilor vostri!
ela25
CITAT(mirandolina @ Oct 10 2005, 08:01 PM)
Se mai face hiv, ceva pt boli venerice, pt hepatita b, hepatita c, sumar de urina lunar si eventual urocultura daca apare vreo infectie, analiza secretiei vaginale - asta o recomanda dr ginecolog. Asta ce-mi amintesc eu, dar ma pot uita in analizele mele sa vad ce mai trebuie daca tu inca nu ai facut ceea ce am scris eu mai sus. Medicul de familie iti poate recomanda ce analize mai trebuie facute.
[snapback]8059[/snapback]

Hiv nu am, boli venerice deasemenea pentru hepatita am facut atunci cu sumar urina, sange, infectii nu am , iar la medic ginecolog merg destul de des si nu mi-a recomandat niciodata nimic, cat despre medicul de familie, nu i-mi recomanda sa fac nici o analiza in plus, mi-a zis ca am o evidenta foarte relevanta si ca sunt tinuta din scurt inca dinainte de a ramane insarcinata, nu a aparut nimic intre timp, si nu i-mi recomanda sa ma intep mai ales acum ca raspun pentru 2 persoane. Asa ca eu raman pe eco singurul lucru pe care il fac si sper sa nu colectez acum vre-o infectie, sau vre-o raceala.
Multa sanatate tuturor burticilor, si multumesc pentru raspunsurile voastre
anaida
Am tot citit de analizele de care s-a vorbit la acest topic....eu nu am facut decat calcemie, magneziemie, sideremie, sumar de urina, VSH, Rh si hemoleucograma...altele nici nu mi-au fost recomandate, dar nici nu m-am panicat sa le fac din proprie initiativa...nici la primul BB nu au fost probleme si am incredere ca nici la BB2 nu vor fi...sa dea Dumnezeu sa am dreptate!
codruta
CITAT(anaida @ Oct 11 2005, 10:14 PM)
Am tot citit de analizele de care s-a vorbit la acest topic....eu nu am facut decat calcemie, magneziemie, sideremie, sumar de urina, VSH, Rh si hemoleucograma...altele nici nu mi-au fost recomandate, dar nici nu m-am panicat sa le fac din proprie initiativa...nici la primul BB nu au fost probleme si am incredere ca nici la BB2 nu vor fi...sa dea Dumnezeu sa am dreptate!
[snapback]8317[/snapback]

cam asta am facut si eu, imediat dupa ce doctorul mi-a confirmat sarcina, prin trimestrul 2 am repetat sumarul de urina si cam atat. Se fac ceva analize in ultimul trimestru?
anaida
Din cate stiu, se fac analize in luna a saptea...desi nu toti medicii le recomanda. Totusi e bine sa stii cum stai cu rezervele de calciu si fier, pt ca nasterea presupune pierderea unei cantitati mari de sange!
codruta
CITAT(anaida @ Oct 11 2005, 10:27 PM)
Din cate stiu, se fac analize in luna a saptea...desi nu toti medicii le recomanda. Totusi e bine sa stii cum stai cu rezervele de calciu si fier, pt ca nasterea presupune pierderea unei cantitati mari de sange!
[snapback]8329[/snapback]

dr mea mi-a dat sa iau fier fara sa-mi ceara si analize, o fi vazut pe fata mea ca imi trebuie 10.gif
Pe de alta parte, la cate povesti am auzit despre travaliu nu cred ca va fi o problema sa musc dintr- un pat de ala de spital ca sa-mi fac necesarul de fier 3.gif
Si o gura de var de pe perete se gaseste...
bilutza
Cred ca cel mai bine este sa facem mai putine analize, altfel iata ca ne facem tot felul de probleme. Dar apoi vine dr si zice: daca gasim vreo infectie o tratam, dar daca nu o cautam, cum o mai gasim? Chiar nu ai stiu ce sa cred. Eu am facut foarte multe analize, iar pe unele le repet luna asta. Doctorul meu vrea sa fie sigur ca totul este in regula. 33.gif
Criss_B
CITAT(ela25 @ Oct 11 2005, 04:09 PM)
Hiv nu am, boli venerice deasemenea pentru hepatita am facut atunci cu sumar urina, sange, infectii nu am , iar la medic ginecolog merg destul de des si nu mi-a recomandat niciodata nimic, cat despre medicul de familie, nu imi recomanda sa fac nici o analiza in plus, mi-a zis ca am o evidenta foarte relevanta si ca sunt tinuta din scurt inca dinainte de a ramane insarcinata, nu a aparut nimic intre timp, si nu imi recomanda sa ma intep mai ales acum ca raspund pentru 2 persoane. Asa ca eu raman pe eco singurul lucru pe care il fac si sper sa nu colectez acum vre-o infectie, sau vre-o raceala.
Multa sanatate tuturor burticilor, si multumesc pentru raspunsurile voastre
[snapback]8249[/snapback]

