stosymon
Mar 14 2006, 07:34 PM
Azi am descoperit ca bb are giardia! Stiti tratamente naturiste care sa dea randament ?
Am inteles ca tratamentele medicamentoase sunt toxice pt. ei!
leut
Mar 14 2006, 11:03 PM
O, ce bine m-ai nimerit! Noi facem tratament de cateva zile...naturist adica pentru ca la inceput i-am dat fetitei un antibiotic, Zimaflor parca iar noi am luat ...nu mai stiu cum se cheama. Eu m-am simtit rau cu ficatul asa incat am trecut pe tratament naturist. Se gasesc in comert capsule cu ulei de seminte de dovleac, tratamentul dureaza 21 de zile si iei trei pe zi. Pentru cei mici este ulei de seminte de dovleac presat la rece si eu ii dau lui Alex 1ml de trei ori pe zi. Se pare ca e cel mai bun tratament.
Doctorita mi-a spus ca se pare ca toti locuitorii Galatiului sunt purtatori pentru ca apa nu e bine purificata. La baita Alex mai ia cate o gurita...ce sa-i fac, sa-i pun plasture? asta e...dar trecem noi peste asta.
Incearca tratamentul si mai vorbim.
Mai e o posibilitate...la un borcan de 400ml miere adaugi 100g seminte de dovleac pisate. Se ia inainte de masa o lingura de trei ori pe zi.
Sanatate!
stosymon
Mar 14 2006, 11:37 PM

Multumesc ! De maine le si luam!

Cred ca ZENTEL,care am auzit ca e toxic la copii.
Zimaflor e de dinti .
leut
Mar 15 2006, 10:07 AM

Asa e!
Iar pentru noi era Matronidazol...rau!
micri
Mar 16 2006, 12:26 PM
Tratamentele intensive cu ZENTEL, DUADOR, etc..., pot sa nici nu amelioreze starea, iar la o eventuala ecogafie abdominala se va putea observa cum ficatul este marit datorita toxicitatii mari a acestora si in final de giardia tot sa nu se scape(deoarece este f. pacatoasa si se hotaraste f. greu sa paraseasca organismul gazda)... mai mult chiar, aceasta poate prinde rezistenta la aceste medicamente si ele sa nu mai aiba efect...
Recomandat :
LAMBLIA, CINA si ECHINACEEA, medicamente homeopate in dilutie de 9%.
Tratamentul se face in prima luna, in fiecare zi, cate 10 granule din fiecare flaconas;... apoi, inca timp de 4-5 luni, cate 10 zile pe luna,
Iar pt. ficat(daca acesta este marit datorita tratamentului alopat instituit anterior - in cazul in care s-a incercat cu asa ceva inainte) i se poate administra Liv52, si/sau Supradyne efervescent 1 comprimat pe zi.
Dupa cele 10 zile pe luna cu medicamentele homeopate i se va da Giadinocid, Helmiflores(acesta se da si preventiv), sirop de dovleac, cimbrisor, propolis(tinctura sau baton de propolis luat de la apicultor - din el se dau cca 2mm lungime, cam cat un bob de grau), Alicin (de la Wallmark) care sunt capsule ce contin extract de usturoi in gel de soia(perfecte pt.bronsite, viermi, intarirea imunitatii).
10 zile 10 pic propolis dimineata si cate 10 pic Helmiflores de 3 ori pe zi
10 zile pauza
10 zile propolis si Helmiflores ca mai sus.
sau:
1. Se ia o ceapa potrivita, se taie marunt, se pune intr-un borcan cu capac. Peste ceapa se toarne apa cat sa o acopere. Se lasa acoperita, la macerat. Se bea o lingurita de zeama la 12 ore, 3 zile la rand. Tratamentul se repeta la 7 zile de la ultima lingurita. Se fac 3 serii de cate 3 zile.
2. 10 picaturi de tinctura de propolis, timp de 10 zile. Pauza timp de 7 zile. Se reia.
3. 6 samburi de bostan, mestecati cu tot cu coaja, dimineata, pe stomacul gol.
Se va reface apoi examenul coproparazitologic la sfarsitul tratamentului sa fiti siguri de rezultat.
Giardia e caracterizata de 2 forme reproductive :
1.chistele: greutate specifica 1,05 gr fapt ce permite chistei sa se mantina la suprafata apei;
- sunt sensibile la caldura (peste 50 grade celsius mor), la dezinfectanti ( hipoclorit de sodiu 1%)
- sunt rezistente la - 20 grade celsius pentru 10 ore, la 4 grade pt. mai bine de 2 luni, si mai putin de 4 zile la 37 de grade.
2.trofozoiti : daca vin lasati cu materialul fecal supravietuiesc putine minute in ambient sec (in absenta apei)
In ambient umed la cca 30 grade celsius pot sa supravietuiasca cateva ore.
Cum se stabileste diagnosticul:
- copromicroscopia
cel putin 4 examene din 4 materii, probe fecale diverse
materialul poate fi conservat in formalina
in frigider (a nu fi congelat!)
in solutie metil- iod- formaldehida (MIF)
Epidemiologia:
transmisie orala fecala (sunt suficiente 10 chiste).
In prezenta unei infectii masive se pot observa pana la 100.000 de chiste per gram fecal. (Pfeiffere Supperer, 1976)
cai de transmitere - apa si pamantul umed (deoarece rezista chiar si luni avand conditii optime in umezeala)
infectia la om se prezinta in procent de 2-7% in tarile industrializate, 5-50% in tarile in curs de dezvoltare.
In Romania nici apa plata nu e verificata microbilogic pt. giardia, iar cea de la robinet nici sa nu mai discutam...este plina de chisturi de giardia.
leut
Mar 16 2006, 01:08 PM
Intai...iar am gresit medicamentul...e Metronidazol!
Micri, ca tratament, ce ai scris tu e foarte bun dar pentru bebelusi e cam dificil de administrat. Tinctura de popolis poate da soc anafilactic asa ca cel mai recomandat este uleiul de seminte de bostan, cel putin asa mi-a spus doctorita fetei. Habar nu am cum s-a infectat pentru ca eu cu igiena sunt prietena buna. Ma gandesc totusi ca putea sa ia si din baliuta adica din apa, pentru ca Alex mai suge din cand in cand degetelele de la picioare in timp ce-i fac baita!

