Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Clubul Viitoarelor Burtici
Discutii Despre Copii > Sunt Gravida (.ro) > Preconceptia
Pages: 1, 2, 3
Arianna
Fetelor, a facut careva dintre voi inseminare artificiala..sau aveti prietene care au facut?
asher
2.gif 2.gif 2.gif 102.gif nu stiu cum sa-mi exprim supararea. au inceput primele semne ale menstruatiei. nu vreau sa aud, sa fac o gluma? sau sa vad asta.
deja mi-am calculat urmatoarea perioada fertila dar..va fi o perioada cu mult stres. nu stiu ce sa zic. de la capat cu testele de ovulatie.
o nopate linistita!

Arianna, am o prietena care a facut inseminare in vitro si urmeaza sa nasca.
kry
Asher, inseminarea artificiala si fertilizarea in vitro sunt doua lucruri total diferite. Arianna, eu am facut si una si alta. Ce vrei sa stii?
Cum spunea si Claudia, si eu am reusit dupa 4 ani. Stiu ca nerabdarea e mare, cu siguranta voi veti fi mai norocoase si veti reusi mult mai repede decat noi. Noi doar va putem da un exemplu ca se poate, cu multa rabdare si perseverenta.
Pupici tuturor si succes
Arianna
In primul rind va multumesc pt.raspunsurile voastre . Kry, as vrea sa-mi explici mai in detaliu ce ai facut tu daca nu sunt prea indiscreta,miine merg la ginecolog si vreau sa fiu pregatita sa stiu ce sa-i spun.Sunt interesata de inseminarea artificiala dar nu ma supar daca imi spui si despre fertilizarea in vitro..nu se stie niciodata.Ma bucur enorm pt. tine...stiu ce inseamna sa astepti...nu atit de mult dar oricum am si eu mai mult de un an jumate...in fine, felicitari . Te rog sa-mi spui exact cum a fost in cazul tau si daca ambele procedee sunt dureroase.Am citit si pe net dar e mai bine sa stiu de la cineva care a trecut prin asta.Iti multumesc din suflet anticipat. mwah.gif

kry
Inseminarea nu e dureroasa, dureaza 5 minute, sperma centrifugata si prelucrata e introdusa in uter cu ajutorul unui cateter. Asta dupa o stimulare usoara a ovarelor si o injectie cu pregnyl de obicei cu 36 de ore inaintea inseminarii.
Fertilizarea in vitro e un proces mult mai complex, incepe cu un tratament mai lung de inhibare si apoi stimulare ovariana, cu multe injectii in burtica, sub atenta monitorizare ecografica, declansarea ovulatiei controlat cu pregnyl( sau ovitrelle) si apoi punctia ovariana care se face sub anestezie generala. Urmeaza etapa de laborator unde ovulele recoltate sunt puse in acelasi recipient cu sperma (in cazul FIV-ului obinuit) sau sunt injectate fiecare cu cate un spermatozoid selectat( in cazul ICSI) Diferenta este si de procedura, si de costuri. Daca o inseminare incepe de la 100 de euro, o fertilizare incepe pe la 1000, fara medicatia care difera de la o persoana la alta.
Eu sper sa nu fie cazul la tine si sa se rezolve fara aceste proceduri, sau in cel mai rau caz o inseminare. Succes fetelor, o sa reusiti cu siguranta. 6.gif
Arianna
Multumesc mult! Va tin la curent...sa vad miine ce-mi recomanda doctorul.....Bafta tuturor !
asher
scuze, evident ca sunt 2 lucruri diferite. nu stiu la ce a gandeam cand am scris. succes Arianna!
Arianna
Salut fetelor...azi am fost la doctor si mi-a dat citeva sfaturi...daca vreau sa mai astept cu bebele sa continui normal ,daca il vreu mai repede sa recurg la inseminare intrauterina.Am ramas de acord ca in urmatoarele doua luni sa-mi faca ecografii pt. a vedea cind are loc ovulatia, ca sa lucram atunci cind trebuie. Daca nu ramin in lunile astea sa fac inseminarea....dar, costa o gramada de bani, de la 800 la 1500 euro 2.gif .Asa ca toata speranta mea sta in cele doua luni...bine pot fi si mai mult de doua ,nu e batut in cuie dar vreau sa fac orice numai sa am un bebe mic si sanatos.Sotul meu are spermatozoizii mai lenti si ia prescris ceva pt asta.Sper din tot sufletul sa fie bine.
asher

ma bucur ca ai un medic competent care te urmareste. asta e ff important!
mult succes!! o sa fie bine!

