Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Bagajul Lui Bb La Nastere..
Discutii Despre Copii > Arhiva > Sunt Gravida(.ro) > Nasterea
Pages: 1, 2
adinutza1si10
Fetelor ,

m-am gandit ca ar fi bine sa vorbim putin si despre bagajul lui bbebita , pe care trebuie (sau nu ) sa il avem asupra noastra la spital dupa nastere .

Eu va pot spune ca la Municipal , trebuie sa ai dupa tine ptr bebe urmatoarele :
-un sapun ptr BB , cu care sa il spele asistenta , pentru ca acolo se procedeaza in felul urmator : vine asistenta il ia pe BB , il dezbraca , se duce cu el la chiuveta si incepe sa il spele cu ce sapun gaseste pe acolo , asa ca tu daca ai deja la tine un sapun al lui ii poti spune :Asta e sapunul lui BB !!

-un prosop al lui ;
-o pudra ;
-pampers;
-tampoane de san ptr. tine ;
-vata ptr tine (chiar 2 pachete sa ai ) ;
-chiloti normali (nu tanga) si sa fie de bumbac ;
-camasa sau pijamaua pe care o iei tu dupa tine sa nu fie parfumata sau sa miroasa a balsam (ce mi-a facut mie o asistenta ca mirosea camasa de noapte a lenor .....)

cam astea sunt principalele care mi-au trebuit mie , restul le mai aduce familia de acasa .

Acum va rog si pe voi sa mai adaugati cam ce credeti ca ar mai putea avea nevoie o viitoare mamica , pentru ca banuiesc ca regulile sunt altele de la un spital la altul .
mamilunaty
CITAT(adinutza1si10 @ Jan 9 2006, 09:52 AM)
Eu va pot spune ca la Municipal , trebuie sa ai dupa tine ptr bebe urmatoarele :
-un sapun ptr BB , cu care sa il spele asistenta , pentru ca acolo se procedeaza in felul urmator : vine asistenta il ia pe BB , il dezbraca , se duce cu el la chiuveta si incepe sa il spele cu ce sapun gaseste pe acolo , asa ca tu daca ai deja la tine un sapun al lui ii poti spune :Asta e sapunul lui BB !!
[snapback]29826[/snapback]

La Bucur au zis ca-n primele zile nu se spala bb cu sapun, doar se sterge cu compresa sterila si apa oxigenata, iar pe fata cu ser fiziologic. In schimb, la fundulet se curata ''pe uscat'' ca sa zic asa. Daca aveai servetele umede, bine, daca nu il stergeau cu vata umezita in apa -fara mers la chiuveta. Daca ai un ulei sau o crema pt bb il ung, dar se vede pe fata lor ca-si ''depasesc atributiile''. Oricum, toaleta bbicilor se face de 2 ori pe zi, intre timp il mai schimbi de 3 ori cel putin -si nu te ajuta nimeni. Nu stiu insa ce i-au facut in primele 24h cand nu a fost cu mine in salon...

Sa aveti un schimb de hainute pt bb -cand o sa vedeti in ce scutece alb/gri vi-l aduc, vi se face parul cret de nervi. Eu am facut prostia sa ascult de cei care spuneau sa nu-i cumpar nimic dinainte si m-am trezit fara hainute, fara pampers. S-a ocupat sotul de cumparaturi, dar nu va inchipuiti ce tampenii a putut sa ia -si asta cu lista in mana. 14.gif

despre copii
codruta
informativ, exista o lista destul de completa si utila (cel putin pt mine) la Pregatirea pentru maternitate.