Oricum, dupa tratament sper sa fie bine!

Uite-asa e cu copilasii...scapi de una dai in alta!
micri
Mar 16 2006, 01:22 PM
Da, intr-adevar, e mai complicat la bbei cu tinctura de propolis si hepatoprotectoarele...trebuie stabilit tratamentul de pediatru...insa pt. copii mai maricei merge.
Tincturile sunt interzise cu desavarsire la bbei.
Tincturile se dau cu cat mai multe lichide;...intai dilzolvata in ceva lichid"(ex.ceai)...apoi dupa cat mai mult lichid.
Aaaa...si f. important: tratamentul trebuie facut de toti membrii familiei concomitent.
Giardia se poata sa nu apara la analize. Ca sa mariti sansele sa fie analiza corecta, luati din materia fecala timp de trei zile (pastrati recipientul in frigider) si luati din mai multe locuri, din varf neaparat, de la mijloc, etc...
Pentru excluderea unei parazitoze se cer minimum 3-4 examinari negative consecutive ale scaunului, la interval de 7-10 zile intre determinari.
Aceasta repetare a examenului coproparazitologic este necesara din urmatoarele considerente:
- existenta unui timp de latenta intre momentul infectarii si momentul in care acesta incepe sa elimine oua, chisturi sau proglote
- deoarece eliminarea in materiile fecale a parazitului este inconstanta, in functie de ciclul sau biologic.
(in perioada acuta a bolii chisturile se elimina continuu, iar pe masura ce infectia se cronicizeaza, excretia lor devine intermitenta)
Insa, analiza sangelui este mai sigura decat examenul coproparazitologic. Numarul crescut de eozinofile indica o astfel de infectie.
In timpul oricarui tratament naturist pt.paraziti intestinali nu se da lapte dulce (doar acru, iaurt, cas, smantana...) si nimic dulce. Gustul de dulce trebuie sa lipseasca, adica nici macar miere de albine, nici indulcitori NIMIC.
stosymon
Mar 16 2006, 02:28 PM

Multumim de sfaturi !
El a luat sigur de la gradinita,

ca acum 1 luna de zile nu avea!
Asta e ...,daca a luat ne tratam toti!
anasoricel
Mar 21 2006, 11:36 AM
Te rog frumos poate stii si despre filtrele de apa pe baza de carbune?
Noi consumam apa printr-un filtru de acest fel-stii cumva daca e eficient la giardia?
antighin
Aug 18 2006, 06:41 PM
Salut.Acum cateva zile am locuit timp de o saptamana intr-o casa cu bolnavi purtatori de giardia si mi-e frica sa nu fi luat cumva.Cum se manifesta acesti paraziti ca sa fiu pregatita.Fetita mea are 7 luni.Ea nu are cum sa fie infectata,dar eu si taicasu e posibil.Iar daca noi o sa fim purtatori o sa-i dam si ei,cred,fereasca Dumnezeu.Multa sanatate.
cristiana_david
Nov 13 2006, 03:07 PM
noi avem un an si o luna si de o luna nu mai avem pofta de mancare ,am ajuns sa fim sub greutate si avem scaune de pana la 5-6 pe zi destul de consistente,adica nu diareice.inca nu stim ce ar putea fi dar banuim ca ar putea fi giardia.ne puteti spune si noua cum se manifesta?

