Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Va Rog Am Nevoie De Un Sfat!
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Preconceptia
roxyoxxy
Am 25 de ani si de un an de zile dorim un bebe 105.gif ... nu am luat niciodata anticonceptionale.... dar pana acum nu s-a intamplat minunea nono.gif .... eu am un ciclu regulat de 24 de zile.... ultimul CM: 29.12.2008.... trebuia sa-mi vina pe data de 22.01.2009 dar pana acum nu si-a anuntzat sosirea....... nu am stat cu mainile legate asa ca am facut 2 teste de sarcina dar din pacate amandoua au aratat negativ..... am crezut ca-mi va veni totusi dar nimic..... am vb cu dr mea si mi-a zis ca ar fi mult prea devreme sa se vada la eco ptr ca eu am avut ovulatia ffff tarziu... pe data de 13.01.2009.... si mi-a zis sa mai astept macar o saptamana sau doua.... (nu ar fi o problema dar daca e o sarcina extrauterina????) cry_smile.gif .... in plus de asta de 6 zile am stari de voma, nu pot manca mai nimic din cauza starii de rau; sfarcurile imi sunt usor sensibile la atingere si sunt tari (sani inca nu mi s-au intarit)..... totusi simt ceva ptr ca am o usoara durere de burtica cand in partea stanga cand in partea dreapta...... sunt tare speriata....... oare mai pot spera???? cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif
AnCuTzA
Ok du`te la ginecologie ceva ceva tot se vede/simte daca e sarcina si care din descrierea ta da de banuit ca ar fi
miki dinu
QUOTE(roxyoxxy @ Feb 7 2009, 02:02 PM) *
Am 25 de ani si de un an de zile dorim un bebe 105.gif ... nu am luat niciodata anticonceptionale.... dar pana acum nu s-a intamplat minunea nono.gif .... eu am un ciclu regulat de 24 de zile.... ultimul CM: 29.12.2008.... trebuia sa-mi vina pe data de 22.01.2009 dar pana acum nu si-a anuntzat sosirea....... nu am stat cu mainile legate asa ca am facut 2 teste de sarcina dar din pacate amandoua au aratat negativ..... am crezut ca-mi va veni totusi dar nimic..... am vb cu dr mea si mi-a zis ca ar fi mult prea devreme sa se vada la eco ptr ca eu am avut ovulatia ffff tarziu... pe data de 13.01.2009.... si mi-a zis sa mai astept macar o saptamana sau doua.... (nu ar fi o problema dar daca e o sarcina extrauterina????) cry_smile.gif .... in plus de asta de 6 zile am stari de voma, nu pot manca mai nimic din cauza starii de rau; sfarcurile imi sunt usor sensibile la atingere si sunt tari (sani inca nu mi s-au intarit)..... totusi simt ceva ptr ca am o usoara durere de burtica cand in partea stanga cand in partea dreapta...... sunt tare speriata....... oare mai pot spera???? cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif

Buna,

Poti face analiza de sange beta HCG si costa 30 RON. Se repeta a doua analiza la 48 de ore si se poate stabili daca sarcina este extrauterina sau in uter.
Daca testul de sarcina nu a confirmat sarcina este cea mai buna metoda pana se poate vedea la ecograf. Sper sa se confirme sarcina in uter si sa aveti un bebe sanatos.

La femeile in afara gestatiei hCG-ul nu trebuie sa depaseasca 5 ui/l,dar la femeia insarcinata nivelele hCG depind de varsta embrionului,asa ca nu se poate spune care este nivelul normal decat raportat lavarsta de amenoree (deci de la ultima data a ciclului). In sarcinile normale la fiecare 2 zile nivelele hormonului se dubleaza. Deci este mai important de urmarit nivelele hCG in dinamica, de exemplu daca in 2 zile se observa o crestere a hCG de doar 2/3 exista sanse mari ca sarcina sa fie una cu probleme. In sarcina extrauterina nivelele cresc foarte lent si uneori se observa o scaderea acestora! In trimestrul II de sarcina nivelele pot atinge 20-50 miide ui/l.

Miki
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.