chiar daca nu ai (cum si eu sunt sigura si eram si atunci sigura ca nu am) aceste analize sunt obligatorii si se fac gratuit femeilor gravide... este obligatoriu sa le faci... pentru ca ei nu raspund daca se intampla ceva in timp ce tu nasti si, Doamne fereste!, ajungi acasa cu ceva in plus... daca ai toate analizele facute la zi, nimeni si nimic nu ar trebui sa pateasca orice in timpul nasterii si al refacerii ulterioare... chiar daca zici ca acum raspunzi pentru 2 persoane trebuie sa te gandesti ca nu strica sa iti iei toate masurile de prevedere ca tot ce tine de tine sa fie in regula...

pupici si sanatate multa... sarcina usoara in continuare si nastere usoara 6.gif
mirandolina
Testul Hiv trebuie facut obligatoriu pt ca am inteles ca nu te primeste in spital. Nici un medic nu isi asigura responsabilitatea de a naste cu o gravida infestata. De aceea trebuie sa ai analiza facuta ca sa nu te trezesti cu surprize cand ti-a venit sorocul ca nu se uita nimeni la tine. 71.gif pt ca n-ai hartiuta aia pe care scrie nu esti infestata cu hiv. Nu conteaza ca tu stii ca nu ai boala sau ca nu ai avut cum sa o iei trebuie sa dovedesti si personalului din spital.
codruta
CITAT(mirandolina @ Oct 12 2005, 04:54 PM)
Testul Hiv trebuie facut obligatoriu pt ca am inteles ca nu te primeste in spital. Nici un medic nu isi asigura responsabilitatea de a naste cu o gravida infestata. De aceea trebuie sa ai analiza facuta ca sa nu te trezesti cu surprize cand ti-a venit sorocul ca nu se uita nimeni la tine.  71.gif pt ca n-ai hartiuta aia pe care scrie nu esti  infestata cu hiv. Nu conteaza ca tu stii ca nu ai boala sau ca nu ai avut cum sa o iei trebuie sa dovedesti si personalului din spital.
[snapback]8535[/snapback]

