Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Candidoza in sarcina
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
Pages: 1, 2, 3
Cristina25
As vrea sa stiu daca exista alte tratamnte pentru candidoza, in afara de Polyginax ( care nu merge ):-( Se poate folosi Nistatin sau Nizoral oral? Sunt in luna a sasea.
Multumesc.
Dr.TUFAN Cicerone
Draga viitoare mamica,

Pentru tratamente si detalii legate de acestea, va sfatuiesc sa va adresati medicului Dvs.
amutza
Buna

Pentru candida in gat stiti si alte tratamente? sunt in luna a 8-a si trebuie sa beau ceai de musetel cu o lingurita de bicarbonat si sa fac gargara sau ceai de galbenele.
Dr.TUFAN Cicerone
Dragi viitoare mamici,

Exista multe preparate care pot fi administrate in timpul sarcinii, fara sa afecteze BBului.

Puteti incerca cu PIMAFUCIN ovule, crema si tablete orale.
Se pot administra in sarcina, fara sa puna probleme.

La fel, GYNOZOL ovule, care se pot administra si in timpul sarcinii, si in timpul lactatiei.

Pentru detalii cu privire la schema terapeutica, adresati-va medicului.
emic
Macmiror (ovule) poate afecta BB daca se administreaza in primele saptamani de sarcina?

Merci, Em.
mirandolina
Dar daca cu toate tratamentele candidoza nu trece pana la nastere, poate afecta in vreun fel copilul, adica sa poate naste si el cu vreo infectie? Cat de periculoasa este?
Eu sunt in 34 de saptamani si acum 2 saptamani am inceput sa fac tratament pt candida: spalaturi cu ceai de musetel si bicarbonat si niste ovule (pastile ovale galbene) pe care mi le-a dat dr. de la cabinetul unde merg. Am facut tratament 5 zile si pentru ca nu mi-a trecut dr. mi-a spus sa continui tratamentul.
deeaa77
Buna.. din pacate am si eu aceeasi problema. Doctorita mea mi-a prescris -Diflazon tablete- doza unica pt mine dar si pt partener si Polygynax ovule... Inca nu am inceput tratamentul.. dar sper sa dea rezultate!!!
anka&bb
CITAT(deeaa77 @ Sep 28 2005, 10:54 AM)
Buna.. din pacate am si eu aceeasi problema. Doctorita mea mi-a prescris -Diflazon tablete- doza unica pt mine dar si pt partener si Polygynax ovule... Inca nu am inceput tratamentul.. dar sper sa dea rezultate!!!
[snapback]6432[/snapback]

in cele din urma cum este? se poate sau nu administra polyginax ovule in timpul sarcinii? ca eu nu mai inteleg nimic... mie mi-a prescris super doctorita mea 12 ovule ... 13.gif in timp ce vad ca altora li s-au prescris doar 6 ....
deeaa77
Nu stiu ce sa iti spun in aceasta privinta.. ideea e ca si mie tot doar 6 ovule mi-a prescris...
Am mai gasit cateva opinii... dar eu o sa urmez acest tratament..
http://www.treiursuleti.ro/forum/topic.asp...18&whichpage=40
http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=1797 (este vorba despre betadine care din cate am citi este la fel cu polygynax)
Atentie!! - fara spalaturi vaginale si fara contact sexual , nu prezervativ, nu spermicide!..
Sper sa dea rezultate... eu o sa il incep chiar de azi...Sper ca ti-a dat si pentru partener tratament!
mirandolina
Betadine este un dezinfectant de culoare rosu inchis care se pune in apa si se fac spalaturi vaginale cu el. Mi-a fost prescris acum cativa ani pentru nu mai stiu ce afectiune dar oricum dupa aceea trebuia sa-mi pun si niste ovule.
deeaa77
Probabil... dar exista si ovule...
http://www.farmaline.ro/dictionar.php?cid=...17ab6=803200513
Oricum , ideea este ca eu nu am gasit prea multe informatii pe net despre aceste ovule.
Geany_bc
Buna! Eu cand am fost insarcinata am avut aceeasi problema, adica candida. Doctorita ginecolog mi-a prescris Gynozol, dar efectul a fost de scurta durata, asa incat atunci cand am nascut inca mai aveam candida. Copilul nu a facut nici un fel de boala de piele sau altceva, ci a fost complet sanatos. De cand am nascut, pe cale naturala, de aproape 3 ani, nu am mai avut probleme cu candida. Succes si sanatate in continuare!
papusa
Candida nu afecteza copilul eu,cand am ramas insarcinata cu primul copil mi-a aparut candidoza si n-am scapat de ea decat dupa ce am nascut,cu toate ca mi-am pus si ovule.Deci-n-am avut candida niciodata pana sa raman insarcinata si n-am mai avut dupa ce l-am nascut pe primul copil,pana cand am ramas insarcinata cu al doilea.Femeia pe perioada sarcinii e mai predispusa la asa ceva.
Roxy07
Buna burtici si mamici ! 11.gif

