Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Stiati Ca?
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Sarcina
Roxanel
Fetelor, am stat eu asa si m-am gandit unde sa infiintez acest topic. Daca mai exista atunci imi cer scuze.

Toate dintre noi aflam diverse lucruri pe perioda cat suntem insarcinate si dupa, iar eu cel putin am unele subiecte pe care nu stiam unde sa le postez. Nu cred ca merita sa deschidem un subiect pentru fiecare dintre ele dar unele chiar sunt folositoare si e bine sa fie mentionate. E posibil ca unele sa fie mentionate in alte topicuri dar in general exista un topic per subiect si nu o culegere de sfaturi.

Si ca sa exemplific:
Masajul zilnic (incepand cu saptamana 34) al perineului, cu ulei (de masline, de vitamina E, ulei vegetal) reduce riscul de epiziotomie.

Daca credeti ca ne vor ajuta astept si alte sfaturi, idei (aplicate cu succes)(de orice gen dar legate de sarcina).

6.gif
ellagiana
da, Roxanel, masajul perineal e recomandat, elasticizeaza perineul, dar nu garanteaza ca nu vei face epizitomia...nu stiu cate viitoare mamici il si fac, ca din cate am citit punerea in aplicare e cam "ciudatica" 9.gif
Roxanel
Asa este Ellagiana, punerea in aplicare e "ciudatica" dar eu una am sa incerc 9.gif. Stiu ca nu garanteaza dar macar imi maresc sansele de a nu face epiziotomie.
marice
contribui si eu la rubrica asta....
eu am primit de la farmacie un ceai desarcina se numeste si este din zmeura cred....nu sunt sigura , care cica e indicat sa il bei inainte cu 2 sau 3 saptamani de nastere(3-4 cani pe zi) pentru dilatarea muschilor, bazinului, uterului, perineu...nu stiu daca are un efect, doctorul a spus ca foarte mic, 17.gif si eu inca nu m-am apucat ca mi-e groaza de mersul din 2 in 2 min. la toaleta 2.gif
leea
SuperIdee, Roxanel!
Sunt pro masajul perineal. Inca nu l-am inceput ca sunt doar in 7 saptamani, dar ma gandeam ca de pe la 3 luni sa-i sugerez sotului sa mi-l faca.
O fi bun si de preludiu?! 69.gif

Marice, mutzumim de sfat!
Medicii sunt, si vor mai fi inca mult timp de-acum incolo, rezervati in ceea ce priveste leacurile naturiste, in primul rand pt. ca ei n-au invatzat despre ele ci tocmai opusul, dupa parerea mea. 14.gif

Eu insa de cativa ani doar asa ma tratez si ce n-am reusit sa rezolv cu antibiotice (un aslo mereu crescut, o infectie urinara cronica), le-am vindecat cu ajutorul lui Dumnezeu si miraculoasa Lui farmacie-natura.
Aslo marit cu echinacea si inf. urinara cu o cura de algoargila de 3 saptamani.

Cat despre sarcina, greatza asta ma chinuie acum, dar o rezolv rapid cu un pahar de sana, de preferintza baut chiar inainte de a te ridica din pat - si iar intra sotziorul pe rol.... 4.gif

Salutari !
andreea.talpes
ref ceai de zmeura: eu am baut din sapt 37, si am avut o nastere usoara. nu stiu daca este sau nu meritul ceaiului, dar dilatarea a mers bine pt o prima nastere.
despre acest ceai am aflat de pe net, poate chiar de aici de pe forum, nu mai stiu exact. am citit insa si pareri ale unor medici, care spuneau ca nu are nici o legatura cu nasterea, iar la magazinul de produse naturiste mi-au spus ca ei stiu ca e bun pt vezica parca, si nu auzisera niciodata de influente asupra nasterii. pe doctorul meu nu am indraznit sa il intreb, ca e mai traditionalist, si cred ca ar fi spus ca e o prostie.
oricum, eu m-am gandit ca rau nu imi face, si am baut cred o cana sau doua pe zi.
mersul la toaleta nu am remarcat sa fie mai frecvent ca urmare a ceaiului, oricum in ultima luna de sarcina mergeam foarte des.
sorineatza
CITAT(Roxanel @ Jan 30 2006, 04:44 PM)
Asa este Ellagiana, punerea in aplicare e "ciudatica" dar eu una am sa incerc  9.gif. Stiu ca nu garanteaza dar macar imi maresc sansele de a nu face epiziotomie.
[snapback]36933[/snapback]

