Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cat papa bebe in functie de varsta?
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Alimentatia copilului (0-3 ani)
Tinozze
I-am facut proba suptului fetitei mele care are 8 zile si am constatat ca papa 100 - 120 ml de la san. Credeti ca este ok ???
Pana acum 2 zile dupa supt mai vroia si lapte praf , cam 30 - 40 ml , azi l-a refuzat complet . 39.gif Credeti ca se satura doar cu san ?
ellagiana
good.gif yes.gif se satura numai cu titi, papcioasa ta mica...bravo, Briana, esti harnicuta tare! mwah.gif
anaida
Stai linistita, Tina! E mai mult decat suficient, avand in vedere varsta bebelinei tale! Nu te stresa prea tare!
ani_2611
Ce sa ii mai dau sa pape fetitei mele?ii dau acum cereale orez cu fructe si san,credeti ca trebuie sa mai diversific ptr varsta care o are?si ce anume sa ii mai dau? 7.gif
ellagiana
Ani, citeste la topicul "Diversificarea hranei la bebe" din "Alimentatia bebelusului" (0-1an)...acolo o sa mai gasesti informatii interesante.
codruta
CITAT(Tinozze @ Jan 27 2006, 07:06 PM)
I-am facut proba suptului fetitei mele care are 8 zile si am constatat ca papa 100 - 120 ml de la san. Credeti ca este ok ???
Pana acum 2 zile dupa supt mai vroia si lapte praf , cam 30 - 40 ml , azi l-a refuzat complet . 39.gif  Credeti ca se satura doar cu san ?
[snapback]36035[/snapback]

eu stiam ca la 8 zile papa 7-8 mese de 80 ml, adica din 3 in 3 ore.
Voinicuta ta papa mai mult decat suficient daca proba suptului a fost corecta. Te va surprinde , la o luna , ce frumos a luat in greutate!
Medeea mea mananca putin si des, dar as prefera sa manance mai rarut si mai consistent ca sa mai respir si eu. Dar daca am incercat s-o indop mi-a varsat tot si tot la stilul ei am ajuns.
Deci, daca nu plange si-ti murdareste frecvent scutecelul, poti sa stai linistita ca se satura.
AdrianaC
Ar trebui sa manance 150 ml / kg corp / zi, deci la 3 kg, ar trebui sa manance in 24 ore 450ml.

A ta mananca 120 la o masa ? Atunci e foarte bine.
Crys
M-am gandit sa deschid un subiect despre cata papa si ce papa bebelusii nostri.

Radu papa san + humana 2, cam 750 ml /zi + 50 ml mar + morcov. Avem 4 luni si o saptamana si 7 kg.

E randul vostru....
kiki
David papa san + Topfer BIo 2 (240 ml / masa (cam 3 mese de biberon pe zi), mar pasat, para pasata, suc de portocale, mar cu para, iaurt (combinat cu fruct ca simplu nu ii place), supa, carne fiarta cu piure de cartofi, branza de vaci.
Are 6 luni si jumatate si 10 kg.
Magdalena
Scumpetea mea papa san o data pe zi (dimineata) si Humana 1 trei biberoane de 200 ml pe zi. Ii mai dau si mar cu morcov cateva lingurite, dar nu zilnic. Si de saptamana viitoare vom trece la Humana 2 si incep si cu supica. Are 3 luni si 3 saptamani si 7 Kg.
Laura_bebe
Rares are 7 luni si nu stiu cate kg are acum, dar la 6 luni avea aproape 8.Si papa asa : suc de mar sau mandarina, branzica calcica, iaurt cu banana, supa de legume cu carne de pui sau vita, cereale milupa seara 130ml si san de la mami cat cuprinde 4.gif
ana iulia 29
Alexandru, papa san toata ziua + 100ml Humana 1 sau Nan HA(supliment inainte de culcare) si are o luna si o zi si 7400 gr si vreo 69 cm! 4.gif

Aha am uitat si 30ml suculet de morcoveata!
kiki
CITAT(ana iulia 29 @ May 17 2006, 10:49 PM) [snapback]65940[/snapback]

Alexandru, papa san toata ziua + 100ml Humana 1 sau Nan HA(supliment inainte de culcare) si are o luna si o zi si 7400 gr si vreo 69 cm! 4.gif

Aha am uitat si 30ml suculet de morcoveata!

