dana g.
Nov 18 2005, 06:04 PM
Va rog mult, mult, dati-mi de stire cele care ati nascut la filantropia prin cezariana.
medicul meu e alexandra atanasiu, a nascut cineva cu ea? m-am inteles super cu ea, dar stiti cum e, cand se apropie momentul, vrei multe certitudini. astept vesti, merci. dar despre dr. anca de la municipal, ce-mi spuneti ?
laurak
Mar 3 2006, 03:24 PM
Buna fetele!
Am si eu o intrebare pentru voi, cele care ati nascut deja, sau urmeaza sa nasteti cu dr. Atanasiu Alexandra (Spitalul Filantropia).
Puteti sa-mi dati si mie mai multe amanunte despre cum a decurs sarcina si nasterea?
Va rog dati-mi cat mai multe amanunte.
Va multumesc.
mihavesa
May 5 2006, 12:11 PM
eu sunt din categoria celor care nu au nascut inca cu ea, sunt in sapt 12 si deocamdata dna Atanasiu este singura mea doctorita in materie. am avut trimitere la dansa si uite asa am nimerit aici.
tu ? tie cum ti s-a parut ? pe mine m-a consultat o singura data si a doua oara m-a trimis sa fac ecografie de trim I, este vorba de ecografie 3D cred. Partea nasoala este ca as fi vrut sa-mi faca ea, am aflat chiar de pe forum ca se fac ecografii 3D la filantropia cu trimitere de la medicul de familie si este mai ieftina. Asta nu mi-a placut mie, m-a trimis la medlife unde este 190 ron.
spune-mi si mie cum e cu tine.
parca mai era un forum in care scria cineva ca e o doctorita buna totusi. daca dai cautare dupa Atanasiu Alexandra pe google, gasesti.
sa pastram legatura, eu sunt mai sensibila si am nevoie sa vorbesc cu cineva.
succes.
shelyna
May 6 2006, 01:08 AM
Buna!
Eu am nascut acum un an cu dna Dr. Alexandra ATANASIU (Crisan). Super om, super medic. Noi ne-am legat sufleteste foarte mult si mergem la aproape toate garzile dansei. Poate ne intalnim acolo. Am fost in evidenta la dansa inca din saptamana a 6 -a, si am fost foarte multumita. Eu sunt bine dar in primul rand si bebelusul meu. Eu am facut majoritatea echo la DIAGNOSIS. Acum am inteles ca au si aparat pt. 4D. Partea frumoasa acolo este ca se fac poze bebelusului din burtica si chiar se poate inregistra video toata echo. E super. Vii acasa, pui caseta si nu te mai saturi sa te uiti la ea si de abia astepti sa treaca zilele sa mergi la o noua echo. Sarcina usoara!
mihavesa
May 6 2006, 08:32 AM
buna si mersi de incurajare, chiar aveam nevoie.
poate poti sa ma lamuresti si pe mine care este diferenta dintre toate ecografiile astea 2d+3d+4d ca dna Atanasiu nu m-a lamurit. eu am 12 sapt si m-a trimis sa fac ecografie de trim I pt CRL si translucenta si sunt atatea tipuri.... nu stiu pe care sa o fac.
daca tu spui ca ai nascut anul trecut cu ea, poate ma lamuresti mai mult. Te-ai dus la cabinetul ei sau la spital ? si de ce nu face si ea ecografii, ca exista ecograf la filantropia ? asta nu inteleg eu.
In sfarsit, ma bucur ca am gasit pe cineva care a nascut cu ea si te-as ruga daca poti sa mai scrii pe forum ca sa ne mai "intalnim". Ce face bebele tau acum ? e fetita sau baiat ? si cum il/o cheama ?
te rog sa mai scrii.
shelyna
May 6 2006, 07:10 PM
Ceea ce a contat pentru mine si sunt convinsa ca si pentru tine, au fost informatiile referitoare la bebelush si la evolutia sarcinii. Normal ca un aparat 4D poate reda mult mai bine imaginea si difersii parametrii. Eu am facut o singura echo 4D, pentru ca citisem despre ea intr-un numar al revistei SUPER BEBE si nu m-am putut abtine sa nu o fac mai ales ca se zice ca "e greu sa descrii chipul unei gravide care isi vede bebelusul sau bebelushii din burtica pe ecranul unui echo 4D". Am facut la Sanador la dr. HERGHELEGIU.
"Echo 4D, denumita si "real time", a revolutionat sistemul examenului medical al sarcinii pe baza de ultrasunete. Pe intelesul tuturor, medicul de specilalitate poate vedea bebelusul din burtica mamei in 3 planuri, la care se adauga si dimensiunea timpului". (Super bebe 2004)
Intre 12-14 saptamani se face echo de morfologie a sarcinii care se repeta la 19-20, 24-25 si 35 de saptamani.
Pentru control mergeam cand la cabinet cand la spital. Depindea de perioada sarcinii si de timpul meu, lucram atunci si terminam programul dupa ora 19.
Cand ti-a calculat DPN?
Bebelusul meu este baietel si numele lui este Alin Stephan.
Pupici si sarcina usoara!
mihavesa
May 7 2006, 08:00 AM
buna
DPN este 23 noiembrie.
Ecografia 4D cand se face ? intervalul pt ecografii mi le-a zis si mie dna doctor.
spune-mi, alte teste ti-a dat sa faci ? de ex triplu test sau alte analize de sange (de ex pt depistarea listeriei). ideea e ca as vrea sa merg si la cabinet ca sa pot sa-i platesc macar consultatia pt ca la spital de garda fiind ma cam jenez sa-i bag un plic pe gat... e si multa lume acolo la spital, e vanjoleala mare tot timpul. Ma mai gandesc si la altceva : la cabinet poate imi face si mie o fisa, cu evolutia sarcinii, ma gandeam ca ma cantareste periodic....
daca tu spui ca e OK... chiar ai nascut cu ea, nu ? natural ? ai nascut la filantropia ?
sa-ti traiasca minunea de copilas si la mai multi ....
shelyna
May 8 2006, 06:09 PM
Buna!
Din cate am auzit, echo 4D se face cand bebelusul este mai mare. Cand e doar cat o boaba de mazare ce sa vezi, te poti multumi chiar si cu 3D. De fapt tu te poti multumi ca probabil doctorii nu ...
Eu ti-am spus, am facut echo 4D pentru ca asa mi-am dorit eu. Pe vremea cand eram eu graviduta nu stiam de existenta altui aparat echo 4D, in Bucuresti , decat cel de la Sanador. Acum au aparut la mai multe clinici. A fost dorinta mea de a-l vedea pe bebe in burtica. I-am putut vedea bine doar fata pentru ca era mare deja (29 saptamani) si nu mai incapea in cadru. Si recunosc. Ce am vazut prin echo 4D seamana cu bebelusul meu, de fapt, semana atunci cand l-am nascut. Ca acum e baiat mare!