Candidoza in sarcina este normala, cat ai vrea sa scapi de ea nu prea poti. Eu una inainte sa raman insarcinata nu aveam probleme cu nici o scurgere nimic, dar de cand am ramas mi-a aparut, pe cat a inaintat sarcina a devenit mai abundenta. Doctorul meu mi-a recomandat un ovul cu care am reusit sa scap timp de 3 saptamani, dupa care a revenit. Am vorbit iar cu dorcotul si mi-a zis sa stau linistita ca nu afecteaza sarcina ba din contra este o ciuperca care apara zona de alti micorbi care ar putea afecta bb.

Asa ca stai linistite ca dupa nastere totul va reveni la normal

Eu una abia astept pentru ca este foarte urat sa ai asa ceva 2.gif

Aveti grija de voi si de burtici 11.gif
mirandolina
Urat e putin spus, e oribil 17.gif
Si m-am saturat de facut spalaturi in fiecare seara si de ovulele alea pe care le iau degeaba. Eu cand am mai avut si alte probleme inainte de sacrcina, dar nu atat de urate cum e candidoza am facut tot felul de tratamente naturiste dintre care cel care a dat tot timpul rezultate este cel cu miere de albine 5.gif . Poate pare ciudat. Dar cred ca am sa il incerc si de data asta daca mai am timp si nu nasc.
Multa sanatate. 8.gif
megg
Explicati-mi si mie va rog, cum se manifesta candida? De unde stiti ca o aveti? Ce analize a-ti facut pentru a o depista? Prin examen de urina, sau secretie vaginala?
Am si eu o secretie abundenta, destul de enervanta, din cauza ei fac dusuri de trei ori pe zi, caci n-o suport 13.gif Trebuie sa merg din nou la doctor, pentru consult, insa as vrea sa-mi spuneti si mie ce analize trebuie sa mai fac acum, caci sunt insarcinata in 30 de saptamani? Pupici!
Megg
freedelia
Candida se poate depista foarte usor, la orice analiza de secretie care se poate face la orice laborator. De obicei ea se manifesta printr-o secretie (cateodata mirositoare, cateodata nu) albcioasa si groasa. Apar de asemenea mancarimi si usturime. In general este recomandat sa nu te speli cu sapunuri obisnuite de toaleta ci fie cu produse speciale pentru igiena intia feminina, fie cu ceaiuri (parca tin minte ca foloseam un amestec de pelin si galbenele). Cand nu este insarcinata, se pot face spalaturi intravaginale cu ceaiul acesta sau cu niste produse speciale (Tantum Rosa de exemplu) dar in timpul sarcinii e bine sa iti intrebi ginecologul. Oricum, e tare greu de scapat de ea in timpul sarcinii. Dispare insa, ca multe alte probleme, dupa ce nasti.
bilutza
Fetelor, aveti grija cu acele spalaturi. Am inteles ca sunt daunatoare pentru bebe. Cred ca e suficient sa folositi sapun special pentru zone intime 9.gif , sau ceaiuri, dupa cum spunea Freedelia, dar spalati la exterior, nu inauntru. 68.gif Oricum vom scapa de secretiile astea dupa sarcina, dupa cate am inteles eu. yahoo.gif
anka&bb
CITAT(megg @ Oct 7 2005, 07:17 PM)
Explicati-mi si mie va rog, cum se manifesta candida? De unde stiti ca o aveti? Ce analize a-ti facut pentru a o depista? Prin examen de urina, sau secretie vaginala?
Am si eu o secretie abundenta, destul de enervanta, din cauza ei fac dusuri de trei ori pe zi, caci n-o suport 13.gif  Trebuie sa merg din nou la doctor, pentru consult, insa as vrea sa-mi spuneti si mie ce analize trebuie sa mai fac acum, caci sunt insarcinata in 30 de saptamani? Pupici!
Megg
[snapback]7596[/snapback]