multumim
cam13
Nov 15 2006, 01:12 PM
Noi nu avem nici un simtom si am descoperit la analize ca avem giardia, deci cred ca este indicat sa va faceti analizele just in case.
Doamne, in ce lume traim!!! Cat ai tine la curatenie, igiena tot ti se intampla si nu ai ce face!!...
cristiana_david
Nov 17 2006, 12:09 PM
multumim pt sfat asa ne-am gandit si noi dar dr lui david ne-a spus ca nu au aparut simptomele unei giardioze si ne-a recomandat sa luam debridat pentru reglarea tranzitului intestinal
deocamdata ii urmam sfatul si se pare ca scaunele s-au mai redus.pentru pofta de mancare luam pikovit dar nu mi se pare ca are vreun efect
vom mai incerca si cu polen
raluca-miruna
Nov 17 2006, 08:54 PM
Dar pentru oxiuri stiti vreun tratament naturist? Ca noi ne chinuim de ceva timp sa scapam de ei si nu putem!

A luat Miruna de la gradinita cred (sigur de acolo) si mi-e frica sa nu fi luat si Mathias. I-am dat Zentel, Helmiflores si...nimic. Tot n-au plecat

Nu stiu ce sa-i mai dau, ca dr a zis ca Zentel nu se da prea des ca nu e bun la ficat. I-am dat si usturoi, si seminte de bostan. Se incapataneaza sa ramana in burtica ei. Mai stiti vreun tratament, care sa fie bun si pentru bebe? Cred ca innebunesc cu viermii astia!!!!
cristiana_david
Nov 19 2006, 09:33 PM
imi pare rau ca va confruntati cu asa ceva,noi,se pare ca ne revenim si nu ne-am lovit de asa ceva,daca aveti un plafar cu cineva bine instruit in produse naturiste va poate ajuta.noi avem in oras persoane avizate in a da tratamente naturiste pt. diverse afectiuni .de usturoi stiam si eu dar altceva nu stiu

,imi pare rau
camy2555
Dec 13 2006, 12:40 AM
In urma cu vreo luna fetita,mea se trezea noaptea plangand de dureri de burtica,v-am cerut sfatul,ca nu stiam ce se intampla cu agitatia asta,nu mai avea pofta de mancare,scaune urat mirositoare si uneori moi,iar acum i-am facut analiza la kk si rezultatul a fost''chisturi de giardia''
De maine vom incepe tratamentul toti 3,ea cu Flagyl iar noi cu Zentel,dar nu imi pot explica de unde a luat acest microrganism?Apa de la robinet nu bea decat fiarta,igiena nu lasa de dorit,nu stiu de unde l-a putut lua la 7-8luni,asa micutza..
Ce stiti despre giardia,ati patit asa ceva?sunt fff ingrijorata,va rog dati-mi un sfat!
Miru
Dec 13 2006, 01:42 AM
Giardia se transmite prin apa sau alimente contaminate (legume, fructe), maini murdare. Deci putea sa ia giardia si in parc, dupa ce a pus mana pe ceva umed. Asta este, astfel de contaminari se intampla. Noi nu am avut dar, din cate am auzit, este bine sa se trateze toata familia ca sa nu va reinfectati unul pe celalalt. Si iti recomand sa ii dai copilului apa plata, nu toti parazitii sunt distrusi prin fierbere sau necesita un timp indelungat de fierbere ca sa fie distrusi. Apa plata este mai sigura. Sanatate!
AnCuTzA
Dec 13 2006, 02:37 AM
Cu 25.000 iei un bidon de 5l si esti mult mai sigura pe apa aceea.Sanatate multa si sa scapati cat mai repede !
iulia156
Dec 13 2006, 09:56 AM
buna cami,si noi am avut dar la 2 ani,am o prietena a carei fetita a avut giardia la 5 luni, o avea de la 3 luni dar nu a depistato,a facut tratament homeopat si a scapat fetita. la ea a fost mai grav,ii aparuse o eczema pe picioare ca scoarta de copac.era saraca disperata ca nu stia ce are copilul,pana i-a depistat giardia. esti norocoasa ca ai depistato din prima, eu m-am chinuit cu baietelul aproape un an, an in care mi s-a spus ba ca are ulcer,ba sindrom de malabsorbtie,facea si enterocolite dese,in fiecare luna el varsa avea dureri groaznice de burtica, sa nu mai spun de diaree urat mirositoare. i-am facut tot felul de tratamente dar nici unul de giardia,daca nu ii depistase,pana cand am auzit de antigenul giardia de la medicover,prin testul elisa,e suta la suta sigur. acolo i-a iesit giardia, i-am dat zentel sirop,5 zile,seminte de dovleac pe stomacul gol,neprajite si rasnite in rasnita de cafea.se facea ca un prafulet,si i-am dat 3 luni de zile, sa nu mai spun de gelul de aloe si vitaminele cu care l-am pus pe picioare,va dati seama giardia de un an, era saracul copil subnutrit,nu manca, vomita, diaree avea, era numai pielea si osul. acum suntem bine sanatosi,am scapat,a trecut un an de atunci,e un mancacios si un copil plin de energie. acum are 4 ani si are 19kg. va doresc tot binele din lume si multa multa sanatate la bbi. pupici multi.
rucsandra
Dec 13 2006, 11:17 AM
si bebele meu mai are dureri de burtica...am fost si in spital cu voma.....fara diaree...nu i-au gasit nimic...si din cand in cand il doare burtica?...e posibil sa fie geardia?....la analize nu i-a iesit.......
...ziceti ca la medicover ar fi o analiza f sigura....si iese din prima?????
googletrei
Dec 13 2006, 11:40 AM
fetelor, oricum am da-o, copilul tot pune mana oriunde....Eu ii dau lui Tud apa plata la stical de 2 litri, cea mai buna, scumpa...ca na!!sa aiba copilul ce-i mai bun!!!!da' cand face baie, nu bea macar un pic de apa??da' candspalam biberoanele, doar nu le spalam tot cu apa plata!!