Mami, cum sa aiba al tau baiat o luna si o zi?! 4 luni si o zi 4.gif
SANZIANA
MAI FETELOR MA SPERIATI!
Ce spuneti voi ma inspaimanta si tind sa cred ca imi neglijez copilul.
Darius are 5 luni si 8 zile si are 7 kg si 250 gr si doctorul spune ca e super.Eu pana acum l-am alimentat exclusiv de la san si de cand am inceput serviciul fata care sta cu el ii da danonino unul pe zi si de ieri si cereale.Dar nu ca mese principale. Sfatuitima ce sa fac si cum sa introduc in alimentatia lui si altceva. Doctorul chiar m-a rugat sa nu ii bag nimic pana la 6 luni dar am retineri citind ce scrieti voi aici
kali
CITAT(SANZIANA @ May 18 2006, 11:32 AM) [snapback]66132[/snapback]

MAI FETELOR MA SPERIATI!
Darius are 5 luni si 8 zile si are 7 kg si 250 gr si doctorul spune ca e super.Eu pana acum l-am alimentat exclusiv de la san si de cand am inceput serviciul fata care sta cu el ii da danonino unul pe zi si de ieri si cereale.Dar nu ca mese principale. Sfatuitima ce sa fac si cum sa introduc in alimentatia lui si altceva. Doctorul chiar m-a rugat sa nu ii bag nimic pana la 6 luni dar am retineri citind ce scrieti voi aici

Bebe meu papa numai san... deci nu avem masura sa stim cat. Avem 7 kg.
Sanziana, si mie mi-a zis medicul sa-i incep diversificarea la 6 luni si dupa ce m-am documentat bine chiar asa am de gand sa fac.
Cred ca e cam devreme pentru iaurt. Mai degraba mar copt, supica, suc, daca vrei sa incepi cu mancarea... dar tu hotarasti.
lia
CITAT(SANZIANA @ May 18 2006, 11:32 AM) [snapback]66132[/snapback]

MAI FETELOR MA SPERIATI!

Daca vrei neaparat sa incepi diversificarea, incepe prin a-i da suc de mere, portocale, morcovi sau piersici a doua masa din zi, dar treptat (prima zi o lingurita, a doua zi doua lingurite, si tot asa pana ajungi la 50-60 ml), apoi la masa de pranz numai zeama de la supa ( fierbi 2 morcovi, un cartof, o jumatate de rosie si cateva foi de salata sau spanac intr-un litru de apa, pana ramane cantitatea la jumatate), si ii dai in prima zi 20 ml, a doua 40 ml, si tot asa pana ajungi la 200 ml. Asta este schema fetitei mele, dar eu te sfatuiesc totusi sa mergi la un medic sa o personalizeze pentru copilasul tau. Poti sa ii explici ca din motive obiective nu mai poti sa ii dai exclusiv san, si sa il rogi sa iti faca totusi o schema de diversificare. Oricum, alimentele noi se introduc treptat, si in cantitati mici.
Roxi_J
Denisa papa san dimineata, doua biberoane de Humana 1 de 100 ml, un bol de 70 ml de cereale (Milupa cu crereale si banane), 70 ml de suc de portocale si cate o banana, sau jumatate de banana... in rest in timpul zilei mai papa san, ori de cate ori vrea. La 4 luni avea 6,5 kg si 62 cm, acum asteptam sa mergem la cantariul si masuratul de la 5 luni.
Oana79
CITAT(Roxi_J @ May 18 2006, 12:12 PM) [snapback]66165[/snapback]

Denisa papa san dimineata, doua biberoane de Humana 1 de 100 ml, un bol de 70 ml de cereale (Milupa cu crereale si banane), 70 ml de suc de portocale si cate o banana, sau jumatate de banana... in rest in timpul zilei mai papa san, ori de cate ori vrea. La 4 luni avea 6,5 kg si 62 cm, acum asteptam sa mergem la cantariul si masuratul de la 5 luni.