Pe mine nu m-a cantarit la fiecare consultatie. M-am cantarit eu, la mine acasa, prima data la momentul la care am aflat ca sunt insarcinata.
Cunosti faptul ca depinde de cantar, la unu poti arata cu 1 kg mai mult sau mai putin ca la altul , sau poate cu mai multe kg. Deci, tu te cantaresti la tine acasa si ii comunici dnei. dr., in fiecare luna, la control, cat ai mai luat sau nu in greutate.
Eu, cel putin, in primele 3-4 luni am scazut in greutate ... aveam greturi. Si de abia din luna 5 cred ca am inceput sa iau in greutate.
Da, chiar am nascut cu dna Dr. Alexandra Atanasiu. La Filantropia. Da, am nascut natural. Fara anestezie decat cea locala pentru epiziotomie. Au inceput durerile intr-o zi de luni de dimineata, cand am pierdut si dopul gelatinos. M-am internat de abia marti de dimineata. Erau mai mult sub forma de jena, de presiune aceste dureri si erau suportabile. Marti de dimineata au inceput sa fie mai dureroase. Doamna dr. mi-a fost alaturi tot timpul. Nu am vrut sa provoc nasterea. Am vrut sa se declanseze singura. Nu am vrut anestezie pentru ca imi era frica de acel ac bagat in coloana. Si am nascut marti la pranz o minune de copilas. Nu zic ca mi-a fost usor. Dar am rezistat si comparativ cu persoane care au nascut prin cezariana mi-am revenit mult mai repede. Am iesit din sala de nasteri, la 2 ore de cand il nascusem pe micut, pe picioarele mele, nu in scaun cu rotile. Iar a doua zi, cand a venit toata lumea la spital sa ne vada, pe mine si pe Ali, am stat in picioare cu ei pe holul etajului 2, langa rezerva. Si faceam drumuri de la et. 2, unde statea eu, pana la et. 1 unde era Ali.
Iar daca ar mai fi sa nasc ... TOT NASTERE NATURALA AS ALEGE.
De analize, da, am facut 2 serii: prima la inceputul sarcinii (depistarea listeriei, toxoplasma ..., gr sanguina, RH ...), iar a doua aproape de final.
Referitor la cealalta intrebare, cu preturile ... In afara de cazare nu te mai costa nimic, daca nu vrei.
Asta depinde de tine cat vrei sa dai la asistentele care au grija de tine, si la cele care au grija de bebelusul tau ...
mihavesa
May 9 2006, 01:19 PM
mersi mult de informatii shelyna, chiar am dubii daca sa raman sau nu la dr Atanasiu, sincer cred ca tu m-ai convins sa raman. pt ca oricum ceilalti doctori sunt si mai si, totul in materie are o tenta de comercial, totul se comercializeaza, inclusiv sanatatea !
te rog sa mai raspunzi, sa mai intrii pe forum si sa ma mai sfatuiesti, daca vrei, pt ca eu as avea nevoie. Spune-mi te rog analizele alea de depistarea listeriei, toxoplasma , etc ti le-a dat dna dr sa la faci ? tu ai facut triplu test ? eu nu am facut decat analizele standard, de hematologie gr sangvina, sideremie, electroforeza, calciu, fier - la medicul de familie. Sunt analizele standard care se fac chiar daca nu esti gravidutza. Apoi dna Atanasiu mi-a recomandat fier - Tardyferon Fol pe care-l si iau, datorita unei usoare anemii (am avut din totdeauna probleme cu anemia) si ma simt deja mult mai bine.
Te mai intreb ceva : eco de trim I pe care trebuie sa o fac eu peste 3 zile pt depistarea translucentei, este cazul sa fie 3D sau 2D ? o colega de servici mi-a spus ca pt sapt 12-13 in care sunt eu este suficient sa fac 2D pt ca oricum nu se vede mare lucru si as plati de pomana pt o eco 3D. Tu ce parere ai ? dna Atanasiu mi-a spus ca nu conteaza daca e 2D sau 3D important e sa se evidentieze translucenta.
Si te mai intreb ceva : dna Atanasiu este din start adepta nasterilor normale ?
multumesc tare mult shelyna, poate daca nu te superi imi lasi un nr de tel sa te mai sun cand am intrebari sau ne "auzim" pe forum, ce parere ai ? scuze pt ca am indraznit.
sanatate multa si tie si lui ali, dar nu vrei si o fetita ??
shelyna
May 13 2006, 02:00 AM
Chiar ieri am vorbit cu dna doctor la telefon si imi spunea sa mai fac si o fetita ... vom vedea. Alinsh al meu de abia a implinit pe 10, un anisor.
Analizele acelea de depistarea listeriei, toxoplasma , etc mi le-a dat dna dr sa la fac. Dar chiar daca nu mi le-ar fi dat, m-as fi dus eu singurica sa le fac, apoi fuguta cu rezultatul la dna doctor. Stiu ca sunt foarte importante, iar daca, Doamne fereste, ies pozitive este mai bine sa se cunoasca acest lucru inca de la inceputul sarcinii.
Da, am luat si eu Tardyferon dar in ultimul trimestru de sarcina. Eu nu am avut probleme cu anemia.
Cred ca are dreptate colega ta de servici in legatura cu echo 2D sau 3D . Raspunsul meu cred ca vine dupa echo. Asa ca ... spune-mi, cum a fost? Unde ai facut pana la urma?
Cred ca toti doctorii sunt PENTRU nasterile naturale. Stiu ca acest lucru este cel mai bine si pentru mama si pentru copil, recurg cred la cezariana in cazul in care apar probleme, ori pentru mamica, ori pentru bebelusi.
Eu mi-am dorit NASTERE NATURALA.
Sigur ne auzim pe forum pentru ca in fiecare zi de abia astept sa adoarma nitel baietelul meu si sa vad ce s-a mai scris pe aici.
shelyna
May 13 2006, 02:13 AM
Buna, eu am nascut natural cu dna doctor Atanasiu.
Si am fost foarte multumita. Mi-a raspuns la tel chiar si in miez de noapte. A fost langa mine pe perioada travaliului. Am un baietel sanatos si cuminte in varsta de 1 anisor. Sanatate multa!
mihavesa
May 15 2006, 01:04 PM
buna shelyna
am facut ecografia 2D la centrul medical Puls, am dat peste o dna doctor excelenta si mi-am vazut bebele de numai 6cm si 68 grame ! Doamne, este un sentiment unic, cand l-am vazut acolo pe monitor pe bebele meu !!!!!!! Nu se compara cu nimic pe lumea asta !!!!!!
Tie ti-a dat dna doctor sa faci triplu test ? am inteles ca acest test depisteaza sindromul Down si la cate am auzit eu in ultima vreme ..... nu stiu, imi fac tot felul de griji sa fie bine, sanatos si sa nu-i lipseasca nimic din dezvoltare.