Buna Roxanel, daca poti, spune-ne te rog in ce consta acest masaj?!? 9.gif 9.gif 9.gif Adica procedura aplicata... Multumesc.
Roxanel
Si aici se foloseste ceaiul de zmeura 69.gif
Takahashi Alina
Daca ceaiul de zmeura nu este contraindicat pe perioada sarcinii, am sa-mi cumpar si eu si ma apuc de baut.
Eu oricum beau zilnic ceai cu lamaie, fara zahar, cam 3-4 cani, deci nu o sa-mi fie greu deloc 69.gif
Roxanel
CITAT(sorineatza @ Jan 31 2006, 06:14 AM)
Buna Roxanel, daca poti, spune-ne te rog in ce consta acest masaj?!? 9.gif  9.gif  9.gif  Adica procedura aplicata... Multumesc.
[snapback]37139[/snapback]

9.gif Daca introduci in google "masaj perineal" o sa-ti apara multe pagini care explica cum se face .... eu nu ma simt in largul meu explicand 9.gif
6.gif
Roxanel
Eu zic ca inainte de a va apuca sa beti ceai de zmeura sa va documentati in ce cantitate si asa mai departe. Stiu ca este recomandat la finalul sarcinii si nicidecum la inceput sau pe la mijloc ...
teoraluca
Buna fetelor ! Am si eu o intrebare, daca tot ati infiintat topicul asta. Stie cineva vreo modalitate de a creste cantitatea de lichid amniotic ? Sunt in saptamana a 34-a si la eco mi s-a spus ca am foarte putin lichid si ca daca ramane asa voi avea probleme la nastere 20.gif . Dr. care mi-a facut ecograful mi-a zis atunci (acum o luna) sa beau multa apa, dar se pare ca nu prea ma ajuta la nimic apa 39.gif . Stiti vreun "remediu", pentru ca n-as vrea sa fac cezariana din cauza asta(fetita e cu fundul si dr. mi-a zis ca daca n-am nici lichid care s-o ajute sa iasa, s-ar putea sa fie nevoie de cezariana). Daca aveti vreun sfat, va rog sa-mi spuneti si mie !
sorineatza
CITAT(Roxanel @ Jan 31 2006, 10:52 AM)
9.gif Daca introduci in google "masaj perineal" o sa-ti apara multe pagini care explica cum se face .... eu nu ma simt in largul meu explicand  9.gif 
6.gif
[snapback]37212[/snapback]

Mi-am inchipuit scumpa.... asa ca am cautat deja 3.gif . Multmesc mult pentru pont oricum! mwah.gif 6.gif
Roxanel
Ultima noutate de la moasele britanice. 4.gif

Daca ai depasit termenul, poti sa-l grabesti pe BB, mancand un ananas intreg (nu la conserva) dupa care bei un pahar de vin.

Cine l-a incercat zice ca are efect in 2 ore. Sincera sa fiu prefer sa mananc un ananas decat sa beau ulei de ricin ... parca asta era remediul la noi, nu? 3.gif
Roxanel
Pentru durerile de spate din timpul sarcinii incercati sa puneti o pernuta sub burtica, de forma celei din imagine. O puteti confectiona dintr-un burete daca nu gasiti sa o cumparati de pe la magazinele de profil. Pentru mine una a fost cea mai buna investitie si ma ajuta sa dorm iar dureri de spate nu am deloc. 68.gif
danau
Teoraluca, abia astazi am intrat pe topicul asta si am citit si ce-ai scris tu si sincer, am simtit nevoia sa-ti raspund. Nu stiu, nu cred, n-am auzit niciodata sa existe vreo metoda de manipulare a cantitatii de lichid amniotic. Hai sa zicem, doar daca ai scurgeri de lichid, sa stai cat mai linistita, ca gravitatia functioneaza vrem sau nu. Dar sa-l inmultesti?!?! Efectiv nu vad cum depinde de tine chestia asta. Si oricat de multa apa ai bea, sau lichide, din cate stiu io, aia se duce in vezica nu in sacul gestational. Acuma depinde, ca daca nu ma insel, bebica contribuie mult la formarea acestui lichid ( stiu sigur ca il inghite si face pipi in el dar si ca lichidul are calitatea de a se autocurata o data cam la trei ore) si daca tu chiar ai probleme la baut lichide, inseamna ca nu ii dai lui cat ii trebuie. Si de regula apa e cea mai indicata.

