CITAT(littleone @ Nov 28 2005, 09:54 AM)
Fetelor, in ceea ce priveste ce spunea
elle eu am incercat lotiunile astea pe baza de petrol, dar mi s-au parut cam incomode pentru ca mirosul de gaz e atat de puternic incat pe mine ma apuca durerea de cap de la ele (mai ales ca trebuie sa le si tii o ora doua pe cap) si mirosul nu mai iesea din par saptamani dupa ce nu ma mai dadeam cu ele. Nici nu am observat o ameliorare, ca poate daca vedeam vreuna treceam peste miros si mai insistam.
[snapback]21031[/snapback]
Nu stiu ce lotiuni pe baza de petrol ai incercat tu, dar iti pot spune cu mana pe inima ca gazul luat de la tara, precum si lotiunea de la geovital h3 pe baza de petrol le-am folosit (asta in conditiile in care am diskinezie biliara, deci suport mult mai greu mirosurile tari, neplacute) si pot spune ca dupa aplicare, sau mai bine zis dupa spalare, dupa un balsam sau o masca nutritiva lasata cateva minute parul meu (care e super des si cret) mirosea super (parerea nu numai a mea, ci si a celor care stateau in jurul meu - fiind lung, esentele samponului si ale mastii persistau pana la o spatamana).
Se poate sa nu fi avut rezultate pentru ca acest gaz/petrol trebuie tinut pe cap 6-8 ore(cel putin eu asa am stat primele dati, apoi am redus la 6 ore).
Eu am fost motivata si pentru faptul ca intotdeauna am avut un par frumos des si cret natural , iar in urma alaptarii incepuse sa imi cada in suvite.Intr-o luna jumate s-a ameliorat problema, acum chiar nu mai am nevoie de tratament, dar, ce-i drept, acum nici nu mai alaptez.
Aceste retete naturiste, pentru a avea intr-adevar efect, trebuie utilizte consecvent, pe o perioada destul de mare de timp (ca orice alt produs naturist de altfel).Pentru cele care au bani, dar nu au rabdare, pot gasi tot felul de sampoane prin farmacii, care promit marea cu sarea, dar efectele nu sunt cu mult mai imbucuratoare decat cele oferite de un sampon obisnuit, exceptand pretul.
CITAT(littleone @ Nov 28 2005, 09:54 AM)
A, si inca ceva, foarte multe vaxuri de dat pe par contin ulei de ricin care dupa ultimele cercetari este cancerigen, asa ca mai bine ulei de masline. Si eu am ramas cu gura cascata cand am citit, pentru ca stiu ca ricinul se foloseste de foarte mult timp ...
[snapback]21031[/snapback]
Dupa ultimele cercetari, foarte multe lucruri sunt cancerigene, sau, mai bine zis, prea ptine sunt cele care nu sunt cancerigene.Si, ca sa-ti exemplific, ia toate produsele tale cosmetice(creme, sampoane, uleiuri, fixative, lacuri de unghii, acetone, deodorante, si uite-te cate dintre ele nu contin "parabeni" - gen metilparaben, butilparaben....)