Dar de ce atitudinea asta la doctori? De aia-s medici sa trateze orice boala, nu cred ca au voie sa faca discriminari...
M-ati pus pe ganduri, ca eu nu mi-am facut analize pt hiv. Nu-mi fac probleme c-as avea, DOAMNE FERESTE, dar de ce sa nu ma primeasca la spital pt o hartiuta...S-ar putea sa fi facut testul cand am facut analize pt casatorie, daca gasesc vreo dovada e valabila de atunci sau trebuie de cand sunt insarcinata?
anaida
Eu nu am facut analiza pt HIV pt ca nu mi-a recomandat-o nimeni (la nici un din sarcini) si nici nu am auzit ca ar fi vreo problema cu internarea in spital...ce am citit mai sus mi se pare discriminare...va mai amintiti cazul acela atat de metiatizat, cu femeia aceea care a nascut si era infestata cu HIV iar doctorii nu au vrut sa o bage in seama? Ce s-o fi intamplat cu acei oameni iresponsabili?
ela25
Testul Hiv este valabil cel de la casatorie? Poate este mai bine sa-l repet sincer nu asi vrea sa am vre-o restrictie la spital, desi in conditiile astea, daca o persoana infectata cu acest virus necesita un regim special de ingrijire in spital, nu ca ar fi discriminate, ar trebui sa se ceara aceste analize inca din prima zi cand esti luat in evidenta. Spre exemplu eu am avut eminenta de avort in primul trimestru cu repetate hemoragii, evident la control s-a intrat in contact cu sangele si mai mult Hiv nu se transmite doar prin sange. Imi pare corect sa se ceara, dar poate s-a tinut cont ca ma casatorisem cu putin timp inainte de a ramane insarcinata.
Mai spuneti-mi si mie care ati nascut de curand vi s-a cerut o astfel de analiza?
Pupici
codruta
eu cred ca e vorba de constiinta fiecareia dintre noi. ca daca stiu ca am vreo boala de asta nu fac copii sau daca-i fac e datoria mea (si dupa lege) sa informez medicul.
Si chiar daca nu toate gandesc asa, medicul care ma asista e obligat sa respecte niste reguli de igiena iar daca inaintea mea a nascut una cu hiv banuiesc ca-si schimba manusile, foloseste alt instrumentar etc. discriminarea nu e o solutie.
Kittycutza
Codruta daca toata lumea ar gandi ca tine..am avea si noi o Romanie un pic mai frumoasa,mai curata,mai civilizata..etc...constiinta e un termen despre care majoritatea populatiei aude printr-o telenovela ieftina si ramane uimita....exista asa ceva?..nu uita ca foarte multe femei nasc un copil pentru al trimite la cersit sau pentru a scoate niste bani de pe alocatie...si vorbim aici de cazul fericit...mamele care au un scop pentru care dau nastere unui copil..sunt si cazuri inconstiente care raman insarcinate pentru ca nu au auzit de prezervativ...sau, mai grav,pentru ca " nu li se poate intampla lor".Atunci ce sa le ceri lor ...mediile din care provin sunt absolut "cele mai potrivite" pentru a aduce pe lume un copil....informarea fii sigura ca exista..si ca notiunile de hiv...si alte minunatii din acestea sunt la ordinea zilei...da..si eu sunt maica Tereza si am inviat.....
Din nefericire, cazuri din acestea sunt suficient de multe sa umple jurnalele de la ora 5 ale unor canale insalubre care-si duc existentza de azi pe maine profitand de pe urma unor oameni ..oameni pana la urma..
Poate ca va intrebati ce vreau eu sa subliniez..ei bine...concluzia mea ar suna cam asha...nu ai cum sa schimbi mentalitatea unui om..de impus ceva nici nu mai vorbim..doar pentru ca tie ti se pare ca asha e bine....ideea lui de bine poate e deviata la 560 de grade de a ta...E bine sa faci testul H.I.V. in timpul sarcinii? sau zeci de mii de analize? sa mergi de 5 ori pe luna la medic?
...Eu zic ca da...Atata timp cat nu exagerezi cu paranoia..totul e perfect explicabil pentru ca in interiorul tau mai creste o viata ....si pana o sa ajungem la stadiul d e Dumnezeu sa avem puterea sa decidem ce se va intampla cu ea..mai avem multa mamaliga de mancat...
Acuma fiecare traduce acest "a a vea grija" cum vrea el...poti sa stai acasa si sa nu faci nimic pentru ca tu "simti" ca totul e ok...dar ai cumva facultatea de medicina la baza casa te poti baza pe "parerea ta de expert"?...sau ai putea sa mai dormi noaptea stiind ca ai putea distruge cu inconstienta ta viata unui copil nevinovat?
..Mai vedem noi..Sunt unuii care pot..

Ah ca mai era ceva...Vroiam sa salut toate viitoarele mamici si sa ma prezint ..numele meu e Mihaela am 22 de ani si sunt din iasi..iar bebe..la cat il vad eu de nerabdator sigur nu o sa se nasca la data prevazuta..adica la inceputul lui ianuarie...nu pot sa dorm deloc din cauza lui..creca il fac fotbalist 5.gif ..asta daca o sa fie baiat 71.gif
Gata cu paranteza ...am vazut ieri un caz pe acelasi canal genial caruia eu si familia ii zicem sugestiv Prost Tv...terminarea de fapt am vazut-o ieri..pentru ca a fost intens mediatizat si nu cred ca nu il cunoasteti...pe scurt..2 gemene..nascute acum ceva timp ..siameze de fapt..unite in partea lombara..se incearca separarea lor intrucat una din ele nu avea piciorusele dezvoltate si,implicit, sansele ei de supravietuire erau aproape nule...evident embrionul acesta moare..si cealalta fetita moare si ea la circa 3 saptamani de la interventie..ce m-a surprins n-a fost moartea fetitei..acest lucru era oarecum previzibil..pentru ca operatia de separare nu e ca si cum ai schimba o soseta..
ce m-a impresionat a fost comentariul prezentatoarei..ca tot deznodamantul acesta nefericit putea fi evitat daca mama trecea mai des pe la doctor in timpul sarcinii...daca ii pasa macar vreun pic de copii ei..
Primul si cred singurul lucru inteligent pe care l-am auzit de la ea de cand o stiu..
codruta
CITAT(Kittycutza @ Oct 13 2005, 10:26 AM)
Ah ca mai era ceva...Vroiam sa salut toate viitoarele mamici si sa ma prezint ..numele meu e Mihaela am 22 de ani si sunt din iasi..iar bebe..la cat il vad eu de nerabdator sigur nu o sa se nasca la data prevazuta..adica la inceputul lui ianuarie...nu pot sa dorm deloc din cauza lui..creca il fac fotbalist 5.gif ..asta daca o sa fie baiat 71.gif

