Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Parul
Discutii Despre Copii > Informatii > Sanatate
Pages: 1, 2
bocanila
Buna mamicilor,am nascut acum 4 luni si jumatate dar de vreo luna a inceput sa-mi cada parul 102.gif foarte rau.Stie cineva vreun remediu naturist,precizez ca inca mai alaptez si nu vreau sa iau medicamnte.Am citit intr-o revista naturista ceva despre tinctura de lavanda,dar acolo nu specifica si cat timp sa stai cu tinctura pe par.Astept raspunsuri. 8.gif
leut
Si eu am aceeasi problema, imi cade parul dar nu foarte mult. Insa este un semnal de alarma pentru ca mie nu-mi cadea deloc. Am parul foarte des si cret. Pentru ca alaptez, specific - mancacim numai san, este normal dar exista si leacuri pentru a ameliora starea. La o saptamana imi fac o masca pentru par dintr-un galbenus de ou frecat cu putina apa calduta (ca sa-l mai inmoaie), aplicata la radacina parului si lasat sa actioneze cam 15 minute, pe urma ma spal in mod obisnuit, folosesc un sampon fortifiant de la Klorane, si apoi aplic balsamul de la herbal Essences.
Oricum, perioada cu alaptatul o sa treaca si pe urma cu multivitamine luate o sa fie bine.
Numai bine!
littleone
Eu ma confrunt cu problema caderii parului de cand ma stiu si am inteles ca dupa ce nasti caderea se accentueaza, asa ca ma intreb cu ce o sa mai raman 17.gif . Eu as incerca tratamentul ala de la Foltene dar nu stiu daca are chiar efectul pe care il promite reclama. Din cate stiu nu sunt contraindicatii la el pentru gravide sau femei care alapteaza. L-a incercat cineva?
sousourel
Pana am ramas insarcinata am avut deseori probleme cu parul, unghiile... Cand am dat ca nu mai am doar responsabilitatea mea am inceput sa ma hranesc "stiintific" dupa cum ma caracteriza mama mea. La inceput, datorita greturilor mancam doar lapte si morcovi si mere. Dupa aceea (prin luna a 4 a), am scapat de greturi si mancam de toate, dar fara prajeli excesive, am renuntat la sare, zahar (nu chiar in totalitate), la cafea, etc. Acum in continuare beau mult lapte (cel putin 500 ml/ zi) cald, rece, cu cereale, etc, consum multe mere si gatesc cu multe legume fierte. Nu imi mai cade parul, am unghii atat de puternice ca nu-mi vine sa cred si nici o problemala capitolul calciu (inainte sufeream de spasmofilie).In plus folosesc cam de un an un sampon din plante (favisan) cu spirulina Excelent! Nu are efect instantaneu, dar la folosire continua, da rezultate.
elle
CITAT(bocanila @ Nov 25 2005, 03:12 PM)
Buna mamicilor,am nascut acum 4 luni si jumatate dar de vreo luna a inceput sa-mi cada parul  102.gif foarte rau.Stie cineva vreun remediu naturist,precizez ca inca mai alaptez si nu vreau sa iau medicamnte.Am citit intr-o revista naturista ceva despre tinctura de lavanda,dar acolo nu specifica si cat timp sa stai cu tinctura pe par.Astept raspunsuri. 8.gif
[snapback]20645[/snapback]

Indif.de tratamentul urmat, atata timp cat alaptezi, parul tot iti va cade, pentru ca tot calciul pe care-l are organismul tau il elimina prin lapte.Poti lua suplimente de vitamine, speciale pentru unghii si par (indicate in alaptare, fireste), sau poti incerca de la gerovital h3 o lotiune pe baza de petrol, vitamineele A,C, E si ulei de ricin (respecti eticheta).Pentru efecte vizibile, tratamentul trebuie aplicat cel putin o luna jumate.Produsul il gasesti in faramacii si marketuri mari (gen cora, metro...)/135-140.000lei.

Alta alternativa: produsul chelstop de la hofigal, 50-60.000 lei.

Sau iti prepari singura in proportii egale ulei de ricin din plafar, alcool, gaz si cate o fiola de vitamine A, E, le amesteci si lasi sa actioneze 3 ore.Speli apoi parul.
mihaela75
Mai am si eu doua fire si stau cu frica sa nu-mi cada si alea la urmatoarea baie 24.gif De cand ma stiu numai in tratamente am stat si cand oboseam il tundeam scurt- scurt.Acum nu mai pot ca sotul moare dupa par lung... 4.gif asa ca-l dau cu spuma ,il infoiez ,il chinui sa arate mai mult 24.gif Daca ma enervez pote-l fac cret... 14.gif
bocanila
Descopar cu parere de rau ca nu sunt singura care are probleme cu parul. 2.gif Va multumesc mult pentru raspunsuri.Am sa incerc solutiile de la voi,bineinteles nu toate odata.Sanatate multa si sa auzim numai de bine. 8.gif
g_nicoleta2000
Si eu mai am par de o baie. Dupa ce am avut ani la rand o claie de par bogata si lucitoare cam de 3 luni cade in disperare. 102.gif
Eu am crezut ca sunt din cauza Exlutonului la care am vrut sa renunt.

Am incercat cu chelstop dar nu am observat nici o imbunatatire. Pastile pt. par si unghii la farmacie mi s-a spus ca sunt sanse sa-mi schimbe gustul la lapte si sa mai am rabdare macar pana ce fata intra la diversificare cu 3 mese.

Atata speranta mai am ca doctorita de familie spune ca dupa ce termin cu alaptatul parul se regenereaza in maximum 6 luni. kiss2.gif

Si cum vreu sa o alaptez pana la 2 ani cred ca raman chelboasa.

