Help - Search - Members - Calendar
Full Version: De La Ce Varsta In Clasa I ?
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Despre Copii > Scolarul (6-14 ani)
AdrianaC
Voi de la ce varsta i-ati dat sau vreti sa ii dati la scoala pe puiuti ?

Eu ma gandesc sa o dau pe Alice la 7 ani si 2 luni si pe Andrei la 6 ani si 10 luni.
butterfly
aici la noi de la o varsta f frageda incep deja,e o scoala pregatitoare(nu gradinita)dar prea multe detalii nu pot sa dau ca nu stiu decat din auzite,dar daca as fi in tara l-as da de la 6 ani(asa am inceput si eu).pana atunci mai avem mult drum de parcurs si nu stim ce se va intampla
anaida
De multe ori mi s-a pus aceasta intrebare si nu am putut sa dau un sfat general, pt ca fiecare copil este unic. Pe unii parinti i-am sfatuit sa-i dea la 6 ani, pe altii la 7. Iata argumentele mele:
Daca un copil este suficient dezvoltat fizic si psihic (si aceasta evaluare trebuie facuta in colaborare cu un medic si cu educatoarea), atunci copilul poate fi dat la scoala de la 6 ani. Sunt copii (in special fetitele, care sunt mai iuti in ceea ce priveste dezvoltarea) care se plictisesc la gradinita si vor sa mearga la scoala. In acest caz, parerea mea e ca trebuie dati, pt ca altfel se vor plictisi.
Si la noi, invatamantul obligatoriu este considerat incepand cu grupa pregatitoare, chiar daca aceasta este in cadrul gradinitei (chiar se vehicula intr-un timp ideea ca aceasta grupa sa fie inclusa in anii de scolarizare si sa treaca in atributiile invatatorului). Asta nu inseamna ca, daca nu a facut nici un an de gradinita, copilul nu va fi primit la scoala. Totusi, exista mari diferente intre copiii care nu au fost deloc la gradinita si cei care au facut macar grupa pregatitoare (desi le este foarte greu sa recupereze ce se face in celelalte grupe).
Deci, daca considerati ca fiul sau fiica voastra este apt pt scoala (dupa ce ati discutat cu educatoarea si cu medicul de familie), duceti-l la scoala! Daca nu, timeti-l inca un an la gradinita, chiar daca, in unele cazuri, va repeta grupa pregatitoare. Sunt copii care nu fac fata cerintelor scolii (obosesc foarte repde, nu se pot concentra) si ar fi pacat sa aiba rezultate slabe inca din primul an de scoala sau, si mai rau, sa fiti nevoite sa-l retrageti pe parcursul anului scolar. Va fi un esec urias pt copil!
mihaela75
Eu am data fata la 6 ani dar sincer imi pare rau.Am senzatia ca i-am furat din copilarie pt ca nu prea face fata.Mi-a zis cumnata-mea ca nu stie unde e copilul ala istet si plin de energie de la gradinita.Cica s-a chinuit trei zile s-o invete o poezie.E mai greu ca nu sunt langa ea si cade mereu in butoiul cu amintiri ,nu e atenta la lectii si nu se poate concentra.Sta mereu cu gandul "cand vine mami sa ma ia si pe mine cu ea" si scoala e un fel de accesoriu,asa sa-si piarda timpul. 2.gif
Imi vine sa-mi trag pumni in cap ca n-am lasat-o inca un an la camin,era bine,doamnele erau f. de treaba si erau deja ca-ntr-o familie 102.gif
anaida
Pai, probabil, intrarea in clasa I a coincis cu plecarea ta de langa ea (un factor de stres destul de important). Important e sa fie sigura ca va veti regasi si veti fi alaturi, chiar si peste cateva luni, ca sa prinda curaj si sa-si duca la bun sfarsit indatoririle scolare. Si eu sunt de acord ca, dand copilul de la 6 ani la scoala, ii furi un an de copilarie, dar sunt copii care pur si simplu cer sa fie dati la scoala! Si atunci nu e pacat sa-i tii pe loc?
mihaela75
Da, eu am plecat in vara si ea a intrat la scoala in toamna.I-am spus cumnata-mii sa n-o streseze prea mult ca nu ma intereseaza performanta in conditiile astea. 2.gif

Aici copiii intra la scoala in anul( calendaristic) in care fac 6 ani,deci daca el implineste dupa luna sept., va avea la intrarea in scoala 5 ani si ceva 13.gif Insa materia decl I e ceva in genul a ce facem noi la gr. pregatitoare.Cineva a adus copilul aici dupa ce a terminat cl I in tara si invatatoarea aici l-a bagat direct in cl. a III-a.De asta ma gandesc...materia la noi e totusi greoaie si inca pune accent pe cantitate. 39.gif
cristealuminitza
CITAT(AdrianaC @ Jan 8 2006, 10:20 PM)
Voi de la ce varsta i-ati dat sau vreti sa ii dati la scoala pe puiuti ?