si eu luna asta ma rog sa vina bebe si la mine. e tare greu cu perioada fertila..pt mine va fi am dificil pt ca am un examen atunci.of! si nu poti face chiar la comanda 2.gif

numai bine, ne auzim!
kry
6.gif Fetelor, cu siguranta veti reusi.
Arianna, e cam scumpa inseminarea, aici e cam 100 de euro. Dar cu siguranta va veni bebe mai repede si nu va mai fi nevoie de ea. Da-i sotului maca si vitamine, zinc.
Va tin pumnii. 6.gif
Arianna
Buna fetelor,sunteti tare dragute....ma bucur mult ca am intrat pe acest forum! Poate da Domnul si nu o sa fie nevoie de inseminare.Asta inseamna ca o sa trebuiasca sa muncim serios ...Am noroc de doctorul meu si sper sa aveti gura pocita...ca minunea sa se intimple cit mai repede 3.gif
Kry,ce inseamna "maca" -vroiai sa zici mincare? Multumes mult!
mistera
Buna. Despre Maca:
Radacina de MACA (Lepidium meyenii)
CARACTERISTICI:
MACA este un adaptogen puternic, un complex de factori care ajuta la refacerea echilibrului sau homeostaziei organismului. Actioneaza in organism pentru a-l ajuta sa se adapteze la situatiile solicitante. De asemenea, adaptogenii intaresc sistemul imunitar si armonizeaza functiile generale ale organismului.

Indienii peruvieni din zilele noastre cultiva si cresc MACA in acelasi mod traditional in care stramosii lor incasi o faceau acum 2000 de ani, fara pesticide sau substante chimice. Aceasta planta (Lepidum Meyenii – MACA) are o radacina extrem de robusta si creste pe platourile andine la altitudini ce trec adesea de 4000 de metri. Conditiile aspre, printre cele mai dure din lume (lumina solara intensa, vanturi violente, temperaturi sub zero grade) sunt probabil motivul pentru care aceasta planta detine atatea proprietati sanogene, care, la randul lor, au ajutat populatia locala sa traiasca fara probleme atatea sute de ani in conditii vitrege.
Proprietati adaptogenice si intarirea sistemului imunitar
MACA este un adaptogen puternic, un complex de factori care ajuta la refacerea echilibrului sau homeostaziei organismului. Actioneaza in organism pentru a-l ajuta sa se adapteze la situatiile solicitante. De asemenea, adaptogenii intaresc sistemul imunitar si armonizeaza functiile generale ale organismului.
Echilibru hormonal
MACA este eficace in reducerea simptomelor premenstruale ca balonarea, crampele si instabilitatea emotionala. Ca un exemplu, multe femei observa o imbunatatire a acestora dupa numai o saptamana de folosire a MACA. Se pare ca MACA ajuta sistemul endocrin si favorizeaza producerea naturala de catre ovare si alte glande endocrine (suprarenale, pancreasul, tiroida) a hormonilor necesari, contribuind la obtinerea unui echilibru functional al organismului. In plus, MACA ajuta la promovarea functiei sexuale la femei prin intensificarea apetitului sexual si a lubrifierii vaginale.
Energie sporita
Peruvienii au folosit MACA timp de secole ca tonic general. Cercetarile recente au aratat ca alcaloizii din radacina exercita un efect benefic asupra glandelor suprarenale, producand astfel un plus de energie si vitalitate. Aceste proprietati fac din MACA un supliment ideal pentru studenti, oameni de afaceri, scriitori, sportivi si pentru orice persoana care are nevoie de un plus de energie.
MACA nu contine agenti excitanti, ci ofera avantaje numai datorita continutului sau bogat de aminoacizi, acizi grasi, vitamine si minerale.
Rezistenta fizica si performanta
MACA este utilizata din ce in ce mai mult de nenumarati sportivi de talie mondiala pentru imbunatatirea energiei, rezistentei si performantei sportive, ca o alternativa sanatoasa, eficace si sigura la substantele anabolizante.