Tud a mers de-a busilea vreo 6 luni...oricat de mult as spala eu mochetele, oricat as da eu cu aspiratorul de 100 de ori pe zi, microbi tot sunt!!!! iar cu doctorii astia care nu fac altceva decat sa suspecteze, dar cand e vorba de un diagnistic, mai slabut, m-am cam saturat....
iar giardia au cam 80% din copii...eu i-am facut analize la caca si nu i-au iesit, dar un copil vecin cu noi, la 2 ani , are!! Si credeti-ma, copil cu conditii mai bune, mai greu gasesti....
E greu pana cresc, dar trebuie sa invatam, ca, oricat vrem noi sa-i ferim, nu reusim de fiecare data!!
Multa sanatate la pitici
veronik
Dec 13 2006, 12:44 PM
buna. si noi suntem in aceeasi situatie ,fetita mea are 6 luni si in urma analizelor am descoperit ca are giardia am luat tratamentul iar acum urmeaza sa facem un al doilea test de kk sa vedem daca si-a facut efectul tratamentul care ni l-a prescris pediatru, ea a luat furazolidon praf ptr. ca e prea mica ptr. altceva iar noi am luat flasigyn . fetita mea a luat giardia de la un alt copil cu care s-a jucat dar noi nu am stiut ca acel copil are giardia ,dupa o luna cred de chin in care nu a vrut sa manance mai nimic

