Help - Search - Members - Calendar
Full Version: drogurile
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
ivonne25
Buna ziua
Ma numesc Ivonne Carlucci si am o intrebare la care sper ca cineva sa imi dea un raspuns;zilele acestea am descoperit ca sotul meu fumeaza hasis si nu vrea sa imi spuna de cand a reinceput , pentru ca acum 9 luni fuma aceasta porcarie .As dori sa stiu daca aceat lucru ar fi putut afecta conceperea bebelusului si daca este cazul sa ii spun ginecologului meu .
Va multumesc din suflet
jasa
Buna,

Nu vreau sa par ingusta la minte si neintelegatoarea dar consumul de droguri chiar si a celor asa numite usoare nu este o practica sanatoasa. Cat despre intrebarea ta mai jos gasesti o particica dintr-un articol gasit pe net:

"MEDICAMENTE SI DROGURI

In ceea ce priveste medicamentele si drogurile, exista o lista surprinzator de redusa de agenti dovediti a avea un potential teratogen. Anumite substante insa trebuie evitate cu grija atunci cand o femeie doreste sa ramana insarcinata. Doze mari de vitamina A, alcoolul, cafeina, steroizii. O serie de vaccinari cum ar fi cea impotriva rubeolei nu trebuie facute la femeia insarcinata sau care are de gand sa procreeze in urmatoarele 3 luni.

Una dintre problemele cele mai mari este aceea ridicata de consumul mare de alcool la femeia gravida. Se instaleaza asa numitul fetal alcohol syndrome care se manifesta prin retard mental, tulburari de crestere, anomalii ale fetei, ale ochilor si articulatiilor, defecte cardiace. Poate sa apara si avort spontan. Doza de alcool de la care exista riscul de aparitie a acestor malformatii nu este cunoscuta, in asa fel incat consumul de alcool in sarcina nu trebuie privit niciodata ca fiind nepericulos.

Nu exista insa dovezi ca fumatul, chiar si al unor droguri usoare ca marijuana, este teratogenic. Cu toate acestea, efectele adverse ale fumatului nu trebuie neglijate si de aceea viitoarea mama nu trebuie sa se expuna unui asemenea risc, oricat ar fi de mic.

Alte droguri insa, cum ar fi heroina, fenciclidina, metadona (inlocuitor al heroinei pentru pacientii din centrele de dezintoxicare), cocaina, au efecte teratogenice clare. Ele determina mai ales anomalii ale fetei si tulburari de dezvoltare. "

Cel mai sigur si recomandat este sa vorbesti cu medicul care te ingrijeste pentru ca e cel mai in masura sa te ajute. Poate iti recomanada anumite analize pentru a se asigura ca e totul in regula.
Vorbeste cu ginecologul tau, e cel mai bine asa.
Incearca insa sa vorbesti si cu sotul tau legat de acest obicei al lui.
Bafta
Sracina si nastere usoara si bebe sanatos si nazdravan lol.gif
Dr.TUFAN Cicerone
Datorita disputelor care au loc pentru sustinerea legalizarii drogurilor "usoare", parerile sunt impartite in ceea ce priveste cuantificarea efectelor nocive ale hasisului asupra produsului de conceptie.

Substanta activa din hasis, numita THC se acumuleaza in corp. Daca persoana consuma in mod regulat, THC nu se mai elimina, ramanand in organism. Efectele pe termen lung ale acestei substante asupra tesuturilor nu se cunosc inca.
CARE SUNT EFECTELE PE TERMEN LUNG ALE CONSUMULUI ?
(in linii mari)
- aparitia bolilor cronice pulmonare(bronsita, cancer)
- scaderea concentratiei de testosteron la barbati, avand ca efect feminizarea
- cresterea concentratiei de testosteron la femei avand ca efect masculinizarea
- scaderea cantitatii si calitatii spermei la barbati, diminuind astfel capacitatea de procreere
- cresterea riscului de infertilitate la femei si ciclul menstrual neregulat
- scaderea placerii sexuale
- dependenta psihica si instalarea rapida a tolerantei, care presupune un consum din ce in ce mai mare de drog pentru a obtine aceleasi efecte ca si la prima administrare.

La Dvs, este o problema delicata, avand in vedere si situatia legislativa din Belgia cu privire la hasis. (vezi si http://www.lumeam.ro/nr9_2001/dosar.html )
Va sfatuiesc sa va adresati medicului Dvs curant obstetrician.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.