[snapback]8659[/snapback]

Kittycutza bine-ai venit printre noi, iar pe BBdaca-l faci fotbalist il luam in echipa cu al meu care e la fel 8.gif
Kittycutza
codruta mersi mult..nu stiu ce-o sa fie..ca inca nu am aflat...imi place suspansul toate ca toate..poate sa fie orice numa fata sa fie..stii tu vorba aia.. 69.gif
codruta
CITAT(Kittycutza @ Oct 13 2005, 10:26 AM)
ce m-a impresionat a fost comentariul prezentatoarei..ca tot deznodamantul acesta nefericit putea fi evitat daca mama trecea mai des pe la doctor in timpul sarcinii...daca ii pasa macar vreun pic de copii ei..
Primul si cred singurul lucru inteligent pe care l-am auzit de la ea de cand o stiu..
[snapback]8659[/snapback]

parerea mea e ca nu stiu in ce masura ar fi schimbat lucrurile vizita la doctor...Ar fi vazut la ecograf , probabil prin luna a 4-a, ca sunt siameze si eventual ar fi luat decizia unui avort...Tot acolo era, doar ca mai repede....Departe de mine gandul de a-i tine partea mamei, dimpotriva. Eu sunt convinsa ca copilele alea au murit pentru ca au simtit ca nu sunt dorite si iubite. N-a fost asta primul caz , au mai fost siamezi care au supravietuit operatiei sau care au trait asa, nedespartiti mult si bine.Cred ca ar fi contat enorm dragostea mamei lor.
Nu cred ca ne putem juca de-a Dumnezeu
Kittycutza
Pai fii atenta.."Mama"-daca o putem numi asa..n-a venit decat o singura data la spital sa le vada dupa operatie....Si copilul simte imediat...cand e dorit e dorit..se zbate si pana in panzele albe..cand nu...avem..cazuri nefericite...o statistica sumbra si atata tot..
Eh si partea cu controlul sau controalele din sarcina...in momentul in care iti faci mai multe investigatii..si afli ca ai o sarcina cu probleme..mai dificila sa-i spunem..ca a ei..ai si mai multa grija de tine..esti mai atenta la ce faci..te duci mai des la doctor sa vezi cum evolueaza sau nu sarcina...lucruri din astea..generate de chestia aia mica numita "constiinta"...Dar unde nu e..nici Dumnezeu nu cere...oricum..raul a fost facut deja..nu se mai poate face nimic...si e inutil sa-mi dau eu sau oricine altcineva cu parerea..important e sa invatam ceva din asta.. 3.gif
bilutza
Fetelor, nu este treaba noastra sa judecam astfel de cazuri. Fiecare isi primeste pedeapsa pentru faptele lui.
Kittycutza
CITAT(bilutza @ Oct 13 2005, 06:54 PM)
Fetelor, nu este treaba noastra sa judecam astfel de cazuri. Fiecare isi primeste pedeapsa pentru faptele lui.
[snapback]8878[/snapback]

my point 11.gif
carla_ro_b
Astazi am primit si eu rezultatele pentru cmv. Nu am facut decat IgM care mi-a iesit pozitiv. Cred ca ar trebui sa fac si IgG, iar pana luni cand pot ajunge la doctorita mea mi se pare o eternitate. Sunt in 17 sapt si imi doresc din tot sufletul acest copil. Stiu ce poate insemna o prima infectie in timpul sarcinii, dar oare daca este doar o reactivare si eu am deja imunitate, pe care o transmit si copilului probabil, exista oare vreun risc? 2.gif Daca are cineva o idee va rog sa imi raspundeti.