Mai am o intrebare : eu am nimerit la dna doctor Atanasiu prin medicul de familie, care mi-a dat trimitere la ea cand i-am spus de starea mea. Acum nu stiu, se presupune din start ca voi naste cu dansa sau ar trebui s-o intreb daca doreste, tu cum ai procedat ?
in rest, ma simt foarte bine, parca mi-am recapatat putin din energie, sunt mai vioaie si mai dornica de viata, parca sunt chiar mai usoara. Pentru ca nu ma mai intereseaza nimic decat BEBELE.
Cred ca urmatoarele ecografii le voi face la medlife, tot la recomandarea colegei mele si a dnei doctor, oricat mi-a placut la Puls, acolo nu au aparat mai performant de 2D si pt mai incolo trebuie facuta mai amanuntit.
Acum mi s-a spus ca 99.9% este normal si sanatos, ba chiar mi-a scris pe buletin "fat activ"pt ca se tot misca. Normal, daca eu nu stau locului el cum sa stea ? Iubitul meu bebe....
translucenta = 1mm si CRL = 5.9 mm. E bine, nu ? trebuie sa o sun pe dna doctor.
mai vorbim.
shelyna
May 16 2006, 01:02 AM
Ce vremuri! Cand mergeam la echo eram nerabdadtoare sa ma intind pe patul acela, sa ma unga cu ... si cand il vedeam pe bebe mi se umplea inima de fericire si nu mai conta nimic. Eram numai noi doi. Il puteam vedea si de abia asteptam sa ma vada si el, sa-l pot tine in brate, sa-l pup, sa-l alint. Si ce repede au trecut 9 luni, si primul an din viata lui Ali ... trece vremea. Sa te bucuri de fiecare clipa si sa o pretuiesti mai mult ca orice. Sa nu lasi pe nimeni si nimic sa umbreasca aceste clipe. Asa cum ai spus si tu, "Nu se compara cu nimic pe lumea asta !!!!!!"
Eu nu am facut triplu test. Stiu ca persoanele peste 35 de ani ar prezenta un risc si li se recomanda sa se faca testul. Eu nu intram in categorie (26 ani) si nici probleme nu am prezentat.
La primul control, avea Ali 6 saptamani, i-am spus ca vreau sa nasc cu dansa. Daca este singurul doctor care iti urmareste sarcina e normal sa nasti cu ea, dar poti sa deschizi subiectul la viitorul consult.
SARCINA USOARA!
mihavesa
May 16 2006, 02:56 PM
doamne cata dreptate ai ! de-abia astept sa ma duc la urmatoarea ecografie, as fi in stare sa ma duc zilnic ca sa-l vad cum se dezvolta.....
da, si eu am 27 jumate si stiu ca se face peste 35 ani, dar eu am auzit un caz de curand care m-a ingrozit, cu un bebe cu sindromul Down si as vrea sa fiu sigura, ca de cand am auzit nu mai am liniste....
stii ce a inceput sa ma enerveze ? toata lumea din jur stie de toate si da sfaturi aiurea, unele poate folositoare altele nu, unele chiar ma ingrozesc.
asa ca m-am hotarat sa nu mai ascult "gura lumii".
apropos, tu dupa cat timp te-ai intors (daca te-ai intors inca) la serviciu ?
shelyna
May 17 2006, 12:53 AM
Multi inainte!
Indiferent ce zicea lumea, pe perioada cat am fost insarcinata, eu am crezut numai ce imi spunea dna doctor. Asa este, sunt multe pareri dar eu am si am avut mare incredere in sfaturile doamnei doctor. Daca imi spunea ceva, nici nu mai intrebam "de ce?" pentru ca stiam ca ne vrea binele si mie si bebelushului meu. Si am ascultat de dansa si am avut o sarcina fara probleme, am avut o nastere fara probleme, cu dureri dar ... le-am uitat, si am un copil sanatos.
S-a mai spus aici pe forum ... INCREDEREA in doctorul care iti urmareste sarcina, este cea mai IMPORTANTA.
Eu asa am fost ...
Eu nu m-am intors la serviciu. Stau acasa cu Alinush pana implineste varsta de 2 ani. E drept, imi permite si serviciul. Dar acesti doi ani sunt cei mai importanti poate pentru copilasul meu. Sunt primii ani din viata. Nu stiu ce o sa ma fac cand o sa fiu nevoita sa ma duc la birou.
Hai ca nu vreau sa visez urat la noapte ... Ali a adormit, ma duc sa dorm cu el. Somn usor!
mihavesa
May 18 2006, 12:48 PM
cea din poza atasata esti tu cu bebele ? si de la cine vine Ali ?
uite chiar azi am vorbit cu dna doctor sa vad cand ma pot duce cu rezultatul de la ecografia de trim I si mi-a spus ca nu mai e de garda (as fi vrut la spital pt ca e mai aproape de mine). Ca sa ma duc la cabinet .... nu vreau sa platesc consultatia (cica e 500 mii, am sunat la cabinet). Nu am vorbit cu asistenta ei ce se intampla daca am trimitere de la medicul de familie, daca mai platesc sau nu. Oricum pe trimitere ea mi-a scris Sp Filantropia asa ca va trebui sa ma duc la spital intr-o dimineata..... poate maine....
Tu ai platit consultatia cand te-ai dus la cabinet ? (spuneai ca te-ai dus si la cabinet la ea). Are ecograf acolo la cabinet ?
Unde am facut eu ecografia (pol Puls) mi-a spus ca exista un dr f bun la spital care face ecografii bune (inclusiv Doppler)- eu nu am facut Doppler : Doctorul Pelinescu. ai auzit de el ?
mai vorbim.
mihavesa
May 26 2006, 02:07 PM
buna
shelyna, tu ai facut triplu test ? mie dna doctor mi a spus ca este decizia mea, eu nu am peste 30 ani. Iar eu nu stiu ce decizie sa iau. Tu ai facut ?
mai vorbim
shelyna
May 26 2006, 09:39 PM
Buna!
Ti-am spus si mai sus, "Eu nu am facut triplu test. "
Cei din poza sunt Ali si Alina ... de la a alina (adica eu si fiul meu).
La dl doctor Pelinescu am facut o echo la 12 saptamani. De la dl doctor am aflat pentru prima data ca o sa am un baietel. La dl doctor mi-am vazut pentru prima data baietelul facand cu manuta, jucandu-se

.
Ce super a fost!
Imi aduc aminte ca dupa ce mi-a facut echo, m-am ridicat si ne-am uitat impreuna din nou la bebelusul meu. Inregistrase echo si a dat replay. Eram asa patrunsa de ceea ce vedeam acolo incat nu am realizat ca se terminase consultatia si trebuia sa ies din cabinet.
Sarcina usoara si multa sanatate!
mihavesa
Jun 6 2006, 09:43 AM
buna, ce mai faci ? nu mai ai timp sa intri pe forum sa ne mai conversam ?
