Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tigara
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
Mariana M.
Eu sint fumatoare de peste 10 ani si din momentul in care am aflat ca sint insarcinata am inceput sa reduc tigarile; de la un pachet si ceva pe zi :-( acuma fumez max 6-7 tigari si tot incerc sa mai reduc din ele. CUm e mai bine sa le reduc asha treptat sau sa le las brusc (nu stiu insa daca voi reusi).
Criss_B
Eu nu sunt si nu am fost fumatoare, dar iti spun ca e mai bine pentru bebe sa nici nu stai in incaperi in care se fumeaza, darmite sa mai si fumezi tu :-( ... Poate ar trebui sa incerci sa te lasi dintr-o data si sa le schimbi cu semintele, cu ceaiul cu lamaie (ceai de busuioc si sunatoare), cu stixurisau covrigei sarati... Sa renunti si la cafea (poate si cafeaua te indeamna la tigare :? ) si sa incerci, macar pe aceste cateva luni sa mananci si sa consumi numai ce e sanatos...
honey
de acord cu criss . de fiecare data cand intinzi mana spre pachetul de tigari gandeste-te ca ii faci rau copilashului tau :-( ....asa ca renunta si intinde mana spre altceva :)
Mariana M.
Promit ca incerc sa nu mai fumez si multumesc de incurajare. Am sa-mi cumpar o punga mare de covrigi si am sa o plantez pe birou la servici :-) sper din tot sufletul sa reusesc; nu vreau sa-i fac rau lu bebe.
Poate cineva care a fost fumatoare mai stie ceva trucuri care ajuta? Is numai ochi si urechi :shock:
ellagiana
Fumatoare rea am fost si eu si trucuri nu stiu, doar masuri drastice: VOINTA...am 5 luni de cand nu mai fumez, am fumat prima luna de sarcina nestiind ca am un bebe, dar cum am aflat am renuntat la tigari; eu mi-am promis ca atunci cand voi fi gravida sa ma las de tigari si am avut si putin noroc cu greturile ca m-au facut sa nu mai doresc sa fumez in primele luni...din luna a 3-a spre a 4-a sunt ca noua, pot fuma din nou, dar nu vreau, mi-am pus ambitia sa nu mai fumez pt ca nu vreau ca bebelusa mea sa respire fum ca sunt eu capoasa si nu vreau sa le las si mai tarziu sa aiba, Doamne-fereste, probleme cu respiratia si plamanii si sa-mi dau pumni in cap ca n-am fost in stare sa iau o decizie pt sanatatea ei, sa nu zic ca si pt a mea...nu exista nu pot, exista nu vreau...e f. greu, dar se poate...iti spune o fumatoare de peste 10 ani, cu activ de 1/2-1 pachet de tigari/zi, care facea urat cand ramanea fara tigari si care pleca nebuna la 2 noaptea sa-si cumpere cand nu mai avea sau mergea pe jos prin ploaie cativa km pana la cea mai apropiata benzinarie numai pt tigari (daca era pt mancare nici nu-mi miscam fundul pe vremea sau la orele alea, sa-mi fie rusine :smt021 :smt075 )...macar pe perioada sarcinii si alaptarii sa nu fumam, pe urma fiecare hotaraste ce vrea; eu una sper sa nu ma mai apuc, sper sa fiu destul de tare sa zic nu in continuare...nu sariti pe mine ca stiti ca am dreptate :smt105
Mariana M.
Uffff.....parca acuma mi-as fi dorit si eu sa am greturi si sa nu pot pune tigara in gura :-( , dar nu am nimik. Azi am tras doar un fum dimineata si la servici m-am bombardat cu mere si grisine.....sper sa mearga si sa pot renunta la fumat. Multumim pt sprijin si multa sanatate la burtici. :o
honey
Bravo , Ellagiana ! AI mare dreptate in ceea ce spui :)

Mariana .... u can do it ! BAFTA !
mihaela-stefi
as vrea sa las tigara dar frica mea e sa nu ma ingras ca cu prima sarcina dupa ce am lasat tigara am pus 16 kg intr-o luna

ce sfaturi aveti?
kiki
CITAT(mihaela-stefi @ Mar 10 2006, 03:07 PM)
as vrea sa las tigara dar frica mea e sa nu ma ingras ca cu prima sarcina dupa ce am lasat tigara am pus 16 kg intr-o luna

ce sfaturi aveti?
[snapback]49801[/snapback]

