dora
Apr 16 2005, 04:16 AM
Am racit, ceea ce nu mi-i s -a intamplat pe toata perioada sarcinii. Ma doare groaznic in gat, tusesc si am ragusit deja. Febra nu am, dar incep sa ma simt ca la un inceput de raceala (gripa). Nu cred ca e interzis sa iau paracetamol, faringosept si probabil ceai cu lamaie. Daca as putea sa iau si un antibiotic, sa treaca mai repede, mi-ati recomanda ceva? Va multumesc anticipat.
andreea.talpes
Apr 21 2005, 12:53 AM
Un remediu nemedicamentos si de efect: vit. C intravenos.
eu am luat o doza de soc compusa din 5 fiole / injectie, 3 injectii intr-un interval de 24 ore. in total 15 fiole, dar sa stii ca nu doare mai mult decat intepatura propriu-zisa. (cu un ac subtire) Nu te vindeca imediat, dar te ajuta sa te vindeci mult mai repede, si costa mai putin decat medicamentele. (aprox 20.000 lei / cutie * 3 cutii). In ce priveste medicamentele, mi s-a spus ca paracetamol, aspirina ar fi contraindicate in sarcina. pt durerile de gat e bine sa bei mult ceai de tei indulcit cu miere.
Insanatosire grabnica!
andreea.
honey
Apr 21 2005, 09:44 AM
Dora , cred ca un antifebril usor poti lua , doar daca ai peste 38 de grade . In rest , ceai cu lamaie , vit C , si cam atat - antibioticele nu cred ca sunt permise . Ai grija de voi :-P
Dr.TUFAN Cicerone
Apr 21 2005, 11:04 PM
Racelile din ultimul trimestru de sarcina nu mai pot produce malformatii BBului, deoarece formarea lui e deja completa
Incercati sa avei o alimentatie cat mai variata si bogata in elemente nutritive de baza, luati vitamine, ceaiuri, iar daca doriti sa luati medicamente, consultati inainte medicul Dvs.
dora
Apr 26 2005, 06:02 PM
va multumesc la toti din suflet!!!
butterfly
Apr 26 2005, 11:10 PM
am citit raspunsul dlui dr cain ultima luna raceala nu mai poate produce MALFORMATIIbb-lui si mam speriat putin pt ca si eu am racit si sunt doar in trimestrul 2.la fel...nu am facut febra,doar dureri de gat,tusesc,am ragusit,medicamente nu am luat nimic doar ceaiuri.pot avea problele?
Dr.TUFAN Cicerone
Apr 27 2005, 11:40 PM
Draga viitoare mamica,
BB-ul este complet format in jurul varstei de 20-22 saptamani de sarcina.
"Racelile" aparute la mamica dupa aceasta varsta, nu il pot afecta dpdv al malformatiilor.
Este mult de discutat, dar cel mai bine este sa vorbesti cu medicul tau obstetrician, care te urmareste.
carmennicoletab
Sep 10 2005, 12:53 PM
eu sint noua pe acest forum si am aceasi problema ca si dora mai am o saptamina pina sa nasc si am racit imi curge nasul si sint ragusita.Medicul de familie a zis ca pot sa iau medicamente care contin paracetamol.Ma ti linistit si eu imi faceam probleme sa nu il afecteze pe bebe raceala mai ales ca mai am o saptamina pina sa nasc si nu mai imi trece.Va multumesc si nastere usora pentru toate gravidutele
corinuta&BB
Oct 4 2005, 11:14 AM
Buna,
Si eu am racit, ma doare foarte tare in gat si am luat Strepsils, am inteles ca nu sunt contraindicate. Am inceput totusi sa fac febra si am sunat medicul gineco. si m-a sfatuit sa iau paracetamol pentru febra si ampicilina ca tratament al racelii. Ce stiti de asta?
Sunt in saptamana 27 si 4 zile.
Astept un raspuns, sa fac ce a zis medicul, parca cu ampicilina aia am dubii.
Corinuta&BB
butterfly
Oct 4 2005, 09:39 PM
corinuta,de ampicilina nu stiu dar paracetamolul mi-a fost indicat si mie cand am fost insarcinata(in ultima luna).eu nu am luat nici paracetamolul,am asteptat sa treaca de la sine
ellagiana
Oct 5 2005, 01:53 AM
eu zic sa le iei ca doctorii stiu ce spun...si eu am luat antibiotice in luna a 7-a de sarcina pt o infectie urinara si a fost ok, Karina n-a fost deloc afectata...insanatosire grabnica!
anaida
Oct 5 2005, 10:49 PM
In aceeasi situatie am fost si eu, ellagiana, si eu am avut o infectie urinara in luna a opta pe care am tratat-o, daca mi-aduc bine aminte, cu ampicilina (stiu ca dr de fam a subliniat ca nu afecteaza bb-il).
Corinuta, daca eziti sa iei antibioticul, insista cu antitermice usoare, frectie generala, oropivalone pt gat (e permis, eu l-am luat chiar in primul trimestru de sarcina). Apa fierbinte la picioare cred ca nu e permisa, poate declansa contractii.
Insanatosire grabnica!
freedelia
Oct 6 2005, 06:29 AM
Si eu am luat antibiotice, chiar mai devreme, cred ca prin luna a cincea sau inceputul lunii a sasea si am avut mari rezerve, dar am intrebat mai multi doctori si am citit si pe internet si pana la urma am decis sa iau si copilul nu a avut nici problema. Este foarte important sa fim sanatoase in timpul saricinii.
ancutzza
Oct 6 2005, 09:02 AM
si am racit recent. ma doare gatul si am o tuse aiurea si ma doare un pic in piept. pentru gat stiu ca se poate lua ospen si de supt e buna si vit. c. credeti-ma ca lucrez in domeniu farmaceutic. cu toate astea vreau sa ajung la medic sa vad ce-mi prescrie el ca sa fiu cu inima impacata ca nu iau de capul meu si sa-i fac rau lui bb (25 sapt). e rau si sa nu faci nimic. am citit ca unele malformatii apar si datorita unor gripe, raceli netratate. acum de gripa inca nu e vorba dar mai prin iarna tare ma tem sa nu ma lipesc de asa ceva
bilutza
Oct 7 2005, 08:30 PM
Nu va mai ganditi mai la malformatii!!!

