Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A Folosit Cineca Osetron?
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Clinica Virtuala a Gravidelor
danutza_style
Buna seara tuturor burticilor!Si eu sunt o burtica de 11 saptamani(la a doua sarcina,mai am un baietel de 2 ani si 3 luni)si la fel ca si la prima sarcina imi este foarte rau.La prima sarcina m-am internat de multe ori,nici nu mai stiu numarul,imi facea perfuzii cu metlocropamid,vitamine si glucoza imi reveneam in 2-3 zile si reveneam la spital in maxim o saptamana cand deja eram intr-o stare groaznica(mergem de pereti).Inainte sa raman din nou insarcinata mi-am promis ca nu voi mai sta pana in ultima faza din nou si voi face perfuzii acasa (acum am o vacina asistenta ,atunci nu aveam)-zis si facut.Am facut aceeasi 'compozitie'la perfuzii la indicatia medicului desigur dar isi facea tare greu efectul sau deloc,pentru cine a folosit metlocropamid probabil stie ca da reactii foarte nasoale,somnolenta,nervozitate-nu as fi tinut cont de astea daca ma simteam bine dar...ghinion am ajuns iar la spital pentru ca nu mai rezistam ,aici minune mare cand mi-a pus perfuzia eu asteptam sa ma ia nervii somnul si sa imi treaca foarte greu raul cand colo mi-a trecut de la prima perfuzie.Am intrebat ce mi-a bagat si a zis ca osetron cum nu am auzit nimic de medicamentul asta si cand am citit prospectul m-am 'panicat' toata si de atunci ma tot gandesc daca acest 'elixir' care pe mine ma face sa ma simt bine nu ii face rau lui bebe.Am intrebat medicul meu si mi-a zis ca nu ,dar gandurile nu imi dau pace si ma tot intreb daca a mai folosit cineva cum a fost.Sper sa primesc un raspuns!!!!As vrea sa va intreb si de emetostop -ati folosit?(am uitat sa va spun ca la toate fetele care veneau cu acelesi stari tot osetron le baga)In speranta ca nu v-am plictisit prea tare va multumesc pentru rabdare si astept raspunsurile voastre!!!!
mila
Draga danutza, nu am folosit acest medicament, dar si eu am avut niste greturi foarte puternice si zile la rand vomitam tot ce mancam. Nu am ajuns decat o data la spital, unde m-au pus la perfuzii, pentru ca eram deshidratata complet, vomitam chiar si ceaiul pe care-l beam. Dupa ultima tura de greturi insuportabile, medicul mi-a zis ca daca se mai repeta o sa schimbam tratamentul si o sa-mi dea ceva mai tare (ma gandesc ca se referea la acest Osetron). Din fericire, n-a mai fost nevoie, pentru ca greturile au cedat. Din cate stiu eu, toate antiemeticele sunt considerate medicamente de grupa B (cel putin), deci trebuie folosite cu precautie in sarcina, pentru ca nu exista studii controlate pe gravide, iar studiile pe animale nu au scos in evidenta efecte negative asupra produsului de conceptie. Daca medicul considera ca beneficiile sunt mai mari decat riscurile, zic ca trebuie sa ai incredere. Mie de prin saptamana a 12-a a inceput sa-mi fie mai bine. Cred ca mai ai putin si o sa-ti treaca. A, sa nu uit, mie doctorul mi-a dat, chiar de la inceput, din saptamana a 5-a, cand au inceput greturile, vitamina B6, de trei ori pe zi. E singurul medicament fara niciun efect secundar in sarcina care iti poate taia greata. Nu pot sa spun ca ti-o taie complet, dar, dupa cum ti-am spus, am trecut relativ cu bine peste faza asta.
Stiu prin ce treci, e cumplit, dar sper sa se termine cat mai repede si sa te poti bucura de sarcina 6.gif
danutza_style
Multumesc pentru raspuns Mila.Si eu am citit acelasi lucru ca si tine ca osetronul face parte din categoria B de medicamente,am intrat si site-uri straine sa vad daca se foloseste si in alte parti in sarcina sau doar la noi,se pare ca se foloseste.Imi era teama sa nu fim "cobai" pentru acest medicament dar gandindu-ma (mi-am si impus)am incercat sa cred ca nu se risca asa ,sa se dea medicamente care sa afecteze copilul la atat de multe mame pentru ca la toate viitoarele mamici care veneau cu aceeasi problema ca si mine le dadeau aest medicament fiind foarte bine suportat fata de altele.Sper sa nu ma fi inselat .Eu ma straduiesc cat pot sa nu fac decat cand este neaparat nevoie si gandul ca mai am putin si scap imi da putere.Inca odata multumesc pentru raspuns si pentru incurajari.Multa sanatate iti doresc si nastere usoara.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.