In rest, conteaza mult politica spitalului. Eu n-am stiut ca-mi trebuie hainite pt bebe pe timpul spitalizarii, noroc ca le aveam pregatite din timp si-i spuneam doar sotului "din sertarul de sus camasutele, din dulapior caciulitele" etc. Mie mi-au cerut zilnic cate 3 pampersi, o camasuta si o caciulita sar cand s-a iritat fata mea si am banuit ca de la scutece, ii aduceam si salopeta si mi-o imbraca asa, fara scutece de-ale spitalului. Ce mi-a placut, ca era o asistenta care comercializa hainute prin spital. Cand era tura de noapte umbla cu o gramada de plase prin saloane si imposibil sa nu cumperi ceva la cat erau de faine.
De mirosuri nu s-a legat nimeni. Eu toate hainele lui bebe le-am spalet cu ariel si lenor inainte, chiar daca erau noi iar in dulapioarele lui bebe am pus sapunuri pt bebe si miroase frumos dar nu deranjeaza pe nimeni, dimpotriva. 8.gif
lia
CITAT(mamilunaty @ Jan 9 2006, 10:47 AM)
La Bucur au zis ca-n primele zile nu se spala bb cu sapun, doar se sterge cu compresa sterila si apa oxigenata, iar pe fata cu ser fiziologic. In schimb, la fundulet se curata ''pe uscat'' ca sa zic asa. Daca aveai servetele umede, bine, daca nu il stergeau cu vata umezita in apa -fara mers la chiuveta. Daca ai un ulei sau o crema pt bb il ung, dar se vede pe fata lor ca-si ''depasesc atributiile''. Oricum, toaleta bbicilor se face de 2 ori pe zi, intre timp il mai schimbi de 3 ori cel putin -si nu te ajuta nimeni. Nu stiu insa ce i-au facut in primele 24h cand nu a fost cu mine in salon...

Sa aveti un schimb de hainute pt bb -cand o sa vedeti in ce scutece alb/gri vi-l aduc, vi se face parul cret de nervi. Eu am facut prostia sa ascult de cei care spuneau sa nu-i cumpar nimic dinainte si m-am trezit fara hainute, fara pampers. S-a ocupat sotul de cumparaturi, dar nu va inchipuiti ce tampenii a putut sa ia -si asta cu lista in mana.  14.gif
[snapback]29839[/snapback]

Subscriu in totalitate. Si eu am nascut tot la Bucur. Este bine sa aveti si pampersi la voi (daca va ganditi ca vii dau din maternitate, va inselati amarnic, desi primele 3 zile cat a stat copilul fara mine l-au schimbat cu pamparsii lor - deci resurse ar exista), servetele umede, o crema de galbenele (pentru a evita iritatiile de la funduletul lui bebe), cam 3-4 schimburi pentru copil (ca eu nu stiu cum faceam ca mereu ma trezeam cu camasuta si pantalonasii uzi, ca nu eram in stare sa ii pun pampersul ca lumea). Pentru mine, obligatoriu camasa de noapte pentru cat am stat la reanimare (am nascut prin cezariana), apoi o pijama (sau 2, pentru situatia in care va patati de sange). Chiloti din bumbac cu talie inalta, cam 2 pachete de vata, un unguent pentru sani (primele zile o sa aveti niste rani de nu o sa va vina sa credeti), si pentru cele care nasteti la Bucur, o sticla de spirt nu strica, sa va dezinfectati voi noptiera si masuta pe care infasati copilul, ca altfel... e o mizerie acolo...
anka&bb
Voi la Bucuresti puteti sa ii duceti hainute lui bb. eu nu pot aici, in Bv. singurele lucruri pe care trebuie sa i le duci sunt pampersii (nu stiu daca am voie sa ii duc servetele umede sau o crema dar eu le-am pus deja in bagaj). nu avem voie cu hainute de acasa decat la iesirea din spital...asta e! 17.gif
onutza81
L-am intrebat si eu pe medicul meu ce sa duc in stipatl pentru bebe, si mi-a spus ca, in afara de pampersi, cam 5 pe zi, nu imi trebuie nimik. Cu toatea astea, eu am mai pus in bagajel si servetele umede, crema pentru fundic in cazul in care se irita, tifon steril, iar hainele sunt pregatine sa mi le aduca mama daca este nevoie.
anka&bb
CITAT(onutza81 @ Jan 9 2006, 12:31 PM)
L-am intrebat si eu pe medicul meu ce sa duc in stipatl pentru bebe, si mi-a spus ca, in afara de pampersi, cam 5 pe zi, nu imi trebuie nimik. Cu toatea astea, eu am mai pus in bagajel si servetele umede, crema pentru fundic in cazul in care se irita, tifon steril, iar hainele sunt pregatine sa mi le aduca mama daca este nevoie.
[snapback]29893[/snapback]

exact asa am si eu bagajul facut. hainutele copilasului le spal azi si le calc, i pregatesc pentru iesirea din spital o tinuta si i-o las lu' tati sa o aduca el, la momentul respectiv. eu mi-am luat si o crema de fundulet pt bb dar am inteles ca nu te lasa sa o folosesti.. in fine, el sa fie sanatos! ca o sa il dau acasa cu toate cremele si uleiurile posibile!
Onutza tu mai ai f putin! nastere usoara!
onutza81
Anka, deja noi suntem in prelungiri. 4.gif Ieri a fost termenul la care trebuia sa vina bebe, dar se pare ca ii place mult in burtica lui mami.
Sa dea Domnul sa fie o nastere usoara si fara complicatii pentru mine sau bebe!