Megg,

ma mir ca dr tau nu ti-a luat vreo lama pana acum... si ca nici nu ti-a zis de analize... cate bordeie, atatea obiceie...

oricum fetelor, pt ca subiectul vad ca suscita interes, l-am intrebat pe dr meu ce parere are el despre a trata candidoza in sarcina si mi-a explicat ca, din experienta lui, ea poate foarte bine sa fie trata si in ultima parte a sarcinii, catre final, cand riscurile sunt fff mici ca bb sa fie afectat si ca pana atunci, daca secretia respectiva nu este deranjanta pt gravida, ea nu prezinta nici o importanta medicala... si ca medicament indicat pt tratament ar fi pimafucin nu polyginax... asta este parerea lui , spre deosebire de multor dr care recomanda ca la piata acste din urma ovule...
in fine, fiecare dintre noi face cum considera ca este mai bine pt ea si cum ii recomanda medicul...
Tinozze
De ceva vreme ma confunt cu o canzdidoza care imi amarashte zilele, candidoza pe care am tratat-o cu Macmiror Complex 500 de cateva ori pana acum, dar tot recidiveaza. Voi v-atzi confruntat cu asa ceva ?
Daca da , as vrea sa stiu cum ati scapat . Mie imi produce o iritatzie externa fara o secretie abundenta propriu-zisa. Pupici si sanatate la toate fetele
6.gif 11.gif 6.gif
littleone
Buna, Tinozze
Nu am avut problema ta, dar uite ce am gasit: My Webpage
Eu am ceva rezerve cu privire la Clortrimazol ... Nu stiu cum e crema, dar solutia din sticlute a folosit-o sotul meu pentru o ciuperca si stiu sigur ca pe prospect scria ca e contraindicata in sarcina si alaptare. 2.gif
Doctorul nu ti-a recomandat nimic? Cel mai bine ar fi sa-l intrebi ...
corinuta&BB
Eu am tratat-o tot cu Macmiror care este foarte bun si intradevar si la mine a recidivat dar am reusit s-o inving in cele din urma. Nu trebuie sa ai raporturi sexuale si trebuie sa respecti zilnic o igiena intima corespunzatoare, sa porti lenjerie intima de bumbac si trebuie sa treaca. Insista cu Macmiror ca e foarte bun medicamentul.

Sanatate multa si succes!!!
Tinozze
Cate ovule de Macmiror ai folosit la o cura ? Si ce legatura are contactul sexual cu candidoza ??? Ca doar apare datorita unui dezechilibru in flora bacteriana saprofita cu ocazia modificarilor hormonale din timpul sarcinii ??
Eu sunt dupa cum vezi in ultimul trimestru si nu stiu daca ma mai pot "umfla" de ovule
Tinozze
CITAT(littleone @ Nov 2 2005, 10:52 AM)
Buna, Tinozze
Nu am avut problema ta, dar uite ce am gasit: My Webpage
Eu am ceva rezerve cu privire la Clortrimazol ... Nu stiu cum e crema, dar solutia din sticlute a folosit-o sotul meu pentru o ciuperca si stiu sigur ca pe prospect scria ca e contraindicata in sarcina si alaptare.  2.gif
Doctorul nu ti-a recomandat nimic? Cel mai bine ar fi sa-l intrebi ...
[snapback]14341[/snapback]

Eu uitandu-ma aseara in prospecte de antifungice , am gasit unguentul de clortrimazol si nu apare nic o contraindicatie ......ufffff ..tare neplacuta si deranjanta problema
littleone
Uite, o sa ma mai uit si eu o data cand ajung acasa la sticlutele alea ca sa nu gresesc...
Pe net am gasit asta in prospectul cremei:
"Contraindicatii: Alergie la clotrimazol; prudenta in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru."
Iar la comprimate:
"Contraindicatii: In primul trimestru al sarcinii administrarea este permisa numai la recomandarea expresa a medicului curant; in timpul menstrelor."