Cel mai important este sa va pastrati o stare generala buna, iar daca apare vreo problema de sanatate , sa luati legatura cu dr. si sa va informati ce medicamente puteti lua in sarcina.
Kittycutza
Oct 13 2005, 10:50 AM
Aoleu!dragele mele..ce Dumnezeu!..antibiotice..sarcina..se impaca asa de bine ca tom cu jerry..ma rog ar mai fi ceva sanse pentru aia..
Eh si eu am trecut prin stadiul acesta de raceala...de fapt..ma laud ca am trecut dar de fapt ma scol de 5 ori pe noapte..mai behai putin..mai trag nasul..mai iau un ceai de lamaie..initial a fost el de tei..si intentia conteaza nu?..
Din fericire mama mea e medic ..are vreo 16 ani de medicina in spate..nu practica ..teorie pura...si mi-a zis clar ca paracetamolul si cam tot ce contine paracetamol este absolut interzis in sarcina...iar doctorii care nu cunosc asta sau nu recomanda pacientilor sa stea cat mai departe de paracetamol si a lui suita....ar trebui..hm..de fapt nu cred ca ar putea exista vreo pedeapsa care sa inlocuiasca o nastere cu malformatii sau mai cine stie ce complicatii...
Acuma bebele e complet dezvolat dupa o anumita perioada ceea ce inseamna ca dupa sapt 25...un paracetamol luat acolo...nu o sa-l faca sa se nasca cu trei manute..ca e absurd..nu mai are cum sa-i afecteze procesul de crestere sau vreun sistem...
In primele luni insa..ce dumnezeu! e o biata raceala...faceti un ceai..stati in pat...va mai alinta lumea..e chiar asa de greu?
bilutza
Oct 13 2005, 07:07 PM
Eu am inteles ca paracetamolul este sigurul medicament contra racelii permis in sarcina