Afrodisiac si stimulator al fertilitatii

MACA era binecunoscuta in antichitate pentru sporirea dorintei sexuale, a libidoului, vitalitatii, energiei si performantelor sexuale.
De asemenea, MACA contribuie si la sporirea fertilitatii prin stimularea spermatogenezei (creste numarul de spermatozoizi) si a ovulatiei prin actiunea unui numar de patru alcaloizi numiti glucozilonati.
Numeroase studii de laborator au demonstrate efectele benefice ale MACA in acest sens, rezultatele fiind deosebit de semnificative.
Toleranta ridicata
MACA este foarte bine tolerata de organismul uman, necunoscandu-se pana in prezent nici o contraindicatie sau efect secundar chiar la doze record de 8000mg/Kg corp, in studiile de toxicitate efectuate.

Cum arata:
kry
Arianna, si nu trebuie consumata asa cum arata in poza 10.gif , exista niste pastilute , suplimente nutritive de maca , ginseng, vitamina e, daca-mi mai amintesc ceva iti scriu 6.gif
Mistera kiss2.gif
mistera
6.gif Kry, am deschis club pentru burticutele de 2010, daca vrei sa te inscrii acolo, sa ne dai datele 3.gif Maiesteacolo deja o burtica ce asteapta companie.
Yasmine
Ma alatur si eu aspirantelor :D

Dupa cateva luni in care am lasat sa se intample, de 2 luni fac calcule, urmaresc schimbari, dureri, mucus. Luna asta eram sigura ca s-a prins. Dar simt dureri de ciclu, intepaturi in ovare, mai nou ma dor si sanii, exact ca si cum urmeaza sa vina menstra :(. Sunt dezamagita. Sambata ar trebui sa vina, mai am o urma de speranta, dar miiiica rau

Daca nu, mai incercam si in noiembrie.

Bine v-am gasit :)
asher
YASMINE bine ai venit!!

ai facut un test de sarcina? de fapt au trecut doua sapt de la ovulatie? simptomele descrise le ai inainte de instalarea menstruatiei, in fiecare luna? mie mi se pare dificil "sa faci" la comanda 2.gif . sunt si eu debusolata 39.gif
succes .. poate este totusi un bebe mic acolo 3.gif . chiar zilele trecute imi spunea o prietena, ca pana cand nu s-a linistit nu a ramas insarcinata.dar cum sa te linistesti? pentru ca eu devin tot mai nelinistita cray.gif fool.gif

ce mai faci Arianna? voi cumpara si eu radacina de maca si telina...
Arianna
Multumesc de sfat , Kry! Intr-un timp ne apucasem de luat brinca ursului,dar dupa ce am terminat prima sticluta ne-am oprit. Kry,daca ai burtica acum sper ca nu ne parasesti ca sa pleci la alte topic-uri,ca mai avem nevoie de tine si de incurajarile tale mwah.gif
Asher,sunt bine deocamdata,multumesc de intrebare. Sunt in asteptarea uritilor...sper sa-i mai vad luna asta si gata !!!!!!!!!!! si dupa ma las pe mina doctorului si mai ales a sotului 5.gif
kry
3.gif Arianna, nu va parasesc. Ai grija cu branca ursului, eu i-am dat la inceput sotului si a fost mai rau. Poate avea si efecte negative, asa ca eu zic sa nu te avanti sa iei pana nu studiezi atent ce poate produce in organism, daca ai nevoie de estrogen sau progesteron, cauta pe net, sunt plante puternic estrogene care de ex daca ai endometrioza iti pot face rau. Linisteste-te , relaxeaza-te, vine si bebe la momentul potrivit.
Yasmine, eu am plans 2 zile convinsa ca vine cm. Ei bine, nu a venit , si era bb, asa ca ai rabdare sa vezi, simptomele sunt la fel ca cele de la ciclu, probabil difera de la o femeie la alta dar la mine au fost fix la fel. Succes.
Atia, Asher 6.gif
Arianna
Nu am luat mult timp brinca ursului si nu am simtit nici o schimbare. Esti draguta ca-ti faci griji si oricum nu mai am de gind sa-l mai cumpar.Mersi Kry,iar cu progesteronul stau fff bine . Sper sa auzim de bine de luna viitoare...bafta fetelor care aveti nevoie!
Yasmine
Multumesc :D