Te cred si eu ca bebele iti rapeste tot timpul din lume.
Ce mai face bebele ? noi suntem bine, hai ca sunt la servici si nu mai pot sa stau pe net, mai vorbim.
pa
shelyna
Jun 7 2006, 12:57 AM
CITAT(mihavesa @ Jun 6 2006, 10:43 AM) [snapback]71772[/snapback]
buna, ce mai faci ? nu mai ai timp sa intri pe forum sa ne mai conversam ?
Te cred si eu ca bebele iti rapeste tot timpul din lume.
Ce mai face bebele ? noi suntem bine, hai ca sunt la servici si nu mai pot sa stau pe net, mai vorbim.
pa
Intru in fiecare zi. Eu ti-am scris ultima. De dr Pelinescu, de triplu test.
Ce mai faci?
Ai mai fost la control, la echo?
Sanatate multa si sarcina usoara!
mihavesa
Jun 7 2006, 11:24 AM
buna
nu am mai fost la eco, acum am 16 sapt, mi-am facut programare pt sapt 22 la Medlife.
Zilele astea mi-au aparut niste bubite pe maini, picioare si chiar pe burtica (a inceput sa creasca) care m-au mancat si m-am speriat putin. Cred ca am mancat prea multe capsuni, stii ca sunt alergenice si cred ca sunt eu acum putin mai sensibila decat de obicei.... am stopat mancatul capsunilor si vad ca incep sa se stinga.
Sunt ca niste bubite de alergie.
M-am hotarat sa nu fac nici un fel de analize deocamdata, la sf lunii voi reface analizele de sange pt fier si daca se poate am sa vorbesc cu medicul sa-mi faca si restul de analize.
Am aflat acum de un spital privat - Euroclinic - f bun cica dar si niste preturi.... am intret pe net la www.spitaluleuroclinic.ro. O nastere normala e 5735 ron, adica 57 milioane !!!!!!!! O fi el spital privat, dar mi se pare mult prea mult.
Cred ca o sa ma mai programez la o eco chiar la dna Atanasiu in cabinet pt ca mi-e dor sa vad bebele..... zicea dansa ca aparatul ei nu e asa performant..... Dar mi-e dor sa-l vad. Crezi ca mai multe eco ii pot face vreun rau ? sunt ultrasunete, dar cine mai stie....
voi ce faceti ? sper ca sunteti toata ziua in parc si va plimbati... ce vremuri ! De-abia astept si eu !
mai vorbim
shelyna
Jun 7 2006, 11:26 PM
Buna!
Super spitalul. Dar si la Filantropia e ok. Ti-am spus, am stat la cea mai tare rezerva cu vreo 700000 pe noapte*3 zile.......2.100.000
O sa tot dai cand te duci la alaptat, la infirmiere, sa-ti faca toaleta, sau daca e nevoie sa-ti schimbe asternutul. Dar oricum nu ajungi la fabuloasele sume.
Si eu, cand se putea, o rugam pe dna dr. sa-l vad nitzel pe micutz la echo. Ma gandeam atunci ce super ar f fost sa am un echo acasa

.
Nu cred ca ii fac vreun rau micutzului. S-a mai scris pe aici de pro sau contra echo..........
Ai grija la ce mananci, sa nu faci vreo alergie, vreo infectie ceva si sa iei apoi antibiotice ca nu cred ca e bine. Ai grija de bebe! Chiar daca iti este pofta, nu face exces! Sa-i spui dnei dr de bubite totusi.
Noi suntem bine, sanatosi, ne bucuram ca a venit vara si ca iesim mai des afara.
Sarcina usoara si tinem legatura!
Aveti grija de voi!
mihavesa
Jun 9 2006, 10:36 AM
imi place ideea cu eco acasa !!!! as sta toata ziua s-o vad. Eu imi doresc fetita asa ca atunci cand vorbesc de bebe vorbesc numai la feminin !!!! ca sa fie fetita.
in spital in general, nu neaparat in rezerva unde ai stat tu, sunt gandaci ? e curat spitalul ? eu cand am fost la control am vazut cam multe tiganci intrand in spital.... sper ca e curat.
Si cum se procedeaza la internare ? cu buletinul, iti mai trebuie ceva ?
de-abia am 17 sapt si ma gandesc la internare......
mi-au disparut bubitele asa ca am revenit la normal.
weekend placut.
shelyna
Jun 14 2006, 01:44 AM
Buna mihavesa!
Spitalul este curat. Nu am avut motive sa ma plang. La internare, da, iti trebuie buletinul.
Dar te rog ceva. Daca vrei, ma asculti, daca nu, nu. Vreau sa te gandesti acum doar la tine si la bebe.
Sa fiti sanatosi, sa papati bine (sanatos nu mult), sa va odihniti, sa faceti miscare.
Lasa grijile pe mai tarziu! Bucura-te de faptul ca esti insarcinata si atat!
Traieste fiecare clipa, fiecare saptamana! Nu te gandi de acum la ce o sa fie.
Sa-ti ajute Dumnezeu sa fie fetita, pentru ca asa vrei tu. Dar stiu ca Dumnezeu stie cel mai bine.
Si eu mi-am dorit fetita. Dar am un baiat minunat. Si stiu acum ca asa este mult mai bine, Dumnezeu mi-a dat exact ce am avut nevoie. Si ii multumesc pentru asta in fiecare clipa!
Ai grija de voi!
mihavesa
Jun 14 2006, 12:45 PM
buna shelyna
da ai dreptate, nu trebuie sa-mi mai fac atatea griji. De cand am flat de sarcina mea nu am facut decat sa ma ingrijorez, sa ma panichez, sa ma plang de kg luat in plus si m-am bucurat f putin. Este un dar de la Dumnezeu, asa e, si eu nu ma bucur..... pierd clipele, momentele cele mai fericite si mai ales Il supar pe Dumnezeu pt ca eu nu am nici o problema de sanatate si cu toate astea gasesc in toate cate un motiv de ingrijorare......
mi-e dor sa-mi vad copilasul, nu mai am rabdare sa-l simt in bratele mele. Acum inteleg de ce a dat Dumnezeu perioada asta atat de lunga de 9 luni : ca sa ai timp sa te obisnuiesti cu copilasul.
mai vorbim.
shelyna
Jun 30 2006, 03:06 PM
Ce faci? Sunteti bine? Vreo echo? A miscat?