Ce nu stiu legat de spitalul in care o sa nasc, daca ne lasa sa purtam chiloti. Am citit din ce au scris fetele ca, s-ar putea sa nu avem voie la acest "lux" . fool.gif
adinutza1si10
onutza81

asa e , in prima zi nu iti da voie cu chiloti (eu vorbesc de cazul cezariana) , deoarece acolo jos iti pune un "somoiog" de vata , iar la operatie iti pun ei un pansament . Este foarte aiurea sa stai cu vata aia intre picioare fara chilot , ai impresia ca iti cade ...

iar de miros , asistentele din municipal nu iti dau voie sa te dai cu parfum sau sa miroasa lucrurile a parfum , doamne fereste sa vina cineva in salon si sa miroasa a parfum .....ca ........cica refuza BB laptele daca simte miros de parfum ...
sorineatza
Fetelor, eu ca o viitoare mamica grijulie mi-am facut mai multe listute (lista bebe acasa, lista bebe maternitate & lista mama maternitate) cu tot cu preturi (gasite ici-colo...). Informatiile pentru liste le-am adunat de peste tot, in principal de pe aici, bineinteles! Daca vreti pot sa le insir aici... dar le-am facut in Excel - cu tabel, buc., etc. Cine doreste, le pot trmite direct prin e-mail. Va astept! 10.gif
taty
Eu tot la Bucur am nascut dar normal nu prin cezariana si mi-au adus fata a doua zi la 1. Intr-adevar nu iti dau pampersi decat 1 pe zi pentru ca asa se da, dar tu trebuie sa te pregatesti de acasa cu un set. Eu nu am avut nevoie pentru ca imi luase sotul meu. Cu hainute te lasa sa-l schimbi pentru ca ei le au foarte vechi si deci sa eveti la voi : 3 body-uri fara crac cu capse intre picioruse, 3 costumase intregi cu capse de sus pana jos, botosei, manusi 2 perechi, caciulite dar nu-ti recomanda sa o pui pt ca este destul de cald. Sau : - bluzite inchise in fata cu pantalonasi, paturica, scutece din finet. Cumparati din fiacare cate 3 pt ca stati in maternitate 3 zile fara ziua nasterii. De spalat , m-a lasat sa o spal la chiuveta dar decat o data pe zi, in rest foloseam servetele umede sau vata inmuiata in apa. Pudra nu ne recomandau si eu nici acum nu-i dau fetii cu pudra( 100 ml ulei fiert la bain-marin amestecat cu o sticluta de vitamina A uleioasa ). Pntru tine iti trebuie cam 10 perechi de chiloti lati si inalti in talie, 2-3 pachete de vata, tifon steril _( sa-ti mai faci tu fese cand te duci la toaleta ), rivanol ( il iei cu tine la toaleta sa te stergi dupa nevoi )

Ar fi mai multe dar deja m-am intis prea mult si sunt la subistul cu bagajul bb-lui... 4.gif
Ce am scris mai sus este ce am avut si ce am facut eu, voi faceti cum credeti ca e mai bine. 3.gif

Ah, da si sa aveti spirt la voi, pentru asa cum a spus Lia , trebuie sa dezinfectati noptiera, patutul bb-lui pe care oricum va recomand sa puneti un scutec sau un prosop.
Roxanel
Referitor la slipi, ba ca te lasa, ba ca nu te lasa. Se pare ca nici aici nu te lasa cu ai tai de acasa, dar te sfatuiesc sa-ti cumperi slipi de unica folosinta care se gasesc la Mothercare. Cum am auzit ca s-a deschis si la noi poate incercati acolo ....
onutza81
Fetelor, eu ca o viitoare mamica grijulie mi-am facut mai multe listute (lista bebe acasa, lista bebe maternitate & lista mama maternitate) cu tot cu preturi (gasite ici-colo...). Informatiile pentru liste le-am adunat de peste tot, in principal de pe aici, bineinteles! Daca vreti pot sa le insir aici... dar le-am facut in Excel - cu tabel, buc., etc. Cine doreste, le pot trmite direct prin e-mail. Va astept! 10.gif

Salut sorineatza!
Ca si tine, si eu mi-am facut mai multe liste cu ce imi trebuie mie si lui bebe. Mi-ar placea sa mi-o trimiti pe emal ca sa pot sa le compar....poate am uitat sa trec ceva. 35.gif
onutza_cj@yahoo.com
Merci!

