denisamira
Nov 14 2005, 02:36 PM
Fetita mea de 7 ani, Denisa a inceput astazi sa planga deoarece prietenii ei stiu ca nu exista Mos Craciun si mi-a fost mila de ea si i-am spus adevarul. Mi-a parut foarte rau, as fi vrut sa creada mai mult. Si stiti care a fost reactia ei? Mi-a spus ca de acum nu mai vrea cadouri sa nu ma mai puna la cheltuiala. Nu mi-a venit sa cred cat e de matura. Inca nu realizez cat a crescut. Oare am facut bine ca i-am spus?
evelina27m
Nov 14 2005, 02:42 PM
Imi amintesc ca pe la 10 ani am aflat si eu ca nu exista Mos Craciun, dar banuiam de o anumita perioada ca asa este.
Acum baietelul meu de aproape 8 ani inca nu stie ca Mos Craciun nu exista si mi-e teama de clipa cand va afla. De ce? Pentru ca este inceputul sfarsitului copilariei, eu asa cred.
Daca prietenii fetitei tale stiau lucrul acesta, cred insa ca ai facut bine ca i-ai spus adevarul si nu ai mintit-o. Asa ai dat un exemplu copilului tau, adica sa nu minta.
denisamira
Nov 14 2005, 02:52 PM
Da , asa m-am gandit si eu. de aceea sunt si eu trista , realizez ca se indreapta spre o alta perioada din viata in care nu mai are atata nevoie de mine si asta nu imi place.
anaida
Dec 1 2005, 04:55 PM
Eram in clasa a doua cand i-am pus mamei intrebarea : Mama, e adevarat ca nu exista Mos Craciun?E adevarat ca parintii pun cadourile?...stiti ce mi-a raspuns?...Ti-ar placea sa nu mai existe Mos Craciun?(normal ca i-am raspuns ca nu mi-ar placea) Atunci ce conteaza cine este Mos Craciun?...m-a lasat fara replica...am inteles adevarul, dar ea a avut inspiratia de a nu distruge mitul in totalitate...
mihaela75
Dec 1 2005, 05:03 PM
Si mie mi-a spus fata anul trecut( avea 6 ani) ca nu exista Mos ca stie de la prietenele ei ca parintii pun cadouri.Eu i-am zis asa: " Daca le ele se intampla asa inseamna ca au facut ceva rau si Mosul n-a mai venit si atunci parintii ,ca sa nu planga copilul, au pus ei cadoul sub brad.Dar la tine nu e cazul ,ca tu ai fost cuminte si la tine va veni Mosul cel adevarat"Poate o mai duc vreo doi ani cu zaharelul asta apoi...nu stiu,in orice caz n-o sa recunosc niciodata in fata ei ca nu exista...asa de dragul fanteziei.
AdrianaC
Jan 8 2006, 10:19 PM
CITAT(denisamira @ Nov 14 2005, 02:47 PM)
Da , asa m-am gandit si eu. de aceea sunt si eu trista , realizez ca se indreapta spre o alta perioada din viata in care nu mai are atata nevoie de mine si asta nu imi place.