Mai vorbim...........Sarcina usoara in continuare!
mihavesa
Jul 1 2006, 01:43 PM
suntem f bine !!!! nu am mai facut nimic intre timp, nici o ecografie si nici o analiza pt ca m-am simtit f bine. Bubitele dispar si reapar, medicul de familie a spus ca e o alergie de sarcina si ca nu-mi recomanda sa iau nimic medicamentos, poate doar local sa-mi dau cu alifie.
ecografia de 4d o fac pe 21 iulie cand voi avea cam 23 sapt, cum mi-a spus dna Atanasiu. Apropo, la dansa nici nu am mai fost, cred ca m-a si uitat si asa ma duceam f rar.....
dar o sa ma duc dupa 4d si ii spun atunci ca vreau sa nasc cu ea. Nu-mi fac probleme, cu cineva va trebui sa nasc, asa ca......
voi ce mai faceti ?
da, a miscat putin, f usor sesizabil incat nu-mi dau seama daca e bebele sau daca e stomacul meu..... Cred totusi ca e bebele pt ca miscarile au devenit mai dese, nu neaparat mai intense, sunt ca niste palpitatii f f usoare.
Tu ai purtat burtiera dupa nastere ?
shelyna
Jul 21 2006, 12:25 AM
CITAT(mihavesa @ Jul 1 2006, 02:43 PM) [snapback]79902[/snapback]
suntem f bine !!!! nu am mai facut nimic intre timp, nici o ecografie si nici o analiza pt ca m-am simtit f bine. Bubitele dispar si reapar, medicul de familie a spus ca e o alergie de sarcina si ca nu-mi recomanda sa iau nimic medicamentos, poate doar local sa-mi dau cu alifie.
ecografia de 4d o fac pe 21 iulie cand voi avea cam 23 sapt, cum mi-a spus dna Atanasiu. Apropo, la dansa nici nu am mai fost, cred ca m-a si uitat si asa ma duceam f rar.....
dar o sa ma duc dupa 4d si ii spun atunci ca vreau sa nasc cu ea. Nu-mi fac probleme, cu cineva va trebui sa nasc, asa ca......
voi ce mai faceti ?
da, a miscat putin, f usor sesizabil incat nu-mi dau seama daca e bebele sau daca e stomacul meu..... Cred totusi ca e bebele pt ca miscarile au devenit mai dese, nu neaparat mai intense, sunt ca niste palpitatii f f usoare.
Tu ai purtat burtiera dupa nastere ?
CITAT(mihavesa @ Jul 20 2006, 09:54 AM) [snapback]85492[/snapback]
Suntem foarte bine amandoi, cred eu, dupa starea de bine pe care am avut-o de la inceput, m-am mai linistit putin fata de inceputul sarcinii, mai stii cum eram....... dar cand am vazut ca nu am avut nici o problema, de nici un fel, ba dimpotriva m-am simtit mult mai bine, mananc la fel (poate chiar prea putin decat ar trebui, dar nu am pofte absolut deloc), ma misc la fel, fac exact aceleasi lucruri.... imi spun ca il supar pe Dumnezeu daca mai am ganduri de-alea....
nu am facut nici un fel de analize, mi-am repetat doar analizele de sange la 3 luni pt a vedea daca s-a modificat ceva in urma fierului luat, a crescut peste limita, e bine.... a trecut si alergia (bubitele mele).... au trecut toate. Marti pe 1 august ma duc la eco 4D de 24 sapt si apoi intentionez sa trec si pe la dna Atanasiu ca nu am mai trecut deloc si cred ca m-a si uitat....
Ma duc cu toate analizele, ce am facut eu pana acum si o intreb daca putem naste impreuna.
Am mai prins curaj.
Teama cea mare pe care o am acum e legata de nasterea in sine, de dureri. Dar daca pana acum nu m-a durut nimic oare nu pot si eu sa indur cateva ore de chin pt papucel al meu ?
in pozele tale e Ali ? mi se pare cam marisor pt 1 an .......
Bravoooooo!!!!!!!
Ma bucur ca ti-au trecut temerile si in primul rand ma bucur ca sunteti bine. Mult succes la eco 4D. Dar parca spunei ca te duci pe 21 iulie

, adica astazi. Unde o faci? Tot la medlife?
Sunt sigura ca acum bebe al tau misca in toata regula ... si faci diferenta intre miscarile bebelusului si stomacelul tau...
Dumnezeu o sa-ti dea atunci putere sa treci cu bine de travaliu. Cred ca ti-am mai spus, travaliul e greu. Nasterea in sine NU! Si ... astepti 9 luni ... inca putin nu o sa fie foc. Si nu e obligatoriu sa fie cateva ore sau sa ai dureri insuportabile. Oricum, mai avem timp sa vorbim pe tema asta.
Da, Ali este in poze. El nu a avut fata de bebelus. El a fost baietel de mic.
Sarcina usoara in continuare! Pastram legatura!
Am uitat sa-ti raspund. Nu, nu am purtat burtiera. S-a retras burtica singura. Sau cel putin asa spun eu. Oricum aveam un pic de burtica si inainte.

Dar o sa port. O sa o intrebi pe dna doctor daca e bine sau nu sa o porti dar asta dupa nastere.
mihavesa
Jul 24 2006, 01:05 PM
buna
da, eram intra-devar programata pt 21 iulie la eco la medlife la dr Pelinescu, cum mi-a recomandat atunci dna Atanasiu, dar a intrat el in concediu si am avut de ales : ori ma duc la altcineva ori mai astept pana pe 1 august. Si cum dna Atanasiu mi-a spus atunci cand eram speriata ca dr Pelinescu e bun, e directorul spitalului Filantropia, mi-am zis ca merita sa mai stau putin numai sa ma duc la el.
Chiar acum am sunat sa ma programez imediat dupa eco la dna Atanasiu dar vreau sa ma duc de data asta la dansa la cabinet, sa am timp sa vorbesc cu ea, sa o intreb daca putem naste impreuna si sa mai vorbesc cu ea.
Stii as vrea sa pot da timpul inapoi cu cateva luni si sa nu mai fiu atat de speriata, sa fiu sigura ca bebele nu este afectat de reactiile mele de atunci. Am o sarcina EXTRAORDINARA, nu am simtit sau nu am facut nimic in minus fata de ce faceam eu. Parca am mai multa grija de mine, dar nu fiindca ar fi nevoie. Mananc ca de obicei, uneori am impresia ca mananc chiar mai putin, am inceput sa ma satur mai repede. De lucrat - lucrez la fel, ajung si la ora 8 seara acasa plecata de dimineata, dar am grija sa mananc si fac ceea ce imi place, deci nu e afectat bebele.
De fapt am inteles acum ca nu trebuie sa faci decat ceea ce iti place. Asta sigur ii face bine si bebelui, daca tie iti place.
Acum mai am de infruntat doar nasterea+travaliul, evident. Dar imi spun cateodata : daca nu am avut nici o durere pana acum nu pot sa indur si eu un pic pentru puiul meu cel mic ? Eu cred ca da, o sa prindem noi amandoi forta sa luptam.
Iti mai scriu dupa eco ......
Da misca chiar f bine, dar e tare cuminte, nu ma deranjeaza deloc miscarile bebelui, imi face placere sa-l stiu ca e acolo......
shelyna
Aug 2 2006, 12:07 AM
CITAT(mihavesa @ Jul 24 2006, 02:05 PM) [snapback]87145[/snapback]
Iti mai scriu dupa eco ......