Luca mananca numai lapte praf Similac +Nan fara lactoza 120 ml din 3 in 3 ore si deja avem 6 kg la 2 luni.L-am nascut de 3 kg si deja si-a dublat greutatea.Am incercat sa -i dau mai rar sa pape dar urla foarte tare si plange pana se invineteste.Daca ar fi dupa el ar manca din 2 in 2 ore dar il mai pacalesc cu ceai , dar si ceiut bea foarte mult .Credeti ca ar trebui sa-i schimb laptele ?A mai patit cineva asa ?[attachmentid=6120]
ana iulia 29
CITAT(kiki @ May 18 2006, 06:12 AM) [snapback]65992[/snapback]

Mami, cum sa aiba al tau baiat o luna si o zi?! 4 luni si o zi 4.gif

Da exact, m-am emotionat! 24.gif 4 luni si-o zi...pai daca avea 7400g la o luna, intra in cartea recordurilor
googletrei
Mama frate!!! Tudi la 8 luni si o sapt are 9 kg si ceva si papa 5 mese pe zi : 2 de lapte (Milumil 3), una dim, una seara, supica de legume la pranz, la amiaza iaurt simplu, si cereale cu fructe (sucul de la o portocala, o banana si cereale).....
ana iulia 29
CITAT(Oana79 @ May 18 2006, 01:23 PM) [snapback]66216[/snapback]

Luca mananca numai lapte praf Similac +Nan fara lactoza 120 ml din 3 in 3 ore si deja avem 6 kg la 2 luni.L-am nascut de 3 kg si deja si-a dublat greutatea.Am incercat sa -i dau mai rar sa pape dar urla foarte tare si plange pana se invineteste.Daca ar fi dupa el ar manca din 2 in 2 ore dar il mai pacalesc cu ceai , dar si ceiut bea foarte mult .Credeti ca ar trebui sa-i schimb laptele ?A mai patit cineva asa ?[attachmentid=6120]

Oana, toti bebeii care mananca lapte praf sunt mai grasunei, dar dupa ce vei incepe diversificarea si v amai creste si el , nu va mai lua asa de mult in kg. Nu te speria, bucura-te ca e sanatos si frumos! 3.gif Si bebe al meu la 2 luni a avut 5500 si papa san si completare la vreo doua mese, asa ca... mwah.gif
lilis
CITAT(SANZIANA @ May 18 2006, 09:32 AM) [snapback]66132[/snapback]

MAI FETELOR MA SPERIATI!

sanziana eu am auzit de mai multe cazuri de bebei care au facut infectie la stomacel din cauza lui danonino asta.Incerca mai bine Lacta
monachris05
Mai fetelor, eu am ramas inarmurita, si speriata si... nu mai am cuvinte.
Pai daca va plangeti ca bebeii vostri nu mananca......pai sa il fi vazut pe al meu Christian cand era asa mic, abia manca. In poze si in realitate cand il vedea lumea, ma intrebau cat mananca de e asa gras, si intra-devar, avea niste falcute, si niste picioruse...dar cred doar ca asa era el, ca nu manca mai nimic....La 1 an avea 8.250kg. Pai eu am vazut ca deja multi bebei nu sunt foarte departe de aceasta greutate, dar sunt mult mai mici.
Nici acum nu se omoara cu mancarea, stam langa el si ne rugam si plangem (vorba vine, am ajuns la concluzia ca ce rost are sa te rogi de el, daca nu vrea, inseamna ca nu ii este foame, si nu mai insistam. Oricum, am ramane cu nervii, ca atunci cand nu mai vrea, poti sa stai si in cap, strange buzele de nu le mai poti desface nici un clestele! 4.gif ).