, dar luat cu grija. Eu am luat 2 pastile cam prin luna a 4a , pentru aveam o raceala ingrozitoare (imi curgeau nasul si ochii incontrolabil, eram umflata la fata, etc) In rest, miere de albine si lamaie. Dar cred ca cele 2 paracetamol au contat si ele, pentru ca incepuse sa creasca si tensiunea. Sper sa nu fie nici o problema. Am inteles ca aspirina ar fi interzisa .
AdrianaC
Oct 14 2005, 09:22 AM
Eu sunt acum in 34 de saptamani si m-a prins o raceala / gripa, inca nu stiu sigur ce este.
Am intrebat doctorita si se pare ca poti sa iei paracetamol, pana la 6/zi, oscillococcinum, 1 doza la 6 ore timp de 3 zile, ceaiuri fierbinti cu miere si lamaie si picaturi de pus in nas. In rest, mai merge vitamina C.
Antibiotic NU.
codruta
Oct 14 2005, 09:27 AM
fetele, daca am nasul infundat , de obicei dimineata, si cateodata mai tusesc , e raceala?
Nu ma doare nimic iar tusea e ca aia "de fumator" desi nu mai fumez de ...33 saptamani.
Crys
Oct 15 2005, 07:21 AM
CITAT(carmennicoletab @ Sep 10 2005, 12:48 PM)
eu sint noua pe acest forum si am aceasi problema ca si dora mai am o saptamina pina sa nasc si am racit imi curge nasul si sint ragusita.Medicul de familie a zis ca pot sa iau medicamente care contin paracetamol.Ma ti linistit si eu imi faceam probleme sa nu il afecteze pe bebe raceala mai ales ca mai am o saptamina pina sa nasc si nu mai imi trece.Va multumesc si nastere usora pentru toate gravidutele
[snapback]5361[/snapback]
Doctorita mea mi-a spus de cand am ramas graviduta ca ampicilina e permisa in sarcina, si dc am vreo pb, pot sa iau. Ampicilina, emetiral si dicarbocalm. Atat.
Ely
Dec 12 2005, 07:51 PM
Pe toata durata sarcinii nu am avut nici o raceala si m-a luat acum la final de ma doare nasul de atata tras ,gatul ma ustura si capul ma doare un pic , in afara de ceaiuri de musetel cu lamaie si miere nu am luat nimic as lua paracetamol doctora mi-a zis ca pot sa iau dar parca nu-mi vine sa iau.Am o intrebare fetelor daca pot sa-mi pun ser fiziologic in nas voi a-ti folosit?
bocanila
Dec 21 2005, 08:49 AM
Cata bataie de cap si cu medicamentele astea in timpul sarcinii!!!
Fetelor eu am folosit pentru raceala oscillococcinum,asa cum spunea si AdrianaC 1 doza la 6 ore,si pentru gat pastile de supt tantum verde sau sirop de patlagina.
In privinta antibioticelor din propria experienta in ultimul trimestru de sarcina se pare ca nu-l afecteaza pe bebe.Eu de la 29,5 saptamani de sarcina si pana la 34,5 cand am nascut am facut ampicilina si ampiplus injectabil iar bebe este absolut normal.
Sanatate multa!!!
adeline
Jan 8 2006, 01:44 PM
anka&bb
Jan 8 2006, 02:16 PM
CITAT(adeline @ Jan 8 2006, 01:39 PM)
eu te sfatuiesc sa nu iei nici un fel de medicament fara avizul medicului tau... poti lua doar vitamina C (maxim 4-5 pe zi) si sa bei multe ceaiuri cu lamaie. poate fi bine sa mananci lamaia ca atare (daca poti). daca totusi nu iti revii eu zic sa iti suni obtetricianul si sa mergi la el sa iti recomande ceva medicamente.
din cate stiu eu, in ultimul trimestru de sarcina racelile si alte boli nu il mai afecteaza pe bebe asa de tare ca in primele doua (el este mai mare si mai rezistent). este posibil sa ti se prescrie diverse tipuri de medicamente, chiar antibiotice, insa numai la recomandarea medicului care te tine sub observatuie. aceste medicamente nu au efecte teratogene. asa ca, eu te sfatuiesc sa incerci cu ceai si vitamina C (pastile si lamai, portocale), sa stai in pat si sa iti suni medicul daca nu te simti mai bine.
si... fii linistita ca il enervezi si pe bebe. iti doresc multa sanatate si sa te faci bine!
jenn
Jan 8 2006, 02:20 PM
Buna!
Si eu am fost disperata sa nu racesc pe ultima suta de metri!
Doctorita mea mi-a spus sa storc 1 - 2 lamai, coaja si pulpa ramasa stoarsa fierte, fiertura (fara coaja si pulpa) sa o pun peste zeama stoarsa mai devreme si cu 2-3 lingurite de miere sa o beau. E groaznica! Dar asta e...!
Oricum mie nu mi-a zis nimic de vitamina C.
Insanatosire grabnica!
Te rog sa-mi spui ce efect a avut asupra ta daca incerci!
Mie mi-a trebuit ceva mai ales ca nu suportam acreala asta!
Bafta multa!
sousourel
Jan 9 2006, 12:42 AM
In primul rand repaus si odihna! Apoi tot ceea ce au recomandat si fetele, in plus am auzit ca ceaiul de ceapa ar avea un efect grozav (daca poti sa-l bei).
Multa sanatate!
butterfly
Jan 9 2006, 01:01 AM
eu stiu ca acum la sfarsit nu mai e asa periculos,si eu am fost racita si asa simplu am asteptat sa treaca...dr mi-a prescris paracetamol dar eu am preferat sa nu iau
littleone
Jan 9 2006, 06:56 PM
Eu tocmai mi-am revenit de pe urma racelii. Asa cum se spune, raceala dureaza 7 zile tratata si o saptamana daca nu o tratezi

