Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum Se Intelege Sora Mai Mare Cu Fratele Mai Mic?
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Copilul de gradinita (3-6 ani)
Alina Daniela
Eu am doi copii, o fetita, Catinca de 4 ani si 10 luni si un baiat, Tudor de aproape 1 an.
Ei bine, amandoi sunt super alintati, in special Catinca.
La inceput l-a acceptat f.greu pe Tudor, desi i-am acordat mai multa atentie ei ca pana atunci.
Norocul meu ca a inceput sa-l iubeasca cu adevarat.
Cand vine de la gradi e nebunie in casa, Tudor e in al 9 lea cer cand o vede si Catinca se duce tinta la el.
Il chinuie, dar el nu mai poate de ras, in continuu e cu ochii dupa ea, chiar am mare incredere in ea, mai pot face una alta prin casa, mai erxact Tudor e in tarc si daca e mofturos Catinca se descurca cu el sa-l linisteaca, eu oricum fiind prin zona.
Sper sa se inteleaga la fel de bine poate si mai bine in viitot.
La voi cum e?
21ni31
Una dintre fetite, Ana, care este si cea mai mare dintre frati, isi indrageste f. mult fratiorii si este mereu grijulie cu ei. Cealalta, Mireluta, a doua ca varsta, este mai geloasa pe cei mici dar are si momente in care se joaca cu ei. In general, baieteii sunt mai razboinici(la noi in familie) si isi mai smotocesc surioarele cand nu le convine ceva, chiar daca sunt mai mici. Dar cand sunt despartiti isi duc foarte tare dorul unii, altora. 6.gif
danadoditoiu
Inca din timpul sarcinii Andreea era foarte atasata de viitoarea surioara.Toata sarcina m-a mingiiat pe burtica,m-a uns cu crema si m-a pupat.Si acum e foarte iubitoare cu ea,ma ajuta cind vrea ea cu Teo si bineinteles ca ma si supara.Spune la toata lumea ca Teo e sora ei si ca o iubeste f mult.
anyR
eu inca nu stiu...?
dar o buna prietena a mea...are 2 copii, 1 de 6 ani, cea mica...de 1 anisor...aproape...
pai cel mare....inainte sa apara cea mica in burtica....era foarte suparat pe mami lui cand vedea pe mami lui in brate cu al copil...facea din asta o mare drama...
cu timpul...mami lui a pregatit terenul...face mama o surioara...cand zice da...cand nu..ii era si frica fetii sa faca ceva...nu stia ce va urma...
dar odata ce a aparut surioara la burtica...a avut mare grija de mami lui...si d surioara din burtica!
acum, e ocrotitorul ei...o iubeste si nu o da pe nimic in lume!!!
io/i zic...ma, o iau pe Andreea la mine...mami a ta face alta..ca e mai tanara...asta e urata...face mami alta mai frumoasa....sa ma bata nu alta!!! 4.gif da...e un dulce....de fapt ei amandoi...
de mine ce sa zic? daca vreu Andree, sa/mi fac... 35.gif
asta e..fratii se iubesc si se ocrotesc, indiferent de varsta ...indiferent de orice!!
trebuie sa ma gandesc serios si eu la surioara pentru Rares...oare o vrea????
trebuie sa/l intreb... 5.gif
numai bine va doresc...pa pa.
AnyR
velijenco
Yasmina pina cind am plecat sa nasc nu vroia sa auda de el, venea linga burta mea si tipa : NU TE VREAU,
eu am stat cu el in spital 10 zile , vreau sa va zic ca nu mai putea , ma intreba zilnic : cind vin cu bebe al ei acasa, cind am ajuns cu el, nu se mai deslipea de linga el parca era o closa,
acum il pupa si il iubeste enorm, nici nu credeam ca se va intampla asa.
ii zice lui bebe: FRATIORUL MEU MIC SI FRAGIL yahoo.gif