Nu pot zice ca am cautat exact un raspuns pt problema ta dar eu cred ca am citit destul de mult despre sarcina in general si am tras asa, o concluzie la informatiile pe care le am pana acum.
monciq
...greturile din timpul sarcinii sunt cauzate de hormoni?Acesti hormoni nu afecteaza numai sistemul reproductiv, pot de asemenea sa-ti incetineasca digestia si sa iti deranjeze stomacul,aceste "greturi de dimineata" pot apare chiar in mijlocul zilei sau in mijlocul noptii si nu de multe ori sunt insotite de ameteli care pot fi cauzate de foame,de mirosul mincarurilor din vecini sau prin simpla coborire din pat dimineata.
Acestea sfarsesc in luna a 3 a sau a 4 a iar ca sa stopezi aceste simptome de greata e bine sa ai pe noptiera de la pat (daca esti acasa) sau pe birou(daca esti la servici),sau oriunde in apropiere...biscuiti sarati.
Arinna
CITAT(teoraluca @ Feb 1 2006, 03:22 PM) [snapback]37811[/snapback]

Buna fetelor ! Am si eu o intrebare, daca tot ati infiintat topicul asta. Stie cineva vreo modalitate de a creste cantitatea de lichid amniotic ? Sunt in saptamana a 34-a si la eco mi s-a spus ca am foarte putin lichid si ca daca ramane asa voi avea probleme la nastere 20.gif . Dr. care mi-a facut ecograful mi-a zis atunci (acum o luna) sa beau multa apa, dar se pare ca nu prea ma ajuta la nimic apa 39.gif . Stiti vreun "remediu", pentru ca n-as vrea sa fac cezariana din cauza asta(fetita e cu fundul si dr. mi-a zis ca daca n-am nici lichid care s-o ajute sa iasa, s-ar putea sa fie nevoie de cezariana). Daca aveti vreun sfat, va rog sa-mi spuneti si mie !

Si eu stiam ca daca cantitatea de lichid amniotic e mica e bine sa bei cat mai multe lichide. Chiar daca pare sa nu fi dat rezultate e important sa bei cel putin 2,5 litri de lichid pe zi pentru ca oricum lichidul amniotic se innoieste periodic! Oricum nu dispera, persevereaza cu bautul lichidelor! 3.gif
laura d
Am cautat pe internet informatii despre proprietatile maslinelor si al uleiului de masline si mi s-a parut interesant. Unele lucruri chiar nu le stiam si m-am gandit sa le postez aici.