; deci nu am luat nici un medicament, mi-am facut cate un ceai cu catina in loc de lamaie (o aveam din toamana conservata la borcan), iar pentru gat am facut de mai multe ori pe zi gargara cu tinctura de propolis diluata. Din pacate nasul infundat mi-a dat mai mult de furca ... mai ales noaptea. Stiu ca se poate desfunda cu cateva picaturi de lamaie, dar e o senzatie de ti se increteste creierul, asa ca am preferat sa respir mai mult pe gura
adeline
Jan 9 2006, 08:51 PM

ma simt destul de rau de la raceala asta... azi noapte nu m-am odihnit deloc din cauza nasului infundat, asa ca am mers la farmacie azi si am cerut ceva ce pot sa iau...mi-au dat ser fiziologic si mi-au zis sa imi pun ca nu prezinta nici un fel de riscuri....si mi-am pus, deocamdata e mai bine un pic... sper ca nu are vreun efect negativ, in prospect nu scrie plus ca le poti da si bebelusilor... voi ce credeti??? in gat ma doare in continuare... si parca incepe si tusea... oooffffff
stiam si eu treaba cu lamaia, dar nu am curaj sa incerc stiu ca e nasol tare!!
Lelia1974
Jan 10 2006, 02:10 PM
Buna adeline
Si eu sunt inca racita dar e mult mai bine acum e pe trecute. Eu am baut foarte mult ceai de lamaie, o jumatate de lamaie taiata bucatele se fierbe cu 2 cani de apa apoi se pun 2 lingurite de miere la o cana pentru ca e un pic amarui din cauza faptului ca fierbi si coaja. Pentru ca am avut infectie in gat, la amigdale am facut gargara de 4 - 5 ori pe zi cu ceai de galbenele.Pentru tuse medicul meu mi-a recomandat sirop de tuse STODAL este din plante, isi face efectul mai greu dar nu face rau lui bebe.Pentru durerile din gat tot medicul mi-a recomandat Faringosept, si chiar scrie in prospect ca nu este contraindicat pe perioada sarcinii.Pentru nasul infundat si eu am folosit ser fiziologic cu tinctura de propolis.
Oricum eu te sfatuiesc sa vorbesti mai intai cu medicul tau si sa-l intrebi ce poti lua.
Sanatate multa!
Si sarcina si nastere usoara!
freedelia
Jan 12 2006, 10:10 AM
Eu cand am fost racita, la prima sarcina, am luat si antibiotice, in ultimul trimestru e foarte important sa fii sanatoasa, mai important decat la inceputul sarcinii, iar bebe este deja format complet si nu il mai pot afecta decat medicamentele foarte puternice, care si la adulti au efecte secundare.
alinus_13
Jan 12 2006, 10:33 AM
Draga Adeline mie abia mi-a trecut raceala dar am zacut la pat cam 5 zile.Pentru durerile de gat mi-am infasurat gatul cu un prosop in care am pus cartof ras iar pt temperatura mi-am inmuiat sosetele in otet.Eu nu cred in leacurile astea babesti dar chiar au dat rezultate.Medicul meu mi-a dat Oscillococcinum care nu are contraindicatii dar deja imi trecuse raceala asa ca nu l-am mai luat.In rest multe ceaiuri calde cu miere si lamaie.Multa sanatate tuturor!
beatricemc
Feb 16 2006, 08:09 AM
Buna dimineata mamici frumoase!
Cred ca m-am laudat prea tare ca ma simt foarte bine si ca nici nu simt ca sunt insarcinata.
Ei bine cred ca m-am captusit cu o raceala.Ma cam doare gatul si imi curge nasul.