Aici in Australia exista o carticica galbena care se da cand se naste copilul, si in care se scrie tot despre copil pana la varsta de 18 ani: controalele periodice ( 2 sapt, 4 sapt, 6 sapt, 3 luni, 4 luni, 6 luni, 8 luni, 12 luni, 18 luni etc), dimensiunile lui la fiecare control (greutate, inaltime, circumferinta capului, verificare dezvoltare/comportament, control ochi, ousoare 9.gif , etc), apoi tot in carticica se pun se cand si ce imunizari s-au facut (daca le faci pe toate pana la 18 ani, statul iti da niste bani, asta ca sa incurajeze imunizarea copiilor). Tot in carticica (ca aici vroiam de fapt sa ajung, scuzati-ma daca am batut campii si am sarit de la subiect!!! 17.gif ), exista si niste diagrame pentru greutate, inaltime si curcumferinta capului separat pentru fetite si baietei. Pai mai fetelor, Christian al nostru este aproape de limita minima!!!
Dar asta depinde de standardele fiecarei tari, si daca este sa ne luam dupa ce bebei umflati sunt aici, la fel ca parintii....te sperii.
Bunica lui Christian uitandu-se pe internet zilele rtecute, a gasit un site romanesc in care se spunea de dimensiunile copilului la 1 an, si am ramas placut surpinsa, si m-am bucurat tare sa aflu ca feciorul nostru este aproape de maxi. Adica ei iti dau niste min si max, si Christian era chiar bine.
Asa ca nu ar trebui sa ma mai stresez cu cat mananca, de vreme ce el doarme doar 1 ora pe zi, dar cand ajung seara de la servici topaie si are o energie de invidiat, inseamna ca atata ii trebuie lui mancare.

Da....am scris atata...si nu am spus mai nimic legat de subiect. Scuzati-ma, mamicilor.... 8.gif
camy2555
Erika-Maria a papat san pana la 1luna si 3sapt,apoi Bebelac iar acum la 2luni si 3zile a inceput ci=u NAN H.A.pt bebeii predispusi la alergii(eu fiind alergica)...s-a nascut cu 3450g iar acum are 5800g.si 59cm.si pai papa cam 3lingurite de suc de portocala....acum sa vedem cum o sa ii mearga cu NANA H.A....Voi credeti ca e bine greutatea asta la 2luni?
ancuza
EU II DAU FETEI MELE NUMAI SAN SI NU AM IDEE CAT TREBUIE SA MANANCE IN ML PE ZI SAU LA FIECARE MASA SI NICI NU AM O CARTE IN CARE SA VAD.

MA POATE AJUTA CINEVA CU UN TABEL?
gheibriela
Din cate stiu eu, atata timp cat papa numai san si ia bine in greutate...nu exista o cantitate anume...Stiu doar ca la bbi alimentati artificial se tine cont de asta. Asa ca nu iti face griji. Sigur mananca exact cat ii trebuie si se satura. Controleaza-i greutatea constant (la saptamana).
Pupici si sanatate!
kiki
Nu cred ca exista un tabel orientativ macar. Copilul meu nu a mancat niciodata aceeasi candtitate la 2 mese. Depinde de multe: daca e odihnit, daca a mai rontait ceva intre mese, daca are chef sa manance, daca ii place, daca nu prea...
ilie anca
Eu ii dau numai san si e bine.Trebuie sa ti faci probleme daca nu ia in greutate sau daca nu mananca.Eu ii dau la cerere ,pt ca nu mananca mereu acceeasi cantitaste .Poate manca si f des ,numai sa nu l doara burtica.Bucura te ca il alaptezi natural ,pt ca nu ai un program.Din cate stiu eu doar hranit artificial ii faci program.O zi buna!
dcristinica
[attachmentid=14849][attachmentid=14848][attachmentid=14848]
CITAT(ancuza @ Nov 6 2006, 12:10 PM) [snapback]126162[/snapback]

EU II DAU FETEI MELE NUMAI SAN SI NU AM IDEE CAT TREBUIE SA MANANCE IN ML PE ZI SAU LA FIECARE MASA SI NICI NU AM O CARTE IN CARE SA VAD.

MA POATE AJUTA CINEVA CU UN TABEL?

medeea printesa mea astazi are 7 luni!!!!!!!!!!!!! si eu imi faceam griji cu cantitatea de mancare care tb sa i-o dau la inceput dar acum ii dau atat cat vrea ea sa pape caci asa mi-au spus si medicii ,ea simte cand nu mai vrea ,dimineata la ora 10 banana, cam trei sferturi de banana papa ea ,cateodata mai putin depinde de ea, pe la ora 15 pireul de legume format din morcovi,cartofi,patrunjel,pastarnac,ceapa le fierb pana ramane un pic de zeama pasez cartof cu morcov si carnita fiarta separat o adaugam ,intr-o zi carnita in alta zi galbenus ,de aici mananca 2-3 linguri mari iar pela ora 18-19 branzica calcica cu fructedepinde ce am in casa cu mar,para ,gutuie coapta tot 2-3 linguri mari.La inceput eram impacientata ca nu papa suficient dar tinand cont ca sanul e la baza si ea a luat bine in greutate medicul mi-a spus ca e fff.bine asa.
b_camelia
tare as vrea sa stiu si eu cat trebuie sa manance si cat mananca.