Cand trebuie sa nasti?
onutza81
4.gif Se vede ca sunt somnoroasa, nu ti-am vazut tickerul....
sorineatza
CITAT(onutza81 @ Jan 9 2006, 03:24 PM)
Fetelor, eu ca o viitoare mamica grijulie mi-am facut mai multe listute (lista bebe acasa, lista bebe maternitate & lista mama maternitate) cu tot cu preturi (gasite ici-colo...). Informatiile pentru liste le-am adunat de peste tot, in principal de pe aici, bineinteles! Daca vreti pot sa le insir aici... dar le-am facut in Excel - cu tabel, buc., etc. Cine doreste, le pot trmite direct prin e-mail. Va astept!  10.gif
Salut sorineatza!
Ca si tine, si eu mi-am facut mai multe liste cu ce imi trebuie mie si lui bebe. Mi-ar placea sa mi-o trimiti pe emal ca sa pot sa le compar....poate am uitat sa trec ceva.  35.gif
onutza_cj@yahoo.com
Merci!

Cand trebuie sa nasti?
[snapback]29974[/snapback]

TRIMIS 25.gif
onutza81
Merci! Acum verific.

6.gif
piticuta
Buna viitoarelor mamici!

Eu am nascut la Spitalul Elias si desi avusesem grija sa iau de toate la mine in bagajel tot a mai fost nevoie de cate ceva.
Concret:
-pentru bebel: -un pachet de pampers numar cel mai mic(pachet mic de 24 buc e suficient)
-un ulei de corp Johnson
-pudra pentru buricut Baneocin
-un unguent pentru iritatii -cu oxid de zinc(au si ei deci nu e urgenta)
-servetele umede Johson
-hainute-cate 2 -dar pana la urma a ramas in scutecele de acolo (erau foarte bune)
-manusi pentru bebe(am vazut un copil care se zgariase foarte rau

-pentru mamica:;

-2 camasi de noapte cu nasturi in fata (ca sa poti scoate sanii cand alaptezi!!)
-un capod
-chiloti din bumbac (nu tanga :mai ales pentru cele care au nascut prin cezariana si pentru ca tb sa tii vata cu comprese sterile iar cu tanga nu prea e bine!!)
-sosete
-tampoane pentru sani
-2-3 pachete de vata
-pompa pentru san (dar merge si cu mana 35.gif )
-comprese sterile mari(cateva pachete)
-cana,lingura,...etc
-servetele,prosoape,hartie igienica

si...

poza sotului si a celuilalt copil,daca esti la a doua nastere(credeti-ma face minuni!!!!) 41.gif
onutza81
Piticita, ai folosit in spital uleiul de corp? Eu am intels ca nu te lasa, ca nu este prea bine sa il cremuiesti si sa-l dai cu ulei cand este asa mic. Trebuie lasata pielea sa respire.

Ce frumos zambeste bebe in poza din spital. 25.gif
ana iulia 29
CITAT(lia @ Jan 9 2006, 11:22 AM)
Subscriu in totalitate. Si eu am nascut tot la Bucur. Este bine sa aveti si pampersi la voi (daca va ganditi ca vii dau din maternitate, va inselati amarnic, desi primele 3 zile cat a stat copilul fara mine l-au schimbat cu pamparsii lor - deci resurse ar exista), servetele umede, o crema de galbenele (pentru a evita iritatiile de la funduletul lui bebe), cam 3-4 schimburi pentru copil (ca eu nu stiu cum faceam ca mereu ma trezeam cu camasuta si pantalonasii uzi, ca nu eram in stare sa ii pun pampersul ca lumea). Pentru mine, obligatoriu camasa de noapte pentru cat am stat la reanimare (am nascut prin cezariana), apoi o pijama (sau 2, pentru situatia in care va patati de sange). Chiloti din bumbac cu talie inalta, cam 2 pachete de vata, un unguent pentru sani (primele zile o sa aveti niste rani de nu o sa va vina sa credeti), si pentru cele care nasteti la Bucur, o sticla de spirt nu strica, sa va dezinfectati voi noptiera si masuta pe care infasati copilul, ca altfel... e o mizerie acolo...
[snapback]29864[/snapback]