Spuneti-mi va rog daca stiti ce pot sa iau pt dureri in gat.Ca in afara de lamaie chiar nu stiu ce pot lua.Si ma enerveaza.
Si inca o problema.Aveti animalute de casa? Eu am un catel.Si am auzit ceva de un vaccin care se fac cainilor ai caror stapane sunt insarcinate.ati auzit de ceva de genul asta?
Daca stiti va rog sa ma ajutati.
Multumesc si va urez o zi minunata.
missy
Feb 16 2006, 08:29 AM
Buna Beatricemc!!
In legatura cu raceala,nu stiu in ce masura te pot ajuta,iti pot spune numai din ''experientele'' mele,si anume,eu m-am tratat numai cu ceai cu miere de albine si multa lamaie.Daca nu te doare foarte tare gatul,asa se mai remediaza ,dar daca te doare tare,mai bine mergi si intreaba doctorul ce poti lua,si nu sta prea mult inainte de a o face,pentru a nu se agrava.
Din al doilea punct de vedere,si eu am un ''catel'',numai ca al meu e un pic mai mare, e lup,si eu il tin in casa,chiar daca stau la curte,si l-am dus la doctorr si am intrebat ce se poate face in situatia noastra.In afara de vaccinul antirabic,care se face o data pe an,mi-a mai spus ca trebuie deparazitat la 3 luni,si interior si exterior.Si mai este o injectie,separat,pentru giardia si lamblia.
Deci noi o data la 3 luni vizitam veterinarul,si pana acum toate sunt bune si frumoase si burtica noastra are deja 36 saptamani!!!
Sper ca ti-am fost macar putin de ajutor.
Sarcina usoara in continuare si nastere usoara!!!
CarmenA
Feb 16 2006, 09:52 AM
Beatrice si eu am racit, dar nu prea avem ce sa facem. In afara de multe ceaiuri fierbinti cu lamaie, nu prea stiu ce sa iti recomand. A mai scris o reteta ira_tgr pe undeva prin stare de spirit, cum trebuie fiarta lamaia ca sa scapi mai repede de raceala. Pastile nu prea avem voie sa luam, dar in caz ca la tine e grav, cel mai bine intreaba medicul. Eu azi ma duc la control si o sa il intreb si de asta. O sa revin cu un raspuns.
p_marria
Feb 16 2006, 10:10 AM
CITAT(beatricemc @ Feb 16 2006, 08:04 AM)
Cred ca m-am laudat prea tare ca ma simt foarte bine si ca nici nu simt ca sunt insarcinata.
Ei bine cred ca m-am captusit cu o raceala.Ma cam doare gatul si imi curge nasul.
Spuneti-mi va rog daca stiti ce pot sa iau pt dureri in gat.Ca in afara de lamaie chiar nu stiu ce pot lua.Si ma enerveaza.
Si inca o problema.Aveti animalute de casa? Eu am un catel.Si am auzit ceva de un vaccin care se fac cainilor ai caror stapane sunt insarcinate.ati auzit de ceva de genul asta?

[snapback]43216[/snapback]
buna, si eu am fost racita in timpul sarcinii si nu m-am tratat decat cu ceaiuri calde cu multa lamaie si miere..., iar despre catelus nu stiu ce sa zic, e cam periculos pt tine...mai bine vorbeste despre asta cu doctorul tau ginecolog si cat mai repede posibil
iti doresc o sarcina usoara si o nastere fara probleme
piscoto
Feb 16 2006, 10:15 AM
'neata, gravidute!
Beatrice, pentru durerea de gat iti recomand Septolete (nu este contraindicat in timpul sarcinii si are efect local), ridichea neagra(sucul obtinut dupa ce o gauresti si pui zahar), ceai pt raceala cu multa lamaie si miere. Cam asta am folosit eu la cele 2 sarcini (am reusit sa racesc la amandoua