[snapback]18152[/snapback]
Denisamira,
Intotdeauna fetele vor avea nevoie de tine, atat la bine, cat si la rau, poate o vor arata mai mult sau mai putin, dar cu siguranta vei ramane cea mai importanta persoana din viata lor.
Vis-a-vis de Mos Craciun, Alice anul acesta era sa ne prinda cu mata in sac, de fapt ne-a si prins. Am ascuns cadourile in camera la Andrei, sub masa si le-am acoperit cu o patura, numai ca a mai ramas o bucatica descoperita.
Bineinteles ca a vazut si mi-a spus:
- Mami, a venit Mosul !
Eu, intr-un moment de inspiratie, sau nu, i-am raspuns:
- Mosul nu poate sa ajunga intr-o singura zi la toti oamenii din lumea asta asa ca isi ia ajutoare sau mai ascunde cadouri din timp prin casele oamenilor. Oamenii insa nu trebuie sa scotoceasca dupa cadouri, ca Mosul stie si vine si le ia cadourile. Asa ca prefa-te ca nu ai vazut nimic si asteapta sa le gasesti sub brad.
Deocamdata a crezut, dar ... trebuie sa gasesc un mod de a-i spune. Cred ca in clasa I ii voi spune si eu. Pana atunci o mai las sa viseze.
butterfly
Jan 9 2006, 12:34 AM
noua(eu cu fratii mei) nu ni s-a spus niciodata ca nu exista mos craciun,stiam de mici ca parintii sunt cei care dau cadourile si pt asta tot asteptam si copii mei vor creste tot asa,pt ca daca noi ii mintim intr-o zi ei tot vor afla adevarul si daca il afla de la prieteni s-ar putea sa ne considere pe noi mincinosi si nu am fi un exemplu bun pt ei.asta e parerea mea
denisamira
Jan 9 2006, 04:41 AM
CITAT(AdrianaC @ Jan 8 2006, 10:14 PM)
Denisamira,
Intotdeauna fetele vor avea nevoie de tine, atat la bine, cat si la rau, poate o vor arata mai mult sau mai putin, dar cu siguranta vei ramane cea mai importanta persoana din viata lor.
[snapback]29724[/snapback]
Da cred ca ai dreptate, pentru ca oricat suntem de mari, tot avem nevoie de un sfat parintesc, sa nu mai vorbim de dragostea parinteasca ... Cateodata devin melancolica si atunci vad toate lucrurile pe dos, dar imi revin usor
puf_micutz
May 18 2007, 09:28 PM
Fimea stie de la 7-8 ani cum e cu mosu..dar si acum la 11 ani imi da scrisorele pt mosu cu lunga lista de dorinte ... sigur..zice ca stie ca doar eu i-o pot inmana mosului
E bine sa -i lasam sa viseze atat timp cat se poate, le dezvolta imaginatia.
crisabc
Oct 24 2007, 11:29 AM
fetelor,mos craciun exista !
daca nu ar exista,nu ar fi prezent personajul in povesti,in reclame tv,pe ambalaje de tot felul,in filme,in desene animate,in poezii,in cantece,in colinde
asadar linistiti-i pe micuti ca mosul exista ,dar fiind unul in toata lumea,nu reuseste sa ajunga personal la toti copiii,si astfel foloseste si el ajutoare pt a putea aduce bucurii tuturor
un ajutor al mosului poti fi chiar tu,mami,sau tu,tati,tocmai de asta multe cadouri sunt daruite de parinti
copilasul scrie o scrisoare,ori se culca in gand cu jucaria mult visata ,pe care gandeste el ca i-ar placea sa i-o aduca mosul
iar mos ene,cand trece sa picure somnicul dulce pe la gene,culege gandurile bune ale copiilor si i le transmite lui mos craciun
acesta sopteste parintilor dorintele puiutilor lor
sa credem,deci ,in MOS CRACIUN
Tutu
Oct 24 2007, 02:51 PM
Copilul meu va sti ca Mos Craciun este doar o poveste frumoasa. Nu are rost sa-l mint. De ce sa creada ca in lumea asta exista cineva care aduce cadouri gratuite tuturor copiilor? Trebuie sa stie ca cei care fac asta sunt chiar parintii lui, ca o fac pentru ca il iubesc si o fac in functie de posibilitati. Daca cineva ii resplateste cumintenia, aceia vom fi chiar noi. Cred ca va aprecia mai mult asta. Voi nu v-ati intrebat niciodata parintii care sunt cadourile aduse de Mos si care sunt cadourile aduse de ei? Eu da. Mi-au spus ca toate sunt de la Mos, asa ca mereu ma intrebam, de ce nu-mi cumpara si ei ceva?!
Totusi, fiecare isi creste copilul asa cum considera mai bine. Faptul ca se ajunge si la dezamagire nu vine dintr-o intentie gresita!
Pentru cazul in care nu stiati, Mos Craciun este o inventie Coca Cola. Este simbolul lor. Cred ca ati remarcat asemanarile dintre eticheta bidonului si hainele Mosului.
veronica_2005
Oct 24 2007, 04:30 PM
:) nu cred ca Mos Craciun este o inventie Coca-Cola
si Mos Craciun exista... Mi se pare ca locuieste chiar in Lapland/Finlanda. trebuie sa dati un search pe google si sa cautati (asta pentru cine este interesat si are timp). Stiu ca este o adresa la care trimiti o scrisoare pt Mos Craciun si iti trimite inapoi o felicitare sau ceva, o atentie, mica cat sa intre in plic si de obicei din hartie/carton. Stiu asta de la o prietena care s-a stabilit in Finlanda si care mi-a povestit de Lapland ca a fost acolo. Nu pot sa ii cer detalii acum pentru ca tatal ei este grav bolnav de vreo luna, e in coma si nu prea imi permit sa o intreb de Mos Craciun.
Pupici si cadouri multe :)
ceva dragut asa repede:
http://209.85.129.104/search?q=cache:Nk1RZ...&lr=lang_ro ... sau dati search pe google dupa 'lapland finlanda santa clause' si apoi click pe al treilea link.
puf_micutz
Oct 24 2007, 04:42 PM
QUOTE(Tutu @ Oct 24 2007, 02:51 PM)

