Help - Search - Members - Calendar
Full Version: dureri de burtica...
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
Pages: 1, 2, 3
dora
Va multumesc dl.dr. pentru raspunsul anterior.
Mai am o luna pina la termenul de nastere - sper sa o duc cu bine la final- si as dori sa va intreb ceva.
De citeva zile ma doare toata burta, o simt ca un bolovan.Nu sint constipata, stau destul de mult in pat sa ma odihnesc, ma plimb cite putin cam o ora pe zi.Nu vad de ce e probl. asta.De-a lungul sarcinii am mai avut probl asta, dar acum e si burtica mare si o simt mai ciudat.In mod normal in aceste cazuri iau no-spa si scopantil supozitoare.
Care e parerea dvs?

Mai e ceva. Analizele sint bune, dar in ultimele 2 luni nu m-am ingrasat decit un kg. si dr. de familie mi-a zis sa mai iau o cutie de Materna.E necesar oare?? BB-ul e ok,zic eu - la 35 sapt. are 2.641 kg.
Va multumesc
Dr.TUFAN Cicerone
Cu diferentele de la gravida la gravida, pe masura ce se apropie termenul, incep sa apara modificari fiziologice , cu manifestari specifice fiecarei femei.
In cazul tau, poate ca o tableta de No Spa nu e suficienta, si poti creste administrarea pana la 3, chiar 4 tablete zilnic, la fel si pentru Scopantil.
La fel, alimentatia conteaza foarte mult.
Niste vitamine in plus nu strica nimanui. Materna sunt chiar indicate, pentru aportul crescut de Seleniu, un element important in metabolismul gravidei.
Trebuie insa sa mergi la medicul tau, care va hotara ce este mai bine pentru tine.
Laurica
Buna ziua Dl. Doctor!
Sunt Laura, am 4 saptamani (socotite din momentul conceperii, al ovulatiei, nu din momentul ultimei menstruatii) si de vreo 10 zile am niste dureri intepatoare, in partea dreapta, cam cum dor ovarele cand esti racita.
Doctorul meu a spus ca atata vreme cat nu am sangerari, nu e nici o problema, sunt dureri normale pentru ca se dezvolta uterul.
La eco l-am vazut pe BB, e asezat unde trebuie, in uter, pt. ca eu m-am temut de o extrauterina.
As dori sa aflu si parerea Dvs.
Multumesc.
Dr.TUFAN Cicerone
Cu diferentele de la gravida la gravida, pe masura ce se apropie termenul, se modifica geometria locala a micului bazin, si uterul, din ce in ce mai mare, poate comprima variate formatiuni - vase, nervi, etc - si poate produce dureri, intepaturi, manifestari specifice fiecarei femei.

Medicul tau ar trebui sa-ti recomande un tratament.
anelize2004
Daca toxoplasma IgM este negativa, IgG este pozitiva poate fi IgA pozitiva?De fapt ce este IgA?

Sunt insarcinata in 9 saptamani si as dori sa stiu daca este ceva rau pt.BB.
Multumesc,
jasa
nu mai tin minte exact dar cred ca este vorba de anticorpi pe care tu ii ai deja ... adica candva ai contactat toxoplasmoza si ai creat anticorpi pentru ea.... cu cat numarul anticorpilor e mai mare cu atat mai bine => bebele va prelua acesti anticorpi de la tine si nu va avea probleme din cauza toxoplasmozei.
ceva de genul mi-a spus mie medicul dupa ce mi-a vazut analizele. Dar nu mai stiu sigur daca se referea la IgA.