).
La prima sarcina am stat in casa cu 3 caini (atatea am la mama acasa

- un dog german si doua catele mai micute ca talie ) si nu le-am facut decat deparazitarea si vaccinul antirabic.
Missy, vad ca s-a interesat si poti urma sfatul ei.
Sarcina usoara in continuare!
Mitzi76
Feb 16 2006, 10:31 AM
Si eu am suportat raceli fara medicamente. Intreaba veterinarul despre vaccinuri. Eu am un motan.
roxana
Feb 16 2006, 10:35 AM
dragele mele, cu mult ceai cu lamaie am reusit sa opresc raceala care voia sa se instaleze duminica (adica deja am facut 37.8 temperatura...eu care de obicei am 36.7-36.8).....chiar ma speriasem.....dar ce a fost frumos....si inca este,.....ca a dat in acelasi timp peste mine si o....enterocolita cred.....ca duminica n-am putut manca nimic....am vomat tot, luni la fel...marti mi-a fost ceva mai bine....dar seara iar am vomat si tot deranjata la stomac...si ieri la fel.....de fapt ieri m-am simtit chiar bine...dar cum sunt o mancacioasa...mai ales de cand cu bebe...mi-era foame rau...si am mancat si omleta din2 oua...asta pe langa painea prajita cu branzica de vaci....asa ca aseara....iar eram la datorie....noroc ca in baia mica am si bideu langa wc...si cu fundul pe wc iesea o tura (scuze de detalii

) si pe gura....dadeam afara in bideu....va dati seama ce inseamna sa fac asta de 4 seri inclusa si aseara?!! iar dupa cam 1 ora jumate-2...am intrat in fiecare seara in cada ...cu apa calduta ca imi ingheta fundul dupa atata stat pe wc.... (stiu ca fierbinte n-am voie...si mor de ciuda...ca eu inainte faceam bai super fierbinti...de ieseam ca racul din cada!!!...dar ce bine ma simteam.....) ...In fine....sper ca bebe sa fie bine....pentru ca la cat m-am fortat sa vomit.....mi-era si frica sa nu pateasca ceva....dar ma concolez cu ideea ca fetele care au sarcina toxica..vomita zi lumina...si bebe n-arenimic din cauza asta....oricum maine as vrea sa ma duc la dr sa fac un control sa stau eu linistita....mai ales ca nu mai am rabdare...abia astept sa miste bebe....poate a si miscat...dar nu mi-am dat eu seama....
Ca saptamana trecuta mi s-a parut mie ceva...dar nu sunt sigura...asa ca...maien in dinti ma duc la dr sa imi zica clar ca bebe e bine......
Acu vreau sa ma duc sa imi iau ceai de menta....sa ma pun sa beau (desi nu-mi place deloc!!!

) dar vreau sa scap de statul pe wc si de vomat....
toate cele bune...si aveti grija de voi!!!
Miri Haluca
Feb 16 2006, 11:31 AM
Draga mea,pentru durerile de git poti sa recurgi si la leacuri babesti,in perioada asta delicata:freci un galbenus de ou cu zahar pina se face crema si-l maninci asa sau poti adauga lapte fierbinte peste si il bei cit este caldut.
Iar in privinta catelului ,avem si noi unul pe care nu l-am da oricit de multe sfaturi in aceastaprivinta am primit si vom mai primi.Rezolvi problema cu deparazitarea si vaccinarea si gata!
Insanatosire grabnica!
Mitzi76
Feb 16 2006, 11:36 AM
Miri, ce fatza de pisicutza are bebelu` tau in poza de la avatar! Sa-l manance mama pe el!
Adica pe ea am vrut sa zic...
Adina G
Feb 16 2006, 11:38 AM

Salutare burtica Beatrice,
si noi am fost racite prin lunile mai mici ale sarcinii, Adidoi- mamica si Mariuca- prunca.
Noi iti recomandam produsele farmaciei alternative- produsele homeopate. Asta pentru ca am intrebat mai multi specialisti si am gasit chiar si pe saituri informatii despre homeopatie. Medicul nostru de familie este un medic homeopat dar atunci cand este grav nu se da in laturi sa ne recomande medicamente obisnuite. Mai depinde foarte mult si de luna in care esti. Daca esti intr-o luna mai avansata ma refer la luna a 5-a si mai mult, poti lua medicamente cu prescriptie de la medicul ginecolog ( recomand eu ). Exista de asemenea si farmacii Plafar care te pot ajuta in orice situatie. In general vanzatoarele sunt informate destul de bine in ceea ce priveste marfa din rafturi asa ca nu ezita sa intri si sa intrebi de anumite ceaiuri pentru raceala si / sau siropuri. Insanatosire grabnica ! Iti ureaza o burtica in luna a 9-a.
Adina G
Feb 16 2006, 11:55 AM
CITAT(roxana @ Feb 16 2006, 10:30 AM)
dragele mele, cu mult ceai cu lamaie am reusit sa opresc raceala care voia sa se instaleze duminica (adica deja am facut 37.8 temperatura...eu care de obicei am 36.7-36.8).....chiar ma speriasem.....dar ce a fost frumos....si inca este,.....ca a dat in acelasi timp peste mine si o....enterocolita cred.....ca duminica n-am putut manca nimic....am vomat tot, luni la fel...marti mi-a fost ceva mai bine....dar seara iar am vomat si tot deranjata la stomac...si ieri la fel.....de fapt ieri m-am simtit chiar bine...dar cum sunt o mancacioasa...mai ales de cand cu bebe...mi-era foame rau...si am mancat si omleta din2 oua...asta pe langa painea prajita cu branzica de vaci....asa ca aseara....iar eram la datorie....noroc ca in baia mica am si bideu langa wc...si cu fundul pe wc iesea o tura (scuze de detalii