Eu ma gandesc sa o dau pe Alice la 7 ani si 2 luni si pe Andrei la 6 ani si 10 luni.
[snapback]29726[/snapback]

Eu am dat-o la scoala pe Ana la 7 ani si 6 luni
kiki
Eu implineam 6 ani la 10 zile dupa ce incepea anul scolar si nu m-au primit. Asa ca am inceput scola la 7 ani fara 10 zile. David al meu o sa fie in aceeasi situatie, pt ca va face 6 ani in noiembrie.
Alinutza
Si pe mine, parintii m-au dat la scoala la 6 ani si 3 zile, fiind nascuta pe 12 septembrie, scoala incepand pe 15 septemebrie. Sincer, cred ca a fost o greseala. Da, e adevarat, am terminat scoala mai repede, adica la 22 de ani fara cateva luni am terminat facultatea, ceea ce poate fi un plus in construirea unei cariere, de ex, dar la scoala nu prea mi-a fost bine. Am avut ceva probleme de concentrare, si aici ma refer la clasele I - II, imi statea gandul mai mult la joaca, cred ca la varsta aia, anul ala pana la 7 ani ar fi insemnat foarte mult.
Dar, asa cum a spus Anaida, depinde de fiecare copil, nu se poate generaliza.
onuta_dec
Eu am implinit 7 in iulie si in septembrie am inceput scoala. Daci va implini in mai 7 anisori si in septembrie numai bine va fii. Sunt de parere ca nu trebuie sa ne grabim prea tare. In strainatate se dau copiii la scoala de la 4-5 ani, dar e mai mult o joaca. La noi baga carte in ei, eu una m-am speriat cand am vazut ce face fratele meu care e in clasa I .
carinagabi
Eu am fost data de 6 ani si 2 sapt. la scoala si am avut probl. in primii 3 ani de scoala din cauza varstei.
Pe fetita mea am dat-o la 7 ani si 10 luni si nu-mi pare rau. Acum e clasa a-4-a si materia e f. grea - ma refer la romana si matematica. Nu se merita- zic eu - sa le rapim copiilor nostri frumusetea copilariei pt. un an de scoala. Educatoarea fetitei mele a dat baiatul la 6 ani la scoala pt. ca era istet si a zis ca nu are rost sa-l mai tina un an si apoi plangea si dorea initial sa-l scoata de la scoala sa-l tina acasa. Au mers mai departe dar a fost un chin pt. ea. Temele le faceau de la ora 1 PM pana seara la 9 -10.
tic23tac
eu o sa il dau pe puiul meu la 7 ani ,asa este si el mai mare si mai copt si cred eu si mai bine receptiv
Womanly
Mda...eu mi`am dat copilul la scoala la 6 ani si 9 luni si se pare ca se descurca.Depinde si de capacitatea fiecarui copil de percepere si de acumulare a cunostintelor,de pregatirea pe care au facut`o inainte de a merge la scoala in cadrul gradinitei sau al caminului si mai ales de dezvoltarea fizica a copilului pana in momentul cand merge la scoala.Plus ca daca e pregatit destul de bine la gradinita si mai vrea si el sa mearga la scoala nu`i putem lua acest drept,doar pentru ca noi consideram ca e bine mai tarziu,ca nu cumva sa le furam copilaria.Care`i de felul lui jucaus ,cum e si cazul lui Seby,n`are nici o legatura cu copilaria.Ea ramane la locul ei si timpul de joaca oricum nu i l`am redus si nici n`am de gand ,mai ales acum in clasa a 1 a si nici mai tarziu nu cred ca o sa pot sa`i reduc sau sa`i scot timpul alocat jocului,mai ales ca in felul asta ei se relaxeaza si e foarte important cand invata sa fie relaxati.Eu prefer sa aman cat pot temele in favoarea jocului,decat sa fie stresat cand invatam.Nici eu n`am crezut,pana nu a inceput scoala,ca se va descurca si chiar eram ingrozita la gandul inceperii scolii,dar el,cu o alura matura in glas,m`a asigurat ca n`are cum sa nu se descurce si am avut incredere in el si credeti`ma ca se descurca mai bine decat mi`as fi imaginat eu,cu mintea mea obsedata ca e prea mic ca sa mearga la scoala.Nu`mi pare rau acum nici un minut,ca l`am dat deja la scoala si are deja o gramada de Fb`uri! yahoo.gif Succes dragutelor! mwah.gif