Eu sunt cam paranoica si ma feresc de orice fel de medicamente 17.gif
Nu stiu ce sa-ti mai zic, dar cel mai bine intrebi doctorul.
g_nicoleta2000
Draga Tinozze, am o candicoza care mi-a mancat si mie zilele, de fapt mi-a mancat anii. Atat stiu de la medicul meu ca cu cat te lupti sa scapi de ea in mod agresiv cu atat mai indarjita este ciupecuta cu care convietuim.
Candidoza am facut-o dupa cateva tratamente cu antibiotice acum 5 ani si de atunci nu am scapat de ea dar am invatat " sa o manipulez".
In primul rand am invatat sa nu mai spal zona vaginala de n ori pe zi cu sapun sau tot felul de sapunuri lichide pentru zone intime. Orice medic ginecolog iti va spune ca spalatul des distruge in continoare flora vaginala si candidoza infloreste de bucurie. La dusul de seara si dimineata spalam zona intima mai " in graba" fara sa insist cu sapunul decat 2-3 secunde si repede clatire cu apa din abundenta.
Apoi cand usturimea punea iar capat pe mine faceam spalaturi cu Tamtum Rosa care nu cred ca are contraindicatii in sarcina dar este bine sa verifici prospectul. NU este nici antibiotic si eu l-am folosit dupa nastere " cu succes" .
Am nascut prin cezariana si 3 zile m-au innebunit cu Augmentin asa ca candidoza mea si-a facut atunci cateva zile de cap.
Tot dupa nastere dar merge sigur si la gravide faceam spalaturi cu ceai de pelin combinat cu ceai de coada soricelului care iar ajuta la refacerea florei vaginale. Dupa spalaturi aplicam un pic de unguient cu propolis ( de la farm. naturiste).
Ce mi s-a mai recomandat dar nu am aplicat inca este badijonarea vaginului cu miere de albine (bineanteles ca nu mai poti pleca din casa decat dupa ce trec macar 3-4 ore ) asa ca hotarasti singura daca te incumeti sa o aplici.
Oricum ce ti-am scris sunt toate metode neinvazive si nu-ti afecteaza cu nimic sarcina.
Bebe sanatos si sarcina usoara
Nico
littleone
CITAT
Si ce legatura are contactul sexual cu candidoza ??? Ca doar apare datorita unui dezechilibru in flora bacteriana saprofita cu ocazia modificarilor hormonale din timpul sarcinii ??