Am uitat sa spun ca pana acum mi-am facut eco lunar si bebe e conform graficului. Coincide chiar si ziua saptamanii in care ar trebui sa fiu. Spun asta fiindca stiu ca cea mai frecventa manifestare este o crestere intarziata in timpul vietii intrauterine.
anaida
Desi eu nu am facut nici una dintre aceste analize (si slava, Domnului! am doi copii sanatosi!), stiu ca IgG inseamna ca ai avut boala cu mult timp in urma si te-ai imunizat, iar IgM inseamna ca ai avut boala de curand...cine stie mai bine sa ma contrazica (v-am zis, eu nu m-am confruntat cu termenii decat in carti, nu in viata reala).
ana iulia 29
CITAT(anaida @ Dec 10 2005, 09:31 AM)
Desi eu nu am facut nici una dintre aceste analize (si slava, Domnului! am doi copii sanatosi!), stiu ca IgG inseamna ca ai avut boala cu mult timp in urma si te-ai imunizat, iar IgM inseamna ca ai avut boala de curand...cine stie mai bine sa ma contrazica (v-am zis, eu nu m-am confruntat cu termenii decat in carti, nu in viata reala).
[snapback]23932[/snapback]

Exact asta inseamna
Sora me a afcaut aceasta analiza si a primit aceeasi explicatie de d-na dr.
Dar tot trebuie mers la doctor ca stiu ca trebuie tinut un tratament!
va pup pe toate si sa aveti bebei sanatosi si frumosi!
ellis
Dragutelor, vreau sa va intreb la ce varsta a sarcinii trebuie facute analizele pentru toxoplasma, rubeola, citomegalovirus si listeria, ca mediculmeu mi-a spus sa nu fac nici una pt ca sunt sanatoasa, dar eu tot vreau sa le fac; si ar mai fi ceva - daca stiti un loc unde se fac toate si la un pret mai rezonabil, ca eu faceam de obicei la medicover(unde sunt aprox 26 ron/buc), dar ei nu fac listeria si nu vreau sa ma intepe de mai multe ori 4.gif multumesc
miky33rvr
Buna! Eu le-am facut inca de cand am aflat ca sunt insarcinata adica, in jur de 6 sapt de sarcina! Si surpriza, desi nu am avut contact cu pisici sau alte animale, mi-a iesit ca am avut toxoplasmoza si am anticorpi! 13.gif Sfatul meu e sa le faci pe taote pentru ca si eu sunt sanatoasa si nu aveam de unde sa stiu ca am avut toxoplasmoza! Cel mai bine e sa le faci!
Cat despre un centru mai ieftin, nu am cum sa te ajut ca nu sunt din Bucuresti, dar citisem pe forum ca si la Medsana erau ieftine! Sa te uiti un pic pe aici ca sunt mai multe centre unde se fac la un pret rezonabil! Multa bafta in continuare si sarcina usoara! mwah.gif
Alina76
CITAT(ellis @ Jun 28 2006, 05:29 PM) [snapback]79042[/snapback]

Dragutelor, vreau sa va intreb la ce varsta a sarcinii trebuie facute analizele pentru toxoplasma, rubeola, citomegalovirus si listeria, ca mediculmeu mi-a spus sa nu fac nici una pt ca sunt sanatoasa, dar eu tot vreau sa le fac; si ar mai fi ceva - daca stiti un loc unde se fac toate si la un pret mai rezonabil, ca eu faceam de obicei la medicover(unde sunt aprox 26 ron/buc), dar ei nu fac listeria si nu vreau sa ma intepe de mai multe ori 4.gif multumesc

Buna,

Este foarte important sa le faci pe toate! Eu le-am facut chiar inainte de a ramane insarcinata ca sa fiu sigura ca sunt toate OK. Daca vrei la o clinica particulara (ca sa eviti coada, stresul si conditiile propaste din spitale) iti recomand S.O.S unde au preturi mai mici decat altele.

Bafta!
maria75
Acuma vin si eu cu o-ntrebare: daca dr. a zis sa nu le faci, cu ce te ajuta sa le faci? Eu am refuzat sa le fac pe astea, am facut doar singele si Papa Nicolau, pt ca aveam o rana pe col., eco la organele interne...Eram la primul copil si nu voiam sa fac aceste analize ca sa ma sperie inutil. Fiind la primul, oricum nu as fi intervenit cu nimic in dezvoltarea lui. Sincer, de ce ai vrea sa le faci? Cu ce te ar ajuta? Cred ca te ajuta sa fii tu linistita ca ai facut tot ce trebuia sa faci( asa cred, asta nu inseamna ca si am dreptate). Eu aveam hipertensiune, si toti m au speriat ca nu voi avea acest copil, ca sa fac avort...Nu am vrut. Daca nu mergeam sa ma investighez atat poate bb ar fi avut mai putin de suferit...
gugutza
eu am facut analizele la 9 saptamani de sarcina la ids laboratories la recomandarea doctoritei. Cred ca trebuie facute aceste analize.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.