Mai raman cu speranta ca lotiunea de la gerovital povestita de elle va da randament.
elle
CITAT(g_nicoleta2000 @ Nov 27 2005, 04:55 PM)

Mai raman cu speranta ca lotiunea de la gerovital povestita de elle va da randament.
[snapback]20922[/snapback]

Retete pentru par:

-in samponul obisnuit se pune o fiola vit.A,C,E, si, dupa caz (daca gasiti), cofeina;
-vitamine pentru par, care sa contina urmatoarele: vit.A,D,E, complex B, K, PP, biotin, sillica (ex.Nature's Bounty);
-extract de drojdie B complex(intareste unghiile, previne caderea parului, se gaseste la plafar);
-pentru orice tip de par:1 galbenus proaspat, putin ulei de ricin, 1 fiola vitA, 1 fiola vit E, cateva picaturi de ulei de masline.Daca parul este lung (des) se dubleaza compozitia.Se amesteca pana la omogenizare.Dupa samponarea parului, se sterge parul, se intinde compozitia pe toata lungimea parului.Se tine 1-3 ore, se pune un prosop in jurul capului.Dupa clatire se mai samponeaza din nou;
-Lotiune fortifianta pentru par Petrole Hahn;
-o lingura de gaz se pune intr-un litu de apa, se limpezeste parul cu el;
-Forcapil-tratament intern, cu vit.si minerale;
-o sticluta ulei de ricin+o sticluta vit A uleioasa, 1 galbenus+zeama de la juma de lamaie+gaz (cateva linguri 2-3), se amesteca , se pune pe par ca o vopsea, dupa 3-4 ore se spala parul cu sampon de urzica romanesc, se clateste apoi cu ceai de musetel;
-ulei de masline+ulei de ricin+miere +2 galbenusuri, se lsa tota noaptea pe par, dimineata se spala(se repeta in fiecare zi timp de 2 sapatamani).

Si ar mai fi alte si late variatiuni, cert este ca GAZ+ULEI DE MASLINE+ULEI DE RICIN+VIT.A,C,E garanteaza IN TIMP si cu PERSEVERENTA regenerarea capilara.
didigargarita
la adoua nastere am uitat prin ce trecusem la prima referitor la caderea parului asa ca acum cind Diana cea de a doua fetita are 9 luni trec iar prin stesul cauzat de caderea parului
Am vazut subiectul si vreau sa va spun ca int -adevar caderea parului e un proces in linii mari firesc care se intimpla dupa nastere Imi amintesc ca dupa ce mi a cazut parul 'la greu" dupa prima nastere odata cu trecerea timpului problema s a rezolvat de la sine
Acum am intat si pe siteulTerapeut.ro si am cerut tratamente pentru caderea parului Mi s-a recomandat suplument de vitamine Fier,Seleniu si Magneziu sampon de la BEAUTY HAIRsi frectii cu galbenus de ou
Asa ca fetelorsper doar sa nu ajungem sa ne cumparam peruci cray.gif in rest sanatate ca trec si aste probleme 103.gif 103.gif 8.gif
kiki
Eu nu am avut probleme cu caderea parului nici in timpul sarcinii si nici dupa ce am nascut. Sper nici sa nu am.
Oricum sunt de retinut tratamentele precizate de Elle - doar in caz ca incepe sa imi cada parul. Sper totusi sa nu fie cazul.
dianamariad
eu am folosit Henna de cand ma stiu....e o planta macinata care iti si nuanteaza parul. Nu e foarte scumpa dar la gagicile din familia mea a dat mereu rezultat. Se cumpara de la farmacii sau magazine de plante medicinale....se amesteca cu apa pana se face ca o cremam, se da la radacina si se sta cu ea pe cap careva ore (ca si cu vopseaua...) E din India, dar se cunoaste din timpul faraonilor (asa zicea si la Discovery) 5.gif
evelina27m
Parul poate cadea din mai multe cauze. De obicei cand esti gravida si cand alaptezi parul te paraseste foarte repede. Alte cauze ar fi: par deteriorat dinainte de sarcina, par tinut legat in coada prea mult timp (de aceea e recomandat sa-l tinem desfacut) sau acum, ca este frig afara, par tinut prea mult acoperit.
Si mie-mi cade parul mai mult ca inainte. Dar incerc sa am o alimentatie rationala: mananc oua, lapte, multe fructe. Sper sa-mi mentin podoaba capilara, desi mai rara ca de obicei! 10.gif
Pentru cele carora intr-adevar le cade foarte rau parul este groaznic, dar nu ceva iremediabil. Eu am o nepotica de 13 ani (fetita surorii mele). Cand avea vreo 7 ani, sora mea a tuns-o la frizerie si de acolo a luat o ciuperca cred, astfel ca pe o portiune de 2 cm diametru (aproape in forma de cerc) a ramas complet cheala. Sora mea era disperata atunci, pentru ca la o fetita este foarte neplacut sa fie cheala. A incercat diferite tratamente, dar nimic nu i-a priit. In cele din urma, o farmacista a invatat-o sa prepare o solutie din ulei de ricin si usturoi pisat (o fi pus si altceva, dar daca va intereseaza acest tratament, o s-o intreb pe sora mea ca nu stiu reteta intreaga). Cu aceasta solutie a frecat locul respectiv mai multe zile la rand. Dupa 7 zile i-au dat primele fire de par. Iar intr-o luna si jumatate nu se observa nici o diferenta si avea o claie de par mai deasa decat inainte!
Asa ca nu disperati. In ultima instanta exista tratamente naturiste care ne refac parul.
littleone
Fetelor, in ceea ce priveste ce spunea elle
CITAT
poti incerca de la gerovital h3 o lotiune pe baza de petrol, vitamineele A,C, E si ulei de ricin (respecti eticheta)