Cu toate ca aparitia infectiei nu este direct legata de actul sexual transmiterea se poate face si pe cale sexuala. Deci, daca o ia si partenerul tau, degeaba te tratezi numai tu, ca la urmatorul contact, te infectezi la loc. 2.gif
Dar, din cate am citit eu, nu se fac spalaturi vaginale cat timp esti gravida. Iar coda soricelului si pelinul sunt contraindicate in sarcina la administrare interna, si mie vaginal mi se pare destul de intern, chiar daca nu inseamna ca le iei pe gura 71.gif (sunt contraindicate toate substantele amare, iar la pelin este mentionat clar ca stimuleaza contractiile uterine).
Dar uita-te si aici : My Webpage ... stiam eu ca am mai vazut subiectul asta pe undeva.
In speranta ca te-am ajutat mai mult decat te-am incurcat,
multa sanatate!
Tinozze
CITAT(g_nicoleta2000 @ Nov 2 2005, 12:50 PM)
Draga Tinozze, am o candicoza care mi-a mancat si mie zilele, de fapt mi-a mancat anii. Atat stiu de la medicul meu ca cu cat te lupti sa scapi de ea in mod agresiv cu atat mai indarjita este ciupecuta cu care convietuim.
Candidoza am facut-o dupa cateva tratamente cu antibiotice acum 5 ani si de atunci nu am scapat de ea dar am invatat " sa o manipulez".
In primul rand am invatat sa nu mai spal zona vaginala de n ori pe zi cu sapun sau tot felul de sapunuri lichide pentru zone intime. Orice medic ginecolog iti va spune ca spalatul des distruge in continoare flora vaginala si candidoza infloreste de bucurie. La dusul de seara si dimineata spalam zona intima mai " in graba" fara sa insist cu sapunul decat 2-3 secunde si repede clatire  cu apa din abundenta.
Apoi cand usturimea punea iar capat pe mine faceam spalaturi cu Tamtum Rosa care nu cred ca are contraindicatii in sarcina dar este bine sa verifici prospectul. NU este nici antibiotic si eu l-am folosit dupa nastere " cu succes" .
Am nascut prin cezariana si 3 zile m-au innebunit cu Augmentin asa ca candidoza mea si-a facut atunci cateva zile de cap.
Tot dupa nastere dar merge sigur si la gravide faceam spalaturi cu ceai de pelin combinat cu ceai de coada soricelului care iar ajuta la refacerea florei vaginale. Dupa spalaturi aplicam un pic de unguient cu propolis ( de la farm. naturiste).
Ce mi s-a mai recomandat dar nu am aplicat inca este badijonarea vaginului cu miere de albine (bineanteles ca nu mai poti pleca din casa decat dupa ce trec macar 3-4 ore ) asa ca hotarasti singura  daca te incumeti sa o aplici.
Oricum ce ti-am scris sunt toate metode neinvazive  si nu-ti afecteaza cu nimic sarcina.
Bebe sanatos si sarcina usoara
Nico
[snapback]14402[/snapback]

Multzumesc...sincer nici nu stiu ce sa mai incerc...in mod normal nu am probleme dar de cand sunt gravy ...m-am nenorocit ...ma arde , ma ustura,imi face niste mici rosaturi ...iuffff
corinuta&BB
Mie medicul mi-a spus sa nu am raporturi sexuale pe perioada tratamentului (stia el de ce) si asa am facut. Am avut o cura de 7 zile cu Macmiror, cate una seara. Dupa ce am terminat tratamentul si ma simteam mai bine am reluat raporturile sexuale (ma rog, am inceput sa fac iar dragoste) si imediat mi-a reaparut - e adevarat ca sotului nu i s-a indicat nimic. Am reluat tratamentul si mi-am revenit, stiu era ingrozitor, eu nu mai puteam suporta la un moment dat.

Citeste pe toate site-urile astea de specialitate despre boala asta si o sa afli mai multe.
g_nicoleta2000
CITAT(littleone @ Nov 2 2005, 02:35 PM)
Cu toate ca aparitia infectiei nu este direct legata de actul sexual transmiterea se poate face si pe cale sexuala. Deci, daca o ia si partenerul tau, degeaba te tratezi numai tu, ca la urmatorul contact, te infectezi la loc.  2.gif
Dar, din cate am citit eu, nu se fac spalaturi vaginale cat timp esti gravida. Iar coda soricelului si pelinul sunt contraindicate in sarcina la administrare interna, si mie vaginal mi se pare destul de intern, chiar daca nu inseamna ca le iei pe gura  71.gif  (sunt contraindicate toate substantele amare, iar la pelin este mentionat clar ca stimuleaza contractiile uterine).
Dar uita-te si aici : My Webpage ... stiam eu ca am mai vazut subiectul asta pe undeva.
In speranta ca te-am ajutat mai mult decat te-am incurcat,
multa sanatate!
[snapback]14436[/snapback]