Si eu am fumat in sarcina, dar abia la sfarsit, luna a opta si a noua, la inceput macar e bine sa nu fumezi ca se dezvolte copilul cum trebuie.
Legat de kilograme in plus, nu-ti face griji ca le dai jos; eu am pus 25 de kg pe mine si le-am dat jos, mai am 2 + inca 5 din cate aveam inainte de sarcina...
Daca nu poti sa te lasi de tot, macar redu numarul tigarilor, la maxim 5 pe zi...
CarmenA
Despre acest subiect s-a mai discutat . Va rog sa nu mai deschideti topicuri noi inainte de a cauta daca mai exista informatii despre acel subiect.
crisvocheci
Ce-as vrea si eu sa ma las de fumat !!!!!
Ionela Aron Imi
Draga mea eu nu am putut, poate ca nici nu am vrut, sa ma las de fumat in timpul primei sarcini. A fost o sarcina usoara cu putine greturi, doar de patru ori am vomitat in primele 4 luni. Dar cand am nascut nu am mai putut sa-mi pun bebelina la piept iar eu sa miros a tutun, asa ca m-am lasat brusc. Mi-a fost forte greu pt ca am nascut normal si eram cusuta, iar in primele 3-4 zile am cam tusit si simteam ca mi se rupe fundul... scuze ca sunt prea directa dar mai bine faceam acest lucru mai inainte de a naste. Se poate sa te lasi de fumat si dintr-o data, numai sa ai vointa. De cand am nascut nu am pus tigara in gura 2 ani si 6 luni, apoi am mai inceput cu cate una, doua pe zi. Dar acum la a doua sarcina, este baietel, a fost mai dificil. Acum suntem in 7 luni(6 luni si jumate de burtica) nu mai fumez. Am avut mai multe greturi si nu mai intrau deloc tigarile asa ca am fost ajutata sa le las. Acum suntem bine.
Totul tine de vointa in primul rand, dar si poftele sunt... Mult succes si sa ai un copil sanatos si cuminte ca primul meu copil(eu nu am 30 de nopti albe adunate asa cum se vaieta alte mamici). Fetita mea are in prezent 3 ani si 8 luni jumate.
Pupici si mult succes. Ionela.
anamaria20
Si eu am fost fumatoare dar sotul meu nu fumeaza si datorita lui m-am lasat de ele putin cate putin iainte de a ramane insarcinata si mi-a prins bine pe timp de sarcina.

Cum am facut?In primul rand cu vointa apoi usor influentata de sot si cu multe gume de mestecat,incercam sa evit fumatorii sa nu simnt miros de fum de tigara ca imi faceau pofta.De la un pachet de tigari pe zi am redus cate una pana am ajuns la 3 tigari pe zi si in locul lor mestecam guma mentolata.Am tinut-o cu 3 tigari pe zi timp de vreo 2 sapt si apoi ajunsesem la una foarte rar.Am evitat si cafeaua,beam ciocolata calda sa-mi treaca pofta cu toate ca imi aduceam aminte de tigara si incepeam sa am o stare in corp care nu ma lasa in pace,dar am rezistat cautand sa fac altceva.Acum stau langa fumatori si nu ma deranjeaza ,chiar mi se pare o prostie sa fumez. In loc sa respiri aer curat iti inegresti plamanii cu fum si nicotina si saracul bebe sa se nasca cu plamanii deja bolnavi. :focus
Acum ma bucur ca nu mai fumez ca nu mai miros a tutun si ca nu mai cer metode de la altii sa ma las de fumat.
ramona_belceanu
Am fost fumatoare! Fumam de placere, chiar imi placea tigara, ma relaxa, imi dadea o stare de bine. Dar am aflat ca sunt inasarcinata si le-am lasat! Crede-ma, nu stiu cum, asa deodata am spus GATA!!!!
Nu te poti lasa de fumat?
Gandeste-te la o incapere de jumatate pe jumatate de metru, fara nici o aerisire in jur, plina ochi cu fum de tigara apasator. Daca te-ar inchide cineva acolo, cum ar fi?
Pune-ti problema fumatului din puctul de vedere al vietii care se dezvolta acum in interiorul tau, acum tu nu mai contezi, esti responsabila de o noua faptura, gandeste-te la ea inainte de a face ORICE!