) si pe gura....dadeam afara in bideu....va dati seama ce inseamna sa fac asta de 4 seri inclusa si aseara?!! iar dupa cam 1 ora jumate-2...am intrat in fiecare seara in cada ...cu apa calduta ca imi ingheta fundul dupa atata stat pe wc.... (stiu ca fierbinte n-am voie...si mor de ciuda...ca eu inainte faceam bai super fierbinti...de ieseam ca racul din cada!!!...dar ce bine ma simteam.....) ...In fine....sper ca bebe sa fie bine....pentru ca la cat m-am fortat sa vomit.....mi-era si frica sa nu pateasca ceva....dar ma concolez cu ideea ca fetele care au sarcina toxica..vomita zi lumina...si bebe n-arenimic din cauza asta....oricum maine as vrea sa ma duc la dr sa fac un control sa stau eu linistita....mai ales ca nu mai am rabdare...abia astept sa miste bebe....poate a si miscat...dar nu mi-am dat eu seama....
Ca saptamana trecuta mi s-a parut mie ceva...dar nu sunt sigura...asa ca...maien in dinti ma duc la dr sa imi zica clar ca bebe e bine......
Acu vreau sa ma duc sa imi iau ceai de menta....sa ma pun sa beau (desi nu-mi place deloc!!!

[snapback]43264[/snapback]
Adina G
Feb 16 2006, 12:09 PM
CITAT(roxana @ Feb 16 2006, 10:30 AM)

[snapback]43264[/snapback]
Draga Roxana,
ceea ce ne prezinti tu aici nu este o raceala ci este o toxiinfectie alimentara. Faptul ca ai mancat oua imediat dupa ce ti-a fost rau nu este un lucru tocmai indicat. Ca sa-ti dai seama de la ce ti-a fost rau trebuie sa te gandesti si sa-ti aduci aminte ce fel de gust avea ceea ce scoteai tu pe gura cand iti era rau. Cele mai bune in astfel de cazuri sunt ceaiurile de menta, sunatoare si salvie . Daca ai putea sa le bei fara indulcitori sau zahar sunt si mai eficiente. Eu dupa o astfel de saptamana am mancat 2 zile regim adik branzica dulce de vaci, carnita macra (fara grasimi ) fiarta, ceaiurile de rigoare ( cat mai multe), orez fiert. In tot acest timp de recuperare nu am uitat sa-mi iau vitaminele.
Sanatate si daca mai ai probleme mergi si la un medic.
simiberdi
Feb 16 2006, 12:15 PM

Salutare mamico,
Imi pare rau ca esti racita. Pt. gat cred ca poti lua vitamina C + propilis de la farmacie.Daca nu baga miere lamaie si ceai mult. Bafta
geta_simona
Feb 16 2006, 12:44 PM
Buna mamici si viitoare mamici.
Eu am racit de doua ori si medicul ginecolog mi-a recomandat - Oscillooccinum care este homeopat, paracetamol si vitamina C, trebuie sa recunosc ca am luat numai oscillo.... si am baut ceaiuri cu multa lamaie si am reusit sa imi tin temperatura la 37cu 3, cel mai mult am avut-o 37 cu 5, dar in 2 zile imi trecea, eu recomand oscillo este super bun, nici medicul de familie nu a avut nimic de comentat.
De caini nu stiu nimic, nu am si nu cred ca voi avea vreodata, asta daca nu o sa isi doreasca prichindelul meu.