Da misca chiar f bine, dar e tare cuminte, nu ma deranjeaza deloc miscarile bebelui, imi face placere sa-l stiu ca e acolo......
Nu mi-ai scris........
Poate imi scrii azi!
O zi buna!
mihavesa
Aug 2 2006, 11:51 AM
CITAT(shelyna @ Aug 2 2006, 01:07 AM) [snapback]90293[/snapback]
Nu mi-ai scris........
Poate imi scrii azi!
O zi buna!
buna, uite ca iti scriu ...... se pare ca este baietel

eu imi doream atat de mult sa fie fetita......
incerc sa-mi revin din soc si sa invat sa-l iubesc asa cum e.
are 606 grame, este f f activ, nu sta o clipa locului, dopplerul e bine, mi-a spus ca circulatia sangvina uterina este f f buna si asta e bine, se incadreaza peste tot la medie.....
imagineaza-ti ca a scos limba in timp ce-l poza

o poza de care dr Pelinescu a fost extrem de incantat, a spus ca el nu a mai vazut asa ceva si si-a copiat poza pt albumul personal de poze....
Se pare ca deja este vedeta si subiect de cercetare pt doctori.......
maine ma duc si la dna Atanasiu sa-mi mai citeasca putin rezultatele ca sunt multe chestii din care nu pricep nimic.... Plus ca vreau sa vorbesc cu dansa sa nastem impreuna...
si totusi eu imi doream fetita, o visam, ii visam parul, coditele, rochitele..... totul. Dar sa fie AleXandra.
Sotul meu este cel mai fericit om de pe pamant, iar eu.....
Iti marturisesc ca am plans putin (mai mult) pt ca tot ce imi doream era o ALEXANDRA !!!!!! Acum trebuie sa invat sa iubesc UN ALEXANDRU, poate, dar nu cred ca voi alege numele asta pt baietel....
Pt mine Alexandra era UNICA, era .... EA.
Nu stiu daca ma intelegi, nimeni nu intelege starea mea.......
shelyna
Aug 2 2006, 11:35 PM
Mai sora mea, ca sa zica sa, pai tu mie imi zici :
CITAT(mihavesa @ Aug 2 2006, 12:51 PM) [snapback]90463[/snapback]
Nu stiu daca ma intelegi, nimeni nu intelege starea mea.......
Tocmai mie? Care n-am crezut decat in momentul in care a iesit din mine ca este baietel. Si nu ca nu as fi crezut, dar mai aveam o mica speranta, totusi. Inteleg foarte bine prin ce treci. Nopti si zile am plans. Nu pot sa-ti spun sa nu plangi pentru ca sunt convinsa ca si in momentul asta mai plangi. Iti pot spune doar ca in cazul in care echogarful ti-a zis ca e baiat, pai e baiat, si ca sa mai intaresc spusele mele, daca dl. dr Pelinescu ti-a zis ca e baiat.....asa e.
Lacrimile nu-i vor aduce celui mic altceva decat ce are acum intre picioruse. Asta e! Trebuie sa te mobilizezi putin sa treci peste faza asta si sa te bucuri de ce a mai ramas din sarcina. Mai bine te bucuri de momentele astea decat sa plangi. Daca mi-ar fi spus cineva aceste lucruri, atunci cand am fost in starea ta, nu as fi ascultat.
Dar asa cum ai ascultat pana acum, vreau si de data asta sa ma asculti si sa te mangai pe burtica si asa veti invata amandoi sa va iubiti. In primul rand o sa fii mama si asta conteaza cel mai mult. Iar cand il vei alapta pentru prima data vei intelege ca de fapt toata viata ti-ai dorit acest copil, ti-ai dorit acest baietel. Ti-ai dorit un ALEXANDRU mic!
O sa-mi dai dreptate.
Iti pot dori ca dl. dr.Pelinescu sa se fi inselat.
Mie dl dr. mi-a zis inca din saptamana 11 ca o sa fie baiat. Iti dai seama ca rar se vede sexul copilului la aceasta varsta si totusi..........
Important este ca sunteti bine!
Succes cu dna dr. Atanasiu! Vorbim dupa...
Sarcina usoara in continuare si nastere si mai usoara!
AnCuTzA
Aug 3 2006, 01:33 AM
Eu mi-am dorit din tot sufletul o fetita iar sotul baiat....cand a aflat ca e fetita nu a vorbit cu mine vreo 3-4 zile si nu inteleg ce sunt cu starile astea?

Nu conteaza sa fie sanatos?Bine iti doresti mai mult sa fie fata sau baiat dar ... sorry ca o spun,nu sa plangi in prostie pt ca face rau bb`lului ... Roagate la D-zeu orice ar fi sanatos sa fie si doamne fereste sa ai probleme cu el....cate mamici isi doresc copii si din pacate nu pot avea
shelyna
Aug 3 2006, 01:52 AM
Ancutza, nimeni nu a spus ca a plans sau plange in prostie.
Sa va bucurati din tot sufletul de fetita voastra, asa cum ma bucur eu de fiul meu, desi mi-am dorit fetita, iar acum nici pe toate fetele din lume nu l-as da, si tot asa o sa se bucure si mihavesa.
Ideea e ca tu ti-ai dorit fetita si ai o fetita asa ca nu ai cum sa cunosti sentimentele prin care am trecut eu sau cele prin care trece mihavesa. Asa cum a spus si ea, e vorba de soc. Cred ca fiecare avem dreptul sa reactionam intr-un fel sau altul.
Si nu se pune problema de sanatate, pentru ca normal ca asta conteaza dar uneori mai vrem si altceva ...
mihavesa
Aug 3 2006, 09:32 AM
pe mine nu ma incalzeste ca sunt alte femei care nu pot avea copii.... daca nu poti avea, normal, iti doresti orice, dar daca poti, ai vrea sa alegi.....
e acelasi lucru ca si cu oamenii saraci, de ex. Ei ar manca si paine cu sare pt ca nu au altceva. Cei care au un standard vor dori sa manance si altceva mai bun, pt ca au de unde alege.
Pt mine socul a fost f f f mare. Nu ma astept sa inteleaga cineva sau ma astept sa inteleaga cineva care a simtit la fel. De ce soc ? De la inceput sarcina asta a fost un soc, nu eram pregatita, vroiam copii, dar mai incolo.... A fost un accident, ne-am siz eu si sotul meu : oare noi putem face copii ? si am incercat, dar mai mult in gluma. Am fost f speriata la gandul ca sunt insarcinata. Apoi m-am obisnuit cu gandul spunandu-mi mereu ca voi avea fetita pe care am visat-o de mult, de f mult timp...... si imi spuneam ca voi indura orice pt ea, orice durere, orice chin.... pt ALEXANDRA.