MASLINELE-ULEIUL DE MASLINE
. Maslina contine saruri minerale: fosfor, sulf, potasiu, magneziu, calciu, clor, fier, cupru, mangan, caroten, vitamina A, B, C, E, F.
Uz intern: se foloseste în anemie, insuficienta hepatica, litiaza biliara, constipatie, e recomandata diabeticilor.
Uz extern: abcese, furuncule, eczema, crapaturi, pecingini, alergii diverse, rahitism, caderea parului. Mod de folosire în uz intern: maslina verde sau neagra este mai digesta. Uleiul de masline previne arteroscleroza, trambozele, infarctul cardiac. Se pot trata o multitudine de afectiuni începând cu tulburarile digestive si terminând cu guta, bolile de inima si chiar cancerul. Reduce riscul de aparitie a unor boli cardiace si de desfundare a arterelor sclerozate, se constitute într-o arma redutabila în lupta împotriva bolilor de inima. Ajuta la tratarea diabetului, artritelor, constipatiilor cronice, efectelor îmbatrânirii si chiar a cancerului de sân. Uleiul de masline contine vitamina E care protejeaza celulele organismului împotriva uzurii, scale colesterolul din sânge în cazul unor probleme ca tensiunea si glicemia. E un remediu redutabil al artritelor. Un regim alimentar bogat în ulei de masline poate scadea concentratia de zahar în sânge si reduce nevoia de insulina a diabeticilor. Uleiul de masline poate elimina durerile de stomac si problemele digestive grin reducerea efectului aciditatii sucurilor gastrice.
Înainte de a mânca, se înghit 2 lingurite de ulei de masline, are efect benefic si asupra pielii. Se mai foloseste uleiul pentru a se mentine tenul proaspat si tineresc. Ajuta îmbunatatirea sanatatii si la prelungirea vietii. Se poate folosi si la pregatirea alimentelor le va pastra aroma. Adaugati câte o lingurita de ulei de masline la fiecare farfurie cu supa. Se iau 1-2 lingurite de ulei de masline dimineata pe nemâncate pentru hepatici, constipatie, ajuta la evacuarea calculilor biliari.
Maslina coapta, pisata în cataplasme la furuncule si abcese. Se frectioneaza corpul cu ulei la copiii rahitici, anemiati. Se face masajul gingiilor. Ulei ca unguent cu usturoi dat pe razatoare pentru frectii si masaje contra durerilor reumatice, contra nevritelor, contra entorselor. Reteta: o capatâna de usturoi data pe razatoare pentru 200 gr ulei de masline. Se lasa la macerat 2-3 zile. Contra caderii parului, frectionari ale pielii capului cu ulei seara, time de 10 zile. A se înveli capul în timpul noptii. Contra crapaturilor se fat ungeri cu glicerina plus ulei de masline. În parti egale.
bebeanca
TEORALUCA, trebuie sa fii optimista. In luna a doua am mers la un control si doctorita respectiva mi-a spus ca am putin lichid amniotic.M-am speriat tare deoarece mi-a comunicat acest lucru pe un ton pesimist.Eram terminata.Mi-a zis sa beau lichide si mai vedem cum evolueaza sarcina-ATAT.
Am venit acasa, am discutat cu asistente, am apelat si la alti doctori ginecologi pentru a doua, a treia parere.Ce sa iti spun? Eram ingrozita.
Concluzia:Se pare ca trebuie sa bei multe lichide si eu iti recomand din tot sufletul o alta parere( in cazul meu totul era o.k.)
Trebuie sa fii optimista pentru ca stresul ii face cel mai rau bebicului tau.
Te pup dulce! Incurajeaza-te zilnic in oglinda pana cand vei crede ca va fi bine ( eu am stat in spital o perioada-din alte motive- si asa am reusit sa trec peste acele clipe.Este esential sa lupti cu bebe si vorbeste cu el zilnic, spune-i ca esti alaturi de el si ca va fi bine).
Sa auzim doar de bine!

ancuza
eu nu stiu de ce va mai chinuiti cu masaje....
mie mi-a explicat foarte clar medicul ca dupa ultimile noutati in materia de specialitate, se practica epiziotomia profilactica. adica te taie oricum pentru a evita eventuale rupturi.doar sa fie bebe prematur sau cu greutate foarte mica, nu te taie. asta in spitalele din bucuresti e sigur, nu stiu in tara.
cristina12
CITAT(ancuza @ Oct 31 2006, 11:45 AM) [snapback]121132[/snapback]

eu nu stiu de ce va mai chinuiti cu masaje....
mie mi-a explicat foarte clar medicul ca dupa ultimile noutati in materia de specialitate, se practica epiziotomia profilactica. adica te taie oricum pentru a evita eventuale rupturi.doar sa fie bebe prematur sau cu greutate foarte mica, nu te taie. asta in spitalele din bucuresti e sigur, nu stiu in tara.