Sarcina si nastere usoare
Mariana M.
Ieri am inceput sa am niste dureri de burtica, mai exact niste intepaturi ( mai ales cind stranut si se contracta muschii) in dreptul ovarului drept, nu sint niste dureri mari insuportabile..nici pe departe nu se compara cu durerile de ciclu, dar sint destul de suparatoare. Cind am fost la ultimul control medicul mi-a spus ca uterul s-a dezvoltat normal si ca dpdv clinic totul este in regula; eu insa sint mai sperioasa si ma tot gindesc daca e ceva in neregula cu bebe.
Va rog sa imi spuneti daca e normal sa apara aceste mici intepaturi. Multumesc anticipat.
Criss_B
Mariana este normal sa apara... uterul incepe sa creasca mai cu sarg sa faca loc la minunatia ta de bebe si o sa te cam deranjeze o perioada, pana isi face destul loc si tu te obisnuiesti cu senzatiile astea :-) ... eu nu-mi mai amintesc cat a fost asa, dar stiu ca de la un timp nu le-am mai bagat in seama... Daca dr. tau a zis ca e ok atunci e OK si nu te mai gandi la prostii... gandeste-te la lucruri frumoase si mangaie locul care te inteapa (intai ca o sa-ti treaca tie si apoi ca o sa ai senzatia ca-ti mangai deja odorul smile.gif )...

Pupicei si sarcina usoara... Si nu uita sa gandesti pozitiv...
J G
Hello,

Sunt in 3 saptamani (de la conceptie) si am dureri de burta si de spate. Au fost mult mai seriose acum 2 saptamani (pe cand eu ma asteptam sa-mi vina ciclul) iar acum sunt mai rare si mai putin puternice. Am fost la medic si a spus ca nu pare ca as avea sarcina ectopica, din pacate la echo nu se vede inca nimic...
Inca nu am rezultatul analizelor (toxo, citomegalovirus, cultura col) dar sunt foarte stresata.
anelize2004
Nu stiu daca chiar de la o "varsta" asa mica apar durerile de burta dar "in general" ele se datoreaza dezvoltarii uterului. Si eu am avut si am inca dar iau No Spa (la indicatia medicului) care este calmant. Mai bine intreaba dr.

Sper ca ti-am fost de folos,
anelize
J G
Da, asta e ciudat, ca au aparut din prima saptamana. Am fost foarte surprinsa cand am vazut rezultatul testului de sarcina.
Maine fac o noua echo (sper sa se vada ceva de data asta) si sambata ma duc din nou la doctor.
Sper sa fie ok BB... sunt stresata, dar foarte emotionata!

Multumesc pentru raspuns,
J
Mariana M.
La mine deja s-au rarit durerile de burtica; cind am fost la dr. sincer m-am cam speriat pt ca dr mi-a scris o reteta pe care sa o iau in caz ca se agraveaza durerile..asta nu era de speriat numai ca pe trimitere a scris iminenta de avort....ce mai? m-a bagat in sperieti......am inceput sa pling cind am ajuns acasa de numai-numai. N-am mai facut efort, am stat frumos in patut si acuma ne simtim bine, nu ne mai doare burtica. Din cite am inteles durerile mai pot aparea si de la modificarile care sint in corpul nostru..asha ca ...capul sus si multa sanatate; ai sa vezi cum vor disparea toate durerile.
Pupici si sarcina ushoara in continuare.
butterfly
J G nu stiu cum e la tine,dar la mine sarcina a inceput cu niste dureri f mari de burta.noi deja eram pusi pe treaba pt un BB si in noiembrie,dupa o sapt de la ciclu au inceput durerile.eram convinsa ca ceva se intampla cu mine,dar nu banuiam ca poate fi sarcina,pt ca stiam ca sarcina nu incepe cu asa dureri mari,dar uite ca am ajuns in luna 7 si BB e bine,creste(la dr nici nu i-am spus de durerile ce le-am avut).
sper sa fie si la tine bine,si sa ai o sarcina usoara
J G
Multumesc foarte mult pentru raspuns, acum sunt mai linistita. Astazi ma duc la echo, poate deja il vad!
Va tin la curent!
Pupici,

J
J G
Am fost la Echo... deja se vede buburuza! Acum ma uit la "poza" si ... din pacate sunt la birou si nu pot sa ma manifest!