eu am incercat lotiunile astea pe baza de petrol, dar mi s-au parut cam incomode pentru ca mirosul de gaz e atat de puternic incat pe mine ma apuca durerea de cap de la ele (mai ales ca trebuie sa le si tii o ora doua pe cap) si mirosul nu mai iesea din par saptamani dupa ce nu ma mai dadeam cu ele. Nici nu am observat o ameliorare, ca poate daca vedeam vreuna treceam peste miros si mai insistam.
Ca sa nu mai vorbesc de usturoi 4.gif. Mi-am dat si cu asa ceva, dar pe urma imi era rusine sa mai ies pe afara ca mirosea de traznea 35.gif.
Dar intr-adevar se pare ca usturoiul ar fi cel mai eficient.
Cred ca inca nu mi-a ajuns cutitul la os de sunt asa sclifosita la mirosuri si probabil ca daca nu as mai avea de ales nu mi-ar mai pasa ca miros ca o benzinarie sau ca o tocanita cu usturoi 4.gif
A, si inca ceva, foarte multe vaxuri de dat pe par contin ulei de ricin care dupa ultimele cercetari este cancerigen, asa ca mai bine ulei de masline. Si eu am ramas cu gura cascata cand am citit, pentru ca stiu ca ricinul se foloseste de foarte mult timp ...
Henna e super, eu o folosesc pe post de vopsea. Imi place la nebunie culoarea roscata pe care o obtin cu ea 5.gif
elle
CITAT(dianamariad @ Nov 28 2005, 09:16 AM)
eu am folosit Henna de cand ma stiu....e o planta macinata care iti si nuanteaza parul. Nu e foarte scumpa dar la gagicile din familia mea a dat mereu rezultat. Se cumpara de la farmacii sau magazine de plante medicinale....se amesteca cu apa pana se face ca o cremam, se da la radacina si se sta cu ea pe cap careva ore (ca si cu vopseaua...) E din India, dar se cunoaste din timpul faraonilor (asa zicea si la Discovery)  5.gif
[snapback]21019[/snapback]

Henna e super buna, dar daca nu aveti deja multe fire albe, caci henna originala, fara oxidanti si alte minuni, nu acopera firele albe de par.Iar pentru cele care sunt incantate de culoarea pe care mama natura a pus-o in parul lor, exista Henna Sipa neutra, care, pe langa efectele benefice asupra firului si radacinei de par, da un pus de stralucire culorii naturale, evidentiind si mai mult reflexele naturale.Aceasta henna se gaseste in special la plafarele mari, nefiind prea cautata cea neutra (la ora actuala lumea cautand cu totul alte nuante decat cea naturala...)

Uitati-va cu atentia la compozitie, caci o henna de calitate nu ar trebui sa continna decat indigofera argentea si lawsonia inermis. iar firma se numeste HEnne' noir de la Laboratoarele Sipa Paris (noir de la negru, acum...depinde ce nuanta doriti...).

Daca folositi pasta, o puteti folosi la o saptamana sau 15 zile dupa ultima vopsire sau decolorare.La cea praf trebuie sa stepti o luna juma.Dupa vopsirea cu henna nu mai prinde vopseaua clasica, dar deolorarea da (deci mare atentie in alegerea nuantei).Henna iese complet dupa 5-6 spalari, deci trebuie folosita cu regularitate, pentru un efect frumos si de durata.Crema prinde uniform, pe cand cea pulbere prinde numai pe un par cu fir subtire(pe cel gros nu prinde uniform, nu poate penetra toate straturile firului de par...)
elle
CITAT(littleone @ Nov 28 2005, 09:54 AM)
Fetelor, in ceea ce priveste ce spunea elle

eu am incercat lotiunile astea pe baza de petrol, dar mi s-au parut cam incomode pentru ca mirosul de gaz e atat de puternic incat pe mine ma apuca durerea de cap de la ele (mai ales ca trebuie sa le si tii o ora doua pe cap) si mirosul nu mai iesea din par saptamani dupa ce nu ma mai dadeam cu ele. Nici nu am observat o ameliorare, ca poate daca vedeam vreuna treceam peste miros si mai insistam.
[snapback]21031[/snapback]

Nu stiu ce lotiuni pe baza de petrol ai incercat tu, dar iti pot spune cu mana pe inima ca gazul luat de la tara, precum si lotiunea de la geovital h3 pe baza de petrol le-am folosit (asta in conditiile in care am diskinezie biliara, deci suport mult mai greu mirosurile tari, neplacute) si pot spune ca dupa aplicare, sau mai bine zis dupa spalare, dupa un balsam sau o masca nutritiva lasata cateva minute parul meu (care e super des si cret) mirosea super (parerea nu numai a mea, ci si a celor care stateau in jurul meu - fiind lung, esentele samponului si ale mastii persistau pana la o spatamana).

Se poate sa nu fi avut rezultate pentru ca acest gaz/petrol trebuie tinut pe cap 6-8 ore(cel putin eu asa am stat primele dati, apoi am redus la 6 ore).

Eu am fost motivata si pentru faptul ca intotdeauna am avut un par frumos des si cret natural , iar in urma alaptarii incepuse sa imi cada in suvite.Intr-o luna jumate s-a ameliorat problema, acum chiar nu mai am nevoie de tratament, dar, ce-i drept, acum nici nu mai alaptez.

Aceste retete naturiste, pentru a avea intr-adevar efect, trebuie utilizte consecvent, pe o perioada destul de mare de timp (ca orice alt produs naturist de altfel).Pentru cele care au bani, dar nu au rabdare, pot gasi tot felul de sampoane prin farmacii, care promit marea cu sarea, dar efectele nu sunt cu mult mai imbucuratoare decat cele oferite de un sampon obisnuit, exceptand pretul.