Copilul meu va sti ca Mos Craciun este doar o poveste frumoasa. Nu are rost sa-l mint. De ce sa creada ca in lumea asta exista cineva care aduce cadouri gratuite tuturor copiilor? Trebuie sa stie ca cei care fac asta sunt chiar parintii lui, ca o fac pentru ca il iubesc si o fac in functie de posibilitati. Daca cineva ii resplateste cumintenia, aceia vom fi chiar noi. Cred ca va aprecia mai mult asta. Voi nu v-ati intrebat niciodata parintii care sunt cadourile aduse de Mos si care sunt cadourile aduse de ei? Eu da. Mi-au spus ca toate sunt de la Mos, asa ca mereu ma intrebam, de ce nu-mi cumpara si ei ceva?!
Totusi, fiecare isi creste copilul asa cum considera mai bine. Faptul ca se ajunge si la dezamagire nu vine dintr-o intentie gresita!
Pentru cazul in care nu stiati, Mos Craciun este o inventie Coca Cola. Este simbolul lor. Cred ca ati remarcat asemanarile dintre eticheta bidonului si hainele Mosului.
Mos Craciun nu e inventie CocaCola, povestea lui mos Craciun e mai veche decat Coca cola.Deci poate coca cola e a lui mosu :)
mihaela75
Oct 24 2007, 09:14 PM
Cine are curajul sa-l fure pe Mos din inima copiilor...?

Eu una nu, Mosul vine si la mine ca-s ditamai omul

,gasesc mereu sub brad cate ceva
Tutu, pe bune, chiar e Mosul inventia firmei Coca Cola?

Si sa stii ca exista cel putin o persoana pe lumea asta care face cadouri gratuit copiilor.Daca tu nu ai facut niciodata, nu ai gustat din placerea de a darui unui copil necunoscut asta-i problema ta