J
anelize2004
Cand am primit mesaj de raspuns, m-am gandit ca ai venit cu rezultatul de la echo.Ma bucur tare mult pentru BB-ul tau. Sarcina usoara in continuare!
J G
Multumesc frumos!
Mai am inca foarte multe analize de facut (si foarte scumpe...) si o sa ma linistesc cand o sa le vad pe toate ok.

Pup iu,

J
anelize2004
Intr-adevar sunt tare scumpe(eu le-am facut - toxocara, toxoplasma, listeria, chlamidia (aproape la fiecare Igm, Igc, IgA)) dar merita ca sa stai cu sufletul impacat. Eu mai am un hop- triplutest sia apoi rasuflu usurata. Bafta in continuare si sarcina usoara!
J G
Nu inteleg care ar putea fi explicatia pentru aceste dureri? Am fost la alt medic sambata. M-a ascultat destul de linistita dar mi-a scris pe reteta iminenta de avort!
Ieri mi-a fost iar foarte rau. Nu ma astept sa-mi spuna cineva exact de ce ma doare, dar macar cateva variante?
anelize2004
Nu stiu exact sa-ti spun de ce te doare, dar cred ca deja ai cam 6 saptamani (varsta sarcinii, nu cea reala a BB-ului:am observat ca peste tot se vorbeste de varsta sarcinii). Cand eu am avut 6 saptamani m -am dus la primul control si nu s-a putut vedea decat cu sonda intravaginala, iar pentru dureri mi-a prescris NO SPA. In plus mi-a dat si acid folic (pentru prevenirea defectelor de tub neural aloe lui BB).
Si acum mai am din cand in cand dureri, asa ca nu te mai impacienta si stai cat mai linistita( fara efort, stres si agitatie). Sper ca te-ai mai linistit(macart un pic)

Fruntea sus si gandeste pozitiv!
Mariana M.
JG nu te speria, si eu cind am fost la dr acuzind dureri de burta tot iminenta de avort mi-a scris pe reteta. Burtica se modifica, isi face loc bebe - am aflat din discutiile de pe forum - si daca nu sint insuportabile, ca acelea de la ciclu, nu ai te ce sa te ingrijorezi.
Fii tare...atit pt tine cit si pt bebe smile.gif :smt052 si sarcina usoara in continuare.
J G
Ieri durerile au fost serioase, ca la ciclu in prima zi. De aceea m-am speriat. Chiar nu ma asteptam sa trec prin asta cand ma gandeam la sarcina, totul e foarte nou pentru mine.
La serviciu sunt implicata intr-un proiect foarte important, care e la inceput, deci despre medical nici nu poate fi vorba. Si nici sa ma linistesc nu pot. Doar ca stau jos si ma misc numai cand e nevoie.
Si eu iau no spa, iau si acid folic, fier, vit E si Materna.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, acum m-am mai linistit si ma gandesc ca totul o sa fie ok.

Va pup,

Janina
iuly_met
Dl.Doctor,
sunt gravida de 4saptamani de la data probabila a ovulatiei.
in momentul in care trebuia sa am ciclu, au aparut dureri de burtica exact ca la menstruatie. problema e ca de atunci au trecut aproape 2 saptamani, dar durerile nu s-au stopat. aproape zilnic apar, iar uneori de o intensitate f mare, incat nu trec decat daca pun ceva cald la burtica.
e normal asa ceva?sau ce as putea sa fac pentru a trece?
multumesc,
iulia
J G
Buna Iulia,
Dupa cum ai citit probabil mai sus am aceeasi problema. Durerile au aparut cu o saptamna inainte sa-mi vina "ciclul" si au continuat de atunci. Durerea era permanenta, zi si noapte. Dar nu te speria, eu de 2 zile am inceput sa ma simt mai bine, ma mai incearca uneori dar mult mai usor, si am ore intregi in care nu ma doare nimic.
Totusi nu poti lua analgezice, numai No-Spa, pana la 3 comprimate pe zi.
Curaj, sper sa te lase si pe tine durerile!