sorinik
Eu am fost data la scoala la 6 ani si 5 luni si tot ma plictiseam ca invatasem sa citesc si sa scriu dinainte, singurica, si sa socotesc si am fost prima la invatatura pana in facultate inclusiv, insa fratele meu tot asa a fost dat si el a fost mai cu probleme. Depinde de bagajul intelectiv al fiecaruia, nu de varsta la care este dat la scoala. In psihologia copilului se vorbeste de faptul ca, cu cat este mai mic copilul, cu atat are o putere de absorbtie a informatiilor mai mare, insa el trece prin niste stadii de dezvoltare a gandirii (vezi Piaget, daca va intereseaza spuneti si postez detalii), care trebuiesc atinse pentru ca acesta sa poata asimila corect cunostintele. Oricum, un an nu este mare kestie. Problema ma important este ca noile programe scolare pentru cei mici nu sunt deloc adecvate acestor stadii, pentru ca sunt facute de mosi, care atunci cand se intalnesc sa discute programele rezolva totul intr-o ora si restul zilei il petrec kefuind cu lautari. Si vb in cunostinta de cauza.
cristina12
Alex a mes la scoala la 7 ani si 3 luni si a fost destul de in regula, dar are colegi care in noiemrie sau chiar octombrie au implinit 8 ani si invatatoarea mia spus ca se vad difernte intre cei care au 6 ani sau 7 ani si cei de 8. Fiecare parinte isi cunoaste puiul si stie cam ce ar fi mai bine pt el. Dar parerea mea e ca inainte de 7 ani nu are nici un sens sa dai copilul la scoala ptr. ca oricit ar fi de istet si descurcaret, tot nu va fi la fel de pregatit psihic ca si un copil de 7 ani si ceva aproape 8. La noi clasa 1 e foarte grea si necesita multa concentrare si rabdare si studiu pt copil.
Va pup.
Marisss
Fiecare an in dezvoltarea unui copil aduce schimbari majore .O diferenta de un an este o diferenta mare...un copil de 6 ani se concentreaza mai greu fata de unul de 7 oboseste mai repede ...atunci eu personal am considerat ca nu este corect fata de fetita mea sa o dau la scoala la 6 ani si sa-i cer performantele unuia de 7 ani ..pentru ca majoritatea isi dau copii la scoala la 7 ani ...si am decis ..va merge le scoala la 7 ani!!!
daci77
Buna intrebare. David al meu nici nu are un anisor, dar sincer m-am gandit deja la ce varsta sa il dau la scoala. Si cred ca il voi da la 7 ani, de fapt 7 ani jumatate. Eu am mers de la 6 ani jumatate si mi-a fost destul de greu, eram foarte mica si nici macar nu puteam sa imi car giozdanul, nici nu ajungeam cu picioarele jos cand stateam in banca. Ramane totusi deschi subiectul, in functie de cum va evolua David si cat de apt va fi pentru scoala....
andutica
Eu o sa o dau pe fiica mea la scoala dupa ce o sa implineasca sapte ani,ziua ei de nastere fiind in februarie.Nu vreau sa o fortez sa inceapa ceva pentru care nu e pregatita .
crisabc
si eu optez tot pt 7 ani,varsta de intrat la scoala
are timp destul apoi,o viata intreaga ,sa fie cu nasu in carti,la program strict
vreau sa mai copilareasca,nu se mai intoarce nicicand cu anii de joaca
ada20_777
Pe Carina mea am dat-o la scoala de 7 ani si 5 luni,si am facut foarte bine,materia este grea,si un an diferenta intre copii se cunoaste foarte mult,si apoi mai depinde mult de grupa pregatitoare cat de bine au facut-o la gradi,daca educatoarele isi dau silinta sau nu.Are caiete de vacanta date de doamna invatatoare,la scriere mai e cum mai e...dar la mate e dezastru e f greu pentru mintea lor,rezolv eu prima problema si apoi o explic ei.sa va dau un ex.:La suma numerelor 23 si 40 adauga diferenta lor.Ii zapaceste de tot,asta e parerea mea.
Succes mamicilor cu copilasi de scoala ! Tre sa va ''inarmati'' cu multa rabdare si calm.va pup!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.