Test nu am facut, astept sambata, sa vad daca vin musafirii nepoftiti sau nu. Am calculat luna trecuta prima oara, si zis ca din motive de program incarcat, poate am cam evitat tocmai perioada fertila lunile trecute. Asa ca pe septembrie a fost cat de cat calculat, dar eu considerasem ziua a14a de ovulatie. Acum pe octombrie am fost atenta la semne, si se pare ca incepe undeva in ziua a10a. Si ne-am "intalnit" in zilele impare. Daca nu e sa fie, in noiembrie incerc zilele pare :)).

Incerc sa nu ma stresez si sa nu devin freak control :)) Momentan sunt in perioada de "auto-cunoastere" a corpului meu. Si daca iau in calcul ca poate soldateii traiesc prea putin, tre sa incerc toate aranjamentele si permutarile de zile si ore inainte sa intru in panica :)) desigur, cat mai natural :))

Ar fi frumos daca nu e luna asta si nici luna viitoare, sa fie pt decembrie, ca data menstruatiei e chiar 24 dec si ar fi cadoul perfect de la Mosu'

Pana ieri nu am avut decat usoare dureri ca la ciclu, dar am zis ca poate fi ori, ori. Dar acum ma cam dor si sanii, ceea ce se intampla mereu cu aprox o saptamana inainte. Ce e nou e ca ma inteapa ovarul drept destul de insistent. Ma jeneaza anumite pozitii pe scaun, in pat, abia mai suport blugii. Si am fost la doc chiar acum 2 luni sa verific o posibila anexita chiar la dreptul (vazuta la ecograf), dar mi-a zis ca sunt ok, e doar putin marit.

Vai ce m-am lungit :)) Ce vroiam sa spun e ca vreau sa fiu sigura ca facem ce trebuie, inainte sa ne punem intrebarea daca ceva nu e in regula, asta e marele meu stres, ca daca suntem ok, bebe vine sigur, cand va fi el pregatit :D

Arianna, asher, supcesuri si daca se intampla, sa fie si contagios :D :D kry, sarcina usoara si bebe sanatos !
Arianna
Yasmine, eu cred ca nu mai vin musafirii luna asta la tine....cred ca e cu ochisori,prea sensibila esti...... Doamne ajuta ,sa auzim vestea cea mare cit mai repede ....Bafta! Mersi de urare si sper sa ma molipsesti si pe mine daca e bebe 10.gif
Yasmine
N-a fost atunci, nici lunile urmatoare cray.gif

Mai e cineva pe aici? blink.gif
corina87
Salut pe unde umblati fetelor?Sau DD a facut miracole si nu mai avem aspirante,sa fie asa.
Am gasit un mesaj de al freedelia pe un alt site:Surprise:
De acum sunt oficial o mamica de 3 puiuti. Baby Jane s-a nascut pe 2 Martie, asa ca 2 saptamani suntem o familie de 5 :) Deocamdata nu vad mare diferenta intre 2 si 3 copii, Baby Jane e cumintica, doarme mult, plange numai de foame, copiii mari vor sa o pupe mereu, sa o tina in brate, mi se pare ca avem timp mai mult de petrecut impreuna decat in timp ce eram insarcinata.

Ma simt extrem de fericita si implinita

atia
m-am intors si eu...cu o veste mare...in sfarsit vine bebe si la mine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sunt insarcinata in 2 luni jumate....
corina87
La multi ani!!!! Fetele mele scumpe!!!
Atia felicitari scumpo,spune mai mult despre tine!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.