CITAT(littleone @ Nov 28 2005, 09:54 AM)
A, si inca ceva, foarte multe vaxuri de dat pe par contin ulei de ricin care dupa ultimele cercetari este cancerigen, asa ca mai bine ulei de masline. Si eu am ramas cu gura cascata cand am citit, pentru ca stiu ca ricinul se foloseste de foarte mult timp ...
[snapback]21031[/snapback]

Dupa ultimele cercetari, foarte multe lucruri sunt cancerigene, sau, mai bine zis, prea ptine sunt cele care nu sunt cancerigene.Si, ca sa-ti exemplific, ia toate produsele tale cosmetice(creme, sampoane, uleiuri, fixative, lacuri de unghii, acetone, deodorante, si uite-te cate dintre ele nu contin "parabeni" - gen metilparaben, butilparaben....)

Si va als mai jos o lista cu substante folosite in produsele cosmetice si care ar trebui evitate, fie din cauza ca sunt comedogene, fie din cauza ca sunt prea iritante:

Acetone
Acetylated Lanolin
Acetylated Lanolin Alcohol
Botanicals Algae Extract
algin
Natural Oils Cajeput Oil
carrageenan
cetearyl alcohol+ceteareth 20
butyl stearate
cocoa butter
coconut butter
coconut oil
colloidal sulphur
corn oil
cotton awws oil
cotton seed oil
crisco
pigmenti
decyl oleate
dioctyl succinate
Disodium Monooleamido PEG 2-Sulfosuccinate
Ethoxylated Lanolin
Ethylhexyl Palmitate
Flowers of Sulfur
Glyceryl Stearate SE
Glyceryl-3-Diisostearate
Hexadecyl Alcohol
Isocetyl Stearate
Isodecyl Oleate
Isopropyl Alcohol
Isopropyl Isosterate
Isopropyl Myristate
Isopropyl Palmitate
Isostearyl Isostearate
Isostearyl Neopentanoate
Laureth
Laureth 4
Lauric Acid
Mink Oil
Myristic Acid
Myristyl Lactate
Myristyl Myristate
Octyl Palmitate
Octyl Stearate
Oleth-3 [quote=littleone,Nov 28 2005, 09:54 AM]
Oleyl Alcohol
PEG 16 Lanolin
PEG 200 Dilaurate
PEG 8 Stearate
PG Monostearate
Myristyl Propionate
Polyglyceryl-3-Diisostearate
Potassium Chloride
Propylene Glycol Monostearate
Red Algae
Shark Liver Oil
Sodium Chloride (Salt)
Sodium Laureth Sulfate
Sodium Lauryl Sulfate
Solulan
Sorbitan Oleate
Sorbitan Sesquinoleate
Soybean Oil
Steareth 10
Stearic Acid Tea
Stearyl Heptanoate
Sulfated Castor Oil
Sulfated Jojoba Oil
Syearyl Heptanoate
Tridectyl Neopentanoate
Wheat Germ Glyceride
Wheat Germ Oil
Xylene

Si inca late cateva informatii:
Produse derivate din petrol - sunt larg folosite in industria cosmetica: uleiurile minerale, „petrolatum” (numit ulei pentru copii sau gel mineral), ingredientele al caror nume contine prefixele „Propyl”, „methyl” sau „ethe” si care servesc la „hidratarea” pielii. De fapt, ele raman la suprafata epidermei, impiedicand-o sa respire si blocandu-i capacitatea de a elimina toxinele. Produsul petrolatum usuca si imbatraneste pielea. Propylen-glycolul este folosit in fondurile de ten si produsele hidratante. Se gaseste, de asemeni, in antigelul masinilor si provoaca cancer la sobolani. Benzyl-alcoolul (utilizat in parfumerie) irita pielea si mucoasele.

Derivatele amoniacului - numite complicat - „diethanolaminooleamide”, „triethanolamine”, „monoethanolamina” - se gasesc in spumantii de baie, geluri pentru dus, lotiuni hidratante si lapte demachiant. Au un efect de detergent si provoaca alergii.

Lauryl sulfat de sodiu - acest agent spumant se gaseste in detergentii pentru degresarea motoarelor, dar si in gelurile pentru baie, sampoane, demachiante si paste de dinti. El poate sa irite pielea, sa provoace caderea parului, sa vatame ochii.

PPD - „paraphenylene - diamine”, utilizate in vopselele negre, pentru par, pot provoca reactii alergice si sunt banuite a fi si cancerigene

Parabene- „methylparabene” si „propylparabene” sunt conservanti utilizati pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor. Prezente in aproape toate produsele pentru piele, in paste de dinti si deodorante, sunt o cauza posibila a cancerului de san si testicule, a tulburarilor de prostata si a anomaliilor spermei.

Kathon CG - este un conservant care poate vatama activitatea celulara, provocand, de asemenea, cancere. Se gaseste in sampoane si alte produse pentru par.

Lanolina - acest emolient natural care netezeste si hidrateaza pielea provine din lana oilor. Ea este contaminata de pesticidele ingerate prin alimentatia animalelor (DDT). Cremele si rujurile care o contin pot provoca forme grave de acnee.