Acum constat ca EA nu e si nici nu stiu daca va fi vreodata.... Dar probabil ca asa sunt unele lucruri : le visam toata viata si nu le vom avea niciodata, asa sunt visele, sunt doar.... VISE nu sunt realitate.
Pt ca eu a doua oara sa risc sa mai fac un copil si sa nu fie fetita - NU MAI FAC.
Asta e. ALEXANDRA este un vis pt mine si poate sa ma judece oricine pt lacrimile astea, chiar si Dumnezeu, mie pe ALEXANDRA nu mi-o scoate nimeni si nimic din cap...... EA e acolo, undeva.... si eu o iubesc f mult.... si bebe o sa invat sa-l iubesc, in fond el nu are nici o vina pt obsesiile si visele mele.
shelyna
Aug 4 2006, 02:44 AM
Ti-am mai spus, am trecut pe unde treci tu si te inteleg perfect!
Ai fost la dna. dr?
Poo-pitch
mihavesa
Aug 4 2006, 08:53 AM
am fost si nu m-a recunoscut evident. Eu nu am fost decat de 2 ori la dansa la spital, nu aveam fisa, nu ma stia dupa nume, la spital tot timpul era nebunie si nu avea timp.....
Mi-a placut f mult de dansa, poate mai mult decat pana acum, dar nu mi-a putut promite ca vom naste impreuna din cauca ca cica nu ma are in evidenta.... Trebuia sa vin la control in fiecare sapt.....
O inteleg si pe ea, dar nici eu nu avea sens sa ma duc in fiecare sapt daca totul e OK, pt ce sa ma duc ?
In sfarsit..... Mi-a dat sa fac o analiza de proba de cultura de col si analizele alea Ig G si Ig M si m-a convins sa le fac.
Stii pe de o parte o inteleg si pe ea, ca vrea o relatie de comunicare mai buna cu pacientele, pe de alta parte.... eu sunt f sanatoasa, nu am primit nici un semnal de la organismul meu ca nu as fi... a vazut si dansa lucrurile astea, m-a consultat, colul e f bine, asa a zis, nu sunt deloc contractii, i-a placut ecografia dlui Pelinescu... cu asta am impresionat-o, dar doar ea m-a trimis la Pelinescu, cum i-am spus eu ca vreau cea mai buna ecografie.....
In sfarsit..... Am auzit si varianta ca iti promite dr ca vine la nastere si nu apare... asa ca e tot aia.... cu cineva tot va trebui sa nasc, nu ? Eu as vrea cu dna dr, poate se razgandeste.....
AnCuTzA
Aug 4 2006, 10:15 AM
Ufff...sincera stiu ce e in sufletul tau,pt ca si eu am crezut ca e baiat si ma durea ca sa zic asa pt ca visam la codite si fundite si fustite ... norocul meu a fost ca eu am stat cu teama in suflet doar o luna dupa care am aflat ca e defapt fetita....deci cunosc sentimentul....iti doresc din tot sufletul sa patesti ca matusa sotului meu : I s-a spus ca 100% e fetita si a nascut pe data de 1 APRILIE un baietel superb !
Sper ca tu sa nasti o fetita
mihavesa
Aug 4 2006, 01:02 PM
mi-as dori sa se fi inselat doctorul, dar .... poza este foarte clara.
Am invatat si inca invat sa-l iubesc, in fond ai dreptate, conteaza sa fie sanatos..... si asta depinde NUMAI de mine.
shelyna
Aug 4 2006, 04:19 PM
CITAT(mihavesa @ Aug 4 2006, 02:02 PM) [snapback]91273[/snapback]
mi-as dori sa se fi inselat doctorul, dar .... poza este foarte clara.
Am invatat si inca invat sa-l iubesc, in fond ai dreptate, conteaza sa fie sanatos..... si asta depinde NUMAI de mine.
Baietelul tau, iti trimite asta ...
mihavesa
Aug 5 2006, 08:29 AM
super.... cum ai facut sa apara asa ? vezi, i se vede f bine piciorusul, chiar si scobitura din talpa, vezi ?
AnCuTzA
Aug 5 2006, 10:21 AM
Mmm hai sa iti povestesc eu ceva .... eu am ramas insarcinata din greseala....nici 19 ani impliniti nu ii aveam.Si normal la ce m-a dus prima data capul ?Am inceput sa plang si mi-am facut programare la gine pt avort....Am facut consultul la targu mures acol m-a tratat mai rau ca pe ultimul jeg (Credeam ca is cainii cu colaci in coada acol si is medicii mai buni,nici vorba) si am venit in reghin si am zis ca tot aici fac chiuretajul....Am mai fost la un consult si aici si a doua zi mi-a facut programare pt intrerupere de sarcina....toata noaptea nu am dormit de frica.Dimineata la 5 sotul meu a plecat la munca iar pe drum ne dadeam sms-uri ca mi-a frica ca una ca alta...la 7 trebuia sa plec pe 8 sa fiu gata sa intru in sala la kiuretaj....Am ajuns la spital,m-au legat de picioare nu cumva sa fug (eh glumeam,zicea asistenta ca m-a legat sa nu ii dau una in somn ginecologului dupa ceafa ca si asa e cam firav de fel,batran si poate ii sar si ochelarii de pe ochi).Am stat eu ce am stat si i-am spus dintr-o data asistentei sa ma dezlege ca eu nu mai fac nici un avort....Bine`nteles ca s-a bucurat,m-a felicitat pt alegere si hai acasa si spune-i lui mami ce boacana ai facut.I-am spus mamei ca sunt gravida,a inceput sa planga si a zis ca ma omoara din bataie daca avortez.Si au trecut lunile cu viteza luminii iar eu in tot acest timp ma rugam sa imi iubesc copilul si sa fiu o mama buna.Tin sa precizez ca nu imi placeau copiii deloc.Cand aveam 7 sau 8 ani am botezat si eu si a facut pipi pe mine finuta mea si de atunci mi s-a cam taiat cu copii mici.Ba a venit cu finuta o data la noi si i-a schimbat pampersu si miroaseaaaaaaaaaaaaaaaaaaa de am deschis toate geamurile ca imi venea sa vars,ba voma ba una ba alta si nu mai imi placeau bb-ii nici moarta am zis ca nu fac veci copii sa imi chitzaie toata ziua in cap.Am nascut intr-un final si inca tot nu eram convinsa ca sunt pregatita.Dar pe parcurs mi-a aratat Bianca ca pot sa o iubesc,si sa o iubesc in "ultimul hal" caci daca cumva urla careva la ea zici ca m-au lovit pe mine,fac urat de tot mai rau ca o fiara.A inceput sa creasca,face tot felul de nazbatii,cand imi rade ma topesc langa ea,ce mai,e un lucru si un sentiment superb sa ii vezi cum cresc si cate prostioare fac....si sunt sigura ca si tu vei fi la fel.Vei spune ca nu mai vrei (momentan) fetita caci baietelul nu ti-l poate inlocui nimeni !