Daca discuti cu dr tau dinainte ca nu vrei sa te taie decit daca e absolut necesar, se poate si fara epiziotomie.
Copii mei nu au fost nici micuti nici prematuri- 3600 si 3300 gr- si i-am nascut fara nici o taietura sau ruptura. Depinde f mult cit te dilati. L primul copil m-am dilatat 13 cm, dar la al doilea nu pre m-am dilatat (doar vreo 7 cm) asa ca mi-a pus perfuzie si mi-a dat o injectie care ajuta (nu stiu ce) si am reusit fara taietura.
Nu am facut nici masaj si nu am baut nici ceai, asa ca nu stiu daca au efect prea mare.
Va pup.
monciq
Ce poti face cu produsele Cola shok.gif shok.gif

N-o sa va reiau povestile care circula despre Cola: cum reteta originala continea cocaina, de aici venindu-i si numele, si chiar alcool; cum la inceput avea culoarea verde; cum a fost creata de catre farmacisti ca un medicament contra depresiei; cum ingredientele din care sunt facute sunt una dintre cele mai bine pastrate retete din lume. O sa va dau in schimb o lista de intrebuintari mai ciudate ale Cola.
1. Cola este un bun detergent de vase. Daca vreodata uitati sa spalati tigaia in care ati gatit, si grasimea se intareste si lipeste de ea, nu trebuie sa o aruncati. Umpleti tigaia cu Cola si puneti-o pe foc. Dupa ce Cola va fierbe in tigaie, grasimea se va desprinde fara probleme.
2. Un bronz mai frumos. Daca aveti pielea alba si va bronzati foarte greu, se pare ca cea mai buna lotiune care sa accelereze bronzul este Cola. Ungeti-va cu ea pe corp inainte de a sta la soare, si va veti bronza mai repede, iar bronzul va tine 6-7 luni. Si nu va speriati ca veti fi toata lipicioasa, pentru ca bautura intra repede in piele lasand-o catifelata.
3. Bucle perfecte. Daca ai parul carliontat dar buclele sunt incalcite, iata un secret pentru bucle perfecte. Dupa ce te-ai spalat pe cap, toarna o cana de Cola pe par, si lasa-o sa actioneze cateva minute inainte de a-ti usca parul.
4. Da un aer antic fotografiilor. Daca vrei ca pozele tale sa para niste mosteniri vechi de familie, tine fotografia pentru cateva minute in Cola, dupa care scoate-o si tine-o la uscat. Va iesi o poza antica perfecta.
5. Cand culoarea parului dupa ce te-ai vopsit nu ti-a iesit tocmai cum te-ai asteptat, nu dispera. Toarna pe par o sticla de Cola dietetica (dar numai dietetica) si culoarea nu va mai fi atat de puternica, sau chiar se va duce de tot.
6. Guma in par. Daca cineva ti-a facut gluma proasta si ti-a prins guma in par, nu trebuie sa iti tai suvita. Tine-o pentru ceva timp in Cola, si in scurt timp o sa vezi cum guma se desprinde pur si simplu din par.
7. Daca torni o sticla de Cola normala in piscina, si o sticla de Cola dietetica, cea normala se va depune pe fundul piscinei, dar cea dietetica va pluti la suprafata.
8. Cu Cola se pot curata lucrurile vechi prinse de rugina sau innegrite. Astfel se pot curata monedele vechi, bratarile de aur sau de argint, sau alte obiecte din fier, bronz sau metale asemanatoare. Tineti pentru o ora obiectul in Cola si apoi stergeti-l cu o carpa, si va straluci ca la inceput.
9. Cola mai este si un foarte bun inalbitor, scotand de pe haine mai mult de 99 de pete.
10. Daca esti racit fierbe o cana de Cola cu putin ghimbir in ea. Bea-o calduta si vei vedea cum raceala iti va trece aproape instantaneu.
11. Iarna, daca geamurile casei, parbrizul masinii sau chiar trotuarul din fata casei au inghetat, turnati Cola pe suprafata cu gheata si aceasta se va topi imediat.
Toate aceste trucuri sunt culese de pe internet si au fost trimise de diverse persoane. Eu am incercat sa-mi curat o bratara de argint cu Cola, si, dupa ce am tinut-o mai mult decat scrie aici in Cola, spre surprinderea mea, bratara chiar s-a albit. Este singurul truc pe care l-am incercat, asa ca nu pot sa bag mana in foc daca toate celelalte functioneaza sau nu. Dar daca vei incerca vreunul dintre ele, spune-ne si noua daca a dat rezultate. Si daca stii si alte trucuri, impartaseste-le cu noi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.