Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pentru Mamicile Care Au Primit Indemnizatia De 85%
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Clubul Mamicilor
danutza_style
Buna seara tuturor mamicilor!Am si eu o intrebare care ma sacaie de ceva timp si nu ma pot lamuri,cum se calculeaza cei 85% pentru indemnizatie,am o verisoara care a nascut in martie a depus dosarul in aprilie,a primit primi bani in august dar este o diferenta de 170 de lei in minus fata de ce calculase ea.Ea a calculat adunand toate veniturile nete de pe ultimile 12 luni,a impartit la 12 si a scos 85%.Stiti cumva daca se scade ceva pentru medicale?La voi cum a fost?A iesit cat credeati voi?Eu am nascut pe 5 august si urmeaza sa imi bag dosarul incepand cu 1 octombrie si imi este tare teama deoarece de la 6 saptamani nu am mai putut sa merg la servici din motive medicale,am avut si concediu de risc maternal de la 15 martie pana am nascut si imi este tare teama sa nu afecteze indemnizatia.Va rog lamuriti-ma si pe mine cum este pentru ce nu am liniste si mai dureaza destul pana imi vin mie banii si as vrea sa stiu cum stau,la ce sa ma astept.Sper ca nu veti ocoli intrebarea mea.Va multumesc pentru rabdare.Astept raspunsurile voastre.
liliflo
Buna danutza,
Din cate stiu eu se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni anterioare nasterii. Dar daca ai avut medical atunci se ia in calcul suma pe care ai primit-o efectiv si nu cea care o primeai in mod normal. Nu stiu daca ma exprim bine. Sa iti spun cum e la mine. Eu o sa nasc in octombrie. De la 1 ian 2009 sunt in concediu de crestere copil. La mine se aduna astefel. Salariu primit pe nov+dec 2008+ indemnizatia crestere copil din perioada ian -aug 2009+concediul prenatal din perioada sept oct 2009, se imparte la 12 si de aici se scoate 85%. Practic concediu meu prenatal e 85% din indemnizatia de crestere copil, care deja era 85% suin salariu. E tot o tararaie. Deci astea vreau sa subliniez. Daca ai medical se ia in calcul suma primita efectiv nu salariul net care ar fi trebuit sa il iei. Sper sa fi inteles ceva din ce am explicat pe aici.
kry
Indemnizatia ta va fi 85% din media pe ultimele 12 luni a venitului net, adica efectiv cat ai luat in mana. Uita-te pe ultimii 12 fluturasi de salariu (inclusiv luna nasterii copilului). Intr-adevar, cu concediul medical pierzi.
irina_b48
Da, se socotesc toate veniturile, indiferent daca sint prime, salariu efectiv sau concedii medicale.
danutza_style
Va multumesc pentru raspunsuri.As vrea totusi sa stiu concret daca vreo mamica a luat exact cat a calculat sau mai putin.As vrea sa stiu de ce pierd din cauza medicalului,din moment ce se i-a in calcul toate veniturile inclusiv prime si medicale,si daca totusi se pierde cat anume?Va multumesc si sper intr- un final sa ma lamuresc si eu.
kry
Tocmai pentru ca se iau in calcul veniturile nete, tu trebuie sa aduni suma primita pe medical, nu cat ar fi trebuit sa primesti daca mergeai la serviciu.
irina27
Trebuie stiut ca legea zice ca pentru a 12-a luna, adica luna in care copilul s-a nascut efectiv, se considera suma neta castigata in luna a 11-a (luna dinaintea celei in care s-a nascut copilul. De exemplu, daca copilul s-a nascut in sptembrie, indiferent daca pe 1, 15 sau 30 sau orice alta zi a lui septembrie, suma din august se repeta si la septembrie. Deci daca ai castigat vreun ban in plus in luna in care s-a nascut copilul, nu ti se socoteste, ci numai ce ai avut in luna dinainte.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.