Parintii nu aduc cadouri de Craciun, ei au ocazia tot anul sa-si rasfete copilul cu cadouri.Noaptea de Caraciun e a Mosului
AnCuTzA
Oct 25 2007, 12:27 AM
Daca ma crezi imi dau lacrimile ! Cum sa nu existe Mos Craciun ?Ori sunt eu mai sentimentala cand vine vorba de Craciun dar .... Mos Craciun exista ! Daca mami cu tati nu au bani de cadouri sunt sigura ca el va veni din alta parte.Un vecin,un om caruia i se face mila (aici ma refer la familiile mai sarace).Iar daca nici atunci nu vine mosuletul,spune`ti voi o familie si o sa facem sa mearga Mosul la ea .... Pffff tutu ai reusit sa ma faci sa bocesc ! Nu mai face asa ceva
lothlome
Oct 25 2007, 12:56 AM
Eu nu stiu cum o sa fac cu Alex (cand o sa vina vremea) cu Mos Craciun. Experienta mea a fost cam ciudata. Pe la 4 ani a facut de Mos Craciun un vecin de pe scara si bause ceva inainte de a veni cu cadourile si se purta cam ciudat si de atunci mi s-a facut frica. Imi amintesc ca ma ascundeam sub un scaun in bucatarie de fiecare data cand venea Mos Craciun sau preotul, asa ca mama, ca sa-mi mai treaca frica m-a luat frumos si mi-a zis ca nu exista Mos Craciun. Dar l-am lasat pe fratele meu sa mai creada (e cu 4 ani mai mare decat mine) si cand venea craciunul mergeam cu mama sa-i luam cadoul fratelui ca el saracul e mic si nu stie. Era momentul meu, ma simteam mare :). Si mama m-a mai invatat sa pastrez secretul pentru ceilalti copii. Cand auzeam pe cate unul ca zicea ca Mos Craciun nu exista eu inventam fel de fel de povesti ca sa-i fac sa creada ca exista in realitate... Ce vremuri... Nu stiu cum o sa fie cu Alex. Sper sa nu prinda frica si sa se ascunda.
freedelia
Oct 25 2007, 12:57 AM
Mos Craciun nu este inventia Coca-Cola, el exista cu mult inainte sa apara compania Coca Cola.
Eu nu mi-am intrebat niciodata parintii de ce nu imi cumpara si ei cadouri de Craciun, nici nu ma asteptam sa imi aduca, ei imi luau cadouri mereu, de Craciun mi le aducea Mosul. Vraja si farmecul Craciunului fac parte din cele mai frumoase amintiri ale copilariei mele si nici in ruptul capului nu mi-as priva copiii de asa ceva.
crisabc
Oct 25 2007, 04:54 PM
si eu subscriu celor care cred in mos craciun,desi am mai spus-o,dar simt nevoia sa intaresc
mereu voi crede ca exista si voi avea grija ca si fetita mea sa creada la fel
ne place sa ne pregatim de craciun,cu gandul,cu fapta,ne place atmosfera creata de sf sarb de iarna
laura1977
Oct 26 2007, 11:36 AM
Nu stiu cum se face, dar eu am stiut ca nu exista Mos Craciun. Dar asta nu m-a impiedicat niciodata sa ma bucur de cadourile gasite sub brad. Ma bucur de asta si acum si astept ca un copil sa vad ca gasesc sub brad. Iar cel mai mult imi place sa pun eu cadouri pentru cei dragi si sa le vad expresia fetii si sclipirile din ochi cand desfac ambalajul.
AnCuTzA
Oct 27 2007, 12:19 AM
Daaaaaaaaa e cea mai frumoasa parte :D Si sa astepti si colindatorii si sa simti miros de cozonac si si si si si gataaaaa ca deviez de la subiect dar parca sunt un catel care da din coada de bucurie k a primit un os ... sorry asa sunt eu iarna :D adooooooooooooooooooooooooooooor acest anotimp abia astept sa vinaaaaaaaaaaaaaaaaa
P.S : Fetelor ce copii ajutam anul acesta?Nu prea sunt cazuri noi pe forum.Bine,asta e bine ca nu sunt totusi
elistomas
Nov 29 2007, 07:33 PM
Buna! chiar azi am avut o discutie cu fiica mea cea mare despre Mos Craciu, pentru ca a auzit ea de la scoala cum ca parintii ar pune cadourile, si atunci mi-a venit ideea sa ii faq o paralela intre Mos Craciun si Dumnezeu, ca ar fi un inger pe care noi nu il vedem dar credem in el si am lasat-o sa inteleaga ca e cea mai fericita luna in care cea mai mare placere e sa daruiesti si sa primesti cadouri, care au fost lasate la magazin de catre mos, iar noi oamneii le cumparam si le daruim. sincer as fi vrut sa ma intrebe mai tarziu daca exista sau nu exista mos craciun pentru ca va dati seama fetelor care va fi urmatoarea discutie..... MENSTRUATIA, si simti incet incet cum imbatranesti. SARBATORI FERICITE!
MOS CRACIUN EXISTA, IMPORTANT E SA CREDEM IN EL!
QUOTE(elistomas @ Nov 29 2007, 07:33 PM)

o paralela intre Mos Craciun si Dumnezeu
Pai asta e o paralela tare desteapta, pt. ca pana la urma nici Mos Craciun nici Dumnezeu nu sunt fiinte material si nu le poti explica rational, amndoi tin de domeniul magic, divin. Mos Craciun pana la urma vine de ziua lui Isus, iar spritul de Craciun nu-l mai intalnesti la nici o alta sarbatoare. Mosul e simbolul bucuriei de a darui si fericirii copiilor cand gasesc darurile sub pom.
Eu am sa-i spun lui Lucas, cand o sa vina sa-mi zica ca Mos Craciun nu exista, ca Mos Craciun exista, dar nu asa cum si-l imagina el, ci e Magic, si crezutul in Mos Craciun nu se face cu creierul, ci cu inima...
Pt. cei care-si pierd spiritul Craciunului, vedeti filmul Polar Express.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.