Inchipuie-ti camera aia plina de fum. Cum e?
adrian
as vrea si eu sa ma las de tigarile astea! dar...
Micheline
Eu m-am lasat de fumat inca inainte de a concepe copilul (cu cateva luni) mai ales ca fumam de 13 ani si ajungeam in unele zile si la 3 pachete de tigari pe zi (media era 1 jumate, doua). In plus fumam aproape orice, numai dimineata la cafea bagam cinci una dupa alta. E greu sa te lasi, mai ales ca pe timpul sarcinii oricum psihicul e mai zdruncinat, esti mai stresata, dar e mult mai bine si pentru copil si pentru mama. Imagineaza-ti ce suflu vei avea la nastere, cand va trebui sa inpingi sa iasa copilul si ce te vei face cand vei alapta si vei sta 24 de ore din 24 cu copilul tau.

Daca ai vointa te poti lasa de fumat. Eu am oprit brusc - reducerea tigarilor nu ma ducea nicaieri, fumam mai putin intr-o zi, recuperam in urmatoarea - si vreo saptamana m-am simtit mizerabil (nu dormeam noaptea, visam ca fumez), dar treptat am inceput sa imi revin. Cu kilogramele tine numai o dieta usoara (fara zahar, fara paine, paste, fara alcool - e genul de dieta Montignac) si mananca regulat in timpul zilei si nu te vei ingrasa - eu am pus numai 3 kile pe mine pe care in doua luni le-am si dat jos. Oricum la sarcina te ingrasi deci acum e momentul sa te lasi de fumat,