mwah.gif
puf_micutz
Depinde de mama si familie ca cel mare sa nu fie gelos pe cel mic , in special cand diferenta de varsta e mare iar cel mare a "invatat" ca totul i se cuvinte.
Cu cat exista mai multa rabdare si activitati impreuna cu atat e mai ushor pt cel mare.
Cu toate astea ...sunt si mici incidente
Diferenta intre fetele mele e de 9 ani.
De cele mai multe ori trebuie sa acord mai multa atentie celei micute ca e o nazbatie..insa revin la cea mare cu vizibil interes pt ce face sau o implic sa ma ajute cu pitica.
Danonino
Eu momentan am un singur baietel,mi-as dori in curand si o fetita dar ma tot gandesc si nu stiu dc e bine sa fie mai apropiati ca varsta sau nu. Am un frate mai mic cu 6ani jumate ca mine si mi l-am dorit mult. Imi amintesc de burtica mamei, de prima data cand l-am vazut la spital, de dezamagirea traita cand a ajuns fratiorul acasa si mi-am dat seama ca-n loc sa ne jucam el doar papa si face nani 10.gif si apoi intotdeauna a fost numai dupa mine 71.gif , chiar lucreaza in acelasi domeniu ca sa nu scap nicicum de el! Pai mami si acum imi zice sa am grija si de fii-miu ala mare nu doar de pici, noi stam impreuna si ai mei s-au mutat la tara. E si bine ,e si un pic rau...Parca toata viata a trebuit sa fiu copil mare si sa am grija de pitic 14.gif Si numai ce l-am facut pe-ala mare de mai are putin si se insoara ca acum am altul cu pampersi 6.gif
julie
Am incercat sa fac tranzitia cit mai usoara pt cea mare, implicind-o sa ma ajute cu cel mic. A inceput prin a ma ajuta sa-l schimb ori sa-mi dea crema pt el, lucrusoarele, asa ca la un moment-dat era bebe "al ei". Se iubesc de nu mai pot unul dupa celalalt dar nu va imaginati ca nu exista si razboi. Intre frati totdeauna va fi si lupta dar stiti cum ei: se cearta si pe urma se impaca ca si cum nu ar fi existat nimic. Cind cea mare il mai chinuie atunci intervenim, dar in general la noi cel mic e mai razboinic si se pare ca oricit ar fi el de mic se apara singur. Partea amuzanta este ca ii raspunde si o cearta inapoi pe limba lui daca vrea o jucarie si ea nu i-o da. Am tentat-o de citeva ori cind plecam de la socrii sa-l lasam pe cel mic la ei peste noapte si a sarit plingind ca nu putem sa facem asa ceva cu fratele ei ca el trebuie sa mearga acasa cu ea. In masina, cind ea adoarme cel mic incearca sa o trezeasca, cum a reusit, el se culca asa ca noi avem parte de foc continu.

Cind vine ea de la gradinita sint numai unul dupa celalalt asa ca cel mic a invatat repede sa mearga pe scari si sint numai sus-jos si chitaieli.

Ce nu-mi place: cea mare este mult mai pasnica decit cel mic si de multe ori nu-i face fata.
LYA
si eu ma numar printre norocoase...se iubesc tare mult, fetita are 4 ani si baietelul 2 ani si cu toate ca el e mai rautacios cu ea uneori, ea este blanda si nu se supara pe el, imi spune "mami nu ma supar pe el ca e mic si nu stie ce face, asa faceam si eu cand eram mica..." e o scumpa iar cel mai frumos gest pe care il face este acela ca de cate ori vine de la gradinita, are in ghiozdanel jumatate din gustarica ei pastrata special pt fratiorul ei drag...cea mai mare dorinta a mea in privinta lor ca frati este sa fie cei mai buni prieteni sa se iubeasca neconditionat si chiar mai mult decat pe noi parintii caci unul din cele mai pretioase lucruri pe lume este sa ai un frate sau o sora alaturi, neconditionat...eu mai am un frate, mai micut, pe care il iubesc enorm si nu-mi pot inchipui viata fara el si va spun sincer ca oriunde as fi eu sau el, nu conteaza daca e noapte sau zi, daca il sun e acolo pentru mine...si asa vreau sa fie si puii mei... mwah.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.