il hraneam si eu numai de la san dar a luat doar 600g intr-o luna (a treia) si am inceput sa-i suplimentez cu lapte praf. si mananca diferit la fiecare masa......mai ales la cele la care nu are chef sau e suparat........foarte diferit.

am inteles ca in teorie exista formule legate de greutatea si varsta copilului care sa iti spuna cam cat sa manance, dar nu stiu exact.
in plus mai sunt trecute pe cutiile de lapte praf cantitatile, iarasi teoretice, pe care ar trebui sa le bea un bebelus, in functie de varsta.

dar fiecare copil e unic........si prin cat laptic mananca la o masa sau toata ziua....ca sa nu mai vorbim de program......la cate ore i se face foame.
iribia
Eu i-am dat fetitei mele numai san pana la 6 luni. Eu devenisem obsedata de proba suptului si i-o faceam aproape la fiecare masa 9.gif In cartea mama si copilul scrie ca ratia alimentara in 24 ore este de 150 ml/kg corp. Fetita mea avea zile cand manca mai mult de atat si zile cand manca mult mai putin dar crestea bine in greutate si nu m-am ingrijorat. Eu spun ca atata timp cat ia in greutate si se simte bine, nu conteaza cat mananca. In plus e important si cat de hranitor e lapticul tau. Chiar daca papa 200 ml la o masa e posibil sa nu se sature daca laptele nu e hranitor.
Pupici si sanatate!
nicoll13
Si noi papam artificial si nu de fiecare data la fel.Oricum am luat bine in greutate ne-a asigurat medicul pedriatu.Pupici si multa sanatate!!! mwah.gif
holili4
Si noi papam lapte praf de la nastere, dar mai ales de la o luna jumate nu mai avem un program strict sau o cantitate egala de lapte consumata la fiecare masa. Mancam cand si cat ne este foame si am luat in greutate bine. Deci nu iti mai fa atatea griji ca fiecare copil are ritmul lui. Nici noi ca adulti nu mancam la fel de mult de fiecare data si nici nu respectam cu strictete un orar de masa, deci...Daca puiul tau creste in greutate, atunci e totul bine. mwah.gif
mralu
In carte scrie ca bb trebuie sa manca 150 ml / kg corp.
Insa teoria e teorie. Daca bebele nu plange si ia in greutate ... inseamna ca totul e ok.
8.gif
Anca Maria
Irinuca are 9 luni si 3 saptamani si inca o alaptez. In afara de lapticul de la mine (care nu stiu cat este!) mai mananca dimineata 100-150 gr de piure de fructe cu/fara cereale, la pranz cam la fel 100-150 gr mancarica solida (supa cu carnita si legume, ficatel cu cartofi si smantana, dovlecei umpluti...) si pe seara un iaurtel de 150gr (iaurt simplu). Uneori, inainte de culcare mai mananca 50-100 gr de cereale.
Insa, sunt zile in care nu mananca nici jumatate din ce-am scris mai sus.
dcristinica
CITAT(codruta @ Jan 28 2006, 05:26 PM) [snapback]36365[/snapback]
Voinicuta ta papa mai mult decat suficient daca proba suptului a fost corecta. Te va surprinde , la o luna , ce frumos a luat in greutate!
Medeea mea mananca putin si des, dar as prefera sa manance mai rarut si mai consistent ca sa mai respir si eu. Dar daca am incercat s-o indop mi-a varsat tot si tot la stilul ei am ajuns.
Deci, daca nu plange si-ti murdareste frecvent scutecelul, poti sa stai linistita ca se satura.

citeam mesajele si am vazutcaci pe fetita ta o cheama medeea si pe a mea la fel si al mai \vazut un 15 aprilie iar a mea e nascuta pe 7 aprilie

CITAT(codruta @ Jan 28 2006, 05:26 PM) [snapback]36365[/snapback]

citeam mesajele si am vazutcaci pe fetita ta o cheama medeea si pe a mea la fel si al mai \vazut un 15 aprilie iar a mea e nascuta pe 7 aprilie
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.