Help - Search - Members - Calendar
Full Version: La 3 Ani Si 3 Luni Facem Iar Pisu Pe Noi!?
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Probleme Psihologice
andyenga1
Nu stiu ce se intampla cu baiatul meu dar de vreo luna jumate incoace a inceput sa faca iar pisu pe el, are o saptamana cand nu face deloc si are perioade cand face 2-3 zile la rand. De exemplu, ieri a facut de 2 ori la gradi si de 2 ori acasa, chiar cum a ajuns acasa, insa azi nu a facut de loc, a cerut sigur olita si a cerut si la wc pe colacel si a cerut si afara sa faca pisu, chiar nu inteleg ce se intampla, azi a venit sa-mi spuna mami eu nu te mai supar, nu mai fac pe mine si i-am zis bravo mami dar curios este ca nu-i prima oara cand spune asta, a mai facut asa si apoi tot a facut pe el, ieri l-am pedepsit, fara desene, fara jucarii si singur in camera fara televizor, azi nu a mai facut pe el dar nici nu a insistat la desene, m-a intrebat o data, i-am spus nu si el m-a intrebat de ce? I-am zis gandeste-te de ce m-am suparat ieri pe tine, a spus de ce si nici nu a mai insistat la desene, ma asteptam sa insisite, sa faca urat dar nimic....Ma surprinde faptul ca nu reactioneaza la pedeapsa. Acum 2 saptamani am fost la partie si inainte sa-l imbrac il intreb, faci pisu, nu, sigur nu faci pisu? nu. era in chilotei si maieu cand l-am intrebat, dupa ce l-am imbracat s-a dus in mijlocul holului si a facut uitandu-se la mine, l-am vazut si l-am intrebat, ce faci acolo? nimic si a rupt-o la fuga, m-am enervat si i-am tras o palma la fund, se vedea ca parca mi-a facut in ciuda, l-a schimbat si am plecat, cand ne-am intors il intreb, faci pisu? nu. Am zis bine, era in dres si in helanca, i-am spus sa stea in pat pana bag eu masina de spalat, cand m-am intors el facuse pe el, deci in concluzie, nu stiu ce sa cred, imi face in ambitie? sa fie o forma de protest asa cu a spus educatoarea lui? nu mai stiu cum sa-l abordez, am incercat toate metodele, si cu vb buna, si cu pedeapsa, si cu palme la fund si degeaba, scapasem de pampersi si noaptea dar avand in vedere ca lucrez mai mult noaptea nu am cum sa-l supraveghez asa ca ne-am intors la ei dar doar noaptea asa ca va rog dati-mi un sfat, ce credeti ca se intampla cu baiatul meu de face pisu pe el iar, nici nu vreau sa-i pun pampersi ziua iar ca mi-e teama ca nu mai scapam de ei apoi, astept un raspuns cu nerabdare...
A.., am uitat sa va spun ca m-am gandit si la faptul ca poate este racit dar m-am interesat cum se manifesta cistita la ei si in nici un caz asa cum face Alex, o saptamana nu face apoi 2-3 zile la rand iar... A, si educatoarea m-a intrebat daca se intampla ceva acasa, i-am spus ca nu si apoi am intrebat-o daca nu cumva se intampla ceva acolo ca practic cam de cand a inceput gradinita a inceput sa faca..
danaticu
Buna, eu nu m-am confruntat cu problema asta, asa ca imi dau doar cu parerea 3.gif
Este evident ca il supara ceva. Sigur datul palmelor la fund nu este un mod de a rezolva problema. Eu zic sa iei posibilele motive pe rand : ceva il supara la gradi (chiar daca doamna spune ca totul eset ok), ceva il supara acasa sau la bunici. Poate mami nu mai are timp de el la fel ca inainte si asta este modul lui de a-ti atrage atentia, poate tati este mai nervos in ultima vreme, poate il sicaneaza vreun copil la gradi etc...
Succes mami, incearca sa vorbesti cu el, numai asa o sa afli cauza! 6.gif
olimpis
Draga Andy, si eu cred ca singura solutie este rabdarea si vorba buna. Probabil ca inceperea gradinitei l-a afectat cumva sau isi incearca si el puterile ca sa spun asa, adica incearca sa te provoace, sa vada pana unde si cat ii permiti. Sunt sigura ca peste putin timp problema se va rezolva de la sine.

David al nostru a facut in pampers pana la 3ani, desi stia foarte bine cand vine pipi si tot asa, se uita la mine si facea pe el. Mie mi-a spus pediatra ca in America ii lasa cu pampers pana pe la 4ani, fara probleme.
oanamunteanu
Andy, incearca sa comunici cat mai mult cu el, sub forma de jocuri, poate afli ce-l supara. Daca nu reusiti voi, cred ca ai putea vorbi cu pediatrul, poate mergeti la un psihiatru cu el. Sa nu te superi, eu imi spun parerea, ca n-am trecut eu prin asta 6.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.