Filtrele anti UV - cele care contin „octylmethoxycinnamate” si „octyldimethyl” pot sa provoace reactii alergice, eczeme, iritatii, edeme, imbatranirea epidermei.
(Numele chimicalelor au fost pastrate asa cum apar pe prospectele produselor cosmetice, pentru a le putea recunoaste.)
elle
CITAT(kiki @ Nov 28 2005, 08:33 AM)
Eu nu am avut probleme cu caderea parului nici in timpul sarcinii si nici dupa ce am nascut. Sper nici sa nu am.
Oricum sunt de retinut tratamentele precizate de Elle - doar in caz ca incepe sa imi cada parul. Sper totusi sa nu fie cazul.
[snapback]21006[/snapback]

kiki, in general, daca nu ai auvut probleme cu caderea parului pe timpul sarcinii, e super..inseamna ca rezervele tale de calciu, vitamine si minerale sunt ok, si le vei transmite bebelului prin laptic.Podoaba capilara incepe sa dea semne de "duca" dupa 3-4 luni de cand incepi alaptarea.Este un proces normal, care, de obicei nu prea ocoleste pe nimeni, dar, dupa sistarea alaptarii, parul se va regenera.

Dar poate tu vei fi una din norocoasele care se va putea bucura de podoaba capilara atat pe perioada alaptarii, cat si dupa....

Pupicei si cat mai mult laptic pentru bebe 8.gif
evelina27m
CITAT(elle @ Nov 28 2005, 10:46 AM)
Si va las mai jos o lista cu substante folosite in produsele cosmetice si care ar trebui evitate, fie din cauza ca sunt comedogene, fie din cauza ca sunt prea iritante

Ai perfecta dreptate, Elle, si am ajuns sa ma intreb ce produse de ingrijire mai sunt 100% naturale. In trecut, am citit ca femeile preferau sa-si spele parul cu apa de ploaie stransa in butoaie (chiar si pe fata se spalau cu aceasta apa) sau cu apa rezultata in urma topirii zapezii. Dar in ziua de azi nici macar ploaia sau zapada nu mai sunt benefice datorita poluarii foarte mari a planetei.
Si daca-ar fi sa ne gandim la poluarea extraordinara care ne-nconjoara, ne-am ingrozi: de exemplu luand ce spune Littleone ca uleiul de masline ar fi mai bun - daca maslinii aceia sunt tratati genetic sau au suferit de pe urma poluarii? Mai este bun uleiul de masline? Sau de unde sa luam ulei de masline obtinut natural?
g_nicoleta2000
Elle, daca ti-ai da lucrarea de diploma in " tehnici de ingrijire a parului" ti-as da nota 10 ca m-ai lasat cu gura cascata 13.gif de cate cunosti pe subiect.

Multumim pentru efortul depus de a ne lumina si a ne salva podoaba capilara. mwah.gif
elle
CITAT(evelina27m @ Nov 28 2005, 12:01 PM)
Ai perfecta dreptate, Elle, si am ajuns sa ma intreb ce produse de ingrijire mai sunt 100% naturale. In trecut, am citit ca femeile preferau sa-si spele parul cu apa de ploaie stransa in butoaie (chiar si pe fata se spalau cu aceasta apa) sau cu apa rezultata in urma topirii zapezii. Dar in ziua de azi nici macar ploaia sau zapada nu mai sunt benefice datorita poluarii foarte mari a planetei.
Si daca-ar fi sa ne gandim la poluarea extraordinara care ne-nconjoara, ne-am ingrozi: de exemplu luand ce spune Littleone ca uleiul de masline ar fi mai bun - daca maslinii aceia sunt tratati genetic sau au suferit de pe urma poluarii? Mai este bun uleiul de masline? Sau de unde sa luam ulei de masline obtinut natural?
[snapback]21077[/snapback]

Aiiii...evelina27m....si eu m-am spalat cand eram copil cu apa de ploaie....Doamne ce frumos imi statea parul....vremuri demult uitate...

S'apoi, chiar nu stiu ce am putea consuma (alimente, cosmetice)....nimic nu mai este natural..nici macar salata din piata...Poate doar laptele asta pe care-l beau eu, pentru ca ni-l aduce o taranca direct de la vacuta ei, si nu pare sa fie "imbogatit" cu apa sau faina...

E trist...nici aerul nu mai este benefic, si totusi trebuie sa traim, sa ne adaptam, sa luam unele lucruri ca atare, in ciuda accesului la informatie, care ne face dureros mai mult de constienti de ceea ce ne inconjoara: o lume din ce in ce mai artificiala, ma murdara si mai prafuita...probabil ca in curand vom "savura" cu o placere nebuna fructe de "cauciuc" si aer la "conserva" 102.gif ...

Cat despre uleiul de masline, se pare ca cel mai bun, cica, este cel extravirgin, dar...daca te duci in cora, o sa vezi ca scrie"extra' pe o gramada de sticle.Sticla trebuie sa fie de culoare inchisa (se pare ca se pastreaza mai bine proprietatile uleiului), pe fundul sticlei trebuie sa existe particule fine, ca un fel de gunoaie, semn ca uleiul este intr-adevat presat la rece, iar impuritatile respective atesta cum ca nu stiu ce procedeu (nu mai mi-aduc aminte) s-a executat corect....
cam13
Intr-adevar...apa de ploaie!! Nimic nu o poate inlocui. Imi pastra bunica mea special in copilarie si ani de-a randul m-am spalat asa si am un par des de care se minuneaza coafezele.
De cand am nascut si alaptez insa si eu ma confrunt cu problema caderii parului, dar cum sunt adepta lucrurilor naturale folosesc inainte cu jumatate de ora de baie o masca din galbenus de ou si un strop de ulei de masline frecat si pot spune ca imi si regenereaza parul - nu pot afirma ca nu mai imi cade deloc, este inevitabil, insa nu sunt disperata.
elle
CITAT(g_nicoleta2000 @ Nov 28 2005, 12:11 PM)
Elle, daca ti-ai da lucrarea de diploma in " tehnici de ingrijire a parului" ti-as da nota 10 ca m-ai lasat cu gura cascata  13.gif  de cate cunosti pe subiect.