Micheline
ira_tgr
Si eu m-am lasat de fumat cand am aflat ca sunt burticoasa. bine nici nu pot sa spun ca a fost foarte greu pentru ca am inceput sa fumez abia anul trecut prin februarie, dar am intrat cu forta (sau cel putin zic eu) jumatate de pachet pe zi, prin noiembrie am aflat ca sunt gravida, asa ca, pauza de tigara s-a schimbat cu pauza de ganduri despre bebe si de ce nu mai am voie sa fumez 39.gif
de ce m-am apucat, poate pentru ca intotdeauna imi doream, dar nu am avut un motiv foarte bineintemeiat sau un colectiv convingator, dar mi-am schimbat serviciul, toate fetele erau fumatoare, am avut mai multe pauze decat munca, asa ca, de ce nu mi-am spus? mie chiar mi-a placut sa fumez, in plus am amintiri frumoasa despre acea perioada, castigam bine, aveam un iubit extraordinar (acum e tati lui bebelina), afara era frumos, sediul firmei il aveam intr-o vila asa ca tigara presupunea iesitul afara pe vremea aia minunata, ce sa spun? fericire mare...
nu m-am hotarat inca daca ma apuc iar dupa nastere sau mai concret dupa alaptat, dar vedem cu timpul 4.gif
ana iulia 29
Si eu fumam la greu inainte de sarcina 17.gif , dar cand am vazut 2 liniutze roz pe testul de sarcina, m-am gandit cine e mai important si nu am mai fumat deloc nici macar un fum n-am mai tras 33.gif Nu mi-a fost usor , dar bb a meritat !
alinus_13
Si eu fumam destul de mult dar in timpul sarcinii am inceput sa reduc tigarile pana m-am lasat definitiv.Totul tine de vointa sa stii!
byby
Si eu fumam foarte mult inainte de a ramane insarcinata dar cand am facut testul si am vazut ce cadou mi-a facut mos craciun am zis gata cu tigarile,foarte greu nu mi-a fost deoarce mi-a fost rau in primul trimestru .Sper sa rezist si dupa ce vine bebe 17.gif
gabrrela
16.gif Eu am fumat in primul trimestru de sarcina cat nu am fumat in cei 12 ani de "activitate ".
Dar la fel de mult cat mi-a trbuit sa fumez la inceput, la fel de brusc am incetat cu fumatul. Cum am reusit?
Am intrat in concediu medical si nu mai aveam cu cine ma antrena la fumat, asa ca totul a trecut de la sine. Pofta de fumat nu m-a cuprins inca,cu toate ca in anturajul meu toata lumea fumeaza.
maruyasu
Fumatoare am fost si eu pana cand m-am hotarat ca e timpul sa fac un bebe, asa ca m-am lasat cu o luna inainte de a ramane insarcinata. Am inlocuit tigara cu merele si portocalele si mi-a prins foarte bine. In primul trimestru de sarcina am avut greturi si nu suportam mirosul de tigara absolut deloc, eram un om distrus daca simteam mirosul; acum sunt in luna a cincea si sincera sa fiu mi s-a facut pofta de tigara. A venit sora mea pe la mine si cand a aprins tigara parca am simtit ca mi-e o pofta nebuna.....am luat tigara in mana si inainte de a ajunge cu ea la gura mi-am adus aminte ca bebe nu ar suporta si m-am razgandit.
Vointa este cel mai bun ajutor, parerea mea!
Ceea ce stiu sigur este ca dupa ce voi termina de alaptat ma voi apuca din nou de fumat pentru ca-mi place sa fumez. Dar pana atunci nu voi pune tigara in gura pentru ca imi iubesc bebelusul mai mult decat orice pe lumea asta!!
Succes celor care inca mai lupta cu acest viciu si va asigur ca se poate si fara!!Sarcina usoara si un bebe sanatos, voinic, frumos si destept!!!
leea
Si eu am fost fumatoare inraita dar cand ne-am hotarat sa avem un bebe m-am lasat brusc.
Motivatia asta m-a ajutat mult sa nu recidivez, ca inainte ma mai lasasem de vreo cateva ori si tot degeaba.
M-am lasat in ocombrie avand presimtirea ca in decembrie voi ramane insarcinata, desi stiam ca e dovedit stiintific ca nicotina si celelate substante toxice pe care le ingerezi odata cu fumul, nu le elimini decat dupa aprox.6 luni. Ma trezisem cam tarziu dar...
Ei bine, am ramas insarcinata in luna decembrie a anului urmator, deci am avut suficient timp sa pregatesc un organism ok pt. bebe, din ceea ce imi statea in puteri.
Succes tuturor si certitudine ca se poate!
radu claudia
Am fost fumatoare 9 ani.
Cand am aflat ca am ramas insarcinata m-am lasat brusc si iata ca am 1 an si 3 luni si nu m-am apucat.
Acum nu le mai pot suporta.
mihaela-stefi
ce as vrea si eu sa ma las dar vad ca nu e nimic de facut cu prima sarcina le-am lasat usor acum nu reusesc in nici un chip eu tot incerc cum zice medicul meu niciodata nu e tirziu
mihaela-stefi
fetelor stiu ca o sa fie un soc ptr gravidele care fumeaza dar asta e e mai bine sa stiti eu cu prima sarcina am fumat si am avut noroc de o fetita frumoasa si sanatoasa,eram insarcinata pina acum citeva zile eram super fericita de noul bb dar joi am fost la eco si copilul era mort de o saptamina printre cauze e tigara,lasatile fetelor ptr voi dar mai ales ptr bb,ingerasul meu a facut un stop cardiac cind toata lumea din afara era fericita ptr venirea lui si el in singuratate suferea
kiki
CITAT(mihaela-stefi @ Apr 1 2006, 01:56 PM) [snapback]54582[/snapback]

fetelor stiu ca o sa fie un soc ptr gravidele care fumeaza dar asta e e mai bine sa stiti eu cu prima sarcina am fumat si am avut noroc de o fetita frumoasa si sanatoasa,eram insarcinata pina acum citeva zile eram super fericita de noul bb dar joi am fost la eco si copilul era mort de o saptamina printre cauze e tigara,lasatile fetelor ptr voi dar mai ales ptr bb,ingerasul meu a facut un stop cardiac cind toata lumea din afara era fericita ptr venirea lui si el in singuratate suferea

Aoleu! Mi s-a ridicat parul in cap! Asa a zis doctorul? ca era de la tigari? 13.gif
CarmenA
Nu cred ca e tigara printre cauze, sunt multi doctori care zic asa doar ca sa te sperie si sa te lasi de fumat. S-a demonstat ca in primele 16 saptamani de sarcina, 40 % din ovulele fecundate se pierd, si asta neavand nici o legatura cu fumatul. Eu nu zic ca e bine sa fumezi, dar tigara are alte riscuri in sarcina, in nici un caz moartea fatului sau oprirea inimioarei.
ira_tgr
CITAT(CarmenA @ Apr 1 2006, 05:27 PM) [snapback]54601[/snapback]

Eu nu zic ca e bine sa fumezi, dar tigara are alte riscuri in sarcina, in nici un caz moartea fatului sau oprirea inimioarei.