Spalaturile cu coada soricelului si pelinul nu inseamna administrare interna in nici un caz iar efectele asupra mucoasei vaginale este atat de scazut incat nu cred ca poate absolut nimeni spune ca a avut contractii uterine de la pelin.
Efectul spalaturilor este doar la suprafata mucoasei si are efect de calmare.
littleone
Draga g_nicoleta2000, iarta o biata gravidoasa speriata de bombe 5.gif . Stiu ca spalaturile nu reprezinta administrare interna, dar e foarte aproape de BB si mie mi-ar fi frica sa le fac (de fapt asta am vrut sa spun cand am zis ca vaginal mi se pare intern), mai ales ca nu am auzit pe nimeni sa le recomande in sarcina. Dar repet, eu sunt omul care sufla si in iaurt ... asa ca nu pot fi luata drept model.
gugulet
Si eu ma lupt de ani intregi cu ea si mai exact vreo 5 40.gif ... Apare daca cumva iau eu sau sotul antibiotice si nu trece intotdeauna ... De ex mie nu mi-a trecut cu Macmiror 500 ba dimpotriva ala mi-a mai si creat alte griji ... sunt alergica la el ... cu ce in schimb mi-a trecut de fiecare data este Lomexin dar precizez ca atat eu cat si sotul am facut tratament ... eu imi puneam ovule in fiecare seara iar el isi cremuia cu crema Lomexin.

Acuma ce practic eu mai nou e crema clotrimazol pe la inceputuri adica cand nu ma deranjeaza asa tare si cam pe la 1 luna jumate de cand ma deranjeaza fac un tratament de 5 plicuri de tantum rosa care e foarte tolerabil ptr mine. 18.gif

In rest incerc sa ocolim antibioticele(amandoi caci si el poate sa imi dea) iar cand iau atibiotice impreuna cu ele mai iau si stamicin de 3x1(asta incearca sa lupte impotriva formarii ei).

Si cam din 3-4 luni ma duc la control gine cu de toate ... analize, cito tot ce se poate.

Cam asta fac eu ... sper sa va fii lamurit.
g_nicoleta2000
CITAT(littleone @ Nov 2 2005, 04:57 PM)
Draga g_nicoleta2000, iarta o biata gravidoasa speriata de bombe  5.gif . Stiu ca spalaturile nu reprezinta administrare interna, dar e foarte aproape de BB si mie mi-ar fi frica sa le fac (de fapt asta am vrut sa spun cand am zis ca vaginal mi se pare intern), mai ales ca nu am auzit pe nimeni sa le recomande in sarcina. Dar repet, eu sunt omul care sufla si in iaurt ... asa ca nu pot fi luata drept model.
[snapback]14506[/snapback]

Stai linistita ca eu de abia am iesit din sarcina de 4 luni deci stiu cum este cu sperietura, acum alaptez si am si acolo o gramada de frici si temeri numai ca stiu cam cum este cu usturimea candidozelor. Oricum mi-am amintit ce mi-a spus asistenta de la ginecologie cu privire la tratamentele medicamentoase usoare luate in timpul sarcinii : se prefera administrarea de medicamente chiar daca traverseaza bariera placentara deoarece stresul si suferinta mamei influenteaza mult mai tare starea de bine a bebelusului decat efectele secundare ale medicamentelor.
Repet: medicamente fara contraindicatii ferme la gravide, cele pe care cititi pe prospect ca se dau doar cu acordul medicului.
Si mi-am amintit ca si sotul meu a facut tratament in acelasi timp cu mine cu praf de Baneocin si unguient Medacter.
fara dragoste nu mai tin minte cate zile.
Nu a avut nici un efect.
Candidozele se indragostesc de gazda lor.
Acum serios, stiti pe cineva care s-a vindecat de candidoza??? ca eu nu am auzit pe nimeni sa se laude cu o asemenea victorie.
Si in lunile 7-8-9 de sarcina nici nu mai reusesti sa faci spalaturi vaginale ci doar un soi de spalaturi exterioare.
8.gif
Roxi_J
Iertati o intrebare poate stupida, dar cum se manifesta candidoza? Usturimi si atat? Eu am avut si de alea, si pe deasupra s-a inrosit asa putin pielea si parca se umflase... si venea, statea doua zile si pleca si mai revenea dupa doua saptamani... nu am tratat cu nimic... unde as putea sa fac niste analize sa depistez ce am, mai ales ca teama mea cea mare este sa nu fie vreun herpes, ca trebuie sa nasc in decembrie, si daca e herpes si am eruptie va trebui sa fac cezariana si nu vreau! 17.gif
Criss_B
Din cate stiu eu pe langa usturimi te si mananca pielea acolo...