am mers l-a doctor si spre mirarea noastra am descoperit ca are giardia nici prin gand nu-mi trecea ca ar putea sa aibe asa ceva un copil atat de mic. Noua ne-a mai prescris si ceva vitamine ptr. ca fetita mea nu manca f. bine si nici nu a luat f. bine in greutate .Sanatate multa va dorim
cam13
Dec 13 2006, 02:40 PM
Eu i-am facut analizele complete la 1 an si 4 luni. Copilul meu e sanatos, mananca, a fost si el racit de vreo 3-4 ori, dar nimic altceva vreodata.
Surpriza la analize!! I-au gasit un stafilococ auriu in gat, giardia la burtica - am facut analizele la Doris.
Foarte contrariata, suparata, am fost la medicul de familie, care ne-a pus sa facem si noi exudat pentru ca stafilococul era rezistent la foarte multe antibiotice. Suspect noi nu avem nimic...
Despre giardia insa, la intrebarea mea "ce am facut, ce puteam face mai mult?", mi-a raspuns
nu aveti decat sa schimbati conductele de la intrarea in Bucuresti pana la dvs. acasa!!
Asa ca acum suntem pe tratament homeopat deocamdata: helmiflores, ulei de dovleac si seminte de dovleac pisate, amestecate cu miere - care ii plac foarte tare.
Ce problema am eu: am inteles ca giardia nu se impaca bine cu dulcele si laptele. Ce sa facem? Sa nu le mai dam lapte, nu prea putem...(Al meu nu accepta iaurtul deloc si nici branza).
adeena
Dec 13 2006, 10:34 PM
CITAT(cam13 @ Dec 13 2006, 03:40 PM) [snapback]150908[/snapback]
Despre giardia insa, la intrebarea mea "ce am facut, ce puteam face mai mult?", mi-a raspuns
nu aveti decat sa schimbati conductele de la intrarea in Bucuresti pana la dvs. acasa!!
Mai incearca si urmatoarea reteta care e ffff buna ptr eliminarea de viermisori de tot felul de la bebei :
se pune la fiert 1 litru de apa cu o mana buna de cimbrisor de camp+200 de samburi de dovleac decojiti si neprajiti . Se fierb pana scade la jumatate . Decoctul rezultat se da inainte de masa , cate o lingura , pana se termina . L-am incercat pe nepoteii mei si a facut minuni .
Multa sanatate si numai bine !
monciq
Dec 13 2006, 10:49 PM
CITAT(camy2555 @ Dec 12 2006, 11:40 PM) [snapback]150546[/snapback]
Ce stiti despre giardia,ati patit asa ceva?sunt fff ingrijorata,va rog dati-mi un sfat!
Cred ca giardia face parte din categoria viermisorilor si parazitilor.
Sfaturi de la mamici aici:
http://www.treiursuleti.ro/forum/index.php...4&hl=oxiuriNoi am dezbatut un subiect pe tema oxiurilor, care tot ceva despre viermisori este,daca iti e de vreun folos vreun tratament, aici:
http://www.treiursuleti.ro/forum/index.php...0&hl=oxiuriUn articol despre combaterea giardiei aici:
http://sanatate.jurnalul.ro/articol_48207/...de_giardia.htmlMulta sanatate!
iulia156
Dec 13 2006, 11:28 PM
salut rucsandra,este cea mai sigura analiza, nu trebuie repetata de 3 ori,o data iti iese sigur daca copilul are sau nu. un an de zile i-am dus analizele la toate laboratoarele posibile din bucuresti,am ajuns chiar si la matei bals,care se spune ca e de boli infectioase,dar degeaba,ii iesea negativ,copilul era sanatos dar de un an se chinuia cu dureri de burta si varsaturi,nu manca,era slab. daca te intereseaza iti las nr.de telefon sa suni sa te interesezi de antigen giardia se cheama analiza:212.21.65,anul trecut era 310mii analiza acum nu stiu daca s-a mai scumpit sau tot atat a ramas.
cami2bubulina
Dec 13 2006, 11:41 PM
Offfffffff,mai fetelor greu cu viermisorii astia...noi nu avem..inca..sa speram ca nu.
Am intrat sa va incurajez,nu avem ce face..cat e bb mic pune mana peste tot,baga tot in gura,asa ca..
Va pup si sanatate!
camy2555
Dec 15 2006, 04:38 PM
Am inceput tratamentul azi,aba astept sa vad daca da rezultate!sa ne tineti pumnii
veronik
Jan 10 2007, 07:13 PM
CITAT(camy2555 @ Dec 15 2006, 04:38 PM) [snapback]152659[/snapback]
Am inceput tratamentul azi,aba astept sa vad daca da rezultate!sa ne tineti pumnii