mihavesa
Aug 6 2006, 08:32 AM
ai spus f bine ancutza, nici eu nu ma simt pregatita desi am aproape 28 de ani ..... si pe mine m-a luat pe nepregatite desi eu iubesc la nebunie copilasii, dar totusi.... este un ceva pe care nu-l pot explica. cand am aflat de bebele meu, mi s-a facut brusc frica ......... ma gandesc cateodata ca e normal, ca fiecare mama trece prin asa ceva, sunt sentimente contradictoii, acum esti fericit, acum te-apuca frica......
imi doream fetita asa de mult ca nu conta daca ea ma iubea pe mine. Imortant era sa fie fetita.
dar am inceput sa ma obinuiesc cu gandul si sa incep sa.... vorbesc cu EL
AnCuTzA
Aug 7 2006, 02:00 AM
Nu trebuie sa iti fie frica ... suntem alaturi de tine si te vom sustine ! Normal toate cred ca avem sentimentul acesta pt ca ... chiar daca ne dorim fetita si avem fetita de ex,la un moment dat ne rasare in cap ideea : "Dar parca as fi vrut baietel sa joace fotbal in spatele blocului sau in curte"
Stai linistita,toate trecem si am trecut prin asa ceva si am trecut cu bine si de nastere ceea ce vei face si tu. O

calda de la noi si caputul sus ! Cum ii vei pune numele ?In cate lunisoare esti ?
mihavesa
Aug 7 2006, 08:30 AM
CITAT(AnCuTzA @ Aug 7 2006, 03:00 AM) [snapback]91929[/snapback]
Nu trebuie sa iti fie frica ... suntem alaturi de tine si te vom sustine ! Normal toate cred ca avem sentimentul acesta pt ca ... chiar daca ne dorim fetita si avem fetita de ex,la un moment dat ne rasare in cap ideea : "Dar parca as fi vrut baietel sa joace fotbal in spatele blocului sau in curte"
Stai linistita,toate trecem si am trecut prin asa ceva si am trecut cu bine si de nastere ceea ce vei face si tu. O

calda de la noi si caputul sus ! Cum ii vei pune numele ?In cate lunisoare esti ?
avem 25 de saptamani si 3 zile ......
chiar ma bucur ca sunteti sau esti alaturi de mine.... eu fizic sunt perfect sanatoasa, nu am nici o problema si nu am avut nimic de la inceputul sarcinii, la mine problemele sunt mai mult de ordin psihologic......
bianca a ta ce face ? cate luni/ani are ?
AnCuTzA
Aug 7 2006, 09:54 AM
Nici sa nu ai alte probleme !Nici eu nu am avut probleme chiar deloc cu sarcina...o saptama de greturi si asa am aflat ca sunt gravida iar in rest ... parca nici nu eram ! Asa sarcina iti doresc si tie ! Si normal,un bebe grasunel si sanatos ! Cum vei naste?natural sau preferi cezariana ?(eu zic daca se poate sa o faci natural,sa nu ramai cu dungulite dupa aceea)
mihavesa
Aug 7 2006, 12:15 PM
eu m-am gandit ca natural, dar... eu stiu daca nu ma apuca frica intre timp ??????
incercam natural si eventual cu epidurala, nu stiu nici eu f exact
AnCuTzA
Aug 8 2006, 01:55 PM
Eh,natural e mai bine,te scutesti de o mica taietura plus,nu vei uita niciodata momentul !
liana.berbec
Aug 17 2006, 07:41 AM
CITAT(shelyna @ Jul 21 2006, 10:25 AM) [snapback]85813[/snapback]
Bravoooooo!!!!!!!
Ma bucur ca ti-au trecut temerile si in primul rand ma bucur ca sunteti bine. Mult succes la eco 4D. Dar parca spunei ca te duci pe 21 iulie

, adica astazi. Unde o faci? Tot la medlife?
Sunt sigura ca acum bebe al tau misca in toata regula ... si faci diferenta intre miscarile bebelusului si stomacelul tau...
Dumnezeu o sa-ti dea atunci putere sa treci cu bine de travaliu. Cred ca ti-am mai spus, travaliul e greu. Nasterea in sine NU! Si ... astepti 9 luni ... inca putin nu o sa fie foc. Si nu e obligatoriu sa fie cateva ore sau sa ai dureri insuportabile. Oricum, mai avem timp sa vorbim pe tema asta.
Da, Ali este in poze. El nu a avut fata de bebelus. El a fost baietel de mic.
Sarcina usoara in continuare! Pastram legatura!
Am uitat sa-ti raspund. Nu, nu am purtat burtiera. S-a retras burtica singura. Sau cel putin asa spun eu. Oricum aveam un pic de burtica si inainte.

Dar o sa port. O sa o intrebi pe dna doctor daca e bine sau nu sa o porti dar asta dupa nastere.
Draga Mihaversa,
Am tinut neaparat sa iti trimit acest mesaj pentru ca am vazut ca intentionezi sa nasti cu Dr. Alexandra Atanasiu. Ai mare grija. Eu am avut in 2000 o experienta foarte urata cu ea. Eram pacienta ei inca inainte de a ramane gravida. Mi-a urmarit toata sarcina, controale lunare, analize, ecografii la Pelinescu etc. Am avut surpriza sa nu vina la nastere si am stat 40 de ore in travaliu pentru ca cilalti medici au asteptat-o pe ea, inclusiv Pelinescu. Am nascut in cele din urma cu Pelinescu pentru el s-a nimerit pe tura cand in sfarsit am avut si eu dilatatie. Dar nu m-a ajutat nimeni nici macar cu o perfuzie, nimic. Iar Atanasiu nu a mai raspuns nici pe mobil, nici la cabinet, nici acasa.
Mare atentie!
Liana
AnCuTzA
Aug 18 2006, 11:50 AM
In legatura cu burtiera...eu nici inainte de nastere nu am avut burta deloc chiar daca eram mai plinuta...dupa nastere se poarta burtiera dar eu am uitat iar peste 3 zile cand deja e prea tarziu mi-am amintit si eu de ea....acum cand Bianca mea are un 1 si 2 luni .. mami nu mai are burta deloc...o am kiar mai supta ca inainte ! Asta cu putin exercitiu de care nici nu iti dai seama ! Sa va spun cum....pe strada desi la inceput va fi putin cam greu,trageti-va burta si incercati sa respirati asa in timp ce umblati ...eu in 2 zile m-am obisnuit asa ca la un moment dat doar asa umblat pe strada,cu burta trasa....s-au format muschii si nu s-a mai despus grasime.Si inca un truc in timp ce stati la calculator sau trebulitzi prin casa.....trageti burta si tineti-o cat puteti asa si da`tzi drumu dupa cateva secunde....repetati de 10 ori treaba asta si repetati de cate ori va aduceti aminte in acea zi ...Bafta !