Si tot din cate stiu te poti duce la orice clinica la care este si laborator de dermato-venerice - iti recolteaza si in cateva zile ai rezultatele sau te puti duce la medicul tau ginecolog care iti va da o trimitere si la care te vei intoarce cu rezultatele de laborator ca sa iti prescrie medicamentele cu care sa te tratezi...
danab
buna gravidutelor

eu ma chinui de un an cu candidoza. am facut-o in urma unui tratament de-al sotului cu antibiotice, si de atunci ne cunoastem bine. M-am documentat de pe internet ca am devenit experta (cred). La mine se prezinta ca o scurgere albicioasa. Am tratat-o cu clotrimazol dar f putin (pana cand am facut testul de sarcina si a fost pozitiv) dupa aia prin luna a 3-a cu Polyginax ovule si Ciprofloxacina pastilute - dar impreuna cu sotul meu. Se linistise pentru o perioada, dar acum a revenit. Am 26 de saptamani si acum trebuie sa refac tratamentul cu Clotrimazol. Am citit ca nu afecteaza bebele. Sper sa se linisteasca, macar pana nasc. Dupa aia ne putem bate de la egal, fara alte griji.
carlitos_pink_analis
Doctorul mie mi-a recomandat Clotrimazol ovule si mi-a trecut aproape in totalitate.Cica se recomanda sa-l faci si inainte de nastere 2.gif
carlitos_pink_analis
scuze am gresit poza 4.gif
anya
Buna burtici, mie la ultimul control mi-a spus doctora ca am "o usoara candidoza" ... 17.gif Acum, din ce am citit de la voi, ori ai ori n-ai...nu exista o candidoza mai usoara sau mia grea/grava. Mi-a dat numai Gynozol, 1 capsula vaginala pe zi, timp de 3 zile. De sots nu a zis nimic (ca ar trebui sa urmeze si el vreun tratament sau ceva de genul...) Nu stiu ce sa mai cred, este oare dr. buna pe care mi-am ales-o dupa indelungi cautari? 18.gif

Pupici.
Criss_B
In mod normal - la orice boala de acest gen trebuie sa se trateze si partenerul, chiar daca este in faza usoara si o faceti o data la cine stie cate luni (ca nu m-am prins daca esti insarcinata sau nu 9.gif ). Iar daca faza este usoara se poate ca dr sa o fi depistat din timp, pana sa inceapa partea "grea" a bolii, dar tot iti recomand sa mai vorbesti cu un medic - trebuie sa prescrie ceva si sotului. Din cate stiu, ceva mai mult de 50% dintre femei sufera de aceasta boala, bacteria sau virusul (ca nu stiu prin ce se transmite 9.gif ) sta bine merci in corpul nostru si are perioade cand izbucneste si trebuie tratata. Daca o data in viata ai facut candida sa stii ca o ai cu tine pana mori, nu se mai scapa de ea - doar sa ai grija sa te duci sa o tratezi cand isi face aparitia...
mihaela75
Imbatraneam ,muream si nu stiam...Carevasazica asta era musafira mea de ani de zile;venea ,pleca ,iar venea iar pleca si eu ma dadeam de ceasul mortii ca nu trecea cu nimic,cand de-odata hop,a fugit.M-a vizitat si prin luna a 2-a de sarcina iar dr. i-a spus sotului " no sex",da' cine sa asculte 4.gif .Sotul avea unguentul de la dr. ,eu m-am tratat cu ceva de aici din farmacie( dupa ureche,n-am fost la dr.)si a plecat nenorocita pana la urma .Bine ca de-acum stiu cu cine am de-aface... 39.gif
danab
noua ne-a spus de la inceput ca trebuie sa ne tratam amandoi. si fara sex in perioada tratamentului. 9.gif
oricum in perioada sarcinii apar dereglari ale ph-ului vaginal si de aici candidoza. trebuie tratata mereu si mereu, pana se plictiseste... 4.gif
sorineatza
Buna fetelor! Am si eu cateva sfaturi pentru voi si sper sa va ajute! In afara de tratamentul medicamentos (dupa sfatul medicului .... sau nu) si o scurta perioada fara sex, este recomandat sa calcati si lenjeria intima (pe partea interioara, bineinteles) si pijamalele pe care le folositi fara chilotei. Este de preferat sa folositi numai lenjerie intima din bumbac deoarece dantela si diversele compozitii amestec pastreaza microbii (pt. ca nu se pot spala la o temperatura foarte ridicata). Se aplica metoda si pentru sot! Din cate stiu eu usturimea si mancarimea se manifesta atunci cand secretia sta mai mult in contact cu pielea. Cum in timpul serviciului nu putem beneficia de o igiena mai aprofundata, va recomand tampoanele zilnice pe care sa le schimbati destul de des (1-2 h). Sper sa va fie de folos sfaturile mele si sa va mai "indulciti" un pic perioada pe care o mai aveti de strabatut cu bebelusii vostri. Va pupic si va doresc multa sanatate!
Roxi_J
Cine poate sa imi spuna si mie sotul cu ce s-a tratat pt candida? Mie mi-a depistat candida 20.gif , si doctorul mi-a dat Gynozol, dar am uitat sa-l intreb de sot, daca trebuie sa ia si el ceva. Voi ce stiti?
Criss_B
CITAT(Roxi_J @ Dec 6 2005, 12:24 PM)
... doctorul mi-a dat Gynozol, dar am uitat sa-l intreb de sot, daca trebuie sa ia si el ceva. Voi ce stiti?
[snapback]23060[/snapback]

