Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Efg Retail Services - Ati Auzit De Ei?
Discutii Despre Copii > Informatii > Bancar
raluca-miruna
Buna seara
As vrea sa va cer o parere, daca va pricepeti cat de cat in domeniul bancar.
Acum 3 ani am facut un credit la banca EFG Retail Services (de fapt am inteles ca nu e banca, e birou de creditare). Creditul era de 3 800 lei. In decembrie anul trecut am terminat ratele. In ianuarie, stupoare: primesc acasa instiintare ca mai am de platit 7 000 lei!!!! fool.gif I-am sunat, bineinteles si le-am cerut explicatii. Mi-au spus ca e dobanda. Care dobanda frate, dupa ce am platit 3 ani, mai am de dat aproape dublul sumei creditate? Si cica daca, de exemplu, rata mea era de 152 lei pe luna si eu plateam doar 150, pentru cei 2 lei ramasi se aplica dobanda la toata suma creditata. Adica 33,3% la 3 800 lei!!!! Ati mai auzit asa ceva? Le-am cerut extrasul de cont, sa fiu sigura ca am toate ratele platite si le-am spus ca nu mai platesc nimic. Este legala chestia asta? Pentru 2 lei sa puna dobanda pe toata suma imprumutata? Si in fiecare luna creste suma datorata cu aproximativ 700 lei. 14.gif Pai in stilul asta eu le platesc lor 30 ani si tot nu termin.
Eu nu stiam in fiecare luna cat este suma exacta de plata, pentru ca tot timpul trimiteau cu intarziere extrasul. Si eu plateam la timp rata. Si de vreo 2 ori, la inceput, am dat cu o zi - doua inaintea perioadei de plata si cica banii aceia nu s-au luat in considerare, asa ca a trebuit sa platesc din nou pe luna respectiva. Ce mai, am luat o teapa cat mine de mare cu banca asta, sau ce-or fi ei...
Daca stiti, va rog lamuriti-ma si pe mine, ca am simtit ca innebunesc cand am vazut extrasul de cont.
miki dinu
QUOTE(raluca-miruna @ Mar 1 2009, 06:06 PM) *
Buna seara
As vrea sa va cer o parere, daca va pricepeti cat de cat in domeniul bancar.
Acum 3 ani am facut un credit la banca EFG Retail Services (de fapt am inteles ca nu e banca, e birou de creditare). Creditul era de 3 800 lei. In decembrie anul trecut am terminat ratele. In ianuarie, stupoare: primesc acasa instiintare ca mai am de platit 7 000 lei!!!! fool.gif I-am sunat, bineinteles si le-am cerut explicatii. Mi-au spus ca e dobanda. Care dobanda frate, dupa ce am platit 3 ani, mai am de dat aproape dublul sumei creditate? Si cica daca, de exemplu, rata mea era de 152 lei pe luna si eu plateam doar 150, pentru cei 2 lei ramasi se aplica dobanda la toata suma creditata. Adica 33,3% la 3 800 lei!!!! Ati mai auzit asa ceva? Le-am cerut extrasul de cont, sa fiu sigura ca am toate ratele platite si le-am spus ca nu mai platesc nimic. Este legala chestia asta? Pentru 2 lei sa puna dobanda pe toata suma imprumutata? Si in fiecare luna creste suma datorata cu aproximativ 700 lei. 14.gif Pai in stilul asta eu le platesc lor 30 ani si tot nu termin.
Eu nu stiam in fiecare luna cat este suma exacta de plata, pentru ca tot timpul trimiteau cu intarziere extrasul. Si eu plateam la timp rata. Si de vreo 2 ori, la inceput, am dat cu o zi - doua inaintea perioadei de plata si cica banii aceia nu s-au luat in considerare, asa ca a trebuit sa platesc din nou pe luna respectiva. Ce mai, am luat o teapa cat mine de mare cu banca asta, sau ce-or fi ei...
Daca stiti, va rog lamuriti-ma si pe mine, ca am simtit ca innebunesc cand am vazut extrasul de cont.

Buna seara,

Citeste cu mare atentie contractul si vezi ce scrie despre dobanda. Ideea este ca trebuia sa te anunte prin scrisoare acasa despre cresterea dobanzilor si deasemenea la momentul inchierii contractului trebuia sa primesti desfasurator pentru plata ratelor.
Ce povestesti tu nu am auzit in viata mea si bineinteles ca este o mare porcarie si ilegalitate.
Cu toate chitantele si contractul fa o plangere la Oficiul Pentru Protectia Consumatorului care se ocupa si de genul acesta de probleme.
Nu ceda si nu plati bani in plus. Consulta si un avocat daca este cazul.

Succes in rezolvarea acestei situatii si pe viitor mai sigura este o banca pentru imprumuturi.
raluca-miruna
Miki, am intrebat deja un avocat si a zis ca as putea sa ii dau in judecata. Doar ca mi-e sa nu aiba ei cine stie ce relatii si sa pierd. Plus ca am inteles ca un proces de genul acesta se poate prelungi si 2 ani. Dar daca vad ca nu se lasa, o sa ii dau in judecata. Oricum, nu imi mai trebuie rate la firme din astea cat oi trai. Am luat produse de la Altex si ei lucrau cu EFG. Daca stiam ce e de capul lor...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.