Si eu nasc tot la Bucur si chiar nu vroiam sa iau pampersi de-acasa si nici lucrusoare. Bine ca mi-ati zis ca ma faceam de ras pe-acolo 4.gif
Ella
CITAT(sorineatza @ Jan 9 2006, 02:18 PM)
Fetelor, eu ca o viitoare mamica grijulie mi-am facut mai multe listute (lista bebe acasa, lista bebe maternitate & lista mama maternitate) cu tot cu preturi (gasite ici-colo...). Informatiile pentru liste le-am adunat de peste tot, in principal de pe aici, bineinteles! Daca vreti pot sa le insir aici... dar le-am facut in Excel - cu tabel, buc., etc. Cine doreste, le pot trmite direct prin e-mail. Va astept!  10.gif
[snapback]29952[/snapback]

Salut sorineatza, poti sa-mi trimiti si mie listrutza? elenacostea2@yahoo.com.
Merci mult in avans.
sorineatza
CITAT(Ella @ Jan 10 2006, 11:36 AM)
Salut sorineatza, poti sa-mi trimiti si mie listrutza? elenacostea2@yahoo.com.
Merci mult in avans.
[snapback]30230[/snapback]

Ti-am trimis si tie listutza! mwah.gif
sorineatza
CITAT(onutza81 @ Jan 9 2006, 03:56 PM)
Merci! Acum verific.

6.gif
[snapback]29994[/snapback]

Cum ti s-a parut lista Onutza?
Ella
CITAT(sorineatza @ Jan 10 2006, 01:41 PM)
Ti-am trimis si tie listutza!  mwah.gif
[snapback]30264[/snapback]

Merci mult, mie mi se pare mai mult decat completa. Am 2 intrebari: avem voie cu parfum/deo. la spital? Din cate am auzit (nu stiu sigur) cica nu ar fi voie pt. ca risti sa refuze BB lapticul. Ce ziceti de sac de dormit pt. BB? tot din auzite stiu ca BB se foieste in timpul noptii iar daca patutul nu este din lemn ca sa-i poti lega marginile plapumioarei de patut exista riscul sa si-o traga peste cap si sa ramana fara aer. In cazul in care BB are un somn mai agitat cica s-ar recomanda sacul de dormit pt. BB... Voi ce ziceti de chestiile astea? Sunt aberatii sau nu?
leut
Ella, eu la spital am avut un roll-on pentru ca era foarte cald si transpiram. Alex nu a avut nimic si a supt foarte bine. In legatura cu sacul de dormit, cred ca s-a mai discutat pe undeva, eu nu am avut pentru ca-i bagam paturica la patut.
Si inca ceva...nimic din ce intraba viitoarele mamici nu sunt aberatii! 5.gif Mai bine sa intrebi decat sa nu stii ce sa faci intr-o atare situatie. 41.gif
Ella
CITAT(leut @ Jan 10 2006, 03:04 PM)
Ella, eu la spital am avut un roll-on pentru ca era foarte cald si transpiram. Alex nu a avut nimic si a supt foarte bine. In legatura cu sacul de dormit, cred ca s-a mai discutat pe undeva, eu nu am avut pentru ca-i bagam paturica la patut.
Si inca ceva...nimic din ce intraba viitoarele mamici nu sunt aberatii! 5.gif  Mai bine sa intrebi decat sa nu stii ce sa faci intr-o atare situatie. 41.gif
[snapback]30294[/snapback]

Merci mult, Leut.
onutza81
Sorineatza, merci mult pentru lista. Mi-a prins bine. Acum totul este pus la punct numai sa vina mogaldeata, care se lasa asteptata. 10.gif

Deja suntem in a 3 -a zi de prelungiri.
ira_tgr
CITAT(sorineatza @ Jan 10 2006, 01:41 PM)
Ti-am trimis si tie listutza!  mwah.gif
[snapback]30264[/snapback]

mi-o poti trimite si mie te rog mult? ira_tgr@yahoo.com, merci mwah.gif
Mamicuta2006
Buna Sorineatza!