Janina
iuly_met
Multumesc mult Janina pentru raspuns.
Sper si eu sa imi treaca mai repejor. o sa iau no-spa.
multumesc,
iulia
motocelul
D-le Doctor,
Noi avem 23 de saptamâni si este prima data cind intram pe forum.
A fost bine pina acum, dar la ultima intilnire cu medicul ginecolog ne-a anuntat ca am colul scurtat 25%?, dar inchis si mi s-a prescris profilactic Duphaston de 2 ori pe zi.
Ma intreb cit de ingrijorata ar trebui sa fiu si daca sunt recomandari speciale?

Si inca o oarecare problema: de 2 zile simt ca ma inteapa un traseu muscular, pleaca din zona sternului, coboara pe linga ombilic si se termina undeva sub burta. E ca o coarda intinsa si care ma inteapa sau ma arde, dar este superficiala, sub piele cumva ...
Ce ar putea fi...are legatura cu bunãstarea lui BB?

Va multumim mult ca ne ajutati cu sfaturile dumneavoastra
chi_cri_cris
Exact aceeasi problema am avut-o si eu la inceputul sarcinii - primele 10 saptamani. Ma durea insa burtica in ambele parti (dreapta si stanga), ca si cand urma sa imi vina ciclul dintr-o zi in alta.
I-am spus doctoritei si mi-a prescris no-spa, pe care l-am luat cand incepeau durerile. Trece destul de repede daca iei no-spa. Am inteles de fapt de la colegele mele (care au avut probleme cu sarcina) ca nu este prea bine sa simti astfel de dureri, pentru ca ele de fapt sunt contractii ale uterului care pot duce la un avort spontan. In momentul in care apar sangerari este deja nasol.
andra2006
Sunt la inceput, la fiecare mestruatie aveam dureri de ma tavaleam pe jos, la job abia ma duceam, mergeam cocosata pe strada, dupa ce am ramas gravida, am niste dureri ca niste crampe care trec fulger pe partea de jos a burtii, parca m-ar taia, cateva secunde, dupa care totul e linistit, pe strada uneori raman blocata, stau putin pun mana pe burtica vorbesc cu bebe :) si gata...nu-mi fac griji, dupa cate am citit este normal la anumite femei sa reactioneze astfel...isi face si el ciubul deh, nu va mai speriati fetelor, ia sa vedeti ca totul o sa fie ok. Va pup
Takahashi Alina
Fetelor, eu aseara am avut dureri de burtica. Nu as putea sa le numesc dureri, ma degraba crampe, in partea stanga jos a burtii. Si azi dimineata am avut parte de ele, ma ia...ma lasa, o senzatie nu tocmai placuta.
Iar bebelusa mea a inceput sa ma loveasca tot mai mult si mai cu putere...cred ca a crescut si nu prea mai are spatiu, ca lata explicatie nu-mi dau.
Toate aceste ` intamplari` sunt normale la varsta de sarcina pe care o am???
luiza samoschi
Am si eu o nelemaurire. Mi-am facut astazi 3 teste de sarcina si toate au iesit pozitive!!!! yahoo.gif Dar am in continuare dureri abdominale. Intrebarea mea este daca aceste dureri sunt normale sau nu. Trebuie sa mentionez ca prima zi a ultimului CM a fost 31 dec. 2005. Sa fiu stresata sau nu?
ellagiana
N-ai de ce sa fii stresata, Luiza...sarcina s-a instalat, s-au instalat si "accesoriile" 3.gif ..Felicitari, de-acum esti o burtica ce asteapta sa devina mamica! Bine-ai venit pe la noi! Sper sa petreci clipe frumoase alaturi de noi! 6.gif mwah.gif

Alina, este normal...sarcina este avansata, bebe creste si apasa tare si uneori, daca nu mai tot timpul, poti simti aceste dureri.
anka&bb
CITAT(luiza samoschi @ Jan 28 2006, 11:24 PM)
Dar am in continuare dureri abdominale. Intrebarea mea este daca aceste dureri sunt normale sau nu.
[snapback]36419[/snapback]