ati refacut analizele ?a dat rezultate tratamentul? te rog spune-mi si mie ptr. ca si noi inca mai avem lambrii si pediatra ne-a prescris flagyl si nu stim ce sa facem ptr. ca am auzit o multime de pareri precum ar afecta ficatul voi cat flagyl ati luat pe zi?
veronik
Jan 10 2007, 08:00 PM
Pentru cei mici este ulei de seminte de dovleac presat la rece si eu ii dau lui Alex 1ml de trei ori pe zi. Se pare ca e cel mai bun tratament.
te rog spune-mi cat avea Alex cand i-ai dat ulei de dovleac si cat timp i-ai dat ? i-a trecut giardia in urma tratamentului ?
ElizaMaria
Mar 10 2007, 12:51 AM
Am si eu o intrebare privitoare la tratamentul cu Helmiflores si propolis. Stiti cumva daca se da bb-eilor sub un an? Fetita mea are 11 luni si cred ca o sa-i incep tratamentul desi se da doar dupa un an si tinctura de propolis si helmifloresul. Dar cat sa-i dau? Cate 10 pic. sau mai putin?
gabi2106
Aug 1 2007, 11:54 PM
Eu am fost diagnosticata cu lamblia.
Fetita mea de 1 an si 9luni nu are. I-mi este teama sa nu ia de la mine, caci peste o luna urmeaza sa o duc la cresa si la aanalize trebuie sa fie ok, pt ca altfel nu o mai primeste si eu nu am cu cine sa o las pt ca trebuie sa incep serviciul.
In urma cu 2 luni i-am facut fetitei analizele pt coproparazitologie si nu i-a iesit nimic, dr pediatru ne-a dat un tratament homeopat cu gandul ca ar putea avea giardia si nu a iesit la prima analiza, dupa tratament am repetat analiza pt coproparazitolagie si tot nu a iesit nimic, dar a iesit la mine ca as avea eu giardia.
Am urmat toata familia tratament cu ulei de catina, si apoi am facut analiza iar si iar mi-a iesit mie ca as avea giardia(lamblia).Maine i-i rafac si fetitei analiza iar si ma rog sa nu aiba si ea/
Cum ma pot trata ? Cine a avut si-mi poate da sfaturi! Va rog din suflet, caci sunt disperata!
Multumesc anticipat!
ancuza
Aug 2 2007, 07:57 AM
exista : flagyl sau zentel pastile sau daca vrei ceva naturist, giardinocid sau giardinofug.
gabi2106
Aug 2 2007, 10:28 AM
multumesc pt sfat,
am sa merg si la pediatru, dupa ce vad si rezultatele fetitei si voi cere tratament in continuare.
Sper sa-mi treaca cat mai repede.
Sanatate multa!
adriana_dh
Jan 12 2008, 03:27 PM
Cu parere de rau, dar trebuie sa reactivez topicul asta: Lorand are chisti de G. Lamblia, mai precis giardia/lamblii.
Pediatra lui i-a prescirs Zentel (subst. activa Albendazolum), de care am auzit ca e toxic pentru ficat, iar eficienta e cu semnul intrebarii.
As vrea sa incerc mai intai cu Parazitol, un medicament naturist. A mai incercat cineva acest medicament? Cu ce rezultate? Dintre cele care ati urmat tratamente si ati scris in acest topic, care au fost rezultatele?
adriana_dh
Jan 25 2008, 01:17 AM
Nu reusesc aproape deloc sa ii dau lui Lorand tratamentul pentru lamblia. Am cumparat Parazitol capsule, dar nu scria pe prospect cand si cum trebuie administrat (doar ca de 3 ori pe zi), asa ca m-am hotarat sa cumpar Helmifloresc sirop, crezand ca imi va fi mai usor. Am incercat sa ii dau acest sirop in toate combinatiile posibile - cu apa, cu suc, cu mancare, cu gem, dar are miros foarte puternic si il recunoaste de la distanta si nici vorba sa-l inghita. Asa ca m-am hotarat sa trec inapoi la Parazitol capsule, am scos praful dintr-o capsula, i-am facut din nou o combinatie gustoasa in linguria, dar are miros si mai puternic decat siropul si dupa ce am reusit sa ii bag in gurita, mi-a scuipat totul in palma. Ultima varianta, si probabil singura cu care voi reusi sa-i dau tratamentul, a fost sa ii bag capsula in gurita si sa il conving sa bea apa multa, doar-doar inghite medicamentul. Si va dati seama ca stau cu frica nu cumva sa se inece cu el.