M-ar interesa si pe mine listuta ta...daca esti draguta sa mi-o trimiti mwah.gif .
Adresa mea este:gennochr@yahoo.com.
Multumesc din suflet!

Sanatate multa! heart.gif
Mamicuta2006
Multumesc mult, Sorina...esti tare dragutza, iar lista e super-completa!

Ai grija de tine!
sorineatza
CITAT(onutza81 @ Jan 11 2006, 04:53 PM)
Sorineatza, merci mult pentru lista. Mi-a prins bine. Acum totul este pus la punct numai sa vina mogaldeata, care se lasa asteptata.  10.gif

Deja suntem in a 3 -a zi de prelungiri.
[snapback]30607[/snapback]

Neatza Onutza,
Vezi ca am mai adaugat la lista bagaj mama: Ceai de chimen si anason - pt. lactatie si Aparatori pentru san (a nascut o prietena de a mea saptamana trecuta si i-a terminat bebelu' sfarcurile! 20.gif Dar nu e valabil pt. toata lumea...) iar la lista bagaj bebe am adaugat Pudra buric Baneocin.
Tie iti doresc o nastere cat mai usoara, sa ai un bebe sanatos si frumos! 6.gif
Apropo... nu "te simt" ca pe ghimpi.... sau mi se pare?! 39.gif
Pupici,
Sorina
sorineatza
CITAT(Mamicuta2006 @ Jan 12 2006, 09:14 AM)
Multumesc mult, Sorina...esti tare dragutza, iar lista e super-completa!

Ai grija de tine!
[snapback]30780[/snapback]

Cu multa placere! Daca mai ai de adaugat totusi ceva... sa-mi spui si mie... 3.gif sa vad totusi de unde fac rost de un bagaj atat de mare 39.gif 35.gif
Pupici!
onutza81
Sorina, nu numai ca sunt super nerabdatoare sa-mi tin puiul in brate, mai am si emotii si ceva temeri legate de travaliu si nastere. Ma rog 63.gif ca totul sa fie bine si sa treaca cat mai repede.

Pudra pentru buric este pentru acasa, sau o luam cu noi in spital? 39.gif
sorineatza
CITAT(onutza81 @ Jan 12 2006, 10:35 AM)
Sorina, nu numai ca sunt super nerabdatoare sa-mi tin puiul in brate, mai am si emotii si ceva temeri legate de travaliu si nastere. Ma rog  63.gif ca totul sa fie bine si sa treaca cat mai repede. 

Pudra pentru buric este pentru acasa, sau o luam cu noi in spital? 39.gif
[snapback]30818[/snapback]

Asta am intrebat-o si eu pe cumnata-mea care a nascut anul trecut... si a spus ca acasa sigur iti trebuie dar mi-a spus s-o iau totusi si in spital... si am bagat-o repede in lista! 10.gif
Sa stii ca iti tin pumnii (sunt sigura ca nu sunt singura!) si de abia astept sa vii cu o poveste frumoasa! 6.gif
onutza81
6.gif Esti o dulce Sorina! Am incredere ca totul o sa fie bine si oricat as suferi, o sa se stearga totul cu buretele cand o sa-mi vad frumusete de baiat. 8.gif

Eu nu am cumparat pudra pentru buric, dar daca o sa am nevoie in spital o sa o rog pe mama sa dea o fuga pana la farmacie. 3.gif

Stiti cand se foloseste serul fiziologic pentru ochi? Este acelasi ser care il folosim pentru nas, sau este altul special?

mercic
sorineatza
CITAT(onutza81 @ Jan 12 2006, 10:49 AM)
6.gif Esti o dulce Sorina! Am incredere ca totul o sa fie bine si oricat as suferi, o sa se stearga totul cu buretele cand o sa-mi vad frumusete de baiat.  8.gif

Eu nu am cumparat pudra pentru buric, dar daca o sa am nevoie in spital o sa o rog pe mama sa dea o fuga pana la farmacie.  3.gif

Stiti cand se foloseste serul fiziologic pentru ochi? Este acelasi ser care il folosim pentru nas, sau este altul special?

mercic
[snapback]30826[/snapback]

