Crys
Jul 10 2005, 08:19 PM
Buna,
m-am programat la eco 3D si acum cateva zile m-au anuntat ca s-a schimbat aparatul si ca acum eco e 4D (evident si la un pret mai mare).
A facut cineva eco 4D? Stiti care e diferenta fata de 3D?
Sunt cam nelamurita asa ca va multumesc de pe acum pentru raspunsuri :shock:
ellagiana
Jul 10 2005, 11:01 PM
din cate am citit, 4D are in plus fata de 3D si miscare, adica il vezi pe bebe cum se misca in burtica, nu doar poza cum se vede la 3D...la 4D se poate sa-ti faca si film pe caseta sau CD ori DVD si de aici si pretul mai mare; poze stiu ca fac sigur la 3D, cred ca si la 4D...da un telefon si vezi ce-ti spun de la clinica...
ghiorghisor iulia
Jul 13 2005, 06:13 PM
DIferenta 3D-4Deste ca la cea de 3D iti vede bebeul din trei laturi{dimensiuni},si cea de 4D la fel numai ca il vede mult mai bine adica din patru dimensiuni ,depinde cat de mare este sarcina ta.Eu am facut si eco3D si 4D ,la 35 saptamani de sarcina si nu sa vazut cine stie ce ,intradevar til pune pe cd ,dar te uiti ca vitelul la poarta noua {scuze ca vb asa}acuma nu stiu in ce trimestru de sarcina esti tu ,dar iti recomand sa faci eco 4d ,mai ales daca nu ai sarcina asa de mare il vezi belea pe bb ,dupa cum tiam zis eu pe al meu lam vazut pe portiuni pt ca era prea mare {la 3d-4d}luna 9.nu uita sa iti iei cd cu tine .Multa bafta si sa ne auzim cu bine.Sarcina usoara.
tami
Dec 19 2005, 02:12 PM
Multumesc pentru urari tuturor. Am retinut ideea cu Genetic Lab, le-am vizitat site-ul.
Acum alta intrebare. Unde exista ecograf 4 D si in ce condiiti se poate ajunge la un consult (trimiteri, costuri etc.)
Multumesc in ca odata pentru urari!
littleone
Dec 19 2005, 02:19 PM
Uite, intra pe site-ul clinicii Medlife. Ei vad ca au si echo 4D la preturi intre 1.050.000 si 1.950.000 lei. Au acolo lista cu preturi si cu doctori. Vad ca si la Medsana se poate face asa ceva, dar preturile sunt mult mai mari.
oana_nicole
Dec 19 2005, 03:21 PM
Eu am facut echo 4d la clinica MEDLIFE, Calea Grivitei 356, Tel. 224.35.95, 209.40.30
Am facut programarea cam cu 3 saptamani inainte. Nu ai nevoie de trimitere. Eu am luat numarul de telefon din Pagini Aurii.
Pretul a fost 1.950.000 lei. Am nimerit la dr. Chitescu Rodica.
kiki
Dec 19 2005, 03:27 PM
Poti sa te mai duci si la Medsana, str. Dr Nanu Muscel nr.12.
O ecografie 4D poate costa maxim 4 milioane si minim 1900000, in functie de ce fel de ecografie 4D iti recomanda, ca sunt mai multe tipuri.
Poti sa te uiti si pe site-ul lor, medsana.ro.
bilutza
Dec 19 2005, 04:11 PM
mai poti incerca Centrul Medical Unirea si Diagnosis. Si iei fac 4d, din cate stiu eu. Oricum, merita incercat.
Tinozze
Dec 19 2005, 09:22 PM
La Medlife se poate face eco 4D, si costa 1950000 si cu foto 2050000; am fost al doamna doctor Chitescu Rodica care are reputatie foarte buna ca si ecografista .
ana iulia 29
Dec 20 2005, 11:23 AM
CITAT(tami @ Dec 19 2005, 02:07 PM)
Multumesc pentru urari tuturor. Am retinut ideea cu Genetic Lab, le-am vizitat site-ul.
Acum alta intrebare. Unde exista ecograf 4 D si in ce condiiti se poate ajunge la un consult (trimiteri, costuri etc.)
Multumesc in ca odata pentru urari!
[snapback]25884[/snapback]
Si eu am facut 4 D tot la MEDLIFE, la Dr Steriu parca, am sunat si m-a programat a doua zi, la 3D dureaza mai mult. Am fost foarte multumita, a controlat tot ce trebuia, mi-a scos si poze

, asa ca-ti recomand clinica . A fost 1 950 000
Numai bine si sa ne spui si noua cum a fost!
Ella
Dec 20 2005, 06:24 PM
Buna Tami,
Echo 4 D se poate face si la SANADOR (P-ta Alba Iulia), din cate stiu eu dr. sunt f.buni si costa 2.800.000 lei. Eu am sa incerc in ianuarie aici, am facut una si la dr.Chitescu la Medlife in noiembrie insa n-am fost f.multumita de info.furnizate (comparand cu alte echo pe care le facusem anterior), pozele cu bebita au fost insa cele mai reusite.
Bafta.
missy
Dec 21 2005, 11:40 AM
Buna la toate burticile!
Stie cineva daca in Iasi exista 4d?
anka&bb
Dec 25 2005, 08:24 AM
civilizatie frate la bucuresti! la bv nici daca dai cu tunu' nu iti face nimeni 4d! stiam eu ca tre' sa ma mut la capitala!
marnie
Feb 12 2006, 11:54 AM
Da asta ma intereseaza in momentul asta.Se pare ca nimeni din Iasi nu spune daca este(sigur exista,ce..doar Iasi-ul nu e un oras de "periferie"),si mai ales unde se face.Please!!!
missy
Feb 16 2006, 08:40 AM
Buna Marnie!
Intre timp am aflat ca 4d se face in Iasi la Dr. Carauleanu,care are cabinet in Pacurari pe langa Scoala Petru Poni,si costa aprox.2 milioane de lei.]
Sper ca informatia sa iti ajute,pentru ca mie mi-a parvenit cam tarziu,eu avand deja 36 saptamani si nemaiavand rost de fac aceasta echografie.
Pe de alta parte,eu am intrebat doctorul meu daca sa merg sa o fac,si mi-a spus ca daca echografia se face de catre un medic care se pricepe la asta nu este nevioe sa fie 4d.Si e vorba de Dr Onofriescu,care e recunoscut ca fiind foarte bun.
Sarcina usoara!!!
Te pup!
adryane
Mar 3 2006, 04:18 PM
buna burtici!
Stie cineva daca in Oradea exista 4D?
alexa80
Aug 9 2006, 08:50 AM
Fetelor am facut eco 4D, e super sa-ti vezi bb-ul asa