Problema este ca nu are pofta de mancare deloc, ii numar linguritele la fiecare masa si nu ajung pana la 5. Nu mai stiu ce sa ma fac, si imi pun mari sperante in tratament, macar sa isi recapete pofta de mancare. Voi cum ati reusit sa scapati de acesti musafiri nepoftiti, cum ati reusit sa faceti tratamentul?
bimbilica
Jan 25 2008, 11:08 AM
adriana,si noi am avut giardia,in vara,am facut trat cu Flagyl siropel,pe care il puneam in putin suc si il bea cu paiul(dar cam 20 de ml numai,sa bea tot o data)si apoi am luat un siropel de la Plafar-Multiplant 36 de plante si dupa 2 sapt a inceput sa ceara de mancare,ce nu facuse niciodata de cand e el.La tinut cam o luna si apoi iarasi mancam cu tzaraita si i-am luat Zentel,ii pisam o pastila jumate si o puneam intr-un piculet de papica,nu o amestecam in tot castronul si nu am avut pb,manca si nu simtea gustul.apoi iarasi Multiplant,dar nu a avut asa efect ca prima oara,si desi trebuia sa ii repe trat cu Zentel,mi-a fost frica,acum iarasi mancam numai sa supravietuim,trebuie sa ii duc iarasi kk la analiza,si o sa ii dau iarasi Flagyl daca va fi nevoie.Sper ca ti-am fost de folos cu experienta noastra.Pupic si multa sanatate.
xeniacristina
Jan 25 2008, 11:49 AM
Mămici, încercati ceva natural. Am înteles că Zentelul este foarte puternic si poate afecta ficatul (mai ales dacă e administrat des).
Sora mea i-a dat piticei Helmiflores de la Plafar (scrie pe el cum se administrează).
Am mai auzit de un tratament care ar da roade: propolis de la Plafar se dă dimineata în ceai (câte kg. are bebelusul cam atâtea picături/ 1 dată/zi).
Sănătate la bebei!
adriana_dh
Jan 25 2008, 12:35 PM
din aceeasi cauza am ales si eu parazitol si helmiflores, ca sunt naturale. din cate am citit, reinfectarea este mai multa ca sigura, de mai multe ori in copilarie, caci numai dupa varsta de 8 ani organismul reuseste sa se imunizeze. de aceea nu am vrut sa recurg a tratamente puternice, mai ales daca va trebui sa le facem de mai multe ori.
nu-mi fac iluzii ca vom scapa de tot de viermi, dar macar sa reducem simptomele, adica sa ii creasca pofta de mancare, caci de doua zile mi se pare ca e tot mai alb si mai transparent la fata, cred ca a devenit si putin anemic, asa ca ii voi da si ferum hausmann. mi-e ciuda ca nu pot sa discut toate chestiile astea cu doctorita lui - ea mi-a prescris zentel, si cand am intrebat-o daca exista vreo alternativa, mi-a spus ca nu. cum sa mai continuu atunci discutia?
in dimineata asta iar i-am dat capsula intreaga, cu forta i-am bagat-o in gurita (dupa ce am incercat amandoi vreo 10 minute sa-l convingem sa o ia singur) si apoi multa apa cu cana, ca sa o inghita. si e capsula din aceea mare, lunguiata, ca cele de antibiotic, eu de fiecare data ma inec cu ele... sper sa se obisnuiasca pana la urma si sa putem face tratamentul complet.
bimbilica
Jan 25 2008, 01:08 PM
Nu mai stiu unde am citit ca Zentelul nu ar fi toxic,nu ataca nimic,numai din cauza simptomelor de greata si stare de ameteala ce le da,s-a presupus ca ar fi toxic si ar ataca ficatul.Am sa caut exact unde am citit cred ca era un site cu stiri medicale.eu oricum i-am dat doar o data 5 zile zentel,acum daa ii repet analizele si ii iese iarasi giardia,am sa caut alternative homeopate,desi tartamentul e mai de durata .
Adriana,in mod sigur e si anemic Lorand,pt ca parazitozele intestinale dau si anemie,dar eu zic sa ii faci o hemoleucograma si abia pe baza ei sa incepeti trat cu Ferrum haussman,si in dozajul corespunzator gradului de anemie,ca nici prea putin nu ebine daca ii dai,ca atunci nu are nici un efect,dar nici prea mult.Si noi suntem de aproape o luna pe ferum hausman,dar siropel ca picaturi nu se mai gasesc,si dr ne-a dat doar 1 ml pe zi,il pun in putin apa plata sau ceai cu lamaie si il bea denu are treaba.Nici nu mai vrea sa bea apa plata simpla,imi cere sa ii pun siropel,.
Anaxor
Apr 10 2008, 04:05 PM
QUOTE(adriana_dh @ Jan 25 2008, 01:35 PM)