Vezi ca am raspuns mai sus:

CITAT(Criss_B @ Nov 26 2005, 12:39 AM)
In mod normal - la orice boala de acest gen trebuie sa se trateze si partenerul,
[snapback]20742[/snapback]

g_nicoleta2000
Sotul meu avea ca tratament Medacter si Baneocin. Mie mi-au sucit tratamentele de fiecare data cand ma duceam cu problema. Cica sa vedem la care raspunde! 39.gif

Oricum nu am reusit sa scap de "nenorocita". De doua ori pe an trebuie sa-mi bata la poarta ca altfel poate am sa-i duc dorul.... yahoo.gif
danab
CITAT(Roxi_J @ Dec 6 2005, 12:24 PM)
Cine poate sa imi spuna si mie sotul cu ce s-a tratat pt candida? Mie mi-a depistat candida  20.gif  , si doctorul mi-a dat Gynozol, dar am uitat sa-l intreb de sot, daca trebuie sa ia si el ceva. Voi ce stiti?
[snapback]23060[/snapback]

pentru sot ne-a indicat Clotrimazol unguent.
deeaa77
Eu am gasit cat de cat o solutie de compromis,,,, cel putin ma scapa de mancarimi, usturimi si inrosire,,, zilnic dimineata si seara folosesc Pimafucin crema. Vad ca are efect...atata timp cat o folosesc. Sper ca dupa nastere sa scap 102.gif
roberrta
buna,ma confrunt si eu cu o aceeasi problema-candida.Am 35 de saptamani de sarcina si mi s-a prescris Polyginax ovule,dar pe prospect scrie ca e contraindicat in sarcina si alaptare.Nu stiu daca sa sa fac sau nu tratamentul,am citit pareri pro si contra,dar e greu sa iau o decizie.Cine a mai folosit Polyginax in sarcina? 17.gif
Messa
Fetelor, am citit pe topic cum ca ar fi buna mierea de albine - NU ESTE BUNA, DIMPOTRIVA! Daca va puneti miere in vagin va garantez ca afurisita de candida va va spune multumesc si va inflori ca civilizatiile disparute, pentru ca ii place papica buna si dulce - iar mierea este hrana exceptionala pentru candida, nicidecum nu o omoara! Deci aveti mare grija ce sfaturi ascultati si cu ce va dati, mai ales in zone din astea atat de sensibile! Nu mai ascultati sfaturi dupa ureche, duceti-va la medic! Daca nu aveti incredere in medicul nr. 1, mergeti la medicul nr. 2 si asa mai departe, dar nu va mai luati dupa sfaturi babesti, ca unele mai mult rau fac.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.