Felicitari si bine ai venit printre burtici si mamici! Cum spunea si Ellagiana, este firesc sa resimti aceste dureri (poate chiar inca cateva saptamani de acum acolo) intrucat embrionul se aseaza in uter, se fixeaza pe peretele lui pentru a-l "prinde" sanatos pe bebe acolo unde va fi casuta lui timp de 9 luni. De multe ori acest fenomen este insotit si de sangerari. Totusi, daca nu te simti foarte bine si ai si sangerari, este recomndat sa iei legatura cu medicul tau si el iti va putea spunea cel mai bine ce se intampla. Pana atunci, ignora micile neplaceri si dureri pentru ca savarsesti o minune si ... nu e cazul sa te alarmezi pt ca vor veni altele si mai si! 3.gif
Sarcina usoara si bebe sanatos ! mwah.gif
luiza samoschi
multumesc pentru raspunsuri!imi face foarte bine sa stiu ca am cu cine vorbi!dupa cum va spuneam am facut ieri 3 teste si au fost pozitive,iar azi am mai facut doua!care au iesit negative!m-am speriat si m-am dus la sensi blu de unde am cumparat Clear Blue.si am mai cumparat 2 teste mai ieftine.am ajuns acasa si ...surpriza:cele 2 teste facute anterior erau cat se poate de pozitive.am facut si testul scumo care...a iesit negativ.Dar din 6 teste 5 au fost pozitive.Deci sunt insarcinata , nu-i asa? yahoo.gif
inca nu-mi vine sa cred ca ma chinui sa raman de un an! yahoo.gif
byby
CITAT(luiza samoschi @ Jan 29 2006, 06:48 PM)
multumesc pentru raspunsuri!imi face foarte bine sa stiu ca am cu cine vorbi!dupa cum va spuneam am facut ieri 3 teste si au fost pozitive,iar azi am mai facut doua!care au iesit negative!m-am speriat si m-am dus la sensi blu de unde am cumparat Clear Blue.si am mai cumparat 2 teste mai ieftine.am ajuns acasa si ...surpriza:cele 2 teste facute anterior erau cat se poate de pozitive.am facut si testul scumo care...a iesit negativ.Dar din 6 teste 5 au fost pozitive.Deci sunt insarcinata , nu-i asa? yahoo.gif
inca nu-mi vine sa cred ca ma chinui sa raman de un an! yahoo.gif
[snapback]36584[/snapback]

felicitari si sigur ca esti insarcinata asa am patit si eu nu credeam ca sunt insarcinata pana nu mi-a confirmat dr si nu te speria ca si eu am dureri usoare de burtica si am 8 saptamani mie dr mi-a recomandat no-spa te pup si sarcina usoara 53.gif
byby
fetelor este normal sa mai ai mici dureri de burta la aproape 3
luni?i-am spus doc si mi-a dat no-spa 3 pe zi si a zis sa intrerup activitatea sexuala o perioada daca ma mai doare dar eu nu i-am zis ca sotul meu de cand am ramas insarcinata ii este cam frica sa nu pateasaca ceva bebeu si act sexuala pauza .

burta ma doare mai ales cand ma supar 14.gif ce sfat imi dati? 6.gif
lalag
bine ai venit in randul mamicilor 69.gif

parerile sunt impartite legate de administrarea no-spa ului... propun sa te mai interesezi si sa il iei numai cand ai dureri chiar insuportabile.
Un sfat este sa incerci sa nu te mai superi, sa iei problemele zilnice mai cu indulgenta si sa incerci sa te concentrezi asupra bebeului. Fii vesela, gandeste pozitiv!

Sper ca te-am ajutat un pic... iti doresc sa ai o sarcina usoara... eu la 3 luni eram cam zombi...mi-a fost ingrozitor de rau si nu aveam nici un suport, toti erau impotriva mea... am reusit numai cu optimism.

Acum sunt foarte fericita, ceea ce-ti doresc si tie!