, acum o iubesc mai mult si mai mare neradare am sa o vad

mi-a dat si cd si poza si acum ma uit intr-una la cd

Sunt super fericita

Pupici si sarcini usoare in continuare.

[attachmentid=10364]
monciq
Aug 9 2006, 09:45 AM
Ecografia 3D implica achizitia simultana de imagini in cele trei planuri ortogonale - frontal, sagital si transversal - si reconstructia imaginii in spatiu , care permite o analiza topografica riguroasa a fiecarui detaliu de morfologie fetala . Ecografia 4D adauga la aceasta cel de-al patrulea element - timpul, rezultand obtinerea de imagini in miscare, vizibile in spatiu si timp real, ale fatului sau oricarui organ intern.Ecografia 4D este de fapt o succesiune de imagini tridimensionale pe care ochiul uman o sesizeaza ca fiind in miscare. Acest tip de ecografie este deosebita, deoarece depisteaza anomaliile cardiace.
Calitatea imaginilor 3D/4D depinde inca de abilitatea examinatorului, de prezenta/absenta lichidului amniotic in jurul zonei de interes, de pozitia fatului sau de grosimea peretelui matern. Astfel ca, situarea fatului in contact cu placenta sau peretele uterin, oligoamniosul, interpunerea cordonului ombilical sau obezitatea mamei pot face dificila sau imposibila reconstructia cu acuratete a suprafetei fetale.
Pentru viitoarele mamici:
Examenele ecografice de rutina sunt indicate la varste gestationale precise.
1. Prima ecografie trebuie facuta cat mai devreme posibil,sarcina putand fi datata cu mai multa precizie.Prima ecografie are rolul de a diagnostica o sarcina multipla si de a stabili DPN-ul. Toate acestea se pot afla cu o ecografie 2D.
2.A doua ecografie se face intre 11 si 13 saptamani si 6 zile si are rolul de a depista anomalii cromozomiale, anomaliile cardiace si anomalii morfologice cu aparitie precoce. Ea se poate realiza atat cu ecografie 2D, cat si cu 3D.
3.A treia ecografie se face intre 18 si 23 saptamani, cand fatul este complet format. Pot fi diagnosticate anomaliile cranio-cerebrale (defectele de tub neural precum anencefalia, encefalocelul si hidrocefalia), anomaliile fetei (anoftalmia – lipsa ochiului, microftalmia – ochiul foarte mic, cataracta congenitala, "gura de lup", "buza de iepure"), anomaliile toracice (chisturi pulmonare), anomaliile cardiace (nedezvoltarea cavitatilor cardiace sau ale vaselor mari, comunicarile anormale de la nivelul cordului, anomaliile valvelor cardiace, ritmul cardiac sau fluxurile cardiace prin valve), anomaliile abdomenului (nedezvoltarea intestinala sau duodenala, formatiuni anormale precum chisturile ovariene, anomalii renale si vezicale) si anomaliile membrelor.Tot acum se apreciaza cresterea fatului si sexul acestuia. Desi ecografia 2D poate evidentia toate aceste probleme, cea tridimensionala faciliteaza depistarea lor. In plus, ecografia 3D este mai spectaculoasa pentru parinti. Daca se constata anomalii care nu fac posibila supravietuirea fatului dupa nastere, medicii pot indica intreruperea de sarcina..
4.A patra ecografie se face in cel de-al treilea trimestru de sarcina, in jurul varstei de 30-32 de saptamani,pentru depistarea malformatiilor fetale(anomaliile creierului, in special hidrocefaliile),se poate aprecia si dezvoltarea normala sau anormala a fatului.
iribia
Aug 9 2006, 10:39 AM
eu am facut eco 4D si cu toate ca a fost cam scumpa (3 milioane) a meritat. In primul rand mi s-a spus ca bebelul meu e bine, intreg si sanatos si in al doilea rand pt ca Bia mea era in burtica si deja aveam poza si film cu ea...Ce mare bucurie si ce minune sa-ti vezi puiutul in burtica...De atunci am vazut ca are nasul meu si ce m-am mandrit ca bebe imi seamana!!!!!!!!!!Dar dupa ce s-a nascut am vazut ca numai nasul era al meu, in rest e tati al ei toata

Ecografia am facut-o in luna a 6 a
cinsi
Aug 9 2006, 10:06 PM
si eu am facut 4D si m-a costat 3 mil.Este super sa-ti vezi bebele si sa-i vezi absolut tot (capusor, manute, picioruse, toate organele si sa-l vezi cum misca prin burtica).Dupa ecografie ne-a dat o caseta video si poze cu bebelica noastra.Cand va fi bebelica mare o sa-i aratam cum era ea la mami in burtica.Tot ce pot spune este ca merita sa fie facuta 4D.
Pupici
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.