Subscriu, cunosc o groaza de femei care au nascut si fumau toata sarcina intr-o ferecire... nu cred ca are vre-o legatura una cu alta...
Eu oricum, de cand am ramas gravida am zis, gata, nu mai fumez,si am stat asa sa stiti vre-o 6 luni, dar am ajuns sa visez ca fumam,si imi era pofta rau de tot, am vorbit cu mediculmeu, si a zis ca, mai bine sa nu ma reapuc dar in cazul in care chiar nu mai pot sa mai fumez o tigara...
Asa ca imediat dupa ce am vorbit cu el mi-am luat un pachet, l-am fumat in 2 zile, si iar nu mai fumez, au trecut aprope 3 sapt. si chiar nu-mi e pofta sau ceva, nu simt nevoie....
asa ca..... nu stiu ce sa spun, fiecare crede cum e mai bine pentru el 39.gif
mihaela-stefi
si eu am fumat cu prima sarcina pina in luna a 7 cite un pachet pe zi si am nascut o fetita sanatoasa,dar medicul mi-a spus a fost un noroc ptr ca tigara comporta avorturi nasteri premature greutate mica la nastere cu toate ca prima fetita chiar daca am fumat am nascuto la 42 de saptamini cu greutate de3,100 si sanatoasa dar cu a doua nu a fost sa fie nu mi-au zis ca tigara e cauza dar ca este printre cauze
si oricum de cind am aflat ca ingerasul meu nu mai e nu am mai bagat tigara in gura macar am eliminat una din cauze ptr urmatoarea sarcina
lelisor
Eu m-am lasat de fumat cu cateva luni inainte sa ma apuc de facut copii. Am fumat 15 ani, am avut si bronsita tabagica dar nu m-am lasat (fumam chiar in timp ce urmam tratamentul!), in perioada asta nu am avut nici o zi in care sa nu fumez cateva tigari. "Recordul" de cele mai putine tigari pe zi a fost de 6 ... mai jos de atat nu am reusit sa reduc si oricum nu m-a tinut, am revenit la norma de un pachet pe zi.

Ideea e ca stiu cat am suferit eu in copilarie din cauza parintilor fumatori (la mine in casa nu se fuma numai pe balcon sau in bucatarie ci si in sufragerie). Mie mi se facea rau din cauza fumului, ma durea capul si aveam o stare de greata si, dupa ce le-am tot spus alor mei sa nu mai fumeze macar cand ne uitam la film (era un fum gros sa-l tai cu cutitul cand fumau amandoi tigara de la tigara), m-am apucat si eu de fumat. Am zis "cui pe cui" se scoate si asa a fost, dupa ce mi-am varsat matele de cateva ori m-am obisnuit cu fumul de tigara si mi-au trecut si durerile de cap.

Dar pt ca stiam ca nu e bine am tot amanat sa fac un copil pt ca nu voiam sa raman insarcinata cand inca mai fumam. Am tot incercat sa ma las si nu am reusit, spre rusinea mea nici macar o zi nu am putut sta fara tigari. Asa ca de revelionul 2005 (deh, faceam 30 de ani anul trecut... te indeamna la reflectie varsta asta 10.gif ) mi-am propus ca de la 1 martie sa ma las de fumat, am zis ca daca-mi las trei luni la dispozitie sa ma obisnuiesc cu gandul, pe 1 martie n-o sa ma mai trezesc cu tigara in gura. Mi-am si lipit afise pe oglinda, pe usi si pe dulapuri si-am scris mare, sa se vada: TE-AI LASAT DE FUMAT!!!
Si m-am lasat! E adevarat ca-ti trebuie o vointa enorma sa nu-ti aprinzi tigara dar am vazut ca se poate. M-am si trezit mai tarziu ca de obicei, mi-am lasat timp doar cat sa ma spal si sa ma imbrac inainte de a pleca la servici, n-am mai baut nici cafea.