Multumim pentru efortul depus de a ne lumina  si a ne salva podoaba capilara. mwah.gif
[snapback]21086[/snapback]

8.gif multumesc frumos...daca m-ati fi vazut acum 4-5 luni cat de disperata eram....cum la spalarea parului imi cadeau suvitele intregi, de aruncam cate 2 pumini de par...unde mai pui ca mai statem si-l analizam: nu e rupt, nu e fragil, ba dincontra, e gros, viguros, da' de ce dom'le cade?Si-am inceput sa ma documentez, ca nu voiam nici in ruptul capului sa ma mai tund "periuta" ca-n studentie 4.gif

Sper sa va foloseasca aceste lucruri, macar in parte...mie mi-au fost de folos, dar nu toate odata, ca nici nu as fi avut timp sa le incerc.In schimb eu am incercat 3 retete, dar nu simultan, ci pe rand, mama mea inca mai face tratament de 2 luni incoa', cu ceva efecte vizilbile (cel putin coafeza asa i-a spus, sa speram ca n-a zis-o cu gandul la "bacsis" 4.gif )...doua din peietenele mele si-au ales alta reteta,fara efecte vizibile, pentru ca isi dau cand isi aduc aminte, iar prietenul meu din copilarie, fara urma de chelie la 28 de ani e obsedat de podoaba capilara si se unge cu toate minunile, de m-am plictisit tot punandu-i la posta toate minunile de par (ma cunosc doamnele de la vreo 3 plafare, ca pe-un cal breaz 69.gif )
littleone
Intr-adevar, nota 10 elle 4.gif . Se pare ca eu nu am fost suficient de disperata ca sa ma documentez asa de mult ... Cred ca o sa ma duc la cumparaturi cu lista ta. Noroc ca nu folosesc prea multe produse cosmetice si in general mai mult din cele pentru bebelusi.
CITAT
Se poate sa nu fi avut rezultate pentru ca acest gaz/petrol trebuie tinut pe cap 6-8 ore(cel putin eu asa am stat primele dati, apoi am redus la 6 ore).

Mda, poate ca asta e problema 39.gif. Eu nu am rezistat atatea ore, mirosul ma dadea gata. Dar o sa mai fac o incercare in perioada asta ca tot imi iau concediu. Sper ca tratamentul nu e contraindicat daca sunt gravida.
elle
CITAT(littleone @ Nov 28 2005, 01:22 PM)
Intr-adevar, nota 10 elle  4.gif . Se pare ca eu nu am fost suficient de disperata ca sa ma documentez asa de mult ... Cred ca o sa ma duc la cumparaturi cu lista ta. Noroc ca nu folosesc prea multe produse cosmetice si in general mai mult din cele pentru bebelusi.
[snapback]21137[/snapback]

rofl.gif vezi c-or sa faca misto de tine vanzatoarele, nu gluma...la mine cel putin, pana am invatat cat de cat de ce anume sa ma feresc (si mi-a luat destul timp, sa fi vazut ce inteligente se dadeau farmacistele de-mi recomandau produse numai in functie de pret- creme ma refer...si-o intreb pe una"ce produs aveti cu un continut de 4% benzoyl peroxide?"...colaps total...a consultat agenda medicala, a dat din umeri, i-am sugerat eu 2 produse- singurele de pe piata din ro, si-n ceata totala a ramas...)

Deci, succes, si nu te lasa influentata de "bunavointa" vanzatoarelor cu slogane de genul"sa va servim cu ceva", "nu doriti acest produs ca este infinit mai bun pentru ca..."

Insarcinata fiind, nu stiu ce sa-ti spun de petrol/gaz...mai bine este sa intrebi, dar iarasi s-ar putea ca medicul tau sa rada ca la "cascadorii rasului', stiind fiind faptul ca ei nu prea cred in remediile naturiste...
littleone
A, nici nu imi faceam iluzii ca daca as intreba as primi raspunsuri competente. In general le expediez pe "binevoitoare" ("cu ce va putem ajuta?" - cand aud chestia asta ma gandesc mereu la tata care la asta raspunde foarte zambaret "o! ma puteti ajuta cu asa de multe!", sau ceva similar; iar vanzatoarele cu cat sunt mai tinere cu atat sunt mai descumpanite de raspunsul asta 24.gif ) si studiez singura problema.
Si apropos de medic
CITAT
Insarcinata fiind, nu stiu ce sa-ti spun de petrol/gaz...mai bine este sa intrebi, dar iarasi s-ar putea ca medicul tau sa rada ca la "cascadorii rasului', stiind fiind faptul ca ei nu prea cred in remediile naturiste...

chiar ma gandeam sa incerc sa imi schimb medicul de familie (care nu imi inspira competenta si mai e si foarte greu de gasit si tot timpul pe fuga) cu unul homeopat (evident, pe care sa il testez inainte).
elle
CITAT(littleone @ Nov 29 2005, 09:15 AM)

chiar ma gandeam sa incerc sa imi schimb medicul de familie (care nu imi inspira competenta si mai e si foarte greu de gasit si tot timpul pe fuga) cu unul homeopat (evident, pe care sa il testez inainte).
[snapback]21326[/snapback]

Hmmmm...buna idee..sa ne dai si noua de stire daca ai dat de unul ok.Eu auzisem de un medic homeopat foarte bun prin voluntari (sotii Chirila).

Dar...littleone, te-ai gandit ca daca ai nevoie urgent de niste medicamente scumpe (gen ceva pentru alergii), niste antibiotice, nu stiu daca homeopatul ti le poate prescrie deopotriva.

Mie mi se pare ca fiecare este cu felia lui.Unde mai pui ca medicii homeopatati nu sunt chiar ieftinuti, deci, nu prea cred ca te duci pur si simplu la ei fara cotizatia "din plic"sau din "buzunar".Dar...daca afli mai multe, deschide te rog un topic intitulat medicina homeopata..