CITAT(byby @ Feb 9 2006, 09:45 AM)
luni?i-am spus doc si mi-a dat no-spa 3 pe zi si a zis sa intrerup activitatea sexuala o perioada daca ma mai doare dar eu nu i-am zis ca sotul meu de cand am ramas insarcinata ii este cam frica sa nu pateasaca ceva bebeu si  act sexuala pauza .

[snapback]40758[/snapback]

kiki
CITAT(byby @ Feb 9 2006, 09:45 AM)
luni?i-am spus doc si mi-a dat no-spa 3 pe zi si a zis sa intrerup activitatea sexuala o perioada daca ma mai doare dar eu nu i-am zis ca sotul meu de cand am ramas insarcinata ii este cam frica sa nu pateasaca ceva bebeu si  act sexuala pauza .

[snapback]40758[/snapback]

Eu zic sa stai calma. Ia no-spa, asa cum ti-a zis doctorul si incearca sa nu te superi, sa nu te agiti. Eu din cauza unei suparari la 3 luni era sa pierd sarcina, asa ca ai mare-mare grija.
byby
va pup fetelor si va multumesc pt raspunsuri mwah.gif
Mitzi76
Si eu am luat no-spa cu cel de-al doilea bebe. Luam cand sinteam ca e mai nasol. Si la primul si la al doilea am avut mereu contractii. Nasterile le-am avut provocate pe amandoua deoarece m-a gasit la control cu colul deschis de doua degete. Adevarat, eu nu am stat nici cuminte. Am facut treaba, m-am comportat ca un om normal, iar la a doua sarcina mi-am ridicat primul copil, de un an si noua luni, pana in ziua cand am plecat la spital sa nasc.
vesna
Si eu am luat No-Spa dinluna a 4-a de 2-3 ori/zi, dupa nevoi, dar si Gynipral (am avut risc de avort). Deci, dr nu cred ca ti-a zis gresit sa iei la dureri No-Spa.
roxana
subscriu la cele zise de fete, ca e ok daca iei no-spa...numai ca sa nu depasesti 3 pe zi...si inca ceva...eu am deja 16 saptamani, si aproape in fiecare zi imi mai trage cate un junghi...ba pe la ovare (cred...) - asta pentru ca se intind ligamentele...ca creste uterul...si vei tot simti cand si cand mici sageti (dar daca nu sunt tot timpul si foarte intense...e ok)...ba pe la ficat sau splina...si asta din cauza ca , crescand uterul, impinnge stomacul si intestinele in sus si la cam inghesuie...dar daca tot te doare si dupa cateva zile de stat linistita (si asta inseamna sa incerci si sa nu te mai superi - stiu ca e greu, dar bebe merita!!!)si de luat no-spa cred ca e bine sa te duci din nou la dr...ca sa te mai controleze o data...sa vezi care e problema...pentru ca e mai bine sa previi decat sa iti para rau....
pupici pe burtici si sa auzim de bine de la tine..... mwah.gif
emanuelaan
Buna burtici,eu cred ca sunt campioana la nuat no-spa acum am 33sap.si iau 6 pe zi deoarece am mari dureri jos de nu puteam merge daca mergeam sa iau paine care este la 50m de bloc trebuia sa ma opresc de 4,5 ori, dar pana acum am luat 3 pe zi.Sase pe zi iau de doua sap. si acum ma simt mult mai bine pot merge mai mult chiar sa fac cumparaturi mai departe de bloc ceea ce pana acum nu se putea.Draga byby fa ce spune medicul si stai cuminte nu te mai supara 33.gif 33.gif nu face bine la bebe de aceea protesteaza sanatate si ai grija tu de tine mwah.gif mwah.gif
cinciulaur
Credeam ca numai mie mi se intampla! Eu am 28 sapt. si de cam 3 zile mor de dureri de burtica, uneori si de spate. Am inceput sa iau si eu no-spa,dar n-am ajuns la 3 pe zi, cu toate ca stiu ca nu-i face nici un rau BB-ului. Incearca sa stai cat mai linistita si lasa supararile pt. altii care n-au burtici.
pisu
Buna fetelor,