Si va als mai jos o lista cu substante folosite in produsele cosmetice si care ar trebui evitate, fie din cauza ca sunt comedogene, fie din cauza ca sunt prea iritante:
Acetone
Acetylated Lanolin
Acetylated Lanolin Alcohol
Botanicals Algae Extract
algin
Natural Oils Cajeput Oil
carrageenan
cetearyl alcohol+ceteareth 20
butyl stearate
cocoa butter
coconut butter
coconut oil
colloidal sulphur
corn oil
cotton awws oil
cotton seed oil
crisco
pigmenti
decyl oleate
dioctyl succinate
Disodium Monooleamido PEG 2-Sulfosuccinate
Ethoxylated Lanolin
Ethylhexyl Palmitate
Flowers of Sulfur
Glyceryl Stearate SE
Glyceryl-3-Diisostearate
Hexadecyl Alcohol
Isocetyl Stearate
Isodecyl Oleate
Isopropyl Alcohol
Isopropyl Isosterate
Isopropyl Myristate
Isopropyl Palmitate
Isostearyl Isostearate
Isostearyl Neopentanoate
Laureth
Laureth 4
Lauric Acid
Mink Oil
Myristic Acid
Myristyl Lactate
Myristyl Myristate
Octyl Palmitate
Octyl Stearate
Oleth-3 [quote=littleone,Nov 28 2005, 09:54 AM]
Oleyl Alcohol
PEG 16 Lanolin
PEG 200 Dilaurate
PEG 8 Stearate
PG Monostearate
Myristyl Propionate
Polyglyceryl-3-Diisostearate
Potassium Chloride
Propylene Glycol Monostearate
Red Algae
Shark Liver Oil
Sodium Chloride (Salt)
Sodium Laureth Sulfate
Sodium Lauryl Sulfate
Solulan
Sorbitan Oleate
Sorbitan Sesquinoleate
Soybean Oil
Steareth 10
Stearic Acid Tea
Stearyl Heptanoate
Sulfated Castor Oil
Sulfated Jojoba Oil
Syearyl Heptanoate
Tridectyl Neopentanoate
Wheat Germ Glyceride
Wheat Germ Oil
Xylene
Si inca late cateva informatii:
Produse derivate din petrol - sunt larg folosite in industria cosmetica: uleiurile minerale,
„petrolatum” (numit ulei pentru copii sau gel mineral), ingredientele al caror nume contine prefixele
„Propyl”, „methyl” sau „ethe” si care servesc la „hidratarea” pielii. De fapt, ele raman la suprafata epidermei, impiedicand-o sa respire si blocandu-i capacitatea de a elimina toxinele. Produsul petrolatum usuca si imbatraneste pielea.
Propylen-glycolul este folosit in fondurile de ten si produsele hidratante. Se gaseste, de asemeni, in antigelul masinilor si provoaca cancer la sobolani.
Benzyl-alcoolul (utilizat in parfumerie) irita pielea si mucoasele.
Derivatele amoniacului - numite complicat -
„diethanolaminooleamide”, „triethanolamine”, „monoethanolamina” - se gasesc in spumantii de baie, geluri pentru dus, lotiuni hidratante si lapte demachiant. Au un efect de detergent si provoaca alergii.
Lauryl sulfat de sodiu - acest agent spumant se gaseste in detergentii pentru degresarea motoarelor, dar si in gelurile pentru baie, sampoane, demachiante si paste de dinti. El poate sa irite pielea, sa provoace caderea parului, sa vatame ochii.
PPD - „paraphenylene - diamine”, utilizate in vopselele negre, pentru par, pot provoca reactii alergice si sunt banuite a fi si cancerigene
Parabene- „methylparabene” si „propylparabene” sunt conservanti utilizati pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor. Prezente in aproape toate produsele pentru piele, in paste de dinti si deodorante, sunt o cauza posibila a cancerului de san si testicule, a tulburarilor de prostata si a anomaliilor spermei.
Kathon CG - este un conservant care poate vatama activitatea celulara, provocand, de asemenea, cancere. Se gaseste in sampoane si alte produse pentru par.
Lanolina - acest emolient natural care netezeste si hidrateaza pielea provine din lana oilor. Ea este contaminata de pesticidele ingerate prin alimentatia animalelor (DDT). Cremele si rujurile care o contin pot provoca forme grave de acnee.
Filtrele anti UV - cele care contin „octylmethoxycinnamate” si „octyldimethyl” pot sa provoace reactii alergice, eczeme, iritatii, edeme, imbatranirea epidermei.
(Numele chimicalelor au fost pastrate asa cum apar pe prospectele produselor cosmetice, pentru a le putea recunoaste.)