Mai fetelor, eu am ramas inarmurita, si speriata si... nu mai am cuvinte.
Pai daca va plangeti ca bebeii vostri nu mananca......pai sa il fi vazut pe al meu Christian cand era asa mic, abia manca. In poze si in realitate cand il vedea lumea, ma intrebau cat mananca de e asa gras, si intra-devar, avea niste falcute, si niste picioruse...dar cred doar ca asa era el, ca nu manca mai nimic....La 1 an avea 8.250kg. Pai eu am vazut ca deja multi bebei nu sunt foarte departe de aceasta greutate, dar sunt mult mai mici.
Nici acum nu se omoara cu mancarea, stam langa el si ne rugam si plangem (vorba vine, am ajuns la concluzia ca ce rost are sa te rogi de el, daca nu vrea, inseamna ca nu ii este foame, si nu mai insistam. Oricum, am ramane cu nervii, ca atunci cand nu mai vrea, poti sa stai si in cap, strange buzele de nu le mai poti desface nici un clestele!

).
Aici in Australia exista o carticica galbena care se da cand se naste copilul, si in care se scrie tot despre copil pana la varsta de 18 ani: controalele periodice ( 2 sapt, 4 sapt, 6 sapt, 3 luni, 4 luni, 6 luni, 8 luni, 12 luni, 18 luni etc), dimensiunile lui la fiecare control (greutate, inaltime, circumferinta capului, verificare dezvoltare/comportament, control ochi, ousoare

, etc), apoi tot in carticica se pun se cand si ce imunizari s-au facut (daca le faci pe toate pana la 18 ani, statul iti da niste bani, asta ca sa incurajeze imunizarea copiilor). Tot in carticica (ca aici vroiam de fapt sa ajung, scuzati-ma daca am batut campii si am sarit de la subiect!!!

), exista si niste diagrame pentru greutate, inaltime si curcumferinta capului separat pentru fetite si baietei. Pai mai fetelor, Christian al nostru este aproape de limita minima!!!
Dar asta depinde de standardele fiecarei tari, si daca este sa ne luam dupa ce bebei umflati sunt aici, la fel ca parintii....te sperii.
Bunica lui Christian uitandu-se pe internet zilele rtecute, a gasit un site romanesc in care se spunea de dimensiunile copilului la 1 an, si am ramas placut surpinsa, si m-am bucurat tare sa aflu ca feciorul nostru este aproape de maxi. Adica ei iti dau niste min si max, si Christian era chiar bine.
Asa ca nu ar trebui sa ma mai stresez cu cat mananca, de vreme ce el doarme doar 1 ora pe zi, dar cand ajung seara de la servici topaie si are o energie de invidiat, inseamna ca atata ii trebuie lui mancare.
Da....am scris atata...si nu am spus mai nimic legat de subiect. Scuzati-ma, mamicilor....