Crede-ma ca te invidiez ca ai ajuns la marele final.... eu una nu mai am rabdare deloc!!!
In legatura cu serul fiziologic eu stiu (tot de la cumnata-mea) ca este cel standard (nu ceva special) iar ea il turna pe comprese sterile si o sterge usor pe la ochisori si si pe la urechiuse... Eu am scris acolo ser fiziologic si pipeta pt. urechiuse (cum am gasit pe aici pe site) dar ea mi-a zis ca nu i-a turnat ser si in urechiuse. Cred ca depinde de fiecare....
Iar cu pudra de buric si alte cateva produse de care nu sunt sigura ca o sa am nevoie, cred ca o sa procedez si eu la fel - trimit repede pe cineva sa le cumpere...
Tu la ce spital nasti? Nasti normal, cu sau fara epidurala?!?
Te tin de vorba 4.gif sa-ti treaca timpul mai repede! 3.gif
Imi place de tine, te simt optimista (si eu sunt!!!) si asta o sa te ajute sa treci mai repede si mai frumos peste unele mici greutati!
onutza81
Daca nu am fii optimiste si curajoase, cred ca ar trebui sa ne clantane dintii de frica. 10.gif

Nasc in Cluj la Stanca. La inceput am vrut sa nasc prin cezariana, din cauza ca am probleme cu spatele (scolioza si cifoza), dar imi trebuia o adeverinata-recomandare de la un medic neurolog. Dupa ce am umblat prin mai multe cabinete si am stat in spitale cu orele, si nu am obtinut nici o foaie, am renuntat la ideea de-a face cezariana. Iti dai seama, ce idioti, sa nu vor sa-ti faca cezariana la cerere!? 102.gif
Am sa nasc normal cu anestezie epidurala. Imi este groaza ca am auzit cazuri in care medicul a folosit forcepsul. Sper sa nu fie nevoie sa se ajunga la aceasta metoda.

Tu esti din Bucuresti?
aurash1
CITAT(sorineatza @ Jan 9 2006, 02:18 PM)
[snapback]29952[/snapback]

Draga mea,
Eu si bb Mihaitza ti-am ramane tare indatorati daca ne-ai trimite si noua toate listutzele de care dispui. M-am luat dupa niste superstitii care spuneau sa nu cumperi nimic inainte ca aduce ghinion dar acum realizez ca risc sa ma prinda nasterea fara cele necesare sau mai rau sa le cumpepre sotzul 4.gif care nu cred ca se va descurca la nivelul "cerintelor" 10.gif . Adresa mea de mail este carpathya@yahoo.com. iti multumesc si iti doresc sarcina si nastere usoara! 6.gif
sorineatza
CITAT(onutza81 @ Jan 12 2006, 11:14 AM)
Daca nu am fii optimiste si curajoase, cred ca ar trebui sa ne clantane dintii de frica.  10.gif

Nasc in Cluj la Stanca. La inceput am vrut sa nasc prin cezariana, din cauza ca am probleme cu spatele (scolioza si cifoza), dar imi trebuia o adeverinata-recomandare de la un medic neurolog. Dupa ce am umblat prin mai multe cabinete si am stat in spitale cu orele, si nu am obtinut nici o foaie, am renuntat la ideea de-a face cezariana. Iti dai seama, ce idioti, sa nu vor sa-ti faca cezariana la cerere!?  102.gif
Am sa nasc normal cu anestezie epidurala. Imi este groaza ca am auzit cazuri in care medicul a folosit forcepsul. Sper sa nu fie nevoie sa se ajunga la aceasta metoda.

Tu esti din Bucuresti?
[snapback]30840[/snapback]

Eu sunt din Bucuresti si sper sa nasc tot natural, cu epidurala. Mai vedem peste 3 luni! La noi poti sa nasti cu cezariana daca vrei... dar nu peste tot! In legatura cu epidurala si forcepsul... din ce am auzit eu (si ma refer la prietene si cunostinte, nu de aici de pe site) nici una nu a avut vre-o problema... Sper sa te ocoleasca si pe tine problemele...
Sa ne tii la curent!
mwah.gif
andreea.talpes
fetelor, am mai scris pe undeva, si eu am scolioza, si am nascut normal cu peridurala si a fost superbine! nici vorba de forceps, si ma bucur ca nu am ales cezariana.