Eram o obisnuita a fumoarului (la mine la servici e un loc special amenajat unde ne petreceam pauzele fumatorii) si pt ca simteam teribil nevoia de tigara am recurs la urmatorul truc: am stat cu tigara neaprinsa in mana si i-am rugat pe colegi sa sufle fumul spre mine si-l inhalam cu nesat. Aceeasi chestie si acasa (la noi se fuma doar in bucatarie): cand simteam ca nu ma pot ii spuneam sotului hai sa fumezi (si el e fumator si, din pacate, nu s-a lasat) si-l puneam sa sufle fumul spre mine. Asta timp de cateva zile pana am inceput sa nu mai suport fumul ... dupa care n-am mai fost la fumoar la servici si nici pe sot nu l-am mai lasat sa fumeze in casa. Oricum imi promisese ca se lasa si el o data cu mine asa ca n-am avut nici o remuscare cand i-am spus ca-n casa nu se mai fumeaza pt ca altfel ma apuc si eu din nou.

Iar asta ar fi insemnat din nou sa amanam momentul pt un bb si voia si el unul deci n-a comentat 4.gif .

Asta nu inseamna ca peste cateva luni n-am mai pus gura pe tigara ... din pacate nevoia nu dispare asa de repede; dar m-am multumit cu primele 2-3 fumuri care erau naspa, n-am insistat pana sa ajung sa-mi placa iar. Oricum dupa aia aveam senzatia de parca as fi lins o scrumiera 31.gif asa ca ma potoleam. Iar de cand am ramas insarcinata nici nu-mi mai pun problema, ma rog doar ca puiul meu sa nu fumeze pt ca stiu cat dauneaza si cat de greu e sa te lasi odata ce te-a prins.
lelisor
daca tutunul n-ar dauna sanatatii copilului de ce ar mai face astia reclame de genul asta? Vezi jpg-ul[attachmentid=4845]
kiki
Eu m-am lasat de fumat de cateva zile si stiu ce greu e. Nu simt nevoia sa fumeze cineva ca sa sufle fumul spre mine. Nu suport sa fumeze cineva langa mine. Nu mai vrea sa fumez.
E foarte greu sa te lasi. L-am batut la cap si pe sotul meu sa se lase ca sa nu ma mai tenteze tigara si l-am convins. Incet-incet se lasa de fumat. Inainte fume el cate 2 pachete pe zi, acum a ajuns la maxim 10 si e un pas mare inainte.
Sper sa ne lasam de tot ca sa putem respira si noi aer mai curat.
puoay
Fetelor, lasati tigarile astea pt. totdeauna!!!
Ce placere simtiti voi cand inhalati putoarea aia de fum?
Eu nu am fumat niciodata si nici n-am fost vreodata tentata sa incerc. L-am convins si pe sotul meu sa se lase si s-a lasat de vreo 2 ani.
Ganditi-va la sanatatea voastra! Daca nu va pasa de voi, ganditi-va la bebe! De el sigur va pasa.
cami2bubulina
Si eu sunt fumatoare si cat am fost gravida nu am fumat 2 luni de la 2 la 4 luni de sarcina apoi iar.....Mare prostie facem.II multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat un copil sanatos.Lasati-le fetelor daca puteti si aveti ambitie.Eu nu am avut. 7.gif
kiki
CITAT(cami2bubulina @ May 9 2006, 05:45 PM) [snapback]63516[/snapback]

Si eu sunt fumatoare si cat am fost gravida nu am fumat 2 luni de la 2 la 4 luni de sarcina apoi iar.....Mare prostie facem.II multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat un copil sanatos.Lasati-le fetelor daca puteti si aveti ambitie.Eu nu am avut. 7.gif

Eu le-am lasat deja si l-am convins si pe sotul meu sa nu mai fumeze...parca e mai bine asa... 3.gif
leea
Eu m-am lasat in octombrie , acum 2 ani, avand un presentiment ca voi ramane insarcinata in decembrie - asta m-a motivat cel mai bine- si am zis sa las un pic de timp organismului sa se purifice, desi stiam ca nu sunt suficiente 2 luni...
Sotul meu m-a sustinut, lasandu-se si el, chiar inaintea mea. E mai simplu asa.

Doamne- Doamne a vrut sa fie o adevarata purificare si iata ca am ramas in decembrie urmator. M-am cam suparat eu in timpul asta, crezand ca n-o sa mai am niciodata copii, dar acum sunt fericita ca a fost sa fie asa.

