Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Boala De Strans
Discutii Despre Copii > Sunt Mamica (.ro) > Sanatatea copilului
alinuca
Am fost la bunica in weekend-ul acesta si mi-a zis ca s-ar putea ca fata mea sa fie bolnava de strans. Ce e aia, ca ea nu a stiut sa-mi spuna ce e aia. Aceasta boala are si corespondent intr-o denumire mai noua medicala? Cum se trateaza aceasta boala?
Multa sanatate tuturor.
mamyescu
blink.gif ?????
irisa
Sa-ti zica simptomele adica ce i s-a parut ei ca are si intreaba dr care o supravegheaza. Eu nu am auzit de asa ceva 4.gif
mila
Draga alinuca, nu te stresa prea mult cu bolile si leacurile babesti. Eu stiu ce e "stransul" pentru ca imi fac doctoratul pe folclor 71.gif Deci e vorba de o credinta din mediul traditional, mai exact, al moaselor de la tara. "Stransul" ar fi, cica, o boala grea, mostenita din parinti, cand pruncul se ghemuieste (se strange), se-nvineteste in jurul ochilor si plange fara incetare, noapte si zi. Iar tratamentul pentru "strans" este un descantec special. Babele cunosc copilul bolnav de "strans" dupa plans si ii descanta in consecinta. Daca vrei, ma uit maine prin antologiile de descantece si iti trimit un exemplu, dar eu zic sa nu pleci urechea la tot ce auzi.
Multa sanatate fetitei!
beatricemc
pai "stransul" asta seamana cu colicile......
39.gif 39.gif
iar daca te iei dupa "diagnosticile babesti" ....nu faci decat sa inrautatesti lucrurile
Mara mea la 1 an.....a fost "diagnosticata" si de mama si de soacra cu pojarel.......si ea defapt avea o alergie la medicamente
alinuca
Multumesc de raspunsuri. Fetita mea are acum 2 ani si 3 luni. Cand a fost mica nu a plans, a fost chiar f. cuminte. Cand a avut colici plangea un pic,dar numai ziua, noaptea dormea.
Simptomele care au determinat-o pe bunica sa spuna ca sufera de strans este un icnit (icneste mai intens cand este racita) si ca i se simte inima cum bate.
Medicul fetei mi-a zis ca s-ar putea sa-i creasca polipi si sa fie alergica la ceva. Testul pt. alergie se face dupa varsta de 3 ani ca sa fie concludent. Acum ia claritine sau flonidan. A fost bolnava si de pneumonie si acum ia si singulaire pt. a preveni astmul bronsic.
Remediul pe care mi l-a dat bunica e sa o tai cu lama pe spate in 12 locuri, sa-i dau drumu' la sange. Groaznic. Drumu la sange pot sa-i dau si luandu-i analize.
Mai astept raspunsuri.
Multa sanatate
beatricemc
QUOTE(alinuca @ Apr 23 2008, 07:08 PM) *
Remediul pe care mi l-a dat bunica e sa o tai cu lama pe spate in 12 locuri, sa-i dau drumu' la sange. Groaznic. Drumu la sange pot sa-i dau si luandu-i analize.

13.gif 13.gif 13.gif fool.gif fool.gif fool.gif
24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif sigur nu e cel mai potrivit remediu 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif
DOAMNE FERESTE! cum sa chinui copilu!
adriana_dh
QUOTE(alinuca @ Apr 23 2008, 07:08 PM) *
Remediul pe care mi l-a dat bunica e sa o tai cu lama pe spate in 12 locuri, sa-i dau drumu' la sange. Groaznic.

probabil asta e o varianta a tratamentului cu lipitori... oricum, e de neimaginat pentru un copil, de fapt si pentru un om mare.

alinuca, te intreb ceva fara sa fiu medic si fara sa cunosc in amanunt simptomele fetitei tale (caci ce ai spus tu nu mi se pare iesit din comun), insa nu te-ai gandit si la niste variante naturiste sau homeopate de tratament? din ce ai descris tu, medicamentele pe care le ia acum sunt cu scop preventiv, caz in care mie mi se pare mai inofensiv un alt fel de tratament decat claritine, singulaire, etc.

multa sanatate va doresc!
angisara
Sper ca nu vei asculta de sfatul bunicii!
rahel
shok.gif

Ai! nu am mai auzit asa ceva dar sper ca nu o crezi pe bunica-ta! 18.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.