Numai bine 8.gif
littleone
Ma crezi ca eu pana acum (adica de vreo 10 ani de cand sunt abonata la medicul asta) nu am luat de la el nici un medicament si cred ca am fost la el de maxim 10 ori numai pentru adeverinte, sau chestii din astea. Dar nici nu i-am dat nici un ban.
E adevarat ca nu se stie niciodata cand ai nevoie de un medicament ...
O sa ma interesez de medic homeopat si daca gasesc unul bun va anunt si pe voi 3.gif
elle
CITAT(littleone @ Nov 29 2005, 10:32 AM)
Ma crezi ca eu pana acum (adica de vreo 10 ani de cand sunt abonata la medicul asta) nu am luat de la el nici un medicament si cred ca am fost la el de maxim 10 ori numai pentru adeverinte, sau chestii din astea. Dar nici nu i-am dat nici un ban.
E adevarat ca nu se stie niciodata cand ai nevoie de un medicament ...
O sa ma interesez de medic homeopat si daca gasesc unul bun va anunt si pe voi  3.gif
[snapback]21345[/snapback]

littleone, insist...daca afli poate-mi trimiti si mie pe privat coordonatele medicului 4.gif , sau poate chiar pe forum postezi info...eu parca nu m-as duce asa...pe neve la un doctor fara sa stiu ca a mai fost cineva cunoscut, care sa-mi dea cat de cat detalii...hai ca intram in off-topic si sta assante la panda sa ne atentioneze 4.gif
sibel
de ce oare avem numai noi femeile probleme? barbatii stau linistiti in fata calculatorului cu sticla de bere in fata si gata...a mai trecut o zi! iar parul asta pe mine cel putin ma termina psihic. cat am fost insarcinata nu a cazut nici un fir. acum scot cate un pumn la fiecare baie. si ce tratamente, gaz, petrol, benzina, ca nu au nici un efect. doar sa imi dau foc. dar exista si o solutie...PERUCA...poti alege atatea variante, cum nu am fost eu niciodata. 24.gif
elle
CITAT(sibel @ Nov 29 2005, 10:50 AM)
dar exista si o solutie...PERUCA...poti alege atatea variante, cum nu am fost eu niciodata. 24.gif
[snapback]21356[/snapback]

sibel, darling, muta-te la subiectul munca la domiciliu..sa vezi ce poate o peruca 24.gif 24.gif
butterfly
v=am tot citit si de fiecare data citeam...daca alaptezi.cat am fost insarcinata cum zicea si sibel nu a cazut nici un fir,dar dupa ce am nascut fac baie cu groaza ca iar scot o suvita din cap si nu am alaptat absolut deloc.care o fi problema?maine,adica astazi ca a trecut deja ora 12 merg la medicul de familie,sa vedem el ce imi zice referitor la asta
mihaela75
Eu mai am jumatate din parul care l-am avut odata demult.Mi-a cazut la prima sarcina si s-a regenerat un pic apoi .Acum cade iar ca ploaia ,mi-e si frica sa-mi mai trec degetele prin par ,il tin mai mult prins.O sa-i spun si eu la med. poate au astia niste alifii minune 2.gif
bocanila
Am ramas uimita cand am vazut cate din voi au probleme cu parul 13.gif
Eu am incercat tinctura de lavanda(levantica) si va pot spune ca are efect good.gif
Cum am facut eu:dupa ce mi-am spalat parul am pus pe o bucata de vata tinctura de lavanda si mi-am dat la radacina parului(am folosit cam o jumatate de sticluta),l-am lasat asa pana la urmatoarea baie.Eu sunt foarte multumita de efect mai ales ca se vede dupa prima folosire.In plus nu este nici un tratament scump,o sticluta costa 4 lei noi si se gaseste la toate magazinele cu produse naturiste.Merita incercat!!!
Sanatate multa!!!! 103.gif 103.gif 103.gif
littleone
Fetelor, am si eu o intrebare pentru voi. Am vrut sa-mi fac o masca de par la care sa pun si vitamine. Ca atare, mi-am cumparat vitamine fiole: A, E, B1, B2, B6, B12, etc. Dar cand am citit prospectele de la fiecare in parte am constat ca unele sunt contraindicate in sarcina sau alaptare. Evident, eu nu le iau intramuscular, ci doar le pun in masca de par, dar totusi ... Voi ce parere aveti? Sa le mai folosesc sau nu?
ellagiana
Problema caderii parului dupa nastere este chiar deranjanta....si mie care am o gramada de par, imi cade rau 17.gif ...stiu ca pentru lapticul ce-l dam cu drag bebelusilor nostrii contribuie tot organismul si toate vitaminele sunt directionate cu prioritate catre laptic, dar uite ca parul ne paraseste si daca nu am alapta...singura explicatie plauzibila pe care mi-o dau ar fi ca nu ne alimentam corespunzator, ca nu introducem in corp toate vitaminele sau nu sunt in cantitatea care ar trebui, ca el stie sa-si directioneze cantitatea necesara fiecarui mm din noi...deci alimentatia trebuie supravegheata si eventual continuat cu vitaminele prenatale (eu una am renuntat la ele ca imi faceau o mare pofta de mancare, insa mananc variat si sanatos, fara prajeli sau mancaruri grase).