din aceeasi cauza am ales si eu parazitol si helmiflores, ca sunt naturale. din cate am citit, reinfectarea este mai multa ca sigura, de mai multe ori in copilarie, caci numai dupa varsta de 8 ani organismul reuseste sa se imunizeze. de aceea nu am vrut sa recurg a tratamente puternice, mai ales daca va trebui sa le facem de mai multe ori.
nu-mi fac iluzii ca vom scapa de tot de viermi, dar macar sa reducem simptomele, adica sa ii creasca pofta de mancare, caci de doua zile mi se pare ca e tot mai alb si mai transparent la fata, cred ca a devenit si putin anemic, asa ca ii voi da si ferum hausmann. mi-e ciuda ca nu pot sa discut toate chestiile astea cu doctorita lui - ea mi-a prescris zentel, si cand am intrebat-o daca exista vreo alternativa, mi-a spus ca nu. cum sa mai continuu atunci discutia?
in dimineata asta iar i-am dat capsula intreaga, cu forta i-am bagat-o in gurita (dupa ce am incercat amandoi vreo 10 minute sa-l convingem sa o ia singur) si apoi multa apa cu cana, ca sa o inghita. si e capsula din aceea mare, lunguiata, ca cele de antibiotic, eu de fiecare data ma inec cu ele... sper sa se obisnuiasca pana la urma si sa putem face tratamentul complet.
Buna ,
Poti sa-mi spui si mie ce simptome a avut mai exact baietelul tau cand avea giardia si daca ia trecut cu helmiflores
David nu a fost niciodata un copil mancacios , am avut probleme mari in privinta asta .
Totusi de vre-o 2 luni sa agravat situatia si prezinta urmatoarele simptome : are cearcane vinetii la ochi , refuza mancarea gatita ( pe care o mai manca inainte ) , refuza carnea ( cu desavarsire ) cere lapte si produse lactate non stop , el care nu era un mancacios , abia reuseam sa-l fac sa bea 400-500 ml/zii ( adica portia zilnica ) pe care o imparteam in 3 mese , (dim.pranz.seara ), are noaptea un somn foarte agitat si se trezeste mereu plangand , din cauza asta am ajuns de l-am luat cu mine in pat , tuseste desi nu are nimik in gat
Am mers la doctorita noastra care mi-a spus ca nu are nimic, i-am facut coprocultura , coproparazitologic dar pana in prezent nu i-a iesit nimic.
Astazi , am ramas masca am fost cu el sa-i fac analizele date de stat si i-am spus doctoritei sa-mi dea sa-i fac si coprocultura .
Daca tot ia luat sange m-am gandit sa-i faca si antigenul pentru giardia - care in respectivul laborator nu se face ...- .
In schimb doamna care i-a recoltat sange mi-a spus ca se face antigen si din kk , SURPRIZA tanti doctor a mea nu mi-a dat niciodata sa fac analiza respectiva .
Asa ca i-am tot facut copro+copro lui David cam de geaba pana acum.
Saptamana viitoare o sa luam rezultatele sunt curioasa ce va iesi .
Pana atunci astept raspunsuri de la voi .
Cat dureaza pana omoram chestiile astea si cu ce
adriana_dh
Apr 10 2008, 08:46 PM
simptomele lui Lorand erau tot lipsa poftei de mancare, cearcane, dar eu nu m-am gandit la viermi. am facut analize de sange, scaun si urina la 18 luni (am eu un fix cu analizele regulate) si au iesit eozinofilele marite, semn de paraziti, asa ca am facut coproparazitologicul si au aparut din prima viermii, nu a fost nevoie sa repetam de trei ori recoltarea.
pana la urma noi am reusit sa facem tratamentul cu helmiflores sirop, varianta cu parazitol capsule nu a mers de niciun fel. am facut 10 zile de 3 ori pe zi cate 10 picaturi, apoi 10 zile pauza, si repetat apoi 10 zile picaturile. cu scandal si cu circ am reusit pana la urma, ca e tare rau la gust si la miros.
dupa vreo doua saptamani am inceput sa recoltez si sa facem analize, la interval de 3 zile. am repetat de 4 ori si a iesit negativ coproparazitologicul si m-am declarat multumita. tratamentul cu helmiflores se poate face profilactic de cel putin doua ori pe an. este important ca tratamentul sa fie facut de toata familia simultan (noi am luat capsulele de parazitol).
dar... am vorbit ulterior cu o mamica in aceeasi situatie, dar care trateaza copilul cu homeopate, si imi spunea ca tratamentul homeopat incepe mereu la luna plina si analizele de verificare se fac tot la luna plina, altfel sunt irelevante (se pare ca ar fi o legatura intre fazele lunii si ciclurile de reproducere ale viermilor). pentru cine are incredere in homeopatie, si nu numai, poate ca asta e o informatie utila.
si apropo de doctori, spuneam mai sus ca doctorita lui Lorand i-a prescris zentel; i-am spus ca am facut tratamentul (am mintit doar prin omisiune, caci nu i-am spus cu ce medicament) si cand am rugat-o sa imi dea trimitere la analize de verificare, a zis ca asteptam pana in luna mai (deci inca doua luni) cand primeste copilul cuponul de analize... de aceea eu am facut analizele pe cont propriu, pe bani, ca sa ma lamuresc.
inca ceva: unii zic ca se fac recoltarile la interval de o saptamana, altii ca la 5 zile, altii la 3-4 zile, altii ca trei zile consecutiv. care o fi varianta corecta? eu am ales singura sa facem analizele la 3 zile, de 4 ori.
ca o concluzie, ca si asa m-am intins mult, chiar daca nu au disparut de tot viermii, sigur s-au imputinat, si oricum ar fi, e mai bine decat inainte. sigur voi repeta cura de helmiflores dupa analizele din mai, indiferent de rezultat. si inca ceva: pentru anemia cauzata de paraziti, fierul nu se administreaza concomitent cu tratamentul de viermi, nu are niciun efect, ci dupa tratament.
multa sanatate va doresc!
Anaxor
Apr 11 2008, 12:59 PM
Multumesc mult pentru raspuns , si eu m-am gandit sa-i fac tot la 3 zile coprocultura si coproparazitologic + antigenul giardia

, acum ca mi-ai spus am sa mai astept cateva zile sa fie luna plina si ra incepem ... recoltarea .
Sanatate va doresc si tie si lui Lorand .