Help - Search - Members - Calendar
Full Version: peridurala la scolioza?
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
andreea.talpes
buna fetelor! sunt andreea, sapt. 17 de sacina.
vreau sa va intreb daca stiti daca se poate face anestezie peridurala unei persoane care are scolioza. eu l-am intrebat pe medicul ginecolog, care mi-a spus ca nu a auzit de contraindicatii, dar ar trebui vorbit cu anestezistul. pana il gasesc eu pe anestezist, poate ma lamuriti voi. (in plus, nu prea imi vine, ca doctorii nu prea te iau in serios la sarcina mica. am observat ca ei considera prematur sa te preocupe modul in care nasti inainte de luna 6-7. cam aiurea, nu? )

si in aceeasi ordine de idei: am inteles ca sarcina cauzeaza / accentueaza durerile de spate. e adevarat? din ce luna? pt ca eu am niste dureri de spate destul de mari si nu sunt decat in sapt. 17, iar burtica de-abia se vede.

va rog, daca sunteti in tema, dati-mi un raspuns. multumesc!
honey
Andreea , am mutat subiectl tau la Clinica Gravidelor , sunt convinsa ca Dl Doctor te va ajuta cu un raspuns de specialitate :-)
Dr.TUFAN Cicerone
Draga viitoare mamica,

Scolioza reprezinta o curbare a coloanei vertebrale, in trei dimensiuni, ce poate aparea in zona toracica, lombara sau toraco - lombara, si poate fi
structurala (coloana este curbata si rotita) sau nestructurala (coloana este numai curbata).

Statistic, la sexul feminin predomina (72%), iar scoliozele severe apar in proportie de 10:1 la fete (fata de baieti).

Durerile de spate pe care le ai nu tin de sarcina la varsta gestationala pe care o ai, dar, odata cu cresterea sarcinii, posibil vor creste si durerile.

Pot aparea dureri ale coloanei si in cazul unor activitati prelungite ce implica statul asezat sau in picioare, sau care tin de natura meseriei tale - nu am date in acest sens.

Odata cu curbarea laterala a coloanei (de forma literei C), poate apare o curba compensatorie (de forma literei S) pentru mentinerea echilibrului, si de aici, alte dureri.

Conteaza mult marimea curburii; cu cat aceasta este mai mare, cu atat creste riscul.

Odata cu cresterea varstei sarcinii, se modifica si geometria corpului tau.

In functie de toate aceste elemente, medicul anestezist, la momentul acordarii anesteziei, poate sa decida daca se poate sau nu sa foloseasca anestezia peridurala.

Acum este prematur.

Dar, in principiu, se poate.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.