Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Helppp! Cursuri Pt Gravide, Stiti Ceva Despre Ele?
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Sarcina
olimpia08
buna tuturor,

sunt o viitoare mamica si am auzit ca exista niste cursuri pt gravide. a fost careva dintre voi la asa ceva? sunt utile sau nu-si au rostul? cat costa? vreau sa fac si eu unul dar nu stiu nimic despre ele si de aceea am apelat la voi.
multumesc!
mistera
Isi au rostul, dar cu un pic de efort te poti documenta si singura.
Pentru momentul nasterii (daca vrei sa nasti natural si chiar si fara epidurala) e important sa cunosti tehnici de respiratie si de relaxare, cum sa te folosesti de contractii pentru a nu te epuiza. Mai e bine sa afli si de exercitiile Kegel, sa poti evita epiziotomia.
Pentru primele zile cu bebica cel mai important e sa te acomodezi cu ritmul si nevoile lui si sa te pliezi perfect pe ele; sa dormi odata cu el, sa mananci bine si sanatos, sa-ti lasi instictul matern sa-si implineasca rolul.
Probabil cursurile Lamaze sunt printre cele mai bune. Eu personal n-am facut nici un astfel de curs insa am urmarit sa citesc tot ce am gasit pe net si sa pun in practica ce am considerat ca e bun pt mine si bebelina.
Mai merita studiata si posibilitatea de a naste prin hipnoza, despre asta poti vorbi cu Sorinik - pe PM sau cand mai intra pe aici.

Bine ai venit pe forum 3.gif
lylyly
Buna Olimpia! Bine ai venit pe forum. De unde esti si in cate luni esti?

Si eu sunt o viitoare mamica. Sunt din Bucuresti si cred ca tocmai am trecut in luna a treia de sarcina.
Deocamdata fac exercitiile Kegel si incerc sa mananc cat mai sanatos, sa fac multa miscare, chiar merg la piscina de trei ori pe saptamana si am o carte cu exercitii de respiratie si exercitii de pregatire pt sarcina (astea o sa le fac din luna a patra). In Bucuresti am vizitat un loc unde exista o varietate de cursuri de pregatire pt viitoare mamici se numeste Active Center.

Cam ce te-ar interesa?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.