citesc zilnic mesajele voastre si sincer sunt impresionata cu cata dragostea tratati sarcina cu toate problemele ei. Am si eu nevoie de parerea voastra intr-o problema. Pe 30 dec 2005 am avut ultimul ciclu si dupa calculul meu, al perioadei fertile undeva pe 14-15 ian cred ca am ramas insarcinata. Sunt in al noulea cer iar situl meu este tare fericit. Am fost la control si desi doctorita spune ca as fi cam in 5 saptamani,bb nu se vede la echo desi sarcina avanseaza. Acum colac peste pupaza am si niste dureri abdominale care ma cam sperie, nu sunt foarte puternice insa le simt mai mult in partea dreapta. Voi cum calculati in cate saptamani sunteti, de la ultimul ciclu sau de la data ovulatiei? Daca ati fost intr-o situatie ca a mea as vrea sa-mi spuneti cum ati trecut peste caci imi doresc enorm un bb si sper ca durerile sa fie trecatoare. Eu nu locuiesc in tara si aici nu prea am incredere in doctori, 14.gif de asta si cred ca de fapt nu sunt 5 saptamani, daca calculez de la ovulatie e normal ca bb sa nu se vada inca. Saptamana viitoare merg din nou la control.
Mersi mult si va admir enorm ptr faptul ca prin problemele tratate sunteti de un enorm ajutor celor care sunt departe de tara.
va pup
Roxanel
pisu, stiu ca exista si o metoda matematica dar eu merg pe mana calculatoarelor prezente peste tot pe internet. In cazul meu nu au dat gres.
Daca tie ti-a venit ciclul ultima data pe 30 Dec dupa calculele occidentale esti in 6 saptamani (sau 5 saptamani + x zile).

Astia prin strainatate calculeaza varsta sarcinii de cand ai avut ultima menstruatie nu de la data ovulatiei. 3.gif
De durerile de burtica nu stiu ce sa zic, eu una nu-mi aduc aminte sa le fi avut.
pisu
Mersi Roxanel,

sper sa-l vad pe bb cat de curand la echo, desi dupa calculul menstruatiei sunt in 6 saptamani nu se vede inca nimic. Azi parca m-au mai lasat durerile de burtica.
sanatate multa si mersi 4.gif
Darria
Pisu: calculez varsta sarcinii dupa ultima menstruatie - asa fac la medic.
Dar cum stiu exact in ce zi a fost conceput bebe, pt. mine, calculez varsta sarcinii dupa acea zi - varsta sarcinii confirmata si de medic.

Dureri de burtica: am avut la inceput dar au fost asemanatoare(chiar mai usoare) cu cele de la menstruatie. Stiu ca daca sunt asa sunt normale pt. ca se dezvolta "garsoniera" 4.gif bebelusului. Nu am luat nici o pastiluta, cand am avut posibilitatea am dormit. Prin somn te refaci.
Daca sunt mai puternice e bine sa vorbesti cu medicul care te monitorizeaza.
Sarcina usoara si un bebe sanatos 69.gif
Darria
Iti pot spune doar ce mi-a recomandat medicul in legatura cu no-spa.
Daca am contractii dureroase sa iau 2 tablete/zi dar din acelea de 40 mg(sunt si de 80 mg). Daca tot mai am contractii dureroase sa nu mai iau no-spa si sa merg la cabinet.
Dureri de burtica(nu contractii) dar usoare am doar cand depun efort fizic, apoi stau cumintica, nu iau nimic.

Supararile si nervii: o sa inveti sa te controlezi si sa "treaca pe langa tine", sa nu te mai afecteze asa.
byby
draga pisu durerile de burta le-am avut si eu si inca le mai am din cand in cand mie doctoru mi-a recomandat no-spa 3 pe zi cu toate ca m-am saturat de ele le iau in continoare .fii linistita si ai grija de tine 6.gif .sarcina usoara si fara greturi te pupic mwah.gif
pisu
Draga Byby,

mersi mult de raspuns, sunt mai linistita sia stept sa treaca saptamana sa merg din nou la control.
pupici!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.