, nu am nimic cu animalele dar nu sunt adepta parului in casa. Soacra mea a avut pisica si de cate ori ma asezam pe fotoliu ma ridicam plina de par si este cam aiurea cand trebuie sa mergi la serviciu' si........
Bafat burtici.
lali
Feb 16 2006, 12:55 PM
buna la voi
eu cu a 2-a sarcina am fost f. racita de 2 ori am facut sinuzita
am luat oscilococcinum, tantum verde de supt pt. gat e f. bun, grepfruit mult contine vit. c, si ceai cu multa lamaie, eu puteam sa pap lamaia goala
multa sanatate si o sarcina usoara
cu catelul nu prea pot sa te ajut pt. ca nu am
beatricemc
Feb 16 2006, 01:17 PM
CITAT(missy @ Feb 16 2006, 08:24 AM)
Buna Beatricemc!!
In legatura cu raceala,nu stiu in ce masura te pot ajuta,iti pot spune numai din ''experientele'' mele,si anume,eu m-am tratat numai cu ceai cu miere de albine si multa lamaie.Daca nu te doare foarte tare gatul,asa se mai remediaza ,dar daca te doare tare,mai bine mergi si intreaba doctorul ce poti lua,si nu sta prea mult inainte de a o face,pentru a nu se agrava.
Din al doilea punct de vedere,si eu am un ''catel'',numai ca al meu e un pic mai mare, e lup,si eu il tin in casa,chiar daca stau la curte,si l-am dus la doctorr si am intrebat ce se poate face in situatia noastra.In afara de vaccinul antirabic,care se face o data pe an,mi-a mai spus ca trebuie deparazitat la 3 luni,si interior si exterior.Si mai este o injectie,separat,pentru giardia si lamblia.
Deci noi o data la 3 luni vizitam veterinarul,si pana acum toate sunt bune si frumoase si burtica noastra are deja 36 saptamani!!!
Sper ca ti-am fost macar putin de ajutor.
Sarcina usoara in continuare si nastere usoara!!!
[snapback]43220[/snapback]
Multumesc mult scumpa mea!
"Catelul" meu e un schnautzer urias-fetitza si are 8 ani.O zapacita.Noi ii facem periodic deparazitarea pt ca o ducem regulat la tuns.O sa mai intreb si eu veterinarul despre ca ar trebui sa fac.
Iar in ceea ce priveste raceala....durerea de gat nu este chiar deranjanta dar nu vreau sa se agraveze.O colega insarcinata mi-a spus ca ei doctorul i-a recomandat Tantum Verde.
Multumesc frumos pt sfaturi.Eu sunt in a 7-a saptamana.Sanatate multa si bebic sanatos.
pupici
beatricemc
Feb 16 2006, 01:30 PM
Multumesc mult pentru sfaturile date!
Sunteti niste prietene adevarate.
Cu durerea in gat ....sper sa ma fi speriat mai mult pt ca la ora asta deja parca nu se mai simte .Dar preventiv o sa mananc o lamaie si o sa mai fac si alte tratamente propuse de voi.
Iar cu catzelul.....m-am lamurit....deparazitat+ vaccin....
va pup dulce si va trimit o poza cu ham ham.
pupici
Darria
Feb 16 2006, 01:55 PM
Este importanta varsta sarcinii, nu poti lua orice. Suna medicul care te monitorizeaza si vezi ce poti lua. Tocmai am scapat de aceeasi problema adica: gatul+raceala. Gatul ma duerea ca nici nu puteam sa inghit si sa vorbesc. Am sunat la cabinet unde merg pt. monitorizare sarcina si mi-a recomandat: oscillococcinum + vitamina C. Oscilo am luat 2 tubulete/zi: unul dimineata si unul seara timp de 3 zile. Vitamina C am preferat sa o iau din lamaie: am baut zilnic zeama a doua lamaii mai mari(una dimineata si una seara). Gatul mi- trecut in cele 3 zile de tratament cu oscilo iar raceala(nasul) imediat, in cateva zile.
Catel: am si eu(o cockarita). Am intrebat medicul veterinar daca trebuie sa-i fac ceva special pe perioada sarcinii. Raspuns: nu. Are acelasi regim: deparazitari(interne+externe) la timp, vaccinuri, alimentatie, vitaminizari, etc..... Daca animalutul este sanatos, e monitorizat de veterinar, nu ai de ce sa iti faci probleme in perioada sarcinii, nu afecteaza mamica si bebelusul cu nimic.
Insanatosire rapida
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.