curaj si nastere usoara!
claudiagabriela
Fetelor, daca este vreuna dintre voi care naste la Giulesti sa stiti ca trebuie sa aveti obligatoriu pentru bb: pampers new-born (2-5 kg); ulei de corp; baneocin pudra si servetele umede. Am avut o mica excursie de o noapte pe la spital, crezand ca vine bb (fals travaliu) si am descoperit scris pe usa salonului ca aceste chestii sunt obligatorii si se duc la primul alaptat. Pupici la burtici si nastere usoara.
kritis
va rog tare mult ma poate ajuta si pe mine cineva cu lista sorinei ?
am cumparat eu cate ceva dar cred ca nu e deajuns ..........
multumesc mult de tot !
adresa mea e cris_brodner@yahoo.com
ira_tgr
Sorineatza, am vrut sa-ti mai multumesc o data pt. lista, mi-a fost de mare folos chiar daca unele lucruri le aveam deja iar altele le-am gasit chiar la preturi mai mici decat ai scris tu....

merci mult inc-o data mwah.gif
emanuelaan
Buna sorineatz
Te rog daca se paote as vrea si eu listuta
emanuelaan@yahoo.com
te pup si-ti multumesc mult mwah.gif mwah.gif 9.gif
sorineatza
CITAT(kritis @ Feb 8 2006, 10:21 AM)
va rog tare mult ma poate ajuta si pe mine cineva cu lista sorinei ?
am cumparat eu cate ceva dar cred ca nu e deajuns ..........
multumesc mult de tot !
adresa mea e cris_brodner@yahoo.com
[snapback]40272[/snapback]

Cris, ti-am trimis si tie listutele! Pupici 6.gif
sorineatza
CITAT(emanuelaan @ Feb 8 2006, 06:17 PM)
Buna sorineatz
Te rog daca se paote as vrea si eu listuta
emanuelaan@yahoo.com
te pup si-ti multumesc mult  mwah.gif  mwah.gif  9.gif
[snapback]40556[/snapback]

TRIMIS! mwah.gif 6.gif
sorineatza
CITAT(ira_tgr @ Feb 8 2006, 02:06 PM)
Sorineatza, am vrut sa-ti mai multumesc o data pt. lista, mi-a fost de mare folos chiar daca unele lucruri le aveam deja iar altele le-am gasit chiar la preturi mai mici decat ai scris tu....

merci mult inc-o data  mwah.gif
[snapback]40432[/snapback]

Cu multa placere, ma bucur ca ti-a fost de folos!! Si eu am gasit preturi mai mici prin Cora si Carrefour dar mai bine trec "cel mult" 3.gif . Eu deja mi-am modificat lista mea... si am trecut ce mi-am cumparat deja sau daca am vrut altceva.. Sa-mi spui si mie unde mai gasesc lucruri ieftine...
Pupici! 6.gif
kritis
CITAT(sorineatza @ Feb 9 2006, 08:40 AM)
Cris, ti-am trimis si tie listutele! Pupici  6.gif
[snapback]40803[/snapback]

multumesc mult de tot !
inca nu le-am consultat dar ma uit si vad eu ce nota iti dau ! 4.gif
Deziree
Buna burtici si mamicute.
Sorineatza te rugam mult mult daca mai ai listutzele alea sa ni le trimiti si noua sa ne pregatim si noi bine. adresa mea de mail este: gabrielabanc@yahoo.com Iti multumesc din suflet si astept cu nerabdare mailul tau. Pana atunci sarcina usoara si nastere usoara 69.gif
Deziree
mersi mult sorineatzo 6.gif chiar acum am vazut mailul tau,,, ce rapida esti 10.gif eu chiar sunt la lista cu lucrusoare pentru bebe si pentru nastere si listutzele tale imi sunt de mare ajutor,,, mersic tare mult si pupicei dulci de la noi mwah.gif
sorineatza
CITAT(Deziree @ Feb 25 2006, 07:53 PM)
mersi mult sorineatzo 6.gif  chiar acum am vazut mailul tau,,, ce rapida esti 10.gif  eu chiar sunt la lista cu lucrusoare pentru bebe si pentru nastere si listutzele tale imi sunt de mare ajutor,,, mersic tare mult si pupicei dulci de la noi  mwah.gif
[snapback]45950[/snapback]

Cu multa placere!!! Daca mai ai ceva de adaugat sa-mi spui si mie! 3.gif
Pupici!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.