Littleone, eu nu cred ca au ce dauna, ca doar sunt vitamine si nu ti le injectezi, ele doar sunt absorbite intr-o mica cantitate in par si nu ajunge mare lucru in organism...daca e asa, ce sa mai zicem de cele care se vopsesc sau se epileaza cu creme cu continut mare chimic in timpul sarcinii?
mistera
kiss2.gif Am citit mai demult in Formula As despre cineva care avusese o problema foarte grava de sanatate. Persoana in cauza era un calugar destul de in varsta. Si-a schimbat complet alimentatia, a trecut la un regim lacto-vegetarian si a facut o cura indelungata cu grau incoltit. Spunea ca dupa 3 saptamani parul sau incepuse sa se regenereze vizibil. El lua cate 3 linguri de grau incoltit cu miere, dimineata. Si mie imi cade parul, in limite normale totusi, dar am incercat reteta lui cu grau incoltit si cat timp am facut-o a fost destul de eficienta, numai ca am fost lenesa si am abandonat dupa vreo saptamana. Trebuie neaparat sa reiau cura cat de curand ca e necesar. beach.gif
Graul se pregateste astfel: se pune rasfirat (dupa ce a fost spalat) intr-un vas intins, se acopera cu apa si se lasa de seara pana dimineata sa se umfle. A doua zi se spala din nou si se pune iar in vasul lui, dar nu se mai acopera cu apa ci se lasa doar atata apa cat sa fie graul umed. (se verifica din cand in cand sa nu se usuce, se adauga cate un pic de apa cat sa-si pastreze umiditatea). Cam in 24 de ore germineaza, adica boabele capata niste 'coltisori' albi, se lasa pana se fac lastari cam de 1 cm si apoi se mananca in amestec cu putina miere.
Sfatul meu este sa nu puneti mult grau la incoltit, ca lastarii crec repede si ies si radacini si poate nu o sa va placa la gust. Oricum dupa ce experimentati o sa vedeti ce cantitate aveti nevoie. Succes!!

As vrea si eu reteta cu amestecul de usturoi pisat si ulei de ricin... oare nu ustura?? 104.gif
kiki
Eu am rezolvat problema caderii parului. Cum? Cu foarfeca 10.gif M-am tuns si toata lumea a zis ca e mai bine asa. Plus ca bb a descoperit ce sunete scoate mami cand e trasa de par si...gata! 24.gif
stosymon
Si eu am avut probleme cu parul,dar le-am rezolvat.La Plafar se gaseste o solutie pa baza de petrol,ulei de ricin si vitamine, nu e scumpa si e foarte buna!
g_nicoleta2000
Eu mi-am revenit si-mi creste parul foarte frumos dupa ce am folosit produsele RUSK. Super bune!
Roxi_J
Si eu am aceasta problema, si chiar la nici doua luni de la nastere. Inca nu am incercat, dar mama mi-a spus ca spalatul cu brusture pe cap ar fi o solutie. Revin cu amanunte dupa ce incerc, sa vad daca are vreun efect.
sousourel
Cred ca e din cauza lipsei de calciu, mie nu mi-a cazut nici dupa nastere, nici in timpul sarcinii, cand am tot facut calciu+vit C+B-uri, injectabile. Dar acum, dupa atata alaptat a inceput sa-mi cada destul de tare, dar am apelat la metoda KIKI, adica, foarfeca si ce bine ma simt, sa vedem daca mai cade....
Miri Haluca
Nici eu nu am avut probleme cu parul pe timpul sarcinii,dar de cind am nascut situatia s-a agravat!Asa ca azi am apelat la aceeasi solutie radicala la care au apelat Kiki si Sousourel:foarfeca!Spre marele regret al sotului meu...Dar asta e,ce sa-i faci,meseria de parinti impune si unele mici "sacrificii" 71.gif
miraa
fetelor eu daca mai stau 2 zile cred ca nu voi mai avea ce tunde 4.gif in timpul sarcinii parul arata foarte bine...dar dupa nastere,dupa vreo 2 saptamani,adunam parul din casa...cel mai tare ma enerveaza ca gasesc par pe milan 102.gif mai smulg ca mai am? 20.gif
kiki
CITAT(miraa @ Feb 15 2006, 10:05 PM)
fetelor eu daca mai stau 2 zile cred ca nu voi mai avea ce tunde 4.gif in timpul sarcinii parul arata foarte bine...dar dupa nastere,dupa vreo 2 saptamani,adunam parul din casa...cel mai tare ma enerveaza ca gasesc par pe milan 102.gif mai smulg ca mai am? 20.gif
[snapback]43144[/snapback]

Asta e si motivul pentru care m-am tuns. Gaseam par de-al meu pe David si in manutele lui. Si nu suport chestia asta. 102.gif
miraa
kiki cred ca am sa-mi pun o plasa pt dus in cap...ce-o sa mai cada? 4.gif
sousourel
Si eu cam tot asa, ii scoteam par si din gurita!!! 13.gif si din scutec!!! 13.gif . Dar de acum gata. Bineca oricum asa am ajuns ca dorm cu parul legat si noaptea.
butterfly
si eu am rezolvat problema tot cu foarfeca si nu imi pare rau deloc.acum nu mai cade si pot sta linistita
kiki
CITAT(miraa @ Feb 15 2006, 10:39 PM)
kiki cred ca am sa-mi pun o plasa pt dus in cap...ce-o sa mai cada? 4.gif
[snapback]43157[/snapback]

24.gif Afurisitu' o sa gaseasca el o solutie ca sa scape... 5.gif
guguta
Pana acum nu am avut probleme cu caderea parului,dar de cateva zile imi cade foarte mult par si nu stiu de ce.Am fost vopsita dar acujm parul a revenit la culoarea lui initiala.
anamaria20
Si eu am aceeasi problema cu parul de vreo luna de zile cade intruna si nu ma indur sa-l tund.Numai daca bag mana prin par cad vreo5 fire iar daca ma peptan de 10 ori ,de 10 ori curat peria de par.Cineva mi-a spus ca normal sa-ti cada cate 300-500 fire da par pe zi dar acum nu stiu mie mi se pare cam mult.Poate scapam si de problema asta mai repede.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.