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot si ma rog pentru voi, cele care mai sunteti dependente sa va eliberati, de dragul copilului vostru!
shelyna
Am un an si zece luni de cand nu mai fumez. Am fumat vreo cativa ani buni. Inainte sa ma las, ajunsesem sa fumez 1 pachet jumatate pe zi. M-am hotarat ca vreau sa devin mamica. Cu o zi inainte de a incepe sa incerc sa raman insarcinata am spus ... "De maine, GATA, nu mai fumez!" Am mai avut eu tentative si am mai folosit si aceasta replica dar ... atunci a mers.
AM FACUT ACEST LUCRU PENTRU ALI! SI MERITAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Nu stiu daca o sa mai fumez vreodata dar stiu ca in perioada sarcinii daca as fi fumat i-as fi facut rau lui Bebelush, iar acum, ca alaptez, stiu ca i-as face rau.

Si nu vreau! De sanatatea copilului meu sunt RESPONSABILA.
lacritzu
Eu m-am lasat de fumat acum 1 an si jumatate cand m-am hotarat ca vreau sa ma dezintoxic pentru a face un copil sanatos. Intradevar, riscul de a pierde o sarcina sau de a naste prematur e mai mare la femeile fumatoare. De asemenea e probabilitatea mai mare ca si copiii fumatoarelor sa fie la randul lor fumatori si asta chiar daca se lasa de fumat in timpul sarcinii. Eu cred ca pentru sanatatea voastra si a BB-ilor vostri ar trebui sa va lasati.
Am citit insa ca daca nu puteti, mai bine fumati decat sa fiti agitate si nervoase din cauza lipsei tigarilor, dar maxim 5 / zi si nu una dupa alta. Aveti grija de voi.
mistera

Fetelor, hai sa va zic ce am gasit despre tutun. Un studiu efectuat la Clinica de Endocrinologie a Spitalului Universitar Sf Spiridon din Iasi demonstreaza ca tutunul scade fertilitatea si calitatile fecundante ale spermei, aceasta fiind o cauza majora de impotenta la barbati si totodata induce menopauza precoce la femei. D-na Voichita Mogos, profesor universitar si endocrinolog specialist in sexologie, demonstreaza ca fumatul duce la impotenta deopotriva in randul barbatilor tineri si varstnici. Dansa declara ca: "Fumatul afecteaza 3 elemente esentiale: vascularizatia locala, inervatia locala si un factor catalizator, o enzima care la nivelul vaselor peniene duce la formarea principalului mediator al erectiei - monoxidul de azot. Concentratia acestei enzime (care are un efect similar pastilei de Viagra) este net scazuta datorita fumatului. In urma cu un an am realizat un studiu amanuntit asupra a 450 de subiecti a caror performanta erectila a fost testata cu ajutorul injectarii de papaverina. Acesta este un test extrem de utilizat, care conduce la dilatatia reflexa a vaselor din corpii cavernosi ai penisului, declansand erectia ori de cate ori este posibil. Am constatat ca subiectii tineri, care erau psihogeni, ar fi trebuit sa reactioneze pozitiv deoarece sistemul anatomic si functional era bine pus la punct. Ei bine, toti marii fumatorii testati, care fumau zilnic peste 20 de tigarete, au raspuns ca si cum vascularizatia locala le-ar fi fost afectata, desi erau tineri si nu aveau alti factori de risc: nu erau hipertensivi sau diabetici, nu aveau modificari ale concentratiei grasimilor in sange. " Concluzia acestui studiu este ca fumatul reprezinta un factor de risc esential, alaturi de varsta, ateroscleroza, modificarea grasimilor in sange, diabetul zaharat.

Si inca ceva, tot despre tutun: fumatul determina anual moartea a 430.000 de americani, adica de 3 ori mai mult decat numarul de pasageri care ar muri intr-un an daca s-ar prabusi zilnic cate un avion Boeing. 15% din rata mortalitatii in Franta este determinata de tabagism. Indirect, prin complicatiile sale, tigara 'omoara' anual mai multe femei decat cancerul mamar.
mistera
Si, tot despre tigari: ati vazut filmul 'The Insider' ? Daca nu, luati-l de pe net ca merita vazut. Cred ca este unul din filmele care pot da un argument de impact daca vreti sa va lasati de fumat 3.gif (este inspirat dintr-un fapt real din cate imi amintesc)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.